![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sempatizanlıkla, kendini cemaate atfeden insanların geniş dairede yapılan iyiliklerin geniş kitle tarafından desteklenmesi ile Cemaati ayırmak lazım gelir...! |
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sanırım iyi işler cemaatleri bağlarken kötü işler cemaatleri bağlamıyor .
|
Bir cemaatin yaptıgı çoğu faaliyeti desteklediğimiz gibi yaptıgı yanlışlarıda kabul etmemiz gerekir,benim görüşüm budur.aksi takdirde körü körüne bağlanmaktan farkı kalmaz.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
kannatimce de insnların hassasiyetlerinin umulmadık tv kanallarınca inceltilmesi hiçde savunulur bir tarafı olamaz..bu kadar reklam dünyası içinde elbette daha makul reklam bulunabilir diye düşünüyorum..
|
Alıntı:
tamam üstüme alınıyorum. baştan söyliyim sırf cemaatini savunmak için günahları normalleştirme bir müslümana yakışmamaktadır. kim olursa olsun yanlış yanlıştır dillenmelidir. düzeltilmelidir. gelelim bizim konuya . sizin ilk mesajınıza katıldığı söyledim zaten bir müslüman küfür içeren herşeyden arınmalıdır. uzaklaşmalıdır. içinde zorunluluk olsa dahi içinden kurtulmak için çabalamalıdır. yani kalben tahamul sıfır olmalıdır. ikincisi. bir günah diğer günahları meşrulaştırmaz. diyelim ki dişarı çııktım yazın herkesin malumudur. dışarda yarı çıplaklardan dolayı günaha girdim. ( burda zorunluluktan bahsediyoruz.) madem günaha girdim o zaman keyfim nasıl isterse öyle yapacam diye birşey yok. sizin ilk mesajda verdiğiniz mesaj bundan başka birşey değil. resmen diyorsunuz ki günahınız varsa o zaman başka hiç bir yanlışı dillendimeyin. işleyen işlesin. üçüncüsü: günahların tekrarlanması. bahsettiğimiz konu çok vahim bir konudur. her 40-45 dk da bir tekrarlanan bir günahtır bunu daha vahim kılan 10 binlerce müslümanın evinde tekrarlanmasıdır. ( burda da bir tehlike var bunu gören ailelerden olumsuz etkileyenler mutlaka mardır çok güvendiği cemaat televizyonu bunu yayınlıyorsa demek ki bir mahsuru yok. dördüncüsü fertlerin günahı ile alimlerin gunahi bir tutlamaz. bir cemaat ferdinin yanlışı ile bir cemaatin yanlışı çok büyük farklar içerir. en önemlisi fert yanlış yapınca sadece kendisi yanlış yapar ama cemaat veya alim veya cemaat lideri bir yanlış yapınca onu takip eden bir cemaat tehlikededir. onlarında. bu yanlışı yapması olasıdır. beşincisi; ben konu açarken eğer okuduysanız konu geneldir bir çok islami tv ve muhafazakar kesim dedim özel bir isim kullanmadım. paylaştığım resimde de tv logosunu sildim. ki konu şuan olduğu gibi sadece bir yere kaymasın. küçük bir fıkra. bir gencin babası ölür oda imama girde babasının durmunu sorar. - baban namaz kılar mıydı ? - kılmazdı ama cuma öldü ! -peki içki içermiydi - evet içerdi ama cuma öldü -peki başka nesi vardı ? -valla her bişeyi vardı ama cuma öldü imam = cumartesi gelmiyecek misin sanıyor cumartesi günü melekler cumayı gösterecekler ona ...... yani cemaat haftalık ders yapıyor haftalık islami program yapıyor. ama saatlik hatta yarım satte bir islamla çelişen reklamlar yayınlıyor. bu ne iş arkadaş. ben ne anladım o reklam aralarında islamla çelişen reklamların verildiği islamı programı |
Alıntı:
|
Grevs iş başındaa
|
Alıntı:
|
siteye girişte pano asılmalı..bu sitede grevs var:)
|
Eliyle mücahede bu ülkede mümkün değil... Lakin Diliyle ve Kalbiylede buğz edemesse İmanından şüphe edilir... Bu itibarla Hak sözü söylemek icab eder... Yalnız Geniş Dairede yapılan iyi ve güzel işleride ''Kin'' olmaksızın söylemekde o hakikattir... Lakin iyi şeylerin örtülüp düşmanların stratejilerine bina olmayacaksa eksik ve hatalı kısımların onarılmasına yönelik samimi açıklamalar daha faydalıdır...
