Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Zorunlu din dersi... (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=139333)

BeDeVİ 10-14-2010 20:51

Kaldırılmalı, kendinizi Hristiyan lık ağırlıklı din kültürü dersinin olduğu bir ülkede düşünün ne yapardınız. Derse girmezdiniz onlarda aynısını yapıyorlar. Kaldırılması için mücadele ederdiniz onlarda aynısını yapıyorlar.
Birde Dersin içeriği var. içeriğinde İslam dini ile ilgili pekde öğretici bir bilgi yok. Dersde İslam Bilgisi dersi değil Din Kültürü dersi yarın hükümet değişikliğinde Din Kültürü dersi adı altında farklı dinler bizlere empoze edilmeye çalışılamaz mı? O zaman ne diyeceğiz. Bu dersde İslam dışında farklı bir din öğretilemez mi diyeceğiz.

İntifada 10-14-2010 23:13

Alıntı:

BeDeVİ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819777)
Kaldırılmalı, kendinizi Hristiyan lık ağırlıklı din kültürü dersinin olduğu bir ülkede düşünün ne yapardınız. Derse girmezdiniz onlarda aynısını yapıyorlar. Kaldırılması için mücadele ederdiniz onlarda aynısını yapıyorlar.
Birde Dersin içeriği var. içeriğinde İslam dini ile ilgili pekde öğretici bir bilgi yok. Dersde İslam Bilgisi dersi değil Din Kültürü dersi yarın hükümet değişikliğinde Din Kültürü dersi adı altında farklı dinler bizlere empoze edilmeye çalışılamaz mı? O zaman ne diyeceğiz. Bu dersde İslam dışında farklı bir din öğretilemez mi diyeceğiz.

gayrmüslimler okula dilekçe vererek dersten muaf olabiliyor...

Mavera 10-14-2010 23:17

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819901)

peki dinleri hakkinda egitimi nasil aliyorar?

BeDeVİ 10-14-2010 23:26

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819901)

Muafiyeti ilk senden duyuyorum. Muafiyet hakkı verilmesi seçmeli dersten farklılığı yok anlamına gelir ki o zaman bu konunun tartışılması saçma olur.Mahkemelerin bu konuda kararları var kaldıracaksın diye. Kaldı ki gayrimüslimlere muafiyet hakkı verilmesi tezat bir durum ortaya çıkarır ki Din dersinin İslam ı işlediği gibi bir durum ortaya çıkar ve Türkiye gibi Laiklik e çok hassas kesimlerin olduğu bir ülkede tartışma konusu olurdu.Hatırlarsanız Hükümetin Din dersini savunmada derste din eğitiminin verilmediği sadece Dini kültür ve ahlak eğitiminin verildiği yönünde savunması vardır.

İntifada 10-14-2010 23:33

Alıntı:

BeDeVİ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819920)
Muafiyeti ilk senden duyuyorum. Muafiyet hakkı verilmesi seçmeli dersten farklılığı yok anlamına gelir ki o zaman bu konunun tartışılması saçma olur.Mahkemelerin bu konuda kararları var kaldıracaksın diye. Kaldı ki gayrimüslimlere muafiyet hakkı verilmesi tezat bir durum ortaya çıkarır ki Din dersinin İslam ı işlediği gibi bir durum ortaya çıkar ve Türkiye gibi Laiklik e çok hassas kesimlerin olduğu bir ülkede tartışma konusu olurdu.Hatırlarsanız Hükümetin Din dersini savunmada derste din eğitiminin verilmediği sadece Dini kültür ve ahlak eğitiminin verildiği yönünde savunması vardır.

ben müslüman bir insanım ve okulda çocuğuma din kültürü dersi verilmesini istiyorum...islamla ilgili bir kelime dahi öğretseler kardır...
ben nasıl istiyorsam gayrimüslimde istemiyor olabilir çocuğunu muaf bırakıyor onada saygı duyarım...
nerede tezat...

