Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Diğer Belge Küpürler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=451)
-   -   Erbakan'ı SUSTURAN YANIT! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=116686)

Supraliminal 09-25-2009 13:20

Alıntı:

elif zeynep Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 670903)
28 Şubatta ne oyunların döndüğünü bilmeyen burada atıp tutmasın lütfen.. Kim kaçmış, eğer dik duruş sergilemeyip, şer kişilerin isteklerine meyletseydik mevkimizden indirilmezdik.. Kusura bakmayın ama , dik durmayanlar bellidir, alkış toplayıp AB'nin verdiği ev ödevlerini yapmaya çalışanlardan değiliz biz. geçelim bunları. :)

Hmm..Bak şimdi ya merak ettim o dönemin gerçek yanlarını.
Siz belli ki o sırada hükümette idiniz veya milletvekili idiniz ki bu kadar iyi bilmenizde ordan kaynaklanıyor olsa gerek.
Evet şimdi merakımızı giderme açısından lütfen ayrıntısıyla anlatır mısınız neler olmuş o dönemde ?????

Şimdi tüm forumu merak içinde bıraktın .

EpiVaTeS 09-25-2009 13:21

Alıntı:

28 Şubatta ne oyunların döndüğünü bilmeyen burada atıp tutmasın lütfen.. Kim kaçmış, eğer dik duruş sergilemeyip, şer kişilerin isteklerine meyletseydik mevkimizden indirilmezdik.. Kusura bakmayın ama , dik durmayanlar bellidir, alkış toplayıp AB'nin verdiği ev ödevlerini yapmaya çalışanlardan değiliz biz. geçelim bunları. :)

Sizi doğru söylemeye davet ediyorum...
27 nisanda Memleket tarihinde bir ilk yaşandı noldu bi hatırlayın
böyle kendi cenabımı koruyacam diye komik durumlara düşmeyin
Sonra birileri çıkar mahcup ediverir sizi

uzman81 09-25-2009 13:22

Çamur at tutmazsa izi kalır misali.

Asil25 09-25-2009 13:22

anlaşıldı bazı arkadaşlar Erbakan Hocaya hakaret etmeyi maharet sayıyor bizde onları kırmayalım..!
helal olsun güven erkayaya nasılda susturmuş Erbakanı,hatta dahada ileri gidip silahını anlına dayamalıydı,oda olmadı yeniden kirazlıdere tutuk evine gönderip idamla yargılamalıydı..!
senmisin imf ile anlaşma yapmayan,senmisin D-8 leri kurupta İslam birliğinin temellerini atan..! senmisin rüşvetle yönetilen belediyeleri alıpta Milligörüşçü temiz insanları başa getirip birilerinin hortumlarını engelleyen! oh olmuş bu yapılan az bile..!
yeterlimi sayın Erbakan düşmanı arkadaşlar..!

zeynep20 09-25-2009 13:23

Alıntı:

[O]bjektif Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 670898)
Pardon eğer bir liderin izinden yürümek taklitçilikse ??

???
Hakikaten Fark Var Yahu ...
Görüşe bakar mısınız.

Ve şuda çok büyük şanssızlık ....
Erbakan'ı örnek almak(hayatını) , zor durumların karşısında boynunu büküp kaçmaktır.
Kendisinin de aynı kaçtığı gibi Ülkeyi zor durumunda bırakıp gittiği gibi...:güzel:

size gülüyorum anca ben örneğim Erbakandır demedim.elhm.benim liderim avrupa sevdalısı değil.D-8 lerin kurucusu ne güzel bir lider :çiçek::çiçek:...

SİZ de bir gün anlarsınız inşAllah...

montenegro 09-25-2009 13:23

Alıntı:

başbakanımızın 27 nisan e-muhtırasında dik durduğu gibi dik dursaydı hiçbir şey olmazdı

asıl ülkeyi dik duramadığından maffetti erbakan

paşaların erbakana özürü Akp yüzünden oldu :) adamlar erbakanı düşürünce her şey bitecek sandı ama daha kötüsü oldu onlara göre erdoğan geldi Allaha çok şükür

AB ödevimizi yapmaya devam etcez hızlı tren duble yollar hastahaneler vs..... ülkemizi kalkındıracaz

Supraliminal 09-25-2009 13:25

Alıntı:

zeynep20 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 670912)
size gülüyorum anca ben örneğim Erbakandır demedim.elhm.benim liderim avrupa sevdalısı değil.D-8 lerin kurucusu ne güzel bir lider :çiçek::çiçek:...

SİZ de bir gün anlarsınız inşAllah...

Gülerek cevap vermek , Aynı Erbakan Hocanın zor durum karşısında boynunu büküp kaçması gibidir.

:güzel:Hemen belli etmek zorun değildin yahu;D

menes 09-25-2009 13:25

Alıntı:

Erbakan 28 Şubatta dik duramamıştır.Ne oyunların döndüğünü biliyoruz.Dindarlara nasıl baskı yapıldığını biliyoruz bu ülkede.Neden çünkü Erbakan'ın saf saf hareketlerinden.Başka zamanda yazmıştım.

Doğru iş doğru zamanda yapılırsa doğrudur.

Erbakan kibirinden vazgeçip biraz Tayyip Erdoğan'ı örnek alsın diyeceğim ama bundan sonra alsa ne olur almasa ne olur.Bakın 2007 seçimlerinden ne oyunlar döndü.Tayyip Erdoğan kaçtı mı?27 Nisan muhtırasına boyun eğdi mi?Bak katsayı sorunu çözüldü.Kavga gürültü oldu mu?Hayır.Çünkü herşeyin zamanı ve ortamı vardır.Siz gidip paldır küldür bir işi yaparsanız 28 Şubattaki gibi zarar verirsiniz çevrenize.

Duygu'Seli~ 09-25-2009 19:27

Bazıları tabi ilk defa duyduğu için doğal olarak inanmak istememişlerdir.. Doğan medyasının kankaları inanmamış ee bizde hakiki DEVLET BELGESİ koyalımda görmeyen gözler görsün,inanmayanlar inansın değil mi?:)

Öncelikle sayın zeynep20.. İşbirlikçi demiştiniz değil mi?
Bakalım kim işbirlikçi hem bu konuda hemde birazdan açacağım konuda hep beraber görücez..;;) merak etmeyin kaçmıyorum..Önce biraz kaşıyorum ki yarayı,sonrasında merheminiz olucam sizin ben az sabır..:evet:

Sayın leyal kardeşim ve diğer milliyet haberi olduğu için inanmak istemeyenler..Haklısınız bende olsam şüphe duyabilirdim ama insanın elinde devlet belgesi olunca o şüphe gidiyor biiznillah.. :karizmatik:

Bu olay;
Zamanın bütün gazetelerinde yer almış,aksi ispatı için tek kanıt konulmamıştır rafeh partisi tarafından..Dileyen 1997 yılı haberlere göz atıp araştırsın..Bu haberi veren sadece milliyet değil çünkü..;)

Erbakan yaptığı bu konuşma için 28şubat toplantısında bu soruya yani bu lafları edip etmediği sorusuna cevap verememiş,sonrasında ''irtica'' tehlikesi adı altında parti kapatılmıştır! 28 şubat olayını herkes biliyor değil mi? Neden darbe yapıldığınıda..?

O geceki toplantı sonrası haberleri içinde ayrıca 97 yılına ait gazete manşetlerine bakın!

http://www.ensonhaber.com/images/news/27844.jpg

Erbakan hükümetinin irtica tehlikesi arz ettiği ortaya atılmış,buna dair belgeler çıkartılmış ve sonuç olarak refah partisi kapatılmış!
Bize yani AK PARTİyede böyle gazete haberleri yüzünden dava açıldı hatırlıyoruz değil mi..? :)
Hükümet ne yaptı?Elinden geleni yapıp üstesinden geldi!

