![]() |
Alıntı:
|
Bu nasıl iş anlamadım
Hocaya soruyorlar ergenekon? Hoca diyor, ben bilmem anlamam bilmediğim konu :) Şimdi kazan diyor biz onların canına ot tıkayacaktık Bu ne perhiz bu ne lahana Hacıya mı inanalım hocaya mı? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Hocalığını biliyorum, hatta namaz kıldırdığını erbakan hocanın önünde onu da biliyorum ama hacılığını bilmiyordum. B udurumda benhura düşen hem hacıya hem hocaya inanmaktır:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Hadi buyrun başladık gene laf ebeliğine... Siz dedinizki müfteriye güven olmaz. Ben müfteriye güvenmem. NAsıl olıyorda hocaya güveniyorsunuz. Hocada söylediğini ispat edemeyeceğinden dolayı müfteri durumuna düşüyor. Kendi içinizde çelişiyorsunuz... Ayrıca sakinliğiniz umurumda değil diyeceğim ama sizin yerinize ben cevap vereyim. BEn siz sinir oluyorssunuz demedimki neden üstünüze alındınız... Lafı dolandırıp durmayın... |
size göre öyle!
ben nusret bana sinir oluyor dedim mi? niye üzerinize alınıyorsunuz her yazılanı:) laf dolandırmak haddimize mi düşmüş üstadım siz varken:) |
Erbakan Hocam'a ergenekon'u sorduklarıında "ben bilmem,anlamam.." mı diyor :)
28 Mart 2009 tarihinde Zaman Gazetesinin Necmettin Erbakan Hocam ile yaptığı röportajdan aktarıyorum : Ergenekon soruşturması iki yıla yakın bir süredir devam ediyor. Dava süreci başladı. Ergenekon'u nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu hususta sadece iki cümle söyleyeceğim. Bir tanesi ne olduğunu bilmiyorum. Ne olduğunu bilmediğim bir şey hakkında konuşmam doğru olmaz. İkincisi mahkemeye intikal etmiş bir konuda konuşmak doğru olmaz. İzlediğiniz kadarıyla düşünceniz nedir? Ne olduğunu anlayamıyorum ki, izlemekten bir mana çıkarmak mümkün değil. İddianameyi incelediniz mi? Okuduğumuz şey roman gibi bir şey. Ne mana çıkaracaksınız? Siz alın okuyun çıkaracak manayı çıkarın. .... Bilmediği bir husus hakkında konuşmaktan kaçınıyor Hocamız.. Fakat Samanyolu haber, röportajı aynen şu vahim başlıkla aksettiriyor. http://farm4.static.flickr.com/3472/...29756488_m.jpg Hocam'ın sözlerini çarpıtıp, direk bunu yazmışlardı başlığa.. Tamamına bakının röportajın anlarsınız . Çarpıtılma ile zihinlere Hocamız sanki ergenekon için "fasa fiso.." demiş gibi yerleştirildi.. Yanlış var, düzeltmek gerek. |
Yahu Elif Zeynep kardeşim,neden bu kadar yanlışa bağlı kalıyorsunuz anlamıyorum..İddianame'yi okuduğunu söylüyor Erbakan,ondan sonra da roman bu diyor..Ama bu röportajdan önce'de "Refah Partisi Ergenekon'un hesabını soracaktı"diyor..
