Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Diyalog (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=133394)

Cihan_ŞümuL 08-01-2010 15:37

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı http://www.akpartiforum.com/hoiquant...s/viewpost.gif
ihh başkanı israil televizyonunda ne dedi? nasıl destekledi biraz aktarır mısınız?
bunu ben de merak etmiştim.

Madem cevaplamak istemiyorsunuz susarım

El Emin 08-01-2010 15:44

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777826)
hocam malesef sizlerin iyi niyetli olmadigini düsündügüm icin sorulariniza cevap vermiyorum, tamamen kisisel bir konu ve genellestirmek istemiyorum ;)

he o konusmaya gelince google de bir arama yaparsaniz bulursunuz daha öncede dedim bana göre israil tv sine cikmasi bile o konusmaya bir destekdir ;)

Abi benim peder cemaatlerden tut ak partiye kadar eleştirir.
Ak Partiyi destekler fakat eleştirdiği konular olur.
Ben abilere gidiyorum öyle babamla bu konuda hasbihal ettiğimiz oluyor eleştirdiği noktalar oluyor.Yani babam kısacası öyle bir yöne bağlı değil.
Hata buldumu hemen eleştirir.Yani affetmez.:)
Fakat bu haberin aslını stv'de dinliyorduk ve babamın dediği tek söz ne oldu biliyor musun.

"Gayet doğru demiş." Bence haber asıldan yola çıkarak objektif bir bakış açısı ile ele alınırsa denilmek istenenin ne olduğu anlaşılacaktır.

EpiVaTeS 08-01-2010 15:46

;D
Alemsiniz ya...;D

Özgür Çağrı 08-01-2010 15:59

Abartılmamak kaydıyla yapılmasında bence sakınca yoktur. Dinler kardeşliği gibi saçma sapan bir şey olamaz çünkü Allah katında tek din İSLAMDIR. Sadece insanları doğru yola sevketmek için diyalog olabilir.

Dost edinmeyeceksin tebliğ eden olacaksın diyalogta

Çünkü ,

"Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez." (Mâide Sûresi, 5:51)

Tebliğ amacıyla diyalogun bir zararı yoktur fakat kardeşlik safsataları mazalllah adamı dinden bile çıkarır ..

rizzelli 08-01-2010 16:50

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777842)
Abartılmamak kaydıyla yapılmasında bence sakınca yoktur. Dinler kardeşliği gibi saçma sapan bir şey olamaz çünkü Allah katında tek din İSLAMDIR. Sadece insanları doğru yola sevketmek için diyalog olabilir.

Dost edinmeyeceksin tebliğ eden olacaksın diyalogta

Çünkü ,

"Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez." (Mâide Sûresi, 5:51)

Tebliğ amacıyla diyalogun bir zararı yoktur fakat kardeşlik safsataları mazalllah adamı dinden bile çıkarır ..

Furkan kardeşim ,bu Ayeti Kerimenin hiç tefsirini okudun mu?

Merhum Elmalı Hamdi Yazır bu Ayeti Kerime için bakın Tefsirinde ne diyor:

'Yahudi ve hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onlara velî olmayınız değil, onları velî tutmayınız, itimat edip de yâr tanımayınız, yardaklık etmeyiniz. Velâyetlerine, hükümlerine yardımlarına müracaat etmek, mühim işlerin başına getirmek şöyle dursun, onlara gerçek bir dost gibi tam bir samimiyetle itimat edip de kendinizi kaptırmayınız. Özetle onları dost olur sanıp da yakın dostlarınız gibi sıkı fıkı beraberliklere dalmayınız, tuzaklarına düşmeyiniz, isteklerine iştirak etmeyiniz. Görülüyor ki 'Yahudiler ve hıristiyanlara dostlar olmayınız' buyurulmamış, 'Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyiniz' buyurulmuştur. Çünkü 'Allah sizi, din hakkında sizinle savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayan kimselere iyilik etmekten, onlara adaletli davranmaktan men etmez.' (Mümtehine, 60/8 ) buyurulmuştur. Şu halde müminler yahudi ve hıristiyanlara iyilik etmekten,dostluk yapmaktan, onlara âmir olmaktan yasaklanmış ve men edilmiş değil, onları dost edinmekten, yardaklık etmekten yasaklanmışlardır.'

şimdi bu tefsirde ne anladığını çok merak ediyorum.senin yazdıklarının eksik ve yanlış yönlerini görebiliyor musun?

Özgür Çağrı 08-01-2010 17:00

[/QUOTE]. Şu halde müminler yahudi ve hıristiyanlara iyilik etmekten,dostluk yapmaktan, onlara âmir olmaktan yasaklanmış ve men edilmiş değil, onları dost edinmekten, yardaklık etmekten yasaklanmışlardır.'