Birde Erbakan hükümetinin bizimle düştüğü benzer durumda yaptıklarına bakalım.. :)

Bu irtica tehlikesi yüzünden parti kapatılsın isteklerine karşılık ERBAKAN NE YAPTI?
Bunun cevabı birazdan koyacağım belgede yatıyor.. :)

Erbakan bu suçlama için hiçbir şey yapmamıştır!Bunun irtica tehlikesi olduğunu savunup ''irticayla mücadele''nin kurulmasını isteyenlere karşılık onay vermiş ve bu belgeye bizzat başbakan olarak İMZA ATMIŞTIR! :)

İşte dostum dediği sınıf arkadaşı demirel'in ortaya çıkardığı belge!

http://img62.imageshack.us/img62/293...ngizlibelg.jpg

Bu belgeye de inanmıyorum diyenler var mı merak ediyorum.. :) Yakınlaştırıp dikkatlice içeriği ve altındaki imzayı okuyun!

Devrilmekten korkup askerle iş birliği yapan(askerinde abd ile işbirliği içinde olduğunu bile bile imzalayan, ki bunuda bu sene itiraf etmiştir ''beni amerika dışişleri düşürdü'' diye) ERBAKAN HOCADAN BAŞKASI DEĞİLDİR!

Üstüne bunun irtica tehlikesi olduğunu savunanlara onay verircesine,irticayla mücadele kurulması için koskoca ERBAKAN imza atmış!

Sırf ''patates dini,bize oy,zekat vermeyen cehenneme gider'' söylemleri için irtica geliyor diye zamanın oramirali tarafından ortaya atılan bu iddia YALAN OLSAYDI, Erbakan bunu onaylarcasına o ''irticayla mücadele''nin altına imzasını ATARMIYDI SORARIM SİZLERE?!!

28 şubat toplantısından korkarak altına imza attığı ve ''irticayla mücadele'' nin kurulmasına olanak sağladığı belge işte!!Evet utanmadan irticanın varolduğunu kabul ettiği BELGE!

Bunları inkar edenlerden ayrıca belge istiyoruz!
Bakın milliyet olmaz dediniz devlet belgesi koyduk!Atıp tutuyordunuz HODRİ MEYDAN!

Madem Erbakan bunları söylememişti ne diye kabyullenip birde irtica kpmisyonu kurulması adına imza atttı?ÜSTELİK BELGEYE BAKIN GİZLİ BELGE!

Niçin açık değilde gizli olarak imzalamak istemiş acaba belgeyi? Gizli belgeler kamaoyuna açıklanmaz devlet sırrıdır!Buna güvenip gizli imzalamak istediği belgeyi yakın dostu demirel sızdırdı!

Bazılarıda ne komiktir ki mahkeme kararlarıyla tekzip edildiğinden,hocanın aklandığından bahsediyor..Ama ortada bahsettikleri mahkemenin adı,tarihi,hukiki maddesi,yasal işlemleri vs yer almıyor! Neden acaba?:)

Hoca şimdi hükümet değil atıp tutar demedim diye tabi..Sıkıyorsa vaktiyle bunu gururuna yedirmeyip hakkını sonu ölümde olsa arasaydı ve o ADİ BELGENİN ALTINA imzasını atıp şimdiye kadar irtica komisyonunun milleitmize çektirmesine sebep olmasaydı!!

Suçsuz olan kendisini suçlu atfeden bir belgeyi kabul edip imzalar mı Allah aşkına?Ona sen bunları dedin irtica tehlikesinden korkuyor insanlar bu komisyonu kur dediler,korkusundan olsa gerek inkar edip,ben demedim diyemeyip belgeyi resmen imzalamış!!
Üstelik askerle işbirliği altında ve gizli olarak!

Şimdi birde hükümetimize bakın?Sırf dini söylemleri yüzünden dava açılan,irticacı hükümet diye adı çıakrtılıp düşürülmek istenilen AK PARTİ hükümetide isteseydi ERBAKAN gibi koltuğunu kurtarmak için gilzi belgeler imzalayamaz mıydı acaba? :)

Ama kendine yakışanı yaptı ve söyledikleirnin arkasında durup AK OLDUĞUNU bir kez daha kanıtladı!!

İŞTE FARK BUDUR!:karizmatik:

Duygu'Seli~ 09-26-2009 01:59

AK PARTİ'YE oy vermek cehenneme bilet almak gibidir diyen birinden refaha oy vermeyen patates dinindendir lafını beklememek hangi mantıkla örtüşüyor bilemiyorum..?
Erbakan mı cennete yada cehhenneme gideceğimize karar veriyor?
AK Partiye oy verenleri cehennemlik etti.. Bunu ondan bekliyorsunuzda,kendisine oy vermeyenlere patates dininden demesini beklemiyorsunuz? İlginç..???

FarukARSLAN. 09-26-2009 02:18

Alıntı:

duyguseli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671136)
AK PARTİ'YE oy vermek cehenneme bilet almak gibidir diyen birinden refaha oy vermeyen patates dinindendir lafını beklememek hangi mantıkla örtüşüyor bilemiyorum..?
AK Partiye oy verenleri cehennemlik etti.. Bunu ondan bekliyorsunuzda,kendisine oy vermeyenlere patates dininden demesini beklemiyorsunuz? İlginç..???

Aykırılarının dinlerine ayrı isimler takılıyor, teşkilatlarına ordu deniyor..
AK Parti'ye oy vermek cehenneme bilet almak oluyor..

Ohoo
Onlara oy vermeyen millet DELİ oluyor
http://img41.imageshack.us/img41/952...aoyverende.jpg
MG'YE OY VERENİN (nereden biliyorsa) DÜNYASI VE AHİRETİ KURTULUYOR
http://img18.imageshack.us/img18/844...erenindnya.jpg

Mübarek insanlar.. Derler ama dememişlerdir..
Çevik bir demiştir Çevik Bir..
onu da o demiştir..
O imzayı da o atmıştır..
Ezber ya, takıl gitsin anasını satim; herkes kendileri gibi devekuşu tabii ya..

ahmetermiş 09-26-2009 02:30

Erbakan büyük insandır..ama bu büyük insanı basit sözleri vede taraftarları küçültüyor..
hep bi şeyler demişlerdir ve hep inkar edip demedik demişlerdir..tıpkı fasa fiso yu inkar ettikleri gibi..
tıpkı mum söndü sözünü inkar ettikleri gibi..oysa dedim ne olacak dese sorun bitecek ve tartışmada bitecek..
demirelin ilksan yolsuzluğuna adının karışması sonucu ne dedi..? tüm sorumluluk bana aittir dedi ve o yıllarda mevzuu kapandı..
ne demiş mevlana eline beline diline sahip olacaksın..
bir sözü söyleyipte o sözün esiri olmaktansa ...içinde kalsın o söz senin esirin olsun..
teşekkürler duygu seli:

elif zeynep 09-26-2009 09:31

Bu Zaman Gazeteside Erbakan Hocamı neden sevemedi, anlayamadım... ;1

Neyse, güneş balçıkla sıvanmaz kardeşim...
Abdülhamid Han'a "kızıl sultan" diyenler, onun "ulu hakan" olduğunu artık günümüzde haykırır oldular.. Erbakan hocamında tarihi misyonunu elbet anlayacaklar...
Orta yolu bulmak niyetimde yok zaten, muvazaa kabul etmiyorum. Fark var, gerisi hep boş :)

montenegro 09-26-2009 09:52

Alıntı:

elif zeynep Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671207)
Bu Zaman Gazeteside Erbakan Hocamı neden sevemedi, anlayamadım... ;1

Neyse, güneş balçıkla sıvanmaz kardeşim...
Abdülhamid Han'a "kızıl sultan" diyenler, onun "ulu hakan" olduğunu artık günümüzde haykırır oldular.. Erbakan hocamında tarihi misyonunu elbet anlayacaklar...
Orta yolu bulmak niyetimde yok zaten, muvazaa kabul etmiyorum. Fark var, gerisi hep boş :)

dedim ya sanki belge göstersek inanacaksınız diye sizdeki taassub işte
böyle gerçekleri kabul etmek istemiyorsunuz

belge belge dedin işte belge hadi artık taassubunuzdan sıyrılın :hihi2:

mücahid55 09-26-2009 11:13

koyduğunuz belgeler neyin belgesi Allah aşkına. mgk kanun yapmaz , okul kapatamaz, yasak getiremez. sadece hükümete tavsiye niteliğinde beyanda bulunur.

