Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Kur'an Yasağında Flaş Gelişme,Erdoğan'a Suç Duyurusu (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=151629)

Ammar 07-23-2011 04:00

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920533)
zamaninda hizbullahi-pkk ya karsi antitez olarak destekledi ama daha sonra sürec degisti, hizbullah baska boyutlara kaydi o zaman kendisine göre tehlike gördü ve geregini yapti!

bunu hiç kimse ispatlayamaz. biz neden yardım görmedik acaba yoksa yerimiz mi ayrı idi PKK bize ambargo koyarken. bizden birşey alınmazken bize birşey satılmazken. araçlara bindirilmezken. etraftakiler selam kelamı keserken. ve üstüne üstüne PKK saldırıların uğrarken Devlet baskısı ve baskınlarındna başka birşey görmedik ve başından beri Devlet gerekeni yapmaya çalışıyordu sonradan değil. hala bazı kardeşlerimiz bazı olayları ya düşmandan yada 3. kişilerden öğrenip 4 kişiler olarak kaynak veriyorlar.

bu kitabı yine tavsiye ediyorum.

Eşref 07-23-2011 04:03

Eğer iktidarımızdan sadece 3 yıl önce konan bir yasağı kaldırmak bu kadar zorsa, baş örtüsü yasağı gibi daha köklü bir sorunla mücadele etmek imkansız olmalıydı.

Dinin başı Kur'an'dır. Kur'an varsa dinimiz de vardır. Kur'an'ı yasaklarsan, Kur'an'ı çocuklarımıza öğretmezsek, o başa takılan örtünün sıradan bir bezden ne farkı kalır? Devletimiz hiç zaman kaybetmeden, hatta başbakanımız iktidarı döneminde ilk iş olarak bu yasağı kaldırmalıydı. Ben bu yasağı kaldırmanın, çok zor olacağını sanmıyorum. En azından baş örtüsü sorunu kadar zor olmadığı kesin.

Özür dilerim ama bu vatandaş, gerekli başvuruları yapıp bir sonuç alamamışsa, bu davayı açmakta yerden göğe kadar haklı. Bana bu vatandaşı eleştirmek değil, "Allah razı olsun" demek düşer.

Mavera 07-23-2011 04:03

haci acik söyleyim hizbullah konusunda cok celiskilerim var o acidan gerek zamaninda gerekse simdi derin arastirmalar yaptim ama bir cok soru hala daha muallakda..
size göre gercek olmayanlar bana göre gercek olabiliyor..
neyse o baska bir konuda tartisilabilir ben bu konuda az, cok fikirlerimi dile getirdim ve fikilerini dile getiren arkadaslarada bazi yönlerden, neden katilmadigimi dile getirdim!..

İntifada 07-23-2011 04:09

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920547)
Eğer iktidarımızdan sadece 3 yıl önce konan bir yasağı kaldırmak bu kadar zorsa, baş örtüsü yasağı gibi daha köklü bir sorunla mücadele etmek imkansız olmalıydı.

Dinin başı Kur'an'dır. Kur'an varsa dinimiz de vardır. Kur'an'ı yasaklarsan, Kur'an'ı çocuklarımıza öğretmezsek, o başa takılan örtünün sıradan bir bezden ne farkı kalır? Devletimiz hiç zaman kaybetmeden, hatta başbakanımız iktidarı döneminde ilk iş olarak bu yasağı kaldırmalıydı. Ben bu yasağı kaldırmanın, çok zor olacağını sanmıyorum. En azından baş örtüsü sorunu kadar zor olmadığı kesin.

Özür dilerim ama bu vatandaş, gerekli başvuruları yapıp bir sonuç alamamışsa, bu davayı açmakta yerden göğe kadar haklı. Bana bu vatandaşı eleştirmek değil, "Allah razı olsun" demek düşer.

Adam fazlasıyla haklı beyler...

