![]() |
Alıntı:
|
Zaten Kuran ve sosyalizm,cumhuriyet vs diye karşılaştırma yapamayız.Bu sistemler belirli kalıptadır yani Kuran yaratılırken biraz cumhruriyeti biraz da sosyalizmi andırsın gibi birşey olmadı.Olsa olsa ortak yanlar vardır.Belirli kalıplara sokmaya çalışmak bence hatadır,yok sosyalizm Kuran'a göre en iyisidir,hak yenmez falan.Tamam bana göre de sosyalizmin ekonomi politikaları mantıklı(mutlak değil Kuran'daki gibi nispi eşitlik varsa).Ama sosyalizmde daha birçok şey var ve hepsinin Kuran'la örtüşme imkanı yok.Sosyalizmin kurmayları kim ki İslam alimi değiller sonuçta,böyle bir hedefleri olmamış.Her sistemin iyi yanlarını alarak,(liberal olmadan,çok şükür) bir sistem yaratırsın,maneviyatına fizikine zarar vermediği sürece,seni sömürmedikleri sürece,patron senden hak yemediği sürece sorun yok.Bu sadece sosyalizm,komünizmin konusu olamaz yani.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Şuan kim bana sosyalizm iiyidir diyor sen tamam sana inanıyorum senin önderin liderin partin nedir diyorum.. tamam haklısın kimin için çalışacaz diyorum? |
Kuranı kerim de zulüm yapmak yazıyormu novek?
kendi görüşünden olmayan herkesi idam et hapse at hapse attıklarının küçük bağırsaklarını çıkar ağaçlara as mı diyor? özel mülkü kaldır köylünün yetiştirdiği ürüne el koymu diyor? |
Alıntı:
komünizme dinsiz gözüyle bakanlarda haklıdır. çünkü kominizmin temelinde bu vardır. sınıfsız bir toplum oluşturmak. topraklarımız tüm dünya halkımız tüm insanlar. bu insanlar birbiri gibi olacak. toplumları farklı kılan unsurlar ( milliyet, din) komünizmin amacına terstir. bu ayrımı çoğu kimse göremiyor sonrada ben komünistim diyorlar. novekte bunlardan biri. namaz kılıyorum diyor aynı zamanda ben komünistim diyor. ordada mantık hatası var. |
Alıntı:
Buna kesinlikle katılıyorum.Novek belki de Türkiye'de komünizmi yaşamamış insalarla tartıştığı için bir sorun var.Anladığım kadarıyla o içinde bulunmuş bu sistemin.Belki onun çevresine göre 5 vakit namaz kılan bir komün o.Sizlere göre olmasa da,bence insan istediği fikiri belirli kalıba dolmadan savunabilir.Hem milliyetçi olup hem sosyalist ekonomiyi savunup hem de dindar bi yaşam sürebilir.Kendine de komünist der.Kendi bileceği iş :) Yani Kuran ayeti reddetmekle ,rejimleri karşılaştırmak kısmına katılmıyorum sadece. |
Allah aşkına komünizmin ekonomik getirileri nasıl kabul edilebilir dini ve vicdani olarak?
en temelini söylüyorum kar olgusunu reddeder kar haktır heladir nasıl reddedilir? özel mülkiyet yoktur deniliyor bir insanın nasıl özel mülkiyeti olmaz devlet nasıl adil bir şekilde paylaşım yapabilir?zekat kavramı tamamen karışmaz mı özel mülkiyet verilmezse? eşitlik adalettir düşüncesi vardır temelinde ekonomik olarak ama eşitlik adalet değildir.aynı işyerinde çalışan herkese aynı statü kavramı gelirse hiç çalışanla çalışmayan bir olurmu adaleti nasıl sağlanabilir ? |
Alıntı:
cevap veremeyecek... neden komunizmi ortaya atıyorsun diyecek... |
Alıntı:
fakat yanında işçi çalıştıramazsın. kendi emeginle çalışmak istiyorsan çalışabilirsin emeginin karsılıgıda senin karın olur fakat başka birisini sermayem var diye işçi olarak alıp onun emegini somurmek yoktur. sanırım siz ozel mulkiyet olarak bunu istiyorsunuz. ama eviniz arabanız falan olabilir bunda sakınca yok. |
novek ,sosyalist foruma girip senin gibi Kuran ve sosyalizmi yanyana getirip sosyalizmi dini motiflerle süslemeye çalışanlara nasıl hakaret edip dalga geçtiklerini gör.