Erbakan Hükümetinin milletin inancını yaşamasına engel olacak bir kararı var mı? Erbakan hükümeti okul mu kapttı? başörtüsüne yasağı Erbakan hükümeti mi çıkardı? bir başka parti ikttidarda olsaydı o dönemde ne olacağını nerden biliyorsunuz. işnize geldiği zaman doğan grubu medyası veya diğer medya ayırımı yok, gelmediği zaman var.

katsayısı problemi çözülmüşmüş, kaç yıl sonra? Erbakan Hükümeti döneminde böyle sorunlar hiç yaşanmadı.İmam hatipleri orta kısmıda vardı o okullara kız öğrenciler başörtülü gidiyordu. üniversitelerdede başörtülü öğrenciler vardı. bütün bunlar erbakan hükümeti iktidarda değilken yasaklandı. Bu yasakları getiren ve uygulayanda Erbakan Hükümeti olmadı.
Erbakan hocamızın kartel medyasına dayandırarak söylediğini ideea etiğiniz şeyleri evirip çevirip imani noktalarda eleştiriyorsunuzda, Hocamızın altında imzası olmayan kanunlardan neden sorumlu tutuyorsunuz.Yok efendim iktidarda hızlı gitmiş doğru şeyi doğru zamanda yapmak lazımmış. (Aslında bu sözlerinizle iktidardayken doğru kararlara imza attığını itiraf etmiş oluyorsunuz.) siz hocamızın icraatlarına bakın, onu bahane ederek zulüm estirmişse birileri suç Hocamızda değil. Kaldıki iktidarda başkaları olsaydı çok daha kötü şeyler olabilirdi, bunu sadece Allah bilir.
hocamızın iktidarı bırakıp kaçtığı falanda yok. koalisyon protokolünün gereği yapıldı. hele birde iktidarda kalmaya devam etseydi( demirel rp ve dyp de toplanan imzaları dikkate alıp görevi çillere verseydi) o zaman görürdünüz hizmetleri.

kıtlamaşeker 09-26-2009 11:24

Bu konu içindeki mesajım niçin silinmiş ?
Çokmu pirelendirdi sizi ?

uzman81 09-26-2009 12:13

Hocanın değeri bilinir ama öldüğü zaman.

O günleri görenler hatırlasınlar bu sözümü, göreceksiniz ne methiyeler düzecekler.

Asil25 09-26-2009 14:00

http://www.milligorus-forum.com/port...ons/icon26.gif Erbakan Ne Dedi, Gazeteler Ne Yazdı? Chirac’ın Bizans’ın Çocuklarıyız Sözü!
Erbakan Ne Dedi, Gazeteler Ne Yazdı? Chirac’ın Bizans’ın Çocuklarıyız Sözü ve AKP’den Gelmeyen Tepki…

Fransa’nın Eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Türkiye’yi de dahil ederek “Hepimiz Bizans’ın Çocuklarıyız” diye bir ifade kullanmış ve gazeteler bunu yazmıştı. (Bknz: Hürriyet)
Osmanlı’nın mirasçısı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Erdoğan’dan ise bunu reddetmesi ve “Bizler Osmanlı’nın çocuklarıyız” demesi beklenirdi. İşte Erbakan Hoca da böyle bir açıklama gelmemesinden hareketle “Bunlar kendilerini Bizans’ın çocukları sanıyor” diyerek sitemini dile getirmiştir.
İzleyeceğiniz videoda bu açıkça görülmektedir. AKP’lilere ithafen “Bunlar Bizans’ın çocukları gibi bir ifade kesinlikle yoktur.

Buraya AKP hakkında koyduğumuz gazete küpürlerine AKP militanlarınca akıl almadık mazeretler üretiliyor. Neymiş efendim, “Siz ne zamandan beri Kartel Gazetelerini delil olarak alıyorsunuz?” diyorlar.
Halbuki gazetelerde çıkan bu haberlere AKP yönetiminden bir tekzip gelmediği gibi bu kartel gazeteleri ile AKP’nin arasından su sızmadığı herkesin malumu. Ayrıca 25 Mart 2006 tarihli Yeni Şafak Gazetesinde çıkan haberde de belirtildiği gibi 4990 sorti ile Irak’ın vurulmasına yardım eden bu AKP yönetimidir.
Ancak aynı arkadaşlar Erbakan Hoca hakkında kartelde çıkan iftiralara hemen aldanıp aynı hassasiyeti Erbakan Hoca’ya göstermiyorlar. Arka Bahçe, imza vb gibi hepsi hukuki olarak da çürütülmüş iftiraları yazan kartel basınının bu tuzağına düşüyorlar.

Duygu'Seli~ 09-26-2009 18:36

Asil25 konu erbakanın SUSUP KALDIĞI ve partisinin kapatılmasına neden olan sözleri!
Konuyu bulandırmakta üstünüze tanımıyorum..
Şaşırmadım..
Ama sizde belliki yalan haberleri taşımaktan utanmıyor ve usanmıyorsunuz! Irak savaşından başbakanımızın savaş sonrası haberi olduğunu kanıtlarsam UTANCINIZDAN BURADAN UZAKLAŞIRMISINIZ?
Konuyu saptırıp yalan haberleri bilmem ne gazetelerinin haberlerin buraya taşıyorsunuz,ben size DEVLET BELGESİ getirdim..
İspatınız varsa buyrun koyun,yoksa TIP!;)

mücahid55 09-26-2009 19:04

Alıntı:

duyguseli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671136)

akpartiye oy verenler cehennemliktir demiyor hocamız. demezde, böyle bir şeyi kasttetdiğini düşünüyorsanız hocamızı hiç tanımamışsınız demektir. burada akpartiye oy verilirse liyakatsız yönetim sonucu ülkenin çekeceği zorluklar kastedilmiştir. sonra bu sözü söyledi diye artık belge aramadan hocamız hakkında atılan her iftiraya inanmak asıl hangi mantıkla örtüşüyor.

birde belge koymuşsunuz. nedir o?
irticayla mücadele konusu var. irticayla herkes mücadele etmeli. siz gericilikten yanamısınız.

hocamızın imzası , ihl ler kapatılsın, kuran kursları kapatılsın, başötrüsü yasaklansın gibi bir maddenin altında var mı? yok.ayrıca mgk kararları tavsiye niteliğindedir. bu kararları hükümet isterse uygular istemezse uygulamaz.
bu yasakların hangi biri Erbakan hocamız hükümeti döneminde kanunlaştı? hiçbiri.

menes 09-26-2009 19:17

Alıntı:

mücahid55 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671432)
akpartiye oy verenler cehennemliktir demiyor hocamız. demezde, böyle bir şeyi kasttetdiğini düşünüyorsanız hocamızı hiç tanımamışsınız demektir. burada akpartiye oy verilirse liyakatsız yönetim sonucu ülkenin çekeceği zorluklar kastedilmiştir. sonra bu sözü söyledi diye artık belge aramadan hocamız hakkında atılan her iftiraya inanmak asıl hangi mantıkla örtüşüyor.

irticayla mücadele konusu var. irticayla herkes mücadele etmeli. siz gericilikten yanamısınız.

hocamızın imzası , ihl ler kapatılsın, kuran kursları kapatılsın, başötrüsü yasaklansın gibi bir maddenin altında var mı? yok.ayrıca mgk kararları tavsiye niteliğindedir. bu kararları hükümet isterse uygular istemezse uygulamaz.
bu yasakların hangi biri Erbakan hocamız hükümeti döneminde kanunlaştı? hiçbiri.

Peki şu sorunun cevabını bulalım kim bunları yasaklayanlar kimi bahane etti?
Tabi ki
ERBAKAN.
İrtica ile mücadele edilmiyecek miymiş.Yazında resmen salağa yatmışsın.O dönemde irticacı olarak kim görülüyordu?Erbakan değil mi?Evet.
Erbakan biraz daha planlı programlı davransaydı, dindarlar bu kadar zorluk çekmezdi.Askerlere daha çok ses çıkarsaydı bu olaylar olmazdı.Ama bunun için duruş ve cesaret lazım.Bunlar da Erbakan'da yok.

mücahid55 09-26-2009 19:22

Alıntı:

menes Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671435)
Peki şu sorunun cevabını bulalım kim bunları yasaklayanlar kimi bahane etti?
Tabi ki
ERBAKAN.
İrtica ile mücadele edilmiyecek miymiş.Yazında resmen salağa yatmışsın.O dönemde irticacı olarak kim görülüyordu?Erbakan değil mi?Evet.
Erbakan biraz daha planlı programlı davransaydı, dindarlar bu kadar zorluk çekmezdi.Askerlere daha çok ses çıkarsaydı bu olaylar olmazdı.Ama bunun için duruş ve cesaret lazım.Bunlar da Erbakan'da yok.

