Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Dini Konular (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=219)
-   -   Müslüman gençlere örnek gösterilen Ali şeriati kimdir! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=150649)

Hüdavendigâr 07-03-2011 01:53

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 910916)
ben hayatını İslama adamış şehitleri kafir ilan eden şıhları tanımıyorum kabul etmiyorum .
Onlardan bazılarının bidat bataklığında olduğu aşikar.
Allah ıslah etsin ..

Yani diyeceğim onlar bizi ne kadar kafir ederse etsin önemli değil hüküm verici olan Allahtır.

sordugum sorunun yanıtını sabırla bekliyorum.

Özgür Çağrı 07-03-2011 01:54

hangi soru ?

Hüdavendigâr 07-03-2011 01:55

3. sayfanın son mesajına bak.

Tarantula_ 07-03-2011 01:56

Edeb bir tâc imiş ...
Edeb bir tâc imiş nûr-u Hüdâ'dan,
Giy ol tâcı emin ol her belâdan!

Önce edebi yazmalı kalem.
Önce edebi anlatmalı kelime.
Önce edebi idrak etmeli insan.
...

Özgür Çağrı 07-03-2011 02:10

Alıntı:

Hüdavendigâr Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 910898)
öncelikle din mafyaları nedir necidir ne halta yarar nerden gelmiştir bilmem etmem.

sen hayırlı olanı almak sebebiyle peygambere,sahabeye aşağılayıcı kelimeler sarfeden adamların kitabını miden bulanmadan okuyabiliyorsan benim sana Allah akıl fikir versin demekten başka söyleyeceğim bir söz yoktur.

birde şu
kimdir onuda bizimle paylaşırsan bizi aydınlatmış olursun.

ben size ali şeriati denen sapkını kendi sözleriyle anlatıyorum.inanıp inanmamanız,sevip sevmemeniz zerre umrumda değildir.

cübbeli ahmed hocadır kendileri
her bulduğu rivayeti ayet gibi okuyup süsleyip insanları inandırmaya çalışması
kertenkele meselesiyle birlikte daha bir çok mesele
tek vuruşta 100 sevap çift vuruşta 50 sevap falan
birde arapça okuyor ya sanırsın Kur'an okuyor :)
Rivayet üzerine masallar masallar
Allah için çok zeki dinlerken keyif alırım inşAllah rabbim Kur'an merkezli bir bakışa kavuşturur.

İslami mücadele şehitlerine kafir diyen hocayı ben ne yapayım yav uzak dursunlar ...

Hüdavendigâr 07-03-2011 02:13

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 910937)
cübbeli ahmed hocadır kendileri
her bulduğu rivayeti ayet gibi okuyup süsleyip insanları inandırmaya çalışması
kertenkele meselesiyle birlikte daha bir çok mesele
tek vuruşta 100 sevap çift vuruşta 50 sevap falan
birde arapça okuyor ya sanırsın Kur'an okuyor :)
Rivayet üzerine masallar masallar
Allah için çok zeki dinlerken keyif alırım inşAllah rabbim Kur'an merkezli bir bakışa kavuşturur.

İslami mücadele şehitlerine kafir diyen hocayı ben ne yapayım yav uzak dursunlar ...

cübbeli ahmet hocanın söylediği tek bir ayetin/hadisin aslı olmadıgını ispat edemezsen şerefini müdafaa edemeyeceksin,bu kadar açık ve net konuşuyorum ve bekliyorum

Özgür Çağrı 07-03-2011 02:18

Alıntı:

Tarantula_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 910927)
Edeb bir tâc imiş ...
Edeb bir tâc imiş nûr-u Hüdâ'dan,
Giy ol tâcı emin ol her belâdan!

Önce edebi yazmalı kalem.
Önce edebi anlatmalı kelime.
Önce edebi idrak etmeli insan.
...

Sen bu sufizm işlerine yeni giriyorsun sanırım
biraz şair takıl böyle sen

hatta hakan albayrakta yazmış

Yaşasın Konfederasyon Yaşasın kamçılar ve köleler
çünkü siyahları sevsem de
LINCOLN'in bir yalancı olduğunu biliyorum
dengeler adına vuruldu kim vurulduysa
çiftçiler, Marlyn Monreo, Bağdat
dengeler adına bırakıldım kendimle başbaşa
burada, şehremini'de
ve bir hallaç pamuğuna dönüşmüş olarak
kimim ben
nereden gelip nereye gidiyorum

bunun ne önemi var
Mossad besliyor kafka'yı
ZEN'i Amerika finanse ediyor
çünkü hepimizi uyuşturup
ortadoğu'yu ateşe vermek istiyorlar
ikilem,
üçlem ve dörtlemler
alternatif çöplüğüne döndü
üçüncü dünyanın beyinleri
"Hiç Akletmez misiniz?"
"Hayır etmeyiz..."
felsefenin soysuz çarkına teslim ederiz ayetleri
öyle büyüttük öyle büyüttük ki felsefeyi
eylemi de aldı içine
eylemi aldı bizden.
ve ateşler içinde,
Bağdat'ın orta yerinde
çırılçıplak kaldık işte
dengeler adına silahsız
dengeler adına şahsiyetsiz
miskin, geveze, entellektüel
dengeler adına vurmadı
kim vuramadıysa
dengeler adına
şair yaptılar bizi