din deyince tüyleri diken diken olan sosyalistleri o forumda tanı, sonra buraya gelip tatlısu sosyalistliğini yaparsın. |
Alıntı:
ben arkadaşın mulkiyet ve kar ile ilgili dusuncelerine cevap verdim yukarıda. sosyalizmde alış veriş vardır eger kendi işini yapmak istiyorsan yapabilirsin. fakat yanında işçi çalıştıramazsın. kendi emeginle çalışmak istiyorsan çalışabilirsin emeginin karsılıgıda senin karın olur fakat başka birisini sermayem var diye işçi olarak alıp onun emegini somurmek yoktur. sanırım siz ozel mulkiyet olarak bunu istiyorsunuz. ama eviniz arabanız falan olabilir bunda sakınca yok. |
Alıntı:
|
Alıntı:
rusyada tek geçim kaynakları tarım olan ve geçim kaynağı başka bulunmayan köylülerin ürünlerini ve hayvanlarını özel mülkiyet yasak diye 1918 yılında sağ kolu çerzinskiye toplatmıştır.Bu hangi özel mülkiyet kavramına giriyor?senin savunduğuna girmediği kesin |
Alıntı:
ilginç bir iddaa bu cunku ben bulgaristanda iken bizim hayvanlarımız vardı kimsede hesap sormazdı. eğer gerçekten sosyalizmde boyle bişey var ise? nerden okudunuz bu dediginizi yada nereden izlediniz? http://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:T...chishchaet.jpghttp://www.history.org.uk/library/09...artoon_295.jpg http://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:T...chishchaet.jpg |
Beşeri bir siyasal sistem ile Kur'an kıyaslaması yapamazsınız kardeşim. ya-pa-maz-sı-nız. Kur'an sana yönetim sistemini içeriğinde açıkça vermiştir zaten. Gerisi çene suyu çorbadır boş muhabbettir.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Saygılarımla. |
Alıntı:
kuranda baş örtmek 1 yerde geçiyorsa faizin yasak oldugu 10 larca yerde geçiyor. faizi türbandan daha çok gundeme getirirdiniz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
abdestli kapitalizm çıkmaz islamdan. hayır algılama problemim yok anlatıgın bişeyde yok zaten şeriat diyorsun anlatta bileleim ekonomik sistemi nasıldır fiyat teorisi nedir kar varmıdır? kar varsa işçiler kime çalışır? devlet varmıdır üretimde ekonomide? sakın şu sizin şeriat dedigimiz islami-sosyalizm olmasın? üretim araçları kimin malıdır bir avuç para babasının tekelinde midir? yoksa uretim araçları butun halkın malımıdır? biraz detaylarına girin. |
Alıntı:
Haşr suresi 7. ayet; "mal ve servetin dağıtımı ve bölüştürülmesine belli kurallar koymamızın sebebi, aranızdan belli bir zengin sınıfın, bütün varlık ve servetleri ele geçirmesini önlemektir" İslam Kur'an ayetlerinde de belirtildiği gibi öncelikle adaleti savunan bir sistem vardır.Komunizm ve Sosyalizmin ekonomik sistemini buna benzeteceksin. Fakat bu sistemler maddecidir. Darwincidir. Maddeciliği savunan sistemler dinden uzak olduğu için bu sistemi uygulamakta aynı ölçüde dinden uzak olacaktır. Biraz da uygulanabilirliğinden söz etmek istiyorum. Kiliseler özgürdü diyorsun. Bugün Türkiye'de ki siyasal sistemi Atatürk'ten alıyoruz. Bu yüzden Atatürk tabu halindedir. Atatürk tabu halindeyken, onun din görüşünün belirsiz olduğundan ötürü bugün Türkiye'de dini yaşama açısından sıkıntı çekiyoruz. Yani biz Türkler buna çok elverişliyiz. Tabu yapmaya,tapılacasına sevmeye ve tapılacasına uygulamaya. Ben de diyorum ki, bugün ülkemizde hal böyleyken maddeciliği savunan liderlerin sistemini benimsemek dini yaşamamız açısından intihar olur. Bu yüzden, ille ekonomide adaleti savunmak istiyorsan, beşeri sisteme göre İslam'ın sistemini benimseyeceksin. Türkiye'deki uygulanabilirliği ve sonuçları ortada olan maddeci bi sistemi benimsemek mantıksızlıktır. Saygılarımla. |
Amma sıktın be novek..izm izm izm..Sosyalizm kominizm şeriatizm bilmem ne izm..İslamizm müslümanizm Kuranizm..Dini çok iyi biliyorsanız gidin hocalık yapın,burada izmlerle İslam'ı kurallara ahkam kesmeyin..