İntifada 10-14-2010 23:34

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819906)
peki dinleri hakkinda egitimi nasil aliyorar?

oda beni bağlamaz ne yazık ki...
vakıfları,dernekleri,kiliseleri var gidip öğrensinler...
Kendi ülkemdeki müslümanlara dini eğitimi tam anlamıyla verdikte birde gayrimüslimimi düşüneceğim...

BeDeVİ 10-14-2010 23:36

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819929)
Kendi ülkemdeki müslümanlara dini eğitimi tam anlamıyla verdikte birde gayrimüslimimi düşüneceğim...

Başka söze gerek yok

Mavera 10-14-2010 23:37

tezat olmasi surada laik bir sistemde din egitimini zorla vermek tezattir.. bakiniz hosuma gider, gitmez ayri bir noktadir ama laik bir sistemde ne diyanet isleri baskanligi our ne zorunlu din egitimi..
kaldiki zorunlu din egitimi 82 anayasasinin bir nevi toplumun gazini almak amaciyla baslattigi bir uygulamadir..
haftada bir bilemeden iki saat olan din dersleri yerine bireyin bütün dini egitimini karsilayacak sekilde bir ders olsa daha evla olur diye düsünüyorum..
mesela arapca, fikih, hadis, akaid, hitabet, siyet gibi dini bilimleri iceren ve uzman egitimciler tarafindan verilecek egitim hem bireyin dini ihtiyaclarini tam anllamiyla karsilar hemde egitim devlet denetiminde yapilir!

Mavera 10-14-2010 23:40

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819929)

bak iste bu ayrimcilikdir.. devlet asla vatandas arasi bir ayrim yapamaz bir kisi irkindan, dininden, dilinden dolayi ayrima ugramamalidir..
o kisinin egitimini devlet düsünmelidir bir kiside olsa devlet o bireyin egitim ihtiyacini karsilamalidir..
bana dokunmayan bin yasasin mantigi asla bize yakisan bir tutum degildir söyle bir osmanli tarihine bakalim osmanli gayrimüslimlerin dini ihtiyaclarini nasil karsiladi biraz arastiralim..
eger siz dini egitimi kiliselere birakirsaniz misyonerler artar sonrada bina aldi kilise diye yakinir, dururuz!

İntifada 10-14-2010 23:42

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819933)
tezat olmasi surada laik bir sistemde din egitimini zorla vermek tezattir.. bakiniz hosuma gider, gitmez ayri bir noktadir ama laik bir sistemde ne diyanet isleri baskanligi our ne zorunlu din egitimi..
kaldiki zorunlu din egitimi 82 anayasasinin bir nevi toplumun gazini almak amaciyla baslattigi bir uygulamadir..
haftada bir bilemeden iki saat olan din dersleri yerine bireyin bütün dini egitimini karsilayacak sekilde bir ders olsa daha evla olur diye düsünüyorum..
mesela arapca, fikih, hadis, akaid, hitabet, siyet gibi dini bilimleri iceren ve uzman egitimciler tarafindan verilecek egitim hem bireyin dini ihtiyaclarini tam anllamiyla karsilar hemde egitim devlet denetiminde yapilir!

sistemin laik olması beni bağlamadığı için din kültürü dersinde bir yanlışlık görmüyorum...
senin dediğin sistem son derece güzel muhteşem olur ama olmuyor diye eldekinide kaybettirmemiz hoş olmaz...
lisede muhteşem bir din kültürü hocam vardı cesur bir adamdı müfredat dahilinde 5-10 dakika ders işler geri kalanında sorularımızı cevaplardı...Ben hiç bir sıkınıtısını görmedim aksine son derece faydalandım...

İntifada 10-14-2010 23:44

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819936)
bak iste bu ayrimcilikdir.. devlet asla vatandas arasi bir ayrim yapamaz bir kisi irkindan, dininden, dilinden dolayi ayrima ugramamalidir..
o kisinin egitimini devlet düsünmelidir bir kiside olsa devlet o bireyin egitim ihtiyacini karsilamalidir..
bana dokunmayan bin yasasin mantigi asla bize yakisan bir tutum degildir söyle bir osmanli tarihine bakalim osmanli gayrimüslimlerin dini ihtiyaclarini nasil karsiladi biraz arastiralim..
eger siz dini egitimi kiliselere birakirsaniz misyonerler artar sonrada bina aldi kilise diye yakinir, dururuz!

e iyi o zaman devlet uygulasın sistemi...benim din dersimden ne istiyorsunuz...
gayrimüslim alamıyor eğitim diye müslümandamı almasın onumu demek istiyorsunuz...

