Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Kimse Yok Mu Derneği; İsrail'le Kavga İçin Sebep Yokmuş (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=129853)

Cihannur 06-13-2010 01:37

Alıntı:

Galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 752661)
hocam söze hacet birakmadiniz.. bizler cok cabuk galeyana geliyoruz peki olasi bir savasta magdur olacaklarin haklarini, vebalini kim ödeyecek..
O alemlerin Rasülüki kendisini taslayan, kendisine hakaret edenlere beddua etmemis onlarin islahi yönünde dua etmistir biz ise hemen savas cigirtkanligi yapiyoruz..
Öyle cihattan filan kacildigi yok ancak yanginada körükle gitmenin bize ne faydasi var iyi idrak etmeliyiz..

Eyvallah kardeşim. Olaya sadece yüzeysel bakıp hadi hurra İsrail'e savaş açalım demek kolaydır; ama bunun sonucunda olabilecek büyük felâketlerin ve büyük acıların telafileri yoktur. Tarihimizde 100 yıl kadar önceye gidip Balkan Felâketine bakmak, akılsızca hareketin ne büyük facialara yol açabileceğini bize çok acı bir gerçeklikle gösterecektir.

Cihan_ŞümuL 06-13-2010 01:41

Alıntı:

İsrail diye bir devlet yok mu?
Evet var.En son oecd de kabul ettik.

Alıntı:

Eğer amaç Gazze'deki Filistin Halkına insanî yardım götürmekse, Kimse Yok Mu Derneği'nin yaptığı gibi yaparak İsrailli yetkililerden izin alınıp Filistin Halkına yardım edilebilir.
Peki cehaletimi affediniz.Filistin diye bir devlet yok mu?Cevabınız hayır yok ise bence de izin alınmalıdır.Evet filistin devleti var ise bu izin niye?

Bu arada savaşa da karsıyım.İlişkilerimizi kesmek yeterlidir diye düşünüyorum.

muhabbetle..

rıfat gökalp 06-13-2010 02:12

Filistinli 500 Aileye Ev Eşyası Yardımı http://www.kimseyokmu.org.tr/images/haberler01111.gif
http://www.kimseyokmu.org.tr/uploads...de%20hayat.jpg

Kimse Yok Mu Derneği 500 Filistinli ailenin ev eşyası ihtiyaçlarını karşılamak için yardımlarınızı bekliyor. Kampanya çerçevesinde belirlenen 500 ihtiyaç sahibi aileye buzdolabı, çamaşır makinası, set üstü ocak ve tüpgaz verilecek. Proje, Filistin'de faaliyet gösteren Barış Derneği’yle işbirliği halinde yürütülecek.

Filistinlilere gelince… Onlar içlerinde bulundukları durumu hiçbir zaman dramatize etmediler zaten. Uzaktan bakanlar olarak bizler Filistin'deki yoksulluğa, üzülüp, belki gözyaşı döküp sonra “normal hayatımıza” döndük. Onlarsa zaten normal hayatları olan üzüntülerden, gözyaşlarından ümitler ve sevinçler damıttılar bütün zorluklara rağmen.

Kimse Yok Mu Derneği acıların hâlâ dinmediği Filistin'de yoksul ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yeni bir yardım kampanyası düzenleniyor. Kampanya çerçevesinde belirlenen 500 ailenin ihtiyaçları karşılanacak. Proje, Filistin’de faaliyet gösteren Barış Derneği’yle işbirliği halinde yürütülecek.

Proje, Filistinli ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlandı. Yapılan sosyal incelemeyle tespit edilen ihtiyaçlar öncelikli olarak gıda, buzdolabı, çamaşır makinesi, set üstü ocak ve tüp olarak belirlendi.

Proje kapsamında 500 Filistinli aileye yardım götürülecek. Filistin Barış Derneği yetkilisi Dr. Nasır Elsadi’nin koordinatörlüğünde yürütülecek olan kampanyayla ailelerin en azından yaşam şartlarının iyileştirilmesi hedefleniyor. Dışarıdan malzeme girişi yapılamayan Filistin'de yardım malzemeleri şehrin içerisindeki tüccarlardan satın alınacak. Ailelerin yardım malzemelerinin dışında gelişecek olan özel taleplerinin karşılanmasına ve problemlerinin çözümüne yönelik de çalışmalar yapılacak.

15 kg’lık bir tüpün 70 dolara satın alındığı Filistin’de proje kapsamında bir aileye sponsor olmanın bedeli ortalama 1290 Dolar yani 2000 TL. Yardımseverler bir veya birkaç ailenin sponsorluğunu üstlenebilecekleri gibi, 2000 TL’den daha düşük bağışlar yaparak da gerekli miktarın toplanmasına katkı sağlayabilir. Ramazan ayına kadar sürdürülecek olan kampanyayla Filistinli ailenin Ramazan’a daha rahat girmesi de amaçlanıyor.

Filistinli Ailelere Alınacak Malzemelerin Listesi ve Fiyatları:

Malzeme Cinsi Adet Birim Fiyat (TL) Tutar (TL) Buzdolobı LG 19 ayak 500 1.075 537.600 Çamaşır Makinası 500 768 384.000 Set üstü Ocak 500 112 56.000 15 Kg Tüpgaz 500 112 56.000 Gıda Paketi 500 60 30.000 Toplam

1.063.600
Not: Kampanyası yapılan ayni malzemeler Filistin'den temin edilerek ailelere ulaştırılacaktır.

A) Filistin Yardımları Mali Rapor:

Yardım Türü
2006 Yılı USD
2007 Yılı USD
2008 Yılı USD
2009 Yılı USD
2010Yılı
USD
Toplam Tutar USD
Gıda Yardımları

711.297,84

106.134,66

45.056,88

885.610,92

48.000,00

1.796.100,30
Kurban Yardımları

257.872,70

396.665,52

147.958,18

196.285,27

-

998.781,67
Su Kuyuları
(4 Adet)
-
-
-

381.161,41

65.361,00

446.522,41
Sağlık Yardımı
-
-

-

67.606,12
-

67.606,12
Lübnan'a Sığınan Filistinli Mültecilere Yapılan Yardımlar

686.283.68

26.603.84

36.558.81

41.486.36

-

790.932.69 Yıl Toplamı USD
969.170,55
502.800,17
193.015,06
1.530.663,72

113.361,00

4.099.933,10
B) Filistin Yardım Faaliyetleri:
2006 Yılı Faaileyet Raporu

2006 -Temmuz : 12 Tırdan oluşan gıda malzemeleri Türkiye’den Filistin'e ulaştırıldı.