[/QUOTE]

dostluk yapmaktan men edilmemiş dost edinmekten yasaklanmışlar . Bu nasıl oluyor pek anlayamadım
Tamam benim dediğim işte doğru yolu göstermek için tebliğ amaçlı hristiyan ve yahudilerle konuşulabilir. Fakat onlarla dostluk yapılmaz onlar dost edinilemezler.

rizzelli 08-01-2010 17:10

. Şu halde müminler yahudi ve hıristiyanlara iyilik etmekten,dostluk yapmaktan, onlara âmir olmaktan yasaklanmış ve men edilmiş değil, onları dost edinmekten, yardaklık etmekten yasaklanmışlardır.'

[/QUOTE]

dostluk yapmaktan men edilmemiş dost edinmekten yasaklanmışlar . Bu nasıl oluyor pek anlayamadım
Tamam benim dediğim işte doğru yolu göstermek için tebliğ amaçlı hristiyan ve yahudilerle konuşulabilir. Fakat onlarla dostluk yapılmaz onlar dost edinilemezler.
[/QUOTE]

peki farklı bir ayet ile meseleye bakalım

Maide 5: '. Kendilerine kitap verilenlerin yiyecekleri size helal olduğu gibi,ve sizden önce kendilerine kitap verilenlerden namuslu hür kadınlar, zina etmeksizin, gizli dost tutmaksızın, namuslu bir şekilde mehirlerini ödediğiniz takdirde, size helâldir.'

bu ayetten ne anlıyorsun?

Mavera 08-01-2010 17:21

eline saglik bende onu tam diyecektim.. furkan bana sunu izah edebilir misin kardes bir gayrimüslim kadinla, Müslüman bir erkek evlenebiliyor acaba evlenmek, dost edinmekten daha ileri degil mi?

rizzelli 08-01-2010 17:45

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777868)
eline saglik bende onu tam diyecektim.. furkan bana sunu izah edebilir misin kardes bir gayrimüslim kadinla, Müslüman bir erkek evlenebiliyor acaba evlenmek, dost edinmekten daha ileri degil mi?

evet ayetlere siyak-sibak bütünlüğüne bakmadan kendi kafamıza göre yorumlar çıkarmaya çalışırsak ayetler arasında (haşa) çelişki var diyenlerin tehlikeli konumuna düşeriz.

manifesto 08-01-2010 17:59

Diyalog karşıtlarının anlamak istemediği çok şey var
Bu yüzden forumda tonlarca yazı varken
AVARE KASNAK gibi dön baba dön durumundalar..

Çok uzatmadan birkaç misal ile konuyu bitirmek niyetindeyim..

Bir kere bu arkadaşlar İSLAMDAN BAŞKA din yoktur gibi boş bir hayale kapılmışlar..
Dinler hem vardır hem ÇOKTUR..İslam ise tüm bu dinler içinde HAK ve gerçek ve tahrifata uğramamış ve semavi ve vahyi ve son dinin adıdır..Bu yüzden bizler müslümanız..elhamdulillah..

ikincisi peygamber kendi mescidine bizzat necranlı hristiyanları kabul etmiş sahabelerden bazılarının karşı çıkmasına rağmen onların kendi ibadetlerini yapmalarına mescidinde izin vermiş ta ki kalpleri belki yumuşar..

ve yine diyalogcular taviz veriyor gibi SİYASİ bir klişe ile yaygara koparmaktalar..
Taviz sözkonusu değil ancak kendi ezberleri dışında kalan söylemler onlar için çok şaşırtıcı ve yeni olduğu için algılayamıyorlar...

Acaba sormalı Erbakan siyasi ömrü hayatında tek bir kez olsun Türkiyede bir hristiyan yada yahudi yada alevi cemaatini ziyaret etti mi?
Mabedlerini gezip onlarla hasbihal etti mi?
Mümkün değil...Çünkü ömürleri ve düşünceleri RADİKALİZM dolu..