Şimdi soruyorum size;elinizi vicdanınıza koyun ve öyle cevap verin..Bir dediği birini tutmayan bir insana nasıl olurda bu kadar körü körüne bağlanılabilir.. Ve birşey daha söylemek istiyorum;Erbakan'ın"Ak Parti'ye oy verenler Cehennem'e bilet kesmiştir"dediğini bu iki kulağımla duydum. |
Alıntı:
Elimi vicdanıma koyarak cevap veriyorum, içiniz rahat olsun Efendim :) |
Alıntı:
Verecek cevap bulamayınca; size göre öyle... :) PArrti gözlüklerini çıkarında öyle gelin Sayın Redyellow... :karizmatik: |
Alıntı:
Alıntı:
Erbakan Hocamızın söylemediği bir sözü söylemiş gibi yansıtıp ona iftira attığınız yetmedi şimdide aynı sözden dolayı kendisine müfteri diyorsunuz. önceki yorumlarımdada belirttim yazdığınız hiçbir şey iftiranızı örtmeye yetmeyecek ve hocadan helallik istemedikçe müfteri olarak kalacaksınız. ayrıca yazdıklarınızı okuyaarak yanlış bilgilenenlerinde sizin üzerinizde ve bu yanlışlara müsade edenler üzerinde hakları olacak. Hoca nın söylediğini iddia ettiğiniz sözün aslına bakalım; ... Erbakan, emperyalistlerin Türkiye´yi almak istediğini, bu nedenle 22 Temmuz´daki seçimlerin Çanakkale Savaşı´ndan çok daha önemli olduğunu savunarak, şöyle konuştu: ´´Seçimde harakiri yapma. Seçimde AKP ve CHP´ye oy vermek kendini bıçaklamak demektir. AKP´ye oy vermek, cehenneme bilet almak gibidir. 3 Kasım´da gittin AKP´ye oy verdin. Yaptığın iş ne? Sırtına birer hortum bağladı. Hortumu AKP´ye teslim ettin, o da rantiyecilere verdi. Sağ, sol kalmadı. İşbirlikçi mi milli görüşçü mü? 3 Kasım´da aldığın biletle sen kendin geldin buraya arkadaş. ´Yapma´ dediğim halde, bu bileti aldın ve bu narkoz odasına düştün. Bundan sonra ne yapacaksınız? Milli görüş çadırından başka kurtuluşun yok.´´ Erbakan, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak da, ´´Sizin eğilip bükülecek haliniz yok ki, yerdeki solucana benzediniz. Cumhurbaşkanını seçemedi, Abdullah Gül´ü seçtiremedi, halka seçtirmek istedi, yapamadı´´ dedi. http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/412837.asp diğer kaynaklardanda sözün hocamızın ağzından çıktığı şekliyle olanını bulabilirsiniz. burada hoca bir benzetme yapıyor. "Paragraf iyi okunduğunda ve önyargısız incelendiğinde Erbakan'ın AKP'ye oy vermekle insanları dini manada yoldan çıkmakla değil, rasyonel ve akılcı davranmamanın sonucu karanlık bir geleceğe, ülke için yanlış bir yola onay verielceğine işaret etmiştir. Zaten "AKP'ye oy vermek cehenneme bilet almak gibidir" ifadesini kullandıktan hemen sonra olayın ekonomik ve politik alanda ne gibi vahametler doğruduğunu ifade etmiştir. Fakat AKP yandaşı medya bu sözü Erbakan'ın pekçok sözü gibi çarpıtmış, seçim öncesi Saadet Partisi aleyhine kullanmıştır." (alıntı) İftira etmek; insanda olmayan bir şeyi varmış gibi sağda solda anlatmak ya da söylemediği sözü söyledi gibi zikretmektir. "Hakkında bilgi sahibi olmadığın şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve gönül, bunların hepsi yaptıklarından sorumludur." (İsra, 36) Bu âyet-i kerime, iyi bilmediğimiz herhangi bir konuda bir şey söylemenin doğru olmadığını, bunun insanı sorumlu kılacağını bildirmektedir. Bir kimse, bir mümin hakkında olmayan bir şey söylerse, iftiraya uğrayan kimse, onu affedinceye kadar, Allahü teâlâ onu Cehenneme sokar. [Ebu Davud] |
Bu konunun 27. mesajında mhfzkrdmkrt34 arkadaşımız, Erbakan Hocanın o lafı söylediği söyleşisinin videosunu yayınlamış. Nasıl oluyorda Erbakan Hoca bu lafı söylemedi diyebiliyorsunuz...
Aklınız sıra Hocanın söylediklerine kendinize göre kılıf uydurmuşsunuz. Yok efendim o öyle demek istemedide aslında böyle demek istedide. Örnek verecek başka konumu bulamamış Sayın Hoca. Veya biz niyet okuyucu değiliz. Ağızdan çıkan lafa bakmak durumundayız. Milli görüşçülerin her zamanki taktiği, olayı hemen dini boyutlara dökerek, kendinizi haklı çıkarmak. Tabi doğru ya sizden başka herkes kafirdi dimi ben unuttum onu... |
Alıntı:
Sadece bir örnek diyorsunuz 90 yaşında ki insana teşbihmi öğreteceğiz.Teşbihte hata olmayacağını herhalde biliyordur kendisi. Olayı gözlük meselesine getirmek istemiyorum :w::w::w: |
hiçbir şey iftiranızı örtmeye yetmeyecek ve hocadan helallik istemedikçe müfteri olarak kalacaksınız.
