![]() |
ben saadetli birinden başkasıyla asla derdim maalesef:(
ama chp asla!!!!!!!!!!!! |
Büyük konusmamak lazim. Fakat Genelleme yapmamak lazım bütün chpliler kötüdür diye birşey yok. Karşı görüşten biriyle evlenip ona kendi düşüncenizin ne kadar daha doğru olduğunu öğretebilirsiniz :)
|
allah korusun ... büyük konuşmuyum ama asla evlenmem....
|
neden olmasın insan chpli ile niye evlenmesin...
chpliler de insandır onlarda sevilir:))) |
BÜYÜK KONUŞMAMAK LAZIM... RABBİM KORUSUN ...
|
Büyük konuşmak istemem tabi HAYIR şıkkını işaretledim.Yeterlidir heralde :)
|
Bence kişiler heryönden uyumlu olmalıdır. Buna siyasi görüşde dahil. Sağ-sol kavgalarının en şiddetli olduğu yıllarda iki farklı görüşü taşıyan eşlerinden ayrılanımı arıyorsunuz, kocası eşini vuranlarmı arıyorsunuz. vs. vs.
Karşıt görüşlü iki insan birbirini sevse bile zamanla pürüzler çıkacaktır mutlaka. Sayın chp'liler bazen öyle değerlere hakaretlerde bulunuyorlar ki gerçekten kaldırılmıyor... |
tam bu tercihin önüme sunulduğu bir dönemdeyim .. bu başlık kafamı çok ama çok karıştırdı :S
|
bir erkek olarak şunu söyleyebilirim ki feminist biri ile evlenmem bunu şimdiden söyleyeyim, kadın dediğin erkeğine bağlı biri olacak, aynı şey erkek içinde geçerlidir, hanımını sevecek sayacak, kocasını sevecek sayacak bu özelikler olduğu sürece chpli olsun, dp olsun, dsp olsun hiç farketmez, tkp, dtp olmazsın tek tercih etmediğim şık :w:
|
Alıntı:
aradaki uçurum kapanabilir mi ..? madem bu konu açıldı fikirlerinizi rica ediyorum çok çoook ... :) |
Nazlı ya madem böyle bir kararın eşiğindesin. Ben de fikrimi söyleyeyim. Eğer bu kişi chp li ise , mutlaka fikir ayrılıkları olacaktır. Ya bu %99 olası bir şey.
Dünya görüşleri büyük ihtimalle farklılık gösterecektir. Yani akpartili olsa bile farklılıklar gösterebilir pek tabi. Ama chp ve türevlerinin zihniyeti herkesçe malum. Görüşlerinin hemen hemen ne olduğu belli. O açıdan ben şahsen tasvip etmem.. |
Alıntı:
Sonra görüşümüzü tanıtırız, oynanan oyunları gösteririz, kimlerin aslında neler kullandığını gösteririz.. Aklın yolu birdir. Zaten evlenecek seviyeye gelebildimiz kişi yoldan geçen sıradan bir chp li değildir demi? Ben burda evlenmem, kesinlikle olmaz diyen arkadaslara gülüyorum.. Kaderde ne varsa o. Büyük konuşmak iyi değildir. Tekrar altını çiziyorum. Bu cok önemldir. Kişilik, karakter insanlığı karsıdakini dinlemesi anlaması sadakatine güvendikden sonra chp li olmuş olmamış bağlamaz beni.. İnsanlar robot değil fikirlermiz değişebilir.. Belki kendi görüşümüzden olan ama hiç geçinemeyeceğimiz biri ile evlenebiliriz.. Ve beklemediğimiz şeylerle karsılasabiliriz.. Ki zaten amele pazarından işçi alır gibi evlenecek eş alınmaz. Belli bir süre tanınır tepkileri ölcülür. Fikirler tartısılır ne oldugu az cok anlasılır.. Bize düşen hayırlısını istemek. Rabbim ne eylerse güzel eyler... İnşAllah anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir acizane.:saygılar: |
büyük konuşmamak lazım..:)
|
arkadaşlara katılıyorum chp olabilir ama feminist erkek düşmanı kadınla aslaha, hele komünist düşünen zihniyet ise aslaha, dtp görüşlüyüde kabul etmiyorum, ateist ise buda olmaz benim dikkat etmem gereken hususlar bunlardır.