Mavera 10-14-2010 23:47

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819941)
sistemin laik olması beni bağlamadığı için din kültürü dersinde bir yanlışlık görmüyorum...
senin dediğin sistem son derece güzel muhteşem olur ama olmuyor diye eldekinide kaybettirmemiz hoş olmaz...
lisede muhteşem bir din kültürü hocam vardı cesur bir adamdı müfredat dahilinde 5-10 dakika ders işler geri kalanında sorularımızı cevaplardı...Ben hiç bir sıkınıtısını görmedim aksine son derece faydalandım...

herkes senin kadar nasipli olamliyor yani herkese öyle hoca denk gelemiyor.. biz ne hocalar gördük ki din dersinden börtü, böcekden bahsediyor! zaten müfredatta öyle buyurmuyor mu ;)..
ben secmeli ders olmasindan yanayim he diyorsan secmeli olursa ragbet görmez diye buda yanlis bir tesbittir hangi aile(asiri aleviler) cocugunu din egitimden muaf tutmayi isterki..
mesela benim esim islam dersi ögretmeni ve ögrencilerinin aileleri arasinda dinle, diyanetle alakasi olmayan, kiblenin neresi olmadigini bilen cok sayida insan var ama buna ragmen cocugunun dini egitim almasi noktasina egiliyorar "ben ögrenemedim, cocugum ögrensin" mantigini güdüyorlar!

Mavera 10-14-2010 23:53

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819943)
e iyi o zaman devlet uygulasın sistemi...benim din dersimden ne istiyorsunuz...
gayrimüslim alamıyor eğitim diye müslümandamı almasın onumu demek istiyorsunuz...

ben türkce yazdigimi saniyordum :)..
ben dini egitim verilmesin mi diyorum ben diyorum ki dini egitim verilmeli hemde 1-2 saat degil haftada 4-5 saat hemde bir senede islamin 5 sartini ancak ögreten türden degil, dinimizi tamamen anlatan türden..
bu egitimde uzman egitimciler tarafindan verimeli yani liseyi bitiren bir genc dinimizi tam anlamiyla ögrenmis olacakdir ki buna aileden alacagi, yurt ve kurslarda alacagi takviyeyide katarsak cok ala..
ancak zorunlu olan hersey itici gelir, onu bir eziyet olarak algilar mesela biz hep neyi elestiriyoruz nasill oluyorda atatürkü ellestirme yasagi olur neden bu zorunluluk var simdi orada öyle derken burada isimize geliyor diye böyle demek tezat degil midir?
huyum kurusun her türlü yasaga, zorunluluga karsiyimdir tabiki toplumun gereksinimleri, ahlaki sartlari ve yapisida gözetilmelidir..
simdi birisi ciksa ne yasakci bir ülkesiniz escinselere özgürlük dese buna karsi cikarim cünkü bu talep özgürlük talebi degildir yani özgürlük anlayisini güderken sinirsiz bütün tabulari yikan özgürlügü savunmuyor aksine benim özgürlügüm, baskasini özgürlügünü rahatsiz ettigi an bitmistir tezini savunuyorum!

unnamed 10-14-2010 23:54

bu hosgoru yedirdi beni...
buyrun kimliklerden de islam ibaresini kaldiralim...
bu ulkenin dini islamdir...
elbet ki okullar da din dersi verilecektir...
adamlar daha Allah'ini kitabini peygamberini bilmiyor...

