![]() |
Alıntı:
Bu ne şimdi akıllı yorumlar yap.. Senin akli melekelerin yeterli gelmez bu davaya.. Bu işi kan ile çözebileceğini sanan zevatın kanlarda bir nebze sebep sahibi olduğunu unutmasın uyansılar artık.. İsrail gibi terör devletini ancak medya diplomatik teknolojik eğitim gibi şeyler ile yenebilirsin bunun dışında bu işi kan ile çözeceğini sanan zevat bu kanların bedelini ödeyecek. Müslüman hiç bir dönem bu kadar aciz bir fikre teslim olmamıştı .. |
depare kardesim yahudilere diplomatik yol islemez diyorsun evet bu konuda hemfikiriz ama biz sünnetimizi uygulayalimda varsin islemesin..
neden sünnet olduguna geline Peygamber efendimiz medineye hicret ettiginde ilk isi yahudi kabilerle anlasma yapmak olmustur ama ne oldu o yahudiler, müsriklerle bir olup anlasmayi bozmustur.. bizde israilim müzalimligini biliyoruz fakat sunuda kabul edelim "biz kötülügü elimizle düzeltmeyi deniyoruz gücümüz mü yetmiyor, dilimizle düzeltmeye calisiyoruz onada mi gücümüz yetmiyor o zaman bugzediyoruz.." o geminin oraya gitmesi müspet mi degil mi onu en iyi zaman gösterecek belkide müspettir cünkü dünyanin dikkatini oraya cekmistir ancak benim hep altini cizdigim bir nokta var amac yardim getirmekse birazda su müslüman kardesimiz misiri zorlasak, birazda su refah kapisindan girmeyi desenek gecen sene bizim milletvekillerimizinde oldugu bir grup denedi ve basarili oldu.. it isiracagini disinden belli eder, israilin amaci gözdagi vermek ve yaptigi vahsetide hep beraber gördük olan yine 9 kardesimize oldu diyecegim ama onlarda ölümlerin en güzeliyle sehitlikle sereflendiler zaten onlar oraya dönmeye degil, ölmeye gitmislerdi.. |
Alıntı:
Hala dünyayı mı gözlerin kapalımı seyrediyorsun yahu mubarek aciz sin işte acizliğini gider güçlü ol mezhepsel ve tefriklar ile uğraşacağına vahdet şuurunu içine oturtur bunu yaparken elin adamında teknolojik güç varken sen vucutuna bağladığın bombalardan medet olma gemide ölen şehitlerimizden medet umacağına bak bakalım bu sömürge devletleri dünya ya nasıl hakim olmuşlar bilimde sanatta teknolojide bir şeyler geliştir öyle kuruya cihat kavramları ile olmaz bu işler... Mubarek insan |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ne demis Mevlana Hazretleri '' Ya Oldugun Gibi Gorun ,Yada Gorundugun Gibi Ol'' |
Alıntı:
sorsam kaç kitabını okudun,kaç vaazını dinledin diye lal olur kalırsın galiba. siz ortayol nedir bilmez misiniz? illa ki bir zata putlaştırarak mı hürmet beslenir.ipe sapa gelmez eleştirilerinin elle tutulur bir tarafı olsaydı şu an fikirlerini konuşurduk.fikirlerini değil önyargılarını konuşuyoruz. |
Alıntı:
|
Kardesim sen ilk once okudugunu anla.Sonra cevap verirsin.Benim vurgu yapmak istedigim seyi gayet iyi anla.Suphe etme senden daha fazladir.Himmet mi yoksa hurmetmi?Sapla samani karistirmayalim.Ayrica siz demisin aklima takildi?kim bu '' siz'':)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