2006- Temmuz : Filistin ve İsrail arasında yaşanan olaylar sebebiyle Lübnan'a sığınan mültecilere, 11 Tırdan oluşan gıda, giyim ve temizlik malzemesi yardımı yapıldı.

2006- Aralık : Kurban Bayramı’nda 1200 hisse kurban kesilerek Filistin’deki ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

2007 Yılı Faaileyet Raporu
2007 Aralık : Kurban Bayramı’nda 1070 hisse kurban kesilerek ihtiyaç sahibi Filistin halkına dağıtıldı.
2008 Yılı Faaileyet Raporu
2008 Eylül : Ramazan ayında 1000 adet kumanya dağıtıldı.

2008 Aralık : Kurban Bayramı’nda 500 hisse kurban kesilerek halka dağıtıldı.

2009 Yılı Faaileyet Raporu
2009 Ocak : Gazze’de meydana gelen çatışmalar neticesinde Refah sınır kapısından Mısır Kızılay'ı aracılığı ile yaklaşık 600 ton gıda (22 ton yağ, 20 ton un, 20 ton şeker,çocuk maması), çocuk bezi, temizlik malzemesi, ilaç vs. Gazze’ye ulaştırıldı.

2009 Nisan : Mersin Şubemiz tarafından 200 Ton gıda malzemesi 11 Tır ile Türkiye’den Gazze'ye ulaştırıldı.

2009 Eylül : Ramazan ayında 201 bin 800 dolar tutarında Ramazan kumanyası ve iftarlık sıcak yemek dağıtıldı.

2009 Aralık : Kurban Bayramı’nda 595 hisse kurban kesilerek halka dağıtıldı.

2009 Ocak : İsrail saldırılarında evi yıkılan veya hasar gören Sahil Kızlar Ortaokulu’nda 100'e yakın öğrenciye okul üniforması, ayakkabı, çanta ve kırtasiye malzemesi yardımı yapıldı.

2009 Ocak : Filistin Tıbbi Yardım Derneği'ne (FTYD) 15 bin $'lık ilaç yardımı yapıldı.

2009 Haziran: Gazze Belediyesi’nin talebi doğrultusunda Gazze’nin içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere 4 su kuyusunun açıldı ve şehir şebekesine bağlandı. (Toplam 446.522,41 dolar maliyeti olan proje ile 50 bin kişinin temiz su ihtiyacı karşılandı.)

C) Kimse Yok Mu Derneği'nin Filistin Hedefleri

İsrail’in Gazze’ ye yönelik ambargosunun hafifletilmesine yönelik çalışmaları dikkatle takip eden Kimse Yok Mu Derneği, bundan sonra Filistin’in eğitim, sağlık VS. ihtiyaçlarınıN karşılanmasına yönelik projeler üzerinde çalışmaktadır.

ahmetermiş 06-13-2010 02:16

Kimki Fethullah hocayı ve cemaatini küçük düşürmek için aydın doğan ağzıyla konuşup erbakancılar gibi yazıyorsa yazıklar olsun...yarın ahirette bunların hesabını vereceksiniz..temcit pilavı gibi pişirip pişirip getiriyorsunuz..ayıp ayıp ayıp,,günah..

unnamed 06-13-2010 02:19

yapmayın arkadaşlar nırdadamı haklısınız. Başnakanımızda boşa çabalıyor o zaman oda kalkıp desin israilden izin almadınız hatalısınız. Daha söylenecek laf yok

Cihannur 06-13-2010 02:24

Alıntı:

uranyum Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 752691)
Evet var.En son oecd de kabul ettik.

Peki cehaletimi affediniz.Filistin diye bir devlet yok mu?Cevabınız hayır yok ise bence de izin alınmalıdır.Evet filistin devleti var ise bu izin niye?

Bu arada savaşa da karsıyım.İlişkilerimizi kesmek yeterlidir diye düşünüyorum.

muhabbetle..

Filistin Devleti henüz maalesef yok. Filistin Toprakları da iki ayrı parça halinde ve arada İsrail Toprakları var.

Bilmukabele.

Cihannur 06-13-2010 02:33

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 752736)
yapmayın arkadaşlar nırdadamı haklısınız. Başnakanımızda boşa çabalıyor o zaman oda kalkıp desin israilden izin almadınız hatalısınız. Daha söylenecek laf yok

İsrail'den izin alınmasının doğru olduğu ama Mavi Marmara'nın İsrail'den izin almadığı için haksız olmadığı kanaatindeyim. İsrail'in yardım gemilerine bir şekilde müdahale edebileceği ihtimal dahilindeydi; ama böyle alçakça bir katliam yapacağı beklenmiyordu. Suçlu olan Mavi Marmara değil; vahşi ve barbar olan İsrail'dir.

rıfat gökalp 06-13-2010 02:45

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 752736)

yardım kuruluşu ile devlet başkanını politikalarını aynı kefeye koymak ne kadar mantıklı başbakanımız defaatle başkenti kudüs olan filistin devleti'nin kurulmasını söyleyecek ve israil'in saldırlarını kınayacak ama dünya'nın bütün ülkelerinde faaliyet gösteren cemaatin itidalden ve uzlaşmadan yana olmasını mazur görülmelidir.

mehmetakif24 06-13-2010 02:48

Ayinesi İştir kişinin Lafa bakılmaz

Fethullah gülen hocanın islam alemi için gösterdiği gayret göz ardı edilemez

Son röportajında söylemleri yanlış olabilir. Hepimiz insanız. beşeriz şaşarız. ama doğru yoldan ayrılmamaktır mesele.

depare 06-13-2010 11:52

İsrail için kavgaya gerek yoksa Filistin için ne diye çemkirirsiniz..!

