![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Chp zihniyetine kimlerin yakın olduğu belli ;) Bizde zaten akp' li değil Ak Partiliyiz ;)... |
Alıntı:
|
Alıntı:
evet gördük sizlerin alkışlamanızı... mavi marmara hüznü varken milletin yüreğinde sizler otorite mesajlarına hak verip türkçe olimpiyatlarında alkış tutuyordunuz şarkılara,oyunlara... böyle denyo denyo mesajlara taviz veripte sonradan sertsiniz,yok cartsınız,curtsunuz diye mesajlarımı silerseniz o zaman görüşürüz sizle... |
Alıntı:
ne yapmışız biz böyle yav... kurtuluş gülenizmdeymiş halbu ki... nasıl eleştirir insanlar hizmeti... |
Alıntı:
zamanda çıkan kola reklamı bu herifin makalesinin yer almasıda beni rencide etti... herhalde zaman bölünmeyi sorun etmiyor... |
Alıntı:
örnekler alsak mesela... halkın mübareği devirmesini ordu yönetime el koydu diye son dakika giren stv haberden farklı değildir zannediyorum duruşunuz... |
Alıntı:
tatmin edici bir cevap oldumu ? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Merak ettim acaba deminden beri hararetle savunduğun gazete,bağlı olduğu cemaat o laik düzene mugayir herhangi bir davranışta bulunmuşmudur? Başörtüsü teferruattır,başörtüsü eylemlerine katılanlar cahildir sözlerine bakarak diyebiliriz ki hayır... |
Alıntı:
|
Libya'daki yönetime neden muhalif bu nur cemaati...???
Kaddafi hiç israil dostu biri değil... Gitmesini istemeleri çok abes... |
Alıntı:
Kardavi'den 'Kaddafi'yi öldürün' fetvası Mısırlı ünlü İslam Alimi Yusuf El Kardavi, Libya ordusuna, "Yapabilirseniz elinizden gelirse Kaddafi'nin kafasına sıkın bu konuda fetva veriyorum" diye seslendi. Dünya Bülteni / Haber Merkezi Mısırlı ünlü İslam Alimi Yusuf El Kardavi, Libya ordusundaki generallere halklarına yönelik saldırıda bulunmamaları çağrısında bulundu. Kardavi, "Yapabilirseniz elinizden gelirse Kaddafi'nin kafasına sıkın bu konuda fetva veriyorum." dedi. Tunus ile başlayıp Mısırla devam eden halk ayaklanmaları Libya'da tüm şiddetiyle sürüyor. Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin emri doğrultusunda savaş uçakları ile göstericilere yönelik saldırılar dünya genelinde büyük tepki çekiyor. Ajanslar yapılan saldırılarda çok sayıda göstericinin yaşamını kaybettiğini duyururken, Libya halkı kendilerine yapılan saldırıların durdurulması amacıyla uluslar arası kamuoyunun bir an önce harekete geçmesini istiyor. Öte yandan akşam saatlerinde El Cezire Televizyonu'un programına katılan Mısırlı ünlü İslam alimi Yusuf Kardavi çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Kaddafi'ye yönelik sert açıklamalarda bulunan Kardavi, "Dışarıdan yabancı güçler getirerek halkına saldırtanda zerre kadar insanlık ve şeref kalmamıştır" değerlendirmesinde bulundu. Kaddafi'nin savaş uçakları ile göstericilere yönelik saldırılar düzenletmesi konusunda ise Kardavi, Libya ordusundaki komutanlara halka yönelik hiç bir saldırı yapılmaması çağrısında bulundu. Şu anda halka yönelik savaş uçakları ile yapılan saldırıları İsrail'in bile gerçekleştirmediğini savunan Kardavi, "Buradan Libya ordusundaki yöneticilere sesleniyorum. Halka yönelik hiç bir saldırı emrine uymayın. Bu Allah'ın de emrettiği bir şey değildir. Eğer elinizden geliyorsa Kaddafi'nin kafasına sıkın. Yapabiliyorsanız bunu yapın bu konuda fetva veriyorum" diye konuştu. http://dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=148356 |
Alıntı:
Aynı Kardavi'den Mübarek'e ses yok...:) |
Alıntı:
'Yeni Dünya Düzensizliği' ve sıradaki ülkeler http://www.akpartiforum.com/yeni-dun....html?t=144722 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Belliki Kaddafi'de aynı oyun olabilir...