İntifada 10-14-2010 23:56

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819947)
herkes senin kadar nasipli olamliyor yani herkese öyle hoca denk gelemiyor.. biz ne hocalar gördük ki din dersinden börtü, böcekden bahsediyor! zaten müfredatta öyle buyurmuyor mu ;)..
ben secmeli ders olmasindan yanayim he diyorsan secmeli olursa ragbet görmez diye buda yanlis bir tesbittir hangi aile(asiri aleviler) cocugunu din egitimden muaf tutmayi isterki..
mesela benim esim islam dersi ögretmeni ve ögrencilerinin aileleri arasinda dinle, diyanetle alakasi olmayan, kiblenin neresi olmadigini bilen cok sayida insan var ama buna ragmen cocugunun dini egitim almasi noktasina egiliyorar "ben ögrenemedim, cocugum ögrensin" mantigini güdüyorlar!

e işte konuya ilk yazdığım mesaj ortada...
müfredat düzeltilsin hocalar biraz cesaretlensin no problem..
ben niye rağbet görmesin diyeyim benim demek istediğim müslüman bir ülkede neden din kültürü dersi seçmeli olsun...

Mavera 10-15-2010 00:00

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819954)

e işte konuya ilk yazdığım mesaj ortada...
müfredat düzeltilsin hocalar biraz cesaretlensin no problem..
ben niye rağbet görmesin diyeyim benim demek istediğim müslüman bir ülkede neden din kültürü dersi seçmeli olsun...

hocam yine basa dönüyoruz :).. ülkemizin yüzde bilmem kaci müslüman ama ülkemizin resmi bir dini yoktur :)..
peki söyle diyeyim benim yasadigim ülkede hristiyanlar cogunlukta ve din dersleri secmeli ki bu bütün avrupa ülkeerinde gecerli..
gerci onlarla söyle bir nüans farkimiz var onlar asimile olmus bir dinin egitimini vermekte zorlaniyor yani inandiriciklarini kaybediyorlar ki o yüzden halkin yüzde 30 u kendini "ateist" olarak tanimliyor..
bakiniz secmeli demek hic verilmeyecek anlamina gelmiyor ki Allah askina zorla verilen hangi egitim basariya ulasmistir bana bir örnek verin!..

Asi_isyankar 10-15-2010 00:01

Aleviler için kaldırılmalıdır...

Mavera 10-15-2010 00:03

Alıntı:

Asi_isyankar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819960)
Aleviler için kaldırılmalıdır...

buda bir ayrimcilikdir!.. eger bir kural uygalaniyorsa ya herkes icin uygulayacaksin yada hic uygulamayacaksin..
tamam aleviler genede esmer olur, kaslari karadir ama böyle onlar icin pozitif bir ayrimcilik! neden yapilmalidir ki..

İntifada 10-15-2010 00:05

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819949)

ben türkce yazdigimi saniyordum :)..
ben dini egitim verilmesin mi diyorum ben diyorum ki dini egitim verilmeli hemde 1-2 saat degil haftada 4-5 saat hemde bir senede islamin 5 sartini ancak ögreten türden degil, dinimizi tamamen anlatan türden..
bu egitimde uzman egitimciler tarafindan verimeli yani liseyi bitiren bir genc dinimizi tam anlamiyla ögrenmis olacakdir ki buna aileden alacagi, yurt ve kurslarda alacagi takviyeyide katarsak cok ala..
ancak zorunlu olan hersey itici gelir, onu bir eziyet olarak algilar mesela biz hep neyi elestiriyoruz nasill oluyorda atatürkü ellestirme yasagi olur neden bu zorunluluk var simdi orada öyle derken burada isimize geliyor diye böyle demek tezat degil midir?
huyum kurusun her türlü yasaga, zorunluluga karsiyimdir tabiki toplumun gereksinimleri, ahlaki sartlari ve yapisida gözetilmelidir..
simdi birisi ciksa ne yasakci bir ülkesiniz escinselere özgürlük dese buna karsi cikarim cünkü bu talep özgürlük talebi degildir yani özgürlük anlayisini güderken sinirsiz bütün tabulari yikan özgürlügü savunmuyor aksine benim özgürlügüm, baskasini özgürlügünü rahatsiz ettigi an bitmistir tezini savunuyorum!