Ahmet Yasin 06-13-2010 12:05

Fazla iyi niyetli söylenmiş söz.Çarpıtılması daha da vahim..

elif zeynep 06-13-2010 15:29

Filistin devleti vardır, ve Gazze bir Filistin toprağıdır, o topraklarda Filistin bayrağı dalgalanmaktadır ! Gemiler Gazze'ye gidiyordu, bu nedenle kimse İsrail'den izin almak zorunda değildir, orası İsrail'in toprağı da değildir !

Nasıl bir şey bu, ne demek "Filistin Devleti henüz maalesef yok.."

Var efendim, orda İsrail'in tahakkümüne uğrayan bir devlet var, Gazze'de o devletin toprağıdır.

elif zeynep 06-13-2010 15:32

Bu düşünceye sahip kimseler İsrail arzı mevdud için sınırlarımıza dayandığında da ülkemizi savunmak için birilerinden, bazı "otorite"lerden izin bekleyecekler diye korkuyorum ..

0000000000 06-13-2010 15:35

Bu düşünceye sahip kimseler İsrail arzı mevdud için sınırlarımıza dayandığında da ülkemizi savunmak için birilerinden, bazı "otorite"lerden izin bekleyecekler diye korkuyorum ..

Çok sacma yorumlar..

Senin de bir çok haklarım gasp edilmiş israil gibi zülmü sevenler var ülkende ayaklansana veya filistin için söylediğin hamaset vari şeyleri gerçekleştirsene, bırakın böyle ayakları arkadaş..

Filistin davasına çok mantıklı ve stretejik olarak sahip cıkanların mükafatnını ileride alacağız. Göz yaşı ve kandan ibaret saydığınız davayı savunacağız diye müslümanların acziyetini ortaya koymaktan başka ne işe yaradınız...

elif zeynep 06-13-2010 15:41

Alıntı:

0000000000 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 752940)

Çok sacma yorumlar..

Senin de bir çok haklarım gasp edilmiş israil gibi zülmü sevenler var ülkende ayaklansana veya filistin için söylediğin hamaset vari şeyleri gerçekleştirsene, bırakın böyle ayakları arkadaş..

Filistin davasına çok mantıklı ve stretejik olarak sahip cıkanların mükafatnını ileride alacağız. Göz yaşı ve kandan ibaret saydığınız davayı savunacağız diye müslümanların acziyetini ortaya koymaktan başka ne işe yaradınız...

Gülen hocanın yorumu ve bu zihniyet "mantıklı ve siyaset için gerekli..".. Böyle hareket edilmeli, öyle mi.. Mantık hesaplarımı kaybettim artık, bu kadar mantıklı düşüncelerin yanında, kusura bakmayın (:

Gülen'in yahudilerle,hristiyanlarla diyalogu hep samimi, fakat nedense müslümana gelince "siyasi" oluyor..

Neyse, daha fazla uzatmanın manası yok.. Herkesin zikri de fikri de bellidir.

0000000000 06-13-2010 15:47

Alıntı:

elif zeynep Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 752943)
Gülen hocanın yorumu ve bu zihniyet "mantıklı ve siyaset için gerekli..".. Böyle hareket edilmeli, öyle mi.. Mantık hesaplarımı kaybettim artık, bu kadar mantıklı düşüncelerin yanında, kusura bakmayın (:

Gülen'in yahudilerle,hristiyanlarla diyalogu hep samimi, fakat nedense müslümana gelince "siyasi" oluyor..

Neyse, daha fazla uzatmanın manası yok.. Herkesin zikri de fikri de bellidir.

Gülen hoca şekilci değil mantıklı adımların sahibidir. Sizin gibi düşünenlerin sayısı ve halkta karşılığı kadardır. Holiganlıktan hamasetten başka ne yapabildiniz tıpkı siyaseten milli görüş gömleği gibi her daim hava civa ,

Gülen dünyanın kaderini değiştirecek insanlar yetiştiyor okulları eğitim yuvaları ile gelecekte bu adımlar ile o zülümlerin bittiğini gördüğünüzde biraz hizan sahibi isenin helallik alırsınız. .Filistin davasına sadece sizin yöntemleriniz ile mi sahip cıkılır .. bırakın böyle ironi düşünceyi kan ve göz yaşından başka ne işe yaradı bu hareket..

Hocayı yıllardır hoşgörü ile eleştirdiniz ,, hemen yalnış anlamaya müsait bir şey yakaladınız ise bunu değerlendirmek için sabah akşam bekliyorsunuz acınız da geçmişlerde çünkü , mücadeleyi tekeleşştiren zihniyetinizden dolayı sizin gibi düşünenler hep yalnış yapmıştır istiyorsunuz ki herkes sizin yöntemlerinize biaad etsin yok öyle..

Farklı dinden olanlara karşı her zaman soğuktunuz asla dost edinmeyiniz demiştiniz ne olduda o gemide farklı olan din sahibleri ile yanyana geldiniz yoksa hocaefendinin aklı düzeyini biraz olsun yakaladınızmı ,, eğper böyle ise biraz daha bekleyelim terör devletine karşı nasıl zafer kazanılır görürsünüz.. Hele o okullarda cocuklar büyüsün stgratejik konumlara gelsinler o zaman islama ve mağdura nasıl hizmet edilir görürsünüz..

elif zeynep 06-13-2010 15:59

Alıntı:

0000000000 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 752944)
Gülen hoca şekilci değil mantıklı adımların sahibidir. Sizin gibi düşünenlerin sayısı ve halkta karşılığı kadardır. Holiganlıktan hamasetten başka ne yapabildiniz tıpkı siyaseten milli görüş gömleği gibi her daim hava civa ,

Gülen dünyanın kaderini değiştirecek insanlar yetiştiyor okulları eğitim yuvaları ile gelecekte bu adımlar ile o zülümlerin bittiğini gördüğünüzde biraz hizan sahibi isenin helallik alırsınız. .Filistin davasına sadece sizin yöntemleriniz ile mi sahip cıkılır .. bırakın böyle ironi düşünceyi kan ve göz yaşından başka ne işe yaradı bu hareket..

