![]() |
Alıntı:
Hatta çokta severim özellikle beni çok tanıyan kişiler bilir sarımsağı aşırı derecede severim... Insanların arasına öyle çıkmam... Beni tanıyanlar yine iyi bilir yanımda karanfil yada şeker mutlaka bulunur... Şimdi mesele bu değil... Eğer kokudan rahatsız olduğundan şikayet ediyorsun bende rahatsız olduğum kokuyu söylüyorum... Rahatsız oluyorum diye millet balıkmı pişirmesin... Ayrıca tiryakisine sor bakalım lüksmü... Bir çok arkadaşım var son son parasıyla yemek yerine sigara alan... Yurtta kalırken inşaat iskelesinden kaçıp gecenin bi vakti sigara almak için ta çarşıya giden arkadaşlarım vardı... |
Alıntı:
Ayrıca nasıl gidiyor 1 saatte sarımsak kokusu ağızdan :) formülünü sôyle bizde bilelim şekere o kadar para vermeyelim |
Alıntı:
cok basit eger sarimsak, sogan gibi agiz kokutan ürünlerin arasina birseyler yemen lazim :).. simdi sigara ile sogan, sarimsak arasindaki fark sudur bir insan günde kac kez sogan, sarimsak yer? kaldiki sogan, sarimsak yersen agzin kokar ama sigara icersen nefesin kokar ve agiz kokusunun gitmesi uzun sürmez ama nefes kokusu öyle kolay gitmez ;).. kaldiki sogan, sarimsak kokusu üstüne sinmez ama sigara kokusu siner kaldiki ben sogan, sarimsak kokan birinide savunmam cünkü buda bir sekilde görgüsüzlükdür ama sigaradan daha masumanedir ;) |
Alıntı:
evet ben sigara kokusundan asiri derecede rahatsiz oluyorum o halde birisi sigara iciyorsa o kokuyu yaymamaninda yolunu bulacak nasilki ben iskembeyi severek iciyorsam onun kokusunada care buluyorum sonucta toplum icine cikiyoruz o halde kimse benim agiz kokumu cekmek zorunda degil.. |
Neden iradesizlik olsun adam ben sigara içmeyeceğim deyip içiyorsa o irade zayıflığıdir diğer türlü adam istiyor içiyor sanane banane
Desen ki adam beni pasif içici yapıyor sağlığımla oynuyor doğrusun derim... Ama ben kokusundan rahatsız oluyorum içmesinler diyorsan alacaksın tasini tarağını memleketinin yaylalarına taşınacaksın şehir hayatında her kokuya katlanıyorsun mecbur onada katlanacaksın |
Alıntı:
ben kokudan rahatsiz oluyorum hatta itici buluyorum ama bu benim onlarin o zikkimi icme hakkina karismama sebeb degildir cünkü bu durum özneldir yani benim rahatsizligim beni ilgilendirir.. tabiki icen biride enaz benim kadar bana saygi göstermelidir o zikkimi iciyorsa pasif iciciy, kokuyu, genclere özentiyi gözardi edemez.. birde bir anket yapalim yüzde kac bu mereti isteyerek iciyor ? birde kusura bakma ama bananeci bir tavri asla takinamam cünkü benim kardesim, halam, dayim, amacam,arkadasim bu mereti icecek, zehirlenecek hem cebine, hem sagligina hemde cevresine zarar verecek bende "bana dokunmayan yilan bin yasasin" diyecegim.. hocam buna hem benim inandigim din, hem gecmisim izin vermez zarari tespit edilmis bir meretle elimden geldigi kadar mücadale ederim ve bunuda her ortamda dile getiririm.. zaten bu yüzden gerek lise yillarimda gerekse ünv yillarimda sigara ve alkole karsi her türlü faaliyetin icinde bulundum ve bulunmaya devam edecegim cünkü ne bim kardesimin nede ülkemin dumana verecek cok parasi yok.. |
içiyorum yahu size ne la...???
|
Alıntı:
ona verdigin parayla bize yemek ismarla desek hic orali olmazsin :)... icin bakalim su zikkimi bunlar iyi günleriniz :) |
Alıntı:
Senin mücadele için söylediğin herşey paketin üzerinde yazıyor zaten... Öldürürde yazıyor hasta ederde yazıyor çevrendekilere zarar verirde yazıyor... Yazıyla yetinmiyor resim koyuyor sonun böyle olur diye... Adam tinlamıyor içiyor daha ben ne yapayım... |
Alıntı:
|
yok yemekte ısmarlarım...
sigaramıda içerim... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Emin ol ki hiçbir sigara firmasının hedefinde değil... ünkü sigara satışlarına çok fazla bir değişiklik olmadı, kaçağın biraz artmasını saymaz isek... Ayrıca sigara çok fazla tüketilen bir mamul olduğu için, satışları yarı yarıya düşse dahi, sigara firmaları çokda fazla zarar etmezler... Şu an piyasada en fazla parayı döndüren ürün, açık ara farkla sigaradır... |
Alıntı:
|
ne reklam yapcam yaf...:)
|
Alıntı:
|
SİGARA SAĞLIĞA ZARARLIDIR...
