Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Protesto (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=122)
-   -   Cübbeli "STV izleyen GAVUR olur" (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=148790)

HaArP 05-09-2011 23:52

Alıntı:

Hz.Eyyüp hiç değil.

Olmak zorundalar kardeşim... ''O zaman dağlar dümdüz olacak dümdüz yerler prüzsüz olacak ama azmetmek lazım'';1

manifesto 05-09-2011 23:53

Alıntı:

birakin artik bu diyolog islerini....
Ne yapılacak.Hangi diyalog işi bırakılacak
Mesela? neyi yapmayı bıraksınlar
Neyi yanlış yapmışlar ?
Hem sen diyalogcularla konuşma git dansöz izle
Mazallah kafir falan olursun

@yşenur 08-05-2011 15:51

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 894420)
Ne yapılacak.Hangi diyalog işi bırakılacak
Mesela? neyi yapmayı bıraksınlar
Neyi yanlış yapmışlar ?
Hem sen diyalogcularla konuşma git dansöz izle
Mazallah kafir falan olursun

Hoca orda örnek verdi ama herkes işine geldiği yerden anladı yani imanınızı zedelicek şeyler izleyeceğinize dansöz izleyin sadece günahkar olursunuz demek istedi ne var bunda anlaşılan cemaattensin bencede stv yi izlemek dinsiz eder insanı putperestleri hristiyanları yahudileri cennete soktunuz varmı ötesi adam haklı ARKANDAYIZ HOCAM !!

İntifada 08-05-2011 16:03

cemaat wars 2

unnamed 08-05-2011 17:04

bunlar ağır laflar...

Hüdavendigâr 08-05-2011 17:05

konunun hortladığı iyi olmuş..

daha söylendiği iddia edilen sözlerin yer aldıgı sohbeti dinlemeyip sazan gibi medya yönlendirmeleriyle konuyu açan ve hocaefendiyi tanımadan etmeden hakarete başvuran aklı evvel arkadaşa ithaf olunur:

Alıntı:

Cübbeli Ahmet Hoca Basın Bildirisi(Samanyolu tv hakkındaki sözler hakkında)

Medyada müvekkil hakkında gerçeğe aykırı ithamlara iftiralara suçlamalara ve mesnetsiz iddialara yer verilen haberlere yer verilmektedir. Müvekkilimin haklarını ihlal eden bu ASILSIZ haber nedeniyle Basın Kanununun 14. maddesi uyarınca aşağıda sunduğumuz cevap ve düzeltme yazısının başlık ve metninde hiçbir yorum mülahaza ve işaret katmaksızın ve bu cevap ve düzeltme yazımız nedeniyle herhangi bir mütalaa belirtmeksizin aynen ve tamamen cevap ve düzeltmeyi gerektiren haberin yayınlandığı gazete sayfalarında, internet sayfalarında eş büyüklükte ve eş karakterde harflerle yayınlanmasını müvekkilim adına talep ederim. 10.5.2011

CEVAP VE DÜZELTME METNİ
Aşağıda müvekkil tarafından kaleme alınmış olan cevap ve düzeltme metni bulunmaktadır.

STV İZLEYECEĞİNE DANSÖZ İZLE” SÖZÜ MÜVEKKİLE AİT DEĞİLDİR.
“Bazı gazetelerde ve İnternet sitelerinde bana atfen haber yapılan “STV izleyeceğine dansöz izle” sözü beni cidden rahatsız etmiştir, zira bu söz bu şekliyle bana ait değildir.

Sözlerin bir kısmını hazf edip kelimeler arasında ileri geri yaparak böyle sözler derleyip bu sözleri sarf etmemiş kişilere isnat etmek yalanın çeşitlerindendir. Hadisi şerifte ise “Müslüman günahı işler ama yalan söylemez” buyrulmuştur.

