Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Bir sigara mağdurunun çığlığı: Gençler asla sigara içmesin, bedeli çok ağır oluyor (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=142574)

İntifada 01-09-2011 00:50

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845322)
sana birsey soracagim sen sarimsak, sogan yermisin yok yiyorsan agzin kokulu sekilde toplum icine cikarmisin?
hatta sogan, sarimsak, balik gibi kokular dogal kokudur ama sigara, icki gibi kokular yapay kokulardir ve rahatsizligi daha fazladir..
mesela cok fazla sigara icen birisinin yaydigi koku, alkollü birinin yaydigi koku bana göre cok agirdir ve bu koku bilerek, istenerek yayilan bir kokudur yani tamamen iradeyle alakali bir durum..
balik, sogan, sarimsak dogal besin ürünleridir ama sigara ve icki lüksdür yani ikisinin yaydigi rahatsizlik tamamen farklidir!..

Yerim...
Hatta çokta severim özellikle beni çok tanıyan kişiler bilir sarımsağı aşırı derecede severim...
Insanların arasına öyle çıkmam...
Beni tanıyanlar yine iyi bilir yanımda karanfil yada şeker mutlaka bulunur...
Şimdi mesele bu değil...
Eğer kokudan rahatsız olduğundan şikayet ediyorsun bende rahatsız olduğum kokuyu söylüyorum...
Rahatsız oluyorum diye millet balıkmı pişirmesin...
Ayrıca tiryakisine sor bakalım lüksmü...
Bir çok arkadaşım var son son parasıyla yemek yerine sigara alan...
Yurtta kalırken inşaat iskelesinden kaçıp gecenin bi vakti sigara almak için ta çarşıya giden arkadaşlarım vardı...

İntifada 01-09-2011 00:52

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845334)
hayir yanlisin var kardes öncelikle sogan ve sarimsak her evin olmazsa kolmazidir yani yemeklerin yüzde 80 ninde bulunur ayrica koku yapmasina gelince kizartilmadigi sürece cig olan sogan, sarimsak koku yapar ister yavan olsun, ister ekmek arasi olsun ki döner arasinda yedigimiz sogan da koku yayar hatta onu birakalim ben sahsenm iskembe corbasini cok severim ama yaydigi koku yüzünden malesef doya doya yiyemiyorum cünkü konusurken kendimi rahatsiz hissediyorum..
malasefd sigara ve icki cok agir bir koku yayar heleki günde cok fazla tüketilir ve agiz temizligi yapilmazsa hem agizin kokmasina neden olur hemde dislerin cok cabuk sararmasinma bunun yani sira sigara giydigimiz kazaktan, cekede bazen günlerce kokusu siner balik, sogan, sarimsagin kokusu yarim bilemedin bir saat sonra gider cünkü dogal kokudur ve hemen dogaya adapte olur oysaki sigaranin kokusu yapaydir ve ancak yapay bir parfüm. sakiz, vb leriyle giderebilir..

Orada yemek diyor nusret abi ekmek değil...
Ayrıca nasıl gidiyor 1 saatte sarımsak kokusu ağızdan :) formülünü sôyle bizde bilelim şekere o kadar para vermeyelim

Mavera 01-09-2011 00:58

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845345)
Orada yemek diyor nusret abi ekmek değil...
Ayrıca nasıl gidiyor 1 saatte sarımsak kokusu ağızdan :) formülünü sôyle bizde bilelim şekere o kadar para vermeyelim

cok basit eger sarimsak, sogan gibi agiz kokutan ürünlerin arasina birseyler yemen lazim :)..
simdi sigara ile sogan, sarimsak arasindaki fark sudur bir insan günde kac kez sogan, sarimsak yer? kaldiki sogan, sarimsak yersen agzin kokar ama sigara icersen nefesin kokar ve agiz kokusunun gitmesi uzun sürmez ama nefes kokusu öyle kolay gitmez ;)..
kaldiki sogan, sarimsak kokusu üstüne sinmez ama sigara kokusu siner kaldiki ben sogan, sarimsak kokan birinide savunmam cünkü buda bir sekilde görgüsüzlükdür ama sigaradan daha masumanedir ;)