devlet daha demokratik bir hale gelse hocalarda cesaretlenecektir...
hocalarda korkuyor nasıl korkmasın ben bağcılar lisesinde okudum 4 sene önce lisede mescidimiz var diye memleket karıştı...
bir semt ötemizde bakırköyde ermeni lisesi var hemde kiliseyle yanyana bir şikayet duyuldumu hiç...
ben elhamdülillah hiç kıvıran eviren çeviren bir din hocasıyla karşılaşmadım...benim gibi bir çok insan vardır eminimki...
din kültürüne girmek die bir zorunluluk yok diyorum bende sana nerede zorlama...alevi,gayrimüslim ve ateistler bu dersten ilkokuldan itibaren muaf olabiliyor...

Eşref 10-15-2010 00:05

Burası Türkiye. Halkın büyük bir kısmı müslüman. Din dersinde insanları zorla müslüman mı yapıyorlar? Hayır. İsteyen bu ders sayesinde inancını pekiştirir, isteyen de yaşadığı topraklara yani Türkiye'ye hakim bir din olan islamı öğrenir.

Öğrenmekten kimseye zarar gelmez. Belki konuya eşitlik, özgürlük boyutundan bakarsanız, din dersinin kaldırılması mantıklı görünebilir. Fakat her konuda eşitlik, adalet olmaz. Bugün din dersini zorunlu olmaktan çıkartırız. Yarın camii yanına kilise, havra, cem evleri yaparız. Daha sonra başka din ve inançların da bayramlarını tanımaya başlarız. Sonra? Sonrası yok. Bu işin sonu yok. Ezan sesinden rahatısız olanlar bile çıkar.

Tam demokrsiyi, tam adaleti biz sağlayamayız. İnsan zaten gerçek adaleti istese de sağlayamaz. Bir baba öz evlatlarına bile farklı davranabiliyor. Gerçek adaleti isteyenler ahireti beklesin.

Mavera 10-15-2010 00:06

bu konuya girmisken benim elestirmek istedigim bir kac nokta daha var..
mesela nüfus kagitlarindaki islam ibaresi adam müslüman degil islam yaziyor gerci o degistirilecekdi bilmiyorum son durum nedir..
birde en komigime giden durum türk vatandasligina gecen birinin zorunlu türk ismi almasi :) adama gökcek, mert, cavit ismi veriyoruz..
hic unutmam elvani tanimiyorum yaris izliyorum spiker evet atletimiz elvan arayi aciyor, aciyor diyor bakiyorum önde siyahi birisi kosuyor ne alaka diyorum tabiki jeton sonra düsüyor :)

CeVHeR 10-15-2010 00:09

Zorunlu din dersinin kaldırılmasını isteyenleren hemen hemöen hepsi alevilerdir ve günümüz alevileri azda olsa verilen din kültürü dersinde çocuklarının bazı gerçekleri öğrenerek kafalarının karışmasını istemedikleri için bu dersin kaldırlmasını istemektedirler. Aslında bunları isteyen aileler değil o dede dedikleri büyükleri...
Alevilerin gerçek müslümanlığı öğrenerek doğru yola dönmelerinden ve bu vesile ilede rant kapılarının kapanmasından korktukları için böyle bir girişimde bulunduklarını düşünüyorum...
Bu yüzdende kesinlikle zorunlu din dersi uygulanmalı...
Alevi ağırlıklı bir lisede okudum ve hiçbir alevi öğrenci din dersinden rahatsız değildi. O yüzden zorunlu eğitimle ne öğretebilirizin bir ehemmiyeti kalmıyor....

Mehmet Ufuk 10-15-2010 00:24

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819966)

Bugün din dersini zorunlu olmaktan çıkartırız. Yarın camii yanına kilise, havra, cem evleri yaparız. Daha sonra başka din ve inançların da bayramlarını tanımaya başlarız. Sonra? Sonrası yok. Bu işin sonu yok. Ezan sesinden rahatısız olanlar bile çıkar.

