Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Erbakan, Anayasa paketi için ilk kez konuştu (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=127210)

İntifada 04-16-2010 00:04

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733474)
Anlıyamadım.

Erken seçim derken, çoğunluk derken?

erken seçime gitmek için koalisyonun elinde gereken milletvekili sayısı vardı.Zaten bir çok kişide söyledi erken seçime gidilmemek büyük hataydı diye

redyellow 04-16-2010 00:13

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733496)
erken seçime gitmek için koalisyonun elinde gereken milletvekili sayısı vardı.Zaten bir çok kişide söyledi erken seçime gidilmemek büyük hataydı diye

Yapma hocam, seçim yapılalı daha ne kadar olmuştu?

1995'in ARALIK ayında yapıldı seçim hocam lütfen.

1996 temmuzda hoca başbakan oldu, istifalarda 1997 mayıs-haziran gibi.

yani seçimin üzerinden sadece 15-16 ay geçmiş, iki sene bile olmamıştı.

demirelin kışkırttığı, koçun bile 10 milyon dolar ayırdım dediği bir ortamda hangi milletvekili erken seçime evet der?

Bir çok kişinin ağzı torba değil ki büzesin... herkes konuşur ama gerçek öyle değil ki....

Partisinin içinde bulunduğu koalisyon hükümetine hayır diyen, bakanlıktan istifa eden, EMİR ERİ milletvekilleri daha seçileli iki sene olmuşken erken seçime gider mi?

redyellow 04-16-2010 00:16

Alıntı:

galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733487)
Afedersiniz ama ben size yönelik bir laf söylemedik ki ben acizane görüslerimi belirttim ve görüslerimdeki mecazi anlamayip ahkam kesen sizsiniz..
neyse uzatmak gibi bir huyum yok, seviyesizlesme gibi bir tavirda takinmam..
siz hem büyügümsünüz, hemde kardesimissiniz.. sizi agir sekilde elestirebilir, kizabilir, tartisabilirim ama hakaret tarzi uslublari asla benimsemiyorum..
o acidan yazdiklarinizi bir kez daha kontrol ederseniz, cümleler icinden kelimeleri cimbizla cekmeyip geneline bakarsiniz tartisma seviyesi daha yükselir..
Su mübarek aksamda kalp kirmak,suizanda bulunmak gibi acziyete düsmemek adina bende kastimi asan sözlerim icin sizden özür dilerim..

Teşekkür ederim. Ben şahsıma almadım zaten, şahsıma yazsaydınız (ben de sizden yaşlıyım tahmin ediyorum) emin olun alınmam, güler geçerim.

Ama insanların değer verdikleri kişiler vardır, sevdikleri kişiler vardır.

onlarla alay edilmesi takdir edersiniz ki hoş değildir. Bir kişinin fikri ve düşüncesini eleştirmek gerekir, yaşını değil. Unutmayalım ki inaşallah Allah ömür verirse bizde o yaşlara gelince İHTİYAR olacağız, YAŞLI olacağız.

cımbızla çekme huyum pek yoktur, bakın diğer arkadaşlarla yazışıyorum ve cımbızlamadım:)

Özür dilemek bir erdemdir, siz de bu erdemi göstermişsiniz, teşekkür ederim tekrar.

Mavera 04-16-2010 00:18

ya söyle bir elestiri yapmak yanlis olur.. erbakan ve milletvekilleri o zaman istifa etse bile bu istifalar meclisten gececegi icin tabiki mecliste kabul edilmeyecekdi..
ancak erbakan hoca ona sunulan 28 subat kararlarini kabul etmedigini deklare edip, hükümetin istifasini bassaydi belki ne 28 subat olacakdi, ne ak parti dogacakdi!

Hüdaverdi 04-16-2010 00:42

Erbakanın gönlümde bambaşka bir yeri var.Değeri anlaşılmadı malesef.
Ne zaman önü açılsa bazıları tarafından kapatıldı.

Yine kendine has yorum yapmış :=)
Eğride olsa büğrüde olsa hiç yoktan iyidir.
Önemli olan,eksikliklere rağmen sivil anayasının oluşması.
Eğer bu seferde olmazsa bir daha hiç olmayacağı düşüncesindeyim.

redyellow 04-16-2010 00:42

Alıntı:

galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733520)
ya söyle bir elestiri yapmak yanlis olur.. erbakan ve milletvekilleri o zaman istifa etse bile bu istifalar meclisten gececegi icin tabiki mecliste kabul edilmeyecekdi..
ancak erbakan hoca ona sunulan 28 subat kararlarini kabul etmedigini deklare edip, hükümetin istifasini bassaydi belki ne 28 subat olacakdi, ne ak parti dogacakdi!

28 şubat kararlarını hükümet uygulamadı. Hoca istifa etti, sonuç ne oldu: Yeni hükümete uygulattılar.

O zaman da denildi istifa konusu ben hiç katılmadım buna. İstifa etmek kaçmak olurdu. Siz istifa edince onların zaten arayıp da bulamadıkları şey budur gelirler otururlar oraya.

haaa hükümet resmi bir açıklama yapıp sert bir tavır alabilir miydi? (akpnin e-muhtıraya yaptığı gibi)

O ortakla bu da zor.

Bakanların bile onların oyuncağı olmuş hükümet olarak nasıl tavır alabilirsiniz ki?

