Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Diğer Partiler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=127)
-   -   SP'nin genel başkan adayı açıklanıyor (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=139588)

İntifada 10-17-2010 19:11

Alıntı:

Cihan_ŞümuL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821538)
Numan Kurtulmuş katılan 1250 delegelelerin 310 oyunu aldı.
Hocamız katılan 687 delegenin 684 oyunu aldı.

:güzel::güzel::güzel:
harbiden çeyrekmiş :)

Cihan_ŞümuL 10-17-2010 19:13

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821541)
harbiden çeyrekmiş :)

Ne yalan söylim o söyleme de karşıyım.

Çünkü önceki kongrede her iki listenin de genel başkan adayı o idi.

Mavera 10-17-2010 19:16

siyasetten anlamasak sayi oyununuza kanacagiz!
sizin mantiginizla yaklasirsak numan hoca
316 delegeden 310 oy alarak secildi!..
yani toplam 1250 delege vardir ve bu delegelerden gecen kurultayda 316 si oy kullanip 3. turda numan hocayi secti bu kurultayda ise 687 si oy kullanip hocayi secti!..
o halde benim mantigim yine gecerlidir toplam 1250 delegeden 310 oy alan numan kurtumus ceyrek baskansa 684 alan erbakan hoca da yarim baskandir..
asinda bu benim mantigim degil mili görüs forumlarinda numan kurtulmusa "ceyrek baskan" diye laf atan mili görüscülerin mantigidir sormadan edemeyecegim 684 ün diger yarisi neden oy kulanmadi :)

murat kurt 10-17-2010 19:16

Alıntı:

Cihan_ŞümuL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821535)
Buyur kardeş burdayız.

Kendine yakışanı yap.

Alıntı:

orhan gündoğdu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821518)
ben bu söylemlere katılmıyorum.çünkü bedeni sıkıntılar aklı melekelri örtmmez.hele helede müslğüman ve ömrünü namaz ve zikirle geçirenler için bunlar hiç olmaz.ayrıca şunuda ifade edyim abd başkanlarından rusvelt tam dörtkez hemde tekerlekli sandelyede başkan oldu bilgilerinize.

milli görüşçüler abdyi referans almak zorunda kalıyorlarsa vay halimize..

EZEL 10-17-2010 19:17

AK Partili olarak şunu diyorum Erbakana atmak Ak Partiye yarar getirmez başta ben milyonlarca Ak Partili ERBAKAN büyük saygı duymaktadır .
Bir çoğumuz daha Ana rahmide düşmeden O dava için terliyordu Birileri onun sayesinde kariyer yaparken o ise süper kariyeri bırakıp davası için didindi TIRNAKLARIYLA KAZIYARAK BÜYÜTTÜ BU SEVDAYI hangi partide olursam olayım ERBAKAN benim KAHRAMANIMDIR .

Mavera 10-17-2010 19:18

Üçüncü tur oylama sonuçlandı ve Numan Kurtulmuş katılan316 delegeden 310 oy alarak bu sefer 1250 delegin dörtte bir oyuyla seçilebildi

kaynak: aa :)

Cihan_ŞümuL 10-17-2010 19:21

altı çizili kelimelere dikkat.

anlamayanlar için.

Cihan_ŞümuL 10-17-2010 19:21

başta 1250 delege var idi.karısıklıktan dolayı gittiler.

İntifada 10-17-2010 19:22

numan bey ilk turda Kongrede, oy sandıklarının kapanmasının ardından sayıma geçildi. Sayım sonucunda kayıtlı bin 250 delegeden 634'ü oy kullandı. Bu oylardan 571'i geçerli sayılırken, 63'ü geçersiz sayıldı. Numan Kurtulmuş'un 'beyaz” listesi 490 oy alarak, seçimi kazandı. Ancak Kurtulmuş, genel başkanlık için gereken salt çoğunluk oyuna ulaşamadı.
3. tura kadar seçilemedi...

şu an görülmekteki erbakan hoca oy kullanan delegelerden neredeyse tamamından oy almış...
mukayaese bile etmek yanlış numan beyle...