Sayın Yöneticimiz, siz tarihle yakinen alakadar olduğunuzu beyan etmiş ve edebiyatçı olduğunuzu da zikreylemişsiniz... Din dersini zorunlu olmaktan çıkartıp, seçmeli hale getirmekti murad olan... Siz, bu ülkenin seçmeli derslere olan teveccühünden mi imtina edersiniz, yoksa seçimlerinden mi ürkersiniz? Dersin önünden zorunlusunu kaldırmak, peşinden kilise açmak, havraya haham yetiştirmek, cadılar bayramında süpürgeye binmek anlamına mı gelir?

Tarih diyoruz ya, Fatih Ermeni ve Rumlara patriklik izni verirken, Sinan Paşa süryanilere -Padişah fermanı le (Bu ferman Topkapı Sarayı'nda Bağdat köşkündedndir. Ve geçen sisizn iddia ettiğiniz gibi ülke ismi Türkiye değil, Develet-i âliye olarak yazılmış, unvan devlet-i ebd müddet denilmiştir)- özerklik tanırken, Barbaros İspanyol azınlıklara dini ders serbestisi getirirken, Ahmet Cevdet 65 yıldır asker vermekten kaçınan Sırpaları incille allayıp asker alırken bu söylediklerinizin hiç birisi gerçekleşmedi...

Büyük ilşler, küçük hesaplar güderek yapılamaz....

Mavera 10-15-2010 00:26

Alıntı:

Mehmet Ufuk Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819991)
Sayın Yöneticimiz, siz tarihle yakinen alakadar olduğunuzu beyan etmiş ve edebiyatçı olduğunuzu da zikreylemişsiniz... Din dersini zorunlu olmaktan çıkartıp, seçmeli hale getirmekti murad olan... Siz, bu ülkenin seçmeli derslere olan teveccühünden mi imtina edersiniz, yoksa seçimlerinden mi ürkersiniz? Dersin önünden zorunlusunu kaldırmak, peşinden kilise açmak, havraya haham yetiştirmek, cadılar bayramında süpürgeye binmek anlamına mı gelir?

Tarih diyoruz ya, Fatih Ermeni ve Rumlara patriklik izni verirken, Sinan Paşa süryanilere -Padişah fermanı le (Bu ferman Topkapı Sarayı'nda Bağdat köşkündedndir. Ve geçen sisizn iddia ettiğiniz gibi ülke ismi Türkiye değil, Develet-i âliye olarak yazılmış, unvan devlet-i ebd müddet denilmiştir)- özerklik tanırken, Barbaros İspanyol azınlıklara dini ders serbestisi getirirken, Ahmet Cevdet 65 yıldır asker vermekten kaçınan Sırpaları incille allayıp asker alırken bu söylediklerinizin hiç birisi gerçekleşmedi...

üstadim ufkumuzu genisletiyorsun.. yorumlarini istiyakla okuyorum ;)

depare 10-15-2010 00:47

Din kültürü(!) adı altında bu kitapta Hristyanlık ve Yahudilik Dini dayatılmış Müslümana o ne olacak peki..?

Kitap kimin kitabı belli değil ki Sihizm Dini hakkın da bile bilgi veriyor...

Bırak Hristyanı Sihler yaşasa bu ülke de bu kitaptan gocunmaz :)

Bu kitap Din kitabı da değil yeryüzün de bilinen bütün Dinler hakkın da bilgi veren bir mini Ansiklopedi kitabı gibi...

Şimdi bende bağırayım mı burdan ben bu karman,çorman çorba misali kitabı ilerde çocuklarımın okuyupta kafasın'ın sulanmasını istemiyorum diye...

Din dersi sınavın da bana Konfüçyüsün Dinin'in bilmem neyi soruluyor sahi biz niye buna karşı çıkmıyoruz da Hristyan'ın derdine düşüyoruz...

Bir defa kültür toplumlara,insanlara dayalı bir kavramdır Din ise vahye dayalı Din kültürü neyin nesi..?