İftira etmek; insanda olmayan bir şeyi varmış gibi sağda solda anlatmak ya da söylemediği sözü söyledi gibi zikretmektir. "Hakkında bilgi sahibi olmadığın şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve gönül, bunların hepsi yaptıklarından sorumludur." (İsra, 36) Bu âyet-i kerime, iyi bilmediğimiz herhangi bir konuda bir şey söylemenin doğru olmadığını, bunun insanı sorumlu kılacağını bildirmektedir. Bir kimse, bir mümin hakkında olmayan bir şey söylerse, iftiraya uğrayan kimse, onu affedinceye kadar, Allahü teâlâ onu Cehenneme sokar. [Ebu Davud] hala yanlışa devam edin. iftiranın tarifini iyi oku . hocanın söylediğini değil anlamak istediğini anladın ve anladığını hoca söylemiş gibi yazdın. müfterisin. |
Alıntı:
işiniz gücünüz iftira atmak. illa kendinizi başkaları tarafından cehennemlik göstermeye kafir ilan edilmiş göstermeye çalışma gayretleriniz çok garip. |
Seçimde AKP ve CHP´ye oy vermek kendini bıçaklamak demektir. AKP´ye oy vermek, cehenneme bilet almak gibidir. 3 Kasım´da gittin AKP´ye oy verdin. Yaptığın iş ne? Sırtına birer hortum bağladı. Hortumu AKP´ye teslim ettin, o da rantiyecilere verdi.
............ Burda gâyet açık değil mi, teşbihte bir hata olsaydı, bu sözü kulanmazdı . Birine oy veriyorsanız, onun yaptığı/yapmadığı herşeyi onaylıyorsunuzdur ; Hocamız , oy vermenin ne derece keyfiyeti yüksek bir durum olduğunu-hassas olduğunu bu nedenle hassâsiyet göstermemiz gerektiğini anlatmaya çalışmıştır . Ve Akp'ye oy vermenin neticesini, bu sözle anlatma yolunu seçmiştir. Hocamızın samimiyetinden şüphemiz yoktur bizim; sözü "cehennemlik yaptı bizleri" tarzında çarpıtmayın. Bunu söyleye söyleye biz yoruluyoruz, ama nedense siz anlamamakta gâyret ediyorsunuz. |
Öbür tarafda hesaplaşırız o zaman...
BEn milli görüşçülerin hepsiyle tek tek konuşup görüşlerini alamam, genele bakarım... Sürekli siyasi konularda dini istismar ederek üste çıkma çabalarınız mide bulandırıcı olmaya başladı... |
Bence videoyu başından sonuna kadar izle hocanın söylediklerinin hangisi gerçek hepsi iftira o ne zman isteyecek helalliğini?
-''Ne yapacaz efendim çaremiz yok gene cehennemden biletimizi alacağız'' nedir bu sözün aslı? Şahsımada hakaret edemzsin. |
Alıntı:
iftira attığın yukarıda kanıtlandı. hocanın söylediği sözü çarpıtıp kendi anladığını hoca söylemiş gibi yazdın. benim yorumumu alıntı yaparak bizden başka herkesi kafir yaptığüımızı söyledinki bu iftira ötekilerdende büyük. biz siyasetide din için yaparız. bizim dinimiz ibadetten ibaret değildir. hayatın her alanında ona uymamız lazım. asıl sizin iftiralarınız mide bulandırıyor. |
Alıntı:
hoca iftira atıyor demekle hocayı iftiracı yapamazsın. ben sizin sözü nasıl çarpıttığınızı gösterdim. ve iftira dedim. sizde hoca nasıl iftira atıyormuş onu gösterin. kafanıza göre yorum yapmayın. |
Alıntı:
|
Unutmuşsunuz demek ki izlediğinizi
Ama unutmuşuz siz mükemmelsiniz sizler yanlış yapmazsınız sizler dindarsınız.Aldığınız oy belli oluyor ne hale geldiğinizi Videoyu aklı selim izleyen biri görecektir ki hoca başından sonuna kadar iftira atıyor. Bende sana diyorum ki 'Ne yapacaz efendim çaremiz yok gene cehennemden biletimizi alacağız'' nedir bu sözün aslı |
Alıntı:
|
Alıntı:
Birşey soracağım birde;kendi verdiği maaş ile kendisine bağlı olan askerden kaçan kişi(Erbakan)'a mı emanet edecektik bu ülkeyi..Adama o zaman derler; HADİ ORDAN..! |
