![]() |
avrupa yakası adlı dizinin terbiyesizliği
Alıntı:
|
@eronen
o olayin sosyolojik boyutu kardes..ben o filmleri elestirmiyorum ben o filmleri elestirip, daha iyisini yapmayanlari elestiriyorum..yoksa izleyen izler, izlemeyen izlemez o filmlerin cogu senin saydigin kisilerin kitaplarindan esinlenerek film yapilmistir..gerci son yillarda sirlar dünyasi tarzi yapimlar reyting yapmaya basladi.. cünkü son yillarda kanal sayisi oldukca artti..bol alternatifli bir yapi var isteyen istedigini izler..bir arastirma yapsak muhafazakar kesimin izledigi kanallar konusunda inaniyorum cok ama cok ilginc sonuclar cikar ;).. neden ilginc sonuclar cikacagi noktasinda sosyolojik acilimida eronon yapsin 8) |
Alıntı:
|
Arkadaşlar sizin düşünceniz size benimki bana diyerek artık bitirmek istiyorum kendi yorumlarımı. Ama yine de bencillikten çıkıp biraz toplumsal duyarlılığa davet ediyorum.Hayırlı Akşamlar...
|
Bulsun kardeş bulsun da bir işe yarasın konuşuyoruz ama bak rtük başkanı ailesiyle izliyormuş.Ne diyeyim ki ben biri sapık olarak yetişecek biri ahlaklı benimkinin kafası karışacak yok ya!
|
Benimde anlamadığım millet bu kadar tepki gösteriyor sonra da dizi reyting rekorları kırıyor.Şuan şu tartışmanın (ya da tartışma değilde fikir alışverişi diyelim ) yapılması bile bizlerin dizi hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğumuzu gösteriyor.Ne şekilde izlediğimiz hiç önemli değil.Bizimki aynı sabah kadın programlarına katılıp ahuyu semra kaynanayı sedayı hülyayı tartışan kadınların biz başkalarının özel hayatını televizyonda görmek istemiyoruz demesi gibi bir şey.Eğer bu bir problemse toplum olarak çözüm alınmalı.-Ki bana göre ben ne kadar izlemesemde kanal listemdende çıkarsam çocuğuma ne kadar terbiye versemde içinde bulunduğumuz ortamda (staj yaptığım ortamlardan biliyorum 1 sene 4.sınıflara girdim sınıf öğretmeni olarak)9-10 yaşındaki çocuklar bile gafurları bide o türkçeyi abuk subuk konuşan kadının konuşma şeklini konuşuyor mesela sonra etkileşimle bu sınıf içinde yayılıyor olumsuz bile olsa örnek alınıyor.Nasıl önüne geçilir bunun?Hele bu konuda sıkıntını ya da iyi gördüğün bir programı bildireceğin kurumun en üst düzeyindeki insan çıkıp "Avrupa Yakası ailemizde toplu olarak oturup izlediğimiz tek dizi" açıklamasını yapıyorsa sorunu çözmek daha zor bence.Yanlış anlamayın sözlerim Avrupa yakasına değil,konu o olduğu için örnek verdim hep.Ama bir şekilde dur demek lazım.Çünkü bu toplumsal bir sorun bence.Ayrıca unutmayalım ki kulağımıza duyurduğumuz her kötü kelimenin hesabını vereceğiz.HAddimi aşmışsam hakkınızı helal edin..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
[quote=erenon ]
Alıntı:
[aman sen yine hocalara şeyhlere laf atma da ne yaparsan yap :D/quote] |
Alıntı:
|
yahu yıllardır bir sürü dizi var ahlaksız bütün liselerdeki hatta ortaokullu çocukları görmüyormusun mavera
|
Alıntı:
|
Alıntı:
son yillarda samanyolu grubu güzel atilimlar yapiyor bunu bütün muhafazakar kesim yapmali..daha düne kadar türkiye de en fazla satan gazete postaydi neyi tartisiyoruz anlamiyorum!.. |
postayı alanlara sapık gözü ile bakıyorum valla
|
Alıntı:
bence manevi yaşama çok önem veriliyorsa siz kendinize manevi bir dünya oluşturursunuz müziğinizden kannallarınaz kadar ama başka birisi böyle yaşamak istemiyorsa onunda ulaşmak istediği kanallara yayınlara engel koyamazsınız oda kendi dünyasını kendisien göre yaratır özalın özel televizyon açmasında ki amaçta bu idi kim ne istiyorsa onu izlesin ve şimdi bu imkan hepinizde var siz tv 5 kanal 7 yi stv yi izlersiniz ben atv ntv cnn bu kadar basit yasaklara hayır |
toplum zaten bozuk diyosun demek mavera bırakalım gitsin öyle mi?
(tartışmayı alevlendiriyorum yanlış anlama ;)) |
eronon kardes bizler yasak olan seye cok ilgi duyariz..onun icin yasak hic bir zaman cözpm degildir..birde hem maneviyattan bahsediyoruz bilmiyorum, bileniniz var mi türkler, google de en cok ne ariyor?
dejenere olmusuz, asimile olmusuz bunlarin hepsi acaba bu dizilerle mi oldu! ;) |
yok ya kaliteli kanalları sen al bize kanal 7 düşsün >:(
neyseki atv de bize geliyor :D |
bir fatma olarak kınıyorum....bir müslüman olarak kınıyorum...asla izlemiyorum....ve neden bu diziler bu kadar reyting alıyor şaşıyorum...müslüman ayağa kalk ve boykot et...allah için inancın için...
ammar allah razı olsun...seni seviyorum |
Arkadaşlar dizi hakkında görüş ve önerilemizi bu linkten izleyici temsilcisine aktarırsak yerine ulaşmış olacaktır. sevgilerle...
