![]() |
Risale-i Nur'dan Damla Damla ...
helal dairesi geniştir.Keyfe kafidir, harama girmeye hiç lüzum yoktur.( iman ve küfür)
|
'' Ben nefsimi herkesten ziyade nasihata muhtaç görüyorum ''. (Sözler -5)
|
''Evet bir incir çekirdeğinden koca bir incir ağacını ve ince bir sap ile koca bir kavunu bağlayıp çıkaran kudrete hiç bir şey ağır gelmez'' (Mesnevi - 94 )
|
'' Herşey kader ile takdir edilmiştir. Öyle ise kısmetine razı ol ki, kolaylık üstünde kolaylık göresin. ''(B.Mesnevi - 257)
|
'' Elbette en bahtiyar odur ki: Dünya için âhireti unutmasın, âhiretini dünyaya feda etmesin. ''(Mektubat - 71)
|
Kaderi tenkit eden başını örse vurur,kırar.Rahmete itiraz eden,rahmetten mahrum kalır.(mektubat)
|
''İnsan ebed için yaratılmıştır. Onun hakiki lezzetleri,ancak
marifetullah,muhabbetüllah,ilim gibi umûr-ü ebediyyededir.''(İşâratü’l-İ’caz) |
''Dünyanın lezzetini,zevkini,saadetini,rahatını isterseniz,meşrû dairedeki keyfe iktifâ
ediniz. O keyfinize kâfidir.''(Sözler) |
''Bu kainatta görünen bütün güzellikler öyle bir güzelden geliyorki,bu mütemadiyen değişen ve tazelenen kainat,bütün mevcudatiyle ayinedarlık dilleriyle ,o güzelin cemalini tavsif ve tarif eder '' (şualar,dördüncü şua 76 )
|
''Ey nefis! boyle ebleh olmamak istersen : Allah namina ver, Allah namina al, Allah namina basla, Allah namina isle, vesselam'' ::).(sözler | birinci söz | 18 )
|
Bu paylaşım için hepinize teşekkür ederim Allah razı olsun.
|
hakiki zevk ve elemsiz lezzet ve kedersiz sevinç ve hayattaki saadet yalnız imandadır ve iman hakikatleri dairesinde bulunur.Bir üzüm tanesini yedirir on tokat vurur, hayatın lezzetini kacırır.(ondördüncü sua s.483)
|
Ölmeye Geldim (Üstad Bediüzzaman Said Nursi)
en sevdiğim cümle |
''O zâtı nûrâni olmasaydı,kâinat da insan da, herşey de adem hükmünde kalır;ne kıymeti olur ve ne ehemmiyeti kalırdı.'' (mesnevî-İ nuriyye S.21)
|
''Hazırlanınız !
Başka,daimi bir memlekete gideceksiniz.Öyle bir memleket ki,bu memleket ona nisbeten bir zindan hükmündedir.'' Bediüzzaman Said Nursi} |
Rabbim onun davasında yürüyebilen bir kul olmayı nasip etsin İnşAllah =)
|
''Ey zevk ve lezzete müptelâ insan! Ben yetmiş beş yaşımda, binler tecrübelerle ve hüccetlerle ve hadiselerle aynelyakin bildim ki, hakikî zevk ve elemsiz lezzet ve kedersiz sevinç ve hayattaki saadet yalnız imandadır ve iman hakikatleri dairesinde bulunur. Yoksa, dünyevî bir lezzette çok elemler var. Bir üzüm tanesini yedirir, on tokat vurur gibi, hayatın lezzetini kaçırır.''
