Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Mesut Yılmaz "Erbakan hükümeti dik durabilseydi" (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=143722)

0000000000 01-28-2011 15:12

O söylediğin manada pişmanlık yok sadece o gün yaşanılanlar için üzüntü var. Birilerinin yorumu ile yanaşma böyle yanaşırsan müspet hareket edenin niyetini gasp etmiş olursun. Senin yöntemin o gün başarılı olacak olmuş olsaydı zaten dediğini birlik sergilenirdi. Tıpkı Şeyh said hz nin Said Nursi hz lerini cihata cağırdığında ona eşlik etmemesi gibi. Hoca hatasız değil ama bu hata ise Said Nurside o dönem o kararı ile hata yapmıştır. Mümkünmü hayır benim aklıma benim islam yorumuma göre o günki karar ile 28 şubattaki kararları bugün rahat şekilde verdiğimiz savaşın temelleridir.

Özgür Çağrı 01-28-2011 15:13

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 852155)
hmm...
belli belli...
çokta korkarım ya neyse...

Küttemisin reyiz
Bizim kuruluşların programları var mısır konsolosluğunun önünde haberin varmı ?

0000000000 01-28-2011 15:14

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 852155)
hmm...
belli belli...
çokta korkarım ya neyse...

Korkma zaten korkulacak adam değil o , bana inanmassan ona sorarsın ;ı:

İntifada 01-28-2011 15:20

yok kütahyada değilim...
mitingden sabah haberim oldu katılamadım...
http://www.facebook.com/RNN.NEWS
takip et bu sayfayı...
google chrome çevirileri gayet güzel oluyor...
mısırdan canlı yayın...

unnamed 01-28-2011 15:36

herseyi gectim...
siyasette lafiniz guclu olmasi icon arka.izinda guclu olmasi lazim...
erbakanin o zaman m.vekili sayisi neydi?
Ak Parti nin su anda m.vekili sayisi nedir?
bunlai bir kiyaslama yapalim...
hoca hasizdir demiyorum...
basiretli bir siyasetci olup kriz surecini yonetemedi...
ama arkasindada destek yoktu...
hic bahsetmek istemesemde konu yine Gulen e geldi...
suna bir karar verin artik....
Gulen siyasetcimi?
Kanaat onderimi yoksa sadece emekli maasiyla gecinen bir imam mi?

0000000000 01-28-2011 15:59

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 852180)
herseyi gectim...
siyasette lafiniz guclu olmasi icon arka.izinda guclu olmasi lazim...
erbakanin o zaman m.vekili sayisi neydi?
Ak Parti nin su anda m.vekili sayisi nedir?
bunlai bir kiyaslama yapalim...
hoca hasizdir demiyorum...
basiretli bir siyasetci olup kriz surecini yonetemedi...
ama arkasindada destek yoktu...
hic bahsetmek istemesemde konu yine Gulen e geldi...
suna bir karar verin artik....
Gulen siyasetcimi?
Kanaat onderimi yoksa sadece emekli maasiyla gecinen bir imam mi?

Bak bir çok yorumdan daha iyi idi..

Hocanın siyaset ile işi yok ama birileri illaki onu siyastci yapmak istiyor. Kara zihniyet humeyni gibi gelecek demiyormu şerefsiz bunlar kim bunlar , kim olacak kemalistler

Ukbâ 01-28-2011 19:57

00000000 Nickli üyemizin maaşını artırma kararı aldım . :) O kadar yerel baskıya rağmen iy mücadele etmiş. Kimileri prensip gereği bağ kurmuş ama biryönü ile tutmuş. Arkasındayım. Reyiz Furkanım nerden buldun bu kadar küpürü bir anda. Elbet izmitte yakalar bir camide kıstırırım seni.:)

depare 01-28-2011 21:01

Cihadı bu asra göre yorumlamak nedir..? Din mi eskidi de yeniliyorsunuz..?

Sonra başka biri çıkar namazı bu asra göre yorumlayıp namaz dua demektir harekete gerek yok dua edin yeter der..