Erbakan hoca tek başına iktidar olsaydı bunu yapardı, yapmazsa o zaman bende sizin gibi düşünürdüm.

redyellow 04-16-2010 00:45

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733546)
Erbakanın gönlümde bambaşka bir yeri var.Değeri anlaşılmadı malesef.
Ne zaman önü açılsa bazıları tarafından kapatıldı.

Yine kendine has yorum yapmış :=)
Eğride olsa büğrüde olsa hiç yoktan iyidir.
Önemli olan,eksikliklere rağmen sivil anayasının oluşması.
Eğer bu seferde olmazsa bir daha hiç olmayacağı düşüncesindeyim.

ne güzel yazmışsınız.

Erbakan hoca aslında kötü bir şey dememiş, anayasa tümden değişmeliydi güzel olan buydu diyor. Niye burda hemen tepki gösteriliyor anlamıyorum.

Ben de erbakan hoca gibi düşünüyorum bu anayasa, bu faşist anayasa tümden değiştirilmeli.

Ama yapılmamış, belli bir bölüm değiştiriliyor. hiç yoktan iyidir sizin dediğiniz gibi, kar kardır bir başka deyişle.

buna karşı ne yapacağım?

bir saadetci olarak eğer referanduma gidilirse oyum EVET olacak.

Genel Başkan numan bey de açıkladı zaten partinin tavrını.

Anayasa tümden değiştirilmeliydi demek kötü bir şey değildir, bukadar eleştiriyi hak etmiyor erbakan hocam.

teşekkürler

Mavera 04-16-2010 00:47

zaten senaryo yazilmisti önce dyp icindeki cürükler ayartildi sonra demirel görevi alinca ciller yerine yilmaza verdi..
ancak söyle bir sorun var 28 subatin ayak sesleri aylar öncesinden geliyordu ve erbakan hoca bunu mutlaka sezdi orada gereken önlemi alsaydi, ortagina ragmen tepkisini koysaydi o zaman halkta "durun bir dakka neler oluyor" derlerdi..
erbakanin koyacagi tepkiyle gidilecek ilk secimde refah partisi tek basina iktidar olurdu peki hoca ne yapti sessiz kaldi ve sonunu bekledi böyle oluncada karsi gücler hemen senaryoyu harekete gecirip hamle hamle senaryoyu hayata gecirdiler..

Hüdaverdi 04-16-2010 00:52

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733548)
ne güzel yazmışsınız.
Erbakan hoca aslında kötü bir şey dememiş, anayasa tümden değişmeliydi güzel olan buydu diyor. Niye burda hemen tepki gösteriliyor anlamıyorum.
Ben de erbakan hoca gibi düşünüyorum bu anayasa, bu faşist anayasa tümden değiştirilmeli
Ama yapılmamış, belli bir bölüm değiştiriliyor. hiç yoktan iyidir sizin dediğiniz gibi, kar kardır bir başka deyişle.
buna karşı ne yapacağım?
bir saadetci olarak eğer referanduma gidilirse oyum EVET olacak.
Genel Başkan numan bey de açıkladı zaten partinin tavrını.
Anayasa tümden değiştirilmeliydi demek kötü bir şey değildir, bukadar eleştiriyi hak etmiyor erbakan hocam.
teşekkürler

Kısacası postal kokulu bir anayasayla yönetilmemek amacımız :=)
Zamanla eğri olan kısımlarda düzeltilir elbet.Eğri büğrü olduğu halde bu kadar sorun yaratıyorsa,tam gerektiği gibi olsa kesin ama kesin darbe olurdu (=:

Hani şey gibi düşünelim,odada çok sivri sinek olurda içeri sprey sıkarız ama az,çok sıkarsak etkisi daha uzun sürer ve bizde etkileniriz.Az az,ucundan ucundan (=: Kötü örnek oldu ama olsun :=) Maksat biraz gır gır.

redyellow 04-16-2010 01:03

Alıntı:

galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733551)
zaten senaryo yazilmisti önce dyp icindeki cürükler ayartildi sonra demirel görevi alinca ciller yerine yilmaza verdi..
ancak söyle bir sorun var 28 subatin ayak sesleri aylar öncesinden geliyordu ve erbakan hoca bunu mutlaka sezdi orada gereken önlemi alsaydi, ortagina ragmen tepkisini koysaydi o zaman halkta "durun bir dakka neler oluyor" derlerdi..
erbakanin koyacagi tepkiyle gidilecek ilk secimde refah partisi tek basina iktidar olurdu peki hoca ne yapti sessiz kaldi ve sonunu bekledi böyle oluncada karsi gücler hemen senaryoyu harekete gecirip hamle hamle senaryoyu hayata gecirdiler..

Yok katılmıyorum.

Bu sefer de erbakan korktu, kaçtı derlerdi.

Dediğiniz gibi senaryo yazılmıştı, erbakan hocanın yaptığı bence doğruydu, 28 şubat kararlarını hükümet aylarca uygulamadı. Uygulamazdı da zaten.

Ortak sağlam olsaydı, hükümet bir sene daha devam etseydi bu kararlar uygulanmadğı zaman ne olacaktı? o kararlar, mgk laçka olmuş olacaktı.