Mısırdaki muhaliflerin amerikancı olması zor... Ama Kaddafi'ye karşı olanların altında Amerikancılık yoksa bende bir şey bilmiyorum... Bide Kötü her şartta kötüdür... İyi olabilme ihtimali yoktur yani... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Diyelim içmedin. Nereden alışveriş yapıyorsun? Geçen gün alkolsüz bira konusunda Bim'den alışveriş yaptığını öğrendik. O Bim, koli koli Coca Cola satarken, Bim'e verdiğin para için Zaman Gazetesine ettiğin hakaretleri kendine de ettin mi? Cola satan marketlerden alışveriş yapanlar da yahudi yanlısıdır dedin mi? "Ben de siyonistim, Cola satan bir markete para verdim." dedin mi? |
Kaddafi sanıldığı gibi kötü değil...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Libya'da Amerikan-İtalyan Derinlerinin kokusu var... Evet bazı davranışları tasvip edilemez... Ama Sanıldığı gibi biri değil Kaddafi... |
kaddafi şerefsizdir başka adammı kalmadı savunacak
|
Alıntı:
yanındamıydın şerefsizlik yaparken...??? |
Alıntı:
Kaddafi'nin iyi bir lider olmadığını halkına faşistce davrandığını düşünüyorum. |
Artık şu kronikleşmiş ironik mesajlar yeterince sıktı.
Her cemaat konusunda aynı mesajlar. Hep sapla saman karıştırılır. Bahsedilen şahıs İslam alemine karşı tutumuyla biliniyor. Onunda makalesini islam alemine ve türkiye milletine ulaştırmanın neresi siyonizm. Başkalarına gözünü yumarak onu yok mu yapabilirsin? Gazeticilik yapıyor adamlar gazetecilik. Her türlü fikri demeci yayınlamaları kadar normal ne olabilir. İslam alemine bu kadar faydalı bir oluşumun gazetesinde bizim dünya görüşümüzde olmayan birinin makalesi yayımlanarak insanlara ulaştırıldı diye onları hemen siyonist ilan etmek. 9 iyiliği görmeksizin 1 yanlış-ki size göre yanlış-'a binaen yakmak. Hangi insafa sığıyor. El İnsaf..El İnsaf.. Filistine ve diğer zulüm altındaki ülkelere yardım yollayan o cemaat değil mi? Türk İş adamlarını oraya götürerek oranında belini doğrultmaya çalışan o cemaat değil mi? O cemaatin talebeleri değil mi bu gün ülkenin çehresinin değişmesinde büyük payın sahibi olan? O cemaat değil mi yayın yapan kanallar arasında sadece onların kanallarının ak partiye destek çıkması? Onlar değil mi büyük konferanslar verip TÜM DÜNYA ALİMLERİNİ BİR ARAYA GETİREN? Onlar değil mi Batıda ki İslamofobiyi yıkan? Onlar değil mi o ülkelerde tebliğ yapıp binlerce yüz binerce insanın imanına vesile olan? Onlar değil mi batıdaki insanların doğuya gidip kurban dağıtıp ülkedeki bu ırkçılığı yıkmaya çalışan? Ne oldu bunlar yok mu? O kadar güzellikleri görülmeksizin bize göre yanlış olan cihad yolundaki içtihadlarından dolayı onları recm etmek hangi insafın ürünü anlamıyorum. El İnsaf..El insaf be birader.. Kaçınız lisedeki küfür batağındaki gençlere gidip din anlatıyorsunuz?Kaçınız? Hanginiz üniversite gençliğini küfürden uzak tutuyor? Hanginiz yapıyor? Kaçınız kahvelere ve nice küfür mekanlarına gidip vaaz veriyor? Kaçınız islamı yaşamaktan ve yaşatmaktan ötürü ülkesinden atıldı? Kaçınız ceza evine atıldı? Kaçınız İslam aleminin çehresinin değişmesi için dünya namına tek bir dünya zevkine vakit ayırmadı ? Kaçınızın uykusu kaçtı da ağladınız..ağlattınız? Kaç tane gayri müslimi müslüman yaptınız? Belli ki hepimiz destanlara sığmayacak hizmet yaptıkta diğer yapanları eleştirme lüksüne sahibiz..