Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   Kaddafi gitmeli mi? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=144782)

Darbeci Çoban 02-25-2011 19:41

Alıntı:

ABD, halen dünyanın tek süper gücüdür. İslam coğrafyasında petrol dâhil büyük menfaatleri, dolayısıyla hesapları vardır. İsrail'in varlığı, ABD dış politikasının teminatı altındadır. Ayrıca 11 Eylül'den sonra başı, küresel terörle derttedir. Bu tehdidin büyük kısmı İslam coğrafyasından neşet etmektedir. Bütün bunları dikkate aldığımızda, ABD'nin işin içinde olmadığını söylemek, benim anlayabileceğim bir şey değildir.
Birşeyler yazayım dedim, yazdım ama sayfa hata verdi gönderemedim.
Bir daha uğaşmak istemediğimden özet yapacağım:

Öncelikle ABD şerefsizdir. Hilecidir, yalancıdır, zalimdir, entrikacıdır. Her olaya müdahele eder, etmeye çalışır, edemezse iftira atar karalar.. Yapar da yapar. Buna birşey demiyorum.

Birilerinin birilerine "amerikancısınız" derken kendilerini "anti emperyalist ve ulusalcı, vatansever" diye adlandırıp ABD'yi adete "tanrı" yerine koymasını eleştiriyorum.

Herif güya ABD düşmanı ama ABD hakkında öyle şeyler anlatıyorlar ki ABD olsam veya ABDli olsam anlatılanlar hoşuma gider.

Kendinden başka herkesi her şartta ve zamanda ABD nin kucağında görenleri eleştiriyorum. Tanrı gibi kutsadığın ve kusursuzca planlar yaptığınan inandığın ABD nin lanetinden, etkisinden sadece kendi kurtulmuşçasına..

ABD nin en sevdiği kimseler onlardır bence.

Evet süpergüçtür, kararları o alır.
Ama mutlak güç sahibi, mutlak karar alıcı, kader planında tüm senaryoları yazmış olan Allah'ımız var bizim.

Bana "aLlahla arana filanı sokuyorsn, filanı peygamber gibi görüyorsun" diyenler kendisine baksın diyorum. ABD yi nasıl da tanrı gibi gördüklerini anlasınlar diyorum.

HaArP 02-25-2011 19:59

Alıntı:

Darbeci Çoban Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 861964)
Birşeyler yazayım dedim, yazdım ama sayfa hata verdi gönderemedim.
Bir daha uğaşmak istemediğimden özet yapacağım:

Öncelikle ABD şerefsizdir. Hilecidir, yalancıdır, zalimdir, entrikacıdır. Her olaya müdahele eder, etmeye çalışır, edemezse iftira atar karalar.. Yapar da yapar. Buna birşey demiyorum.

Birilerinin birilerine "amerikancısınız" derken kendilerini "anti emperyalist ve ulusalcı, vatansever" diye adlandırıp ABD'yi adete "tanrı" yerine koymasını eleştiriyorum.

Herif güya ABD düşmanı ama ABD hakkında öyle şeyler anlatıyorlar ki ABD olsam veya ABDli olsam anlatılanlar hoşuma gider.

Kendinden başka herkesi her şartta ve zamanda ABD nin kucağında görenleri eleştiriyorum. Tanrı gibi kutsadığın ve kusursuzca planlar yaptığınan inandığın ABD nin lanetinden, etkisinden sadece kendi kurtulmuşçasına..

ABD nin en sevdiği kimseler onlardır bence.

Evet süpergüçtür, kararları o alır.
Ama mutlak güç sahibi, mutlak karar alıcı, kader planında tüm senaryoları yazmış olan Allah'ımız var bizim.

Bana "aLlahla arana filanı sokuyorsn, filanı peygamber gibi görüyorsun" diyenler kendisine baksın diyorum. ABD yi nasıl da tanrı gibi gördüklerini anlasınlar diyorum.

Kardeşim Tamamen Aynı fikirdeyim...

Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla

Yusuf 21- Allah c.c. emrinde galiptir, oysa bir çoğu bilmez...

Ukbâ 02-25-2011 20:38

Bu şekilde değilde daha zararsız şekilde gitme imkanı olsaydı keşke. Gitmelidir.

Yer altı zenginliğinden ötürü bir çok ülke tarafından takip edilmesi, zuhur eden karışıklığı fırsat bilerek bir çok hayaller kuran fikirleri bir kenara atarsak. Arap coğrafyasının bir ülkesi olan libyada halk demokrasi için ayaklanma ortaya atmış ise bir anlamı vardır yaşanılanların peki gerçekten gelişen dünyayı takip eden halkın diktatörler için verdiği mücadeleye bu gözle bakmak yeterlimi bu noktada fakirim.

EpiVaTeS 02-25-2011 22:53

Alın bak Amerika askeri müdahale yapacakmış...
Niye Libya Petrolleri için...
Libya'yı özgür yapacaklar...
Irak'ta yaptıkları gibi...!!!

mehmetakif24 02-26-2011 00:45

Amerikanın ortaya cıkardığı wikilakes belgeleriyle afrikadaki ingiliz italyan ve fransız güdümünde olan devletlerde yapılan "devrimle" amerikanın güdümüne tek tek alınmaya devam eden şu günlerde giden zalime sevinmek yerine gelecek olan yeni kuklaya müsade etmemek en büyük devrimdir.

manifesto 02-26-2011 03:22

Alıntı:

giden zalime sevinmek yerine gelecek olan yeni kuklaya müsade etmemek en büyük devrimdir
Daha neyin geldiği belli değil. Durun bakalım yani Kaddafinin gitmesi şuan öncelikli mesele.Yoksa Libyada huzur kolay elde edilmez.Ama adam 42 yılda devlette Kaddafi dışında bir şey bırakmamış..Ortada düzeni sağlayacak ne bir ordu var ne bir güç..Mısır'ın şansı ciddi bir ordusunun olmasıydı geçiş sürecinde başıbozukluğu önleme adına.Libyada geçişi sağlayacak GÜÇ görünmüyor ne yazık ki.ABD askeri yada Başka bir ülkenin askeri bu işe burnunu sokmamalı.Müslüman ülkeler SORUMLULUK almalı..Yönetimi geçici olarak ARAP BİRLİĞİ yada İSLAM KONFERANSI da alabilir..

Ukbâ 02-26-2011 15:48

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 862032)
Alın bak Amerika askeri müdahale yapacakmış...
Niye Libya Petrolleri için...
Libya'yı özgür yapacaklar...
Irak'ta yaptıkları gibi...!!!

İbrahim kardeşim arap toplumunun diktatörlere karşı reform talebinde bulunma ihtimali yokmudur dersin. Ülkede çıkan karışıklığı kendi lehine cevirmek isteyen Abd olabilir belki ama her değişim dönüşüm oartaya cıktığında bunun perde arkasında ABD vardır diyerek mevcut dayatmalara teslim olmakmı gerekir.

EpiVaTeS 02-26-2011 17:43

Alıntı:

Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 862225)
İbrahim kardeşim arap toplumunun diktatörlere karşı reform talebinde bulunma ihtimali yokmudur dersin. Ülkede çıkan karışıklığı kendi lehine cevirmek isteyen Abd olabilir belki ama her değişim dönüşüm oartaya cıktığında bunun perde arkasında ABD vardır diyerek mevcut dayatmalara teslim olmakmı gerekir.

Ben komplo teorisi üretmiyorum...
Beyaz Saray'da dillendirileni söylüyorum...
Askeri Müdahele yapmayı düşünüyorlar...
Sonra demedi demeyin...

Ukbâ 02-27-2011 09:56

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 862289)
Ben komplo teorisi üretmiyorum...
Beyaz Saray'da dillendirileni söylüyorum...
Askeri Müdahele yapmayı düşünüyorlar...
Sonra demedi demeyin...