.:Ay_Yıldız:. 10-17-2010 19:23

Elbet Erbakan'a şahsiyet olarak saygımız vardır. Ama siyaset dinçlik isteyen bir iştir, Erbakan Hoca bu yaşında nasıl o meydandan bu meydana miting yapacak,nasıl televizyonlarda kanal kanal gezecek. Kimseyi yaşı gereği küçümseme niyetinde değilim ama olacak iş var,olmayacak iş var.

Mavera 10-17-2010 19:24

hala daha ayni oyunu yapiyorsunuz :)... ben kaynakli veriyorum diyorum ki milli görüsün toplam delege sayisi 1250 dir ve numan hoca nin aday oldugu kongrede sadece 316 si oy kullanmis ve numan hoca 310 a secimistir erbakan hoca nin aday oldugu kongredede delege sayisi 1250 dir ve oy kullanan 687 oyun 684 ü gecerlidir :)..
bunu anlamak bu kadar zormu anlamiyorum önünüzde "google" var oraya yazinca hersey cikiyor :D..
varsayalim ki sizin dediginiz dogru benim sorum hala daha geceri 687 nin diger yarisi nerede :)

Cihan_ŞümuL 10-17-2010 19:24

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821552)
numan bey ilk turda Kongrede, oy sandıklarının kapanmasının ardından sayıma geçildi. Sayım sonucunda kayıtlı bin 250 delegeden 634'ü oy kullandı. Bu oylardan 571'i geçerli sayılırken, 63'ü geçersiz sayıldı. Numan Kurtulmuş'un 'beyaz” listesi 490 oy alarak, seçimi kazandı. Ancak Kurtulmuş, genel başkanlık için gereken salt çoğunluk oyuna ulaşamadı.
3. tura kadar seçilemedi...

şu an görülmekteki erbakan hoca oy kullanan delegelerden neredeyse tamamından oy almış...
mukayaese bile etmek yanlış numan beyle...

EZEL 10-17-2010 19:24

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821549)
Üçüncü tur oylama sonuçlandı ve Numan Kurtulmuş katılan316 delegeden 310 oy alarak bu sefer 1250 delegin dörtte bir oyuyla seçilebildi

kaynak: aa :)

1250 Delegeden 316 sının oylamaya katılması onun o dönemde Saadet içindeki gücünün ne kadar olduğunu göstermişti Malum medya ne kadar şişirse şişirsin işte .

Mavera 10-17-2010 19:25

Alıntı:

Cihan_ŞümuL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821551)

simdi saglamasini yapalim 1250 delege var bunun sadece 310 u numan kurtumusa oy verdi o zaman erbakan hoca nin 940 oyla secimesi gerekmiyor mu :)

Mavera 10-17-2010 19:26

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821556)
1250 Delegeden 316 sının oylamaya katılması onun o dönemde Saadet içindeki gücünün ne kadar olduğunu göstermişti Malum medya ne kadar şişirse şişirsin işte .

ama ortada karisik bir durum var o zaman bunu bana izah edin.. onun gücü 310 sa neden erbakan hoca 1000 oya degilde 680 secidi hani numan hocanin gücü 310 du?

Mavera 10-17-2010 19:27

vur dibine kazmayi gel bize bazi bazi :) erbakan hocanin gücü bumudur gecen secime 1250 delege katiliyor bu secime 687 bu mudur, bunumu demek istiyorsunuz :D

İntifada 10-17-2010 19:27

şu an kayıtlı kaç delege var...
ve kaçı oy kullanmış onu bir ortaya koyalım...
sonra mukayyese edelim...

Cihan_ŞümuL 10-17-2010 19:28

Benim buradan çıkardıgım sonuç delegelerin hepsi katılmamış.