Ukbâ 08-01-2010 19:17

Bir takım İnsanların diyalog mevzusuna temkinli yanaşmaları kabul edilir ,kendi anlayış ve yorumlarına göre bu yöntemi uygun görmeyedebilirler, yalnız kendi algısının mutlak doğruymuş gibi lanse etmesi, bazı farklı din mensuplarının bir araya gelerek dünyanın ortak sorunlarına care aramaları bu yönteme baş koyanların yalnış yolda olduğunu ifade etmenin doğruluk ile bir bağı olamaz. Heleki büyük bir suc işliyor lar diye ortalığı velveleye vermeleri çok sakik de olabilir.Siyer ve kutsal kitabımızı didik edip bu yöntemin uygunluğu noktasında hem fikir olmuş Alimlerimiz ve din adamlarımızın varlığı ile yola cıkılmış ve dünya insanlığı adına hoş şeylerin olduğunu yaşayarakta görebiliyoruz . Evrensel ve son din olarak ortaya cıkmış dinin mensupları ,bir fiil her tür yakınlaşmaya öncülük edecek tarafın bizler olması gerekir iken bir araya gelmekden kacan tarafın biz olması kendi dinimize yapmış olduğumuz haksızlık olarak görüyorum. İnsanlığın içinde hatta diğer dinlerin içindeki buhranları nazara aldığımızda bütün bir insanlığın güzel dinimize bu gün o kadar ihtiyacı var iken dine uzlet hayatı yaşatmanın pek mantıklı tarafı olduğunuda düşünmüyorum belkide büyük bir sorumluluktan kacmanın bir takım ceremesi ile bile yüz göz olmaktan kurtulamayacağız. Güneşin doğup battığı her yere ulaşma gibi bir ufkun ümmeti isek bunun içrası için her tür yolun bir an önce hayata geçirilmesi gerekir.Bu yönde belli cemaatlerin büyük gayreti söz konusu , ve son yıllarda devletin bile ortak olduğu yüksek istişare masaları insanlık adına ,islamın diğer toplumlardaki yalnış algısını değiştirme adına çok faydalı olduğunu düşünüyorum.

Özgür Çağrı 08-01-2010 20:35

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777868)

Ahmet abicim yalnız o ayetin konusu başka bu ayetin konusu başka eğer senin dediğin gibi olsa Kuranda çelişki var gibi görünür ve bu çok tehlikelidir bence

İntifada 08-01-2010 20:38

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777969)
Ahmet abicim yalnız o ayetin konusu başka bu ayetin konusu başka eğer senin dediğin gibi olsa Kuranda çelişki var gibi görünür ve bu çok tehlikelidir bence

Aynen öyle...

Mavera 08-01-2010 20:39

evet konular farklidir ancak Kuranda bir bütünlük vardir.. aslinda ortada bir celiski yok bu biraz tefsirlerden kaynaklaniyor.
sonucta arapcadaki cümleler türkceye cevrildiginde tam anlamini kastetmiyor olabiliyor bakiniz rizzeli arkadasimizda dile getirdi "dost edinmeyiniz" yani ona tabi olmayiniz, onu lider olarak kabul etmeyiniz anlaminda tefsir edenler vardir..

Mavera 08-01-2010 20:40

o zaman arkadaslar buyrun iki ayetide tefsirleriyle beraber paylasalim.. simdi mesela su soruyu sormak isterim neden bir erkek, gayrimüslim bir bayanla evlenebilirken bunun tersi mümkün degildir?

HaArP 08-01-2010 20:51

Alıntı:

Bir kere bu arkadaşlar İSLAMDAN BAŞKA din yoktur gibi boş bir hayale kapılmışlar..
Bu cümlenizi doğru bulmuyorum... Reelde Tahrifata uğrayan Kitaplardır ! Din Yalnız İslam'dır !

rizzelli 08-02-2010 01:57

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 777986)
Bu cümlenizi doğru bulmuyorum... Reelde Tahrifata uğrayan Kitaplardır ! Din Yalnız İslam'dır !

HaArp kardeşim siz cümleleri kesip kesip farklı manalar çıkarmazdınız,şaşırdım.BenHur arkadaşımızın arkadan gelen cümlelelerini gözden kaçırmışsınız galiba.

BenHur :
İslam ise tüm bu dinler içinde HAK ve gerçek ve tahrifata uğramamış ve semavi ve vahyi ve son dinin adıdır.

(Âl-i İmrân, 19) “Allah katında hak din, İslâm’dır.”

“leküm dîniküm veliye dînî” “O halde sizin dininiz size, benim dinim bana.” buyuruyor. Yani Allah o kâfirlerin dinine bile “din” diyor.

şimdi Kafirun suresinde (haşa) Allah müşriklerin,kafirlerin,putperestlerin dinini hak din olarak mı ortaya koyuyor?

niye kafamızda şartlanıyoruz?

din deyince onu meşru veya hak din olarak kabul edemeyeciğimize göre Kur'an'a sırtını dayamayan kendi eksik yorumlarımızı doğru diye gösterme gayretine giriyoruz.

tekrar şunu sorayım;,Hristyanlığa Yahudiliğe Budizme vs din denilince meşru veya hak din olarak mı kabuletmiş oluyoruz?.

HaArP 08-02-2010 02:05

Rizzelli kardeşim acizane olarak belirtmek istediğim ''Semavi Dinlerin'' Reelde kabul edilmesi taraflarının olmasından kaynaklanmaktadır... Hak Din İslam'dır Kavramı geniştir... Örneğin İslam'dan başka Din kabul edilemeyeceği gibi ! Zaten İslam'dan başka inen bir Din söz konusuda değildir... ! Kast ettiğim şey acizane budur !

rizzelli 08-02-2010 02:07

tekrar şunu sorayım;,Hristyanlığa Yahudiliğe Budizme vs din denilince meşru veya hak din olarak mı kabuletmiş oluyoruz?.

