![]() |
Sayın kadızade rumi niçkiyle yazan arkadaşın yazılarının altına imzamı atıyorum, aynen katılıyorum.
Kendisine teşekkür ederim. Ayrıca şunu söyleyim kendisine, sayın kadızade rumi kardeşim: Nedendir bilemiyorum, bazı insanlarda parti tutmak aynen takım tutmak gibi. hani yensende yenilsende ölümüne seninleyizzzzzzzzzz diye bağırır ya taraftarlar aynen onun gibi. Partimiz yanlış yapsada bu yanlış diyemiyoruz nedense, veya karşımızdaki muhalif parti doğru bir şey yaparsa doğru yaptın bravo diyemiyoruz. Partimiz yanlışda yapsa doğru karşı taraf doğru da yapsa yanlış. Bu zihniyet yıkılmadıkca burda bir şey anlatamazsın. Sanki burda tekel işçileri boş yatsın aylık 2 milyar maaş alsın diyenler varmış gibi tutup hala bunu yazıyor bazı arkadaşlar. sadece özelleştirilen yerlerdeki işçilerin hakları korunmalı, devlet bunu sağlamalı dediğimiz için neler neler yazılıyor. Muhabbetle. |
Tekel işçilerini hergün bir Darbeci vekil dinlemeye gidip onlarla beraber timsah gözyaşı döküyorlar zaten. Bizim dinlememize gerek yok...
|
Alıntı:
Alıntı:
İyi ki genel başkanınız sizin gibi değil:) |
Alıntı:
|
Ben genel başkanımın yerinde olsa idim görüşmezdim... Bence yanlış yapıyor...
|
Alıntı:
KÖrü körüne alkışlayanlara da körü körüne muhalefet edenlere de kızarım adem bey, bunu da bu forumda en iyi siz bilirsiniz. Hükümetin haklılık payı yoktur dedim mi? Eğertekel işçilerine iş teklif edilmiş, makul bir ücretle buyur şurda çalış denmiş de işçiler hayır biz çalışmayız, burdaki akplilerin deyimiyle boş yatıp para alacağız demişlerse evet hükümet haklıdır. Ama hükümet çıkıp biz şunu şunu şunu teklif ettik, makul ücret de şudur ama kabul etmediler desin. Diyorlar mı? Hayır. (dedilerse buyrun siz aktarın nerde hangi iş teklif edilmiş ne ücret verilmek istenmiş, aktarın... 4c midir nedir asgari ücret vs. herhalde bunu yazmazsınız) O zaman bize düşen şey nedir: Bu insanların sıkıntıları talepleri dinlenmeli, bir hal yoluna gidilmelidir. Bunları yapmazsanız bu insanları muhalefet istismar eder, sendika istismar eder, dış güçler istismar eder, bundan da hükümet karlı çıkmaz, zararlı çıkar. Yöneticilere düşen halkın derdiyle ilgilenmektir. Bana ne mantığı yanlıştır, olmamalıdır. |
Sayın Redyelleow sizde Recep Tayyip Erdoağn' ı başbakan saymayanlardan, o benim başbakanım değil diyenlerdensiniz sanırım :/
Allah' tan genel başkanınız sizin gibi düşünmüyor... |
Alıntı:
Hayatta en sevmediğim ve katılmadığım şey. Sorgusuz muhabbettir. Ondan ötürü AK Partiyi yetersiz bulduğum hatta eleştirdiğim konular pek ala vardır. Siz görmek istediğiniz gibi görüyorsunuz sorun orada. |
Alıntı:
Merak etmeyin ben milletin iradesiyle seçimle gelen herkesi başbakan olarak kabul ederim. Ecevit de olsa bahçeli de olsa baykal da olsa başkası da olsa. Millet oy vermiş mi? İktidar olmuş mu? olmuş. Bitti. |
Yazdıklarınızdan belli...