Mgk de böyle karar alsanız da hükümet olarak uygulamıyoruz geçersizdir, yönetim hükümetindir denecekti.

ben böyle düşünüyorum.

ama dediğimiz gibi ortağınız çürük olunca hiç bir şey planladığınız gibi olmuyor.

hele bir de başta morrison varsa:)

redyellow 04-16-2010 01:05

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733556)
Kısacası postal kokulu bir anayasayla yönetilmemek amacımız :=)
Zamanla eğri olan kısımlarda düzeltilir elbet.Eğri büğrü olduğu halde bu kadar sorun yaratıyorsa,tam gerektiği gibi olsa kesin ama kesin darbe olurdu (=:

Hani şey gibi düşünelim,odada çok sivri sinek olurda içeri sprey sıkarız ama az,çok sıkarsak etkisi daha uzun sürer ve bizde etkileniriz.Az az,ucundan ucundan (=: Kötü örnek oldu ama olsun :=) Maksat biraz gır gır.

Yok, zamanla tamamını düzeltmek zor, şimdilik böyle idare edip fırsatını bulunca bunu tamamen çöpe atmak lazım:)

Devenin boynunun düzeltebilir misiniz?

en iyisi kesip pastırma yapmaktır:)

Mavera 04-16-2010 01:06

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733563)
Yok katılmıyorum.

Bu sefer de erbakan korktu, kaçtı derlerdi.

Dediğiniz gibi senaryo yazılmıştı, erbakan hocanın yaptığı bence doğruydu, 28 şubat kararlarını hükümet aylarca uygulamadı. Uygulamazdı da zaten.

Ortak sağlam olsaydı, hükümet bir sene daha devam etseydi bu kararlar uygulanmadğı zaman ne olacaktı? o kararlar, mgk laçka olmuş olacaktı.

Mgk de böyle karar alsanız da hükümet olarak uygulamıyoruz geçersizdir, yönetim hükümetindir denecekti.

ben böyle düşünüyorum.

ama dediğimiz gibi ortağınız çürük olunca hiç bir şey planladığınız gibi olmuyor.

hele bir de başta morrison varsa:)

peki erbakan dogruyu yaptiysa neden halktan itibar görmedi neden fazilet partisi 3. parti oldu, neden fazilet partisinden bölünen ak parti iktidar oldu?

bedırın aslanı 04-16-2010 01:10

redyellow abim basarılar dılıyorum ALLAH sabrını artırsın inşaALLAH.:güzel::w:

Mavera 04-16-2010 01:13

Alıntı:

bedırın aslanı Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733569)
redyellow abim basarılar dılıyorum ALLAH sabrını artırsın inşaALLAH.:güzel::w:

buyur abicim al sana canli örnek.. burada bir yarisma, bir savas, bir catisma varmis gibi arkadas gelip seni motive ediyor..
olay budur abicim olayi bir cekismeye cevirenler yüzünden bizim önyargimiz asla kirilmaz!

redyellow 04-16-2010 01:20

Alıntı:

galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733571)
buyur abicim al sana canli örnek.. burada bir yarisma, bir savas, bir catisma varmis gibi arkadas gelip seni motive ediyor..
olay budur abicim olayi bir cekismeye cevirenler yüzünden bizim önyargimiz asla kirilmaz!

Arkadaşımızla tanışıklığımız var, samimiyete binaen yazılmış bir yazı, o şekilde anlamayın lütfen.

üstelik benim motiveye ihtiyacım olmadığını burdaki herkes bilir.

Ben bizatihi motiveyim zaten:)

Alıntı:

galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733567)
peki erbakan dogruyu yaptiysa neden halktan itibar görmedi neden fazilet partisi 3. parti oldu, neden fazilet partisinden bölünen ak parti iktidar oldu?

Halktan itibar görmemek yanlış olduğunu mu gösterir?

mesela muhsin yazıcıoğlunu hatırlayın rahmetliyi.

Hiç itibar görmedi!!!!

Yanlışmıydı siyaseti?

İktidar olmak, çok oy almak mutlak doğru anlamına gelmez (çünkü chp de bu ülkede yüzde 40 oy aldı), az oy almak da mutlak yanlıştır anlamına gelmez.

doğru ve yanlışın ölçüsü azlık veya çokluk olmamalı.

Mavera 04-16-2010 01:28

tabiki yanlis anlarim.. arkadas gelir özelden sana basari dileginide iletir, görüslerinide yada ziyaretci defterinede yazabilir..
ama burada hararetli bir tartismanin icine dalar ve sana basari, sabir dilerse o zaman bizde "iste zihniyet bu" deme hakkina sahip oluruz..