Diyeceğe de benziyor 20 yıl içinde bu safsatalar yüzünden Dini çok güzel yorumlayacaklar merak etmeyin..

Dinden yırtarak asra göre yama yapılmaz..!

Ben yanlış anlıyorsam sen doğrusunu anlat..

Ukbâ 01-28-2011 21:15

Alıntı:

depare Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 852263)
Cihadı bu asra göre yorumlamak nedir..? Din mi eskidi de yeniliyorsunuz..?

Sonra başka biri çıkar namazı bu asra göre yorumlayıp namaz dua demektir harekete gerek yok dua edin yeter der..

Diyeceğe de benziyor 20 yıl içinde bu safsatalar yüzünden Dini çok güzel yorumlayacaklar merak etmeyin..

Dinden yırtarak asra göre yama yapılmaz..!

Ben yanlış anlıyorsam sen doğrusunu anlat..

Depare kardeşim Namaza yorum kazandırmak ne oluyor ki . Adamı dinden çıkarır bu öyle değilmi. Cihat olayından ne anlıyorsun ki cihat üzerinde ameliyat yapmak isteyenleri namazı ve orucu erozyona uğratmak isteyenler ile aynı kefeye koyuyorsun. Ben size Cihat ilim ile fen ile olur dediğim de dinde asimile etmiş olurmuyum ki .

depare 01-28-2011 21:29

Alıntı:

Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 852273)
Depare kardeşim Namaza yorum kazandırmak ne oluyor ki . Adamı dinden çıkarır bu öyle değilmi. Cihat olayından ne anlıyorsun ki cihat üzerinde ameliyat yapmak isteyenleri namazı ve orucu erozyona uğratmak isteyenler ile aynı kefeye koyuyorsun. Ben size Cihat ilim ile fen ile olur dediğim de dinde asimile etmiş olurmuyum ki .

Olmazsın tabiki Cihad iki kısımdır ilimle yapılan ayrıdır savaşla yapılan ayrı...

Benim karşı çıktığım bu asırda savaşla yapılan cihadın hükümsüz olup sadece ilimle yapılması gerektiği görüşüdür..

Savaş olmadığı sürece cihad ilimle yapılır ama savaşı gerektirecek bir pozisyon olduğun da burda Allahın "Onlarla cizye verinceye kadar savaşın" emri görmezden gelinip sadece ilimle yapılmaya devam edilemez..

Öyle olsaydı 4 Halife ve Osmanlı bunca yeri feth etmeye bazılarını da zorla vergiye tabi tutmazdı..

Ben şu içinde bulunduğumuz zaman dilimin de savaş yapalım demiyorum zaten bunun için İslam devleti gerekiyor..

Karşı çıktığım asra göre yorumlama olayı bu tür görüşler Dini bozmaya yöneltir sonra bir bakıyorsun adamı hem Müslüman hemde Hristyan yapıveriyorlar :)

İntifada 01-28-2011 21:39

benim kızgınlığım cihat silahla yapılmaz diyenlere...
araya bir sadece kelimesi getirebilseler sorun yok...
cihat ''sadece'' silahla yapılmaz...

Ukbâ 01-28-2011 22:16

Alıntı:

depare Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 852283)
Olmazsın tabiki Cihad iki kısımdır ilimle yapılan ayrıdır savaşla yapılan ayrı...

Benim karşı çıktığım bu asırda savaşla yapılan cihadın hükümsüz olup sadece ilimle yapılması gerektiği görüşüdür..

Savaş olmadığı sürece cihad ilimle yapılır ama savaşı gerektirecek bir pozisyon olduğun da burda Allahın "Onlarla cizye verinceye kadar savaşın" emri görmezden gelinip sadece ilimle yapılmaya devam edilemez..

Öyle olsaydı 4 Halife ve Osmanlı bunca yeri feth etmeye bazılarını da zorla vergiye tabi tutmazdı..

Ben şu içinde bulunduğumuz zaman dilimin de savaş yapalım demiyorum zaten bunun için İslam devleti gerekiyor..

