![]() |
Alıntı:
yazdığı yazının manasını bilmiyorsa yazmayacak... |
[QUOTE=AKıncı 34;756174][QUOTE=zilzal;756172][QUOTE=AKıncı 34;756163]
laf çevirme arkadaşım... senin münafıktan kastın nedir.. Sen ne dememi bekliyorsun. |
[QUOTE=zilzal;756159]
Alıntı:
Bak akıncı kardeşim bir daha oku. |
[QUOTE=zilzal;756177][QUOTE=AKıncı 34;756174][QUOTE=zilzal;756172]
Alıntı:
milli görüşün genel huyu haline gelmeye başladı bu... bi doğru müslüman sizzisiniz değil mi |
[QUOTE=AKıncı 34;756180][QUOTE=zilzal;756177][QUOTE=AKıncı 34;756174][QUOTE=zilzal;756172]
sen kimsin ki insalanları münafıklıkla suçluyorsun... milli görüşün genel huyu haline gelmeye başladı bu... bi doğru müslüman sizzisiniz değil mi yok bak tkp li birini doğru söylediği için savunabiliyoruz.Hakkı kim söylerse yanındayız.:güzel: |
[QUOTE=zilzal;756179]
Alıntı:
kim faizin helal olduğunu kabul ediyor? ve kim münafık? |
[QUOTE=zilzal;756181][QUOTE=AKıncı 34;756180][QUOTE=zilzal;756177][QUOTE=AKıncı 34;756174]
Alıntı:
kimse senin doğrunun yanında olmana bir şey demiyor efendi... sen söylediğin sözün ağırlığını bileceksin... |
zilzal, ağzına sahip olamıyorsan özür dilemeyi dene.
etiketleme reflekslerini kontrol edemiyorsan lafını geri almayı dene. |
[QUOTE=novek;755862]Ertan Yülek'ten Faiz Uyarısı http://www.sp.org.tr/foto/0000003808.jpgGenel Başkan Yardımcımız Dr. Ertan Yülek, faizci düzende yoksullukla mücadele edilemeyeceğini söyledi...
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomik Sosyal İşler Başkanı Dr. Ertan Yülek, Türkiye'deki yoksulluğun kaynağının faizci kapitalist sistem olduğunu söyleyerek, "Yapılan yardımlar bir yere kadar. Yoksullukla bu şekilde mücadele edilemez. Elbette yardımlar olmalı. Ama asıl bunun sebebi olan faizci kapitalist sistem değiştirilmelidir" diye konuştu. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, Türkiye'deki yoksulluğun kaynağının faizci kapitalist sistem olduğunu söyleyerek, "Yapılan yardımlar bir yere kadar. Yoksullukla bu şekilde mücadele edilemez. Elbette yardımlar olmalı. Ama asıl bunun sebebi olan faizci kapitalist sistem değiştirilmelidir. Yoksa bu adaletsizlik hiçbir zaman düzelmez. Çünkü bakın, son birkaç yılda Türkiye'deki zengin milyonerlerin sayısı, 26 bin den 29 bine ulaşmış. Halk fakirleşirken, zenginlerin sayısının hızla artması, sistemdeki yanlışlığı ortaya koyuyor" diye konuştu. YOYAV'ın düzenlediği seminerde 'Sistemden Kaynaklanan Yoksulluk' konusunda bir sunum gerçekleştiren Yülek, Türkiye'de ve dünyadaki adaletsiz ve haksız gelir dağılımını ortaya koydu. Türkiye'de 480 milyarlık mevduatın yüzde 42'sinin 29 bin mevduat hesabına ait olduğunu söyleyerek, "Varlıklı kesimde; herkesin bankalarda 4-5 hesabı bulunduğu gerçeği göz önüne alınırsa, Türkiye'deki zenginliğin yüzde 42'sinin 5-6 bin ailede olduğunu ortaya çıkarır. Bu adalet değildir. Haksızlıktır. Bu düzen böyle gitmez" dedi. 2 liraya bir insan nasıl karnını