Savunma psikolojisi yerine Empati'yi sağlam deliller ile yapma cehdine de girmek lazım gelir ! |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Hangi kanllar hangi reklamlar açıklarsan biz de izleyicisi oldugumuz bir kanalsa tepkimizi gösterelim.Şimdi niye kullanıyorları tartısmak yerıne cevabı onlardan dinlememız gerekir kanımca
|
Sorun reklam mı ? Yapmayın Allah aşkına ;D
|
Alıntı:
|
Nasıl anlamadım :S ;D
|
Alıntı:
|
Ha bak olabilir neden olmasın ;D
Hatta şöyle de kapatabilirdim (ki olabilirde),bu tür reklamlardaki ürünleri mesela magnum ürününü tanıtmak için kiraz dudaklı derin yırtmaçlı bir hatun reklamda oynarken ''ay bu kız açık bacaklı dolgun dudaklı tahrik edici' diyip almamazlık yapmıyoruz veya yapılmıyor veya yapmıyor kimse falan filan,alıp yemesini biliyoruz o ürünü. Veya traş jileti/köpüğü reklamlarında karı gibi pürüzsüz vücudu olan,yarı çıplak şekilde kamera karşısına geçen erkeki görünce almamazlıkta yapmıyoruz. Aldığımız ünlü markaların çoğunun reklamında illa ki seiksilik var. Herkes banyosuna gitsin,şampuanının markasına baksın,sonra reklamını araştırsın. Banyoda başını yıkayan hatun veya erkek yoksa kendimi banlıcam ;D Bu yüzden şikayet etmek kimsenin hakkı değil. |
Alıntı:
biz burda müslümanların o reklamları rahatsızlık duymadan yayınlaması ve izlemesini konuşuyor. |
Yoo başka bir konu değil.
Sonuçta reklamda karılar bacaklarının,dudaklarının,seksiliklerinin reklamını yapmıyor. Bir ürün söz konusu,marka oynatıyor o kızları hatunları,veya erkekleri. O ürünleride kullananlar bizleriz,müslümanlar veya yarı müslümanlar veya kendisini tamamlamaya çalışanlar vs. her neysek işte. Bu reklamları ha samanyolu yayınlamış,ha star yayınlamış,tüketici değişiyor mu ? Hayır. Alım gücü olmasa zaten o reklam çekilmez,kaliteli çekilmez,baş döndüren yayın parası verilmez. |
Alıntı:
bana kalır bu işi üstlenecek olanlar öncelikle cemaatler vakıflardır derneklerden oralardan fertlere inmeli ve bilinç kazandırılmalıdır. cemaat yayınlırsa fert nasıl sağlıklı düşüne bilir veya tepkisini koyabilir. tepkiler organizeli olursa etkili. olur. mesela muhafazakar medya kuruluşları ben bunu yayınlamam derse bak bakalım aleternatif geliyor mu gelmiyor mu ? ve bu tepkilerin önünün kesilmesi de bu reklamların verilmesi iledir. veriyor tvye reklamı ee reklamını yaptığı şeye nasıl tepki koyacak koyamaz. bir örnek anlatayım. diyarbakır çağrı fm boykot listesinde olan danone mallarını boykota çağırıyordu... danone ona milyarlık reklam anlaşmaları sundu. ve bu halkla paylaştırlar yapılan teklifleri. yani veriyor parayı susturuyor. |
Alıntı:
Bu konudaki elestirilerin cogunun ( hepsi degil) yapicilik namina olmadigini düsünüyorum. Bir seyi elestireceksek yapici olmak icin yola cikilmali...yikicilik bize fayda vermez. Olimpiyat meselesinde ISLAMI perspektiften bakarsak ki bakmaliyiz, elestirilecek cok nokta buluruz. Lakin bu elestirilerden yola cikarak sizinde söylediginiz gibi " ne yarari var?" demek ayri bir yanlislik olur. Halbuki sahsen cok yararli oldugunu düsünüyorum ama usuldeki hatalarin düzeltilmesi mutlaka gerceklestirilmeli. Yani bizler üzüm yiyelim, bagciyi dövmiyelim derim... Konuya dair yalnizca sunu söylemek istiyorum. Yayincilik ya hizmet amacli yapilir ya ticari amacli. Bu devirde hizmeti ve ticareti ayni anda idare edebilmek olagan üstü bir durum olur. Hizmet amacli yapiliyorsa ticari kaygilar bertaraf edilmeli ve ilkelerden taviz verilmeden yapilmali....taviz tavizi dogurur...bu sebeple bir cok mütedeyyin yayin organi zamanli erozyona ugradi. Eger ticari amacli yapiliyorsa, bu durumda yorum yapmaya bile gerek duymam... Bizler zahire göre hüküm veririz...eger muhafazakar bir yayin organi taviz veriyorsa, biz SEVDIGIMIZDEN ötürü elstiririz. Cünkü onu referans alan belkide milyonluk bir kitle vardir. Fakat bastada dedigim gibi, vur abaliya mantigini terk etmeliyiz...eletiri yapici olmali yikici degil. |
Acin o zaman hep birlikte arayalim boyle konusarak bir yere varilmaz
|
Alıntı:
ben son derece yapıcı bir konu açtığımı düşünüyorum hiç bir kesimi hedefte göstermedim. konu duruyor. sağa sola çekmeye gerek yok ortada bir yanlış var sonuçta. değerli kardeşlerimizin fikirlerini sorduk önerilerini sorduk. |
Eee hacı,cemaat kanalı yayınlıyor diye,fert sağlıklı düşünemiyorsa bu onun geri zekalılığıdır.İnsanın düşünme kabiliyeti var neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilir,kanallardan öğrenmez.Prize metal sokmanın zararını tv den öğrenecek veya tastik ederek öğrenecek değiliz elbet.