HaArP 08-02-2010 02:09

Alıntı:

Yanlış anladığınızı düşünüyorum acizane... Muhalefet etmiyorum aynen katılıyorum yalnız acizane kopyalanan kısım rahatsız etti !

Alıntı:

Yoksa ekseriyetle acizane aynı şeyleri konuşuyoruz...! bu arada Budizm Semavi bir Din Değildir...

rizzelli 08-02-2010 02:15

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 778184)
Yanlış anladığınızı düşünüyorum acizane... Muhalefet etmiyorum aynen katılıyorum yalnız acizane kopyalanan kısım rahatsız etti !

Yoksa ekseriyetle acizane aynı şeyleri konuşuyoruz...! bu arada Budizm Semavi bir Din Değildir...

Tamamdır anlaşıldı o zaman mesele.

Budizmi bilerek yazdım.buna da din diyince meşruluk kazandırmış oluyor muyuz?

Din teriminin içindeki yerini sormuyorum, meşruluk?

HaArP 08-02-2010 02:19

Alıntı:

Budizmi bilerek yazdım.buna da din diyince meşruluk kazandırmış oluyor muyuz?

Din teriminin içindeki yerini sormuyorum, meşruluk?
''Kitap Ehli'' sınıfı bizim için temasta geçerlidir... Meşru saymayız... Temas yahut Diyalog ile Tevhid akidesinde İslami kurallara göre hareket ederiz... Bir Olan Allah'a çağırırız...

Budizm ise Polonya Yahudisi bir kişi tarafından Para ile Kitleleri yönetmek adına üretilen bir sistemdir... ! Sistemin adı Haşa Allah'a ve resulune karşı Dindir... !

rizzelli 08-02-2010 02:27

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 778191)
Meşru saymayız...

cevabımı aldım.Allah razı olsun

Bu arada tebliğ, budist,ateist vs ile de yapılabilir.

HaArP 08-02-2010 02:31

Alıntı:

Bu arada tebliğ, budist,ateist vs ile de yapılabilir.
Kesinlikle... ! Sadece kopyalanan kısım rahatsız etti... ''Boş bir Hayel cümlesi'' devamında konu izah edilsede cümle olarak rahatsız edici...

Bazı kardeşlerimiz Müslümanlar diyelim ! Haşa Allah c.c.'nün Hristiyanlık yahut Musevilik gibi Din indirdiğini sanıyorlar ! Acizane hassasiyetim buradadır... ! İslam Dışında olan her sistemin adı da Dindir... Meşru sayılmaz ! ama gerçekte İslami Kurallara göre kabul edilir...!

İntifada 08-02-2010 02:34

Alıntı:

''Kitap Ehli'' sınıfı bizim için temasta geçerlidir... Meşru saymayız... Temas yahut Diyalog ile Tevhid akidesinde İslami kurallara göre hareket ederiz... Bir Olan Allah'a çağırırız...
Diyaloğun bu türünün hiç bir sakıncası yoktur ...
Hatta sakınca değil bu müslüman olarak görevimizdir...
Peygamberimizin mescidinde papaz heyetini misafir edip diyalogda bulunduğunu bilmekteyiz...

Evet doğrudur bir çok insan bu sayede İslamla şereflenmiştir ama geçen gün bir video izlemiştim güneydoğuda bir ilde bir çok insan hristiyanlığa geçmiş...
Keza kıbrısta 500 aile hristiyan olmuş...
Türkiye genelinde bir misyoner faaliyet sürmekte ve çocuklarımız gençlerimiz dinlerini değiştiriyor...
Bunlara karşı ne gibi önlemler alıyoruz?Hristiyana yahudiye gösterdiğimiz bu hoşgörü onların ellerini kollarını sallayarak kendi misyonerliklerini daha rahat bir zeminde yapmasına yol açıyor olabilirmi?

İkincisi şöyle bir sıkıntım var...Tamamdır höşgörü dinimizde esastır ve sonuna kadarda hoşgörü taratarı olmalıyız...
Ama bizim hoş görü ahdlerimizi hiçe sayarak her gün yeni bir islam beldesini daha işgal etmekteler...
Siyonist israil ve destekçisi haçlı orduları her gün müslüman kardeşlerimizn kanını dökmekte...Diyalogla bunu nasıl çözeceğiz?Kaldı ki ayet ortadayken...

Eğer antlaşmalarından sonra yeminlerini bozarlar ve dininize saldırırlarsa, küfrün önderlerine karşı savaşın. Çünkü onlar yeminleri olmayan adamlardır. (Onlara karşı savaşırsanız) umulur ki küfre son verirler.|tevbe 12|

rizzelli 08-02-2010 02:36

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 778193)
Kesinlikle... ! Sadece kopyalanan kısım rahatsız etti... ''Boş bir Hayel cümlesi'' devamında konu izah edilsede cümle olarak rahatsız edici...