doyurur? Yine TÜİK'in dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı için belirlediği 275 TL'yi de eleştiren Yülek, "4 kişilik bir ailede kişi başına aylık, 68 TL düşer. Bu da günde, 2 liraya denk gelir. Soruyorum size, 2 liraya bir insan nasıl karnını doyurur? Diyanet'in bu yıl tespit ettiği fitre miktarı yani 2 öğün karnını doyurmak için gerekli olan para, 6 liradır. Bu da sadece bir kişinin bir ay boyunca karnını doyurmasının maliyeti 180 lira demektir. 4 kişilik aileye maliyeti ise, 720 lira. Peki bu ailenin barınma, su, elektrik, ısınma ve yol ihtiyaçları nerede? Böyle tarif olmaz. Yoksulluk tarifi yeniden yapılmalıdır" dedi. Dünyadaki yoksulluğun durumu hakkında da bilgi veren Yülek, her 6 saniyede açlıktan bir çocuğun öldüğüne işaret ederek, " Dünyada 1 milyar insan, günde 1 dolarla; 2,5 milyar insan ise 2,5 dolarla geçiniyor" dedi. Türkiye'de insani yardımlara bir yılda aktarılan kaynağın 5 milyar lira olduğunu kaydeden Yülek, buna karşılık devletin bir ayda faize ödediği miktarın ise 5,2 milyar lira olduğuna dikkat çekti. Yülek, "Demek ki, bir ay faiz ödemezsek Türkiye genelinde yoksullara yapılan yardımları iki katına çıkaracağız. Bu parayla emeklinin maaşını yüzde 50, memurun maaşını yüzde 20, çiftçinin gelirin ise yüzde 10 artıracağız" dedi. bu adamın yazısı.varmı yanlış? |
Alıntı:
buda benim yazım. |
Alıntı:
buda itham edilen yazı. |
Sırf faizin lanet bir şey olduğu yazısını yazan birini savunduğum için onun yanına davet eden birine bana öyle bir davetiyeyi niçin çıkardığını sorsana.
|
Sizleri kutluyorum, kavga etmeyi başarıyorsunuz:)
Novek bir haber aktarmış, hiç bir yorum yapmamış, kötü bir şey söylememiş, ama tutup ona TOP OL denebiliyor, bu hoş olmayan usluba tepki gösterilmiyor, başka bir üye gelip yazı yazınca hooooop kavga hazır! Novekin yazısına cevap vermek yorum yapmak yerine SAADETE OY VER deniyor, o da olabilir veririm diyor, bir arkadaşımız da NİYE DALGA GEÇİYORSUNUZ diyor ve ip kopuyor. yahu tartışmak bu mudur arkadaşlar? Alıntı:
Bu yazıya: Alıntı:
Hakkaten ben pes ettim bu gece! |
Alıntı:
|
olay nasil dini boyuta geldi, kim daha dindar olayina geldim merak ediyorum..
|
AKINCI, olayı zorlama ,git kavganı başka yerde çıkar,sana pirim yok.:olmaz:
|
Alıntı:
Alıntı:
Şimdi size birisi durup dururken TKPYE GİT, BİRBİRİNİZİN ADAMISINIZ vs. derse siz ne derseniz sayın akıncı? Münafık kelimesine takılmışsınız, münafıgın anlamı belli, siz gayet iyi bilirsiniz anlamını. münafık birisinin yanında yer almaktansa hakkı söyleyen bir tkplinin yanında olmak iyidir diyor, ne var bunda? ha burdaki münafık kelimesi ile sizleri kastettiğini düşünüyorsanız haklısınız, bunu zilzal açığa kavuşturmalı. ama genel yazmışsa, kişi kastetmemişse bence bi şey yok. |
hakkı söyleyen tkp nin karşısına ,müsluman görünüşlü münafık cümlesini kimleri kastettiğini açıklamayacak kadar korkak birisi zilzal.tkp nin karşısına hangi partiyi koyuyorsun?