Mavera 10-15-2010 00:52

depare üstadim din kültürünün devami var "ahlak bilgisi"... ben ihl mezunu oldugum icin liselerdeki müfradati tam olarak bilmem ama hep merak etmisimdir hangi ahlak bilgisini veriyorlar!
ahlak birazda göreceli kavram degil midir neye ve kime göre ahlak yok toplumsal ahlaktan bahsediyorsak bu konuda muallak kimine göre normal olan, kimine göre ahlaksizlik olabiliyor..
kimi icki icmeyi norma karsilarken, kimisi ahlaksizlik olarak görüyor yada tam tersi kimisi basörtülü olarak okumayi inancinin göregi olarak görürken, kimisi gericilik görüyor!..

Mehmet Ufuk 10-15-2010 01:46

Dostlar, iş aslında şudur... Doğru taşı oynamak... Bizim önümüze sürekli getirilen Kıbrıs, Ermeni meselesi, ekümeniklik gibi iddiaları savuşturabilceğimiz argümanlardır bu hadise... İslam dinin menşei zaten zorlama lafzını lugatlerden silmiştir...

Mesela; bu yapılırken, neden ülkenin dini İslamdır ibaresi, devlet tanımına eklenmesin? Sizce de hadise böyle ceryan ederse ve dini İslam olan bir ülkede, din eğitimi bakımından zorla olmadığı görülürse, İslamı terörizimle bağdaştıranların suratına çarpılacak bir materyal tesisi onumaz mı?

AB müktesabatı da bu şekilde sağlanırsa, bugün ırkçılın en âlasını yapan Hollanda, Belçika, Almanya gibi ülkelerle farkımızı dünya kamuoyuna sunmuş olmazmıyız?

Tüm İslam âlemine asırlarca öncülük etmiş bu millet, yeni kimliği ve yaptığı hamle ile Müslümana olan çirkin bakışı bertaraf etmez mi?

Arkadaşlar, bu ülkede kur'an kursları sansürlendiğinde, biz yurtta kalırken asansör kabinine kur'anı kerim saklıyorduk? O zaman işte zorlama vardı... Peki bu bizlrin, inancını mı zayıflattı? Bilakis, daha da körükledi...

Asi_isyankar 10-15-2010 11:49

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819963)
buda bir ayrimcilikdir!.. eger bir kural uygalaniyorsa ya herkes icin uygulayacaksin yada hic uygulamayacaksin..
tamam aleviler genede esmer olur, kaslari karadir ama böyle onlar icin pozitif bir ayrimcilik! neden yapilmalidir ki..

İstemiyorlarla bunu onlara dayatamazsınız.
Dinde dayatma yoktur.
Aksi durumda bu sorun böyle çözülmez.

Menderesay 10-15-2010 12:03

Din kültürü ve AHLAK bilgisi

Ahlak bilgisi tabi ki kaldırılamaz.

Ayrıca Din Kültürü yazıyor ya

Din Kültürü dersinde alevilikde var...

Menderesay 10-15-2010 12:03

Din kültürü ve AHLAK bilgisi

Ahlak bilgisi tabi ki kaldırılamaz.

Ayrıca Din Kültürü yazıyor ya

Din Kültürü dersinde alevilikde var...

depare 10-15-2010 16:53

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 820015)
depare üstadim din kültürünün devami var "ahlak bilgisi"... ben ihl mezunu oldugum icin liselerdeki müfradati tam olarak bilmem ama hep merak etmisimdir hangi ahlak bilgisini veriyorlar!
ahlak birazda göreceli kavram degil midir neye ve kime göre ahlak yok toplumsal ahlaktan bahsediyorsak bu konuda muallak kimine göre normal olan, kimine göre ahlaksizlik olabiliyor..
kimi icki icmeyi norma karsilarken, kimisi ahlaksizlik olarak görüyor yada tam tersi kimisi basörtülü olarak okumayi inancinin göregi olarak görürken, kimisi gericilik görüyor!..

