Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   Atatürk'ü Koruma Kanunu Kalksın mı? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=115226)

Ömer Bekir 01-28-2010 01:13

:)Kardeşim,kimseden korkum yok Allah'tan başka..Senin gibi kendini bilmezden mi korkacağım..O şahıs(Mustafa Kemal)yanlış yapmıştır..Bu kadar basit,hadi git mahkemeye ver beni..Gerekirse açık adresimi vereyim sana..:)

kursad111 01-28-2010 01:25

Alıntı:

Ömer Bekir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 710282)
:)Kardeşim,kimseden korkum yok Allah'tan başka..Senin gibi kendini bilmezden mi korkacağım..O şahıs(Mustafa Kemal)yanlış yapmıştır..Bu kadar basit,hadi git mahkemeye ver beni..Gerekirse açık adresimi vereyim sana..:)

kimseyi bir yere şikayet etmeye niyetim yok. ilk alıntıladığım iletinde hakaret etmişsin, şimdi yanlış yaptığını söylüyorsun. herkes yanlış yapabilir ama senin kimseye hakaret etmeye hakkın yok. benim düşüncem böyle.

Ömer Bekir 01-28-2010 01:33

Alıntı:

kursad111 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 710291)
kimseyi bir yere şikayet etmeye niyetim yok. ilk alıntıladığım iletinde hakaret etmişsin, şimdi yanlış yaptığını söylüyorsun. herkes yanlış yapabilir ama senin kimseye hakaret etmeye hakkın yok. benim düşüncem böyle.

Küfür edecek halim yoktu,Atatürk'ün şahsınada hiçbir zaman hakaret etmiyorum,etmemde..Firavun'un şahsına bile hakaret edemez bir Müslüman..Ama kör,İslam düşmanı gibi ifadeler hakaret değildir..Nitekim Allah'ü Teala bile Ebû Leheb'e "Elleri kurusun"demiştir..Bu aşağılama değil,sıfattır..Ve Atatürk'te açıkca İslam düşmanıdır,var mı bunun aksini iddia eden..

Komutan 01-28-2010 01:46

Alıntı:

Milletin gönlünden daha korunaklı bir yer olduğunu düşünmüyorum.
bende sizin gibi düşünüyorum ancakk bu kanun gereklidir çünkü Atatürkü sevmeyebilirsiniz ancak hakaret edemezsiniz bu yüzden bu kanun gereklidir

Saltuk Buğra Han 01-28-2010 02:00

İzmir kurtulur, çok tatlı bir yorgunluk, Ankara'ya
hareket edecekler. Trene binerler kompartımana çekilirler. Ertesi
gün kompartımanı çalar yaveri, açar yorgun, bitkin, kravatını
yıkamaktadır Atatürk. Yaveri "ya pasam bu ne hal hiç uyumadınız
herhalde niye böylesiniz" der. " Ya çocuk kompartımanıma yastıkla
battaniye koymayi unutmusunuz. Kolumu yastık yaptım ağrıdı
setremi yastık yaptım üşüdüm bende uyumadım kalktım" der.
Yaveri; " aman paşam! Birimize haber vereydiniz hemen size bir
yastıkla battaniye getirirdik" der. Ve bir ülke kurtarmaktan dönen
komutan söylüyor bunları tarihi bir cevap derki " Geç farkettim
hepiniz en az benim kadar yorgundunuz. Hiçbirinize kıyamadim.
Önemli olan benim uyumam degil milletimin rahat uyumasi". Var mı
böyle bir sey! Bu insana diktatör demeye kimin dili varabilir.