konuya dönecek olursak.. muhsin baskanin itibar görmemesi onun sahsiyla alakali degil partisiyle alakaliydi kendisi bir kitle hareketi kuramadi, bütün kitlelere hitap edemedi o yüzden hep nadasa birakildi..
bendeniz bbp genclik baskanligi yapmis biriyim ve secimden önce bize karsi bir teveccüh olurdu gelin görün ki hic sandiga yansimazdi..
sonra ben sorardim oy verenlere neden secimden önce bize umut veriyordunuzda secimde bunu yansitmiyordunuz..
bana dedikleri muhsin baskan iyi diyor, hos diyorda ona oy verecegiz oy bosa gidecek o yüzden verdik fazilete, mhp ye,anapa oyumuz heba olmasin diye..
bakiniz bu halk hakettigi kisiye hakettigi degeri veriyor bunu 48 de menderesle gördük,83 de özala, 95 de erbakana, 2000 li yillarda da erdogana hakettigi degeri verdi..
halk erbakani ve fazileti samimi bulmadi yok öyle olmasaydi dsp gibi bir parti birinci cikmazdi, öyle olmasaydi fazilet 3. parti olmazdi..
bakiniz 367 olayinda ak parti tepkisini koyunca halkta bunun karsiligini vermistir tabiki erbakan tek basian iktidar degildi o yüzden sineyi millete dönmeside kolay degildi ancak halkta iz birakacak bir tepki koymadigi icin halkta ona secimlerde tepki koydu!

rizzelli 04-16-2010 01:29

bence konunun aslına dönersek bu pakete,

kıyametleri koparan statükocu chp akpnin kendi anayasasını kurmak istiyor diyor.

Erbakan hoca da eğri büğrü paketle sorunlar hallolmaz diyip kökten anayasa değişikliği istiyor.

akparti ise Türkiyenin gerçeklerini gözönünde bulundurarak adım adım anayasada köklü değişiklikler yapıyor,yapacak inşaAllah.

akpartinin iktidardaki 8.senesini doldurmasının en büyük nedeni makul olanı yapmak.

Türkiyeyi okuyamayanlar makul denen şu kelimeye çok çok uzaklar.

redyellow 04-16-2010 01:37

sayın galevera:

Halk 28 şubatın nasıl bir ahlaksızlık olduğunu gördüğü için 367 olayında tepkisini koydu.

28 şubatın nasıl bir ahlaksızlık, çirkeflik olduğunu görmeden o zaman bu tepkiyi vermezdi diye düşünüyorum.

bugünki ortamın oluşmasında 28 şubatın çirkefliklerinin büyük katkısı vardır.

Ahlaksızlar kendilerine göre kaş yapayım derken göz çıkardılar.

dspnin birinci çıkmasında faziletin samimiyetsizliğini gösterebiliyorsanız size siyasi düşüncelerinizi gözlüğünüzü yeniden gözden geçirin derim.

Apoyu unutmayın dsp ve mhp apo sayesinde o kadar oyu almıştır.

Faziletin o gürültüde o kadar oy alması bile bir başarıdır.

bugün akpnin arkasında onlarca basın var, o dönem faziletin arkasında kim vardı: MİLLİ GAZETE.

lütfen....

redyellow 04-16-2010 01:39

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733580)
bence konunun aslına dönersek bu pakete,

kıyametleri koparan statükocu chp akpnin kendi anayasasını kurmak istiyor diyor.

Erbakan hoca da eğri büğrü paketle sorunlar hallolmaz diyip kökten anayasa değişikliği istiyor.

akparti ise Türkiyenin gerçeklerini gözönünde bulundurarak adım adım anayasada köklü değişiklikler yapıyor,yapacak inşaAllah.

akpartinin iktidardaki 8.senesini doldurmasının en büyük nedeni makul olanı yapmak.

Türkiyeyi okuyamayanlar makul denen şu kelimeye çok çok uzaklar.

Erbakan hocanın bu düşüncesine akp de katılıor aslında, mümkün olsa anayasayı tümden değiştirirler, bunu isterler.

bu durumda hem erbakan hocanın bu görüşüne saygı duymak hem de akpnin şimdilik bunu yapabiliyoruz tavrına tepki koymamak lazım.

Yukarda da yazdım:

Ben de anayasanın tümden kaldırılmasını, yenilenmesini istiorum.

ama bu değişiklik referanduma giderse oyum:

EVET olacaktır.

Bizim ki çok doğru hocanın çok yanlış tavrından önce her ikimizin ki de doğru ama elden gelen budur demek daha iyi olur düşüncesindeyim.

Mavera 04-16-2010 01:45

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733583)
sayın galevera:

Halk 28 şubatın nasıl bir ahlaksızlık olduğunu gördüğü için 367 olayında tepkisini koydu.

28 şubatın nasıl bir ahlaksızlık, çirkeflik olduğunu görmeden o zaman bu tepkiyi vermezdi diye düşünüyorum.

bugünki ortamın oluşmasında 28 şubatın çirkefliklerinin büyük katkısı vardır.

Ahlaksızlar kendilerine göre kaş yapayım derken göz çıkardılar.

dspnin birinci çıkmasında faziletin samimiyetsizliğini gösterebiliyorsanız size siyasi düşüncelerinizi gözlüğünüzü yeniden gözden geçirin derim.

Apoyu unutmayın dsp ve mhp apo sayesinde o kadar oyu almıştır.