Ammar 07-23-2011 04:10

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920548)
haci acik söyleyim hizbullah konusunda cok celiskilerim var o acidan gerek zamaninda gerekse simdi derin arastirmalar yaptim ama bir cok soru hala daha muallakda..
size göre gercek olmayanlar bana göre gercek olabiliyor..
neyse o baska bir konuda tartisilabilir ben bu konuda az, cok fikirlerimi dile getirdim ve fikilerini dile getiren arkadaslarada bazi yönlerden, neden katilmadigimi dile getirdim!..

değerli kardeşim. Hizbullah görünmez değil uzayda da yaşamıyorki isteyen herkesin ulaşabileceği ve birinci ağızdan istediği soruyu sorabileceği bir yerdedir.

ayrıca yayın organları takip edilerekte bişeyler anlaşılabilir. hizbullahın resmi web siteside var bildiğim kadarıyla sorulan sorulara cevap verilmektedir.

ayrıca çelikilerinizin olması kadar doğal bişey olamaz. 20 yıldır Türkiyede istisnasız her kesimin üzerine gittiği ve karaladı bir camiadır. kuşkuların olmaması a normalık olur zaten.

mesela sen devletin yardım ettiğini söyledin bende de neden etmediğini örnek vererek söyledim.

Özgür Çağrı 07-23-2011 04:11

Alıntı:

:güzel::güzel::güzel:

Ammar 07-23-2011 04:12

Alıntı:

Allah razı olsun sizden de o abimizden de. herşeyden kuşkulanmak her şeyi provakatöre bağlamak nereye kadar çok merak ediyorum.

Eşref 07-23-2011 04:16

Gece gece beynim durdu sanırım. Ben şu satırları anlayamadım:

Alıntı:

Azap Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920459)
halen devam ediyor olmasından sorumlu tutulan Başbakan Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

[/B]

Alıntı:

yasağı kaldırmayanlardan AKParti ve Genel Başkanı Receb Tayyib Erdoğan haricindekilerin tesbit edilerek müşahede altına alınmalarını ve cezalandırılmalarını taleb ederim."

Burada bir çelişki yok mu? Başbakanımız da başlıkta da vurgulandığı gibi dava edildi mi? Yoksa başbakanımız hariç mi?

Tarantula_ 07-23-2011 04:17

Bence gereksiz, sabretmek lazım, elbette memnun değiliz ama acizane görüşüm böyle radikal ve anlamasız(bana göre) adımların hiçbir getirisi olmaz.

Yıldırım 07-23-2011 04:18

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920571)

Burada bir çelişki yok mu? Başbakanımız da başlıkta da vurgulandığı gibi dava edildi mi? Yoksa başbakanımız hariç mi?

Başbakan ve Diyanet Başkanı'na açılan bir dava...

Ammar 07-23-2011 04:19

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920571)

Abi Allah razı olsun. adam hakkını ariyor fark etmezki merak etmeyin Başbakın o yasağı istemediğini bizden iyi biliyordur. Başbakana dava açsa ne olacak. neden bu yasağı kaldırmıyorsunuz diye onları sorumnlu tutmuş :) başbaka değiştirebilirsin neden değiştirmedin diyanetede neden talep etmedin diye olabilir :D

Yıldırım 07-23-2011 04:30

Hiçbiriniz bu davanın nasıl bir şekilde emsal oluşturacağını düşünmüyorsunuz.
Kuran okuma ya itirazı laiklik üzerinden red ederim.Yarın yasa değişse bile çocuklara kuran okuma yolu açıldığında yapılan itarazda bu dava örnek teşkil edecek.Kuran okuma yasağının yasa ile alakası olmadığı laiklik ile alakası olduğu yorumu çıkacak işte o zaman işler karışacak.
Varsa hukukçu yorum bekliyorum.

Ammar 07-23-2011 04:38

sanaryolar hazır. solcular iktidarken kımıldamayın. alan daralır. muhafazakarlar iktidarken kımıldamayın iktidar elden gidecek her türlü kımıldamayın :) emsal memsal olmaz ana yasa değişikliğinde bahsediyoruz. bu davalar ve eylellerde anayasada yer verilmesi amacunı güdüldiğünü düşünüyorum.