Bayrak(Yunan bayrağı) bir ulusun onurudur diye onu ayakları altına serenlere kızan ve kaldırtan bir insanın kendi milletinin inancını çigneyebilecegini düşünmek insafsızlığın dik alasıdır.Atatürk "Önemli olan benim uyumam degil milletimin rahat uyumasi". derken dozajı biraz fazla kaçırmış olmalı ki bazıları afyon yutmuş gibi nefessiz uyumaya devam etmektedirler.

romakudüs 03-16-2010 10:15

Mustafa Kemali koruma kanunu tabiki kaldırılmalı bu ülkede belli bir kişiye ideolojie olan tüm koruma kanunları kalkmalı ve düşünce özgürlüğü doğrudan sağlanmalıdır

Şuayip 03-16-2010 10:24

Alıntı:

romakudüs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 719346)
Mustafa Kemali koruma kanunu tabiki kaldırılmalı bu ülkede belli bir kişiye ideolojie olan tüm koruma kanunları kalkmalı ve düşünce özgürlüğü doğrudan sağlanmalıdır

İşte bu cümleyi ,kendi anlamak istedikleri ile algılayıp muhafazakar cephe üzerinde siyaset geliştirenlerin ceremesini halkın özgürlüklerini bozuyorsa kurmaktan kaçınmak gerek. Daha demokratik olarak bu olgunluğa ülke ve kurumlar olarak sahip değilsek doğru olan bir şeyi heleki yıllardır maske olarak kullanılan Atatürk e karşı kullanmak bana pek mantıklı gelmiyor.Bu arada korunup korunmaması beni alakadar etmez ama ülkemizdeki siyasi geçmişi ve geleceği değerlendirirken birilerin oyununa gelmemek için sabır diyorum.

Erhan KARACA 03-16-2010 10:40

Arkadaşlar Bu konular gayet maksatlı haberlerdir.. (:

Kesinlikle kalkmamalı.. hatta eksiklikleri doldurulmalı..

Nasıl Türkiye Tarihine Sahip çıktıgımız gibi Osmanlı Tarihimize, İslam Tarihine ve Toplum Kültürlerine de Sahip çıkmalıyız (:

akgençlk 03-17-2010 19:41

1950li yıllarda böyle bir kanun kabul edilerek yapılmış bir hata. Yıllar geçtikçe de kanunu kimse kaldırmaya yanaşmamış ve öylece kaldı bu yasa.. Ben böyle bir kanunu çağdaş, demokratik bir hukuk devletine yakıştıramıyorum. Bir kaç çocuk bir araya gelip devletçilik oyunu oynasa herhalde böyle bir kanunun olmasını komik bulup düşünmezlerdi bile. :)

.:Ay_Yıldız:. 04-03-2010 13:08

Alıntı:

Erhan KARACA Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 719354)
Arkadaşlar Bu konular gayet maksatlı haberlerdir.. (:

Kesinlikle kalkmamalı.. hatta eksiklikleri doldurulmalı..

Nasıl Türkiye Tarihine Sahip çıktıgımız gibi Osmanlı Tarihimize, İslam Tarihine ve Toplum Kültürlerine de Sahip çıkmalıyız (:

Osmanlı Tarihine sahip çıktığımızdan emin misiniz?

Erhan KARACA 04-03-2010 13:11

Alıntı:

.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 726814)
Osmanlı Tarihine sahip çıktığımızdan emin misiniz?

(: okudugunuza emin msnz?

BlueMoon 04-03-2010 14:48

bu saçmalığa derhal son verilmeli. Kişiye özel kanun mu olurmuş.

yarın ergenekonu koruma kanunları da çıkarırlar

Ukbâ 04-03-2010 14:51

Bu ülkede siyaset yapmak istiyorsan daha doğrusu halkını huzur içinde yönetmek istiyorsan , halkın büyük coğunluğu tarafından değer olarak görülen insana karşı saygılı olmasını bileceksin. Sevip sevmemek korunup korunmaması önemli değil ama burası siyasi forumdur ağzınızdan çıkan kelimelere dikkat etmek zorundasınız.

*AZRA* 04-03-2010 14:55

kalkmalı bencede...

.:Ay_Yıldız:. 04-03-2010 17:01

Alıntı:

Erhan KARACA Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 726816)
(: okudugunuza emin msnz?