Faziletin o gürültüde o kadar oy alması bile bir başarıdır.

bugün akpnin arkasında onlarca basın var, o dönem faziletin arkasında kim vardı: MİLLİ GAZETE.

lütfen....

bakiniz ak partiyle, saadet ayrimida tam bu noktada cikti.. cünkü ak parti kanadi bu siyaset anlayisla basarili olamayacagini, hedefe ulasamayacagini dile getirirken gelenekciler kücük olsun, benim olsun zihniyetini benimsedi ve hala daha o zihniyetteler..
aponun yakalanmasiyla esen rüzgarla dsp, mhp nin birinci oldugu asikardir ancak merve kavakciya o terbiyesizligi yapanlara halk eger haddini bildirmediyse bu noktada faziletinde halkla bir iletisim sorunu oldugunu gösterir..
ya birde söyle bir sorun var madem halk ak partiyi iktidara getirerek 28 subat ahlaksizligini anladi peki neden saadet partisi degilde ak parti neden asli dururken ondan ayrilan bir partiye itibar edildi, bunun nedeni nedir?
peki 28 subatin üstünden 13 sene gecti peki neden simdi saadete ve erbakana güclü bir teveccüh yok?

redyellow 04-16-2010 01:48

Şimdi büyük birliğe de güçlü bir teveccüh yok.

Saadete güçlü bir teveccühün olmaması kötü olduğunu mu gösterir?

Mavera 04-16-2010 01:53

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733592)
Şimdi büyük birliğe de güçlü bir teveccüh yok.

Saadete güçlü bir teveccühün olmaması kötü olduğunu mu gösterir?

ama bbp ile saadet arasinda cok büyük fark var.. sp nin gecmisi 40 yila dayaniyor ve avrupa dahil dünyanin dört bir yaninda güclü bir yapilanmasi var..
bbp ise mhp den ayrilma kücük bir parti,sp yle karsilastirmak yanlis olur.. kaldiki turgut özal, recep tayyib erdogan, abdullah gül gibi liderlerinde bir sekilde milli görüsle yollarsi kesismis..
velhasil kelam halk neden milli görüsten kopanlara ilgi gösteriyorda, kendisine ilgi göstermiyor sorun nerede?

redyellow 04-16-2010 01:56

Saadet koskoca bir akp çıkarmış içinden, özal, erdğan, gül, arınç gibi kişiler çıkarmış.

Bırakın da bu kadar zayıf olsun hocam:)

Bu kadar bölünmeden sonra toparlanmak öyel kolay mı?

Başka bir parti, cemaat, görüş olsaydı tamamen sıfırlanırdı şimdiey kadar.

Belki de sırayladır.

Yavaş yavaş toparlanıyoruz, dikkat edin kendinize!

Mavera 04-16-2010 02:02

benim ak partiyle üyelik dahil hic bir resmi bagim yoktur ak partiyede sadece bir kez oy verdim gerci su ana kadar sadece iki kere oy kullanmak nasip oldu ya..
hakeden kimse ona oy veririm, numan hocayi begeniyorum, siyasi anlayisini takdir ediyorum ancak ben fazla dayanamayacagini düsünüyorum..
cünkü sp bana göre bir partiden cok bir aile yapilanmasi baksaniza erbakan hocanin oglu ve kizida yönetimde ve yakinda fatih erbakan basa gecerse hic sasirmam..
sunu net söyleyebilirim sp bu yapilanmasiyla ne kadar hareketlenirse hareketlensin o eski sasali günleri göremez cünkü gelisime, degisime kendini hep kapiyor..
o refah partisi yillarini hatirlarsin abicim.. herkeste bir heyacan vardi, sevk vardi, ask vardi..
insanlar kapi kapi dolasiyor adil düzeni anlatiyordi acikcasi o coskuyu ben ak parti dahil hic bir partide görmedim dersem abartmis olmam, o günleri yasayanlarda beni cok iyi anlar..

redyellow 04-16-2010 02:07

Refah partisi bu ülkeye bi daha gelmez zaten, onun yerini tutacak parti olamaz... refahla ilgili yazdıklarına aynen katılıorum.

(bu arada bende saadete üye değilim, resmi bir bağım yok)

Mavera 04-16-2010 02:16

aynen öyle o zamanlari unutmak kolay degil.. ihl yillarimdi bizler mgv deydik ve az direklere tirmanip bayrak asmadik..
20 ekim pazar günü bütün oylar refaha diyerek kosturuyorduk ama ortada bir samimiyet vardi, muhabbet vardi, hirs vardi gelin görün ki simdilerde hersey takiyye, yapmacik geliyor..
iste sorunda tam burada abicim ben simdilerde saadette o eski samimiyeti bulamiyorum, dün kardeslerimiz dediklerine yaptiklari ithamlari kabul edemiyorum, dün ayni yolda yürüdüklerini simdilerde isbirlikci ilan etmelerine anlam veremiyorum..
Ben erbakani elestiririm,kendimce yanlislarini söylerim ama ona saygim ve sevgim sonsuzdur ancak siyasi bir kisi oldugu sürece elestirilerde kacinilmazdir..

EZEL 04-16-2010 02:16

Alıntı:

_Fırat_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733338)
Ne güzel bir iş yaptınız öyle tebrik ederim. Laiklik sizce nasıl korunur hiç merak etin mi? Önce insanlar dine aç bırakılır sonra bunlar kıvama gelir daha sonrada koyarsın önlerine imamhatibi al sana modern fişleme. Anayasa Mahkemesi, danıştay sayıştay gibi kurumlar laiklik için nasıl korunur sanıyorsun. Sizin Milli selameti ve 24 miletvekilini tebrik ediyorum çok güzel bir iş başarmışlar. Bilerek yada bilmeyerek bir projenin en önemli ayağı oldunuz inşAllah gün gelir farkına varırsınız..