Sana herhangi bir şey ürettiğini söylemiyorum söylenenler zaten bir çok cevre tarafından dillendiriliyor. Diktatörleri o coğrafyada ABD halka rağmen kullandı zaten , başları sıkışan her diktatörün söylemlerine baktığımızda halkı ve dünyayı korkutmak için kullandığı sözler ne oluyor radikal islamcı cevreler iktidara gelmeye calışıyor değilmi. ABD mevcut liderleri kullanır hesap dışı bu gelişmeler sonrasında baskın olanın tarafına gecerek diğerini pasifize eder .

AKTURKS 02-28-2011 18:04

Bu adamın 40 yılda yaptıkları belli !!!

Darbeci Çoban 03-01-2011 00:54

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 861967)
Kardeşim Tamamen Aynı fikirdeyim...

Yusuf 21- Allah c.c. emrinde galiptir, oysa bir çoğu bilmez...

Bugün güzel bir köşe yazısı vardı:

Sebepler ve aldananlar

İslâm-Arap dünyasında birden patlak vermiş görünen hadiseler, çoklarını şaşırtmaya devam ediyor.

Arapça isimleri, onları aslî halleriyle telaffuz edebilmek için kendi dillerinde farklı yazan Batılıların yazdığı şekilde okuyan, meselâ dün Iyd Emin (Bayram Emin)'e İdi Amin dedikleri gibi, Hasan el-Benna'yı al-Banna olarak anan "uzman"lar görüş ifade ediyor; peşpeşe gelen "devrim"lerin arkasında ABD mi var, başka beyinler mi var sorusuna cevap arıyor, bu hadiseler nereye gidecek diye dillerini ve ellerini yoruyorlar.

Evet, içinde yaşadığımız hikmet temelli sebepler dünyasında elbette her hadisenin sebebi vardır; fakat hiçbir sebep, neticeyi izaha yetmez. Ayrıca, bütün sebeplerin mutlaka hadisenin tam içinde ve yakınında aranması da gerekmez. Çünkü vücutta olduğu gibi fizikî âlemde de, beşerî hadiseler âleminde de âdeta her şey bir şeyle, bir şey her şeyle alâkalıdır. Bunun yanı sıra, her bir hadise, hikmet yüklüdür; öznesi insanla ve insanın yeryüzündeki misyonuyla olduğu gibi, dünle, bugünle ve yarınla da derinden alâkalıdır.

Sebepleri, neticeleri, manâları ve hikmetleriyle hadiseleri iyi görebilmek için, her şeyi eksiksiz ve hatasız bilen Allah'ın Kelâmı'na, neredeyse dörtte biri kıssalardan oluşan Kur'an-ı Kerim'e baktığımızda karşımıza iki ana gerçek çıkar. Bunlardan biri, insanın yeryüzünün halifesi olması ve bu hilâfet misyonunu kâmil manâda temsil için yeryüzünde her zaman bir insanın veya şahs-ı manevînin bulunmasıdır. Bu sebepledir ki, Kur'an-ı Kerim, bütün hadiseleri, meselâ peygamberler ve Ashab-ı Kehf gibi, peygamber olmasalar da peygamberane bir tavır ortaya koyan bu şahıslar veya şahs-ı manevîler etrafında anlatır. Çünkü bunlar, bir bakıma yeryüzünün ruhudur. Buradan da ortaya çıkmaktadır ki, Cenab-ı Allah (cc), hadiseleri bu şahs-ı manevîlerle, onların temsil ettiği insanın yeryüzündeki varlık misyonu, yani hilâfeti etrafında döndürür, evirir, çevirir. Söz konusu ikinci gerçek ise şudur: Nasıl Cenab-ı Allah Hak ise, yeryüzünde de genellikle hakim olan, bazen gizlense, hattâ silinmiş de görünse haktır. Kur'an-ı Kerim, hakkı, yatağında derinden akan suya, bâtılı bu suyun üstünde oluşan köpüğe benzetir. İnsanların çoğu, bu köpüğe takılır; onun gizlediği hakkı görmez ve hadiseleri de, şahısları da bu köpük etrafında veya içinde değerlendirir. Oysa köpük yok olucu, hak ise kalıcıdır. Cenab-ı Allah, hak kendi yatağında ve geçtiği yerlerde hayata kaynaklık yaparak akıp gidiyorsa, köpüğe farkına varmadan bazen hakkı gizleme gibi bir vazife de gördürür.