İÇMEYİN... amma velakin içenede saygı duyun... yok duymuyorum diyorsanız çokta tın... |
Alıntı:
Yerliden kasıt... Bir tek tekel ürünleri vardı ama oda artık British American Tobacconun elinde. Yani Türk sigaralarıda BAT patentli sürülüyor piyasaya... BAT aldıktan sonra Türk sigaralarıda tabana vurdu zaten. Sigarada %1 pazar payı bile dünyalar ederken BAT bir senede %20 ye yakın pazar kaybetti. Ama pazarın hakimi tabiki de Marlboro grubu yani Philips Morris, emde açık ara farkla... |
Alıntı:
ama senide anliyorum sigarayi birakinca göbek bagliyacam diye korkuyorsun ;D;D |
Alıntı:
sigaradan hic anlamam o yüzden aralarindaki tek farkin fiyat oldugunu sanacak kadar cahilimdir yani lighti daha azmi zehirler yoksa bilmem x markasi kaliteli oldugundami pahallidir bilmem ama bildigim tek nokta bu sektör sadece türkiyede degil dünyada vazgecilmeyecek sektördür.. türkiye de sigara tüketimini rakamsal olarak bilemiyorum ama sigara icme yaasinin 12-13 lere düstügü kesin bu konuda tabiki aile, cevre, tv gibi faktörler gözardi edilemez.. |
yeğen senin sigara içtiğini bilmiyordum...
PARASINI EL DUMANINI YEL ALIR.. benim elemanın biri tiryaki adam ekmek niyetine içiyor Allah korusun adama kaç kere anlattım günde iki paket kazancının yarısını sigaraya veriyor.. Allahım bunlara akıl fikir vede İRADE ihsan eyle... |
Alıntı:
Sigara ile çok farklı bilgiler verebilirim ama sigrayı özendirmiş gibi olurum ve buna vicdanım elvermez... tek söyleyeceğim sigarada dönen para, hiç bir ticari malzemede yok... |
zaten kurtlar vadisinde de ucundan deginiyorlar bu ranta ;)
|
Alıntı:
Biz Türkiyede dağıtım yapan 4. büyük sigara firmasıyız ( zaten 5 tane var :) ) ve İstanbul2 un dörtte birine bakan bir distribitörüz ( yaklaşık 3000bayii ), aylık ciromuz takriben 1,5 trilyon. Bizim pazarımız %4, PMI' ın %40; varın siz hesap edin aynı bölgede PMI' ın ne kadar ciro yaptığını. JTI, BAT ve ET yide unutmayın :) Dudak uçuklatan bir rakam çıkacak karşınıza... |
Gelenler belgeselinde sigarayla ilgili bir kisim evde olsam linkinı koyardım...
Sigarayla masonları nasıl zengin ettiğimizi anlatıyor... Abdurrahman dilipak bir organizasyonda salondakilerden sigaralarini sahneye atmalarını istiyordu... Slogan atmayın samimiyseniz cebinizdeki şeytan otunu sahneye atın diyordu :) Hey gidi hey keşke sigara içmeseniz ama madem içiyorsunuz verin bir dal :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
neyse bir bakış yaptım, hemen başka yere gittiler;D;D;D karışmayın elalemin sigarasına;D;D |
Alıntı:
|
Alıntı:
O zaman herkes elini eteğini çeksin sigaranın zararlarını anlatma konusunda. Nasıl olsa kimse bırakmazmış..! Allah'tan sigarayla savaşan insanlar var günümüzde. Siz içiyorsanız eğer Allah size de bir an önce bırakmayı nasip etsin. Daha ne diyebilirim ki.. |
Feride senin benim yada diğer sigara içmeyenlerin içenlere söylediği herşey zaten paketlerin üzerinde yazıyor...
Resimler var bu hale gelirsiniz diye arka yüzünde Adamlar o yazılara o resimlere bakarak içinden sigarayı alıp içiyor... Bir pakette kaç sigara var bilmiyorum 20 desek günde 1 paket sigara içen adam 20 kere görüyor o yazıları resimleri Haftaya aya vurmuyorum bile... Düşün bu adamlar buna rağmen bırakmıyor 1 konuylamı bir ikazlamı bırakacak... Ben sigara içen bir insan olsam bu konuya tek cevap yazardım... Kahvehaneler sigara tiryakisi 60 yaş üstü insanla dolu derdim... |
Akıncı senin sağduyu sahibi birisi olduğunu düşünüyorum. Ancak son yazdığın cümle tuhaf geldi. O zaman bir de sen sigaranın sebebiyet verdiği hastalıklarla mücadele eden kişilerin kaldığı hastane odalarına bak istersen..