Mavera 10-17-2010 19:30

ama ortada bir tezat var siz diyorsunuzki numan hocanin gücü 310 o halde istifa edenler o kadar oldu sayalim ki numan hocaya oy verenler arasinda bu kongreye katilanlarida var sayarsak erbakan hocanin 1000 oy almasi lazim..
hadi istifa eden delegeler filan var diyelim neredeyse yari yariya bir dökülmemi oldu sp de birisi buna izah edebilir mi ;)

Cihannur 10-17-2010 19:31

Necmettin Erbakan'ın ve Numan Kurtulmuş'un, Milli Görüş'ü Genç Milli Görüşçüler ve Yaşlı Milli Görüşçüler olarak 2'ye bölmeleri ülkemizin ve milletimizin yararına olacaktır inşaallah. Milli Görüş'ün 2'ye bölünmesi muhtemel CHP-MHP Faşizm Koalisyonuna vurulmuş bir darbedir. Milli Görüş'ün 2'ye bölünmesi Cumhuriyete ve Millete Hıyanet Partisi'ni (CMHP) perişan etmiştir.

Milli Görüş'ün 2'ye bölünmesiyle birlikte CMHP'nin iktidar olma ihtimali çok zayıflamıştır. CMHP iktidar olamayacak, Kürtleri katledemeyecek, vatanımızı bölemeyecek, milletimizi parçalayamayacak inşaallah. Milli Görüş'ün 2'ye bölünmesiyle birlikte faşistler bir kez daha kahroldular Allah'a şükürler olsun.

Mavera 10-17-2010 19:32

Alıntı:

Cihan_ŞümuL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821563)

Benim buradan çıkardıgım sonuç delegelerin hepsi katılmamış.

hay agziniza saglik bende iki saattir onu diyorum.. bu kongre cok ciddiye alindi, tekrar sahlanis kongresiydi neden yari yariya katilim azaldi bu numan hocanin gücümüdür, iki saattir bunu anlatmaya calisiyorum ama bana hala daha sayilari sunuyorsunuz :)...
ama sunuda gözardi etmeyelim numan hoca 3 yildir görev basinda ve cogu delege onun zamaninda oy kulanma hakkina sahip oldu ister istemez numan hocayla azimsanamayacak bir dökülme oldu..

İntifada 10-17-2010 19:34

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821565)
Necmettin Erbakan'ın ve Numan Kurtulmuş'un, Milli Görüş'ü Genç Milli Görüşçüler ve Yaşlı Milli Görüşçüler olarak 2'ye bölmeleri ülkemizin ve milletimizin yararına olacaktır inşaallah. Milli Görüş'ün 2'ye bölünmesi muhtemel CHP-MHP Faşizm Koalisyonuna vurulmuş bir darbedir. Milli Görüş'ün 2'ye bölünmesi Cumhuriyete ve Millete Hıyanet Partisi'ni (CMHP) perişan etmiştir.

Milli Görüş'ün 2'ye bölünmesiyle birlikte CMHP'nin iktidar olma ihtimali çok zayıflamıştır. CMHP iktidar olamayacak, Kürtleri katledemeyecek, vatanımızı bölemeyecek, milletimizi parçalayamayacak inşaallah. Milli Görüş'ün 2'ye bölünmesiyle birlikte faşistler bir kez daha kahroldular Allah'a şükürler olsun.

:utangaç::utangaç::utangaç::utangaç::utangaç:

Cihan_ŞümuL 10-17-2010 19:35

Muhakak gidenler olmustur.

olmadı dmek kendimizi kandırmak olur.

Ben de merak ediyorum neden o kadar delege katıldı.digerleri nerede idi.

Cihan_ŞümuL 10-17-2010 19:36

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821567)
:utangaç::utangaç::utangaç::utangaç::utangaç:

Akıncı neden kızardın.

İntifada 10-17-2010 19:37

Alıntı:

Cihan_ŞümuL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821569)
Akıncı neden kızardın.

cihannur abinin yorumları beni genelde bu hale sokuyor...
ne yapacağımı bilemiyorum...

EZEL 10-17-2010 19:52

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821564)
ama ortada bir tezat var siz diyorsunuzki numan hocanin gücü 310 o halde istifa edenler o kadar oldu sayalim ki numan hocaya oy verenler arasinda bu kongreye katilanlarida var sayarsak erbakan hocanin 1000 oy almasi lazim..
hadi istifa eden delegeler filan var diyelim neredeyse yari yariya bir dökülmemi oldu sp de birisi buna izah edebilir mi ;)

Şimdi değerlendirmeyi yanlış kriterlerde yapıyorsun bir kere Numan Kurtulmuş genel başkan seçilmesinde bir ayrılık bir boykot söz konusuydu bu yüzden tüm delegeler üzerinden kaç üyenin katılması onun parti içindeki gücünü göstermek açısından bir kriterdir .

