![]() |
Benim gözümde o iptaller pek önemli olmasa da kabul edilemez bir durum....
Anayasa mahkemesi haddini aşıp esasa girmiştir ki yaptıkları hukuka da aykırıdır.Yaptıkları kabul edilemez..Parlamentonun anayasa yapma hakkını ihlal etmişlerdir... |
Alıntı:
|
Alıntı:
anayasa mahkemesi şekil yönünden inceleyeceğini açıklamasına rağmen esas yönünden inceleyerek kendisini ve anayasayı çiğnemiştir...! anayasa mahkemesi şu mesajı vermektedir : a) Ben ne istersem Meclis onu seçebilir ! b) anayasa'nın 4ncü maddesi uyarınca ben istemeden kimse anayasa yapamaz demektedir ! ''Yapılan fıkraların değişikliği'' aslında eskiden yapı ne ise aynı şekilde statükonun korunması ve devamı yönünde hareket etmesi kararı almıştır ! Acizane önerim : Erken seçime gidilmeli ve Anayasa baştan sona değiştirilmelidir... *Paket Aynen Referanduma gitse bile !!! anayasa mahkemesinin vermiş olduğu karara göre hukuki olarak anayasa mahkemesi kendi seçeceği üyeleri Meclisin yaptığı pakete rağmen gönderecek ve Cumhurbaşkanı HSYK VE ANAYASA MAHKEMESİ'nin kendisinin seçeceği üyelerden seçmek zorunda kalacaktır !!! |
Alıntı:
Kesinlikle katılıyorum...Sonuçta parlamentonun anayasa yapma hakkı var ve Anayasa Mahkemesi engel oluyor ve hukuku çiğneyerek engel oluyor..Nerede hukukun üstünlüğü Nerede hukuk devleti...Bizimkiler boş lakırdı Hukuk derler hukuku çiğnerler laiklik derler onu çiğnerler kendilerine meşruiyet kazandırma çabasında oldukları şeyleri bile ihlal edecek kadar mesnetsizce tutumlar sergiliyorlar... |
Ve şu iyi bilinmeli ki ! HSYK, CHP ve diğer Statükocular bu ''Kararı beğenmedik'' siyasetini oynayacaktır ! bu siyasi bir oyundur !!! Aldatmaya yönelik bir stratejidir...!!!
|
Açıkçası düşünce olarak arafta kaldım...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Açıkçası Hükumetimizin alacağı kararı merak ediyorum... |
Alıntı:
|
Suat Kılıç,:Anayasa Mahkemesi'nin yetkisini aşarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin iradesine müdahale ettiğini söyledi.
Bozdağ: Anayasa Mahkemesi esasa girerek suç işlemiştir Hüseyin Çelik: Anayasa Mahkemesi ikinci kez yetkisini aşmıştır Osman Can:Anayasa Mahkemesi esasa girdi Emekli Askeri Hakim Faik Tarımcıoğlu: Anayasa Mahkemesi'nin bazı maddelerde kısmı iptal kararını verirken esasa girdiğini ve bunu yaparak adeta ''harakiri'' yaptığını bildirdi. |
Alıntı:
|
Ya arkadaslar ben izleyememiştim. Şimdi gördüm. Anladıgım kadarıyla şu önemli iki madde dısında kalan maddeler referandurma sunulacak. Bu iki madde de kısmen iptal edilmiş ?
Kısmen derken ? nasıl yani ? |
Alıntı:
8, 14, 16, 19, 25, 26, maddelerin incelenmesine oy çokluu ile karar verilmiştir. - Anayasa Mahkemesi'ne üye seçme ile ilgili düzenlemedeki 'her üyenin bir oy kullanma' maddesi iptal edildi. - Cumhurbaşkanının atayacağı üyelerdeki 'İktisatçı üye' maddesi iptal edildi. - Yürürlüğü durdurma kararı reddedildi." |
|
bu karar resmen milletin iradesini elinden almaktır...
yorumlayacak başka hiçbirşey yoktur... |
Yasalaşma sürecini tamamlamamış Anayasa değişikliğini nasıl iptal edebilirsiniz? Bu kadar hukuksuzluk olur mu? Ortada yürürlüğe girmiş bir yasa mı var?