İnsanlar canlarını yitirmeden de Gazze'ye yardım yapılabiliyorsa, misal olarak Kimse Yok Mu Derneği İsrail'den izin alarak Gazze Halkına yardım edebiliyorsa ve bunu kimsenin burnu bile kanamadan yapabiliyorsa, yani amaca ulaşıp Gazze'deki mağdur kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılayabiliyorsa, Fethullah Gülen'in bu konudaki tavrının gerçeğe göre ve akl-ı selime göre doğru oldu açık ve kesindir. |
Alıntı:
Filistin Bagimsiz bir ulke her ne kadar uniter devlet yapisida olmasa.Gazzede onun bir vilayeti.Kim ne hakla oraya ambargo uyguluyor?Veyahut oranin karasularina hukmediyor.Diplomasi yapilmaliydi deniyor?Neyin diplomasisini yapacaksiniz?BM,AB ve Uluslararasi Hukuku dinlemeyen israilinmi diplomasisi yapilacak?Ve daha once yapilmadimi?Konvoyun amaci surda gedik acma babinda bu amborgoyu delmekti oncelikli hedefi.Dusunun gecenlerde hepimiz okuduk iki maddenin girisine izin vermis israil.Ne bu iki madde.Kuru pasta ve meyvesuyu.El vicdan oraya ne giriyordu onceden bu bile yasakliysa? Can kayiplarina gelince Allah(C.C) gani gani rahmet eylesin onlarin yuzu suyu hurmetine bizlerede sefaat eylesin.uzulduk ama onlar sevindi.Hem sehitlikle sereflendi hemde dogan sonucler uluslararasi camiada Israili yanlizlastirdi.simdi meyvelerini topluyacak bu kutlu hareket.Ajansalar dusen habere bakin.irlanda israil mallarini boykot etme cagrisinda bulundu.Insallah devamida gelecektir.Bilmem analatabildim mi anlayabildin mi? |
Alıntı:
Anlıyoruz merak etmeyin. Bu olaya iki farklı bakış açısı var: 1. Bizim ve Fethullah Gülen'in bakışı: Öncelikli olarak Gazze'deki Filistin Halkına yardım etmek ve onların ihtiyaçlarını karşılamak için İsrail'li yetkililerden izin alarak Gazze'ye yardım götürmek. Gazze'ye uygulanan ambarogunun kalkması için neler gerekiyorsa yapılması için diplomatik yolları kullanmak. 2. Sizin ve sizin gibi düşünen kardeşlerimizin bakışı: Ne olursa olsun Gazze Ambargosunu delmek, Gazze Halkına uygulanan ambargoyu bitirmek ve bu uğurda gerekirse ölümü göze almak, savaş çıkarabilecek hareketlerden de kaçınmamak. Gazze Ambargosunun kaldırılması için öncelikle diplomatik yolların sonuna kadar kullanılmasından yanayım. Eğer diplomatik yollar sonucunda Gazze Ambargosu kaldırılamazsa, o zaman diğer seçeneğin düşünülmesinden yanayım. |
Alıntı:
''Biz İsrail’e başvurduk ve bizi hep oyaladı İsrail. Cenevre sözleşmesine göre hareket ettik, açık deniz olduğu için bölge İsrail’in egemenliği altında değil. Doğrusu üzüldüm, inşallah bu haber yanlıştır, ben başsağlığında bulunmasını bekliyordum. Kendisine saygı duyuyoruz. Eleştirileri zannediyorum bir ara yüzyüze gelirsek derdimizi anlattığımızda vazgeçecektir. Açıklamayı keşke bizimle görüşerek yapsaydı.'' Gerekli videolarda mevcut internette izleyebilirsin. |
Alıntı:
Bu son yorumunuzla bizim ve Fethullah Gülen'in haklılığını kabul etmiş oluyorsunuz. Bakın ne demiş İHH Başkanı Bülent Yıldırım: "Biz İsrail'e başvurduk ve bizi hep oyaladı İsrail." Demek ki neymiş, İsrail'den izin almak gerekliymiş.http://img243.imageshack.us/img243/5...lensmiley1.gif Kimsenin arkasında olmak zorunda hissetmiyorum. Burada yöntem konusunda tartışma yapılmalı. İHH, İsrail'in vahşi bir katliam yapacağını bilseydi Mavi Marmara gemisini yola çıkartmazdı diye düşünüyorum. İsrail'in barbarlığı ve uluslararası sularda yapmış olduğu aşağılık katliam her türlü laneti hak etmektedir. http://img822.imageshack.us/img822/9...zgnsmiley1.gif |