Dinine son derece bağlı disiplinli birisi bakar,yanlış olduğunu anlar,mail yollar,tepkisini koyar ortaya,veya izlemez o kanalı bir daha.Bunu yapan kişi zaten o ürünüde almayan birisidir tabi ki. Bir karının dudağına kanıp herkes magnum dondurma yeseydi ooo ;D Tepkiyi izleyici koyar,gerisi kanala kalmış.Devamı gelirse izleyici zaten izlemez. Kanal ''kardeş ben islami yayın yapan bir kanalım' diye duyuru yaptıysa,bu tür reklam yayınlaması zaten mallık. Ha 'islami kanal değiliz' diye açık bir ifadesi yoksa,'biz her kesime hitap eden kanalız' anlamı çıkar bundan,o zaman her türlü reklamı yayınlama hakkına sahiptir.Sonuç olarak yine izliyen kişiye kalmıştır izlemek veya izlememek. Hepimiz kanal d yi sevmeyiz ama 32.gün için izleriz,beyaz show için,disko kralı için izleriz.Veya izlerim.İlla ki çeken bir şey vardır,bu reklamların fiyatıda kanalları coşturur,yayın yaparlar bu yüzden. Bu reklamlardan ziyade,mesela başörtü reklamları var. İlla ki bacak,dudak show yapılacak değil.Bu başörtüsü reklamlarında mankenler fıstık gibi,çoğu yabancı,şeytan gözlü,parlak dudaklı.Bu,senin söylediğin reklamlardan bin kat daha sakıncalı kıyas yaptığımda. Banyoya git,bana şampuan markanı söyle bir zahmet ;D Hemen reklamını ekleyim buraya. |
Alıntı:
tama bir müslüman bir yanlış gördüğünde tabiki cemaatı bi tarafa bırakır ve tepkisini gösterir. buna eyvallah ama her fert bilinçli değildir. bir müslümanın ben islami bir kanalım demesi gerekmez müslümanım demesi yeterdir. istediği gibi hiçte hareket etme istediği reklamı verme hakkı yoktur. müslümansa ölçüsü bellidir. ben şampuan kullanmıyorum :) sen reklamı getirip koyacam diyorsun islamda bu malı kullanmam caizmi değil bu benim için önemlidir. adam malının reklamını haram yapmışsa o onun sorunu benim izleyip izlemediğim izletip izletemediğim önemlidir. İslamda helal olan gavur malı kullanılabilir. özel durumlar hariç ( coco cola vb... ) adam haram malla araba yapar ben gide helal paramla alırım. onun parasını nasıl kazandığı benim değil onu ilgilendirir. ben onun gibi yapmadığım sürece onu tastik etmediğim keyifle seyretmedikten sonra. |
Alıntı:
Ben genel anlamda yaptigimiz elestirilerin yapicilik esasini gözeterek yapilmasi gerektigini söylemek istedim. Diger bazi tartismali konularda bunun örnegini defaatlerce gördük. Sirf cemaat faaliyeti diye objektif olmak söyle dursun, vurun abaliya mantigi galib geliyor gibi...en azindan bizdeki intiba böyle. Bu genel bir hatirlatma...yani size özel degil. |
Ben anlamam cemaat nedir,tek bildiğim cemaat camii de toplananlardır,sonra dağılanlardır ;D İsim altında takılanları anlamam,anlasaydım kendi cemaatim olurdu ;ı:
Adamlar izliyorsa benimsemiş.Yayın organını başkanı vs. yayınlama kararı aldıysa bizi ilgilendirmez.Dediğim gibi 'islami kanalız' diye açıklama yapıldıysa başka,yapılmadıysa her kesime açık olduğundan yayınlayabilirler.Gerisi fasa fiso. Ayrıca her şey dört dörtlük olacak değil,dünya da yaşıyoruz ;D Kanalın bahçesine muska göm,büyü yap,tutar belki :p |
Alıntı:
hepsi o maksatla açıldı zaten... islami hassasiyetleri olan kanal olarak... islami bir cemaatin kanalı zaten müzik kanalıyız diye açılacka değil ya ;D |
benden önce muska gömenler var bak sana reklamlar tıkır tıkır işliyor harıl harıl izleniyor :)
|
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 10:07. |