|
Alıntı:
Şahıs olarak sizi eleştirmedim, geneldir yorumum. Hatta dikkat ederseniz ne diyorum: Alıntı:
Siz şahsen dediğiniz gibi yapabiliyorsanız sizi kutlarım. |
Lafa bak siz burda hükümeti değil, partiyi destekliyorsunuz diye öyle dedim. Mevcut hkümet koalisyonla kurulmuş olsa idi ve bizde koalisyonun bir ortağı olsa idik dediğiniz doğru olabilir ama biz tek başına iktidarız ve partiyi değil hükümeti temsil etmekle yükümlüyüz. Yada partiyi kollasak dahi hükümeti temsil etmiş oluyoruz...
|
PARTİYİ DESTEKLİYORSUNUZ demedim, körsen ben ne yapayım.
Gereksiz yere gene başladın polemiğe nusret. Yazılanı iyi oku sonra saldır! |
Temsl etmek desteklemek değilmidir. Desteklemediğimiz birşeyi neden temsil edelim...
Başladınız yine kelime oyunlarına... |
Kimseyede saldırdığım yok liaflarınıza dikkat edin...
|
Alıntı:
Yeter artık. Küçük çocuklar gibi sürekli sataşmak, sürekli polemik. Fikrin, düşüncen yok mu senin? Biraz fikir ve düşünce üret. Ve insanların beyanlarına inanmayı dene. Ben yazımda şunu söylemek istedim diyorsam öyledir, sen benim adıma karar veremezsin, benim adıma ancak ben karar veririm. Git başkasına bulaş!!!! |
Alıntı:
Harikasınız... Yoksa siz milli görüşçümüsünüz... Sanki onların genlerinden izler var sizde... |
NUSRET:
Sana yazacağımı yazdım. Artık senin yazılarını görmezden geliyorum. Ya polemik yapmayı bırakırsın, şahsi saldırıları bırakırsın yada kusura bakma, senin yazıların benim için artık yoktur! |
Alıntı:
Nasıl üzüldüm bilemezsin... |
Sayın redyellow abim..
Savunanlar arasında bende bulunduğumdan ötürü öyle bir açıklama yaptım.. Saygılarımla.. |
Kesinlikle tekel işçilerini ve tüm hakları gaspedilen emekçileri destekliyorum.
Seka kapanırkende seka işçilerinin direnişine ailece destek vermiştik. Çünkü bu yasa kurşundur döner dolaşır bizide bulur. Değerli arkadaşlar lütfen parti holiganizmine kapılmayalım Allah aşkına sizinde böyle hakkınız gaspedilip 2 bin lira alırken bin liraya maaşınız düşürülse sosyal haklarınız gaspedilse ne düşünürsünüz ? Tekel işçilerini küçük görmek ve onların direnişiyle dalga geçmek kusura bakmayın hükümet yalakalığından başka bir şey değildir. Bende Ak partiliyim sonuna kadar başbakanımın yanındayım ama emekçi amcalarımın abilerimin haklarının gaspedilmesine asla göz yummadım yummayacağım ve her platformda her mekanda onlar adına onların hakkını savunacağım. İnşAllah başbakanımız yapacağı açıklamayla bu HAK KATLİAMInı durduracak ve çok bilmiş maliye bakanına haddini bildirecektir. |
Alıntı:
|
Sevgili başbalanımızın da söyledigi bir atasözü vardır.
"Bekara hatun(amiyanesini söyledi o .ama ben bunu tercih ediyorum) boşamak kolay gelir." :) Ha bi de bakkal dükkanı yönetmiyorduk. |
Allah'tan devletimiz emin ve güvenilir ellerde genel olarak.Yoksa CHP iktidarı olsaydı emekliye,işçiye,memura kan kustururdu!AK Parti hükümeti her ne kadar hukuki sorunlardan kaynaklanan hak kayıpları olmasına rağmen yine duygusal davranıp her kesimin derdine derman arıyor.Bu noktada asla popilizim yapmamakta,siyasi rantlar aramamaktadır.Tekel işçilerinin sorunlarıda bugün yarın çözüme kavuşturulmak üzere inş.