Hukukçular, Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu bu hukuk dışı kararı yerden yere vuracaklardır. Anayasa Mahkemesi'nin 7 Temmuz 2010 tarihinde Anayasamızı ve hukuku çiğneyerek vermiş olduğu hukuk dışı karar, 5 Haziran 2008 tarihinde Anayasamızı ve hukuku çiğneyerek vermiş olduğu hukuk dışı karardan çok daha ağır hukuk ihlalleri yapılarak verilmiş bir karardır. |
Hükumetimiz eğer referandumu iptal edipte erken seçime giderse bangır bangır cartel medya bunu aleyhimizde kullanacak ve Ak Parti hiç bir şey yokken mazlum rolü yapıyor yakıştırmasında bulunacaklar ve hukukun ayaklar altına alınışını göstermeyecekler ki buda partimizin oy oranını etkileyebilir..Atılacak her adımda dikkatli olunması gerekir ve merak ediyorum partimizin tutumu ne olacak.
|
Alıntı:
Paketin en önemli maddeleri gitti, milletin iradesi yine hiçe sayıldı... ben bir vatandaş olarak bu karardan sonra resmen aptal yerine koyulduğumu gördüm... |
Alıntı:
Alıntı:
|
Yine bir demokrasi değil jüristokrasi ülkesi olduğumuz gerçeğiyle yüz yüzeyiz...
Bu ülkede kararları 70 milyon demokrat değil 11 jüristokrat belirliyor..bu iyice bellidir... |
Erken seçim olmasın seçimler zamanında olsun bu muhalefetin ekmeğine yağ sürer. Sukuneti koruyalım...
|
erken seçim gitmek mantıksızlık olur...
sadece referandum iptal edilsin... |
Alıntı:
Ülkemizde 70 Milyon demokrat yok ki! Demokrasinin ve özgürlüklerin düşmanı olan CHP seçimlerde aldığı % 20 - % 25 civarında oylarla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelip, Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin önüne takoz koymaya çalışıyor. |
Kafalar karışık.yarını beklemek lazım.
|
Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, ''Anayasa Mahkemesi, ortaya koyduğu iptallerle yeni bir Anayasa Mahkemesi ve yeni bir HSYK oluşmasını önlemiştir'' dedi.
Cindoruk, Anayasa Mahkemesinin Anayasa değişikliği paketine ilişkin kısmi iptal kararı ile ilgili olarak AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, mahkeme kararının ciddi bir teknik incelemeye tabi tutulması gerektiğini söyledi. ''Anayasa Mahkemesi, ortaya koyduğu iptallerle yeni birAnayasa Mahkemesi ve yeni bir HSYK oluşmasını önlemiştir'' diye konuşan Cindoruk, ''İktidarın HSYK ve Anayasa Mahkemesi'nde yapmak istediği değişiklikler imkansız hale gelmiştir'' görüşünü dile getirdi. http://www.samanyoluhaber.com/h_4322...-gosterdi.html |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
AK Parti'nin 335 milletvekili var. AK Parti, 2011 Genel Seçimine kadar belki yeni bir Anayasa Değişiklik Paketini daha gündeme getirebilir. Ümitvar olmakta fayda vardır. |
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Anayasa Mahkemesi ve HSYK ile ilgili bazı maddelerin kısmen iptali ile ilgili olarak, ''CHP'nin istediği neyse adeta o yerine getirildi'' dedi.
http://www.haber7.com/haber/20100707...arar-cikti.php Alıntı:
|
Alıntı:
Demokrasilerde çareler tükenmez. Milletvekilleri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne tek maddelik bir anayasa değişiklik önerisi getirir. Anayasa Mahkemesi'nin anayasa değişikliklerini şekil yönünden bile denetlemesi açık ve net ifadelerle yasaklanır. Anayasa Mahkemesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yaptığı anayasa değişikliklerini hiçbir şart altında denetleyemez şeklinde bir madde Anayasamıza eklenir. Anayasa Mahkemesi'nin demokrasinin ve hukukun önünde oluşturduğu engel böylelikle aşılır. |
Alıntı:
|
anayasa mahkemesi üzerine vazife olmayan bir karar aldı yalnız açıkçası ben daha ağır bir karar bekliyordum.