|
Alıntı:
sizden tamda bekledigim gibi bir uslupta cevap yazmışsınız hislerim beni yanıltmadı :) ancak sataşarak cevap yazabiliyorsunuz. |
Alıntı:
Bi nevi kapitalizme hizmet ediyorsun. senin yüzünden gomunizme nefretim daha da arttı. senden gomunist değil ama iyi kapitalist olur. |
Novek soruyorsun cevaplıyoruz sonra ortadan kayboluyorsun.
|
videolarda cevaplar var hala benle laf yarıştırmak gibi bir amacınız varsa başka .
|
Alıntı:
|
novek arkadaşın çok sevdiği İhsan Eliaçık Yeni Aktüel dergisine röportaj verdi.
İhsan Eliaçık'ın tek yaptığı Kuran'daki ayetleri çarpıtıp kendi ideolojisine dayanak çıkarmaktır. Yaptğı röportajdan bazı bölümleri paylaşayım. ...Allah akmakta olan tarihin içine girerek, bu kurumlarda sözleriyle yer alarak onları peygamberlerle beraber yaşayıp insanlığı bir yere getirmek istiyor. SORU:O yer neresi? Başlangıçta olan yer.Neydi başlangıç; doğal dünyaydı.Yani cennetti.Kuran-ı Kerim'in sözünü ettiği cennet, her türlü eşitsizliğin ortadan kalktığı, insanların nimetlerden özgür ve eşit biçimde yararlanabildiği doğal dünyadır. Şimdi değerlendirelim bu sözünü.Diyor ki cennette herkes eşit olacak.Halbuki cennet derece derecedir.İyi amellere göre tabakalar vardır.Bu sebeple İhsan Eliaçık burada bir çarpıtma yapmış.Bu 1.si.Devam edelim. SORU:Müslüman olmayıp adalet ve eşitlik mücadelesi verenler de cenneti hak etmeyecek mi?Müslüman olmak şart mı? Bir insan İnka'ya inanıp adalet, doğruluk ve kardeşlik için mücadele ediyorsa, Allah onun karşılığını verecektir.İlla Müslümanlar cennete girecek diye bir şey yok.Praksisi ezilenden, yoksuldan yana, eşitlik, adalet ve kardeşlik için çalışanlar cennete gidecektir.Cennete gitmenin tek yolu inanmak değil, bifiil ameldir.Kuran der ki, ''Siz iman ettik demekle cennete gireceğinizi mi sanıyorsunuz?''. İnandında ne yaptın?Bir praksisin var mı? Cennete Allah'ın dinine inananlar gider.Bu temel bir kaidedir.Direk gider veya cehennemde cezasını çektikten sonra gider bu farklı meseledir.Ama bir adam başka dine inanıyorsa cennete gidemez.Ama yaptığı iyilikler karşılıksız kalmaz orası doğru.Cehennemde daha hafif azap görür. Bu da 2. çarpıtmaydı. Devam ediyoruz. ...Tabiata aykırı bir otorite kuramazsın. Dolayısıyla Allah'a itaate çağırmak, insanı tabiatın uyumuna çağırmak anlamına gelir. SORU:Bu da mülkiyet edinmeyi dıştalamaz mı? Elbette; zaten eski çağlarda ortak mülkiyetçilik vardı. Allah dünyadaki nimetleri tüm insanlar için yarattığına göre, sen çıkıp "bu nimet benimdir" diyemezsin. Allah'ın yarattığı toprağın etrafına çit çekemezsin. Özel mülkiyet İslam'da temel haktır.Korunması gereken 5 kutsaldan biridir.Neydi bunlar;din,mal,can,ırz ve vatan.Allah bütün nimetleri bizim için yaratmıştır.Onları mülk edinebiliriz.Ama müslüman bunların dünyalık olduğunun bilincindedir. Yani şunu görüyoruz.Sosyalizm'i ve Komünizm'i İslam'a uydurmaya çalışmak beyhude çabalardır.