Hocayı yıllardır hoşgörü ile eleştirdiniz ,, hemen yalnış anlamaya müsait bir şey yakaladınız ise bunu değerlendirmek için sabah akşam bekliyorsunuz acınız da geçmişlerde çünkü , mücadeleyi tekeleşştiren zihniyetinizden dolayı sizin gibi düşünenler hep yalnış yapmıştır istiyorsunuz ki herkes sizin yöntemlerinize biaad etsin yok öyle..

Farklı dinden olanlara karşı her zaman soğuktunuz asla dost edinmeyiniz demiştiniz ne olduda o gemide farklı olan din sahibleri ile yanyana geldiniz yoksa hocaefendinin aklı düzeyini biraz olsun yakaladınızmı ,, eğper böyle ise biraz daha bekleyelim terör devletine karşı nasıl zafer kazanılır görürsünüz.. Hele o okullarda cocuklar büyüsün stgratejik konumlara gelsinler o zaman islama ve mağdura nasıl hizmet edilir görürsünüz..

Mavi marmara'da yahudi de vardı,hristiyan da.. Biz anti seminist olmadık, anti siyonist olduk her zaman.. Kişiler arası diyaloga asla karşı çıkmadık, dikkat buyurun efendi "dinlerin arasını bulup dinler arası diyalog" yapmıyoruz biz (:
Kusura bakmayın, konunun kaymasını istemediğim için uzatmıyorum..

Ben Gülen hocaya karşı nötr kalmak istedim.. Taşlar yerine oturmasına rağmen, yine de sessiz kalmaya gayret ettim.. Zaman geçtikçe, kardeşlerimin hal ve tavırlarını gördükçe nört hâlimden eser kalmadı.. Bahsi geçen cemaate mensup değilim, ama çalışmalarında bulunan biri olarak.. Bu konular uzar gider, kimsenin kırılmasını istemiyorum..

vesselam.

Terennüm 06-13-2010 16:04

yorumlarda gördüğüm sadece kin gayz hased ve bencillik bunların olduğu yerde fazla kelam etmenin bir anlamı yoktur...
tek söyleyeceğim yolunuz ve yolumuz açık olsun...

Mavera 06-13-2010 16:09

herkes eteklerindeki tasi döküyor.. Ama gazze davasini kendi cikarlarina alet eden ve gazze üzerinden hükümete ve dini önderlere gönderme yapan acizleri Mevlaya havale ediyorum..
Rabbim böyle hasetlere aman vermesin yoksa sözde ümmet kardesligi adi altinda ümmeti birbirine kirdiracaklar...

CeVHeR 06-13-2010 16:44

Yine cemaatler arası çatışmalar boy göstermeye başlamış...

HAla İsrailden izin alınmalıydı diyen, diyebilen ağızları ben bir türlü anlayamıyorum. Sebebi ne olursa olsun...

İsrailin yaptığı yanlıştır ama... diye söze başlayan İsrailci Köşe yazarlarından ne farkınız kalıyor...

Birinin ettiği yanlış kelamı meşrulaştırabilmek adına, yanlışın peşinden giderek yanlışı dahada yanlış hale getirmenin hiçbir manası yok. Sadece biraz özeleştiri ile olayı kapatıp, vahim yorumların ve düşüncelerin önüne geçebiliriz...

Böylelikle dahada fazla yanlış yapmayız...

0000000000 06-13-2010 16:48

HAla İsrailden izin alınmalıydı diyen, diyebilen ağızları ben bir türlü anlayamıyorum. Sebebi ne olursa olsun...

Nusret bu cümleden sen ne anlıyorsun ..

Ben senin gibi anlamıyorsam ne olacak bu cümle ile benimi yargılayacaksın..

Biz bilmiyormuyuz israilin buna izin vermeyeceğini.. Mesele bu değil ki mesele izin alabilmek için diplomatik bütün şartların sonuna kadar sürdürülmesi ..

Yoksa izin vermez nasıl olsa diye hep bu yöntemimi uygulayacaz dünyada buna bu kadar cılız ses cıkarıyorsa biz ne yapacağız.. Diplomatik bütün yolların denenmesi demek o bölgenin yalnız kalmasına mı terketmektir.. Nedir bu düşmanlık.. Diplomatik zorlamaların yolunu zorlayalım diyen bir alime karşı şu yapılan yorumlara bak el insaf..

0000000000 06-13-2010 16:49

Sadece biraz özeleştiri ile olayı kapatıp, vahim yorumların ve düşüncelerin önüne geçebiliriz...

Öz eleştiriyi islami kesimde fitne cıkarmak isteyenler yapsın.. Hoca efendi bu olay yaşanmadan önce insani düşüncesini en güzel şekilde dile getirmiş .. anlamak istemeyen kendi ufuksuzluğu ile oynaşsın...!!!

0000000000 06-13-2010 16:59

Kişiler arası diyaloga asla karşı çıkmadık, dikkat buyurun efendi "dinlerin arasını bulup dinler arası diyalog" yapmıyoruz biz (:

Bu nasıl bir fitne dinlerin ortak duruma getiriyorlar sonra hepsinden bir nebze karıştırıp ortaya yeni bir din cıkarıyorlar hay senin aklına be kardeşim..Kişilerin farklı din sahibi olması normal onlar ile irtibate geçmek çok normal sorun onlar bir araya gelirse sorun oluyor öylemi yahu insaf adam biraz mantıklı yorum yapar...