|
Feminist ve de erkek düşmanıysa, zaten muhtemelen evlenmez değil mi: ) Ama şöyle de olabilir. Evlendiği kişiye hayatı zindan etmek için de evlenebilir. Bişey diyemeyeceğim bu konuda: D
Onlar da ayrı bir garabet ya.. Neyse.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
körü körüne bir chp vatandaşı değil.. yanlışlarını görüyor .. ve Ak Parti'yi desteklediği bazı konularda var ... yalnız Ak Parti başta olsun da istemiyor... biraz çelişkili :( ve ben ne kadar anlatsamda saf değiştireceğe benzemiyor... ama ılımlı bir yapıya sahip ....... saf değiştirmeyecek gibi olsada fanatik gibi değil... birde geçenlerde bir nazım hikmetin ölüm yıldönümü konusunda karşı karşıya geldik... aşırı derecede savunucusu :( asla olmaz derdim büyük mü konuştum ki :( |
Alıntı:
|
[b]Nazım Hikmet konusunda bile hararetli bir tartışma içerisine girilebiliyorsa..Vahim: )
|
Alıntı:
Birde evlenmeyi düşündüğün kişiyi nasıl tanımıyosun anlamadım Ama bu gidişat iyi değil:şaşkın: Sen acele etme;;) |
Alıntı:
Farklı bir şey beklenmesi, tuhaf olur heralde.. |
tanışma faslı olacak ısrarlar üzerine ama ben emin değildim görüş farklılığı konusundan dolayı ... hani hep vardır ya
bir tanı hemen karar verme diye... bunun üzerine tamam dedik ..... ve ben de bu aşamadayken bugün sitede bu konuyla karşılaştım ... tamamen tevafuk oldu... |
Alıntı:
bende demeyeceğimi söyledim ... anlaşmazlık orada çıktı işte :( |
Alıntı:
Sizin işiniz bence çok zor, bana sorarsanız acele yapmayın , çünkü bazı düşünceleri ne kadar da zorlasanız değiştirmek zaman alıyor. Benim kanaatime göre evleneceğin insanla fikirde dengeyi bulmak gerekir, muhakkak, dengeyi bulmak gerekir... |
Neyse kardeşim hayatını belirleyeceğin kararında etkilemiş olmak istemem ben cekileyim dediklerimi unut:) Benimde karşılaştığım bir mesele cok düşündüm fakat her ne kadar iyimser olsanda hep birşeyler kemiriyo aklında.
Allah hakkında hayırlısı ne ise onu nasip eder inşAllah |
yok her tür düşünceye ihtiyacım var bu dönemde sorun değil turkuas kardeş... biran evvel netleşmeli beynimde çünkü ...
|
CHPli, şu partil -bu partili olmaz arkadaşlar, Müslümansa olur, gayrimüslimse olmaz-olmaması lazım.
CHPli olup da dini imanı savuran yada savunan biri de olabilir, ülkemizde yaşayan Gayrımüslim azınlıktan ama AK Parti'yi (vs.) destekleyen de olabilir.. Dini görüşünden sonra gönül ve fikir bağlılığı gelir, öylece uzar gider seçenekler.. İdeoloji, en son bakılacak kriterlerdendir bu gibi konularda, diye düşünüyorum ben.. |
Gayrimüslim biriyle evlenmek günah mı ki?
Osmanlı Devleti padişahları da evlenmiş zamanında.Mesela Orhan Bey. |
Alıntı:
Hem Müslüman oluyor, hem de esamelerini İslâm'a uygun olarak seçiliyordu öyle (Orhan Bey örneğindeki gibi: Holofira-Nilüfer Hatun | yada Roxelanne - Hürrem Sultan) .. |
yani okadar saçma bi konu ki
sadece gülüp geçmek lazım |
Niye saçma olsun.. Gayet de normal bir soru..
|
Alıntı:
sende haklısın be kardeşim :hihi2::hihi2::hihi2: |
Bak güzel bir söz var cokda anlamlı.. Paylaşayım istedim;
Eş seçmek kitap seçmeye benzer, iyi tasarlanmış bir kapak ve cilt ilginizi çekebilir ama içeriği sağlam olmadıkça sonunu getirmek zordur. |
Büyük konuşmamak lazım elbet...Allah herşeyin hayırlısını versin:evet:
|
Akpartili bir nefer olarak bu konuyu açan arkadaşımızı ve bu konuyu burada tutan forum yönetimini kınıyorum. Ne demek chpli biriyle evlenirmisiniz? bu ne bayat be anlamsız bir konudur. Bizlerin amacı AKPARTİ'ye gönül vermektir. İnsanları AKPARTİ anlayışı ile kazanmanın sabrını düşünmemiz gerekirken, bizlerin uğraşlarına bakınız, Yazık çok yazık. Bizim Kültür Bakanımız Sn. GÜNAY kimdir? nereden gelmiştir.Ben CHP kökenli biri değilim. Fakat CHP kökenli biri olsam ve gerek bulunduğum merkezin yönetimi gerekse genel merkez politikalarını eleştirip AKPARTİ'ye sempati duysa inanın bu yazı ardından sempatisi nefrete dönüşür. Bir arkadaşımız ne güzel yazmış. Mevlanın dediği gibi yaradılanı yaradandan ötürü severiz. Forum yönetimini derhal göreve çağırıp bu konunun silinmesini ve bu tarz saçma konular ile davamıza zarar verebilecek konularında silinmesini, ayrıca konu açarken kendi çerçevemizden değil, kazanacaklarımızı kaybedeceklerimizi hesap ederek daha titiz olunması görüşündeyim. ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN. Saygılarımla...
|
Alıntı:
|
Yani öyle bir anket olmuş ki sanki onlar başka bir diyardan gayrimüslim gibi gösteriliyor durumuna düşmüş. Bence bize yakışmayan bir uslup olmuş...
|
bende eleştiriyorum bu konuyu ve başlığı çok saçma olmuş... lütfen böyle aşırıya kaçmayalım ... ne geldiyse başımıza bu aşırı olmaktan geldi... ne demek chp liyle evlenirmisin demek....
|
önce müslüman olsun, sonra insan olsun, azıcıkta ahlaklı hoşgörülü olsun gerisine bir çözüm bulunur. chp deyince şahsen aklıma hep belirli bir çerçeve geliyor ama kurunun yanında yaşı da yakmamak lazım. :evet:
|
All times are GMT +3. The time now is 21:06. |