Yeryüzünde hilâfet fonksiyonunu tam temsil eden bir şahıs veya şahs-ı manevî varsa, evet, Cenab-ı Allah, hadiseleri onun etrafında döndürür. Meselâ: Allah Rasûlü (sas) ve az sayıdaki ashâbı Mekke'de en ağır işkenceler altında iken, devrin iki süper gücü İran Sasanî İmparatorluğu ile Bizans İmparatorluğu çok çetin bir savaşa girişir. Önce Sasanîler Bizans'ı çok ağır bir yenilgiye uğratır ve şimdiki Üsküdar'da Bizans'a ağır şartlarda bir barış anlaşması imzalatır. Fakat bitmiş gibi görünen savaş bitmez ve iki yıl sonra tersine döner. Medine'de Ashâb-ı Kiram'ın düşmanları karşısında kendilerini kartalların, akbabaların önündeki kırıntılar gibi kapıp götürülüverecek zayıflıkta ve konumda gördükleri bir sırada Bizans orduları Tebriz'e kadar yürür ve Hudeybiye Anlaşması yılı Sasanîler'e ağır şartlar ihtiva eden bir barış anlaşmasını dikte eder. Bu savaşın elbette zahirî sebepleri vardır. Ama asıl sebebi, İslâm'ın karşısında bu iki gücün de zayıf düşmesi gerektiğidir ve takip eden on yıl içinde Müslümanlar Sasâniler'i tarihe karıştırırken, Yermuk'ta Bizans'a belini bir daha doğrultamayacağı şiddette bir darbe indirirler.

Allah, bir işe hükmetti mi onun sebeplerini de yaratır ve bir "Kün (Ol)!" emriyle o işi yapıverir. Bunu yaparken de, yeryüzü hilâfetini kâmil manâda temsil eden şahıs veya şahs-ı manevîyi nazara alır. Önemli olan, bu şahs-ı manevînin misyonunu kusursuz yerine getirmeye devam etmesidir.

Not: Muhterem Necmettin Erbakan'a Allah'tan rahmet diler, geride bıraktıklarına taziyelerimizi arz ederim.

ali.unal@zaman.com.trhttp://medya.zaman.com.tr/extentions...nist/ma-16.png

28 Şubat 2011, Pazartesi

Aslında ayıca konu açılmalı bunun için =)

HaArP 03-01-2011 01:22

48 / FETİH - 4 O, inananların imanlarını kat kat artırmaları için kalplerine huzur ve güven indirendir. Göklerin ve yerin orduları Allah’ındır. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

48 / FETİH - 7 Göklerin ve yerin orduları Allah’ındır. Allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Hüdaverdi 03-01-2011 23:14

Bir kanala röportaj vermiş,yuh dedim manyak la resmen bu adam :şaşkın:
Daha doğrusu deli.Bir söylediği diğerini tutmuyor.Tutsa bile aklı başında birisi böyle konuşmaz.
Manyak manyak kafayı sıyırmış bu resmen :şaşkın:

manifesto 03-01-2011 23:31

Manyak 42 yıldır libyada .
Bu sorun Türkiyenin paçasına dolanmamalı.Kaddafi gitmesi noktasında belki aracılar ile iknaa edilebilir.Deliyi kim iknaa edebilir bilemiyorum tabi..
Libya cüssesi büyük kendisi küçük bir ülke.Ama kaddafiden sonra grupların iç savaş yaşamaması nasıl sağlanacak.
Libyada az çok Türkiye de menfaat sağlıyordu.
Çözüm için çabalamak gerek.

All times are GMT +3. The time now is 22:08.