korkak diyorum çünkü müminin ağzından çıkacak şeyler değil bu ithamlar.dini refaransları dikkate almadığına göre belki insani yönden dikkate alır da açıklar. |
Alıntı:
Buraya bir açıklık getirin, konu gereksiz uzamasın. |
Alıntı:
Peki TKPNİN YANINA SAADETİ KOYAN, TKP İLE TAM BİRBİRİNİZİN ADAMISINIZ diyen arkadaşa da iki çift laf söyleyecek misin; mesela ona da korkak felan diyecek misin sayın rizzeli? |
Alıntı:
sizin gibi marjinal, sadece kendini hak görüp sizin gibi düsünmeyeleri batil olarak görülen sahislar yüzünden sp ye her gecen gün dahada uzaklasiyorum!.. siyaset gibi dünyevi bir olguya din gibi insanin iki dünyasinida etkileyecek bir argümani alet ediyorsunuz ya size pes dogrusu diyorum! |
Alıntı:
|
Alıntı:
alıntı yapmadığım arkadaşın görüşüne katılıyorum manası çııkmaz değil mi? aşırı,radikal ithamlara kimden gelirse gelsin karşıyım. makul olmayan ifadeleri bünyem kabul etmiyor. hele insanları kategorize eden imanlarıyla kumar oynayanları hiç tasvip etmiyorum. |
[QUOTE=Galevera;756201]
sizin gibi marjinal, sadece kendini hak görüp sizin gibi düsünmeyeleri batil olarak görülen sahislar yüzünden sp ye her gecen gün dahada uzaklasiyorum!.. siyaset gibi dünyevi bir olguya din gibi insanin iki dünyasinida etkileyecek bir argümani alet ediyorsunuz ya size pes dogrusu diyorum! GELEVERA kardeşim,doğru birdir, peki ozaman hiç burada AKP ye en ufak bir laf söylenebiliyormu?en ufak eleştiride saldırılar başlıyor.bIRAK ELEŞTİRİYİ NORMAL YORUMLARDADA''YOK BU ASLINDA AKP Yİ KÖTÜLÜYOR,SİNSİCE DAVRANIYOR VS VS''herkes benim yorumlarımdan bir şeyler kurcalıyor. şİmdi Milli görüşçülermi fanatik.AKP lilermi. |
[QUOTE=rizzelli;756206]bu ısrarınızda bence devam edin abicim.
alıntı yapmadığım arkadaşın görüşüne katılıyorum manası çııkmaz değil mi? aşırı,radikal ithamlara kimden gelirse gelsin karşıyım. makul olmayan ifadeleri bünyem kabul etmiyor. hele insanları kategorize eden imanlarıyla kumar oynayanları hiç tasvip etmiyorum. Her şey açık .Bana tkp ye git diyen şahıs ne amaçla söyledi ise bende bizzati aynı amaçla söyledim. Bencede uzatmanın faydası yok. Herkese hayırlı geceler. |
Alıntı:
Sizin parti milli argumanları kullanmaz mı? siz dini sistemi savunmaz mısınız? o zaman tkp, sp, akp hep aynı:) |
[QUOTE=zilzal;756207]
Alıntı:
elestiri adi altinda karalama, iftira ve camur atilirsa orada bir dur denilir.. Kaldiki her kesimin fanatikleri vardir bu konuda hemfikiriz ama su konudada artik eminim sizin güruhun yüzde 80 ni fanatik ve körü körüne bagli.. Ve malesef bu fanatiklik dünyaya at gözlükleriyle bakmaniza neden oluyor ve bu yüzden kendi dogrularinizi herkese dayatmaya calisiyorsunuz.. bu isin milli görüscüsü, ak partilisi yoktur sonucta erdem, ahlak ve dürüstlük partilerle alakali degil insanlikla alakalidir.. |
Alıntı:
lütfen sizde bizim hassasiyetimizi görün ve ak parti demeye özen gösterin... |
Alıntı:
ancak ak partiyle alakalari nedir diye sorarsan ak parti bagnaz millicilige karsidir, ak parti liberal ekonomiyi savunur ak parti dini hassasiyetlere önem vermekle beraber siyasete alet etmez.. |
zilzal noldu nedem cevap veremiyorsun farkıa vardın herhalde branın filisrine özgürlük mitingi adı altında topladığınız insanlara işsizlikten bhsedicek kadar kolay bir yer olmadığını dimi.