öncelikle sizin üslubunuzla cevap verecek değilimterbiyem buna müsait değil, bu bakımdan İnşallah anlarsınız.

Hocamızın yapmadığını sizde biliyorsunuzda nedir bu onu bahane ettiler.başka şeyleride bahane edebilirlerdi. Belki Hocamız 1yıl iktidarda kalmasaydı çok daha kötüsü olaurdu. Bunu biz bilemeyiz Allah bilir.
hocamızı yapmadıklarından değil yaptıklarından sorumlu tutabiliriz.
hocamız iktidarda iken dindarlar bir zorluk çekmedi. ihl lerin orta kısımlarıda , kuran kurslarıda açıktı. baş örtülüler üniversiteye gidiyordu.

Duygu'Seli~ 09-26-2009 19:34

Alıntı:

akpartiye oy verenler cehennemliktir demiyor hocamız. demezde, böyle bir şeyi kasttetdiğini düşünüyorsanız hocamızı hiç tanımamışsınız demektir. burada akpartiye oy verilirse liyakatsız yönetim sonucu ülkenin çekeceği zorluklar kastedilmiştir. sonra bu sözü söyledi diye artık belge aramadan hocamız hakkında atılan her iftiraya inanmak asıl hangi mantıkla örtüşüyor..

BEN BİZZAT İZLEDİM!Hoca bize resmen cehennemlik dedi!Ben kendi gözüme inanırım!Kulaklarımla duyduğum o söze!Direk yada ima yoluyla!Neticede ona oy verirseniz akıbetiniz kötü olur diyor adam!NE HAKLA! Peygamberimiz(sav) bile bulunduğu duvarın arkasını görmezken,bir aciz kul mu bize kime oy verirse cennete yada cehenneme gideceğimize karar veriyor? Bunlar daha hiç!97 yılında partsinin kapatılmasına neden olan diğer sözleri asıl meselede işinize gelmiyor!

Bu resmen küfürdür!AK Partiye oy verilmesin diye her türlü örnek verilir ama böyle adi bir örnek verilemez!Bir müslüman din kardeşine şaka yoluyla dahi kafir lafzını kullanırsa küfre girer!AYETLE SABİTTİR!Nerde kalmış sizin din bilginiz birde cihad takımı oalcaklar..Va veylaa..Papucumun cihaderleri!

Alıntı:

irticayla mücadele konusu var. irticayla herkes mücadele etmeli. siz gericilikten yanamısınız..

Bu belge sizin için UTANÇ KAYNAĞI olmalı! Yazık..
Bu belgeyi niçin imzalatmışlar erbakana okudunuz mu konuyu?
Erbakan'ın ''refaha oy vermeyenler patates dinindendir,fakire değil refah partisine zekat verin'' gibi küfre giren sözleri üzerine askerler onu uyarmıştır!Bu söylemleri söyledği için İRTİCA BELGESİ İMZALATMIŞLARDIR! Bu sözleri söylememiş olsa o ADİ BELGEYİDE imzalamazdı!
İşte kanıtı ortada ne bekliyorsunuz?

Bu gün ülkemizde her dini konferansta şikayetler yükseliyor,kutlu doğum haftasında ilahi okundu diye irticayla mücadele belgesine güvenerek bizlere saldırılıyor, partimize dava açılıyor! Bunun müsebbibi,yani dinimizii her ağzımıza alışımızıda karşımıza irtica mücadelesi belgesiyle çıkmalarının müsebbibi bu adi belgeyi imzalayan ERBAKANDIR!

İnsan dinini konuşmaktan,savunmaktan korkar mı hiç?Hani sizin cihad sevdanız?! Bu gericilik midir? Erbakan o adi belgeyi imzalamamış olsaydı ben bu gün belkide okuluma başörtüsüyle girerdim!Ama yok her dini söylemimizde o belge gözümüze sokulup bize engel oluyor!

Dinimden bahsettiğim için bana irticacı diyenlerle sizin bu gericisiniz söylemi arasında hiç bir fark yok!Çünkü o irtica belgesi ilerlemek için çıkmamıştır!

Bir genç okulda namaz kılıyor diye hemen göz altına alınıyor!SEBEP!! İrticai SUÇ!! Peki neye dayanılarak yapılıyor bu gözaltı..O ADİ BELGEYE DAYANILARAK! Bu mu sizin ilericilik anlayışınız!?

O irticayle mücadele kurulu kurulmasa bunlar olurmuydu?? İrticayla mücadele ne demek biliyor musnuz siz?? DİNLE MÜCADELE DEMEK! Hala mı gericiyiz! UTANIN!!

Alıntı:

Bu yasakların sebebi o irtica belgesini imzalayan erbakandır!
Hala başörtüsü sorunu diyorsunuz utanmadan! Hükümet nasıl mücadele etti ama, kapatma davası bile açıldı bu yüzden!

Sebebi neydi? İrticai SUÇ! Peki neye dayanarak!Ülkemizde vaktiyle yürürlüğe konulan, İRTİCAYLA MÜCADELEYE dayanarak!!
PEKİ Kim bu mücadele kurulunun kurulmasına onay verdi? ERBAKAN!!

NERDE BELGESİ?
İŞTE BURADA!

BU BELGE GAZETE KÜPÜRÜ MÜ?
HAYIR KAPI GİBİ DEVLET BELGESİ!

Aksi iddianız varsa kanıtlayın! Yorum değil kanıt bekliyoruz!Belge ortada!Hala atıp tutuyorsunuz!
GÖRELİM!!!

Erman İlhan 09-26-2009 19:37

Başka işiniz gücünüz kalmamıştı kalkıp birbirinize saldırın.Bu mu sizin müslümanlıktan ve islamiyetten anladığınız.Kınıyorum sizi.O kadar çakkal,çukkal dururken kalkmış ak partililerle spliler birbirine girmiş.Sebep?Hiç uğruna.Böyle saçmalık görmedim.Lütfen kendinize çeki düzen veriniz.yoksa milletin ağızına sakız olursunuz.

mücahid55 09-26-2009 19:41

bir sürü söz varda belgede var ancak saptırmadan başka bir şey değil hiçbiri.
yasayı tbmm yapar ve hükümet uygular. mgk değil.
yasakların sebebi Erbakan Hocamız mış kendi koymadığı koyulmasına katkıda bulunmadığı yasalardan nasıl sorunlu olur?
cehennemlik demedi arada manayı değiştirecek nüans farkı var. kimseyide kafir ilan etmedi. ama siz ona bu isnatta bulunarak hocamıza büyük bir iftira atıyorsunuz. bence bu konuda siz dikkatli olun.

mücahid55 09-26-2009 19:42

Alıntı:

Erman İlhan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671452)
Başka işiniz gücünüz kalmamıştı kalkıp birbirinize saldırın.Bu mu sizin müslümanlıktan ve islamiyetten anladığınız.Kınıyorum sizi.O kadar çakkal,çukkal dururken kalkmış ak partililerle spliler birbirine girmiş.Sebep?Hiç uğruna.Böyle saçmalık görmedim.Lütfen kendinize çeki düzen veriniz.yoksa milletin ağızına sakız olursunuz.

kim kime saldırmış bir tek saldırı niteliğinde cümlemi gösterir misiniz? sadece atılan iftiralara cevap veriyoruz.

Duygu'Seli~ 09-26-2009 19:42

Alıntı:

mücahid55 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671438)

Hocamızın yapmadığını sizde biliyorsunuzda nedir bu onu bahane ettiler.