Hakan Albayrak

Uyutun sufistler uyutun
Müslümanları bir güzel mışıl mışıl uyutun
süslü rivayetleriniz
şairane sözleriniz ile

sonra yiyelim bombaları üstümüze

aman cihadı lügatınızdan çıkartın
çıkartmayanlarıda terörist ilan etmezseniz hatrımız kalır
sevgi barış diyalog ne güzel öyle değil mi
önce sevgi sonra afganistandaki yetimler
önce barış sonra gazzeye yağan misket bombaları
önce diyalog sonra ırakta tecavüze uğrayan mümine hanımlar

hadi durmayın döndürün semazenlerinizi
çalın teflerinizi
şarkılarınızı türkülerinizi söyleyin
muhammedin düğünü var cennette cennette

:)

uçtuk abi ya yine iyimi :)

İntifada 07-03-2011 02:18

Ne safevi şiiligi yapanlar ne emevi sünniligı yapanlar bir türlü anlayamadı seriatiyi...
Bu din için onun verdiği mücadelenin yarısını vermeyenler tarafından tekfır edildi...
Mevcut düzene sesini çıkaramayan taguti sistemin karşısında yeri gelince süt dökmüş kedi olanlar ıslamın gerçeklerini şaha rağmen haykıran ve bu yolda şahin adamları tarafından şehit edilen şeriatiye kin kustular...
Şimdi bu forumda mevlanaya açılan konuda hassasiyet gösterenleri görmek istedi gözlerim...
Yada atasoy müftüoğlu hocanın röportaji konusundakileri...
Biz ali şeriatiye düşman olan zihniyetin yaptıklarınımı paylaşmaya başlayalım...
Konu ilk açıldığından beri fevri yorum yapmak istemiyorum ve bu konunun sonunun ne olacağını biliyorum...
Tenkit tekfıre dönüşünce bu bulaşıcı hastalığı nefis hemen kapıyor ve sonrası çok ağır oluyor

Özgür Çağrı 07-03-2011 02:19

Alıntı:

Hüdavendigâr Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 910942)
cübbeli ahmet hocanın söylediği tek bir ayetin/hadisin aslı olmadıgını ispat edemezsen şerefini müdafaa edemeyeceksin,bu kadar açık ve net konuşuyorum ve bekliyorum

Söylediklerinin hepsinin sahih olduğuna kesin kanaat getiriyorsun öylemi ?
Tamam 1-2 gün bekle evime döneyim
Buradan sana açıklayacağım ..

Hüdavendigâr 07-03-2011 02:24

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 910952)
Söylediklerinin hepsinin sahih olduğuna kesin kanaat getiriyorsun öylemi ?
Tamam 1-2 gün bekle evime döneyim
Buradan sana açıklayacağım ..

1 haftada beklerim 1 ayda,inşallah gelip kütübi sitteyi falan inkar etmezsin,o zaman kafama sıkarım işte ;D

Tarantula_ 07-03-2011 04:21

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 910948)
Sen bu sufizm işlerine yeni giriyorsun sanırım
biraz şair takıl böyle sen

hatta hakan albayrakta yazmış

Yaşasın Konfederasyon Yaşasın kamçılar ve köleler
çünkü siyahları sevsem de
LINCOLN'in bir yalancı olduğunu biliyorum
dengeler adına vuruldu kim vurulduysa
çiftçiler, Marlyn Monreo, Bağdat
dengeler adına bırakıldım kendimle başbaşa
burada, şehremini'de
ve bir hallaç pamuğuna dönüşmüş olarak
kimim ben
nereden gelip nereye gidiyorum

bunun ne önemi var
Mossad besliyor kafka'yı
ZEN'i Amerika finanse ediyor
çünkü hepimizi uyuşturup
ortadoğu'yu ateşe vermek istiyorlar
ikilem,
üçlem ve dörtlemler
alternatif çöplüğüne döndü
üçüncü dünyanın beyinleri
"Hiç Akletmez misiniz?"
"Hayır etmeyiz..."
felsefenin soysuz çarkına teslim ederiz ayetleri
öyle büyüttük öyle büyüttük ki felsefeyi
eylemi de aldı içine
eylemi aldı bizden.
ve ateşler içinde,
Bağdat'ın orta yerinde
çırılçıplak kaldık işte
dengeler adına silahsız
dengeler adına şahsiyetsiz
miskin, geveze, entellektüel
dengeler adına vurmadı
kim vuramadıysa
dengeler adına
şair yaptılar bizi

Hakan Albayrak

Uyutun sufistler uyutun
Müslümanları bir güzel mışıl mışıl uyutun
süslü rivayetleriniz
şairane sözleriniz ile

sonra yiyelim bombaları üstümüze

aman cihadı lügatınızdan çıkartın
çıkartmayanlarıda terörist ilan etmezseniz hatrımız kalır
sevgi barış diyalog ne güzel öyle değil mi
önce sevgi sonra afganistandaki yetimler
önce barış sonra gazzeye yağan misket bombaları
önce diyalog sonra ırakta tecavüze uğrayan mümine hanımlar

hadi durmayın döndürün semazenlerinizi
çalın teflerinizi
şarkılarınızı türkülerinizi söyleyin
muhammedin düğünü var cennette cennette

:)

uçtuk abi ya yine iyimi :)

Hayırdır muhterem nereden geliyor bu huzursuzluk bu acı ? Bir alıntı mı deşti yaranızı bu kadar hayırdır !?

Ammar 07-03-2011 04:45

bu tekfir hastalığını anlamadım gitti kardeş. düzenin bülbülleri de önlerine hangi mucadeleci müslüman gelse ya tekfir ederler yada sapkın ilan ederler.

İntifada 07-03-2011 04:56

Alıntı:

grevs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 911043)
bu tekfir hastalığını anlamadım gitti kardeş. düzenin bülbülleri de önlerine hangi mucadeleci müslüman gelse ya tekfir ederler yada sapkın ilan ederler.