|
Alıntı:
Sevgili kardeşimizin bu yazısının altına aynen imzamı atıyorum, yüreğine sağlık, Allah razı olsun. |
Bu ülkede hükümeti AK Partiyi bir kaşık suda boğmak isteyen bir azınlık fakat etikili bir kesim şehit cenazelerini bile kullandı.. Bir zamanlarda fındık meselesi yüzünden neler neler gördük..Yani içimizdeki irlandalılar hükümeti vuracak her yerdeler ve her fırsatta sonunda kadar destekliyorlar. Bunun sayısız örneği var. İşçi partililer, CHP, ADD, TKP daha sonraki yan kuruluşları olan dernekler falanda O-RA-DA-LAR !!! Abartmamalı bunlara kanmamalı. Maksat bağcıyı dövmek
|
kesinlikle desteklemiyorum
|
Yıllarca siyasetcilerin oy uğruna yüksek miktarda tütün kotası verip 5-10 yıl sonra biriken tütünlere ateş vurup yaktıklarınıda biliyoruz devletin milli gelirleri heba edilirdi .
AK parti iktidarına kadar kar eden bir kurum kuruluş yoktu.SOrunluncada devlette kar zarar hesabı yapılmaz denip geçiştirilirdi. özelleştirilince sihirli değnek değmiş gibi hepsi yüksek kar elde etti ve alınan vergiler özelleştirme paralarından fazla tutaar kimse bunun hesabını yapmaz. kimse işçilerin hakkını yemiyorki 4c statüsüne alınınca sadece maaşları % 20 oranında düşecek kıdem tazminatlaarı korunacaak bildiğim kadarıyla bazı sözüm ona siyasetçilerin gazına gelen sendikacıların showlarından biri görüyorum bu eylemi ortada bir haksızlık yok bakanımızın dediği gbi merhametten maraz doğdu 2 sene önce kapatacaktın ki bugün bu hale gelmeyecekti. hatırlarsınız belki gecen senelerde yine gaza gelen haber iş sendikası telekom da greve gitmişti sonuç aynı bildiğim kadarıyla 20 milyona yakın borcu var bu paraları yine işçilerden alacak |
BU İŞÇİİLERİN FABRİKASI 2 YIL ÖNCE KAPANMIŞ MÜSADE İSTEMİŞLER TAMAM DENMİŞ İKİ YILDIR BOŞ BOŞ YATIYORLAR DEVLETİN MALI DENİZ POLİTİKASIYLA BİYERE VARILMAZ ŞİMDİ NEYİN HAKKINI ARIYORLAR İŞSİZMİ BIRAKIYORLAR HAYIR GELİN ŞUNU YAPIN DİYORLAR İSTEMEYEN ALMASIN ARKADAŞLAR
|
Şehzade katılıyorum.
Hatta ülke standartlarına göre ve asgari ücrete göre gayet güzel bir maaş verilecek. Ki yetmeyecek 40 milyara yakın bir tazminatta alacaklar. Harbiden bir iş yapmadan devlete yaslanıp dünyanın parasını almak hiçte adil değil idi. |
Şehzade katılıyorum.