Bazı kardeşlerimiz Müslümanlar diyelim ! Haşa Allah c.c.'nün Hristiyanlık yahut Musevilik gibi Din indirdiğini sanıyorlar ! Acizane hassasiyetim buradadır... ! İslam Dışında olan her sistemin adı da Dindir... Meşru sayılmaz ! ama gerçekte İslami Kurallara göre kabul edilir...!

tamam kardeşim anlaşamadığımız bir konu yok çok şükür.Çünkü bizi anlaştıran Kur'an olduğu için Rabbime şükürler olsun.

konuya muhalif olan kardeşlerimizin de itirazlarını delillendirerek görüşlerini görmek isterim.

HaArP 08-02-2010 02:48

Alıntı:

Evet doğrudur bir çok insan bu sayede İslamla şereflenmiştir ama geçen gün bir video izlemiştim güneydoğuda bir ilde bir çok insan hristiyanlığa geçmiş...
Türkiye genelinde bir misyoner faaliyet sürmekte ve çocuklarımız gençlerimiz dinlerini değiştiriyor...
Öncelikle Diyaloğa karşılık Misyonerlik Siyasi arenada masonlar tarafından devreye alınmıştır... Diyaloğu baltalamak için Misyonerlik haberleri Medyada kullanılması Düğmeye Basma operasyonudur ! Bu bilinmelidir...!

Alıntı:

Bunlara karşı ne gibi önlemler alıyoruz?Hristiyana yahudiye gösterdiğimiz bu hoşgörü onların ellerini kollarını sallayarak kendi misyonerliklerini daha rahat bir zeminde yapmasına yol açıyor olabilirmi?
Müslüman gerçek müslüman Haramı Helali bilecek kadar İslam bilgisine sahip olmalıdır...! Akıllı ve Bilinçli bir Müslüman bu oyunlara düşmemelidir ! Lakin misyonerler para, islam karşıtlığı, siyasi parapisikoloji uygulamak suretiyle İslam hakkında kulaktan dolma bilgilere sahip insanlar dışında kimseyi ele geçiremezler ! Ama Serbestlik Mevcuttur ! Misyonerliğe çözüm İslami Bilinçtir ! ''Misyonerlik'' Hristiyanlar tarafından değil Vatikan'ı ele geçiren Masonların projeleridir...! Altındaki saf ve Konudan haberi olmayan Hristiyanlar ekseriyetle Sevgi, Hz.İsa a.s.'ı kullanarak bu işleri yapmaktadırlar ! Hoşgörü'den böyle bir şey kaynaklanması mümkün değildir...!

Alıntı:

İkincisi şöyle bir sıkıntım var...Tamamdır höşgörü dinimizde esastır ve sonuna kadarda hoşgörü taratarı olmalıyız...
Müslüman örnek adeletli, Örnek Hoşgörülü olmalıdır ! Sonuna kadar Hoşgörü asla yoktur ! Sınırları mevcuttur ! KAST'A BAKAR desek yeridir !

Alıntı:

Ama bizim hoş görü ahdlerimizi hiçe sayarak her gün yeni bir islam beldesini daha işgal etmekteler...
Siyonist israil ve destekçisi haçlı orduları her gün müslüman kardeşlerimizn kanını dökmekte...Diyalogla bunu nasıl çözeceğiz?Kaldı ki ayet ortadayken...
Savaş Beldesinde Bulunmayan İnsanlara bu yapılır...! Belde'ye Topyekün Kuvvetle Mukabele edildiğinde İslam'ın Harici Cihad hükümleri devreye girer ! Lakin Savaş beldesinde bulunmayan Müslümanlar, Diğer Kitap ehli insanlara Diyalog, Diğerlerine Tebliğ yapabilirler ! Tek Tip bir arz görmemiz yanlıştır ! Ama Harici Cihad Dahili Cihaddan bir adım öndedir ! İlay-i Kelimetullah Cihadı En Öndedir !

rizzelli 08-02-2010 03:18

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 778194)
Diyaloğun bu türünün hiç bir sakıncası yoktur ...
Hatta sakınca değil bu müslüman olarak görevimizdir...
Peygamberimizin mescidinde papaz heyetini misafir edip diyalogda bulunduğunu bilmekteyiz...

Hoşgörü ve diyalog platformlarından müslumanken hristyan olan bir kişi bile gösteremeyiz.Çünkü buradaki muhattaplar dinini bilen din adamları veya gönüllüler.Taraflar arasında halk yok !

Misyonerler faaliyetlerini son 30 yılda değil hristyanlığın başlangıcından beri yapmaktadırlar.