Benim bu husustaki sözüm “Gayrimüslimin (Müslüman olmayanların) ecrini Allahın zayi etmeyeceği” hususunda STV‘de yayınlanan bir dizi filminde sarf edilen söz hakkında olmuştur ki bu sözün dünya açısından bir geçerliliği vardır. Zira Allah kâfirlere de yaptıkları iyiliklerin karşılığı olarak sağlık sıhhat, zenginlik ve uzun ömür gibi mükâfatlar vererek iyiliklerini dünyada boşa çıkarmamaktadır. Ancak adı o dizide “cennette Müslüman olmayanlarla buluşabilecek miyiz?” sorusuna “Allah kimsenin iyiliğini zayi etmez” diye cevap verilerek Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’indeki birçok ayetine ters bir hüküm verilmekte ve Türkiye halkının inancı zedelenmektedir.

Nitekim İbrahim-18, Nur-39 ve Furkan-23 surelerinin ayetlerinde mealen: “kâfirlerin dünyada yaptıkları iyi amellerin ahirette mükâfat olarak kendilerine dönmeyeceği, bilakis çöldeki serap gibi faydasız olacağı ve kasırgaya tutulan kül gibi darmadağın olup sahiplerinin onlardan bir fayda temin edemeyeceği” beyan edilmiştir.

Dolayısıyla dizide İslam ahkâmına aykırı olarak verilen bu cevap ayeti kerimelere muhalif düşmektedir. Bu nedenle, bu diziyi izleyenlerin “gayrimüslimlerin cennete gideceği” şeklinde inandırılmaları Kur’anın açık beyanına ters düşeceğinden tarafımızdan Müslümanları uyarma gereği hâsıl olmuştur. Bu uyarı esnasında şahsım hiçbir şekilde “dansöz yayınlayan TV’leri izleyin” şeklinde bir söz sarf etmemdim. Bilakis “dansöz izlesen daha aşağı” diyerek, “dansöz izlemenin günah” olduğuna vurgu yapmış ancak “kâfirlerin ahirette iyiliklerinin zayi olmayacağına inanmanın “inkâr” manası taşıdığından, “günah” olandan daha tehlikelisinin “inkâr” olacağı”nı vurguladım. Gerçekten de Ehli Sünnet’e göre bu böyledir.

Geçen hafta FlashTV’de yaptığım konuşmanın ilk bölümünde geçtiği üzere; Kur’an-ı Kerim’de bu mealde ayetler bulunduğu bilinmeksizin böyle bir söz söylemek yahut dinleyip inanmak insanı kâfir etmez. Çünkü Kur’an’da bulunan bütün ayetlerin muhtevasını sıradan insanlar bir yana hoca geçinenlerin birçoğu dahi bilmemektedir. Ancak bir insana “Kur’an’da böyle buyruluyor” denilip, ayetler de gösterildikten sonra o hâlâ “ben buna inanmıyorum” der, Kur’an ayetlerini inkâr ederse se o zaman “kâfir” kabul edilir.

Benim bu konudaki sohbetim bazı internet sitelerinde kısmen mevcut ise de www.cubbeliahmethoca.tv adlı sitemde 21 Nisan Perşembe günkü konuşmamda bu konuşmamın tamamı mevcuttur. Söylediklerim oradan dinlenerek sözlerimin ne kadar çarpıtıldığı anlaşılabilir.

Konuşmamda STV yöneticilerine ve programlarının tümüne karşı bir itham söz konusu olmayıp, adı geçen dizi filmi hazırlayan kişileredir. O dizi filmi hazırlayanların bilgisizliklerinden kaynaklanan büyük bir hata gözden kaçmış olabilir. Bizim vazifemiz ise “iyiliği emredip kötülükten nehyetmektir.” Yoksa hiçbir TV kanalının bütün programları hakkında toptan bir değerlendirme yapmak hakkımız ve haddimiz değildir.

Benim bu hassasiyetim sadece adı geçen kanal hakkında olmayıp daha önce başka bir özel TV kanalında Ahmet Hakan adındaki sunucunun yaptığı programlarda birçok Ehli Sünnet dışı hocaları konuşturup insanların itikadını bozdurmasına dair de beyanlarım mevcuttur. Dileyenler internet kanallarında bunları da bulabilir.
Birkaç ay önce yine bir başka özel TV kanalında gösterilen “Hanımın çiftliği” adlı dizide idam olacak birinin helallık için ailesine mektup yazarken “ahiret var mı bilmiyorum ama …” şeklindeki sözü ve idamından sonra babasının Allah’a karşı bağırdığını sanarak yüksek sesle “şimdi rahat ettin mi?” şeklinde sarf ettiği şirk sözlerine karşı da sohbetlerimde ikaz ve reddiyelerim vuku bulmuştur.