Eminim :)

Beylerbeyi 04-03-2010 17:10

Bana göre Atatürk'ü koruma kanunu Atatürk'ü değil, Atatürkçüleri koruyor..

atatürkün üç cümlesini söyle desen söyleyemezler. TBMM nin cuma günü, tüm vekillerin birlikte cuma namazı kılmalarının ardından, mevlid okunarak, kurban kesilerek açıldığını bilmezler. onlara göre atatürkçülük dinsizlik demektir. böyle düşünen kişilerin korunması ülkemizde ayrıcalıklı kesimin oluşmasını sağlıyor. atatürkçüysen her kapı önüne açılır, dindarsan ibadetini yerine getirmen istenmez. bu ayrımcalığın kalkması, atatürkçülüğün sıradan bir görüş olarak kabul edilmesi, bu saçma sapan kanunun da ortadan kaldırılması gerekir.

Ukbâ 04-03-2010 17:29

Alıntı:

M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 726911)

atatürkün üç cümlesini söyle desen söyleyemezler. TBMM nin cuma günü, tüm vekillerin birlikte cuma namazı kılmalarının ardından, mevlid okunarak, kurban kesilerek açıldığını bilmezler. onlara göre atatürkçülük dinsizlik demektir. böyle düşünen kişilerin korunması ülkemizde ayrıcalıklı kesimin oluşmasını sağlıyor. atatürkçüysen her kapı önüne açılır, dindarsan ibadetini yerine getirmen istenmez. bu ayrımcalığın kalkması, atatürkçülüğün sıradan bir görüş olarak kabul edilmesi, bu saçma sapan kanunun da ortadan kaldırılması gerekir.

Çok hoş bir bakış ama kalkmalı demenin temelini doldurmaya yetmez :) Atatürk'ün islami tavırlarından daha çok onun bolşevik tarafını kullananan statükocu çevrenin her sahada etkin rolleri var yaşanılan bütün sıkıntıların mihenk taşınıda bu kısım besliyor. Şimdi önümüzde tek yol var Atatürk'ü ya bu sözde Atatürkçülerin elinden kurtaracaz yada onların sevdiği Atatürkü bizde zorla sevmeye devam edeceğiz , biz ikincisini yaparak yaşayamayacağımıza göre ilkini yaparak sistemi bu zihniyet ile doldurmadan mevcut sistemin içinde bu kalkmalıdır demenin yalnışlığını hissedelim , tabiiki kalkmalı ama bunu idrak edebilecek bunun üstünden muhafazakar cepheye zarar verebilecek hatta demokratik reformları engelleyebilecek imtiyazlı kesimlerin olduğunu bilelim.Atatürkü ortak değer yapmadan Atatürkü bu faşistlerin elinden kurtarmadan Atatürk adına hiç bir reform yapılamaz kimse hamaset yapmasın olurmu. :):)

Beylerbeyi 04-03-2010 17:55

Alıntı:

Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 726914)
Çok hoş bir bakış ama kalkmalı demenin temelini doldurmaya yetmez :) Atatürk'ün islami tavırlarından daha çok onun bolşevik tarafını kullananan statükocu çevrenin her sahada etkin rolleri var yaşanılan bütün sıkıntıların mihenk taşınıda bu kısım besliyor. Şimdi önümüzde tek yol var Atatürk'ü ya bu sözde Atatürkçülerin elinden kurtaracaz yada onların sevdiği Atatürkü bizde zorla sevmeye devam edeceğiz , biz ikincisini yaparak yaşayamayacağımıza göre ilkini yaparak sistemi bu zihniyet ile doldurmadan mevcut sistemin içinde bu kalkmalıdır demenin yalnışlığını hissedelim , tabiiki kalkmalı ama bunu idrak edebilecek bunun üstünden muhafazakar cepheye zarar verebilecek hatta demokratik reformları engelleyebilecek imtiyazlı kesimlerin olduğunu bilelim.Atatürkü ortak değer yapmadan Atatürkü bu faşistlerin elinden kurtarmadan Atatürk adına hiç bir reform yapılamaz kimse hamaset yapmasın olurmu. :):)