İntifada 07-23-2011 04:43

yeni anayasa forsuyla hazırlanıldı seçimlere...
o zaman halkın halkın sesine kulak verilecek...

Yıldırım 07-23-2011 04:44

Alıntı:

grevs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920588)
sanaryolar hazır. solcular iktidarken kımıldamayın. alan daralır. muhafazakarlar iktidarken kımıldamayın iktidar elden gidecek her türlü kımıldamayın :) emsal memsal olmaz ana yasa değişikliğinde bahsediyoruz. bu davalar ve eylellerde anayasada yer verilmesi amacunı güdüldiğünü düşünüyorum.

Ana yasa değişikliğine gerek yok yasa ile halledilebilecek bir konu.Bu konuyu anayasaya sokma gibi bir düşünceniz varsa bu hukuk bilmezliktir.
Emsal konusuna gelince bir dava açıldığında ilk olarak benzer davalara bakılır.Karım baş örtülü boşanmak istiyorum diyen adama bir hakim boşanma gerekcesini haklı bulunca diğer davalardada örnek alınıyor ve şuan karım başörtülü boşanmak istiyorum dediğin zaman önceki hakimin verdiği karardan dolayı emsal teşkil ediyor ve aynı karar gerçekleştiriliyor.
Bu olaydada aynı şey gerçekleştirilebilir.İki tane çapulcuya emanet edilemeyecek çetrefilli ve değerli bir konudur bu.

İntifada 07-23-2011 04:48

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920595)
Emsal konusuna gelince bir dava açıldığında ilk olarak benzer davalara bakılır.Karım baş örtülü boşanmak istiyorum diyen adama bir hakim boşanma gerekcesini haklı bulunca diğer davalardada örnek alınıyor ve şuan karım başörtülü boşanmak istiyorum dediğin zaman önceki hakimin verdiği karardan dolayı emsal teşkil ediyor ve aynı karar gerçekleştiriliyor.
Bu olaydada aynı şey gerçekleştirilebilir..

nasıl teşkil edecek ki bu dava o şekilde diğer duruma...

sallıyorum bu adamın açtığı dava hakim tarafından reddedilse yada devlet suçlu bulunmasa bu açılan bütün davalar için örnek teşkil ederde diğer türlü nasıl örnek teşkil edecek ?

Ammar 07-23-2011 04:48

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920595)
Ana yasa değişikliğine gerek yok yasa ile halledilebilecek bir konu.Bu konuyu anayasaya sokma gibi bir düşünceniz varsa bu hukuk bilmezliktir.
Bu olaydada aynı şey gerçekleştirilebilir.İki tane çapulcuya emanet edilemeyecek çetrefilli ve değerli bir konudur bu.

sen öyle birşey söylüyorsun ki sanki türkiyede hiç emsal karar yokta bu ilk olacakmış gibi yazıyorsun. gerekirse silinip süpürülecek tüm yasalar. o zaman ne diye yeni ana yasa diye başımızın etini yediler. maden bişey değişmeyecek.

Yıldırım 07-23-2011 04:55

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920597)
nasıl teşkil edecek ki bu dava o şekilde diğer duruma...
sallıyorum bu adamın açtığı dava hakim tarafından reddedilse yada devlet suçlu bulunmasa bu açılan bütün davalar için örnek teşkil ederde diğer türlü nasıl örnek teşkil edecek ?

Şimdi hakim bu yasağı laiklik üzerinden değerlendirirde yasa hükümlerine hiçbir şekilde yer vermesse.Olası bir yasa değişikliğinde kuran yasağı kaldırılacağı zaman açılacak bir davada bu yasağın yasa ile alakası olmadığı bu konunun laiklik ile alakası olduğu söylenebilir ve yasak devam eder.367 gibi bir saçmalık bu ülkede yaşandıysa buna şaşırmamak gerekir.