Mavera 01-09-2011 01:01

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845343)
Yerim...
Hatta çokta severim özellikle beni çok tanıyan kişiler bilir sarımsağı aşırı derecede severim...
Insanların arasına öyle çıkmam...
Beni tanıyanlar yine iyi bilir yanımda karanfil yada şeker mutlaka bulunur...
Şimdi mesele bu değil...
Eğer kokudan rahatsız olduğundan şikayet ediyorsun bende rahatsız olduğum kokuyu söylüyorum...
Rahatsız oluyorum diye millet balıkmı pişirmesin...
Ayrıca tiryakisine sor bakalım lüksmü...
Bir çok arkadaşım var son son parasıyla yemek yerine sigara alan...
Yurtta kalırken inşaat iskelesinden kaçıp gecenin bi vakti sigara almak için ta çarşıya giden arkadaşlarım vardı...

he bak yine dedigime geldik güzel kardesim bana söylermisin bunun adi irade zayifligi degilde nedir? neden bir insan son parasini sigaraya versin?
evet ben sigara kokusundan asiri derecede rahatsiz oluyorum o halde birisi sigara iciyorsa o kokuyu yaymamaninda yolunu bulacak nasilki ben iskembeyi severek iciyorsam onun kokusunada care buluyorum sonucta toplum icine cikiyoruz o halde kimse benim agiz kokumu cekmek zorunda degil..

İntifada 01-09-2011 01:08

Neden iradesizlik olsun adam ben sigara içmeyeceğim deyip içiyorsa o irade zayıflığıdir diğer türlü adam istiyor içiyor sanane banane
Desen ki adam beni pasif içici yapıyor sağlığımla oynuyor doğrusun derim...
Ama ben kokusundan rahatsız oluyorum içmesinler diyorsan alacaksın tasini tarağını memleketinin yaylalarına taşınacaksın şehir hayatında her kokuya katlanıyorsun mecbur onada katlanacaksın

Mavera 01-09-2011 01:18

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845353)
Neden iradesizlik olsun adam ben sigara içmeyeceğim deyip içiyorsa o irade zayıflığıdir diğer türlü adam istiyor içiyor sanane banane
Desen ki adam beni pasif içici yapıyor sağlığımla oynuyor doğrusun derim...
Ama ben kokusundan rahatsız oluyorum içmesinler diyorsan alacaksın tasini tarağını memleketinin yaylalarına taşınacaksın şehir hayatında her kokuya katlanıyorsun mecbur onada katlanacaksın

ben kokudan rahatsiz oluyorum hatta itici buluyorum ama bu benim onlarin o zikkimi icme hakkina karismama sebeb degildir cünkü bu durum özneldir yani benim rahatsizligim beni ilgilendirir..
tabiki icen biride enaz benim kadar bana saygi göstermelidir o zikkimi iciyorsa pasif iciciy, kokuyu, genclere özentiyi gözardi edemez..
birde bir anket yapalim yüzde kac bu mereti isteyerek iciyor ? birde kusura bakma ama bananeci bir tavri asla takinamam cünkü benim kardesim, halam, dayim, amacam,arkadasim bu mereti icecek, zehirlenecek hem cebine, hem sagligina hemde cevresine zarar verecek bende "bana dokunmayan yilan bin yasasin" diyecegim..
hocam buna hem benim inandigim din, hem gecmisim izin vermez zarari tespit edilmis bir meretle elimden geldigi kadar mücadale ederim ve bunuda her ortamda dile getiririm..
zaten bu yüzden gerek lise yillarimda gerekse ünv yillarimda sigara ve alkole karsi her türlü faaliyetin icinde bulundum ve bulunmaya devam edecegim cünkü ne bim kardesimin nede ülkemin dumana verecek cok parasi yok..

EpiVaTeS 01-09-2011 01:48

içiyorum yahu size ne la...???