Karşı çıktığım asra göre yorumlama olayı bu tür görüşler Dini bozmaya yöneltir sonra bir bakıyorsun adamı hem Müslüman hemde Hristyan yapıveriyorlar :)

Güzel kardeşim ilk yorumun ile şimdiki arasında anlam farkı var. Bu söylediklerinden hep beraberim. Ama savaş halindeki cihadın ne zaman hangi halde gerekli olduğuna kim karar verecek . Yada söyle şöyleyim 28 şubat sürecinde silah ile cihat yapılmalımıydı . Konumuz bu olduğu için bunu soruyorum. Görüşümüz buna göre olursa konu dışına çıkmamış oluruz değilmi. Arkadaşımzda bahsetmiş Şeyh Said'in şeriaat için almış olduğu ayaklanmaya itiraz eden Said Nursi de bir din alimi olarak cihat yorumu yapmış oluyor. Anlatmak ve söylemek istediğim bunlardan ibaret.

manifesto 01-28-2011 22:22

28 Şubatta kim kimi hançerledi ben anlamadım doğrusu.
Şimdi Sap partisi AK Partiyi arkadan harçerlemiyor mu?
Erbakan Gülen Hocaya güvenip de mi hükümet oldu?
Hocanın desteğine mi muhtaçtı?
Gülen o dönemde doğru yaptı gene doğruları yapıyor

Meclise BAşörtülü vekil sokmaya çalışarak ŞOV ve Gerginlik çıkaran zihniyetlere inat Gülen herzaman olduğu gibi bugün de diyaloğu ve uzlaşıyor öngörüyor
Bu kafa bu terazide tartılmaz,hançerleyen ve ihanet arıyorsanız bize 28 şubatı yaşatanlarda ona zemin hazırlayanlarda arayın.Hala kafayı aynı duvara çarpmakda nekadar heveslisiniz..
Konu Mesut Yılmaz dı ama Gülen'i konuşmaya okadar heveslisiniz ki

unnamed 01-28-2011 22:31

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 852307)
28 Şubatta kim kimi hançerledi ben anlamadım doğrusu.
Şimdi Sap partisi AK Partiyi arkadan harçerlemiyor mu?
Erbakan Gülen Hocaya güvenip de mi hükümet oldu?
Hocanın desteğine mi muhtaçtı?
Gülen o dönemde doğru yaptı gene doğruları yapıyor

Meclise BAşörtülü vekil sokmaya çalışarak ŞOV ve Gerginlik çıkaran zihniyetlere inat Gülen herzaman olduğu gibi bugün de diyaloğu ve uzlaşıyor öngörüyor
Bu kafa bu terazide tartılmaz,hançerleyen ve ihanet arıyorsanız bize 28 şubatı yaşatanlarda ona zemin hazırlayanlarda arayın.Hala kafayı aynı duvara çarpmakda nekadar heveslisiniz..
Konu Mesut Yılmaz dı ama Gülen'i konuşmaya okadar heveslisiniz ki

bu konu içinden çıkılmaz bir hale gelicek biliyorum...
ne kadar tasvip etmesemde Başörtülü bir vekil olmasını..
herşeye rağmen onunda içeriye milleti temsil etmek için girmeye hakkkı var..
ki millet seçmiş göndermiş...
bence senin yorumların konuyu Gülen'e getiriyor...
millete bahane bulacağını çuvaldızı önce kendine batırmayı dene:güzel:
:güzel:

İntifada 01-28-2011 22:37

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 852307)

başörtüsü eylemlerine katılanlar cahil demek...
başörtüsü teferruattır demek büyük bir diyalog olsa gerek...

manifesto 01-28-2011 22:40

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 852324)
başörtüsü eylemlerine katılanlar cahil demek...
başörtüsü teferruattır demek büyük bir diyalog olsa gerek...