Hocanız bunu yaptığı için o belgeyi imzaladı zaten be.. :)
Eğer ''hayır ben irticai söz etmedim,bu söylenenler yalandır kimse kanıtlayamaz'' diyip kendisini savunup o belgeyi imzalamasaydı evet haklıydınız!Ama bu söylemleri söyleidği için boynu bükük o belgeyide imzaladı! Madem o sözleri sarfetmedi o hade niye askeirn önübne koyduğu o belgeyi kabul edip imzaladı? Madem haklıydı ben demedim o yüzden imzalamıyorum deseydi! Diyebildi mi? HAYIR!

Erbakan zamanında yok örtüde varmışta,kuran kurslarıda varmışta..Evet varmış ama sonrasında olmamaıs için ona PAŞA PAŞA BU BELGEYİ İMZALATMIŞLAR!!ALIN SİZE İŞBİRLİĞİ!!

Peki o belge olmasa bu gün o kuran kurslarımızda ''irticai tehlike'' diye kapatılabilir miydi be adam?

Başörtüsüytle okula girmek isteyenlere ''irticai eylemciler'' diye göz altı uygulamaları yapılır mıydı??

Kendi hükümet döneminde; kutlu doğum haftasında okullarda ilahi okutturulmasına müsade etti diye ''irticacı hükümet'' şeklinde AK PARTİ'YE dava açılabilir miydi??

O belge olmasaydıu irticayla mücadele de olmaz,dini her ağzına alan kamu görevlisi fişlenmez,kimse dininden imanından böyle öksüz bırakılmazdı!!

Daha bana belgeyi savunuyorlar..Yazıklar olsun!!

mücahid55 09-26-2009 19:43

bizde kanıt bekliyorsunuz, herşeyden Hocayı sorumlşu tutuyorsunuzda ortada Hocamızın yürürlüğe koyduğu bir yasaklar kanunu yok.

mücahid55 09-26-2009 19:45

Alıntı:

duyguseli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671461)
Hocanız bunu yaptığı için o belgeyi imzaladı zaten be.. :)
Eğer ''hayır ben irticai söz etmedim,bu söylenenler yalandır kimse kanıtlayamaz'' diyip kendisini savunup o belgeyi imzalamasaydı evet haklıydınız!Ama bu söylemleri söyleidği için boynu bükük o belgeyide imzaladı! Madem o sözleri sarfetmedi o hade niye askeirn önübne koyduğu o belgeyi kabul edip imzaladı? Madem haklıydı ben demedim o yüzden imzalamıyorum deseydi! Diyebildi mi? HAYIR!

Erbakan zamanında yok örtüde varmışta,kuran kurslarıda varmışta..Evet varmış ama sonrasında olmamaıs için ona PAŞA PAŞA BU BELGEYİ İMZALATMIŞLAR!!ALIN SİZE İŞBİRLİĞİ!!

Peki o belge olmasa bu gün o kuran kurslarımızda ''irticai tehlike'' diye kapatılabilir miydi be adam?

Başörtüsüytle okula girmek isteyenlere ''irticai eylemciler'' diye göz altı uygulamaları yapılır mıydı??

Kendi hükümet döneminde; kutlu doğum haftasında okullarda ilahi okutturulmasına müsade etti diye ''irticacı hükümet'' şeklinde AK PARTİ'YE dava açılabilir miydi??

O belge olmasaydıu irticayla mücadele de olmaz,dini her ağzına alan kamu görevlisi fişlenmez,kimse dininden imanından böyle öksüz bırakılmazdı!!

Daha bana belgeyi savunuyorlar..Yazıklar olsun!!

bunlar varsayım...

Duygu'Seli~ 09-26-2009 19:48

Alıntı:

mücahid55 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671458)
bir sürü söz varda belgede var ancak saptırmadan başka bir şey değil hiçbiri.
yasayı tbmm yapar ve hükümet uygular. mgk değil.

cehennemlik demedi arada manayı değiştirecek nüans farkı var. kimseyide kafir ilan etmedi. ama siz ona bu isnatta bulunarak hocamıza büyük bir iftira atıyorsunuz. bence bu konuda siz dikkatli olun.

İşinize gelince saptırma mı oluyor?
BELGE İSTEDİK BELGE!!
Yasayı elbette mgk yapamaz..Eee o yapamadığı için tbbmnin başına,YANİ BAŞBAKANA YAPTIRMADI MI?
Her şey ortada ne saptırmasından söz ediyorsunuz??

Alıntı:

mücahid55 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671458)
yasakların sebebi Erbakan Hocamız mış kendi koymadığı koyulmasına katkıda bulunmadığı yasalardan nasıl sorunlu olur?.

ERBAKAN KENDİ İMZALADIĞI BELGEDEN SORUMLU DEĞİLDİR DİYORSANIZ AÇIKÇA SÖYLÜYORUM DİLER HAKARET OLARAK ALIN AMA BENCE AKLİ DENGENİZ SİYASET YAPMAYA MÜSAİT DEĞİL.. :)

İNSAN KENDİ İMZALADIĞI BELGEDEN SORUMLU OLMAZ MI? O KENDİ İMZALADIĞI BELGEDEN SORUMLU DEĞİLSE O ZAMAN BEN SORUMLUYUM DİMİ..? (:

KAPI GİBİ DEVLET BELGESİ ÖNLERİNDE HALA O SORUMLU DEĞİL DİYORLAR YA! PİŞKİNLİK BU OLSA GEREK! HAKİKATEN PESS!

Duygu'Seli~ 09-26-2009 19:52

Alıntı:

mücahid55 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671463)
bunlar varsayım...

Koskoca belgede mi varsayım?
Ne oldu işinize gelmeyince kurudunuz? (:

İRTİCAYLA MÜCADELE belgesini imzalayanda,hazırlayanda,bize bunları yaşatanlarada HAKKIMIZ HARAM OLSUN!! Siz devam edin sanaldan klavye kahramanlığı yapıp cihad etmeye(!) ve İşinize gelmeyince de kıvırmaya!

mücahid55 09-26-2009 19:53

Alıntı:

duyguseli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671467)
İşinize gelince saptırma mı oluyor?
BELGE İSTEDİK BELGE!!
Yasayı elbette mgk yapamaz..Eee o yapamadığı için tbbmnin başına,YANİ BAŞBAKANA YAPTIRMADI MI?
Her şey ortada ne saptırmasından söz ediyorsunuz??

ERBAKAN KENDİ İMZALADIĞI BELGEDEN SORUMLU DEĞİLDİR DİYORSANIZ AÇIKÇA SÖYLÜYORUM DİLER HAKARET OLARAK ALIN AMA BENCE AKLİ DENGENİZ SİYASET YAPMAYA MÜSAİT DEĞİL.. :)

İNSAN KENDİ İMZALADIĞI BELGEDEN SORUMLU OLMAZ MI? O KENDİ İMZALADIĞI BELGEDEN SORUMLU DEĞİLSE O ZAMAN BEN SORUMLUYUM DİMİ..? (:

KAPI GİBİ DEVLET BELGESİ ÖNLERİNDE HALA O SORUMLU DEĞİL DİYORLAR YA! PİŞKİNLİK BU OLSA GEREK! HAKİKATEN PESS!

bu belge kanun değil bir şey değil yahu. kanunu meclis yapar. hükümet uygular . evet sizde yazdınız aynısını. erbakan hoca zamanında meclisten bu yönde çıkmış karar yok. hükümetin böyle bir uygulaması yok.
attığı imzadan sorumludur tabi. biz ne yadık yapmadıklarından sorumlu değildir dedik. onu bahane ederek başkalarının yaptıklarından onu sorumlu tutamazsınız dedik.
çıkmam lazım, aynı şeyleri yazmazsanız devam ederim gelince.

Duygu'Seli~ 09-26-2009 20:02

Alıntı:

mücahid55 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671469)
bu belge kanun değil bir şey değil yahu. kanunu meclis yapar. hükümet uygular . evet sizde yazdınız aynısını. erbakan hoca zamanında meclisten bu yönde çıkmış karar yok. hükümetin böyle bir uygulaması yok..