Sizin düşmanlığınız genetik düzelmesi, tedavisi mümkün değil, gayeniz aslında Ak partiye olan kininiz Ak partide zaafiyet yaşatmak için her şey , milli görüş fikrini yaşatamadınız buna engel olan ak parti ve diğer cemaatler üstünde savaşarak kendinize cephe aşmak .. Sizin düşmanlığınızdan Allaha sığınıyorum. Çok tehlikeli bir zihinsiniz mevlam bütün insanlığı sizden korusun

CeVHeR 06-13-2010 16:59

İyide GAzzeye yardım götürmek için İsrailden izin alabilmek adına bütün diplomatik yolların zorlanmsına gerek olduğuna inanmıyorum ben çünkü GAzze İsrail toprağı değildir... İsrail gemiye müdahale edeceğini söylemişti deyip duruyorsunuz. Eee ne yapılmalıydı, İSrail müdahale edecek diye bu girişimden vazmı geçilmesi gerekiyordu. Kendinde söylüyorsun zaten İsrail izin vermeyecekti. Bütün diplomatik yollar denense idi ve İsrailden izin alınamasa idi, GAzzeye yardım gemisi yola çıkmamalımıydı sizce. İsrailden izin cümlesi bile midemi bulandırıyor...
İsrail topraklarındaki, İsrail devletinin bütünlüğüne zarar vermeye kalkan bir topluluğa yardım götürülmüyorki... KEndi topraklarını savunmaya çalışan insanlara yardım götürülüyor...

Ayrıce benim kimseye düşmalığım kinim yok. Ve bu konunun kapatılmasını isteyenlerin en başında gelenlerindenim ama yanlışa yanlış demekde diyebilmekde gerekir...

Terennüm 06-13-2010 17:02

hocaefendinin verdiği aklı selim demeci anlamamakta direnen ve hocaefendiyi israil ağzıyla konuşuyor diye hatta daha ağır ithamlarda bulunan ihvan ve refiklerimizi gördükçe sadece üzülüyorum..bizler olayı yatıştırmaya çalıştıkça yangına benzinle gitmelerinide anlamış değilim.hele birde bu hareketten yıllarca hazzetmemiş kem ruhlar içlerindeki ağuyu fırsatını bulmuşken kusayımda rahatlayım tarzındaki yorumlar ise bizlere söyleyecek çokda şey bırakmamaktadır..bizler sizin sert ve yıkıcı uslubunuza çok uzağız..misliyle mukabelde bulunmayacağımızıda bilin.aramızdaki fark ise budur...yunusun deyimiyle
Ben gelmedim dâvi için benim işim sevi için
Aşkın yeri gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim

bu hizmete yıllardır uslubu ve yöntemiyle eleştirmelrini anlarım ama eleştirirken birde şuna cevap vermenizi isterim:peki siz neler yaptınız bunuda bizlere açıklarsanız sevinirim...meyva veren ağaç taşlanır hesabı elinde eteğinde taşı olan sadece taşlıyor...taşlamayı bırakın artık sizde meyvaya durun sevgili kardeşlerim...

0000000000 06-13-2010 17:05

İyide GAzzeye yardım götürmek için İsrailden izin alabilmek adına bütün diplomatik yolların zorlanmsına gerek olduğuna inanmıyorum ben çünkü GAzze İsrail toprağı değildir...

Yardım bir şekilde gidiyor hiç gitmiyor değil .. GAzzenin israil toprağı olmadığınız biliyoruz konu ile alakalı değil bu .. Burda kimse yapılan yardımları eleştirmiyor.. Daha fazlası için mantıklı olan ney ise bütün şartların yerine getirilmesi talebi yoksa bu son yapılan vahşi saldırı ile yardım gittimi ki ... Sonuç ne oldu sadece dünya capında bir tepki aldılar.. EEe yardım gitmediii...Ve uzun sürede gitmeyecek nasıl bu sorun çözülecek gemi gönderme ile değil mutlaka ve biz şehit vererek değil elbette kendi sınırlarında dünya capında güclenen ülkemiz eninde sonunda diplomasi olarak bu zinciri kıracak ve gazze halkına ulaaşacak

Hoca efendinin yanlış beyanı yok olamaz zaten .. Yöntemi ve stratejsini siz veya bir başkası idrak edemiyordur.. Ama mevlam her zaman ki gibi onun üstüne atılan bu iftiralarıda savacaktır...

Ve israiil gibi terör devletinin sonunu onun ufku tarımar edecektir...!!!!

CeVHeR 06-13-2010 17:12

Alıntı:

0000000000 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 752962)
Hoca efendinin yanlış beyanı yok olamaz zaten ..

İşte olayın tıkandığı nokta...
BEn daha fazla yorum yapmayacağım...
Milli görüşçülere göre Erbakan hatasız kul, o hata yapmaz... Size göre Fethullah Gülen Hocaefendi hatasız kul, o hata yapmaz...
Cüppeli Ahmet Hocanın müritlerine göre Cüppeli hatasız kul, o hata yapmaz.... İslamoğlunun müritlerine göre İslamoğlu hatasız kul, o hata yapmaz... Ama işin gerçeği bu kişilerin hepsi insan ve mutlaka hata yaparlar... Bence önce bunu bir idrak etmelisiniz...

0000000000 06-13-2010 17:15

Alıntı:

(*NuSReT*) Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 752966)
İşte olayın tıkandığı nokta...
BEn daha fazla yorum yapmayacağım...
Milli görüşçülere göre Erbakan hatasız kul, o hata yapmaz... Size göre Fethullah Gülen Hocaefendi hatasız kul, o hata yapmaz...
Cüppeli Ahmet Hocanın müritlerine göre Cüppeli hatasız kul, o hata yapmaz.... İslamoğlunun müritlerine göre İslamoğlu hatasız kul, o hata yapmaz... Ama işin gerçeği bu kişilerin hepsi insan ve mutlaka hata yaparlar... Bence önce bunu bir idrak etmelisiniz...

Hata yapmaz demiyoruz muhakkak hatası vardır ..

Mesele burdaki görüşleridir.. Ve bunda büyük ufuk görüyorum ,, kişiler ve kurumlar tarafından idrak edilmediğini söylüyorum ve benim gibi bir çok uzmanda böyle düşünüyor .. Ne yani sizin dediğinize tabii olduğumuz zaman mı doğru olanı kabul etmiş olacağız bırakın Allah aşkına...

Olayı farkı taraflara kaydırmayınız.. Kendisi peygamber değildir hatasız olamaz diye bir beyanımız olmadı ,, bilakis hata insana hastır..