Yukarıdaki örneklerden de anlaşılacağı üzere bizim derdimiz ne STV kanalını ne de başkaca TV kanallarını itham etmek değil, her nerede Kur’an’a ve Sünnete muhalif bir fikir ve söze rastlarsak buna cevap vermek ve halkı bu konuda uyarmaktır. Bundan başkaca da bir maksadımız yoktur.”
Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 10.5.2011
Ahmet Mahmut ÜNLÜ Vekili
Av. Nuh Sami YILDIRIM

mErvE.G. 08-05-2011 17:06

gavur olur talihsiz bir cümle olmuş..
çok izlemem zaten, ama izleyenlere böyle yakıştırma yapması
bir hocaya yakışmıyor..

unnamed 08-05-2011 17:09

ya merve öyle biir durum söz konusu değil....
bak hüdavendigarın paylaştığı yazıya bak...

bayrakbekcisi_ 08-05-2011 17:09

bu adam ya çok akıllı,ya çok aptal

unnamed 08-05-2011 17:10

akife rep verin..
acayip konuştu....

bayrakbekcisi_ 08-05-2011 17:12

abi ya

unnamed 08-05-2011 17:14

noldu la?

bayrakbekcisi_ 08-05-2011 17:15

millete diyeceğinize siz elinizi cebe atıp rap bassanız?

unnamed 08-05-2011 17:18

inşaAllah....
basarız akifim..
ak kelebek ablanı bul, o sana versin rep bende akabinde verecem...

bayrakbekcisi_ 08-05-2011 17:58

ok

unnamed 08-05-2011 18:01

buldun mu akif?

Yıldırım 08-05-2011 18:43

Seçimden 2 gün önce cübbeliye Mahmut Hoca Ak Parti ayarı çekti...Hala onun kızgınlığı olabilir.

Yıldırım 08-05-2011 18:48

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 894412)
hala diyolog diyorlar....
diyolog nedir?
papazin hahamin imamin sirattan el ele gecmesimidir?
birakin artik bu diyolog islerini....
hala daha matah birsey gibi ovup duruyorsunuz....

Hz.Mehdi Müslümanlar ve Hristiyanların hoşgörü ve barış ortamında olduklarında gelecektir deniliyor.
O yüzden herkes ortamı hazırlamanın derdinde.

Cümbeli gibilere bırakılırsa kafirler zındıklar diye çok güzel hoşgörü ortamını oluştururuz.:)

xhidayet 08-05-2011 18:49

Üzüldüm..Avamın önünde bu tip tartışmarlar.. İslama ne kazandırır?!.
Ah be hoca ah!...

Hüdavendigâr 08-05-2011 18:53

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 927486)
Hz.Mehdi Müslümanlar ve Hristiyanların hoşgörü ve barış ortamında olduklarında gelecektir deniliyor.

kim diyor bunu ?

İntifada 08-05-2011 18:55

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 927482)
Seçimden 2 gün önce cübbeliye Mahmut Hoca Ak Parti ayarı çekti...Hala onun kızgınlığı olabilir.

çok fantastik olaylar...

Yıldırım 08-05-2011 18:57

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 927494)
çok fantastik olaylar...

Seçimden 2 gün önce bütün cemaat tek tek arandı Ak Parti'ye oy verilecek diye...

İntifada 08-05-2011 18:58

haberim var...
o süreci iyi biliyorum...
saçma sapan bir olay bence...

Yıldırım 08-05-2011 19:05

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 927498)
haberim var...
o süreci iyi biliyorum...
saçma sapan bir olay bence...

Mahmut hoca sanırım istihareye yatmış...sonra bu karar alınmış.Cübbeli patlamış tabi..

Hüdavendigâr 08-05-2011 19:12

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 927501)

Alıntı:

Seçimden 2 gün önce bütün cemaat tek tek arandı Ak Parti'ye oy verilecek diye...