Mavera 01-09-2011 01:51

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845359)
içiyorum yahu size ne la...???

ona verdigin parayla bize yemek ismarla desek hic orali olmazsin :)... icin bakalim su zikkimi bunlar iyi günleriniz :)

İntifada 01-09-2011 01:52

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845356)

ben kokudan rahatsiz oluyorum hatta itici buluyorum ama bu benim onlarin o zikkimi icme hakkina karismama sebeb degildir cünkü bu durum özneldir yani benim rahatsizligim beni ilgilendirir..
tabiki icen biride enaz benim kadar bana saygi göstermelidir o zikkimi iciyorsa pasif iciciy, kokuyu, genclere özentiyi gözardi edemez..
birde bir anket yapalim yüzde kac bu mereti isteyerek iciyor ? birde kusura bakma ama bananeci bir tavri asla takinamam cünkü benim kardesim, halam, dayim, amacam,arkadasim bu mereti icecek, zehirlenecek hem cebine, hem sagligina hemde cevresine zarar verecek bende "bana dokunmayan yilan bin yasasin" diyecegim..
hocam buna hem benim inandigim din, hem gecmisim izin vermez zarari tespit edilmis bir meretle elimden geldigi kadar mücadale ederim ve bunuda her ortamda dile getiririm..
zaten bu yüzden gerek lise yillarimda gerekse ünv yillarimda sigara ve alkole karsi her türlü faaliyetin icinde bulundum ve bulunmaya devam edecegim cünkü ne bim kardesimin nede ülkemin dumana verecek cok parasi yok..

Gayette banane bu konuda...
Senin mücadele için söylediğin herşey paketin üzerinde yazıyor zaten...
Öldürürde yazıyor hasta ederde yazıyor çevrendekilere zarar verirde yazıyor...
Yazıyla yetinmiyor resim koyuyor sonun böyle olur diye...
Adam tinlamıyor içiyor daha ben ne yapayım...

Mavera 01-09-2011 01:59

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845361)
Gayette banane bu konuda...
Senin mücadele için söylediğin herşey paketin üzerinde yazıyor zaten...
Öldürürde yazıyor hasta ederde yazıyor çevrendekilere zarar verirde yazıyor...
Yazıyla yetinmiyor resim koyuyor sonun böyle olur diye...
Adam tinlamıyor içiyor daha ben ne yapayım...

haci o zaman basbakanimiza neden banane degil o neden her platformda sigarayla savasiyor, herkesin paketini aliyor, milletvekillerine baskin yapiyor, topladigi paketleri koleksiyon yapiyor hemde en fazla vergi sigaradan alindigi halde basbakanimiz tam anlamiyla sigaraya savac acti ki büyük sigara firmalarinin resmen hedefinde..

EpiVaTeS 01-09-2011 02:01

yok yemekte ısmarlarım...
sigaramıda içerim...

Mavera 01-09-2011 02:02

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845369)
yok yemekte ısmarlarım...
sigaramıda içerim...

icmesine ic ama sanki cok iyi bir haltmis gibi reklaminida yapmaya gerek yok sonucta her konuda zararli bir meret o halde ictiginle kal abicim ;)

CeVHeR 01-09-2011 02:07

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845368)
haci o zaman basbakanimiza neden banane degil o neden her platformda sigarayla savasiyor, herkesin paketini aliyor, milletvekillerine baskin yapiyor, topladigi paketleri koleksiyon yapiyor hemde en fazla vergi sigaradan alindigi halde basbakanimiz tam anlamiyla sigaraya savac acti ki büyük sigara firmalarinin resmen hedefinde..

Emin ol ki hiçbir sigara firmasının hedefinde değil...
ünkü sigara satışlarına çok fazla bir değişiklik olmadı, kaçağın biraz artmasını saymaz isek...
Ayrıca sigara çok fazla tüketilen bir mamul olduğu için, satışları yarı yarıya düşse dahi, sigara firmaları çokda fazla zarar etmezler...
Şu an piyasada en fazla parayı döndüren ürün, açık ara farkla sigaradır...