Alıntı:
Yani demek oluyorki '' Israil ben geliyorum.Ya uluslararasi hukuka gore beni engellemezsin,sonra haberim yok deme yada Uluslararasi hukukun geregi gecer girerim. Ki uluslararasi bir suda cereyan eden bir olay o apayri bir konu.Ayrica Lanet konusunda hemfikirim |
Alıntı:
İsrail uluslararası hukuka göre ağır suç işlemiştir. İsrail'in, Mavi Marmara gemisinde yapmış olduğu katliam devlet terörüdür, eşkiyalıktır. Türkiye Cumhuriyeti, başta Dışişleri Bakanı olmak üzere diğer devlet yetkilileriyle birlikte yapacağı diplomatik girişimlerle uluslararası platformlarda hakkımızı arayacaktır. |
Alıntı:
alın okuyun haberi ve azıcık mantığınızı çalıştırın Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen “Kimse Yok Mu” Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara ile ’Gazze Gemileri’ hadisesini konuştuk. 2006 yılından beri sorunsuz bir şekilde Filistin’e 4 milyon dolar yardım gönderen ve 2008’den sonra Gazze’ye çeşitli zamanlarda girip yardım yapan derneğin başkanı Özkara, sorularımızı şöyle yanıtladı: http://www.haber7.com/haber/20100611...-yasamadik.php http://www.kimseyokmu.org.tr/NewsDet...px?newsID=1101 |
Alıntı:
|
Konu farklı yönlere çekilmiş... Mevzu "otorite" idi...
Demek istediğim de şuydu; "Bir otoriteden izin almak onun meşruiyetini tanımak demektir... İsrail'in sınırlarını bile ilan etmemiş anayasası olmayan bir devlet olduğunu da unutmamak gerekir. İsrail Otoritesinden "İzin al" diyenler İsrail devletinin meşruiyetinin tanınmasını mı istiyor ? Vesselam... |
Alıntı:
Bende tam sizi düşünüyordum ... nerde kaldı bizim ekseni SP kaymış arkadaşımız diye ... Bu aralar herkesi ekseni bir hayli kaymış.. Neyse konuya dönelim ... Niyet okumada karar vermede üstünüze yok ensar kardeş... Nedir bu okuma hevesiniz böyle... bu aşkı nefsinizden mi yoksa gaybgtanmı alıorsunuz... Otoriteden izin almak demek otoriteye teslim olmak demekki böyle virüslü hastalıklı lağım gibi düşünce olabilrmi siz nerden biliyorsunuz böyle bir cümle sizin düşündüğünüz maksatlar için kullanıldığınız ... Niyet okuma aracınız felc olmuş sizin... Otoriteyhi yıkmak için farklı yönlerin zorlanmasını talep egtmek insani bir arzudur... Müspet hareket etmedir ha senin gözün kalbin kan görmek istiyorsa yetmedimi kardeşlerinin kanı bedenine uslanmaz herif...Müslüman akıllı savaşır zafer istiyhorsn uyanık olacaksın... Sırf senin gibi düşünmeyenleri suclamak için farklı yerlerinden konuşmayacaksın... En azından akıllı olacaksın.... |
o degilde bu siralar su eksen kaymasi ve otoriden izin alma sözleri moda oldu gitti..
ben sadece zaman ve sabir diyorum o zaman öyle bol keseden ahkam kesip, sanal alemde cihat naralari atanlari görmek istiyorum.. |
Alıntı:
Tabii ki Fethullah Gülen’i eleştirmek bana düşmez. Ondan daha iyi mi bileceğim? Ben kimim ki milyonların sevgilisi olmuş bir lidere kulp takayım. Vardır bir bildiği, İsrail 'otorite'sini dinleyin diyorsa sebebi vardır. Yok mudur? Vardır vardır… |
Alıntı:
|
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 11:13. |