Alıntı:

Mahmut hoca sanırım istihareye yatmış...sonra bu karar alınmış.Cübbeli patlamış tabi..

bu arkadaş nerden öğreniyor bunları anlamam ;D

Yıldırım 08-05-2011 19:25

Alıntı:

Hüdavendigâr Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 927506)
bu arkadaş nerden öğreniyor bunları anlamam ;D

Hocam Hz.Mehdi ile alakalı kısmı dün gece okudum paylaşmak için tekrar bakıyorum.

Mahmut hocaya gelince bizde müritlerinin yalancısıyız.Ama tanıdığım bütün müritleri bizim hocalarımız tek tek aradı oylar Ak Parti'ye dedi ve herkese olaşın.Bizim bir komşumuz gece Saadetçi yattı Ak Parti'li kalktı:)

depare 08-05-2011 20:06

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 927482)

Magazin sayfalarında mı buluyonuz bu tür haberleri sanki Cübbelin'in siyasi görüşü gizliydi de seçime 2 gün kala ayar çekmiş :)

Sürekli Mahmut Efendiyle Cübbeli hocan'ın arasın da bir problem,anlaşmazlık,kavga varmış emaresi oluşturmaya çalışanlar bu iki insanı'ın birlikte hareket etmelerine uyuz oluyor belli :)

Yıldırım 08-05-2011 20:14

Alıntı:

depare Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 927529)
Magazin sayfalarında mı buluyonuz bu tür haberleri sanki Cübbelin'in siyasi görüşü gizliydi de seçime 2 gün kala ayar çekmiş :)

Sürekli Mahmut Efendiyle Cübbeli hocan'ın arasın da bir problem,anlaşmazlık,kavga varmış emaresi oluşturmaya çalışanlar bu iki insanı'ın birlikte hareket etmelerine uyuz oluyor belli :)

Cübbeli TV'lerde resmen Saadet Partisi'ne oy istemedimi?
Seçime son iki gün kala bütün cemaate ayar çekildi bunu sağır sultan bile duydu.Kime sorarsanda sor.Mahmut hocanın "Tayyip orada kalmalı" şeklindeki açıklamaları medyayada yansıdı.
Magazinden bulmuyoruz reel hayattan buluyoruz.Gördüğün bütün cemaat üyelerine sor seni hocan aradımı diye? Ozaman magazinmi gerçekmi anlarsın.Burada işkembeyi kübradan atmıyoruz gerçekleri konuşuyoruz.Karşı komşumuz seçimden önceki aşkam Saadet'e veriyoruz dedi.Geçe aramışlar Oylar Ak Parti'ye... Gittiler Ak Parti'ye oy verdiler..

Hüdavendigâr 08-05-2011 21:28

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 927539)
Seçime son iki gün kala bütün cemaate ayar çekildi bunu sağır sultan bile duydu.Kime sorarsanda sor.Mahmut hocanın "Tayyip orada kalmalı" şeklindeki açıklamaları medyayada yansıdı.
Magazinden bulmuyoruz reel hayattan buluyoruz.Gördüğün bütün cemaat üyelerine sor seni hocan aradımı diye? Ozaman magazinmi gerçekmi anlarsın.Burada işkembeyi kübradan atmıyoruz gerçekleri konuşuyoruz.Karşı komşumuz seçimden önceki aşkam Saadet'e veriyoruz dedi.Geçe aramışlar Oylar Ak Parti'ye... Gittiler Ak Parti'ye oy verdiler..

ne Cübbeli Ahmet hoca nede Mahmud efendi bugüne kadar ne siyasi görüşlerini açıklamışlardır ne de falanca partiye oy istemişlerdir.sen gerçeklerle değil medyanın diliyle konuşuyorsun.eğer gerçekten konuya vakıf olsaydın gerçeklerin senin söylediklerininle uzaktan yakından alakası olmadıgını bilirdin..sana tavsiyem insanlar hakkında bilgin olmadan fikrin olmasın..

Özgür Çağrı 08-05-2011 21:37

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 927539)

komşunuz koyun mu ?
iradesi yok mu ?