Mavera 01-09-2011 02:10

Alıntı:

CeVHeR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845376)
Emin ol ki hiçbir sigara firmasının hedefinde değil...
ünkü sigara satışlarına çok fazla bir değişiklik olmadı, kaçağın biraz artmasını saymaz isek...
Ayrıca sigara çok fazla tüketilen bir mamul olduğu için, satışları yarı yarıya düşse dahi, sigara firmaları çokda fazla zarar etmezler...
Şu an piyasada en fazla parayı döndüren ürün, açık ara farkla sigaradır...

hadi bu zikkimin icilmesinden vazgectim neden para yerliye gitmiyor sonucta kaliteli tütün üretimi var bari öyle yada böyle insanlar zehirleniyor bari para emparyaliste degilde yerliye gitsin diyecegim ama..

EpiVaTeS 01-09-2011 02:11

ne reklam yapcam yaf...:)

Mavera 01-09-2011 02:12

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845379)
ne reklam yapcam yaf...:)

o zaman söyle büyük harflerle sigara sagliga zararlidir, icerseniz benim gibi erken tahtaliköye gidersiniz yazda görelim ciddiyetini :)

EpiVaTeS 01-09-2011 02:13

SİGARA SAĞLIĞA ZARARLIDIR...
İÇMEYİN...
amma velakin içenede saygı duyun...
yok duymuyorum diyorsanız çokta tın...

CeVHeR 01-09-2011 02:14

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845378)
hadi bu zikkimin icilmesinden vazgectim neden para yerliye gitmiyor sonucta kaliteli tütün üretimi var bari öyle yada böyle insanlar zehirleniyor bari para emparyaliste degilde yerliye gitsin diyecegim ama..

Yerliden kasıt...
Bir tek tekel ürünleri vardı ama oda artık British American Tobacconun elinde. Yani Türk sigaralarıda BAT patentli sürülüyor piyasaya... BAT aldıktan sonra Türk sigaralarıda tabana vurdu zaten. Sigarada %1 pazar payı bile dünyalar ederken BAT bir senede %20 ye yakın pazar kaybetti. Ama pazarın hakimi tabiki de Marlboro grubu yani Philips Morris, emde açık ara farkla...

Mavera 01-09-2011 02:15

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845383)
SİGARA SAĞLIĞA ZARARLIDIR...
İÇMEYİN...
amma velakin içenede saygı duyun...
yok duymuyorum diyorsanız çokta tın...

saygi duymaz olurmuyum abicim metroda yer veriyorum nede olsa normal sartlarda onlar önden gidiyorlar ayrica devamli mendil tasiyorum ki öksürüge kapilan tiryakilere uzatiyorum :)..
ama senide anliyorum sigarayi birakinca göbek bagliyacam diye korkuyorsun ;D;D

Mavera 01-09-2011 02:19

Alıntı:

CeVHeR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845384)
Yerliden kasıt...
Bir tek tekel ürünleri vardı ama oda artık British American Tobacconun elinde. Yani Türk sigaralarıda BAT patentli sürülüyor piyasaya... BAT aldıktan sonra Türk sigaralarıda tabana vurdu zaten. Sigarada %1 pazar payı bile dünyalar ederken BAT bir senede %20 ye yakın pazar kaybetti. Ama pazarın hakimi tabiki de Marlboro grubu yani Philips Morris, emde açık ara farkla...

yerliden kastim tekeldi ama oda özellestirilip tadk mi ne oldu ayrica PM sadece türkiye de degil dünyada piyasanin hakimi sonucta adamlar pazarlama konusunda cok öndeler..
sigaradan hic anlamam o yüzden aralarindaki tek farkin fiyat oldugunu sanacak kadar cahilimdir yani lighti daha azmi zehirler yoksa bilmem x markasi kaliteli oldugundami pahallidir bilmem ama bildigim tek nokta bu sektör sadece türkiyede degil dünyada vazgecilmeyecek sektördür..
türkiye de sigara tüketimini rakamsal olarak bilemiyorum ama sigara icme yaasinin 12-13 lere düstügü kesin bu konuda tabiki aile, cevre, tv gibi faktörler gözardi edilemez..

onurcan 01-09-2011 02:22

yeğen senin sigara içtiğini bilmiyordum...
PARASINI EL DUMANINI YEL ALIR..
benim elemanın biri tiryaki adam ekmek niyetine içiyor Allah korusun adama kaç kere anlattım günde iki paket kazancının yarısını sigaraya veriyor.. Allahım bunlara akıl fikir vede İRADE ihsan eyle...