ATV - İZLEYİCİ TEMSİLCİSİ http://www.atv.com.tr/izleyicitemsilcisi.php |
Alıntı:
ben diyorum ki bu dizileri zehir olarka görüyorsaniz bu dizlerin panzehirini yapip o zehri vücuttan atmali..yoksa böyle yasakla o zehir atilmaz kardesim ;).. simdi bu diziyi hepimiz izliyoruz ki burada tartisiyoruz..yok gecerken gördüm, yok kanal karistirirken rastladim, yok yanlislikla gözüm kaydi dersek pek inandirici olmaz cünkü bilmedigimiz, izlemedigimiz bir film hakkinda neyi tartisabiliriz ki! |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
bizde burada filmi tartisiyoruz..merak ettim simdi filmi ha ben bu hafta bakayim :) |
BEN İZLİYORUM MAVERA BENİ FRENLESİNLER DİYORUM şaka bi yana doğru söylüyorsun stv k..7 hilal... daha çok çalışmalı haklısın (feyk sana katılıyorum)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
bizler neden kendimize yeni kimlik arariz ki..bir gün gaffur oluruz, bir gün polat sidmi miroglu agliyordur papucum dama atildi diye, bizler cakirin ardindan giyabi cenaze namazi kilan milletiz.. bu kadar kendine yeni bir kimlik arayan topluluk varmi merak ediyorum..yillarca rambo filmleriyle büyüdük sonunda ramboya meydan okuyan polati bulunca milliyetci duygularimiz bir anda kabardi ;) |
Alıntı:
yani yasaklayın herşeyi,sizileri,erotizmi,içkiyi hepsini emin olun daha fazla patlama yaşıyacağız bakın avrupa ülkelerinde islam gerçekten hızlı yayılıyor nedeni o ülkelerde yaşıyanlar tüm zevklere doymuşlar tatmadıkları kalmamış ve artık yeni heycanlar bulamıyorlar ve sonunda bu boşluklarını ya madde bağımlısı olarak yada dine yönelerek dolduruyorlar bunu ise islam dininde seçiyorlar hani bugün çok eleştirdiğim saidi nursi varya işte onu bir tespiti dikkatimi çekmişti islam türkiyeye avrupadan gelecek diyordu ve şimdi avrupada çok hızlı yayılan bir islam var acaba bu teşhis doğrumu diyorum bakın size göre her türlü ahlaksızlığın serbest olduğu avrupada islam bizden daha hızlı yayılıyor yine bir islam literatüründe bir söz cahiliye devrini hızlı yaşanlar islamıda hızlı yaşadı denir yani şimdi bizim toplumu serbest bıraktıkça sıkmadıkça baskı kurmadıkça kendi kendise dine yönelecektir merak etmeyin o kada hoş bir toplumuz ki yılbaşınıda kral gibi kutlarız ,avrupa yakasında rating patlatırız kadir gecelerinde eyyüp sultanlarda göz yaşı dökeriz biz böyle güzel bir milletiz ;) |
Bütün kanallar güzel dizi yapsınlar,kaliteli olsun diyorum ama ayıp olmasın,kötü örnek olanlar kalksın bundan doğal ne var?
|
Alıntı:
muhafazakar kanallarda bazen cok bayiyor..ara sira düsünüyorum soray uzun olmasa kanal 7 nin hali nice olacak diye..adamin ömrü yollarad gecti :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
bende yasaklara karsiyim ama böyle aleni sekilde serbest birakmakta cözüm degil, cözüm kalitelisini yapmak, cözüm egitim;) senle ayni konuya dönmeyelim bunu yeterince tartistik. ama tespitlerin cok dogru..bu sosyolojik bir vaka simdi sorun bu vakaya nasil cözüm buluruz ;) |
Alıntı:
gerci simdi okullarda hocam aksam avrupa yakasini izlediniz mi muhabbeti oluyor ama neyse.. |
Ben iyi bir yan konu açmıştım ama rağbet yok liselere bakalım ilkokula bakalım bir de dizilere bakalım memnun olan varsa ben susarım
|
Alıntı:
|
Alıntı:
ve buradan bir eleştiri arkadaşlar sanmayın ki ak partiye oy verenle sadece bu sitedekiler gibi çok manevi isteklerle dolu,emin olun benim çevremde maneviyatla hiç alakası olmayanlar hatta ömrümde bir defa namaz kılmamış olanlarda ak partiye oy verdi o yüzden böylesine radikal çıkışlar yapmak inanın sonunda ak partiye kaybettirir ama şükür ki tepe yönetim çok soğuk kanlı ve işini iyi biliyor |
eronon bak toptan cözüm var burada :)
http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=24175.0 |
Alıntı:
iste ben bu yüzden ak partiliyim..ak partide her renk var, herkes kendince birseyler, kendini buluyor..;) |
Bir arkadaş diyor ki ya insanları bilinçlendirelim yasaklamıyalım bu olsa olsa ütopya olur.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 16:59. |