Konu ne:
"RP, Ergenekonun hesabını soracaktı" Peki tartışılan ne: Erbakan hocanın akp hakkında söylediği sözler. Konu başlığıyla alakası ne? Nusret bilir:) Konu dışı yazıları silmeye yetkili kendisi ne de olsa:) |
Alıntı:
Sen niyet okuyarak kanıtladığını savuyorsun ve bu yüzden benim iftira ettiğimi söylüyorsun ve bu yüzdende kul hakkına girdiğimi söylüyorsun. Sonra sizden başkalarını kafis sayıyorsunuz dediğimde biz öyle birşey yapmıyoruz yine iftira atıyor diyorsunuz... Sen niyet okuyuculuğu ile ispat ettiğini söylüyorsun ben ise somut videolarla inandığımın gerçek olduğunu söylüyorum. Öbür tarafdahesaplaşacağız.. Bir Ak PArtili olarak ben eminimki milli görüşçülerin bizim üzerimizde çok hakkı var. Öbür tarafda görüşeceğiz bizmi sizden kaçacağız, siz mi bizden kaçacaksınız... Biz, siz laf atmadığınız sürece sizinle ilgili tek bir klime bile etmeyiz. Ama siz günü her saniyesi Ak PArti ve yandaşlarına demediğinizi bırakmıyorsunuz. Kimin kim üzerinde hakkı varmış görüşeceğiz... |
Alıntı:
ben sizin nasıl iftira attığınızı gösterdim. sense sadece hoca iftira atıyor deyip hocaya iftira atmaya devam ediyorsun. iftira atıyor demekle olmaz. ne kadar meraklısınız kendinizin cehennemlik gösterilmesine ve böyle anılmaya. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Geçen akşamda güvenilir olmadığını ispatladığımız bir adama güvenmediğimiz için bizi eleştiriyordunuz. O arkadaşı kollamaya çalışıyordunuz. Yok gerçekten size yetki verelim. Bu forumda daha öncede örneği oldu. Aşırı milli görüşçü bir arkadaşa bölüm sorumluluğu verilmişti, her ne kadar karşı çıksakda... Konu konuyu açmıştır ve olay buraya gelmiştir. Gerekli olduğuna inanıldığında konu kilitlenir ve silinmesine gerek duyulan mesajlar silinir. Ama buna ne zaman gerek olacağına karar verecek kişi kesinlikle siz değilsiniz... |
Haber hakkıda diyebilirim ki;
Evet olabilir, böyle bir projeleri vardır ama izin vermemişler bir şekilde engellemişlerdir. Engelleyenler de bellidir. Bu gün bile boş durmuyorlar.. Tartışmaya gelince ; Erbakan öyle dedi diye; biz cehennemden bilet alanlar mı olduk şimdi.. (?) İslâm Tarihini az çok okuyanlar, Hz. Ali - Hz. Muaviye, Hz. Aişe ve yine Hz. Ali'nin karşı karşıya geldiğini unutmasınlar. Bu karşılaşmalar hep siyasi karışıklıklar yüzündendi.. Ve bu gün; Erbakan ve Erdoğanın da ( Hoca ve Takebesi) siyasette rakipler.. Biz Erdoğan ı gönülden destekliyoruz lâkin Hoca'ya laf söylemek de bize düşmez. Ebakan o sözü demiş ise vebalini öder ilâhi adalet var. Hiç değilse biz o yanlışa düşmeyelim. Sonradan pişman olacağımız sözler sarfetmek, zarar dan başka bişey getirmez insana.. Hatasız kul da yönetici de yok.. İkisinin de hataları mevcuttur elbet.. Mükemmel olan bir tek O'dur.. Ben mükemmel değilim ki mükemmel bir yönetici isteyebileyim. Meselâ; ( Hz. Ömer gibi bir yönetici isteyebilmek için, biraz Onun gibi olma yolunda çabalamak gerek..) Dua ile.. |
Alıntı:
iftiranızda diretmeye devam edin . sözü hacanın söylediğinden farklı şekilde alıntı yapıp burada yazan sensin. bu iftiradır. sen sözü oldsuğu gibi yaz insanlar ne anlarsa anlasın. buna cesaretiniz bile yok. iftirayla biryere varamayacaksınız. |
Alıntı:
iftira atıyor deyip tekrar et. |
Siz varcağınız yere vardınız yine.Olayı evirip çevirip unutturdunuz.Hatalarınızı savunmaya devam edin.