CeVHeR 01-09-2011 02:22

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845387)
yerliden kastim tekeldi ama oda özellestirilip tadk mi ne oldu ayrica PM sadece türkiye de degil dünyada piyasanin hakimi sonucta adamlar pazarlama konusunda cok öndeler..
sigaradan hic anlamam o yüzden aralarindaki tek farkin fiyat oldugunu sanacak kadar cahilimdir yani lighti daha azmi zehirler yoksa bilmem x markasi kaliteli oldugundami pahallidir bilmem ama bildigim tek nokta bu sektör sadece türkiyede degil dünyada vazgecilmeyecek sektördür..
türkiye de sigara tüketimini rakamsal olarak bilemiyorum ama sigara icme yaasinin 12-13 lere düstügü kesin bu konuda tabiki aile, cevre, tv gibi faktörler gözardi edilemez..

Sigara ile çok farklı bilgiler verebilirim ama sigrayı özendirmiş gibi olurum ve buna vicdanım elvermez...
tek söyleyeceğim sigarada dönen para, hiç bir ticari malzemede yok...

Mavera 01-09-2011 02:26

zaten kurtlar vadisinde de ucundan deginiyorlar bu ranta ;)

CeVHeR 01-09-2011 02:31

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845391)
zaten kurtlar vadisinde de ucundan deginiyorlar bu ranta ;)

Biz Türkiyede dağıtım yapan 4. büyük sigara firmasıyız ( zaten 5 tane var :) ) ve İstanbul2 un dörtte birine bakan bir distribitörüz ( yaklaşık 3000bayii ), aylık ciromuz takriben 1,5 trilyon. Bizim pazarımız %4, PMI' ın %40; varın siz hesap edin aynı bölgede PMI' ın ne kadar ciro yaptığını. JTI, BAT ve ET yide unutmayın :)
Dudak uçuklatan bir rakam çıkacak karşınıza...

İntifada 01-09-2011 02:40

Gelenler belgeselinde sigarayla ilgili bir kisim evde olsam linkinı koyardım...
Sigarayla masonları nasıl zengin ettiğimizi anlatıyor...
Abdurrahman dilipak bir organizasyonda salondakilerden sigaralarini sahneye atmalarını istiyordu...
Slogan atmayın samimiyseniz cebinizdeki şeytan otunu sahneye atın diyordu :)
Hey gidi hey keşke sigara içmeseniz ama madem içiyorsunuz verin bir dal :)

CeVHeR 01-09-2011 02:42

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845398)
Gelenler belgeselinde sigarayla ilgili bir kisim evde olsam linkinı koyardım...
Sigarayla masonları nasıl zengin ettiğimizi anlatıyor...
Abdurrahman dilipak bir organizasyonda salondakilerden sigaralarini sahneye atmalarını istiyordu...
Slogan atmayın samimiyseniz cebinizdeki şeytan otunu sahneye atın diyordu :)
Hey gidi hey keşke sigara içmeseniz ama madem içiyorsunuz verin bir dal :)

O gün Mavi Marmayı karşıladığımız kalabalıkda siagara içenlerin %50 sinden fazlsasında PMI ürünü vardı, bundan emin olabilirsin ;)

İntifada 01-09-2011 03:00

Alıntı:

CeVHeR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845400)
O gün Mavi Marmayı karşıladığımız kalabalıkda siagara içenlerin %50 sinden fazlsasında PMI ürünü vardı, bundan emin olabilirsin ;)

Unnamed yüzünden döveceklerdi bizi zaten :)

unnamed 01-09-2011 12:20

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845406)
Unnamed yüzünden döveceklerdi bizi zaten :)

arkadaki hatunlar amma sövmüşlerdi he(:
neyse bir bakış yaptım, hemen başka yere gittiler;D;D;D
karışmayın elalemin sigarasına;D;D

Fırat 01-09-2011 13:19

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845215)
Sigaranın zararlarıyla alakalı olarak açmış olduğum bir konuya sanki nispet yaparcasına, sigarayı övücü ve hatta kusura bakmayın ama seviyesizce resimlerle üste çıkmanızı teessüfle karşılıyorum.