:)

anayasada hiçbir kesime hiçbir zümreye, hiçkimseye ayrıcalık tanınamaz, ülkemizde yaşayan her vatandaş ırki kökeni, dili, dini ne olursa olsun T.C vatandaşı ise diğer vatandaşlarla birlikte aynı kanunlara tabidir. anayasada yazmasına rağmen bunlar uygulanıyor mu? ÖSS ye girip sınavı kazanarak üniversitede okumaya hak kazanıyorsun ama başın kapalı diye diğer vatandaşlara tanınan hak sana tanınmıyor. üniversiteyi bitiriyorsun yaklaşık 17 yıl okul okuyorsun kamuda çalışma hakkın elinden alınıyor. dini etkinlik yapmaya çoğu zaman engel çıkarılıyor. öbür taraftan dinsizler sokaklara inip çarşaf yırtabiliyor? başörtülülere hakaret edersen el üstünde tutuluyorsun, başörtünle hiçbir iş yapamıyorsun. tüm bunlar atatürkçülüğü kendine göre yorumlayan etkin azınlık tarafından ülkemizde yıllardır uygulandı. tüm bunları da 1937 de anayasamıza giren atatürk ilkeleri, milliyetçiliği ve düşüncesi ışığı altında gerçekleştirdiler. madem ki öyle o zaman kaldırılsın. yanlış anlaşıldığı müddetçe atatürkçülükle ilgili her konunun ortadan kaldırılması gerekir.

Ukbâ 04-03-2010 18:00

Her satırına katılıyorum Murattt kardeşşş :) sorunda burda Atatürkü elinde tutan zümrenin onu ironi haline dönüştürüp tabu haline getiriyorsa bu reflekse göre siyaset ve bürokrasi kurguluyorsa yeryüzünde işleyen kanunlar kağıt üzerinde sizde olsa bile halka etkin şekilde yansımıyorsa hastalık var burda demek . Bende bu dönüşümün olması için Atatürkün bunların elinden alınması gerek olduğunu taşıdığımız medeni kaygıların hayat bulması için bu zümrenin bütün sistemde temizlenmesi gerekliliğini bunlar olmadan bizlerin Atatürkü koruma kanunu kalkması gerekir diye söylemler içerisinde olmanın hiç bir işe yaramayacağını hatta reformları engelleyeceğini söylüyorum. Her şey sırayla olur öncelikle zihinler kazanılması kirlerin arınması lazım sonra bakarız icabına :)

Beylerbeyi 04-03-2010 18:03

bu arada %45 lik kesimin "kalkmamalı" demesine çok şaşırdım.

Atatürkçülükten ne hayır gördüler, ülkemiz adına ne işe yaradı, neler yaptılar? ne faydaları oldu? muassır medeniyet seviyesine ulaşılabildi mi atatürkçülük sayesinde? savaştığımız Fransızlardan şapka alarak şapka takmamızı fakir halkımıza emreden saçma sapan yasaları mı beğendiler?

düşünce özgürlüğü, insan hakları, demokrasi, yurtta ve cihanda sulh diyerek insanlarımızın içini gıdıklayan fakat iş icraata gelince "şapkaya ne gerek var" dediği için idam edilen alimlerin kemiklerini sızlattınız. bu mu demokrasi? bu mu düşünce özgürlüğü?

Ukbâ 04-03-2010 18:16

İşin düğümlendiği nokta burası bu kadar kaygı varken kalkmaması gerekir diye bu denli ses varken sen kalkıp böyle bir yasa olmaz olmamalı dersen ve bunu kalkması gerekir diye üst perdeden dillendirirsen bu yasa zor kalkar murat kardeş. Sen bu haksızlıkları anlat Atatürkü kullanıyorlar de , böyle faşistce anlayış yüzünden millet hırpalanıyor de birileri bu yasanın arkasına sığınarak kendi felsefelerini halka dayatıyorlar de milleti buna inandır kitle edin sonra Atatürkün arkasına sığınıp siyaset ve faşistlik yapanlar zamanla tasviye olur sonra gerekte kalmaz kalkıp kalkmamasına kendiliğinden gider her şey.