O projenin dava adamları bu gün Ak Partide hangi posizyonda biliyormusun ?

Alıntı:

galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733606)
aynen öyle o zamanlari unutmak kolay degil.. ihl yillarimdi bizler mgv deydik ve az direklere tirmanip bayrak asmadik..
20 ekim pazar günü bütün oylar refaha diyerek kosturuyorduk ama ortada bir samimiyet vardi, muhabbet vardi, hirs vardi gelin görün ki simdilerde hersey takiyye, yapmacik geliyor..
iste sorunda tam burada abicim ben simdilerde saadette o eski samimiyeti bulamiyorum, dün kardeslerimiz dediklerine yaptiklari ithamlari kabul edemiyorum, dün ayni yolda yürüdüklerini simdilerde isbirlikci ilan etmelerine anlam veremiyorum..
Ben erbakani elestiririm,kendimce yanlislarini söylerim ama ona saygim ve sevgim sonsuzdur ancak siyasi bir kisi oldugu sürece elestirilerde kacinilmazdir..

Çünkü Türkiyenin herkesiminden oy almak için merkez muahfazakar bir politika izlemeye başladık söylemlerimizi değiştirdik

AYRICA ERBAKANI ELEŞTİRENLER ÇOK BÜYÜK GÜNAH ALIYOR ARKADAŞLAR ERBAKANIN ARKASINDAKİ GÜC İLE AK PARTİNİN ARKASINDAKİ GÜC BİR DEĞİL VEDE ERBAKANI ELEŞTİRENLER ŞUNU UNUTMAMALIDIRKİ REFAH PARTİSİNİN ÜST YÖNETİCİLERİ ŞU AN AK PARTİDEDİR

redyellow 04-16-2010 09:45

Alıntı:

galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733606)

Eğer refahtaki samimiyeti akpde de görmüyorum bulamıyoru derseniz bu yazınıza katılırım, sadece saadeti eleştirmek için yazarsanız buna katılmamı beklemeyin.

Yapılan eleştirileri de yanlışlarınızı düzeltmek içni bir fırsat olarak düşünseniz daha iyi olur, yapılan eleştirilerde (uslup hariç) haklılık payları var mı acaba diye düşünseniz????

Erbakan hocayı eleştirenlere hiç bir şey demem, eleştiri ayrıdır hakaret ayrıdır, eleştiri tabiki olacak ama haklı olursa o eleştiri alınıp baş üstüne konur, haksız ise karşı çıkılır, hakaret ise, aşağılamak vs. ise bu ayıptır.

Mesela tutup da Erbakan hoca bu anayasa tümden değiştirilmeli dediği zaman hemen erbakan hoca sen niye anayasayı tümden değiştirmeden demek için biraz insanın vicdan noktasında eksikliğinin olması lazım.

Bu eleştiri değildir.

Zaman zaman hocaya yapılan eleştiriler eleştiri boyutunu aşıp hakarete varıyor ben ona da itiraz ediyorum. Eleşriyiye haklı eleştiriye evet... Hakarete: kimi olursa olsun hayır.

Güzel bir tartışmaydı.

Teşekkür ederim.

Mavera 04-16-2010 10:01

Öncelikle hayirli cumalar ;
sizde benim gibi gec yatip, erken kalkanlardansiniz anlasilan..
Ben ak partiye üye degilim derken ak partiyle resmi bagimin yani secim calismalari, parti calismalari anlamindada hic bagim olmadi..
ben sadece 27 temmuz secimlerinde hava alaninda oy kullanmak disinda ak partiyle kesistigim bir nokta yok cünkü Türkiye de ikamet etmiyorum o acidan su anda parti calismalarindaki samimiyeti, muhabbeti bilemiyorum..
Ancak o zamanlar bizati icinde oldugum icin ve ondan sonrada bir cok kez secim yasama tecrübesi yasadigim icin o zamanki lezzeti, muhabbeti, samimiyeti bulamadigimi söyleyebilirim..
belkide milli görüsün gerilemesinin faktörlerinden biride bu uhuvetin zayiflamasi olsa gerek..
Erbakan hocayi ben elestiririm cikar bizlere yahudi isbirlikcisi imasi yaparsa, narkozlu derse, arka bahceden kacanlar derse, cömezler derse ve chp,mhp den daha agir elestirilere yaparsa ayni sekil elestirilmeside normaldir..
sonucta erbakan hocaninda bir cok hatasi olmustur yok olmadi diyorsaniz su anda ak partinin yerinde o olurdu!..
sp nin üzerinde hala daha demoklesin kilici gibi duruyor, numan hoca baskan gibi görünsede erbakanin hakimiyeti yadsinamaz o acidan ben numan hocanin iktidar olup, muktedir olamadigini düsünüyorum tabiki siz simdi milli görüste baskanlik sorunu yoktur diyeceksiniz ama siyasi partilerde bu tür sorunlar hep olmustur..
mesela 2000 li yillardaki kongrede recai kutan yerine,abdullah gül secilseydi belki parti kapatilmayacakdi, ak parti kurulmayacakdi, yola beraber devam edilecekdi yani anlayacaginiz oradaki ayrilisin fitilide bir baskanlik yarisiyla basladi..

redyellow 04-16-2010 10:15

Eyvah eyvah.. ben aşağıya baktım siz yoktunuz onun için yazmıştım:)

Şaka bir yana herkese hayırlı cumalar, Allah her şeyin hayırlısını versin bu güzel cuma günü hürmetine.