Gemiden önce cıkan robörtaj için en doğal olan insani zaaflarını ortaya sermiştir ve bu görüşlerinden ötürü kendisine muhabbetim artmıştır.. Ama bu görüşleri kendi kirli fikirleri ile bezeyip sırf kamuoyunu rahatsız etmek için kullananların oyununa gelmeyekten kaçınalım

CeVHeR 06-13-2010 17:21

Yanlış beyanı yok olamaz zaten...

Bunu ben söylemedim...

Neyse cemaat tartışmalarına girmeyeceğim çünkü beni yanlış anlıyorsunuz. Benim kimseyi karalamak gibi bir niyetim yok, olamazda zaten. Ben sadece yanlışa yanlış diyebilme taraftarıyım...

Ve İsrail yanlış yaptı ama... diye başlayan cümlelerden nefret ediyorum...

0000000000 06-13-2010 17:24

Alıntı:

(*NuSReT*) Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 752969)
Yanlış beyanı yok olamaz zaten...

Bunu ben söylemedim...

Neyse cemaat tartışmalarına girmeyeceğim çünkü beni yanlış anlıyorsunuz. Benim kimseyi karalamak gibi bir niyetim yok, olamazda zaten. Ben sadece yanlışa yanlış diyebilme taraftarıyım...

Ve İsrail yanlış yaptı ama... diye başlayan cümlelerden nefret ediyorum...

Nusret ben izah edemiyorum sanırım..

Bu konuda yalnış beyanı var demedim ki ben , bu beyanı yalnış olarak algılayan sizsiniz. Ve ben bu beyanda ufuk görüyorum diye ısrar ile söyledim..

Evet yalnış görülürse yalnış diyelim hep beraber . Ama sizin yalnış dediğiniz meselede hoca efendiyi israil yanlısı gibi göstermek için uğraşan içleri lağım gibi olanlardan iğreniyorum.. Bu insanın samimiyetine karşı şüphe duymak ahlaksızlıktır.. Evet ne söylediğini idrak edemeyiz kendi sığ fikirlerimiz ile onu yargılayabiliriz ama asla niyetinden dolayı o insanı yargılayamayız yargıladığımız meselede onu islama Türk milletine hizmet etmeyen gayrimüslümler ile işbirliği yapıyor gibi sacma sapan fikirlerin yanına itmiş oluyoruz bu inceliğide anlamalıyız..

CeVHeR 06-13-2010 17:33

BEnim, senin bahsettiğin gibi bir niyetim yok. Ve bence yanlış yapmıştır. Sence yapmış olmayabilir. Ama şuda çok dikkatimi çekiyorki, Hocaefendi ne zaman tartışılabilir bir laf etse, ve Hocaefendi taraftarları bu öylediklerini açıklamakda zorlansalar hep aynı cümleyi kullanıyorlar... Kendi sığ fikirlerimiz ile Hocaefendinin söylediklerini idrak edemeyebiliriz...

0000000000 06-13-2010 17:36

Alıntı:

(*NuSReT*) Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 752974)
BEnim, senin bahsettiğin gibi bir niyetim yok. Ve bence yanlış yapmıştır. Sence yapmış olmayabilir. Ama şuda çok dikkatimi çekiyorki, Hocaefendi ne zaman tartışılabilir bir laf etse, ve Hocaefendi taraftarları bu öylediklerini açıklamakda zorlansalar hep aynı cümleyi kullanıyorlar... Kendi sığ fikirlerimiz ile Hocaefendinin söylediklerini idrak edemeyebiliriz...

Evet öyle oluyor çünkü onu eleştirmek için sabah akşam hayal kuranlar onun beyanlarını bekliyor büyük heyecanla..

Onun fikirlerini benimsemeyen sakıncalı gören her zihniyet günden güne eriyerek islamı temsil etmekte acziyet içine düştüğünü görmek acı da olsa mevlam hidayet versin...

Evet islamı temsil etmek sığlıktan sıyrılmak ile olur bu konuda size değil laflarım.. Ondan hiç bir zaman haz etmeyen hazımsızlaradır söylemlerim fitne için bekleyenleredir..

CeVHeR 06-13-2010 17:43

Aynı sığ taraftar grubu her kesimin içinde mutlaka vardır...

Misal Serdar Arseven' in Hocaefendiyi savunan yazısını ekledim forumda. Gerçekten çok hoşuma gittiği için ekledim. Çok güzel ve anlamlı bir yazı yazmış. Yalnız bundan birkaç sene önce aynı Serdar Arsevenin tam hatırlyamıyorum ama ya cemaatle yada Hocaefendi ile ilgili eleştirisel bir yazsını eklemiştim foruma ve Serdar Arsevenin yemediği laf kalmamıştı forumda. VE birçok arkadaş Serdar Arseveni ve nezdinde Vakiti kafalarında bitirmişlerdi. Sığ görüş heryerde. Önemli olan eleştirebilemek, eleştireni anlayabilmek ve onun eleştirisine mantıklı cevap verebilmek...

0000000000 06-13-2010 17:48

Alıntı:

(*NuSReT*) Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 752979)
Aynı sığ taraftar grubu her kesimin içinde mutlaka vardır...

Misal Serdar Arseven' in Hocaefendiyi savunan yazısını ekledim forumda. Gerçekten çok hoşuma gittiği için ekledim. Çok güzel ve anlamlı bir yazı yazmış. Yalnız bundan birkaç sene önce aynı Serdar Arsevenin tam hatırlyamıyorum ama ya cemaatle yada Hocaefendi ile ilgili eleştirisel bir yazsını eklemiştim foruma ve Serdar Arsevenin yemediği laf kalmamıştı forumda. VE birçok arkadaş Serdar Arseveni ve nezdinde Vakiti kafalarında bitirmişlerdi. Sığ görüş heryerde. Önemli olan eleştirebilemek, eleştireni anlayabilmek ve onun eleştirisine mantıklı cevap verebilmek...

Evet anlıyorum..

O halde şöyle yapalım beğenmediğimiz beyanlar hakkında ben bu beyanı beğenmedim pek yerinde olmamış diyelim onun ötesine taşmayalım taşdığımız vakit niyetler kirleniyor hakka tecavüz ediyoruz..