Bu ve benzeri yorum yapan arkadaşların yorumlarını görevli arkadaşların silmesini rica ediyorum.

Yapmış olduğunuz tavır gerçekten çok ayıp!

Burada kime ve neye nispet yapıyorsunuz. Ben kendi çıkarım için, cebime para girecek diye mi bunları foruma ekliyorum ve de bilhassa sigara üzerine itina ile duruyorum. Tabi ki hayır!

Ola ki bir arkadaşımız bırakır ya da bırakma eğiliminde olur ümidiyle. Başka ne gibi bir çıkarım olabilir!

Hm seviyesizce demeniz bile ne kadar seviyesiz olduğunuzu gösterir feride hanım.. Sigara içen bir insan bir iki resim ve konuyla mı bırakır mı sizce.. Bu iş olsa olsa tedaviyle olur.. Forumun seviyesi iyice düştü.

Feride 01-09-2011 18:12

Alıntı:

Fırat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845466)
Hm seviyesizce demeniz bile ne kadar seviyesiz olduğunuzu gösterir feride hanım.. Sigara içen bir insan bir iki resim ve konuyla mı bırakır mı sizce.. Bu iş olsa olsa tedaviyle olur.. Forumun seviyesi iyice düştü.

Ne kadar da dokunulmazmış o sigaranız meğer..

O zaman herkes elini eteğini çeksin sigaranın zararlarını anlatma konusunda. Nasıl olsa kimse bırakmazmış..!

Allah'tan sigarayla savaşan insanlar var günümüzde. Siz içiyorsanız eğer Allah size de bir an önce bırakmayı nasip etsin. Daha ne diyebilirim ki..

İntifada 01-09-2011 19:19

Feride senin benim yada diğer sigara içmeyenlerin içenlere söylediği herşey zaten paketlerin üzerinde yazıyor...
Resimler var bu hale gelirsiniz diye arka yüzünde
Adamlar o yazılara o resimlere bakarak içinden sigarayı alıp içiyor...
Bir pakette kaç sigara var bilmiyorum 20 desek günde 1 paket sigara içen adam 20 kere görüyor o yazıları resimleri
Haftaya aya vurmuyorum bile...
Düşün bu adamlar buna rağmen bırakmıyor 1 konuylamı bir ikazlamı bırakacak...
Ben sigara içen bir insan olsam bu konuya tek cevap yazardım...
Kahvehaneler sigara tiryakisi 60 yaş üstü insanla dolu derdim...

Feride 01-09-2011 19:36

Akıncı senin sağduyu sahibi birisi olduğunu düşünüyorum. Ancak son yazdığın cümle tuhaf geldi. O zaman bir de sen sigaranın sebebiyet verdiği hastalıklarla mücadele eden kişilerin kaldığı hastane odalarına bak istersen..

Orada da durumun ne halde olduğunu belki bir süreliğine de olsa müşahade edebilme fırsatı bulursun. Yaşıyorlar ama nasıl yaşıyorlar..

Sigara Allah'ın emri mi. Tabi ki değil. Bağımlılık yapan bir meret tamam kabul ediyorum fakat bırakılmayacak bir şey de değil heralde. Ben bu konuyu açarken sigara içenleri küçümsemiyorum başlamışlar bir kere yanlış fakat Allah yardımcıları olsun diyorum.

Onun dışında ikide bir söylenen bir söz var. Bir bu yazıyla mı bırakacak o kadar tiryaki. Hayatta kimi zaman aldığımız büyük kararların dönüm noktasını, küçük bir kıvılcım körüklemez mi..Ben olaya bu zaviyeden bakıyorum.