Galevera:

dedim ya eleştiriye her zaman evet.

Ama eleştiriyi kendinize de yapmanız kaydıyla.

(partiye değil abdullah gül feriştah genel başkan olsa kapatılacaktı, yenilikçiler olunca kapatılmazdı diye bir şey olsaydı akp için kapatılma davası açılmazdı:), fazilet kapatılacaktı ki yenilikiler ayrılsınlar....)

Terennüm 04-16-2010 10:21

erbakan hocamızın açıklamsını yerinde buluyorum.ama bunun olmayacağını kendiside biliyor.muhlafette iken bu tür açıklamalar kadar doğal birşey olamaz.ama bir de şöyle bakmak lazım kazın ayağı hiçte göründüğü gibi değildir.
ayrıca rahatsız olduğum bir konuyuda söylemek isterim.
niye bu tür konularda hala bir birimizle uğraşırız ki?
kelime ve zaman israfı olarak görüyorum.zira iki tarafta ikna olmayacağından diyalektikten ve birbirimizi kırmadan öteye geçemiyoruz..
vel hasıl kelam biz saadetli kardeşlerimizi seviyoruz hocamıza da saygımız var.
gerisi lafı güzaftır....

redyellow 04-16-2010 10:42

Alıntı:

Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733631)
erbakan hocamızın açıklamsını yerinde buluyorum.ama bunun olmayacağını kendiside biliyor.muhlafette iken bu tür açıklamalar kadar doğal birşey olamaz.ama bir de şöyle bakmak lazım kazın ayağı hiçte göründüğü gibi değildir.
ayrıca rahatsız olduğum bir konuyuda söylemek isterim.
niye bu tür konularda hala bir birimizle uğraşırız ki?
kelime ve zaman israfı olarak görüyorum.zira iki tarafta ikna olmayacağından diyalektikten ve birbirimizi kırmadan öteye geçemiyoruz..
vel hasıl kelam biz saadetli kardeşlerimizi seviyoruz hocamıza da saygımız var.
gerisi lafı güzaftır....

Bugün mübarek cuma...

Müminlerin bayramı.

Bu güzel günde bu güzel yazının üzerine söz söylemenin anlamı yok diye düşünüyorum.

muhabbet ve sevgilerimi sunuyorum.

cumanız hayırlı olsun, işleriniz güzel, gönlünüz huzurlu, paranız bereketli olsun.

Cihan_ŞümuL 04-16-2010 19:38

Ne cok şey yazmıssınız.

Hepsini üşenmedim okudum .

Ve çok duygulandım.

galevera kardeşimizin ve redyellow abimizin bu hoş sohbeti beni çok etkiledi.

Özlediğimiz tablo bu dedim.

Her ikisinden de Rabb razı olsun.

Ben oyunu bir kez ak partiye ve gerisinde milli görüş patilerine vermiş biri olarak akp lileri çok çok seviyorum.Nasıl sevmem bütün ailem ak partili.

:):)

Selametle...

redyellow 04-17-2010 00:01

Alıntı:

uranyum Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733856)
Ne cok şey yazmıssınız.

Hepsini üşenmedim okudum .

Ve çok duygulandım.

galevera kardeşimizin ve redyellow abimizin bu hoş sohbeti beni çok etkiledi.

Özlediğimiz tablo bu dedim.

Her ikisinden de Rabb razı olsun.

Ben oyunu bir kez ak partiye ve gerisinde milli görüş patilerine vermiş biri olarak akp lileri çok çok seviyorum.Nasıl sevmem bütün ailem ak partili.

:):)

Selametle...

Bizi SEVMİİİN Mİİİ cevherim? :)

unnamed 04-17-2010 00:07

Alıntı:

milli_mücahide Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733322)
refah partisin kapanma gerekçesi ne biliyor musunuz?

başörtüsü yasağını kaldırma girişimi

başörtülü biri olarak ben bu gerekçeden gurur duyuyorum başörtüsünü kaldırmak olasılığı karşısında bile koltuklarından vazgeçip partilerinin kapanmasını göze alanlara selam olsun....:güzel:

Evet gözlerim yaşardı, aynı görüş imamhatipler arka bahçemizdir dedi ve imam hatipler kapanmaya ve başörtüsü yasağı patlak vermeye başladı. Ne kadar acayip değil mi? Saadet partisi şimdi niye bu kadar ılımlı davranıyor? Hocanın elbet yaptığı iyi faaileyleri vardır, ama yapmaya çalıştıkları ve son zamanlar Ak Parti aleyhtarlığı hocayı bitirmiştir, tabi milli görüşçüler hariç. Ben bir Ak Parti'li olarak partinin yanlış yaptığı herşeyi cesurca açıklıyabiliyorum, artık bu olgunluğa milli görüşçülerde katılsın ve özellikle artık Ak Parti forumunda hoca aleyhtarlığı yorumlar yazmasınlar....

redyellow 04-17-2010 00:18

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 734042)
Evet gözlerim yaşardı, aynı görüş imamhatipler arka bahçemizdir dedi ve imam hatipler kapanmaya ve başörtüsü yasağı patlak vermeye başladı. Ne kadar acayip değil mi? Saadet partisi şimdi niye bu kadar ılımlı davranıyor? Hocanın elbet yaptığı iyi faaileyleri vardır, ama yapmaya çalıştıkları ve son zamanlar Ak Parti aleyhtarlığı hocayı bitirmiştir, tabi milli görüşçüler hariç. Ben bir Ak Parti'li olarak partinin yanlış yaptığı herşeyi cesurca açıklıyabiliyorum, artık bu olgunluğa milli görüşçülerde katılsın ve özellikle artık Ak Parti forumunda hoca aleyhtarlığı yorumlar yazmasınlar....