Bunu bazen hepimiz yapıyoruz.. Niyetleri halis olsada bir insanın beyanı yalnış anlaşılmaya müsait ise niyeti hakkında ileri geri konuşabiliyoruz.. İslama halka ve dünya ya malolmuş bir hareketin başındaki insanın israil ve ABD lehine beyan verme gibi ihtimali hiç aklımıza getirmeyelim , böyle bir şey ile karşılaşmış isek bekleyelim hoca acaba burda ne demek istedi diye araştıralım yargılayamayalım..

İllaki her mevzuda doğru şeyler söylecek diye bir kayde de yok yanılabilir o an o atmoferi iyi okuyamayabilir farklı anlaşılmaya müsait cümleler kurabilir. Bize düşen fitnenin üzerimizdeki oyunlarını akla getirerek bağrımıza taş basmaktır..

Son olarak hocam yalnış beyanda bulunmadı sadece yalnış anlaşıldı her zaman ki gibi yine her zaman ki yıllar sonra anlaışıacak ne dediği keşfedilecek...

CeVHeR 06-13-2010 18:11

Benim hiç bir yere fitne sokma gibi bir niyetim yok. Ben sadece bana göre yanlış olduğunu düşünüyorum ve en doğrusunun yanlış olduğuna inandığım şeye yanlış diyebilmek olduğuna inanıyorum. Sizce yanlış olmayabilir, bunada saygı duyuyorum ama yanlış olmadığına inandıramadığınızıda belirtmek istiyorum...

Saygılar...

0000000000 06-13-2010 18:25

Alıntı:

(*NuSReT*) Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 752993)
Benim hiç bir yere fitne sokma gibi bir niyetim yok. Ben sadece bana göre yanlış olduğunu düşünüyorum ve en doğrusunun yanlış olduğuna inandığım şeye yanlış diyebilmek olduğuna inanıyorum. Sizce yanlış olmayabilir, bunada saygı duyuyorum ama yanlış olmadığına inandıramadığınızıda belirtmek istiyorum...

Saygılar...

Benim kimseye bir şey ispatlama veya inandırma gibi görevim yok haddimede değil..

Sadece fikirlerimizi paylaşır iken samimi gönüllere karşı haksızlık ettiğimizi düşünüyorum .. Niyeti çok farklıda olsa bir söyleminden dolayı bir insana haddinden fazla yüklenilmesinin islami duyarlılıklarımıza zarar vereceğine inanıyorum...

Fikri düşüncesi size uygun olmayabilir.. Bunu söylemenizde sakınca yok siz işi dengede de tutabilirsiniz ama genelde yapılan iyi niyetten uzak olduğu için Hocaefendi ile israili ABd ile işbirliği içerisinde gösteren aymazlıklar ile muhattap oluyoruz.. Sanki hoca efendi filistine ve gazzedeki vahşete karşı duyarsız manasına gelen sacma sapan yorumlar yapılıyor.. Birileri sadece filistine kendi yöntemleri ile hizmet edilebileceğini düşünerek yalnış yapıyor.. Neyse bir hayli uzattık..

Saygılar bizden nusret..

Cihannur 06-13-2010 18:34

Alıntı:

elif zeynep Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 752935)
Filistin devleti vardır, ve Gazze bir Filistin toprağıdır, o topraklarda Filistin bayrağı dalgalanmaktadır ! Gemiler Gazze'ye gidiyordu, bu nedenle kimse İsrail'den izin almak zorunda değildir, orası İsrail'in toprağı da değildir !

Nasıl bir şey bu, ne demek "Filistin Devleti henüz maalesef yok.."

Var efendim, orda İsrail'in tahakkümüne uğrayan bir devlet var, Gazze'de o devletin toprağıdır.

Erdoğan: "Filistin Devleti kurulması için gayret gösterilmeli"

Başbakan Erdoğan, İsrali'in uluslararası sularda yardım malzemesi taşıyan gemiye saldırısı insanlık tarihine kara bir leke olarak geçeceğini söyledi.

Başbakan Başkent Doğu Kudüs olarak bir Filistin Devleti'nin kurulması yönünde her ülkenin gayret göstermesi gerektiğini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı 3. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi çerçevesinde konuk devlet ve hükümet başkanlarıyla heyet başkanlarına Dolmabahçe Sarayı'nda akşam yemeği verdi.

Başbakan Erdoğan, yemek öncesinde yaptığı konuşmada, İran'la yapılan takas anlaşmasına ve İsrail'in insani yardım gemisine yaptığı saldırısına değindi.

"Biz her alanda olduğu gibi nükleer programlara ilişkin de diplomasiye şans tanınması gerektiğine inanıyoruz, bu çabalarımızın bölgesel barış adına önemli bir fırsat doğurduğunu görmekten de mutluyuz.

Bu belgeler doğrultusunda biz bölgemizde nükleer silah, kitle imha silahı istemiyor ve bu noktada her ülkeye karşı, eşit bir duruşun, eşit bir tavrın sergilenmesini bekliyoruz.''

Başbakan Erdoğan, konuşmasında, 9 Türk'ün öldürüldüğü İsrail'in kanlı saldırıyı hatırlattı.

''Altını çizerek ifade ediyorum, Akdeniz'de uluslararası sularda yardım malzemesi taşıyan gemilere, sivil yardım gönüllülerine yapılan bu saldırı, uluslararası hukuku ayaklar altına alması, insanlık değerleri açısından kabul edilemez bir vahşet olarak, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecek. Uluslararası topluluğun 10 yıllardır Orta Doğu'da ve Akdeniz'de sergilenen bu tür hukuksuzluklara göz yumuyor olması maalesef şiddet politikalarının yükselmesine, artık bölgede devlet terörünün cesaretle yürütülmesine zemin hazırlamıştır.''

Konuşmasında Gazze'de yaşanan ablukaya da değinen Erdoğan, abluka kalkmadığı sürece Gazze'nin bir açık hava hapishanesi olarak tüm insanlığın vicdanında kanayan bir yara olmaya devam edeceğini söyledi.