Çok belli.. Soruyorum.Merak ediyorum ve soruyorum. Şu globalleşen ekonomi dünyasında zaman gazetesi coca cola reklamı alsa ne olur almasa ne olur? Türkiye'nin tamamı boykot etse giriş yasağı girse ne olur? Boykot etmek çare değil.Alternatif sunmadıkça kapitalist sistemde hiç bir şekilde düşmanı egale edemezsiniz. Hepimizin evinde ama hepimizin evinde gayri müslim mallarından geçilmiyor ve kafirleri paraya boğuyoruz.Yoksa tamamen hayatımızda yokta mı gelip zaman'ı eleştiriyoruz..Komik olmayın. Kullandığınız pc sistemi kimlerin söyler misiniz? Evinizdeki elektronik eşyaların markasını sayar mısınız? Ya üstünüzdeki elbiseler..Yok yok kullandığınız deterjanlar ne alemde.. Peki ayakkabınız..Daha nicesini sayabilirim.. Aldığını elbiseler türk malı olsa bile onu üretirken kullanılan makineler ecnebi malı.. Güldürmeyin beni.. Hani nerede boykot? Alternatif sunmadıkça hiç bir şey ama hiç birşey yapamayız. Globalleşen dünyada bizler kendi ortamımızı kurmadıkça onları engelleyemeyiz. Hepimiz ama hepimiz.Onları zengin ediyoruz. Hem kaç tane insan zaman gazetesindeki kola reklamından dolayı coca cola içmeye başladı. İçen adam yine içiyordu içmeyen adam yine içmiyordu. İster pragmitizm diyin ister pozivitizm ister nihilizm ister fetişizm diyin. Adını ne koyuyorsanız koyun. Önümüzde çok kesin ve açık tablolar var. Çağı yorumlayabilmek ve çağı egale edebilmek için çağa özgü cihad içtihadları üretebilmek gerekli.Yok bu gerekli olmasaydı.Zaten şu anda islam alemi bu durumda olmazdı. Allah sabır versin..İnnellahe meassabirin. Kafir gelse bana tecavüz edip yılın 12 ayı işkence etse vallahi billahi tıllahi bu kadar zoruma gitmez. Şu din kardeşlerimin hizmet edenlere böyle insafsızca saldırması kadar.. |
Alıntı:
Teferruat ile furuat kelimesi arasında binlerce dağ farkı var. El insaf. El İnsaf. El İnsaf.. |
Ve madem bu kadar hak ve hakikat askeriyiz.
Madem en ufak haksızlığa ve yanlışlığa gelemiyoruz. Ne Diye Ak Parti'yi destekliyoruz? Ak Parti Kurmaylarının hemen hepsinin çocuğunun trilyonluk fabrikaları var? Bu 5 milyarlık vekil maaşıyla mı gerçekleştirildi. Yoksa hepsine piyango mu çıktı? Madem bu kadar hak askeriyiz.Niye bu duruma rağmen ak partiyi destekliyoruz. Pragmatizm değil midir yaptığı? Kul hakkı? Müslüman hakkı değil midir? Neden reklamını yapıp müslüman hakkı yiyene destek oluyoruz? Olacaksa hak adına içtimai hayat. Bir kişiye veya bir yöne tek olmamalı. Olacaksa her yönde olmalı ki tezat oluşturup kendimizi komik duruma sokmayalım. |
Tüm yorumları tek tek okudum..Cemaat cemaat denilen noktada yine etraflıca düşünülmeden bir hışımla yapılan yorumlar almış başını gidiyor..Bu konuda hiç bilgisi olmayan bir insan bu yorumları okuyup akışa kapılsa konulara düşman olmaması elde değil..Cemaat konularıyla da ilgili daha fazla yorum yapmayacağım çünkü insanın fıtratı gereği zihin böyle değişmez..Kişinin araştırıp, öğrenmeye çalışıp, ön yargılı değil tarafsız bilgilenmesi gerekir..