"Cahil " Lafı sana ait ben böyle bir söz yada imada bulunmadım.Türkiyenin önceliği başörtülü vekilmiydi? bumuydu dert? ve neticede ne oldu?onların ekmeğine yağ sürmek değirmenlerine su taşımaktan başka ne işe yaradı..??
Bu polyanacı kafa yüzünden çok sıkıntı çektik ama artk bunlara fırsat verme niyetinde değil millet.

İntifada 01-28-2011 22:43

ne senin ne benim lafım o arkadaşım...
fethullah gülen hocanın kendi lafı...
he kaynak diyeceksin
tr.fgulen.comda var...

Hakan Özkan 01-29-2011 09:51

Alıntı:

Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 852301)
Güzel kardeşim ilk yorumun ile şimdiki arasında anlam farkı var. Bu söylediklerinden hep beraberim. Ama savaş halindeki cihadın ne zaman hangi halde gerekli olduğuna kim karar verecek . Yada söyle şöyleyim 28 şubat sürecinde silah ile cihat yapılmalımıydı . Konumuz bu olduğu için bunu soruyorum. Görüşümüz buna göre olursa konu dışına çıkmamış oluruz değilmi. Arkadaşımzda bahsetmiş Şeyh Said'in şeriaat için almış olduğu ayaklanmaya itiraz eden Said Nursi de bir din alimi olarak cihat yorumu yapmış oluyor. Anlatmak ve söylemek istediğim bunlardan ibaret.

Seni en iyi ben anlıyorum Yalçın abi . Ne zaman ne yapacağını kestiremeyenlerin bütün yalnış adımları özgürlükler ile buluşmamıza mani olmuştur.

unnamed 01-29-2011 11:14

simdi kendimize su soruyu soralim...
Islam alemi su anda neden hep zulum altinda?
neden kirilan muslamanlar oluyor?
bizim kitqbimiz cihadi emrederken bizim herseyi birakip aman diyolog kurarak islerinizi cozelim dememizdenmidir yoksa?
atalarimizIslami kurallara riayet ettigi icin Islam sancagini yukseltti...
bizler daha diyologla ugrasmaya devam edersek surunmeye zulum gormeye devam ederiz...

manifesto 01-29-2011 14:49

Alıntı:

bizler daha diyologla ugrasmaya devam edersek surunmeye zulum gormeye devam ederiz...
:)
ya bu nasıl kafa böyle takmışsın sen arkadaşım diyaloğa..
1913 de 1918 de 1890 da diyalog çalışmaları mı vardı?
Ozaman durumumuz neydi..?

yani her işi felaketleri işgalleri yakında diyaloğa bağlarsanız şaşırmam.Ecdadının yolundan git tabi..o düşmanına karşı en büyük orduları en büyük topları ortaya koyarak yürüdü..
Kendi ordusuna söz geçiremeyen bir devleti savaşa mı sürükleyeceksiniz..derdiniz ne sizin anlamadım ben..

Dik durmak ancak gücle kuvvetle olur iktidar ile olur..Gücün kuvvetin yerinde değil ise pestil gibi ezerler seni koca millete de yazık edersiniz..ama sizin milleti düşündüğünüzü sanmıyorum..bozuk para gibi harcamaya hazırsınız..

İntifada 01-29-2011 15:09

saidi nursinin angilikan kilisesi baş papazı tarafından kendisine diyalog kurmak için sorulan sorulara ne cevap vermiştir bilirmisin...

manifesto 01-29-2011 15:27

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 852467)
saidi nursinin angilikan kilisesi baş papazı tarafından kendisine diyalog kurmak için sorulan sorulara ne cevap vermiştir bilirmisin...