Çünkü o isimler bunların gizledikleri herşeyi açığa vurmustur kardeşim...
Tevhit demislerdir vahdet demislerdir cihat demislerdir hak demislerdir
Müslüman dünyaya kayıtsız kalamaz haksızlık karşısında susamaz islama saldiranlari görmezden gelemez demislerdir...
Putları yıkmak gerek kula kulluk etmemek gerek taguta başkaldırmak gerek demiştir...
Adaleti sağlamak için çalışın mazlumu koruyun zalimin düşmanı olun demislerdir...
E dinin afyon tüccarlarıda tabiki bunları söyleyen insanlara karşı olacaktır

Ammar 07-03-2011 05:00

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 911048)
Müslüman dünyaya kayıtsız kalamaz haksızlık karşısında susamaz islama saldiranlari görmezden gelemez demislerdir...
Putları yıkmak gerek kula kulluk etmemek gerek taguta başkaldırmak gerek demiştir...
Adaleti sağlamak için çalışın mazlumu koruyun zalimin düşmanı olun demislerdir...

değerli kardeşim sorsan bir çoğu tağut nedir bilmez çünkü işlenmiyor. bütün sene güzel ahlak, anne babaya iyi bakmak. oruç tutmak zekat vermek, vatan sevgisi çiçek böcek sevgisi, koca sene geçiyor toplasan 50 ayeti bulmaz üzerinde durulan. her sene tekrarlanıp duruluyor ( istisnalar hariç )

BeldeiTAYYIBe 07-03-2011 13:44

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 911048)

Yapma be üstad...Allah rizasi icin anlamamazliktan gelme.
Öyle bir tablo ciziyorsunki sanki seriatinin fikirlerine muhalif olanlarin, tevhit ve vahdet ve cihat demediklerini söyler gibisin.

Degerli kardesler,
evvelcede söyledim...ameli olarak Hanefiyim. Benim Mezhebimde Kadere iman Imanin sartlarindan biridir. Eger Kadere imani emevilerin icati olarak tanimliyorsa birisi, o vakit onun sapikligi benim sahsi düsüncem olmaktan öte, mensubu oldugum mezhebin resmi görüsüdür. Ve mensubu oldugum mezhebin fetvasi beni baglar.
Haliyle sizler tekfir tekfir diye nara atarken aslinda koskoca mezheb imamlarinin görüslerine muhalefet ediyorsunuz. Ve din mafyaciligi ve benzeri hakaretlerin ucu nerelere kadar gidiyor farkinda bile olamiyorsunuz...Ben Seriati ve arkasindan gidenlere hakaret etmedim..etmemde. Itikadim dogrultusunda o görüsünün sapik bir görüs oldugunu söylerim anca.
Sizler buna ragmen Seriati ve benzerlerini üstad kabul etmisseniz bu beni baglamaz...tercihinizdir derim...fakat degerlendirmelerinizi biraz daha insafli yapin.

Sizin ekol diye tabir ettiginiz kesimde , seriati zihniyetine muhalif olanlarin icinde sanki hic bir mücahit yokmuscasina söylemlerinizi de anlamiyorum.
Kadir Misiroglu ömrünce neyin mücadelesini verdi?
Necip Fazil ömrünce neyin mücadelesini verdi...
Gercek bir dava adami istiyorsaniz, hayati cilelerle dolu, tek gayesi putlari yikmak ve sistemle mücadele etmek olan...Timurtas Ucar hocaefendilere bir bakin derim. Size sayfalarca liste yapabilirim isimlerle ama gercegi görmek icin bunlar bile yeter derim.
Bunlar Seriati zihniyetine muhalif olduklari halde ömürlerini Islam davasi icin adamis mübareklerdir.
Bunlar ne din mafyacilari nede din afyonculari...bunlar bihakkin üzerlerine düsen cihat vazifesini yerine getiren gönül erleri.
Tek farklari...kendi hatali gördükleri müslümanlarin hatalarinida ümmete anlatmalari.

Bilemem..acizane anlatabildimmi...?.

İntifada 07-04-2011 15:25

Kader konusunda şeriatinin ne demek istediğini anlamak isteyenler buyrun...
benim açıklamak istediğim ile aynıdır lakin hocaefendinin alıntı yaptığı çeviri kimin çevirisi bilmiyorum...
bendeki kitap prof.hateminin çevirisidir...

dine karşı din müthiş bir kitap öneririm...
tevhit dini ve şirk dinini harika açıklamış...

bu arada cebriyye irade serbestisini reddeden görüştür...http://i53.tinypic.com/67tvlw.jpg

Hüdavendigâr 07-04-2011 15:47

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 911495)
Kader konusunda şeriatinin ne demek istediğini anlamak isteyenler buyrun...
benim açıklamak istediğim ile aynıdır lakin hocaefendinin alıntı yaptığı çeviri kimin çevirisi bilmiyorum...
bendeki kitap prof.hateminin çevirisidir...

dine karşı din müthiş bir kitap öneririm...
tevhit dini ve şirk dinini harika açıklamış...

bu arada cebriyye irade serbestisini reddeden görüştür...http://i53.tinypic.com/67tvlw.jpg

paylaştıgın bölümdeki sahabeye iftira ve hakareti gözardı etmeni şaşkınlıkla karşılıyorum.
Çeviriyi senin verdiğin linkten aldık muhterem,linki atmadan önce bi okusaydın keşke.
http://www.habereditor.com/news_detail.php?id=78140

"Ahir zamanda bir kavim ortaya çıkar. Cahiller başa geçerek insanlara fetvâ verirler. Böylece hem kendileri sapar hem de başkalarını saptırırlar." (Buhari, İlim, 34; Müslim, İlim, 13Tirmizi, İlim, 5)

BeldeiTAYYIBe 07-04-2011 15:57

Birilerini sapik ilan etmek icin cok hevesli oldugumuz sanilmasin.
Biz zahire göre yorum yapariz. Yorumlarimizi acizane sizin verdiginiz linkten yola cikarak yaptik...Zaten ihtiyaten yaptigim bir yorumda " EGER SAMIMIYSE " diyerek dikkatli olmayi tercih ettim. Umulurduki yapilan paylasimlarda da ayni hassasiyet gözetilsin ve insanlar yaniltilmasin.
Ayrica Sahabe hakkindaki dogrultulmus! bir baska tercümeyide beklerim. Aksi takdirde sapikligi hakkindaki süphelerimiz giderilmis olmaz.