Gidin hukuk öğrenin öyle gelin dava savunmaya! KANUNU DİLERSE BİR İMZASIYLA BAŞBAKANDA YAPAR!
O KURULUN KURULMASI İÇİN SADECE TEK KİŞİNİN ONAYI GEREKİYORDU! ODA BAŞBAKANDI! VE BAŞBAKAN ERBAKAN BUNU YAPTI! KAPI GİBİ BELGEYİ HALA YOK SAYIYORSANIZ!NEYE DAYANARAK YAPIYORSUNUZ! SIKIYORSA BUYRUN SİZDE BELGELEYİN DİYORUZ!

Alıntı:

mücahid55 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671469)
attığı imzadan sorumludur tabi. biz ne yadık yapmadıklarından sorumlu değildir dedik. onu bahane ederek başkalarının yaptıklarından onu sorumlu tutamazsınız dedik.
çıkmam lazım, aynı şeyleri yazmazsanız devam ederim gelince.

AMAN AMAN..OY OY OY OYY.. Sap'ların bahanesi her daim müşterek her halde! Kim sıkışsa çıkmam lazım sonra konuşalım diyor.. Olur muhterem randevu defterinize bakın siz..Biz 24 saat açığız! ;)

Aynı şeyler zorunuzda gitse son raddeye kadar devam! Biz davamızı ölene kadar tekrar eder,yinede bıkmayız rahat olun!Bu nedenle üzgünüm!Ben davamın papağanıyım!

mücahid55 09-26-2009 20:27

Alıntı:

duyguseli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671473)
Gidin hukuk öğrenin öyle gelin dava savunmaya! KANUNU DİLERSE BİR İMZASIYLA BAŞBAKANDA YAPAR!
O KURULUN KURULMASI İÇİN SADECE TEK KİŞİNİN ONAYI GEREKİYORDU! ODA BAŞBAKANDI! VE BAŞBAKAN ERBAKAN BUNU YAPTI! KAPI GİBİ BELGEYİ HALA YOK SAYIYORSANIZ!NEYE DAYANARAK YAPIYORSUNUZ! SIKIYORSA BUYRUN SİZDE BELGELEYİN DİYORUZ!

AMAN AMAN..OY OY OY OYY.. Sap'ların bahanesi her daim müşterek her halde! Kim sıkışsa çıkmam lazım sonra konuşalım diyor.. Olur muhterem randevu defterinize bakın siz..Biz 24 saat açığız! ;)

Aynı şeyler zorunuzda gitse son raddeye kadar devam! Biz davamızı ölene kadar tekrar eder,yinede bıkmayız rahat olun!Bu nedenle üzgünüm!Ben davamın papağanıyım!

ee şimdi buradayım n'olcak o son cümleleriniz. sıkışınca mı? çıkma sebebimi yazarsam dini siyasete alet ettiğimi söylersiniz.

o gösterdiğiz bir kanun değil. kanunu erbakan hocamız da bir imzayla çıkarır demişsiniz ya . her kanunun belgeside olur onu gösterin.

bu belge bir kanun değil sizde biliyorsunuz. bu belgeye dayanılarak bir kanun çıkarılmadı. hiçbir okul , kuran kursu kapatılmadı, hiçbir şey yapılmadı hocamız döneminde.

Asil25 09-26-2009 20:51

Duyguseli seninle tarafsız bir platfromda her konuda münazara etmeye hazırım,sizin burada despotluğunuz var istediğiniz anda konuyu kaldırıp yazılanlarıda siliyorsunuz,yürğiniz yetiyorsa başka bir tarafsız forumda bu konuları konuşalım buyrun gelin,hatta akpartili bir çok arkadaşta var tabi aynı zamanda başka fikirde olan arkadaşlarda,öyle burada hakaret etmeyle ve sonrasında hiç suçsuz yere yasaklamayla yazı ve konuyu kaldırmayla olmuyor...

sizler fikrinize güvenmeyen sadece despot bir yönetim sergileyen bir anlayıştasınız,bu kabuğunuzu kırın sonra milleti foruma çağırın...

he sadece akparti meseleleri konuşacaksınızda akparti li olmuyan arkadaşları foruma kabul etmeyin olsun bitsin...
şu yazdığınız hakaretleri ben ateistlerin forumlarında görmedim,kene,sap ve daha niceleri uleyn diye seslenmeler..ve bakın asil25 olarak size bu şekilde yazdığım bir yazım varmı ama sizler yönetici olarak bunları yazıyorsunuz..
sizin o koyduğunuz belgeye cevap yazsamda yazar yazmaz konuyu kaldırıp cevabı sileceksiniz,sizce hakaret içermeyen yazıları silmek emeğe saygısızlık değilmi?
(bakalım şimdi ne şekilde hakaret edeceksiniz)

menes 09-26-2009 20:55

Alıntı:

öncelikle sizin üslubunuzla cevap verecek değilimterbiyem buna müsait değil, bu bakımdan İnşallah anlarsınız.

Hocamızın yapmadığını sizde biliyorsunuzda nedir bu onu bahane ettiler.başka şeyleride bahane edebilirlerdi. Belki Hocamız 1yıl iktidarda kalmasaydı çok daha kötüsü olaurdu. Bunu biz bilemeyiz Allah bilir.
hocamız iktidarda iken dindarlar bir zorluk çekmedi. ihl lerin orta kısımlarıda , kuran kurslarıda açıktı. baş örtülüler üniversiteye gidiyordu.

Evet arkadaşlar mücahid55 adlı arkadaş Erbakan döneminde dindarların hiç zorluk çekmediğini söylüyor.Bakalım doğru mu söylüyor :

28 Şubattaki MGK'nın üzerinden birkaç gün geçmişti.MGK'da alınan 18 maddelik kararlarda okulları ilgilendiren bölümlerde vardı.Gazetelerde bazı yurtların cemmatlerin kontrolünde olduğu haberleri yapılıyordu.
28 şubatçılar dersaneleri bir gerekçe bularak kapatmalılardı.Bu sebeple dersaneler sıkı bir denetime tutuldu.Denetim için 28 Şubat kararlarını uygulamak üzere her ilde oluşturulan kurullar görevlendirildi.Bu kurullarda İllerde vali, ilçelerde kaymakam başkanlığında askeri temsilci, müftü, emniyet müdürü bulunuyordu.
Bu kadar tanıtımdan sonra olaya gelelim ;
Yer İstanbul'un Üsküdar ilçesi.Nisan ayının 2. Cuma günü hem dersane hem de üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin rahat çalışmak için gönüllü olarak kaldığı bir yurt binasıdır.
Akşam üzeri güneş batıyordu.Cuma olduğu için etüt de yoktu.Öğrenciler dağılmış, sadece 15 tane izin kullanmayan öğrenci üst katta yurtta dinleniyordu.
Dersane müdürü Tarık Bey tam çıkmaya hazırlanıken minibüs bahçeye girdi.İlk önce kaymakam indi selamlaştılar.Şimdi diyalogları yazıyorum :

Tarık Bey :
- Sayın Kaymakamım hoşgeldiniz.
Kaymakam :
- ''Müdür bey iyi çalışmalar.Ne yapıyorsunuz?Ne var ne yok?'' gibi laflardan sonra müdürün odasına yöneldiler.
Bekleme odasında yaşı 50'yi geçik yaşlı bir teyze aile bütçesine katkı için çalışıyordu.Temizlik işçisi bu teyze başörtülü idi.Bu konjonktürel duruma tersti.Kaymakam ve Tarık Bey arasındaki diyalog :
- Müdür Bey bu bayan sizde mi çalışıyor?
- Hangi bayan efendim?
- Şu başörtülü olan temizlikçi.
- Efendim biz temizlik işlerini bir şirkete yaptırıyoruz.Bu bayan orada çalışıyor, ama bizim okulda görev yapıyor.
- Niye başörtülü?Bilmiyor musunuz, eğitim kurumlarında kılık kıyafet kuralı diye birşey var?Buna nasıl müsaade ediyorsunuz?
-Efendim, bizim personelimiz değil.Zaman zaman uğruyorlar ve temizliklerini yapıp gidiyorlar.
- Olsun, kim olursa olsun burada başörtülü kimse olmayacak.
Tarık Bey ısrar etmedi :
- Peki efendim.
Öğretmen ve öğrenciler kılık kıyafet kuralına uyuyorlardı.Ama hizmetçinin sorun olacağını düşünmediler.50 yaşında bir teyzeye başörütünü çıkart demek ters geliyordu.
Müdürün odasından sonra hemen binayı gezmek istediler.Tarık Bey dönemin şartlarını göz önüne alrak bunun bir baskın olduğunu anladı.İki sınıfa girdiler.Gerçekten tertemiz ve çağdaş eğitim kurumuna yakışır tüm araç gereçler vardı.Söz söyleyemediler.Birkaç turdan sonra :

- Müdür bey, bir de burada yurt var değil mi?
- Evet efendim.En üst iki kat yurt olarak kullanılıyor.Malum üniversiteye hazırlanmak için şehir dışından gelenler var.Ayrıca ev ortamında başarılı olamayan öğrenciler, disiplinli bir ortamda çalışabilmek için yurdu tercih ediyor.
- Oraya çıkart bizi, dediler.Ve yukarı çıkıldı.