Konuyu açtım pişman değilim tabi ki. Ama bazı arkadaşların yorumlarına bakıyorum da, sanki bu konuyu açmakla onlara hakaret etmişim. Öyle bir halleri var..

Başka bir alandan,namaz konusundan örnek vermek istiyorum müsadenle;
Namaz bir çok kişinin nefssine çok ağır geliyor. Bunu tanıdığım bir kişide de yakınen müşahade ettim. Namaza başlamış fakat, klasik olacak ama nefsine ağır geldiği için bırakmış. Ancak sürekli namaz konusuyla ilgili yazılar, metinler, nasihatler kulağına çalınıyor idi. Yani istiyor bunları okuyor ama zor geliyor gene de..

Ve bir süre sonra tekrar döndü namazına. Belki okuduğu bir yazıdan hemen başlamadı ama o okuduğu karşılaştığı satırlar yani onların bir bütünü beyninde adeta tekrar fırtınaların kopmasına sebep oldu ve neticede tekrar namazına döndü..

Yani herşey bir bütünün parçaları. Bugün benim yayınladığım bir yazı yarın okduğu başka bir şey, başka bir gün kulağına çalınan bir nasihat. Allah'tan ümit kesilmez..

Saltuk Buğra Han 01-09-2011 20:07

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845593)
Akıncı senin sağduyu sahibi birisi olduğunu düşünüyorum. Ancak son yazdığın cümle tuhaf geldi. O zaman bir de sen sigaranın sebebiyet verdiği hastalıklarla mücadele eden kişilerin kaldığı hastane odalarına bak istersen..

Orada da durumun ne halde olduğunu belki bir süreliğine de olsa müşahade edebilme fırsatı bulursun.

Sigara Allah'ın emri mi. Tabi ki değil. Bağımlılık yapan bir meret tamam kabul ediyorum fakat bırakılmayacak bir şey de değil heralde. Ben bu konuyu açarken sigara içenleri küçümsemiyorum başlamışlar bir kere yanlış fakat Allah yardımcıları olsun diyorum.

Onun dışında ikide bir söylenen bir söz var. Bir bu yazıyla mı bırakacak o kadar tiryaki. Hayatta kimi zaman aldığımız büyük kararların dönüm noktasını, küçük bir kıvılcım körüklemez mi..Ben olaya bu zaviyeden bakıyorum.

Konuyu açtım pişman değilim tabi ki. Ama bazı arkadaşların yorumlarına bakıyorum da, sanki bu konuyu açmakla onlara hakaret etmişim. Öyle bir halleri var..

Başka bir alandan örnek vermek istiyorum. Namaz konusunda örnek vermek istiyorum müsadenle;
Namaz bir çok kişinin nefssine çok ağır geliyor. Bunu tanıdığım bir kişide de yakınen müşahade ettim. Namaza başlamış fakat, klasik olacak ama nefsine ağır geldiği için bırakmış. Ancak sürekli namaz konusuyla ilgili yazılar, metinler, nasihatler kulağına çalınıyor idi. Yani istiyor bunları okuyor ama zor geliyor gene de..

Ve bir süre sonra tekrar döndü namazına. Belki okuduğu bir yazıdan hemen başlamadı ama o okuduğu karşıladığı satırlar yani onların bir bütünü beyninde adeta tekrar fırtınaların kopmasına sebep oldu ve neticede tekrar namazına döndü..

Yani herşey bir bütünün parçaları. Bugün benim yayınladığım bir yazı yarın okduğu başka bir şey, başka bir gün kulağına çalınan bir nasihat. Allah'tan ümit kesilmez..

Aynen katılıyorum.
Şöyle bir şey desem uygun olurmu acaba.
Eğer bir gün mahşer de
Görürsen bacaksız iki tane gazi
Bil ki muhakkak
Onlardan bir tanesi Niyazi,
Çünkü,
Biri elinde tüfek Düşmana karşı savaşırken olmuş gazi,
Diğeri sigaranın esiri olmuş,bacaksız Niyazi.