İntifada 07-04-2011 15:57

Sahabeye hakaret nerede ?
Ben göremiyorum

BeldeiTAYYIBe 07-04-2011 16:02

Alıntı:

Hüdavendigâr Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 911503)

"Ahir zamanda bir kavim ortaya çıkar. Cahiller başa geçerek insanlara fetvâ verirler. Böylece hem kendileri sapar hem de başkalarını saptırırlar." (Buhari, İlim, 34; Müslim, İlim, 13Tirmizi, İlim, 5)

:çiçek::gül::çiçek:

İntifada 07-04-2011 16:07

Alıntı:

BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 911504)
Birilerini sapik ilan etmek icin cok hevesli oldugumuz sanilmasin.
Biz zahire göre yorum yapariz. Yorumlarimizi acizane sizin verdiginiz linkten yola cikarak yaptik...Zaten ihtiyaten yaptigim bir yorumda " EGER SAMIMIYSE " diyerek dikkatli olmayi tercih ettim. Umulurduki yapilan paylasimlarda da ayni hassasiyet gözetilsin ve insanlar yaniltilmasin.
Ayrica Sahabe hakkindaki dogrultulmus! bir baska tercümeyide beklerim. Aksi takdirde sapikligi hakkindaki süphelerimiz giderilmis olmaz.

O verdiğim linkteki şahıslar şeriatinin dilini iyi bildikleri için bunu yayımlamış olabilirler...
Ki şeriatiyi biraz olsun okusanız benim çıkardığım anlamı çıkarabilirdiniz...
Sayın hatemi tercümelerine çok dikkat eder ve en sade en anlaşılır haliyle çevrimeye çalışır zaten yarım sayfa açıklaması var sayfalarda...
Görüldüğü üzre sade tercümede şeriatinin kader konusundaki görüşü benim ilk alıntıladığınız kısımla ilgili açıklamalarımla örtüşüyor...
Sahabeye hakaretten kastınız ne ben onu anlamıyorum ki ?
Nerede hakaret bu sayfayı 20 sayfa geçtim henüz bir hakaret göremedim...

Terennüm 07-04-2011 16:09

bir tarafın karşı tarafı tekfirle itham etmesi kendi derecesini yükseltmediği gibi hafizanallah ayağını kaydırır.yorum yapan kardeşler bunu göz önüne alarak yorum yaparsa isabet etmiş olurlar..
fikilerinizi yazın bizlerde istifade edelim laikin tekfirlikle itham doğru değil..konuyu takip ediyorum

BeldeiTAYYIBe 07-04-2011 16:16

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 911512)
O verdiğim linkteki şahıslar şeriatinin dilini iyi bildikleri için bunu yayımlamış olabilirler...
Ki şeriatiyi biraz olsun okusanız benim çıkardığım anlamı çıkarabilirdiniz...
Sayın hatemi tercümelerine çok dikkat eder ve en sade en anlaşılır haliyle çevrimeye çalışır zaten yarım sayfa açıklaması var sayfalarda...
Görüldüğü üzre sade tercümede şeriatinin kader konusundaki görüşü benim ilk alıntıladığınız kısımla ilgili açıklamalarımla örtüşüyor...
Sahabeye hakaretten kastınız ne ben onu anlamıyorum ki ?
Nerede hakaret bu sayfayı 20 sayfa geçtim henüz bir hakaret göremedim...

Kardesim, iki gündür bu meseleyi tartisiyoruz ve bu kadar yorumlarin sonucundan bir tercüme hatasi cikti. Ki bu hata vahim ötesi bir hatadir. Disardi bir gencin...altyapisi olmayan bir gencin o hatali tercümeyi okudugunu varsayalim...bu sorumluluk basit birseymidir?
Ki buna ragmen yinede görüsleri tartismaya cok cok müsait. Kaderi inkar etmiyorsa ancak kendine bir fayda saglar. Ki acikcasi hateminin tercümesinimi referans alalim yoksa digerinimi buda ayrica bir sorun...hangisinde samimi ve kendi görüsü anlatiliyor ayri bir tartisma doguruyor.

Sahabe mevzuunda Hüdavendigar kardesimin ilk paylasimini okumani tavsiye ederim. Görülüyorki onu bile okumadan iki gündür tartisiyoruz...

BeldeiTAYYIBe 07-04-2011 16:23

Alıntı:

Terennüm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 911513)
bir tarafın karşı tarafı tekfirle itham etmesi kendi derecesini yükseltmediği gibi hafizanallah ayağını kaydırır.yorum yapan kardeşler bunu göz önüne alarak yorum yaparsa isabet etmiş olurlar..
fikilerinizi yazın bizlerde istifade edelim laikin tekfirlikle itham doğru değil..konuyu takip ediyorum

Üstad...kimseyi tekfir ile itham etmedim.
Bundan ALLAH'a siginirim.
haddimiz degildir.
Lakin
1. Yanlis bir tercüme sonucu " eger söylediklerinde samimiyse " diyerek o noktadaki sapiklina acizane itikadim geregi dikkat cektim.
2. Sahabe hakkindaki yazilanlara tahammül edilebilirmi?
Seriatinin izinde olan Islamoglu hoca bile , onun sahabe hakkindaki sözlerini asiri bulurken, bizim sessiz sedasiz amenna dememiz beklenemez...
Allahualem kimseyi tekfir etmedi.
Yazdiklarindan ötürü seriati ve onlar gibileri kendi sinirlarini zorluyorlar....

