ak sevda |
07-21-2011 15:36 |
Alıntı:
ALmi´ Nickli Üyeden Alıntı
(Mesaj 914375)
Eskiden ''hizbullah'' denilince etrafımdakilerin bana anlattıkları olaylar sebebiyle, pkk dan bir farkı olmayan, masum olan ya da olmayan herkesi katleden, radikal kararlar alıp bunu uygulayan ve buna uymak istemeyenleri de gözü kapalı reddedip, o kişi ya da kişilere çeşitli işkenceler yapıp, kendilerinin kabul ettiklerini zorla kabul ettirmeye çalışan bir grup aklıma gelirdi.
Şu yukarıda yazdıklarım arasında aslında yanlış bir şey yok. Zamanında ''hizbullah'' adı altında bu tür şeyler yaşanmış. Dolayısıyla insanların gözü korkmuş ''hizbullah''ın adı geçince. Bu sebeplerden ben de hiç sıcak bakmazdım mustazaf der'e ya da diğer adıyla hizbullaha.
Fakat son zamanlarda yaptıkları birçok güzel organizasyonlarla, açıklamalarla, pkk ya karşı inatla dik durmalarıyla ; zamanında kendini başkalarına ya yanlış ifade ettiğini ya da yaptıkları yanlışlardan dönüp kendini yeniden arındırmış bir hizbullahın varolduğunu düşünüyorum artık.
Çok bilgim yok kendileri hakkında ama gözlemlediklerim bunlar. Yani ; herkesin korkuyla bakmasına gerek olmadığını, aksine başta devletin sonra da tüm Müslümanların kendilerinin yanında yer alıp, birlikte bu pkk illeti ile baş etmeleri gerektiğini düşünüyorum artık.
Onlar gibi cesur insanlar bu ülkeye lazım. Pkk lıların istediği gibi herkesi tehdit etmesine, ellerini kollarını sallayıp yürümesine, yaşamasına izin veren devlet ; Mustazaf der'e de aynı seyi yapmalı. Rahat bırakmalı, her ufak şeyde tutuklamalar olmamalı. Hazır -özellikle de- doğu ve g.doğuda bunlardan korkan , çekinen bir Pkk var önümüzde, o halde devlet bu durumu kendi lehine, ülke lehine çevirip, yanında olmalı hizbullahın.
|
canım hizbullah ilk önce pkk ile mücadele etmek için toplanan bir grup idi ve bunlar gerçekten isimlerine yaraşır şekilde hareket ediyorlardı.
çünkü pkk öylesine azıtmıştı ki halkın özelliklede kız evlatlarını zorla kaçırıp terörist yapıyorlardı ve mecburen bunlarında aileleri pkk nın bir dediğini iki etmiyorlardı.
hizbullah çıkınca hem bu zorbalığa son verdi hemde savunmasız olan ailelera yardım etti ve o zaman da devlet te onlara silah verdi çünkü gece yarısı hizbullahı korkutmak için onların evlerine ve toplu bulundukları köye baskı yapıyorlardı. koruculuk sistemi de zaten bunları kendilerini savunmak için devletten silah istemeleriyle başladı.
ama daha sonra devlet pkk yı kısmen de olsa kontrul altına alınca daha sonra hizbullaha döndü ve aralarına bir takım ajanlar yerleştirti.
başta belirttiğin şekilde hareket edenler maalesef aralarındaki ajanların yaptığıdır.
azıcık bilgisi olan bir müslüman hiçbir zaman kimsenin katlini helal saymaz
Allah-ü Ekber diyerek Allahın verdiği cana kıyamaz
|