İslam her zaman adaletten yanadır eşitlikten yanadır.Ama Sosyalizm'in öngördüğü değerlere dayanan bir adalet ve eşitlik değildir bu. |
Alıntı:
yuregin varsa eliaçıgın butun yazdıklarını koy buraya oyle secerek çarpıtarak koyma. |
Çok uzun röportaj hepsi internette yok.İsteyen Yeni Aktüel dergisi alsın okusun.Ama bu yazdıklarım aynen var röportajda çarpıtma filan yok.Yazdıklarımla ilgili yorum yap.Ben zaten kaç tane mesaj yazdım tekine bile cevap vermedin.
|
Alıntı:
okadar çok cevap geliyorki savunma yapmak için adete yangından mal kaçırır gibi dakika bası bana karsı cevap geliyor. yetişemiyorum hepsine kusura bakma. |
Senin derdin ne?
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtecek cinsten bir insansın. İman eden bir İslama inanan bir insan ne olursa olsun. Şeriatten başka bir sistemi benimsemez.Ama sizin gibi müslümanım diyip postmodern kafalar ne kadar saçmaladıklarının farkında değiller.Ne lenin ne mark.Tek galip gelecek olan Hz.Muhammed Mustafa(s.a.v) ve getirdiği sistemdir. Sadakallahülazim. |
KURANDA BİR YERDE ŞOYLE BİR ifade var.
aklını kullanmayanın ustune pislik yagar diyor. siz diyorsunuzki yok biz aklımızla mantıgımızla degil ezbere yaşayacaz. sizin mantıgınıza göre afrikada 55 C DERECE sıcaktaki kadında aynı şekilde ortunucek. |
Kuran bir bütündür.Tek bir ayet üzerine emir veremezsin.Ayetlerin nüzul ediş sebepleri vardır ayrıca.Bir ayettede diyor ki onlar haramı istedikleri gibi yorumlayıp helal sayarlar.
ALLAH'ın cahili müslümanım diyorsun başörtüsünü bir eziyet görüyorsun işte senin maddeci(materyalist) ve içindeki cani ile birlikte ne kadar (komunist) olduğun apaçık ortada.Bir daha ben müslüman diyip laf ebeliği yapma.Senin o boş işlere çalışan aklını alırım emin ol!.Bir dahakinde bu kadar yumuşak olmam. |
Alıntı:
evet çok dogru demiş "onlar haramı istedikleri gibi yorumlayıp helal sayarlar" ornek abdestli kapitalizm 40 ta 1 meselesi |
Alıntı:
Cografya bilgin yok bari az hayat bilgisi bilgin olsun yahu!! güneş ışınları direk vucuda vurursa hem daha cok rahatsız olursun hem de saglıksız.. + 55 derecedeki bayanların açık renkte örtülerle hem sıcaktan hem de zararlı ışınlardan korunurlar... |
All times are GMT +3. The time now is 10:46. |