Mavera 01-09-2011 20:11

ve malesef sigaranin neden oldugu hastaliklardan ölenlerin sayisi tarihimizdeki bilumum savasta kaybettiklerimizden daha fazla..

unnamed 01-09-2011 20:16

bakın özgürlüklerden dem vuruyoruz...
ama hükümetimiz sayesinde sigara içen vatandaş ikinci sınıf insan gibi görülmeye başlandı...
toplumdan dışlanıyor...
yakında kapılarda sigara içenler giremez diye bir ibaredemi göreceğiz yoksa?
hükümet istediği kadar yasak koysun...
sigara fiyatlarında düşüş geldiği zaman vergi koyarım desin...
4. Murat zamanında da olmuştuda ne işe yaradı...

Gönülden 01-09-2011 20:17

Feridecim şimdi hekes namaz kılmanın farz olduğunu biliyor ama kılmıyor..günde 5 kez ezan okunmasına rağmen...şimdi millet bunu heran şahit oluyor ama kılmıyor diye biz anlatmak şuurumuzdan vazgeçecek değiliz ya :) sigarada bunun gibi...

Feride 01-09-2011 20:19

Alıntı:

Gönülden Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845615)
Feridecim şimdi hekes namaz kılmanın farz olduğunu biliyor ama kılmıyor..günde 5 kez ezan okunmasına rağmen...şimdi millet bunu heran şahit oluyor ama kılmıyor diye biz anlatmak şuurumuzdan vazgeçecek değiliz ya :) sigarada bunun gibi...

Kesinlikle hemfikiriz..

Teşekkürler..

Mavera 01-09-2011 20:22

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845614)
bakın özgürlüklerden dem vuruyoruz...
ama hükümetimiz sayesinde sigara içen vatandaş ikinci sınıf insan gibi görülmeye başlandı...
toplumdan dışlanıyor...
yakında kapılarda sigara içenler giremez diye bir ibaredemi göreceğiz yoksa?
hükümet istediği kadar yasak koysun...
sigara fiyatlarında düşüş geldiği zaman vergi koyarım desin...
4. Murat zamanında da olmuştuda ne işe yaradı...

acikcasi bu konuda basbakanimizi, hükümetimizi sonuna kadar destekliyorum.. ben ilk mesajimda "ikinci sinif" siniflardirmasini yapacakdim ama agir kacar diye yapmadim ama yinede sigara icenler ve icmeyenler diye bir kategorize yapilabilir..
sunu acikca ve net söyleyebilirim bana göre sigara icmemek bir ayricalikdir..
icene sonuna kadar saygim var ama acikcasi sigaraya aktarilan para, kaybedilen saglik icimi ciz ettiriyor..
herkesin kendi bilecegi seydir sonucta bu beden bize emanettir o halde bedenin sagligini korumakta insanoglunun görevidir o acidan her bir uzvun bizden hesap soracagi günde Rabbim hepimize kolaylik versin güzel kardesim..

unnamed 01-09-2011 21:18

eyvallah bunun farkındayız....
ama kalkıpta sigara içmeyenler için bi lokantada sigara yasağı getiriliyorsa içenler içinde bir yer yapılması lazım...
sadece ben niye sigara içmeyen bir insana saygı gösteriyorum ki?
içmiyorsa kendi bileceği iştir...

Mavera 01-09-2011 21:23

kardes bana göre yer gösterilmemesi gayet normaldir cünkü sigara bir nevi zevk olayina giriyor yani bu durumda yer olup, olmamasi tamamen isletmenin tasarrufundadir..
kabul edelim sigara icenle, icmeyen arasinda bir ayrim olacaksa öncelik sigara icmeyenin olmalidir ki hükümetimiz icraat anlaminda buna cok dikkat ediyor hatta onu birakin özel sektörde bazi firmalar is formuna sigara ve alkol durumunu ekliyor ve öncelik olarak sigara, alkol kullanmayanlari tercih edebiliyor..

All times are GMT +3. The time now is 08:20.