Burası kız yurduydu.Kızlar uygun mu diye düşünmediler her biri bir odaya daldı.Çekmece ve dolapları kontrol ettiler.Kaymakam 3-4 tane kız öğrenciyi yanına çağırdı.Arkasından devam etti :
- Kızım, dershane ve yurtta size çeşitli sebeplerle baskı yapılıyor mu?
Kızlar önce anlamadı.Kaymakam daha net sordu :
- Öğretmenleriniz veya belletmenleriniz size zorla namaz filan kıldırıyor mu?Size çeşitli dini konularda telkinlerde bulunuyorlar mı?Dini kitaplar okutuyorlar mı?
Öğrenciler cevap verdi :
- Hayır efendim.Biz hayatımızdan memnunuz.Buraya üniversiteye hazırlık için çalışmaya geliyoruz.Derslere çalışma dışında birşey görmedik.
Kaymakam mecbur öğrencileri tutmadı.Daha sonra müdürün odasına indiler.Emniyet müdürü katiplik yapıyordu.Konuşulanları yazıyordu.
Kaymakam konuşmaya başladı :
- Bak müdür bey! Güzel imkanlara sahipsiniz.İyi bir yatırım yapıyorsunuz.Sınıflar gayet güzel.Eğitim için gerekli herşey düşünülmüş.Pırıl pırıl çocuklar var.
Kaymakam devam etti :
- Müdür bey, işinizi yapsanız, başka işlerle uğraşmasanız, yanlış yollara girmeseniz daha güzel olmaz mı?
Tarık Bey :
- Özür dilerim sayın kaymakamım.Ailelerin bize teslim ettiği bu güzide yavruları en iyi şekilde üniversiteye hazırlamaya, en iyi şekilde eğitim öğretim yapmaya çalışıyoruz.Yaptığımız yanlış nedir?Lütfen söyler misiniz?
Kaymakam elindeki kitabı müdüre gösterir :
- Hoca!Yahu sizin İran'la miranla ne işiniz var?Neden çocuklara İran ile ilgili şeyler okutuyorsunuz?Öğrencileri İran rejimine yönlendiriyor, özendiriyorsunuz?Hatta bırak İran rejimini, sizin İran ordusu ile ne işiniz var?!!
Müdür hayret içerisindeydi :
- Efendim anlayamadım ne İran'ı, ne ordusu?Bizim İran'la filan işimz olmaz.Nereden çıktı bu?
Kaymakam müdüre kitabın kapağını gösterdi.Müdür şok içerisinde lafa başladı :
- Çok affedersiniz sayın kaymakamım.Ne İran ordusu?Bizim ne İran ne de İran ordusu ile işimiz olur.bu kitap eğitim, öğretim, örf, anane neyse onu anlatan ve ismi İRFAN ORDUSU olan kitaptır.
Kaymakam ve yanındakilerin gözleri faltaşı gibi açıldı.Müdür devam etti :
- Efendim bu kitap Vehbi Yıldız'aait İrfan Ordusu ismini taşıyan kitaptır.
Müdür kitabın ilk sayfasını açtı ve içindekileri bağırarak okumaya başladı:
- ''Eğitim ve öğretim mesleğinin fazileti''
- ''Eğitim öğretimden maksat''
- ''Rehber öğretmenin özellikleri''
- ''Öğretmenin kendini ve dersini sevdirmesi''
- ''Başarılı öğretmen''
- ''Öğretmen öğrenci münasebetleri''
- ''Öğrencinin öğretmenden bekledikleri''
- ''Öğrencinin başarısı ve öğretmen veli münasebetlei''
Müdür Bey fazla uzatmadı :
- Sayın kaymakamım, afferdersiniz öğrencilere bunları okutmayacağız da ne okutacağız?Benim işim bu!Başka ne öğretilebilir ki?
Kaymakam ve yanındakiler şoke oldular.Özür dilemeyi gururuna yediremediler.Kaymakam tutanak kağıdını buruşturup attı.Minibüse binip gittiler.

İşte bu örnekte olduğu gibi daha birçok örnek var dindarlara baskının kanıtı olarak.Çok uzun vaktimi aldı yazmak ama olsun ben yazmaya devam edecem daha örnekler dolu bundan daha dehşet verici olaylar var.Bu olaylar yaşanırken başbakan NECMETTİN ERBAKAN'dı.

Başörütüsü konularına da şimdi değil o konuda örnekerini yazarken belgeli bir şekilde cevap vereceğim.

menes 09-26-2009 20:55

Alıntı:

Evet arkadaşlar mücahid55 adlı arkadaş Erbakan döneminde dindarların hiç zorluk çekmediğini söylüyor.Bakalım doğru mu söylüyor :

28 Şubattaki MGK'nın üzerinden birkaç gün geçmişti.MGK'da alınan 18 maddelik kararlarda okulları ilgilendiren bölümlerde vardı.Gazetelerde bazı yurtların cemmatlerin kontrolünde olduğu haberleri yapılıyordu.
28 şubatçılar dersaneleri bir gerekçe bularak kapatmalılardı.Bu sebeple dersaneler sıkı bir denetime tutuldu.Denetim için 28 Şubat kararlarını uygulamak üzere her ilde oluşturulan kurullar görevlendirildi.Bu kurullarda İllerde vali, ilçelerde kaymakam başkanlığında askeri temsilci, müftü, emniyet müdürü bulunuyordu.
Bu kadar tanıtımdan sonra olaya gelelim ;
Yer İstanbul'un Üsküdar ilçesi.Nisan ayının 2. Cuma günü hem dersane hem de üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin rahat çalışmak için gönüllü olarak kaldığı bir yurt binasıdır.
Akşam üzeri güneş batıyordu.Cuma olduğu için etüt de yoktu.Öğrenciler dağılmış, sadece 15 tane izin kullanmayan öğrenci üst katta yurtta dinleniyordu.
Dersane müdürü Tarık Bey tam çıkmaya hazırlanıken minibüs bahçeye girdi.İlk önce kaymakam indi selamlaştılar.Şimdi diyalogları yazıyorum :

Tarık Bey :
- Sayın Kaymakamım hoşgeldiniz.
Kaymakam :
- ''Müdür bey iyi çalışmalar.Ne yapıyorsunuz?Ne var ne yok?'' gibi laflardan sonra müdürün odasına yöneldiler.
Bekleme odasında yaşı 50'yi geçik yaşlı bir teyze aile bütçesine katkı için çalışıyordu.Temizlik işçisi bu teyze başörtülü idi.Bu konjonktürel duruma tersti.Kaymakam ve Tarık Bey arasındaki diyalog :
- Müdür Bey bu bayan sizde mi çalışıyor?
- Hangi bayan efendim?
- Şu başörtülü olan temizlikçi.
- Efendim biz temizlik işlerini bir şirkete yaptırıyoruz.Bu bayan orada çalışıyor, ama bizim okulda görev yapıyor.
- Niye başörtülü?Bilmiyor musunuz, eğitim kurumlarında kılık kıyafet kuralı diye birşey var?Buna nasıl müsaade ediyorsunuz?
-Efendim, bizim personelimiz değil.Zaman zaman uğruyorlar ve temizliklerini yapıp gidiyorlar.
- Olsun, kim olursa olsun burada başörtülü kimse olmayacak.
Tarık Bey ısrar etmedi :
- Peki efendim.
Öğretmen ve öğrenciler kılık kıyafet kuralına uyuyorlardı.Ama hizmetçinin sorun olacağını düşünmediler.50 yaşında bir teyzeye başörütünü çıkart demek ters geliyordu.
Müdürün odasından sonra hemen binayı gezmek istediler.Tarık Bey dönemin şartlarını göz önüne alrak bunun bir baskın olduğunu anladı.İki sınıfa girdiler.Gerçekten tertemiz ve çağdaş eğitim kurumuna yakışır tüm araç gereçler vardı.Söz söyleyemediler.Birkaç turdan sonra :

- Müdür bey, bir de burada yurt var değil mi?
- Evet efendim.En üst iki kat yurt olarak kullanılıyor.Malum üniversiteye hazırlanmak için şehir dışından gelenler var.Ayrıca ev ortamında başarılı olamayan öğrenciler, disiplinli bir ortamda çalışabilmek için yurdu tercih ediyor.
- Oraya çıkart bizi, dediler.Ve yukarı çıkıldı.