Yani? :) Papaz diyalog kurmaya çalıştığı için mi işgale uğradık,yağmalandık.
Papaz islama dir sorular sormuş cevabını da almış..Bediüzzaman'a yönelik direk sualler değil..Papa Benediktus da islama karşı çok eleştiriler getiriyor cevabını alıyor..netice ne? şu mu;
"diyaloğu sürdürdükçe daha çok sürünürüz" bumudur.Farzet ki hiçbir diyalog yok.. papazlarla dini liderler ile siyasilerle sanat ve kültür çevreleri ile ilim adamları ile vesair....başımız göğe mi erecek ?? işgaller sömürüler son mu bulacak.islam dünyası tüm sorunlarından mı arınacak.
Saçmalıyoruz bazan farkında olmadan

İntifada 01-29-2011 15:29

hayır o değil...
daha önce neredeydiniz diye soruyor papaza...
neden istanbulu işgal ettikten sonra bu sualleri sormaya başladınbız bana diyor...
size ancak tükürükle cevap veririm diyor...
işte şimdide durum bu...
müslümanların en güçsüz olduğu dönemde diyalog masalarına oturuyorlar...
bir yandan vuruyorlar diğe yandan diyalog diyorlar...
neyse konu diyalog değil...
uzatmayalım ama istersen uzatırız ;)

unnamed 01-29-2011 15:37

nerden biliyorsun benhur...
bu zamana kadar diyolog dendide ne oldu?
bir faydasini gorduk mu?
konu savasa geliyorsa bu milletin herseyini aldilar ama sukurler olsun kirintida olsa imanini alamadilar..
o iman bizi muzafferde eder...
vatan millet dusuncemiz olmsa suanda seninle bunu tartisiyor olmazdik...
siz hala diyolog kurmaya calisin...

manifesto 01-29-2011 15:46

Alıntı:

Hayır itirazlarınız neye ben onu anlamadım hala.Diyalog çalışmalarını eleştiriyorsunuz anladık da eleştiriniz neye,konu diyalog değildi.nerenize dokunsak aynı sesi veriyorsunuz.

ERBAKN hoca misal için vereyim belki diyalog çalışmalarının hiçbirine iştirak etmedi desteklemedi diyelim.ne elde etti?Diyalog çalışmalarının tek amacı var o da islam ve islam olmayan batılı toplumların çatışma ve gerginlik ile karşı karşıya gelmelerinin önüne geçebilmek.Medeniyetler arası çatışma tezlerine karşı bir anti-tez.

Din ve inanç eksenli bölünmenin önüne geçebilmek ve ORTAK noktaları nazara vererek bir araya gelebilmeleri sağlamak.

Bu insanlar bu yolu deniyor sizler de farklı metodları deneyin elinizden mi alıyorlar,Başbakanımız Erdoğan'da BM çatısı altında ki Medeniyetler arasi diyalog çalışmalarının aynı zamanda ispanya ile eş başkanı.Bunu da hatırlatmak gerek

unnamed 01-29-2011 15:53

bu dediklerin fasa fiso bana gore...

depare 01-29-2011 17:31

Alıntı:

Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 852301)

O dönemle bu dönem çok farklı o yıllar Cumhuriyetin ilk yılları halkın hazmetmeyip ayaklanması çok normal bunu da Şeyhlerin,hocaların yönetmesi anormal değil..

Kurtuluş savaşın da da halkı organize edip ayaklandıran ve bir çok şehrin kurtulmasına vesile olan Şeyhler ve hocalardır..

Belki Said Nursi Şeyh Said olayın da devlet oyunu olduğunu fark etmiştir onlar geniş görüşlü insanlardı :)

Şeyh Said olayı çok dalavereli bir olay oyuna getirilmiş olabilir bu da onu haksız kılmaz..

Düşman işgali söz konusuysa cihada kimse karar vermez çünkü farz olur zaten sadece organize edenler olur ve eline silahı,orağı,baltayı alan saldırır düşmana :)

28 Şubat süreci Müslümanlara zulmedildi bu nokta da eğer halk ayaklansaydı kimse neden ayaklandın diyemezdi..

Silahlı cihadın fetvasını da ben verecek değilim şimdi :)

El Emin 01-29-2011 17:41

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 852480)
nerden biliyorsun benhur...
bu zamana kadar diyolog dendide ne oldu?
bir faydasini gorduk mu?
konu savasa geliyorsa bu milletin herseyini aldilar ama sukurler olsun kirintida olsa imanini alamadilar..
o iman bizi muzafferde eder...