İftirayıda iftiracıyıda aklı selim bir şekilde okuyan herkes görüyor merak etmeyin. |
Alıntı:
O seneler önce izlediğin ve unuttuğun programın videosunu koydum.Bunun gibi 7 part daha var.Baştan sona iftira ama unutmuşum siz duymak istediğinizi duyar görmek istediğinizi görürsünüz... |
Alıntı:
Hala iftira diyorsun, hala bir cümle diyorsun. 10 dakikalık bir video var ortada. Konuşma olduğu gibi ortada... Asıl sen benim hakkıma giriyorsun ve öbür tarafda hesaplaşacağız. Bundan emin ol... |
Daha fazla açıklamayacağım, bir söze binlerce cilt yazı yazdırmayın bana/gâyet açık ve net söz, çarpıtmayın. Ne söylemek istediğini anlamak için, bir zahmet yazdıklarımızı okuyunuz.
Adına Ergenekon denilen devlet içi örgütlenmeden bu ülkede ilk önce kim söz etmiştir, Hocamız tabikide.. İftira atııyorsunuz ; "cehenneme gönderdi bizi" diye sözü çarpıttınız, sonra ergenekon için "faso fiso" sözünü ortaya koydunuz /ki açıkladım çarpıtan medyayı. Bahsi geçen röpartajda hocamız ayrıca, "Susurluk araştırma komisyonunun, sonuna kadar görevlerini hiçbir etki altında kalmadan yapmaları konusunda başbakan olarak benim yazılı emrim vardır. Onlar da vazifelerini canla başla yapmışlardır. Ancak bizimki 1 yıllık bir hükümetti. Hükümetimiz döneminde bunların sonuçlanması imkanı olmamıştır." Kısa hükümet devresinde neler yaptı hocamız, Allah razı olsun diyeceğinize birde söz söylüyorsunuz ! İftira atanların her vakit karşısındayım burda; rahatsız olan iftira etmekten vazgeçsin bir zahmet ! |
bu şevket kazan denilen zat hem türk milletini aptal zannediyor ve aynı zamanda herkesle dalga geçiyor...biz olsaydık şöyle yapacaktık ta tık tık...aynı 7 yaş altı çocukların oyunbozanlık yapması gibi gülünç...yaşından başından utan be adam!!!
|
Alıntı:
Ben savunma pozisyonundayım başkaları saldırı pozisyonundalar, ha bire hocaya saldırılıyor. Peki konuyla erbakan hocaya saldırmanın alakası ne? RP ergenekonun hesabını soracakmış konu, olaya susurluğu sokan kim? alay eden kim? Ya da dur ben aktarayım gidişatı: Konu başlığı açılmış bir haber verilmiş. haberin altına yazılan yazılar: Alıntı:
Alıntı:
(bak bunu yazan da sensin haaaa hani bana sen başlattın diyen varya sen işte:) Alıntı:
Bak konunun altına bunlar yazılmış, hiç bir refahcı yazmadan bunlar sıralanmış. Sonra ben gelmişim senin susurluk ile ilgili fasafiso lafınla ilgili onun öyle olmadığını başkasına söylendiğini yazmışım. peki sonra ne olmuş burası çok ilginç. ben fikri sağlara kızmışım, iftira demişim (iftira çünkü mum sözünü ASLA ERBAKAN SÖYLEMEDİ ama fikri erbakan söyledi diyor dünya alem biliyor ki erbakan söylemedi) benim fikriye iftira demem üzerine sen ne yaptın sevgili kardeşim: Tuttun erbakan hocanın hükümet vs. için söyledi sözleri getirdin. Tekrar sorayım: Bu konuyu bu hale siz mi getirdiniz biz mi? Fikriye müfteri denmesinden rahatsız olup erbakan bize şunu şunu söyledi müfteridir demeye getiren siz değil misiniz? Konuyla ergenekonla size söylenen sözlerin ne alakası var? |
| All times are GMT +3. The time now is 16:08. |