''Orta Doğu'ya, Asya'ya, tüm dünyaya barışın egemen olması mümkün olmayacaktır. Şu gerçeği hepimiz biliyoruz, Kudüs sadece Müslümanlar için değil, Museviler için de Hristiyanlar için de kutsaldır. Kudüs'ün statüsünü ya da demografik yapısını değiştirmeye dönük her türlü girişim sadece İslam dünyasını değil, Hristiyanları da ciddi şekilde rahatsız edecektir. Gazze'deki ablukanın bir an önce kaldırılması, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması, bunun yanında Akdeniz'de yaşanan kanlı saldırının etraflıca soruşturulması konusunda adil ve tatmin edici bir yaklaşım beklediğimizi de hatırlatmak isterim. Bölgemizde, kıtamızda, en son ihtiyacımız olan şey yeni uluslararası anlaşmazlıklardır. Filistin-İsrail barışının tesis edilmesi, barış görüşmelerinin acilen başlatılması, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulması yönünde her ülkenin gayret göstermesi gerekmektedir.''

TGRT Haber 08.06.2010

Cihannur 06-13-2010 18:48

Alıntı:

elif zeynep Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 752937)

İsrail'e karşı tavrımızın bugün ne olduğu ve ileride de nasıl olabileceği konusunda doğru fikir sahibi olabilmeniz için, bir süredir kullanmakta olduğum imzamı buraya alıyorum: " Kahrolsun Terörist İsrail Devleti! Kahrolsun Terörist İsrail Askerleri! Yaşasın Türk Devleti! Yaşasın Müslüman Türk Milleti! Yaşasın Müslüman Filistin Halkı!"

Düşmanlar ülkemizin sınırlarına dayanırlarsa kanımızın son damlasına kadar savaşırız hiç merak etmeyin.

Biz, duygusallıkla hareket etmeyeceğiz inşaallah. Biz; akılla, mantıkla, bilgiyle, teenniyle ve sağduyuyla hareket edeceğiz inşaallah.

Beylerbeyi 06-13-2010 19:45

cemaate mensup kardeşlerimiz yanlışa "yanlış" demeyi öğrenmeliler.

egemen bağış "islami cemaat liderleri ve müslüman ülkeler bir Papa kadar olamadılar" dedi. dün egemen bağış'ın bu sözleri ZAMAN Gazetesi yazarlarından Abdulhamid Bilici'nin köşesinde ayrıntılı bir şekilde yer aldı. Zat-ı muhterem yazar beyefendi hazretleri Egemen Bağış'ın bu sözlerinin muhatabı olarak sadece Müslüman ülke liderlerini anladı. ve şöyle dedi: "hiçbir müslüman ülkeye güvenilmez, bu yüzden Batı ile yakınlaşmaya devam etmeliyiz. Mısır'da Filistin'de Türk bayrakları göğsümüzü kabartıyor olabilir ama bu aynı zamanda tehlikeli bir durumdur da, zira Batı'nın gözünden düşüyoruz..!!!"

doğrusu hocaefendinin "Türkiye, İsrail'den izin almalıydı" sözünden sonra cemaate bağlı yardım kuruluşları, medya veya cemaate bağlı diğer kuruluşlardan İsrail lehine ifadelerin yer alması beni şaşırtmadı. BM ve Kızılhaç dahi "İsrail Gazze'ye gitmek üzere gönderilen yardım ürünlerinin %78'ine İsrail el koyuyor" raporunu hiçe sayan ZAMAN, İsrail'in yardım gemilerinin Aşdod Limanına yanaşması durumunda tamamının Gazze'ye gönderilebileceğinden bahsetti. gazetede dikkatimi çeken bir başka konu da İran hakkında, İran'ı olumsuz yönde etkileyebilecek haberler büyük bir keyifle veriliyor. Mesela Rusya'nın İran karşısında değişen tutumu haklı gerekçelere dayandırılıyor. İran'ın gizli işler yaptığını defalarca yazdı gazete. nerden alıyorlar acaba bu istihbaratı !!?? 2 gün önce zaman gazetesinin YORUM başlıklı sayfasında "Erdoğanlı Türkiye, Ahmedinejadlı İranla taban tabana zıttır" diye bir başlık dikkatimi çekmişti. oysa her iki ülkenin çok iyi ilişkileri bulunuyor. İran çıkıp "Türkiye'ye yapılan bir saldırıyı İran'a yapılmış sayarız" açıklamasını yaparken, İsrail'in gemi saldırısı sonrasında en sert tepkiyi İran verirken, hatta ve hatta İran donanmasını Gazzeye göndereceklerine dair açıklama yaparken Türkiye ve İran'ın arasını açmanın gereği nedir? İran'a olan bu kin nerden geliyor? Kimin ekmeğine yağ sürdüğümüz farkında değil miyiz? Keşke İsrail'e olan müspet tutumun onda birini İran'a karşı da gösterebilseler..

kimse yok mu derneğinin yaptığı açıklamalar cemaate bağlı medyanın söylemleriyle paralellik gösteriyor, bu yüzden çok fazla şaşırmamak lazım..

Mavera 06-13-2010 19:52

murat arkadasimizin birinin kimse yok mu derneginin gazzeye yaptigi yardimlari iceren bilancosu yukarida bu konuda nasil bir yorum yapacaksin..
acaba sunuda sormadan edemiyorum israilin vahseti malumunuz ancak birde refah sinir kapisini acmayan kafasina göre takilan bir misir var neden islam ülkeleri misir üzerinde bir otorite olusturmuyor neden misira bir yaptirim yapmiyorlar hadi israile gücü yetmiyor diyelim ya misir?
Birde hocam yardim konusunu tamamen "show" a dönüstürülmesine, bazi partiler tarafindan siyasi malzeme olarak kullanilmasina ne diyeceksiniz..
Ben zaman gazetesinin islami konularda söylemlerinin daha hassas, daha dikkat cekici ve daha duygulara tercüman olacak sekilde olmasi taraftariyim ancak israilden daha cok elestirilerimizi bu gruba yöneltmeyide iyi niyetli bulmuyorum..

All times are GMT +3. The time now is 06:26.