öfkeden ne yazdığınızın farkında değilsini sanıyorum. Bu ne demek? milli görüşçüler gelip bu forumda hocanın aleyhinde yorum mu yapıyorlar:)

Daha sakin olun lütfen.

Bir de şu İMAM HATİPLER ARKA BAHÇE lafını bi daha yazmayın, sizi severim.

Bu sözü Erbakanın söylediğini iddia edenlere hem de türkiye büyük millet meclisinin kürsüsünden çok ağır cevap verilmiştir, iddiaya davet edilmiştir ve halen iddia sahipleri bu iddialarını ispatlayamamışlardır.

Siz onların durumuna düşmeyin.

Muhabbetle.

unnamed 04-17-2010 00:28

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 734046)
öfkeden ne yazdığınızın farkında değilsini sanıyorum. Bu ne demek? milli görüşçüler gelip bu forumda hocanın aleyhinde yorum mu yapıyorlar:)

Daha sakin olun lütfen.

Bir de şu İMAM HATİPLER ARKA BAHÇE lafını bi daha yazmayın, sizi severim.

Bu sözü Erbakanın söylediğini iddia edenlere hem de türkiye büyük millet meclisinin kürsüsünden çok ağır cevap verilmiştir, iddiaya davet edilmiştir ve halen iddia sahipleri bu iddialarını ispatlayamamışlardır.

Siz onların durumuna düşmeyin.

Muhabbetle.

Abi teşekkür ederim bende sizi severim.
Ben tam 28 şubat sürecinde İmam Hatip'te okuyan bir insanım, belkide o kötü günlerin, yasakların çekildiği döneme hala şahitlik edebilrim. Ama konunun en büyük tarafı sn. Başbakanımız gibi, hoca'da bu tür zihniyetin karşısında dimdik durabilseydi o yaşananlar hiçbir zaman yaşanmamış olacaktı. Lütfen samimiyetime inanın Ak Parti'nin yaptığı yanlışları dışarda, ve bu forumda açık bir dille eleştirdim ve hala da eleştirmeye devam ederim. Ben bunu yapabilen milli görüşçü görmedim, ancak kalkar hükümete gelmesi hayal bile değilken bu tür açıklamalar yaparsa, bu benim bam telime dokunur, cevabımı veririm. Verdiğim cevaplar kesinlikle sizi kırmak yada üzmek amaçlı olmadığınıda size söylemem gerektiğine inanıyorum, ama Erbakan'a toz kondurmuyorsunuz, bende buna aleyhtarlık derim...
Vesselam...

redyellow 04-17-2010 00:33

sayın unnamed:

Şimdi o beylik tayyip bey gibi dir durabilseydi felan sohbetlerine girmeyelim bu işin içinden çıkamayız.

TAyyip beyin tek başına iktidar olma gücüyle erbakan hocanın koalisyon durumunu, bir senelik başbakanlık durumunu 8 senelik başbakanlık durumuyla karşılaştırarak yazı yazanlara artık cevap vermeme kararı aldım:)

Alıntı:

ancak kalkar hükümete gelmesi hayal bile değilken bu tür açıklamalar yaparsa, bu benim bam telime dokunur, cevabımı veririm.
Ya alla rızası için bu nasıl bir söz?

Bir siyasinin açıklama yapması için hükümete gelme hayali, imkanı olması mı lazım? Hükümete gelme ihtimali az olanlar konuşmasınlar mı? :)

Erbakana hadi hep beraber toz konduralım, alalım elimize birer süpürge her tarafını toz edelim.

ne olacak sayın unnamed?

ne gececek elimize?

Bakın yukarda ARKA BAHÇE lafını etmişsiniz, bu erbakan hocaya toz kondurmak değil düpe düz çamurdur, bizim toz kondurmamıza gerek kalmıyor ki zaten bazı güçler erbakan hocaya yeteri kadar çamur atıyorlar, bi de biz mi toz konduralım?

Muhabbetle

unnamed 04-17-2010 00:40

Redyellow abi, size cevap vermeyeceğim kalpler kırılmasın diye, kimse zannetmesin ki yazacak bir şey bulamadığım için yazmadığımı tek düşüncem kalp kırılmasının önüne geçmektir.
Vesselam...

redyellow 04-17-2010 00:52

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 734053)
Redyellow abi, size cevap vermeyeceğim kalpler kırılmasın diye, kimse zannetmesin ki yazacak bir şey bulamadığım için yazmadığımı tek düşüncem kalp kırılmasının önüne geçmektir.
Vesselam...

Kesinlikle yazacak bi şeyler olduğuna eminim.

Eyvallah.

All times are GMT +3. The time now is 08:01.