Diyalog sonucunda onlarca binlerce insan müslüman oldu.
İslamofobi azda olsa yıkıldı.
Hristiyan papazlar Hz.Muhammed(s.a.v)'in peygamber olduğunu kabul etti ve bunu belli sene aralıklarında çıkarmış oldukları kırmızı kitapta yazdılar.
Yani kendi oluşturmuş oldukları nefreti yıktılar bir nevide olsa.
Sence bunlar güzel şeyler değil mi?
Namı celili muhammedi'nin her yere ulaşması zararlı mı?

Çandan Minareye kitabını oku tavsiye ederim en azından veya şu videoyu
izle;
http://www.youtube.com/watch?v=yB51LA5ZBJA

El Emin 01-29-2011 18:00

Depare abim bak üstad ne diyor;
"'Bedevilere karşı galebe cebr ile, medenilere karşı ise ikna iledir.'

Her asrın kendine özgü bir cihad şekli olur.
Cihadda maksatta manada birdir.
Öz değişmez.
Fakat mevsim kış olur kalın elbiselerle cihat yaparız.
Mevsim yaz olur.Daha rahat elbiselerle cihat yaparız.
Bunun gibidir.
Ki bundan ötürüdür ki ALLAH her yüz yıla bir müceddid yollar..

Madem asırdan asıra cihad konusunda yol ve taktik değişmeyecekse ne diye ALLAH müceddid yollar ki.Sonuçta onunla ayetini nesh etmiyor.Sadece asra uygun bir doktor bir müfessir olarak yolluyor.
Ve En üstte yazdığım gibi üstad artık galebenin yönteminin değiştiğini söylüyor.

depare 01-29-2011 20:16

Müceddid Dinde ortaya çıkan bidatları yok etmek için gönderilir onun Din yenileme vasfı var olan Dini değiştirme değil Dine sonradan bulaşan bidatları temizleyerek yenilemektir kardeşim :)

Üstadın sözü yerindedir kardeşim şöyleki bedevi olarak kast edilenin laf anlamaz olup inkar da sebat eden kişi,medeni olanın ise ilim ile ikna olup İslamı kabul eden kişi olduğunu anlıyorum ben...

Bu durum da bir çeliş ki yoktur İslam devletin de bir ülkeye önce İslam anlatılır eğer medeniyse zaten ikna olur yahut ben kendi Dinim de kalıcam diyerek vergi vermeyi kabul eder..

Ama bir başkası hiç birine yanaşmaz ve onunla cihad yapmak yani savaşmak farz olur bunları da bedeviye benzetmiş üstad ben öyle anladım..

İki türlü cihadın da özü dediğin gibi birdir her ikisi de İslamı yaymak adına yapılır..

Anlaşamadığımız nokta şu Asra göre cihad kavra mı değişmez bundan 5 asır önce İslam devleti çok güçsüz durum da olsaydı cihad tek taraflı olarak ilim ile yapılırdı..

Şimdi bir İslam devleti yok yine bu şekilde yapılır ama bundan 5 asır sonra İslam devleti olursa hem ilimle hemde savaşla yapılır..

El Emin 01-29-2011 23:04

Abim sizin yazdıklarınıza tam bir kanı koyamadım fakat ben şunu söyleyeyim.
Cihadda öz hiç bir asırda değişmez.Maksatta manada değişmez.Fakat yollar değişir.
Çağa özgü cihad içtihadı çıkar.
Yani bir nevi futbol takımının farklı maçlarda farklı taktikte oynaması gibi.
Bir maçta 4-4-2 oynar.Diğer Maçta 4-3-3 oynanır.
Maksat her zaman maçı kazanmaktır ama taktik değişir.
Benim cihad içtihadından kastım budur.Yani diğer kardeşlerinde budur.
Sizinde tahminimce bu abim.

Bu arada konudan çok alakasız yorumlara girdik.
Bu forumda niye hep böyle oluyor anlamadım.:)

Ukbâ 01-31-2011 13:51

O dönemle bu dönem çok farklı o yıllar Cumhuriyetin ilk yılları halkın hazmetmeyip ayaklanması çok normal bunu da Şeyhlerin,hocaların yönetmesi anormal değil..