İntifada 07-04-2011 16:29

Alıntı:

Hacer Vâlidemiz’den câriye diye bahsederek şöyle diyor: “Allah, Afrikalı siyah bir câriyenin evinde.” (s:49) Allah, -hâşâ- Hz. Hacer’in evindeymiş.

diye aktaran bir hocanın kitaplara dair bir açıklama yapmadan ve önünde arkasında ne olduğunu koymadan cımbızlamalarıyla çok iyi anlayamazsınız şeriatiyi...

Safeviye şiileri bu sünnidir diye tekfir ederken emeviye sünnileride bu şiidir diyerek sapık ilan ediyordu şeriatiyi...

300 e yakın eseri olan bir insanın (ki bu insan bir akademisyen ve müslüman kimliğinden sıyrılıp -batılıların kullandığı anlamda-objektif bir gözle oluşturduğu eserlerde vardır.Ki hocanın en çok alıntı yaptığı muhammed kimdir kitabı böyle bir eserdir zaten önsözünde kitap içeriği için özürü vardır) kitaplarından birşeyler cımbızlayarak onu tekfir etmek zor değil...

Haşa kimsenin haddine değildir ve bunu yapacak bir insan kesinlikle değildir hocaefendi uğraşsa aynısını Kuranı Kerimde bile yapar...
Koskoca sayfadan tek cümle al uygun değil...

İntifada 07-04-2011 16:32

ne tutturdunuz bi yanlış tercüme kardeşim ?
Alıntı:

Ve ali şeriati doğru söylüyor günümüzde her şeyi kadere bağlayan hiç birşeyin mücadelesini vermeyen müslümanlar vardır...

Günümüzde iradeyi yok sayan Allaha iftira eden bir kadere iman tarzı benimsenmiştir...

Ve şunu belirteyim ali şeriati burada kaderi yok saymıyor bende bunu yapmıyorum...
Kadere iman ediyorum ama kaderden ne anlıyorum mesele orada...
ben Allahın hiç birşeyi ölçüsüz yaratmadığına iman ediyorum...
kadere imanımda budur...

yazmışım bakın taa 2.sayfada...
siteden yapılan alıntının altına...
şeriatiye dair çok az bilgisi olan bir insan zaten o tercümeden bu en sade tercümede anlatılmak isteneni anlıyor...
açık söyliyeyim şeriatinin adını dahi bilmesem o tercümeden yola çıkarak şeriatiyi sapık ilan etmezdim çünkü çok doğru söylüyor...

İntifada 07-04-2011 16:36

Alıntı:

Anam babam sana feda olsun efendimiz ne güzel buyurmuşlar...
bizde çok muzdaribiz gerçekten...

Hüdavendigâr 07-04-2011 17:17

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 911524)
300 e yakın eseri olan bir insanın (ki bu insan bir akademisyen ve müslüman kimliğinden sıyrılıp -batılıların kullandığı anlamda-objektif bir gözle oluşturduğu eserlerde vardır.Ki hocanın en çok alıntı yaptığı muhammed kimdir kitabı böyle bir eserdir zaten önsözünde kitap içeriği için özürü vardır) kitaplarından birşeyler cımbızlayarak onu tekfir etmek zor değil...

Alıntı:

“Ebûbekir… ihtiyar, yumuşak, her işi basite alan birisidir. Tehlike dolu toplumsal, siyasal mesuliyet, böyle bir ruhsal yapıyla bağdaşmaktan daha ciddi ve önemlidir.”
“Ömer… yenilikçilik özelliği yoktu… düşünce açısından zayıftı… itikadî ve fikrî bir mevzu sözkonusu olduğunda çok güçsüz görülüyordu. Kendisi de devamlı düşünsel alandaki hatalarını itiraf ediyordu.” (s: 317)
Osman… görüş açısı dünya görüşü dar ve zayıf birisidir. Peygamberle yaptığı işbirliği sırasında kimse onun en ufak bir üstün ve fevkalâde iş yaptığını görmemiştir. İslâm’ın öz ruhunu, derinliğini, sınıfsal yönelimini hissedememiştir. İslâm’ı, “şiarlar” ve İslâm rehberini “şiarları yücelten”den başka bir şey olarak niteleyemiyordu. Servet ve süse, kavmine ve kendine düşkünlüğü, büyüklere ve altına, güç ve kan sahiplerine saygıda bulunma, onun ruhunda o kadar güçlüdür ki, onun ahlâkî bağı, İslâm’dan daha çok cahiliyeye yakın ve iç içedir. En büyük tehlike, tehlikeli ve güçlü Beni Ümeyye hanedanına mensup oluşudur. Kuşkusuz O’nun böyle bir ruhsal yapı ve görüş açısıyla, bu uyanık, layık İslâm maskesi takmış güçlü düşmanların elinde bir “sadık uygulayıcı”dan başka bir konumu olmayacaktır. (s: 318)
2- Bir gurup ashabı Hazreti Ali (Radıyallahü anh) aleyhinde olmakla suçlayıp sonra Hazreti Ebûbekir (Radıyallahü anh) Efendimiz’e şöyle dil uzatıyor:
“…bu grupla Ebu Bekir’in cahiliyedeki özel ilişkisi tamamen belirgindir.”
“… Ebu Bekir bu gizli grubun seçkin şahsiyetidir.”
“Allah bize bir çok acem köle bağışladığı için, arabı köle olarak kullanmak gerekmez.”
“…bunlar gibi düşünce ve duygusundaki birçok zaaf noktaları, İslâm’dan öğrendiği üstün faziletlere karşılık, geçmişteki terbiye etkilerini hatırlatıyor.” (s: 321)
“Ali’ye karşı beslenen kinler.”
“Muhammed’in Ali hakkındaki sükutu, onu tarihte savunmasız bırakacaktır.”
“Acaba Muhammed, ….Ali’yi kollamayacak mıdır? …sükutuyla …o acımasız tarihin eliyle paymal etmiyecek midir?”
“…nitekim öyle de oldu. Onu tarihte en kötü adam olarak tanıttılar.” (s: 322)
Abdürrahman bin Avf …mal severliği süse düşkünlük huylarını, câhiliyeden kendisiyle birlikte taşımaktadır. “Menfaat” ile “hakikat” onun gözünde ayrılmaz bileşik ve birbirinden ayırt edilmez bir olgudur. (s: 323)
Başta peygamberimiz olmak üzere,dünyada cennetle müjdelenmiş sahabelere hakaretler ediceksin,iftiralar atıcaksın,olmayan şeyleri konuşacaksın "onun ruhunda o kadar güçlüdür ki, onun ahlâkî bağı, İslâm’dan daha çok cahiliyeye yakın ve iç içedir." diyeceksin.sonrada bunun adınada objektiflik diyeceksin ? aslı astarı olmayan söylemlerle sahabeye hakaret etmek,aşağılamak ne zamandan beri objektiflik oldu ? yada bu eserin objektif bir eser oldugunu düşünen akıncı kardeşim;sen sahabelere karşı yapılan bu iftiralara katılıyormusun ? müslüman kimliğinden sıyrılıp islamiyet hakkında konuşmak nasıl oluyor ? onuda açıkla bir zahmet..

İntifada 07-04-2011 18:19

aynı şeyleri tekrar tekrarmı yazayım ?

http://www.akpartiforum.com/showpost...3&postcount=12

kimseyi bi çırpıda tekfir etmediğimiz gibi herşeyiyle kabullenmek gibi bir huyumuzda yoktur...
Eğer olsaydı Allaha,peygambere iftira eden bazılarını kabullenmek zorunda kalırdık...
şeriatinin mezhebime uymayan heyecanlı sözleride vardır Allah affeder inşAllah...
lakin bu sapıktır bu kafirdir diyecek kadar ileri gidemem Allahtan korkarım...

Mavera 09-24-2011 17:59

ben bildim, bileli ali seriati tartisilir va itiraf etmem gerekirse onun hakkinda yüzeysel bir bilgiye sahibim o acidan bütün kaynaklardan bir arastirma icerisindeyim..

Özgür Çağrı 09-24-2011 18:55

ben dün rozetini aldım çantaya taktım
din mafyası gördüğü yerde tekfir eder artık

:hihi2:

Mavera 09-24-2011 18:56

ne rozeti la?

Özgür Çağrı 09-24-2011 18:57

yav şu çantaya takılanlar varya yuvarlak demir :)

laptop çantasına taktım aliyanın şeriatinin rozetini :)

Mavera 09-24-2011 19:00

vay aykiri cocuk tripleri :) sen simdi söyle 10-15 tane peace, baris, özgürlük, i love islam yazilarindan asarsin :)

Özgür Çağrı 09-24-2011 19:03

yok onları asmam

odaya

imam humeyni

aliya izzetbegoviç

necip fazıl

sezai karakoçun şiirli posterlerini asıyorum :p misafir gelen korkup kaçar la hücre evimi bu diye :)

Cihannur 09-25-2011 01:16

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 910653)
Ali şeriati,ibni teymiyye,mevdudi gibi isimleri kafir ilan etmeye bayılan insanlar neden acaba tasavvufta ölçüyü kaçırmış kişileri,kendi cemaatlerinden olupta ne dediğini bilmeyen insanları,peygamberi Allaha eşit görenleri,şeyhlerine adeta tapanları görmezden gelir bilinmez...
Bu adam Allah yolunda şehit oldu acaba tekfir edenlerin mertebesi ne olacak ?
Günahkarlıkla kafirliklik farklıdır kardeşlerim...

Allah gerçek bir Janustur (iki çehreli Yunan tanrısı) diyen Ali Şeriati'nin bu sözünü reddettiğimiz gibi, Muhammed Mustafa eşittir Allah diyen Bayram Ali Öztürk'ün bu sözünü de reddederiz. Bu sözler imanı tehlikeye atan sözlerdir ve tevbe gerektirir. Ali Şeriati de, Bayram Ali Öztürk de, Allahü Teâlâ'ya attıkları bu iftiralarından dolayı tevbe etmişlerdir inşaallah.

Ali Şeriati'nin internette kendi adıyla satılmakta olan ve tercümesini ve derlemesini yaptığı
Abdülhamit Cevdet es-Sehhar'ın Ebuzer isimli kitabının 171. sayfasında şunlar yazılıymış:

"Ama mümkün müydü; Osman’ları, Muaviye’leri, Abdurrahman İbn Avf’ları hadisle, ayetle ve konuşmayla doğru yola getirmek? Bu nasıl olabilirdi ki? Allah’ın Rasulu, vahiyle silahlı olduğu zaman bile bunu yapamadı. Oysa bunların bizzat kendileri, vahiyle Kur’an’la milleti yağma etmişlerdi."