Hatta ülke standartlarına göre ve asgari ücrete göre gayet güzel bir maaş verilecek. Ki yetmeyecek 40 milyara yakın bir tazminatta alacaklar. Harbiden bir iş yapmadan devlete yaslanıp dünyanın parasını almak hiçte adil değil idi. |
bu kişilere 2 sene boyunca hiç çalışmadan maaş ödenmişse, bunu yapanların derhal hesap vermesi lazımdır.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ama iki sene boyunca hiç çalışmayan insanlara maaş vermektense, bu insanları peyder pey kamuda istihdam etmeye çalışmak, kamuda nerede ihtiyaç varsa oraya aktarmak daha akıllıca olmazmıydı? İki sene boyunca binlerce kişiye devletin trilyonları çalışmadıkları halde ödemek mi daha doğru olur benim söylediğim mi? |
Peki iki sene boyunca hiç çalışmamışlar ise, hükumet bu insanlara neden göz yummuş. Bir laf vardır; 'demir tavında dövülür' diye. Daha o zaman neden 4-c gibi saçma birşey yerine işçilerin lehine olacak bir düzenleme ile başka işlere verilmemişler ki? Ayrıca bu 4-c yasası denilen yasa, hiçbir şekilde tekel işçilerini kapsamıyor. Zira 4-c statüsünde olan kişiler, anketörler, sanat fakültelerinde canlı modellik yapanlar v.b. gibilerdir. Tekel işçisi de ne anketör ne de 4-c kapsamında olabilecek bir sektör de çalışmadıklarına göre, 4-c yasası tekel işçilerine göre değil.Hükumetin yapması gereken, bütün özlük haklarının korunması kaydı ile -ki onlar da bunu istiyor- başka işlere devredilmeleri. Zira yıllarca verdikleri emekler, malesef ki yok olup gidecek.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Şimdi olmadı mı grev, gösteri? İki sene önce tekel özelleşince bu işçiler peyderpey kamuya tüm haklarıyla aktarılsaydı, bu kişiler o zaman hayır biz geçmeyiz diye eylem yapsaydı bunlara kimse hak vermezdi o zaman. İşte sana iş, hem de kamuda hem de tüm haklarınla ne istiyorsun derdik. ama şimdi adam diyor ki 4-cye geçince ben 11 ay çalışacağım, kıdem tazminatı hakkım ölecek, maaşım düşecek. Eeee bunu dinleyince de sen haklısın diyor insanlar. hükümet burda yanlış yapmıştır bunu kabul edelim. Hem devletin trilyonlarını bunlara çalışmadıkları halde yedirmiş hem de şimdi başına belayı almıştır. Siyasiler de olsalar büyük adamlarda olsalar demek ki bazen insanların kalp gözleri kapanıyor, bazen gerçekleri göremiyorlarmış diye düşünüyorum. selamlarımla. (geçen de yazdım, tekel işçilerinin olduğu yere gittim geçen gün,, emin olun işçi eyleminden çıkmış, tamamen sol örgütlerin propoganda yeri olmuş, hükümet bir an evvel bu olaya bir çare bulmazsa bu iş sıkıntıya girer diye düşünüyorum, işçileri bunların eline bırakmamak lazım, işçi şu an şu durumda: denize düşen yılana sarılır!... ) |
4-c dediğiniz sistemi işçi sendikaları hükümetle beraber çıkardı şimdi ciyaklıyorlar bence hiçte haklı değiller
|
Alıntı:
CHP ile İP de fırsatı kaçırmamış anlaşılan! Tekel işçilerine destek için İzmir'de düzenlenen eylem, CHP ile İP mitingine dönüştü. http://www.samanyoluhaber.com/h_3912...kacirmadi.html Buda başka bir haber; Eylemde olmayan Tekel işçileri'nin çoğu tazminatını aldı. http://www.ensonhaber.com/ekonomi/25...-basliyor.html Chp'li belediyeler tarafından İstanbul Maltepe-Kartal-Sarıyer ve İzmir'in muhtelif belediyelerinde 1000'den fazla işçi kapı önüne konuldu. Neymiş efendim; onlar taşeron firmalarının çalışanıymış! Tek suçları taşeronlu olmak mı?! İnsan olmaları, emekçi olmaları ,vatandaş olmaları, bu ülkenin bir ferdi olmalarının hiç önemi yok mu? Sendikalı yada Tekel işçisi olsalardı, eylem yapma ,grev ,lokald hakları olacakdı. Televizyonlara çıkacak, Kılıçtaroğlu amcaları onların yanında olacaktı, ama olamadı işte çünkü onlar haşeronluydu! Çünkü onları mağdur eden AKP değil CHP' idi...! Gündeme gelememelerinin nedeni de bu olsa gerek... |
Alıntı:
Bence çok da ahlaki bir davranış olmasa gerek... |
All times are GMT +3. The time now is 07:48. |