Türkiye'de müslumanlar hristyanlaşıyor ifadeleri tahrik edici görünse de işin aslında misyonlerin bir başarısı yok !

Aksiyon, misyonerlik tartışmaları ve 'Hıristiyanlaşan Türkler' meselesine son noktayı koyuyor. Nüfus kayıtlarına göre 1916 yılından günümüze kadar 88 yılda İslamiyetten Hıristiyanlığa geçen vatandaşlarımızın sayısı 2 bin civarında. Bunların neredeyse tamamına yakını zaten Ermeni, Süryani, Rum veya diğer etnik gruplardan olup asıl dinine dönenlerden oluşuyor. Yüz kadarı da evlilik yoluyla Hıristiyanlığa geçmiş.

Alıntı:

Siyonist israil ve destekçisi haçlı orduları her gün müslüman kardeşlerimizn kanını dökmekte...Diyalogla bunu nasıl çözeceğiz?Kaldı ki ayet ortadayken...[/B]
Eğer antlaşmalarından sonra yeminlerini bozarlar ve dininize saldırırlarsa, küfrün önderlerine karşı savaşın. Çünkü onlar yeminleri olmayan adamlardır. (Onlara karşı savaşırsanız) umulur ki küfre son verirler.|tevbe 12|
[/QUOTE]
sonuna kadar hoşgörü yok Yavuz kardeşim.İslam denge dini olduğu gibi hoşgörü de de dengeyi bize öğütler.

hoşgörü de sınır vardır.

milletimizin ülkemizin geleceğini tehlikeye sokacak milli manevi değerlerimize tahrib verecek davranışlara karşı hoşgörülü olunması asla söz konusu değildir.

başkalarının hakkının söz konusu olduğu meselelerde hoşgörülü olmak müsamaha göstermek kimsenin hakkı değildir.

birisi kalkıp da bir toplumun bugününe, geleceğine saldırıyor, aileyi tehdit ediyor; cana, akla, dine ve mala dokunuyorsa, bu türden davranışlara karşı müsamahalı olmak bizi aşar.

HaArP 08-02-2010 03:23

Bilinmesi gereken bazı gerçekler mevcuttur...!

İlk olarak Tarihte Hıristiyanlar Haçlı Seferlerini düzenlememişlerdir...! Haçlı Seferlerini Düzenleyenler Hıristiyanların arasına sızan TAPINAK ŞÖVALYELERİ yani Masonlardır...! İslam bize sevgi bakımından en yakın Kitap Ehli'nin Hıristiyanlar olduğunu bildirmektedir...!

İntifada 08-02-2010 03:25

Alıntı:

Müslüman gerçek müslüman Haramı Helali bilecek kadar İslam bilgisine sahip olmalıdır...! Akıllı ve Bilinçli bir Müslüman bu oyunlara düşmemelidir ! Lakin misyonerler para, islam karşıtlığı, siyasi parapisikoloji uygulamak suretiyle İslam hakkında kulaktan dolma bilgilere sahip insanlar dışında kimseyi ele geçiremezler ! Ama Serbestlik Mevcuttur ! Misyonerliğe çözüm İslami Bilinçtir ! ''Misyonerlik'' Hristiyanlar tarafından değil Vatikan'ı ele geçiren Masonların projeleridir...! Altındaki saf ve Konudan haberi olmayan Hristiyanlar ekseriyetle Sevgi, Hz.İsa a.s.'ı kullanarak bu işleri yapmaktadırlar ! Hoşgörü'den böyle bir şey kaynaklanması mümkün değildir...!
İyide olaya biz kendi tarafımızdan bu mantıkla yanaştığımıza göre hristiyanıda bu şekilde yanaşıyor...
İyi bir hristiyan zaten aldanmaz diyecek ve diyaloğu o çerçevede kabul edecek buda ciddiye alınmadığının bir göstergesi değilmidir?O zaman hristiyan diyaloğu sadece karşı tarafa misyonerlik yapmak için bir fırsat olarak görür anlamı çıkartılamazmı?

Vede şunu sorayım doğrudur misyonerliğe karşı en önemlisi İslam bilincimizi güçlendirmektir...
Peki bunu sadece 3 yıl evde kalan ve bu sürede öğrenciliğini sürdüren islam konusunda çok ciddi eğitim almamış gençleri evlere imam tayin ederek mi yapacağız?

Alıntı:

Savaş Beldesinde Bulunmayan İnsanlara bu yapılır...! Belde'ye Topyekün Kuvvetle Mukabele edildiğinde İslam'ın Harici Cihad hükümleri devreye girer ! Lakin Savaş beldesinde bulunmayan Müslümanlar, Diğer Kitap ehli insanlara Diyalog, Diğerlerine Tebliğ yapabilirler ! Tek Tip bir arz görmemiz yanlıştır ! Ama Harici Cihad Dahili Cihaddan bir adım öndedir ! İlay-i Kelimetullah Cihadı En Öndedir !
pardonda bu söylediğinizi anlamdıramadım...
Müslüman beldelerimizden işgal edilmeyen kaçtane kaldı?