(Gençlik rehberinden) |
Hakikat damlalarından demet için teşekkürler...
|
Amin Allah Razı Olsun abi..Bilmukabele :) ( avatarımı beğendiğinize (önceki ve sonrası içinde ) sevindim =) saolun )
|
''İmana gel, mükedder olma. (Allah) seni senden daha ziyade düşünür.'' (Mesnevi -120 )
|
"Nekadar güzel yapılmış" de, "Ne kadar güzeldir." Deme. (Gençlik rehberi - 143)
|
''Şu vesvese öyle bir şeydir ki, cehil onu davet eder, ilim onu tardeder. Tanımazsan gelir, tanısan gider.'' (Sözler - 274)
|
Uzun zamandır ihmal ettiğimiz oldukça mühim bir konu . Ama kardeşimiz öksüz bırakmamış konuyu sağolsun.
VesseLam |
..saolun :-[ :-[
|
''Sizi hiçten bu derece hikmetli bir sûrette kim inşa’ etmiş ise, O’dur ki, sizi âhirette diriltecektir.'' (29. Söz - 524)
|
''Ben yalnız değilim, o gizli hâkim bana bakıyor: beni tecrübe ediyor, bir maksad için beni bir yere sevkedip davet ediyor.'' (8. Söz: 36)
|
Allah razı olsun kardeşim senden..
|
''Ey insan! Senin elinde bulunan nefis ve malın senin mülkün değil, belki sana emanettir. O emanetin mâliki, herşeye kadîr, herşeyi bilir bir Rahîm-i Kerim'dir. '' (17. Lem’a: 119)
|
''Her şeyin iyisine bak. İyi şeylerden iyi istifade et.'' (Sözler: 35)
|
Madem bu karışık mevcudat dar-ı faniden dar-ı bekaya akıp gidiyor;elbette nasılki hayır, lezzet, ışık, güzellik, iman gibi şeyler cennete akar; öyle de şer, elem, karanlık, çirkinlik, küfür gib zararlı maddeler cehenneme yağar ve bu mütemadiyen çalkanan kainatın selleri o iki havuza girer, durur.( ASA-YI MUSA S.50)
|
"Faniyim, fani olanı istemem." ( sözler, on yedinci söz, 196 )
VesseLam |
Alıntı:
Acizim aciz olanı istemem Paylaşımınız için teşekkürler |
"Ruhumu Rahmana teslim eyledim gayri istemem.İsterim fakat bir yarı baki isterim.Zerreyim fakat bir şemsi sermet isterim.Hiç ender hiçim fakat bu mevcudatı umumen isterim."
EywAllah muhterem. VesseLam |
Gel, bu azim sarayın nakışlarına dikkat et. Ve bütün bu şehrin zinetlerine bak. Ve bütün bu memleketin tanzimatını gör. Ve bütün bu alemin sanatlarını tefekkür et.
(Sözler) |
Ömür bir sermayedir gidiyor.Eğer meyvesi bulunmazsa zayi olur...(Lemalar)
|
"Sizdeki gençlik katiyen gidecek. Eğer siz daire-i meşruada kalmazsanız, o gençlik zayi olup başınıza hem dünyada, hem kabirde, hem ahirette kendi lezzetinden çok ziyade belalar ve elemler getirecek. Eğer terbiye-i İslamiye ile o gençlik nimetine karşı bir şükür olarak iffet ve namusluluk ve taatle sarf etseniz, o gençlik manen baki kalacak ve ebedi bir gençlik kazanmasına vesile olacak."
(Sözler, s.150) |
''İşlediğimiz herbir günah, kafamıza giren herbir şübhe, kalb ve ruhumuza yaralar açar.''( lem'alar. ikinci lem'a .14)
|
''Madem iman gibi hadsiz derecede kıymetdar bir nimet bizde vardır; ihtiyarlık da hoştur, hastalık da hoştur, vefat da hoştur.'' (lem'alar.yirmi altıncı lem'a.238)
Allah Razı Olsun.. |
''Madem ben de bu vatanın bir evladıyım, bu vatanın saadetine hizmet etmek benim için farzdır.'' (emirdağ lahikası ,93)
|
''Hastalığın hafifleşmesini istersen, merak etmemeye çalış.'' (lem'alar,yirmi beşinci lem'a )
|
All times are GMT +3. The time now is 08:03. |