Burası kız yurduydu.Kızlar uygun mu diye düşünmediler her biri bir odaya daldı.Çekmece ve dolapları kontrol ettiler.Kaymakam 3-4 tane kız öğrenciyi yanına çağırdı.Arkasından devam etti :
- Kızım, dershane ve yurtta size çeşitli sebeplerle baskı yapılıyor mu?
Kızlar önce anlamadı.Kaymakam daha net sordu :
- Öğretmenleriniz veya belletmenleriniz size zorla namaz filan kıldırıyor mu?Size çeşitli dini konularda telkinlerde bulunuyorlar mı?Dini kitaplar okutuyorlar mı?
Öğrenciler cevap verdi :
- Hayır efendim.Biz hayatımızdan memnunuz.Buraya üniversiteye hazırlık için çalışmaya geliyoruz.Derslere çalışma dışında birşey görmedik.
Kaymakam mecbur öğrencileri tutmadı.Daha sonra müdürün odasına indiler.Emniyet müdürü katiplik yapıyordu.Konuşulanları yazıyordu.
Kaymakam konuşmaya başladı :
- Bak müdür bey! Güzel imkanlara sahipsiniz.İyi bir yatırım yapıyorsunuz.Sınıflar gayet güzel.Eğitim için gerekli herşey düşünülmüş.Pırıl pırıl çocuklar var.
Kaymakam devam etti :
- Müdür bey, işinizi yapsanız, başka işlerle uğraşmasanız, yanlış yollara girmeseniz daha güzel olmaz mı?
Tarık Bey :
- Özür dilerim sayın kaymakamım.Ailelerin bize teslim ettiği bu güzide yavruları en iyi şekilde üniversiteye hazırlamaya, en iyi şekilde eğitim öğretim yapmaya çalışıyoruz.Yaptığımız yanlış nedir?Lütfen söyler misiniz?
Kaymakam elindeki kitabı müdüre gösterir :
- Hoca!Yahu sizin İran'la miranla ne işiniz var?Neden çocuklara İran ile ilgili şeyler okutuyorsunuz?Öğrencileri İran rejimine yönlendiriyor, özendiriyorsunuz?Hatta bırak İran rejimini, sizin İran ordusu ile ne işiniz var?!!
Müdür hayret içerisindeydi :
- Efendim anlayamadım ne İran'ı, ne ordusu?Bizim İran'la filan işimz olmaz.Nereden çıktı bu?
Kaymakam müdüre kitabın kapağını gösterdi.Müdür şok içerisinde lafa başladı :
- Çok affedersiniz sayın kaymakamım.Ne İran ordusu?Bizim ne İran ne de İran ordusu ile işimiz olur.bu kitap eğitim, öğretim, örf, anane neyse onu anlatan ve ismi İRFAN ORDUSU olan kitaptır.
Kaymakam ve yanındakilerin gözleri faltaşı gibi açıldı.Müdür devam etti :
- Efendim bu kitap Vehbi Yıldız'aait İrfan Ordusu ismini taşıyan kitaptır.
Müdür kitabın ilk sayfasını açtı ve içindekileri bağırarak okumaya başladı:
- ''Eğitim ve öğretim mesleğinin fazileti''
- ''Eğitim öğretimden maksat''
- ''Rehber öğretmenin özellikleri''
- ''Öğretmenin kendini ve dersini sevdirmesi''
- ''Başarılı öğretmen''
- ''Öğretmen öğrenci münasebetleri''
- ''Öğrencinin öğretmenden bekledikleri''
- ''Öğrencinin başarısı ve öğretmen veli münasebetlei''
Müdür Bey fazla uzatmadı :
- Sayın kaymakamım, afferdersiniz öğrencilere bunları okutmayacağız da ne okutacağız?Benim işim bu!Başka ne öğretilebilir ki?
Kaymakam ve yanındakiler şoke oldular.Özür dilemeyi gururuna yediremediler.Kaymakam tutanak kağıdını buruşturup attı.Minibüse binip gittiler.

İşte bu örnekte olduğu gibi daha birçok örnek var dindarlara baskının kanıtı olarak.Çok uzun vaktimi aldı yazmak ama olsun ben yazmaya devam edecem daha örnekler dolu bundan daha dehşet verici olaylar var.Bu olaylar yaşanırken başbakan NECMETTİN ERBAKAN'dı.

Başörütüsü konularına da şimdi değil o konuda örnekerini yazarken belgeli bir şekilde cevap vereceğim.

mücahid55 09-26-2009 20:56

Alıntı:

Asil25 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671492)
Duyguseli seninle tarafsız bir platfromda her konuda münazara etmeye hazırım,sizin burada despotluğunuz var istediğiniz anda konuyu kaldırıp yazılanlarıda siliyorsunuz,yürğiniz yetiyorsa başka bir tarafsız forumda bu konuları konuşalım buyrun gelin,hatta akpartili bir çok arkadaşta var tabi aynı zamanda başka fikirde olan arkadaşlarda,öyle burada hakaret etmeyle ve sonrasında hiç suçsuz yere yasaklamayla yazı ve konuyu kaldırmayla olmuyor...

sizler fikrinize güvenmeyen sadece despot bir yönetim sergileyen bir anlayıştasınız,bu kabuğunuzu kırın sonra milleti foruma çağırın...

he sadece akparti meseleleri konuşacaksınızda akparti li olmuyan arkadaşları foruma kabul etmeyin olsun bitsin...
şu yazdığınız hakaretleri ben ateistlerin forumlarında görmedim,kene,sap ve daha niceleri uleyn diye seslenmeler..ve bakın asil25 olarak size bu şekilde yazdığım bir yazım varmı ama sizler yönetici olarak bunları yazıyorsunuz..
sizin o koyduğunuz belgeye cevap yazsamda yazar yazmaz konuyu kaldırıp cevabı sileceksiniz,sizce hakaret içermeyen yazıları silmek emeğe saygısızlık değilmi?
(bakalım şimdi ne şekilde hakaret edeceksiniz)

:güzel:

bütün bu hakaretlere katlanma sebebimi Allah (cc) biliyor buda bana yeter.

mücahid55 09-26-2009 21:00

Alıntı:

menes Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671497)
...

bu yazdıklarının belgesi var mı?

ama imam hatiplerin orta kısımlarının ve kuran kurslarının o tarihte açık olduğu kesin. üniversitede o yııllarda başörtülü öğrenci olduğuda kesin.

FarukARSLAN. 09-26-2009 21:21

Alıntı:

menes Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671497)

Şu alttaki vereceğimdekileri 'dindarlar sınıfına' almaz isek ..
Yoktur zorluk

---
Alıntı:

mücahid55 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671484)
hiçbir okul , kuran kursu kapatılmadı, hiçbir şey yapılmadı hocamız döneminde.

Alttaki konuşmayı Devletin Valisi yapıyor: ---
http://img36.imageshack.us/img36/951...kapatlyor2.jpg

All times are GMT +3. The time now is 11:21.