İntifada 08-02-2010 03:32

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 778204)
sonuna kadar hoşgörü yok Yavuz kardeşim.İslam denge dini olduğu gibi hoşgörü de de dengeyi bize öğütler.

hoşgörü de sınır vardır.

milletimizin ülkemizin geleceğini tehlikeye sokacak milli manevi değerlerimize tahrib verecek davranışlara karşı hoşgörülü olunması asla söz konusu değildir.

PEki abi...
Bu nedir?Bir izah edermisiniz...
Videodaki konuşan adam ne dediğini bilmiyor abuk subuk konuşuyor onu onaylamıyorum...
Sadece bu yapılan nedir?
http://www.izletgec.com/Sirat-koprus...BOcjVXdGtkZ1k=

HaArP 08-02-2010 03:35

Alıntı:

İyide olaya biz kendi tarafımızdan bu mantıkla yanaştığımıza göre hristiyanıda bu şekilde yanaşıyor...
İyi bir hristiyan zaten aldanmaz diyecek ve diyaloğu o çerçevede kabul edecek buda ciddiye alınmadığının bir göstergesi değilmidir?O zaman hristiyan diyaloğu sadece karşı tarafa misyonerlik yapmak için bir fırsat olarak görür anlamı çıkartılamazmı?
Şimdi kardeşim ! Hıristiyanlar İlluminati adlı tarikatın alt kanadı olan Masonlar tarafından yönetilmiş, idare edilmiştir...! İncillerinde bulunan FARAKLİD, AHYED, MUHAMMENA kelimelerine farklı manalar verilmiştir ! Halbuki MUhammed Mustafa s.a.v. 'i görmemeleri için sistem şeytaniler tarafından değiştirilmiştir...! İyi bir hristiyandan ziyade SAMİMİ OLAN, SÖZÜNDE SADIK OLAN bu hakikatlerden kaçamaz ! Kaçamıyor zaten !!! Deliller samimi bir Hristiyanı en azından Bir olan Allah c.c.'nünde kararlı bırakmaktadır ! Çünkü Haşa Teslis Şeytaniler tarafından üretilmiş basit bir olgudur ! Bu hakikatleri bildirecek sağlam deliller bulunmaktadır !

Alıntı:

Peki bunu sadece 3 yıl evde kalan ve bu sürede öğrenciliğini sürdüren islam konusunda çok ciddi eğitim almamış gençleri evlere imam tayin ederek mi yapacağız?
Samimi bir Müslüman Asla Dindeki Delillerle Hristiyan olmaz ! Olamaz ! Acizane Önce Hristiyan olan Müslümanların analizi gerekir !

Çözüm Her Müslüman Hassasiyetinde Kur'an-ı Haram-Helal'i Bilmek zorundadır ! Bir Kişi İslam'ı hafife alıyor ise bu zayıflık ve hastalıktır ki ! bu kendi nefsinin yanılgısıdır... Hepimiz Suçluyuz bu konuda kardeşim ! Müslümanlar olarak Bilinçlenmeli ve Bilinçlendirmeliyiz ! Buda Dini bir görevdir !

HaArP 08-02-2010 03:45

Alıntı:

PEki abi...
Bu nedir?Bir izah edermisiniz...
Videodaki konuşan adam ne dediğini bilmiyor abuk subuk konuşuyor onu onaylamıyorum...
Sadece bu yapılan nedir?
http://www.izletgec.com/Sirat-koprus...BOcjVXdGtkZ1k=
İşçi Partisinin Mason Lideri tarafından bu cdler parapisikolojik olarak dağıtılmıştır... !

bu cd 'lerde yapılan yalanlar, parapisikolojik deccali hikayeler gerçek ile alakalandırılamaz ! Diyaloğu Karalamaya çalışmışlardır ama başaramamışlardır ! Çeşitli sitelerde cevaplar doğru şekilde verilmiştir...!

O videodaki Görüntüler Sadece İslam içinde zımmet altına alınan Yahudi ve Hristiyanlara karşı İslam ne emrediyorsa o yapılmıştır !

İntifada 08-02-2010 03:47

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 778220)
İşçi Partisinin Mason Lideri tarafından bu cdler parapisikolojik olarak dağıtılmıştır... !

bu cd 'lerde yapılan yalanlar, parapisikolojik deccali hikayeler gerçek ile alakalandırılamaz ! Diyaloğu Karalamaya çalışmışlardır ama başaramamışlardır ! Çeşitli sitelerde cevaplar doğru şekilde verilmiştir...!