sedef0 04-03-2010 18:33

kalkmasın Atatürk bizim milletimizi icin büyük deger Atatürkçülügü savunmuyorum Mustafa Kemal Atatürk biz millet olarak seviyoruz kalksın diyenler zaten belli büyük bölümü akp olan icindeki hakaret rahatca Atatürk sövememek iclerine acıtıyor bazılarının icin bir takım kendini bilmez kalksın der icinizdekini kini kusun kalksında

Ukbâ 04-03-2010 18:45

Alıntı:

sedef0 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 726933)
kalkmasın Atatürk bizim milletimizi icin büyük deger Atatürkçülügü savunmuyorum Mustafa Kemal Atatürk bix millet olarak seviyoruz kalksın diyenler zaten belli büyük bölümü akp olan icindeki ahkaret rahatca Atatürk sövememek iclerine acıtıyor bazılarının icin bir takım kendini bilmez kalksın der icinizdekini kini kusun kalksında

Kardeş milletin içinde bir kısım insanın bu kanunun kalkması gerekir demesi onların Atatürkü sevmediği anlamına gelmez. Atatürkü kendi faşist düzenleri için kullananlardan bıkmış olmaları bu şekilde düşünmelerine vesile olduğunu bilelim. Kimsenin Atatürk ile sorunu olmaz o bu toprakların değeri sorun onu istismar eden aymazlarda böyle bir kanun ile milletin canını yakmasında , millet zaten Atatürkü sindirmiş milletin gönlünde böyle bir kanuna ne gerek var böyle bir kanun yaparsanız bunun aracılığı ile muhafazakar kesimi zor durumda bırakacak bir çok adıma olanak sağlamış olursunuz. Atatürkü korumak isteyen kişiler yasalar ile değil onun bütün çevreler ile olan ilişkilerini yakınlığını deşifre ederek yapsınlar bu milletin değerini bu milletten uzaklaştırıp sonra onu korumaya calışmak ta neyin nesi oluyor. Atatürk kimsenin tekelinde değil .

sedef0 04-03-2010 19:29

Alıntı:

Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 726937)
Kardeş milletin içinde bir kısım insanın bu kanunun kalkması gerekir demesi onların Atatürkü sevmediği anlamına gelmez. Atatürkü kendi faşist düzenleri için kullananlardan bıkmış olmaları bu şekilde düşünmelerine vesile olduğunu bilelim. Kimsenin Atatürk ile sorunu olmaz o bu toprakların değeri sorun onu istismar eden aymazlarda böyle bir kanun ile milletin canını yakmasında , millet zaten Atatürkü sindirmiş milletin gönlünde böyle bir kanuna ne gerek var böyle bir kanun yaparsanız bunun aracılığı ile muhafazakar kesimi zor durumda bırakacak bir çok adıma olanak sağlamış olursunuz. Atatürkü korumak isteyen kişiler yasalar ile değil onun bütün çevreler ile olan ilişkilerini yakınlığını deşifre ederek yapsınlar bu milletin değerini bu milletten uzaklaştırıp sonra onu korumaya calışmak ta neyin nesi oluyor. Atatürk kimsenin tekelinde değil .

bak kardeşim elhamdulillah müslümanım bu forumdada çok kendini bilmez gördüm kinleri kusmak isteyen ayak takımı insan gördüm hepsi ben biliyorum birşeyler Atatürk dinsiz ..... biriydi diyenler bile cıkıyor demokratikleştikce muhafazakar üstünde baskı kalkacaktır bu kanunun olması suanki durumda kinini kusmak isteyen azımsanmayacak sayıda var akp degilim ama dini degerlere çok deger veren biriyim kanun böyle kalsın daha iyidir

Saltuk Buğra Han 04-03-2010 19:32

O zaman şöyle desek.
Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü koruyan kanunun yanı sıra ,
Hem de o nu kullananlardan koruyan kanun olsa nasıl olur acaba?

.:Ay_Yıldız:. 04-03-2010 21:33

Alıntı:

Saltuk Buğra Han Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 726943)
O zaman şöyle desek.
Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü koruyan kanunun yanı sıra ,
Hem de o nu kullananlardan koruyan kanun olsa nasıl olur acaba?

Göreceli düşüncelerle kanun olmaz.