Yukarıdaki bu alıntı doğruysa, kim söylemiş olursa olsun yukarıdaki sözler yalan ve iftira olan sözlerdir. Aşere-i Mübeşşere'den yani Cennetle müjdelenmiş sahabelerden olan Hz. Osman'ın ve Abdurrahman bin Avf hazretlerinin ve sahabeden Hz. Muaviye'nin yanlış yolda olduklarını söyleyen kişinin kendisi yanlış yoldadır. Hz. Osman'ın, Abdurrahman bin Avf'ın ve Hz. Muaviye'nin, vahiyle Kur'an'la milleti yağma ettikleri söylemek de o sahabelere yapılmış olan birer iftiradır. Ayrıca yukarıdaki bu sözler peygamber efendimize de iftira atılması anlamına gelir. Allah Resulü iki kızını Hz. Osman ile evlendirmiştir. Allah Resulü'nün iki kızıyla evlenmiş olması hasebiyle Hz. Osman'a Zinnureyn (iki nur sahibi) lakabı verilmiştir. Hz. Osman'ın yanlış yolda olduğunu söylemek, Allah Resulü'ne yanlış yolda olan biriyle iki kızını da evlendirdi iftirasını atmak olur.
Ayrıca Allah Resulü bir hadis-i şeriflerinde Abdurrahman bin Avf hazretleri için, "Göktekiler ve yerdekiler katında sen eminsin." buyurmuştur. Allah Resulü'nün onun hakkında, "Göktekiler ve yerdekiler katında sen eminsin." buyurduğu Abdurrahman bin Avf'ın yanlış yolda olduğunu söylemek, peygamber efendimize iftira atmak anlamına gelir.

Müslümanları, eğer yukarıdaki alıntı doğruysa Ali Şeriati ismiyle satılmakta olan Ebuzer kitabındaki bu ve muhtemel benzeri yanlışlara karşı uyarıyorum. Böyle bozuk fikirlere karşı dikkatli olalım.
Ehl-i Sünnet itikadına uymayan bozuk kitaplardaki bozuk sözleri reddedelim.

İntifada 09-25-2011 01:27

senle fikir tartışmasına bile girmem...
fikirlerin ctrl c ve ctrl v den ibaret ne yazık ki...
bunu niye söylüyorum biliyormusun...
bu yazdıklarını bugün 3.kez yazıyorsun...
diğer konudakiler silindi,özel mesajlada yolladın,bu konuda da birkere daha cevaplayacağım ve daha ikili tartışmaya girmeyeceğim senle...
sana dertte anlatmayacağım senin gibi ctrl v yapacağım...

Alıntı:

Eygi bir makalesinde Dr. Şeriati’yi ele almış…
Bakınız Bay Eygi ne diyor: “Bundan yirmi beş sene kadar önce Şeriatî’nin meşhur ve hacimli kitabı İslam Şinasî’nin Türkçe tercümesini okurken, bir sayfasında gözlerim fal taşı gibi açılmıştı. Yazar aynen şöyle diyordu: “Allah gerçek bir Janus’tur...” Janus’un mânası nedir? Ansiklopedilere bakınca, bunun iki çehreli bir Roma putunun adı olduğunu öğreniyordunuz. Bir Müslüman Yüce Allah’ı nasıl olur da bir puta benzetebilirdi? Üstelik de “gerçek Janus” diyor. Yani tevili mevili yok”
Bayımız, Şeriati’yi anlamadığı, biraz dahi olsun Dinler tarihi ve mitoloji’deki sembolik dili de bilmediği için Şeriati’nin iki ciltlik kitabından cımbızla bir cümle çekip onu küçük düşürebileceğini sanıyor. Aslında Eygi’nin bu gayri ciddi ve saygısız tutumu Şeriati’den çok kendi okuyucusuna…
Eygi okuyucusunu koyun yerine koyup aptal muamelesi yapıyor…
Oysa aklı başında herkes bir yazarın tek bir cümle ile itikadı bozuk, zındık,dinsiz vb. şeylerle itham edilemeyeceğini bilir. Aklı başında herkes aha da buldum işte! Naraları atmak yerine ne demek istedi? Diyerek sakince araştırmaya devam eder…
Şeriati Dinler tarihi ve mitoloji üzerine çalışan öğrencilerine yine Dinler Tarihinin dili ve sembolleriyle ve teşbihlerle İslam’daki Allah tasavvurunu anlatmaktadır. Konuşmasının başında Yahudiliğin Tanrı tasavvurunun merhametten yoksun ve sadece “adalet”i içeren bir tasavvur olduğunu Hristiyanlığın Tanrı tasavvurunun ise adalet içermeyen ve sadece “merhamet” içerikli bir tasavvur olduğunu uzun uzun uzadıya anlattıktan sonra İslam’ın Tanrı tasavvurunun hem Merhamet/Rahmet hem de Adaleti içeren iki yönlü dengeli bir tasavvur olduğunu ifade eder. Roma mitolojisinde “Janus” olarak İki Başlı/İki yönlü olarak sembolize edilen Dengeli merhametli ve adaletli Tanrı tasavvuru ile İslam’ın merhametli ve adaletli Tanrı tasavvurunun ise Dinler tarihi açısından benzerlik teşkil ettiğini bir Dinler tarihçisi olarak tespit eder. Eygi’nin seviyesi bu Dinler tarihi analizini algılayabilir mi bilmiyoruz ama durum bundan ibarettir. Yoksa Hacc’ı, Dine Karşı Din’i yazan birinin aksini söylemesi muhaldir…

bayram ali öztürk bir imamdır ama ali şeriati bir bilim adamıdır...
sosyloji ve dinler tarihi konusunda dr.luğu vardır...
ve bilimsel bir şekilde anlatmaktadır bazı anlatacaklarını...

elimde iş ve ticaret ahlakını anlatan bir hadis kitabı var...
bitsin bir şeriati kitabı daha okuyacağım...