Devlete vergi borcunu vermenin üstün bir ahlak değeri olduğundan bahsediyor hocam :)

Sonra Atatürkün ahlakla alakalı sözlerini veriyor azıcık ucundan da İslam Dinin'in ön gördüğü ahlaka dokunma yapıyor ama azıcık :)

yusuf11 10-15-2010 19:45

Alıntı:

Mehmet Ufuk Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819991)

iyidi

Hüdaverdi 10-15-2010 20:05

Ne kadar çok kaldırılsın diyen varmış hayret ettim.
chp forumu sanki burası ;D

Beylerbeyi 10-15-2010 20:10

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 820412)
Ne kadar çok kaldırılsın diyen varmış hayret ettim.
chp forumu sanki burası ;D

entel dantel insanlar onlar, incitme onları memedim :)

aradan birkaç gün geçti ama ben hala seçenekleri görünce gülüyorum yav ;D

Hüdaverdi 10-15-2010 20:23

Hacım 'oda ne' derken belki hangi dinden söz edildiği sorusu olarak söylenmek istenmiş olabilir ne dersin ;D
Kfalar trilyon ben bile fark etmedim tek sen ettin forumda :w:

Okul saatleri içindeezan okunmasın,öğrencinin aklı ya namaza gider ya da dikkati dağılır,hatta o an sınav varsa tüm dengesi alt üst olur (!) ;D
Acep anket eçsam mı bunla ilgili ???

depare 10-15-2010 21:07

Merak eden olursa "O da ne" şıkkına ben oy verdim çünkü ortada Din dersi falan yok Dinler dersi var :)

Eşref 10-15-2010 21:20

Alıntı:

depare Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 820451)
Merak eden olursa "O da ne" şıkkına ben oy verdim çünkü ortada Din dersi falan yok Dinler dersi var :)

Geçen gün bir din kültürü hocasıyla muhabet ettim. Öğrencilerine cenaze namazı nasıl kılınır? Kaç rekattır? diye sormuş. Cevap alamayınca bir öğrenciyi cenaze niyetine sıraya yatırmış. Bir öğrenciye "sen imamsın" demiş. Diğer öğrencileri de cemaat edip cenaze namazı kıldırtmış.

Şimdi sadece bu örnekle bile yola çıkacak olursak, bu derslerin dinle alakalı olmadığını söylemek doğru olur mu?

Dinler dersi diyebilmemiz için namaz gibi kilisede ayinin nasıl yapılacağı da anlatılmalı. Veya incilden bahsedilirken "bozulmuş" denmemeli. Okullarımızda işlenen din dersi bu şekilde midir?

Fırat 10-15-2010 21:27

Din derslerinde kaçmasa millet zaten az çok ne işlendiğini görürdü yada o an dinlemedikleri için türlü hayallere dalanlarda oldukca çoktur. Madem din dersinin içi boş neden doldurulmasından yana değilsiniz de kaldırılmasından yanasınız bu çelişkiyide anlamadım..

Fırat 10-15-2010 21:28

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 820455)
Geçen gün bir din kültürü hocasıyla muhabet ettim. Öğrencilerine cenaze namazı nasıl kılınır? Kaç rekattır? diye sormuş. Cevap alamayınca bir öğrenciyi cenaze niyetine sıraya yatırmış. Bir öğrenciye "sen imamsın" demiş. Diğer öğrencileri de cemaat edip cenaze namazı kıldırtmış.

Şimdi sadece bu örnekle bile yola çıkacak olursak, bu derslerin dinle alakalı olmadığını söylemek doğru olur mu?

Dinler dersi diyebilmemiz için namaz gibi kilisede ayinin nasıl yapılacağı da anlatılmalı. Veya incilden bahsedilirken "bozulmuş" denmemeli. Okullarımızda işlenen din dersi bu şekilde midir?

Katılıyorum size..

depare 10-16-2010 01:13

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 820455)

Dinler dersi dememde ki kasıt her Dinle ilgili küçük bilgiler içermesidir..

Yoksa bu dersin Din eğitimi vermekten çok uzak olduğunu bende biliyorum...

Namazın nesinden ne kadar bahsediyor ki..? Ne namazı ne de kilise ayinini anlatacak kadar kapsamlı bir kitaptan söz etmiyoruz zaten 90 sayfalık bir çocuk romanı tadında ki kitaptan bahsediyoruz yarısı da resim :)

All times are GMT +3. The time now is 17:22.