Orada da durumun ne halde olduğunu belki bir süreliğine de olsa müşahade edebilme fırsatı bulursun. Yaşıyorlar ama nasıl yaşıyorlar.. Sigara Allah'ın emri mi. Tabi ki değil. Bağımlılık yapan bir meret tamam kabul ediyorum fakat bırakılmayacak bir şey de değil heralde. Ben bu konuyu açarken sigara içenleri küçümsemiyorum başlamışlar bir kere yanlış fakat Allah yardımcıları olsun diyorum. Onun dışında ikide bir söylenen bir söz var. Bir bu yazıyla mı bırakacak o kadar tiryaki. Hayatta kimi zaman aldığımız büyük kararların dönüm noktasını, küçük bir kıvılcım körüklemez mi..Ben olaya bu zaviyeden bakıyorum. Konuyu açtım pişman değilim tabi ki. Ama bazı arkadaşların yorumlarına bakıyorum da, sanki bu konuyu açmakla onlara hakaret etmişim. Öyle bir halleri var.. Başka bir alandan,namaz konusundan örnek vermek istiyorum müsadenle; Namaz bir çok kişinin nefssine çok ağır geliyor. Bunu tanıdığım bir kişide de yakınen müşahade ettim. Namaza başlamış fakat, klasik olacak ama nefsine ağır geldiği için bırakmış. Ancak sürekli namaz konusuyla ilgili yazılar, metinler, nasihatler kulağına çalınıyor idi. Yani istiyor bunları okuyor ama zor geliyor gene de.. Ve bir süre sonra tekrar döndü namazına. Belki okuduğu bir yazıdan hemen başlamadı ama o okuduğu karşılaştığı satırlar yani onların bir bütünü beyninde adeta tekrar fırtınaların kopmasına sebep oldu ve neticede tekrar namazına döndü.. Yani herşey bir bütünün parçaları. Bugün benim yayınladığım bir yazı yarın okduğu başka bir şey, başka bir gün kulağına çalınan bir nasihat. Allah'tan ümit kesilmez.. |
Alıntı:
Şöyle bir şey desem uygun olurmu acaba. Eğer bir gün mahşer de Görürsen bacaksız iki tane gazi Bil ki muhakkak Onlardan bir tanesi Niyazi, Çünkü, Biri elinde tüfek Düşmana karşı savaşırken olmuş gazi, Diğeri sigaranın esiri olmuş,bacaksız Niyazi. |
ve malesef sigaranin neden oldugu hastaliklardan ölenlerin sayisi tarihimizdeki bilumum savasta kaybettiklerimizden daha fazla..
|
bakın özgürlüklerden dem vuruyoruz...
ama hükümetimiz sayesinde sigara içen vatandaş ikinci sınıf insan gibi görülmeye başlandı... toplumdan dışlanıyor... yakında kapılarda sigara içenler giremez diye bir ibaredemi göreceğiz yoksa? hükümet istediği kadar yasak koysun... sigara fiyatlarında düşüş geldiği zaman vergi koyarım desin... 4. Murat zamanında da olmuştuda ne işe yaradı... |
Feridecim şimdi hekes namaz kılmanın farz olduğunu biliyor ama kılmıyor..günde 5 kez ezan okunmasına rağmen...şimdi millet bunu heran şahit oluyor ama kılmıyor diye biz anlatmak şuurumuzdan vazgeçecek değiliz ya :) sigarada bunun gibi...
|
Alıntı:
Teşekkürler.. |
Alıntı:
sunu acikca ve net söyleyebilirim bana göre sigara icmemek bir ayricalikdir.. icene sonuna kadar saygim var ama acikcasi sigaraya aktarilan para, kaybedilen saglik icimi ciz ettiriyor.. herkesin kendi bilecegi seydir sonucta bu beden bize emanettir o halde bedenin sagligini korumakta insanoglunun görevidir o acidan her bir uzvun bizden hesap soracagi günde Rabbim hepimize kolaylik versin güzel kardesim.. |
eyvallah bunun farkındayız....
ama kalkıpta sigara içmeyenler için bi lokantada sigara yasağı getiriliyorsa içenler içinde bir yer yapılması lazım... sadece ben niye sigara içmeyen bir insana saygı gösteriyorum ki? içmiyorsa kendi bileceği iştir... |
kardes bana göre yer gösterilmemesi gayet normaldir cünkü sigara bir nevi zevk olayina giriyor yani bu durumda yer olup, olmamasi tamamen isletmenin tasarrufundadir..
kabul edelim sigara icenle, icmeyen arasinda bir ayrim olacaksa öncelik sigara icmeyenin olmalidir ki hükümetimiz icraat anlaminda buna cok dikkat ediyor hatta onu birakin özel sektörde bazi firmalar is formuna sigara ve alkol durumunu ekliyor ve öncelik olarak sigara, alkol kullanmayanlari tercih edebiliyor.. |
All times are GMT +3. The time now is 08:20. |