Lafını bileceksin kimsenin imanı senin lafına bakmıyor. |
Alıntı:
biz tüm bağnazlara karşıyız be hocam, sadece bağnaz milliciliğe değil. sp ile tkp arasında dini konular dışında pek fark yok derseniz ben işimi gücümü bırakır sabaha kadar gülerim:) sp de dini siyasete alet etmez, ediyor diyen çarpılır, alet etmek, istismar etmek inanmadğıı halde inanıyor görünmektir, dini hassasiyeti olmadığı halde varmış gibi gösteren siyasetcilerin yaptığıdır, ama saadet inandığını savunmaktadır bu sebeple dini siyasete alet ediyor demek yanlış olur. ha yok illaki ediyor derseniz biz bunu sizi genel başkanınızdan, başbakan yardımcınızdan öğrenmişizdir, malum onlar bizim ilk gözağrılarımızdandı:) *** SAYIN AKINCI: hay hay. |
redyellow abi akp değil ak parti.
|
hocam sp nin siyaset argümanlarina bakalim hep din üzerindendir bakiniz ben buna yanlis yada dogru demiyorum ama su anda türkiye de hükümete dini konulardan en fazla yüklenen ve bu konuda elestiren parti sp dir..
sp siyasetini daha cok dini söylemlere oturtmustur bunu en son mavi marmara olaylarindada gördük herkes hükümete destek cikarken mavi marmara sehitlerine destek mitinglerinde bile hükümete yüklenmek ne kadar etikdir, buyrun yorumlayin.. bana sp ile tkp arasinda din disinda 3 tane büyük fark söyler misiniz.. ikiside ak partiye karsi, ikiside özelestirmeye karsi, ikiside liberal ekonomiye karsi, ikiside ab ye karsi, ikiside israil ve abd karsiti, ikiside millici.. |
[QUOTE=unnamed;756217]zilzal noldu nedem cevap veremiyorsun farkıa vardın herhalde branın filisrine özgürlük mitingi adı altında topladığınız insanlara işsizlikten bhsedicek kadar kolay bir yer olmadığını dimi.
Lafını bileceksin kimsenin imanı senin lafına bakmıyor. KARDEŞİM AMACINIZ NE? SANA SORUYORUM''SEN BENİ TKP YE NE AMAÇLA DAVET ETTİN.?HADİ SÖYLE. |
Alıntı:
Maşaallah hiç de gözünüzden kaçmıyor, adama TOP OL diyorlar, tepki vermiyorsunuz, akp deyince anında dikkat kesiliyorsunuz:) HAY HAY! |
Alıntı:
Alıntı:
hadi bakalım sende cevap ver: TKPYE GİT, TAM BİRBİRİNİZİN ADAMISINIZ, İYİ KOŞTURURSUNUZ ne demek? TKP komunist bir parti, DİN KONUSUNDAKİ DURUŞLARINI umarım biliyorsunuzdur. Dinsiz bir partiye git demekle ne demek istediniz? Kimsenin imanı senin lafına bakmıyor demişsin arkadaşa, haklısın, peki senin lafına bakıyor mu ki sen insanı dinsiz bir partiye gönderiyorsun, birbirinizin tam adamısınız diyebiliyorsun? hadi bakalım sıra sende. |
Alıntı:
abi yanlis anlama ama sonucta burasi ak parti forumu önce candir sonra canan yani her ne kadar objektif olsakta, duygusalligimizda ön plandadir.. biraz empati yapip, ayni durumun mgf de oldugunu düsünsen tepkiler arasinda cok büyük fark olurmuydu? |
Sayın zilzal, MÜNAFIKtan kastı ne yazsın,
Sayın unnamed de TKP'ye (DİNSİZ BİR PARTİYE) GİT, TAM BİRBİRİNİZİN ADAMISINIZ diyerek ne kastediyor yazsın. Tartışma çözümlensin. |
[QUOTE=zilzal;756222]
Alıntı:
Ak parti hakkında açılan eleştirilere pusuda bekleyip çamur atmak adına yorum yaparsan hakkettiğin her yere layık görülürsün merakın gittimi şimdi? |
[QUOTE=unnamed;756233][QUOTE=zilzal;756222]
Ben senin soruna cevap berceğim sende bizimkilere. Ak parti hakkında açılan eleştirilere pusuda bekleyip çamur atmak adına yorum yaparsan hakkettiğin her yere layık görülürsün merakın gittimi şimdi? SENDE HAKETTİĞİN CEVABI ALIRSIN.SENİN MERAKIN GİTTİMİ?:güzel: |
All times are GMT +3. The time now is 23:34. |