Erbakanın seçildiği oylamada ise şartlar değişmiştir . Kim seçilirse seçilsin Erbakanın gösterdi işaret ettiği şekilde olacaktır ayrıca toplam 1250 delegesi olan bir parti 300 den fazlası zaten Numan Kurtulmuşcu bunun geriye 900-950 filan kalıyor eh bu kadar üyedende zaten 680 küsüratının katılması Yüksek Katılım sınıfına girer hangi partinin hangi kongresinde gördün yada kaç kere gördünde % de 100 katılım bu şekilde bir değerlendirme yapıyorsun ;D

Mavera 10-17-2010 19:59

ben hala daha tatmin olmadim :) gecen kongreye 1250 delege katiliyorda bu sahlanis kongresine 680 kisi katiiyor birde numan hocaya oy veren 310 kisinin hepsimi numan hocaya gitti en az yarisi erbakan taraftariydi bana göre..
düz hesap 1000 kisinin oy kullanacagi kongreye 680 kisi gidiyorsa ortada sorun vardir cünkü bahsettiginiz parti saadet partisi ve kongrelere genelde tuluma yakin katiim olan partidir o halde numan hocanin actigi tahribat hic öyle hafife alinacak bir tahribat degildir neredeyse yari yariya etkili olmustur!..

Mavera 10-17-2010 20:02

Alıntı:

Cihan_ŞümuL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821551)

EZEL bu mesaj sana gelsin güzel kardesim bak ben demiyorum milli görüscü bir arkadasimiz diyor gecen kongrede 1250 delege varmis yani yüzde yüz katilim ;D;D

EZEL 10-17-2010 20:11

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821589)
birde numan hocaya oy veren 310 kisinin hepsimi numan hocaya gitti en az yarisi erbakan taraftariydi bana göre..

Numan Kurtulmuşun SAADET Partindeki cürümünü bu kadar diyorsan ne diyeyim doğru tesbit diyorum :w:

Sonra her zaman havalar günlük güneşlik deği her zaman l hava durumunu takip etmeni öneririm :karizmatik:

Mavera 10-17-2010 20:19

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821592)
Numan Kurtulmuşun SAADET Partindeki cürümünü bu kadar diyorsan ne diyeyim doğru tesbit diyorum :w:

Sonra her zaman havalar günlük güneşlik deği her zaman l hava durumunu takip etmeni öneririm :karizmatik:

bak yukarida yüzde yüz katilim olmaz sözünü milli görüscü bir arkadasimiz cürüttü :)..
numan hocanin delege bazinda gücü olup, olmamasi önemli degil asil önemli olan tabanda yani halk bazindaki gücüdür bunuda ilk secim gösterecekdir benim tahminim yüzde 3 ü paylasacaklardir yada son anda numan hoca ya bbp ye yada ak partiye katilacakdir..
sp yi soracak olacak olursan bir aile partisi tarzinda kendin cal, kendin oyna devam edecekdir :karizmatik:..
sorma gitsin havalar bozdu sen ara sira hava durumunu bana aktarda gözlüklerimi unutmayim
:karizmatik:

ALmi´ 10-17-2010 20:20

Bugün çok güldüm bu habere ya.. :) Yazık günah hem kendisine hem de ona hala bel bağlayanlara..

Fakat sanıyorum oğlu askerden geldikten sonra koltuğu ona devedecek. Nasılsa söylediği sözün yanlış doğru olduğuna bakmadan sadece söz Erbakandan mı çıktı buna odaklanan bir kitlesi var Erbakanın. Yani saltanat dönemini tekrar getirmeye niyetli kendisi.

murat kurt 10-17-2010 20:32

Alıntı:

Cihan_ŞümuL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821550)

altı çizili kelimelere dikkat.

anlamayanlar için.