BeldeiTAYYIBe 09-25-2011 01:33

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956439)
Allah gerçek bir Janustur (iki çehreli Yunan tanrısı) diyen Ali Şeriati'nin bu sözünü reddettiğimiz gibi, Muhammed Mustafa eşittir Allah diyen Bayram Ali Öztürk'ün bu sözünü de reddederiz. Bu sözler imanı tehlikeye atan sözlerdir ve tevbe gerektirir. Ali Şeriati de, Bayram Ali Öztürk de, Allahü Teâlâ'ya attıkları bu iftiralarından dolayı tevbe etmişlerdir inşaallah.

Ali Şeriati'nin internette kendi adıyla satılmakta olan ve tercümesini ve derlemesini yaptığı Abdülhamit Cevdet es-Sehhar'ın Ebuzer isimli kitabının 171. sayfasında şunlar yazılıymış:

"Ama mümkün müydü; Osman’ları, Muaviye’leri, Abdurrahman İbn Avf’ları hadisle, ayetle ve konuşmayla doğru yola getirmek? Bu nasıl olabilirdi ki? Allah’ın Rasulu, vahiyle silahlı olduğu zaman bile bunu yapamadı. Oysa bunların bizzat kendileri, vahiyle Kur’an’la milleti yağma etmişlerdi."

Yukarıdaki bu alıntı doğruysa, kim söylemiş olursa olsun yukarıdaki sözler yalan ve iftira olan sözlerdir. Aşere-i Mübeşşere'den yani Cennetle müjdelenmiş sahabelerden olan Hz. Osman'ın ve Abdurrahman bin Avf hazretlerinin ve sahabeden Hz. Muaviye'nin yanlış yolda olduklarını söyleyen kişinin kendisi yanlış yoldadır. Hz. Osman'ın, Abdurrahman bin Avf'ın ve Hz. Muaviye'nin, vahiyle Kur'an'la milleti yağma ettikleri söylemek de o sahabelere yapılmış olan birer iftiradır. Ayrıca yukarıdaki bu sözler peygamber efendimize de iftira atılması anlamına gelir. Allah Resulü iki kızını Hz. Osman ile evlendirmiştir. Allah Resulü'nün iki kızıyla evlenmiş olması hasebiyle Hz. Osman'a Zinnureyn (iki nur sahibi) lakabı verilmiştir. Hz. Osman'ın yanlış yolda olduğunu söylemek, Allah Resulü'ne yanlış yolda olan biriyle iki kızını da evlendirdi iftirasını atmak olur. Ayrıca Allah Resulü bir hadis-i şeriflerinde Abdurrahman bin Avf hazretleri için, "Göktekiler ve yerdekiler katında sen eminsin." buyurmuştur. Allah Resulü'nün onun hakkında, "Göktekiler ve yerdekiler katında sen eminsin." buyurduğu Abdurrahman bin Avf'ın yanlış yolda olduğunu söylemek, peygamber efendimize iftira atmak anlamına gelir.

Müslümanları, eğer yukarıdaki alıntı doğruysa Ali Şeriati ismiyle satılmakta olan Ebuzer kitabındaki bu ve muhtemel benzeri yanlışlara karşı uyarıyorum. Böyle bozuk fikirlere karşı dikkatli olalım. Ehl-i Sünnet itikadına uymayan bozuk kitaplardaki bozuk sözleri reddedelim.

Hakkinda okuduklarim söyle dursun,
kendi yazdiklarindan anladigim kadariyla, bazi meseleleri mensup oldugu sia mezhebinin penceresinden degerlendiriyor...
Sahabenin bazilari hakkinda kullanmis oldugu dilde de bunu görebiliyoruz.

Haliyle bizlere anormal gelen teoriler,
sianin etkisinde olanlar icin gayet normal olabiliyor...

İntifada 09-25-2011 01:37

ondan mı devrindeki şii mafya mollalar ali şeriatiye sünni diyordu :)
dine karşı dinde yazıyordu galiba :)
beni iranda sünni,arabistanda şii diye sapık ilan ediyorlar diyordu :)
kendi deyimiyle emevi sünniliği ve safevi şiiliğini reddediyor...

BeldeiTAYYIBe 09-25-2011 01:52

Bu....
Alıntı:

Hüdavendigâr Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 910623)
“Ebûbekir… ihtiyar, yumuşak, her işi basite alan birisidir. Tehlike dolu toplumsal, siyasal mesuliyet, böyle bir ruhsal yapıyla bağdaşmaktan daha ciddi ve önemlidir.”
“Ömer… yenilikçilik özelliği yoktu… düşünce açısından zayıftı… itikadî ve fikrî bir mevzu sözkonusu olduğunda çok güçsüz görülüyordu. Kendisi de devamlı düşünsel alandaki hatalarını itiraf ediyordu.” (s: 317)

ve bu...

Bunlar Seriatinin yazilari degilmi?

Eger onun yazisiysa, ben ehli sünnetten hic kimse bilmiyorumki böyle sacmaliklar yazsin...bunlar tipik sii propagandasidir...iranda ona ne diyorlar pek ilgilenmem. Ben okuduklarimizdan yola cikarim.
Ha dersinki,
bunu yazmadi durum degisir...
veya yanlis anladin dersin, dogruyu anlatirsiniz kardesim.

Ayrica sii oldugu yalanmi muhterem.

All times are GMT +3. The time now is 12:02.