partimizden elbette eleştiriler gelecek, çünkü mahkeme esasa girdi. yine de en önemli 2 madde referandumdan çıkarılmıyor, sadece birkaç değişiklik yapıldı. çok da kötü değil bence ama tam olarak da bilmiyorum. haşim kılıç bile anlamamıştır heralde ne dediğini :) habire "tırnak içinde söylüyorum" "tırnak içinde söylüyorum" deyip durdu. bişiler söledi ama birçok gazeteci bile anlamadı. uzun süre başlık atamadılar. yarını bekliyelim herşey otursun iyice. hayırlısı olur inşallah. |
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe ''Sayın Cumhurbaşkanı'nın referanduma sunduğu madde metni, Anayasa Mahkemesince müdahale edilerek, değişiklik yapılıyor. Dolayısıyla iki madde referanduma gitmiyor. CHP'nin dediği gibi iki maddenin dışında halk oylaması yapılıyor. Bu iki maddenin dışında referanduma gidilmesi halinde destek olacağımızı, başından beri söyledik. İstediğimiz oldu. Bu iki maddedeki kısmen iptaller, maddenin tümünün oylanmasını engeller'' değerlendirmesinde bulundu.
kafam iyice karıştı. 2 madde referandumda yer almayacak mı yoksa bu CHP liler mi yanlış anladı? yav bu ülkede herşey neden takurak gider? sağlıklı bi bilgi alamadım gitti, hay ben böyle işin... |
Alıntı:
|
Arkadaşlar biz boşuna sandık başına gidip 550 millet vekili seçiyoruz....
orada 11 kişi nasıl olsa 550nin yaptığı yasayı şurası fazla burası eksik diyerek ekleme çıkartma yapıp meclis gibi mesai yapıyor nasıl olsa biz niye devletin bütçesinde o kadar parayı millet vekillerinne maaş olarak verelim ki... |
Alıntı:
|
Allahın izniyle İnşallah düzelecektir ama insanın gözünün içine baka baka şu maddenin şurasını iptal ettik şunun burası fazla demeleri insanı sinir ediyor...
Benim sitemim ve kızgınlığım o 11 kişiye değil aslında onlar biçilen donu giyiyorlar onlara don biçenler var.... ama beni asıl üzen ve kızdıran bu kadar her şey göz önündeyken bazılarının vatan severlik kalkanıyla hala onları savunması.... |
Alıntı:
Alıntı:
İki ilginç farklı açıklama.... |
Mehmet Ali Şahin'in açıklaması doğrudur. Anayasa Mahkemesi, Türkiye Büyük Milleti Meclisi'nin yetkisini gasp etmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasamızda değişikilk yaparak, Anayasa Mahkemesi'nin anayasa değişikliklerini şekil yönünden denetleme yetkisini kaldırmalıdır. Anayasa Mahkemesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yapacağı anayasa değişikliklerini hiçbir şart altında denetleyememelidir.
|
Arkadaşlar bende ilk baştan olumlu bulmuştum ama şimdi öyle bakmıyorum özellile yüksek yargıya yapılacak atamanın seçimlerinde tek bir üye seçme hakkının iptal edilmesi demekYARSAV'ın kendi listesinin yüksek yargıya seçilmesi demek nasılmı örnek olarak anlatayım
Şimdi 1000 tane oy verme yetkisine mensup yargı mensubu varsa bununda 700 tanesi YARSAV mensubu ise her seçen kişinin birden fazla üyeye oy verme hakkı olduğu için YARSAV'ın istediği tüm üyeler 700'er oy alarak seçilir diğer 300 kişinin istediği hiç bir üye seçilmez . Yargıdaki kast sistemin önüne geçilememiştir kartel devam etmektedir bunun hesabı sorulmalıdır. HSYK ve YARSAV'IN Anayasa Mahkemesinin aldığı karar verdiği tepki yapmacık ve göstermeliktir onların istedikleri olmuştur . |
| All times are GMT +3. The time now is 06:33. |