.:Ay_Yıldız:. 04-03-2010 21:47

Alıntı:

M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 726911)

Türkiye Büyük Millet Meclisinin o dönemde aldığı kararlar açılışı kadar olumlu olsa idi bunun tartışmasını yapmazdık kanımca. Bugün her 10 kasımda "gericileri" Anıtkabir'e şikayet etmeye giden "fino köpekli" "ilerici"(!) kesimler varken hangi medeniyetlerin seviyesine ulaşacağız.

Bu ülkede herkesin bir Atatürk'ü var; Dindarın dindar bir Atatürk'ü;Ateistin ateist bir Atatürk'ü Demokratın demokrat bir Atatürk'ü.. Siyasi tartışmaların "sığ"lığıda buradan geliyor. Herkes Atatürk'ü kendi düşüncesine uyarlamaya çalışıp bu şekilde siyasi açıdan üste çıkmaya çabalıyor. Oysa ki temelde hastalıklı olan bu kanun yatıyor. Benimde düşüncem de kanunun kalkması yönünde.

Mavera 04-03-2010 21:57

Birileri dini koruma kanunu cikarilsin diye yorumlar belirtmis ama sunu asla unutmayalim Kuranida, dinide bize buyuran Mevla onu son güne kadar koruyacaktir yani biz beserler önce kendi nefsimizi koruyalimda gerisi tevekkül..
Konuya gelecek olursak bu tür kanunlar hep yarardan cok zarar getirmistir.. Gaziyi neyden ve kimde koruyoruz yok kastedilen anitkabirse yeterince güvenli yok bahsedilen onun fikirleriyle onlarlada bir sorun yok..
Sorun Atatürk üstünden Atatürkcülük yapan cikar cevrelerinin yaranma derdi bunlar degil mi gazi ölünce paralarin üstünden onun resmini cikarip, kendi resimlerini basan bunlar degil mi atanin ardindan devlet daireleriyle kendi resimleriyle donatan..
Bu halkin kimseyle sorunu yok böyle yasayla, yasakla bu halka birseyleri sevdirmek yerine gercekleri hemde bütün ciplakligiyla ortaya koyun bu halk kimi sevip,sayacagina cok iyi karar verir..
Malesef ilkokulda, ünv deden mezun olana kadar ezberi sistemle bizlere zorla birseyleri sevdirmeye calisanlar acaba bunun sonuclarini hic etüd ediyorlar mi..
Gazinin devrimleri, yaptiklari,yapamadiklari bellidir o halde buyrun bunu konusalim ama özgürce!..
Kimse kraldan cok kralci olmasin yada baska bir deyisle yalan söyleyen tarih utansin!

Ukbâ 04-04-2010 08:55

Alıntı:

sedef0 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 726941)
bak kardeşim elhamdulillah müslümanım bu forumdada çok kendini bilmez gördüm kinleri kusmak isteyen ayak takımı insan gördüm hepsi ben biliyorum birşeyler Atatürk dinsiz ..... biriydi diyenler bile cıkıyor demokratikleştikce muhafazakar üstünde baskı kalkacaktır bu kanunun olması suanki durumda kinini kusmak isteyen azımsanmayacak sayıda var akp degilim ama dini degerlere çok deger veren biriyim kanun böyle kalsın daha iyidir

Kin kusmaktan bahsetmişsiniz kendini bilen kişilerin bu söylediklerini yapması mümkün değildir. Atatürk'ün kendisi ile hiç bir sorun yaşanmaz defalarca söylediğim gibi onu istismar eden bir çok kişisel ve keyfi yasaklarına malzeme olarak onu kullananlara karşı bir kin olabilir. Onu temsil ettiğini söyleyenler egemen olduktan sonra bu devlete bir şekilde kendi içinde düşman üretme senaryoları için figür gerekiyordu sistematik olarak bunu icra ederken haliyle halkın büyük coğunluğunu kendilerine düşman etmiştir.