563 üyeyi ne yaptınız ?

ha bunlar şuursuzdu değil mi? :w:

DELİ_BALTA 10-17-2010 20:33

bence erbakan hoca geçici olarak genel başkan oldu
yoksa bu haliyle genel başkan nasıl olur bende şaşırdım
eğer oğlunu genel başkan yapacaksa bu büyük hata olur
zaman herşeyi gösterir

murat kurt 10-17-2010 20:34

Alıntı:

ALmi´ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821597)
Bugün çok güldüm bu habere ya.. :) Yazık günah hem kendisine hem de ona hala bel bağlayanlara..

Fakat sanıyorum oğlu askerden geldikten sonra koltuğu ona devedecek. Nasılsa söylediği sözün yanlış doğru olduğuna bakmadan sadece söz Erbakandan mı çıktı buna odaklanan bir kitlesi var Erbakanın. Yani saltanat dönemini tekrar getirmeye niyetli kendisi.

Onu bunu boşver de Erbakanın oğlu olmak varmış vesselam.:karizmatik:

Mavera 10-17-2010 20:39

Alıntı:

murat kurt Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821611)
Onu bunu boşver de Erbakanın oğlu olmak varmış vesselam.:karizmatik:

erbakanin oglu bir arkadasiyla sohbet ediyormus ya fatih bana babadan bir ev birde araba miras kaldi sana ne kaldi..
fatih erbakanin cevabi bir siyasi parti, bir genclik dernegi, tv, gazete vs..

CeVHeR 10-17-2010 20:46

Vayyy be demek yeniden başkan oldu, yeni öğreniyorum...
YAzık be Hoca ya, sende şaşırdın...

EpiVaTeS 10-17-2010 20:55

Ah be Hoca...
Ah...
Bırak başkalarına yahu...;D
Ne saadetmiş arkadaş...
Seksen yaşındakiler bırakmıyor partiyi...
Kasa tam takır dolu herhalde...;D

Özgür Çağrı 10-17-2010 20:59

İşte samimiyet dava bu ibrahim abi kasa tıka basa dolu olsa anlayacamda parti kendini zor idare ediyor ama bu insanlardaki memleket aşkı heyecan devam ettiği sürece kongre salonundaki 80 lik dedelerim zıpladığını gördükçe şimdiye kadar neden bu memleket ayakta durmuş daha iyi anlıyorum.
Menfaati rantı olmadan dıştan amerikalardan yönlendirilmeyen bir avuç samimi insan topluluğu
Saygıyla karşılıyorum ayakta alkışlıyorum. Belki çok az oy alacaklar ama türkiyeye teşkilatçılık dava inanç samimiyet dersini bir kez daha verdiler.

Mavera 10-17-2010 21:01

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821633)
Ah be Hoca...
Ah...
Bırak başkalarına yahu...;D
Ne saadetmiş arkadaş...
Seksen yaşındakiler bırakmıyor partiyi...
Kasa tam takır dolu herhalde...;D

ibrahim abi arkasinda kocaman avrupa milli görüs teskilati (igmg) var olsun o kadar ;)..
tv5 in kurulusu,milli gazetenin finansmani gibi durumlarda camiilerde bir yardim kampanyasi sonrasi kolay..
gerci son yillarda türkiye ile avrupa teskilatida pek anlasamiyor cünkü avrupa artik türkiyeye para yollamak istemiyor buradada gecim zorlasti, camiiler zor ayakda duruyor birde türkiye ye para yollanirsa homurdanmalar cok oluyor!

feyza kayar 10-17-2010 21:01

Milli Gorus Davasi Erbakan Ile Basladi ve Kendisi ilede ustabaşı olarak son bulacaktir.
Kalfalari ise bugun Cumhurbaskani,Basbakan ve Meslis Baskani olmustur.Daha ne bekleyebiliriz ki Erbakan Hocadan...Gorevini çok iyi sekilde ifade etmistir... .
Gönüllerimizde her zaman Birinci Partidir . Ama iktidar bayrağını sadece Ak Parti sallayacaktır...Bunu onlar da kabul etmeli artık...

Destek olalim, genis düşünelim , ileriye bakalim ,takilip kalmayalim ...

All times are GMT +3. The time now is 10:25.