Başka bir husus da konuşma adabı..Konuşma adabının temeli düşünerek konuşmadır..Ancak forumda bu sıkıntı mevcut..Konuşmalarda hakaretler, farklı anlamlar içeren cümleler, değerlere saygısızlık olabildiğince fazla..Şahsi görüşleri yüceltmekle birlikte karşı görüşü de yerin dibine sokmaya gerek yok..Amaç bu olunca hakaret de olur saygısızlık da..İnşaAllah bundan sonra hep birlikte sözlerimizde daha duyarlı oluruz..Bu duyarlılıkla diğer sorunların da çözüme kavuşacağını ümit ediyorum.. |
Alıntı:
Zamana ve çıkara göre değişen bir siyasi anlayışımız olmadı olmazda. |
Alıntı:
Ben o sorularımda sadece ak partinin bu kadar yanlışına rağmen ne diye desteklediğimizi sorguladım. Her fırsatta cemaatin cola reklamını vitrine çıkaracak kadar hak hakikat aşığı biri ak parti kurmaylarının mal ve mülkünü görüpte desteklemesi çok ama çok muhteşem derecede zıt iki tablo oluyor.Ve ben sadece gülüyorum.Gülüyorum.. Sadece o bile yeter..Trajikomik ve bir o kadar ironik tabloyu gösteremeye.. Senin o desteklediğin başbakan kalkıpta "egemenlik kayıtsız şartsız milletindir " diyor. Ne diye destekliyorsun.ALLAHIN HAKKINI İHLAL EDİYOR EY MÜSLÜMAN. ALLAH'ın hakkını tasarrufunu yok sayıyor. Madem bu kadar kalıpçı ve dış görünüş meraklısıyız. Nasıl böyle bir parti liderini destekleriz? Bir otorite dedi diye -ki gerçek manzarayı söyledi- diye birini kafir zındık ilan edip recmettik.Böyle bir parti liderine kemerbeste ubudiyet içinde durmamız ne mantık? |
Onu bunu bilmem Kaddafi'nin gitmesini isteyen Amerika-İsrail-İtalyanlar...
Bizde de Gülen Cemaati... Menfaatleri uyuşuyor demek ki... Kaddafi kötü bir lider olabilir... Gaddar'da olabilir... Ama asla bir Bin Ali yada Hüsnü Mübarek olmaz... Bunuda bilin dostlar...;;) |
Alıntı:
Zira muhafazakarların %80 'i indirilsin istiyor.:) |
Alıntı:
Gerçeği bilmeyen annem'de indirilsin istiyor... ve Cemaatle alakası yok kardeşim... Amaç Kaddafi felan değil... Libya'nın petrolü...;;) |
Alıntı:
Ben sadece senin bakışını sorguladım. Sen bizde de gülen diyip sadece cemaate indirgedin. Bende sana aksini ispat ettim. Ve daha nice anti-gülen oluşumlarda destekliyor. |
Bangır bangır bağıran Samanyolundan başkası değil...
İzlediğim kadarı ile...;;) |
Alıntı:
Normal değil mi? Kanal mı kiralasınlar? |
Alıntı:
Valla biz israili otorite olarak görmediğimizi söyledik ve bunu fiiliyata döküp gösterdik dünya ayağa kalktı bak bugün islam dünyası uyanıyor o gemide vurulanlardan sonra 100 ülkede protesto gösterileri düzenlendi ümmetteki filistin bilinci açıldı. Yani bunlar olduktan sonra pensilvanyadaki hoca israili otoritemi kabul eder can ciğermi kabul eder çokta önemli değil. Zaten biz alıştık artık benimsedik ve artık normal görüyoruz. |
Alakası yok...
Kaddafi fazla gaddarlık yapmıştır buna itirazım yok... Ama asla bir Mübarek yada Bin Ali değildir... Olmayacaktır da... Kardavi'nin maçası yemedimi Mübarek'e ölüm fetvası vermeye...??? Yoksa tırstıda sustumu... Kaddafi suçsuz demiyorum... Lakin sırf Cemaat Libya'da yok diye böylede ezada bulunulmamalı... Çok aşırı tepki gösteriyorlar... Aynı Mavi Marmara'daki gibi... Madem otoriteye saygı... Kaddafi'de Libya'da bir otorite... |
All times are GMT +3. The time now is 21:30. |