O videodaki Görüntüler Sadece İslam içinde zımmet altına alınan Yahudi ve Hristiyanlara karşı İslam ne emrediyorsa o yapılmıştır !

videolardaki sözler ve konuşmalar ne kadar taraflı olduğunu belli ediyor zaten...
Ama şunu sorayım sayın abim İslam rahipl haham bir imamla sırattan el ele geçecekmi diyor?

İntifada 08-02-2010 04:00

Pekiya o videoyu doğu perinçek hazırlattı diye kaale almıyoruz...

Peki bunlar neyin nesi?

http://arsiv.zaman.com.tr/2000/04/15/guncel/2.html

http://arsiv.zaman.com.tr/2000/04/17/yazarlar/14.html

Biz diyalog çabaları sergilerken bakınız vatikan ne diyor...
Vatikan’ın 1999 yılında yayınladığı; “Towards a pastoral approach to culture” adlı bir kitapta esas maksatlarını açıkca şöyle ifade etmekteler.

“Bütün insanlar Hz. İsa’ya döndürülmeli, bütün insanlar vaftiz olarak Kilisede birleşmeli ve onun vücudu olan Kiliseye girmelidir. Yollar, usuller, metotlar değişir; ama hedef hiç değişmez: Bütün insanları Hıristiyanlık dinine sokmaktır nihaî maksadımız”.

El Emin 08-02-2010 04:09

“Bütün insanlar Hz. İsa’ya döndürülmeli, bütün insanlar vaftiz olarak Kilisede birleşmeli ve onun vücudu olan Kiliseye girmelidir. Yollar, usuller, metotlar değişir; ama hedef hiç değişmez: Bütün insanları Hıristiyanlık dinine sokmaktır nihaî maksadımız”.

Yavuz tabi ki amacı o olacak. Amacı herhalde dünyayı müslümanlaştırmak olmayacak.

Diyalog bu oda dinini anlatır bizde...Yani biz anlatacagız o susacak mı.
Tabi ki onlarında kendine göre amacı olacak.

Yani çok şaşırdım bu mesaja yani tam bir ironi malzemesi...Koptum gülmekten....

İntifada 08-02-2010 04:12

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 778228)

Yavuz tabi ki amacı o olacak. Amacı herhalde dünyayı müslümanlaştırmak olmayacak.

Diyalog bu oda dinini anlatır bizde...Yani biz anlatacagız o susacak mı.
Tabi ki onlarında kendine göre amacı olacak.

Yani çok şaşırdım bu mesaja yani tam bir ironi malzemesi...Koptum gülmekten....

senin o açıklamadan anladığın bumu?

Yollar, usuller, metotlar değişir; ama hedef hiç değişmez: Bütün insanları Hıristiyanlık dinine sokmaktır nihaî maksadımız”.

sen burada verilen mesajın ehemmiyetini anlayacak kadar zeki bir insansın halbu ki...

El Emin 08-02-2010 04:16

Yahu adamın amacı tabi ki o olacak.Bizim amacımız da onları müslüman yapmak.
Bizde dinimizi anlatırız onlarda.ALLAH ALLAH.
Yani pes dedirtiyorsun yavuz.

İntifada 08-02-2010 04:22

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 778232)
Yahu adamın amacı tabi ki o olacak.Bizim amacımız da onları müslüman yapmak.
Bizde dinimizi anlatırız onlarda.ALLAH ALLAH.
Yani pes dedirtiyorsun yavuz.

Diyalog toplantılarından çıkan müslüman bir kızın bir hristiyanla evlenmesi ve zamanın bunu büyük bir güzellikmiş gibi haber vermesi...
Sonra zamanda diyalog gereklidir çünkü amentümüz bir gibisinden yazılar çıkması...
işte videodaki sıratı müstakim mevzusu...
biz adamları böylemi müslüman yapacağız?
Alıntı:

Yollar, usuller, metotlar değişir; ama hedef hiç değişmez: Bütün insanları Hıristiyanlık dinine sokmaktır nihaî maksadımız”.
bu adamlar maksatlarını böyle açık yüreklilikle dile getiriyor...
Peki o diyalog toplantılarımızda İslamı temsil edenler bu kadar yüreklilikle amaçlarını dile getirebiliyorlarmı?

AK_Türk 08-02-2010 07:16

Alıntı:

Diyalogda amaç insanları müslüman yapmak değildir, bunu zaten cemaat açıkça belirtmektedir.

Peygamber efendimizin zamanında yaşayan hristiyanların durumu ile şu anki hristiyanların durumuda birbirinden farklıdır.

Ve bu platformlarda hristiyan ve yahudi tarafından uzman kişiler katılırken, Müslüman tarafından Din alanında uzmanlığı olmayan kişiler katılmaktadır.

All times are GMT +3. The time now is 10:43.