Özgürlüğü elinden mi alınmış ?

Yıldırım 08-05-2011 21:43

Alıntı:

Hüdavendigâr Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 927629)
ne Cübbeli Ahmet hoca nede Mahmud efendi bugüne kadar ne siyasi görüşlerini açıklamışlardır ne de falanca partiye oy istemişlerdir.sen gerçeklerle değil medyanın diliyle konuşuyorsun.eğer gerçekten konuya vakıf olsaydın gerçeklerin senin söylediklerininle uzaktan yakından alakası olmadıgını bilirdin..sana tavsiyem insanlar hakkında bilgin olmadan fikrin olmasın..

Ben bildiklerimi gördüklerimi söylüyorum.Birinci ağızdan duyduklamı anlatıyorum.Cemaatin içinde olan tanıdığın varsa sor son iki gün telefon trefiği yapılmışmı yapılmamışmı?
Bence siz bilmeden konuşuyorsunuz.

Yıldırım 08-05-2011 21:45

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 927641)
komşunuz koyun mu ?
iradesi yok mu ?

Özgürlüğü elinden mi alınmış ?

Güzel kardeşim yokmu hiç İsmailağa cemaatinden mürid etrafınızda sorun ne olduğunu hepsi anlatsın.Ben bunu cemaatten diye bildiğim herkesin ağzından duydum.

manifesto 08-05-2011 21:48

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 927365)
ya merve öyle biir durum söz konusu değil....
bak hüdavendigarın paylaştığı yazıya bak...

"Öyle bir şey yok" nasıl bir şey yok
Adam burada ve diyor
Bir "gavurun" biri ölmüş giye başlayan abuk subuk ifadeler..

SAMAN TV demesini ise ciddiye dahi almıyoruz
Zira hoca sakalı uzattıkça ufkunda kısalma olmaya başladı..

islami dizi ne demek ? Hoca hala milleti cehenneme yollama derdinde.
Diyalogla kafayı bozmuş..

Özgür Çağrı 08-05-2011 21:49

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 927650)
Güzel kardeşim yokmu hiç İsmailağa cemaatinden mürid etrafınızda sorun ne olduğunu hepsi anlatsın.Ben bunu cemaatten diye bildiğim herkesin ağzından duydum.

doğrudur muhterem
burası türkiye
olur böyle olaylar

yazık la millete bir oy kullanacak onada kendi karar veremiyor .

manifesto 08-05-2011 21:53

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Hüdavendigâr 08-05-2011 22:02

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 927653)
"Öyle bir şey yok" nasıl bir şey yok
Adam burada ve diyor
Bir "gavurun" biri ölmüş giye başlayan abuk subuk ifadeler..

mesele anlaşıldı,bu arkadaş gavura gavur denmesinden pek hazetmiyor..
Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 927653)
Diyalogla kafayı bozmuş..

o mu siz mi ?

CeVHeR 08-06-2011 00:15

Bu konuyada bir dondurma ikramı şart, ama bunu hususi Maraşdan şoklu getirtmek lazım :)

BeldeiTAYYIBe 08-06-2011 00:38

Valla cok bos konusuyoruz gibi geliyor bana.

Cübbeli Ahmet hoca uslubunu düzeltmedikce anlatmak istedigi dogrulari milletin algilamasi zorlasiyor.

Diyalogcu kardeslerimiz , diyalogun bir hedef degil yalnizca bir metod oldugunu ve bu metodun hatali yönlerini kabullenmedikleri müddetce elestiriye maruz kalacaklar gibi.

Birbirimizi anlamaya calismak cokmu zor acaba...?

Terennüm 08-06-2011 02:56

Hocama sormak isterdim ben hem samanyolu hemde Mehtap tv izliyorum benim Halim nicedir diye??

İntifada 08-06-2011 03:07

Alıntı:

Terennüm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 927813)
Hocama sormak isterdim ben hem samanyolu hemde Mehtap tv izliyorum benim Halim nicedir diye??

flash tv izleyerek bu vebalden kurtulabilirsin...

All times are GMT +3. The time now is 09:46.