Kanuna bu aşamada dokunmak zaten mümkün değildir. Normal insan olarak yaşamak için gerekli düzenlemelerde bile ayaklanan zihniyet varken bunun olması mümkün değildir. Ama zorla bir insanın korunması düşman üretmeye çalışır arkadaşların ifade ettiği şeylerde bunlar bırakalım onu millet gerçek hali ile tanıdıkca zaten sevecektir korunmayacaktır. Korunma olduğu için istismar ediliyor sorun burda . Kalkması hem ona olan sevgiyi artıracaktır hemde onu tekelinde tutan zihniyetin elinden büyük istismar aracı alınmış olacaktır.

AKDemir 04-06-2010 18:41

Dini korumu kanunu çıkarılsın deniyor da, hangi dinin kanunla korunacağı madem niçin açıkça belirtilmiyor? Türkiye Cumhuriyeti bir mozaik diyoruz, her dinden, her tenden insan var diyoruz, İslamiyet'i yasayla koruma kapsamına alacak olursak bu işin arkası gelebilir mi? Başörtülü kardeşilerimizi inançları uğruna başörtüsü ile üniversitelere sokamazken, sizce dini koruma yasası ne derece akla uygun gelebilir? Ben de isterim herkes Müslüman olsun, doğru yolu bulsun ammavelakin, din; vicdan meselesidir. Bunu yasalarla güvence altına almak makûl müdür?

sedef0 04-06-2010 19:51

Alıntı:

Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 727153)
Kin kusmaktan bahsetmişsiniz kendini bilen kişilerin bu söylediklerini yapması mümkün değildir. Atatürk'ün kendisi ile hiç bir sorun yaşanmaz defalarca söylediğim gibi onu istismar eden bir çok kişisel ve keyfi yasaklarına malzeme olarak onu kullananlara karşı bir kin olabilir. Onu temsil ettiğini söyleyenler egemen olduktan sonra bu devlete bir şekilde kendi içinde düşman üretme senaryoları için figür gerekiyordu sistematik olarak bunu icra ederken haliyle halkın büyük coğunluğunu kendilerine düşman etmiştir.

Kanuna bu aşamada dokunmak zaten mümkün değildir. Normal insan olarak yaşamak için gerekli düzenlemelerde bile ayaklanan zihniyet varken bunun olması mümkün değildir. Ama zorla bir insanın korunması düşman üretmeye çalışır arkadaşların ifade ettiği şeylerde bunlar bırakalım onu millet gerçek hali ile tanıdıkca zaten sevecektir korunmayacaktır. Korunma olduğu için istismar ediliyor sorun burda . Kalkması hem ona olan sevgiyi artıracaktır hemde onu tekelinde tutan zihniyetin elinden büyük istismar aracı alınmış olacaktır.

kısaca şunu söyleyip bu forumda defalarca gördüm dinsiz Atatürk şu Atatürk vs diyenler çok gördüm .sürekli bir kin nefret kusuyorlar kaldırılmasın dini tarikatlara bagladınız dini seviyoruz ama tgarikat ve yandaşlarıana asla saygı beklemeyin Osmanlının torunları Atatürkün evlatlarıyız kanun kaldırılmayacaktır

EpiVaTeS 04-06-2010 19:55

Alıntı:

sedef0 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 728270)
kısaca şunu söyleyip bu forumda defalarca gördüm dinsiz Atatürk şu Atatürk vs diyenler çok gördüm .sürekli bir kin nefret kusuyorlar kaldırılmasın dini tarikatlara bagladınız dini seviyoruz ama tgarikat ve yandaşlarıana asla saygı beklemeyin Osmanlının torunları Atatürkün evlatlarıyız kanun kaldırılmayacaktır

Şimdi bu Kanun sayesinde Atatürk'ü koruyormusunuz...?
Hiç te bile korumuyorsunuz...
Aksine Zarar veriyorsunuz...
Şimdi sizinle derin mevzulara girmeyeceğim...
Vefat edeli 80 yıl olmuş birinin sizlerin korumasına ne kadar ihtiyacı olduğu tartışılır...
Sen korusan ne Korumasan ne Ölmüş Gitmiş...
Elinden ne gelir ki...
Korumaktan ziyade Ruhuna İki Fatiha okusan ciddiyim daha faideli Olur...=)

sedef0 04-06-2010 23:17

Alıntı:

Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 728272)
Şimdi bu Kanun sayesinde Atatürk'ü koruyormusunuz...?
Hiç te bile korumuyorsunuz...
Aksine Zarar veriyorsunuz...
Şimdi sizinle derin mevzulara girmeyeceğim...
Vefat edeli 80 yıl olmuş birinin sizlerin korumasına ne kadar ihtiyacı olduğu tartışılır...
Sen korusan ne Korumasan ne Ölmüş Gitmiş...
Elinden ne gelir ki...
Korumaktan ziyade Ruhuna İki Fatiha okusan ciddiyim daha faideli Olur...=)

valla sizin sacmalıklarınızdan bıktık artık bana zaten tarikatları savunacak degilsin Atam icin fatiha her gittigimde okuruz. ölmüs gitmis mdiyorsun ben osmanlıyıda Atatürk seven biriyim şimdi osmanlı devletine saygı duymalıyım o zaman yıkıldı gitti gittimi gitti aynı şey padişahlara saygı duymayalım kormayalım öldümü öldü bırak gitsin tarikatlara saygı duyalım şeyhlere saygı şıhlara saygı duyalım ne güzel olur demi işinize gelir demi

fatih güneş 04-06-2010 23:46

padişahı koruyan bir kanun varmı acaba????

manifesto 04-07-2010 00:06

Kalkmalı ve bu millet Atatürk KÜLTÜNDEN kurtulmalı...

.:Ay_Yıldız:. 04-07-2010 11:59

Alıntı:

fatih güneş Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 728390)
padişahı koruyan bir kanun varmı acaba????

Olur mu hiç? Mazallah halk Osmanlı'yı özler,devrim(!)i yıkar. Keyfine mi Cumhuriyetin ilk yıllarında Osmanlı arşivleri yakılıp imha edildi? Keyfine mi tarih kitaplarında Osmanlı hep gerici olarak gösterildi? Osmanlı'nın nasıl yık(tır)ıldığını, Kimlerin bizi Birinci dünya savaşına soktuğunu, 1907'de kimlerin elinde bugün ki Türkiye haritasının olduğunu, Kimlerin niye işkencelerle astırıldığını iyi biliriz.

MaU_95 04-07-2010 12:24

Söylecek çok söz var da, rant uğruna Atatürk'ü kullananlarla yetineceğim. Bazı kapitalist büyükler reklamlarda Atatürk'ü kullanıyorlar ve kimse bunlara bir şey demiyor. Halkın duygularını paraya çeviriyorlar ve Atatürkçüler sesini çıkarmıyor? Ben bu işi anlamıyorum arkadaşlar. Atatürk tüm millete ait bir olgudur. Reklamlarda onu oynatmak kadar alçaltıcı bir şey var mıdır? Buna niçin kimse dur demiyor? Nerde bu kemalistler nerde atatürkçü gençlik??? Bu kadar mı ruhsuz kapitalistler haline geldik? Ayrıca rekabet kurulu niçin bu duruma müdahale etmemektedir?

Eğer bir firma ürünlerini satacaksa bunu diğerlerinden daha iyi(kaliteli ve ucuz) olduğunu anlatarak yapmalıdır. Yoksa Atatürk'ü kullanarak, tüyü bitmemiş minikleri kullanarak, tarihe ve toplumlara mal olmuş insanları kullanarak, kısacası insanların duygularını kullanarak bunu yapmaları yanlıştır. Hem ahlaki açıdan yanlıştır hem de rekabete göre yanlıştır. Rekabet fiyat+kalite ekseninde dönmelidir. Burdan çıkarsa bu sadece firmaların işine gelir tüketicinin değil.

Biri bunları durdursun!

zülcenaheyn 04-05-2013 21:36

AK Parti'nin programında, anayasa hazırlığında acaba bu kanunun kaldırılma hazırlığı var mı?!?

zülcenaheyn 04-05-2013 21:58

.......

ilhan32 04-06-2013 07:05

KESİNLİKLE KALKMALIDIR.

All times are GMT +3. The time now is 05:49.