Aynı dönemler olduğu hakkında bir şey söylemedim güzel kardeşim. Sadece islam önderlerinin o gün farklı düşünmeleri var gerçek olarak karşımızda şöyle Şeyh said isyan edilmesi ve silah ile mücadele edilmesi taraftarı diğer yani Said Nursi de silah yerine ilim ve fen ile yani müspet mücadelenin doğru olduğunu söylemesi. Sonuçta ikisinin farklı düşünmesi ortada.

Şeyh Said olayı çok dalavereli bir olay oyuna getirilmiş olabilir bu da onu haksız kılmaz..

Haksız olduğu söylenmez sadece bize ve diğer büyüklerimize göre o kararın uyguszluğu ortada.

28 Şubat süreci Müslümanlara zulmedildi bu nokta da eğer halk ayaklansaydı kimse neden ayaklandın diyemezdi..

İşte asıl konumuza ışık tutan kısmı burası. 28 şubat dair ondan öncede muhafazakar kesimlere zülm edildi . Zinde güçler o gün elindeki silahı siyasi iradeye doğrultarak post modern bir darbe yapmıştır. O gün islami kesimin hasssasiyetleri ile siyaset güden bir partinin yıkılmasına sebep olmuştur. Tam da bu noktada bu müdahalenin ardından halkın ayaklanması gerekirmiydi veya islami otoriter cevre ayaklanma için emir verseydi doğrumu olurdu kesinlikle hayır daha büyük zararları olur diye düşünüyorum. Aslında o gün sinilmemiş gelecek adına çok daha itinalı hareket etmemize yarayan ders almışızdır.

İntifada 01-31-2011 14:08

Alıntı:

Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 852924)

Haksız olduğu söylenmez sadece bize ve diğer büyüklerimize göre o kararın uyguszluğu ortada.

şaşırmadım...

Ukbâ 01-31-2011 14:10

Şaşırmaman için elimden geleni yaptım. Yavuzum. :) Yoksa o gün ayaklanılmasımı gerekirdi. :)

İntifada 01-31-2011 14:17

oturulacak zamanmıydı...

Ukbâ 01-31-2011 14:20

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 852944)
oturulacak zamanmıydı...

Kim oturdu , siyasetin ve demokrasinin size verdiği imkanlar ile kurumlara hükmedilmedimi. Ak partinin siyasi kimliği varlığı bu yönde sistemi evirmedimi bunların imkanı nasıl olmuştur o gün sinildiği ürküldüğü düşündüğümüz halkımızın Ak partiyi defelarca iktidar da tutarak azgın sistemin etkisini kırmadımı kırmadaya devam etmiyormu. Bu müspet hareketti , ee bunların yerine ne olması gerekirdi o gün kendi askerleriiz ile catışarak ülke kan gölü halinemi dönmesi gerekirdi.

El Emin 01-31-2011 16:30

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 852944)
oturulacak zamanmıydı...

Ama asrın müceddidi ayaklanılmaması gerektiğini söyledi.
Asrın müceddidinin sözü varsa ben susarım dayı.
Evet şeyh saite saygım sevgim büyük.
Ama yaptığı yanlıştı.

Terennüm 01-31-2011 16:51

erbakan dik durabilseydi demiş zevat..bu ülkede omurgasız bir siyasetçi görmek istiyorsanız mesut yılmaza bakın...

Katade 01-31-2011 16:57

Alıntı:

Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 852979)
erbakan dik durabilseydi demiş zevat..bu ülkede omurgasız bir siyasetçi görmek istiyorsanız mesut yılmaza bakın...

Bu güzeldi:)

unnamed 01-31-2011 16:57

arkadas bu forum gibi bir forum daha bilmiyorum...
adam hapsirdi diye konu aciyoruz...
muhabbet adamin soyuna sopuna kadar gidiyor(:

All times are GMT +3. The time now is 02:46.