İntifada 07-23-2011 04:57

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920599)
Şimdi hakim bu yasağı laiklik üzerinden değerlendirirde yasa hükümlerine hiçbir şekilde yer vermesse.Olası bir yasa değişikliğinde kuran yasağı kaldırılacağı zaman açılacak bir davada bu yasağın yasa ile alakası olmadığı bu konunun laiklik ile alakası olduğu söylenebilir ve yasak devam eder.367 gibi bir saçmalık bu ülkede yaşandıysa buna şaşırmamak gerekir.

kanunla sabit bir yasağı laiklik üzerinden değerlendireceklerini sanmam...

Yıldırım 07-23-2011 05:02

Alıntı:

grevs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920598)
sen öyle birşey söylüyorsun ki sanki türkiyede hiç emsal karar yokta bu ilk olacakmış gibi yazıyorsun. gerekirse silinip süpürülecek tüm yasalar. o zaman ne diye yeni ana yasa diye başımızın etini yediler. maden bişey değişmeyecek.

İşte burada sabretmek devreye giriyor.Önce Anayasayı değiştirelim ondan sonrada anayasaya göre kanun yapalım.Tam tersinden başlarsak başımıza bela alırız.Anayasada ki laiklik maddesine açıklayıcı tanım getirilmeli.Bunu yapmadan bu tarz işlere girişirsek oyunu eski kurallara göre oynamış oluruz ve yanarız.Önce kuralları değiştirelim sonra sen bizdeki halayı gör.
İşte bütün mesele burada...
Lütfen anlamaya çalışın tekrar tekrar düşünün hak vereceğinize eminim.

Yıldırım 07-23-2011 05:05

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920600)
kanunla sabit bir yasağı laiklik üzerinden değerlendireceklerini sanmam...

Sinek küçük miğde bulandırır.Son altı yedi yılda basına yansıyan tartışmalı davaları incelerseniz.Hep yorum saçmalığından ibaret.

Fırat 07-23-2011 05:18

Şikayetçi olan badem bıyıklı şu amcamı anladın öpüyor hürmetlerimi sunuyorum..

Başta kimin olduğu umrumda değil konu islamın bir meselesi olduğunda..

BeldeiTAYYIBe 07-23-2011 05:50

Hakli bir talep fakat usul yanlis.

Bu yasagin yanlis oldugunu yetkililerde biliyor.
Ve yasagin kaldirilmasi icin gerekli kamuoyu olusmaya basladi.

Demokratik hakkini kullanmis bu vatandas.
lakin bu sekilde olayin üstüne gitmek, hele basbakanida sorumlular arasina katmak mantiksizca bir davranis.

Fırat 07-23-2011 05:51

Neden yanlış olsun yoksa Başbakını dini değerlerin üstünde mi tutmaya başladınız?

BeldeiTAYYIBe 07-23-2011 06:08

Alıntı:

Fırat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920617)
Neden yanlış olsun yoksa Başbakını dini değerlerin üstünde mi tutmaya başladınız?

"Neden yanlis olsun"...bunu anladik.
Fakat devamindaki sözünüzü yakisIksiz buldugum icim görmemezlikten geliyorum. Böyle soru olmaz.

Ammar 07-23-2011 13:21

Alıntı:

BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920616)
Hakli bir talep fakat usul yanlis.

Bu yasagin yanlis oldugunu yetkililerde biliyor.
Ve yasagin kaldirilmasi icin gerekli kamuoyu olusmaya basladi.

Demokratik hakkini kullanmis bu vatandas.
lakin bu sekilde olayin üstüne gitmek, hele basbakanida sorumlular arasina katmak mantiksizca bir davranis.

hiçte yanlış değil madem kamuoyu oluşmuş neden yanlış oluyor. ayrıca buda kamuoyundan biri. başbakanı katmış diye üzerine gitmenin anlamı yok değil mi ?

Yıldırım 07-23-2011 13:28

Alıntı:

Fırat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920617)

Sen buradan bunu çıkartıyorsan helal olsun çok uğraşmış olmalısın.

Fırat 07-23-2011 16:49

Alıntı:

BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920620)
"Neden yanlis olsun"...bunu anladik.
Fakat devamindaki sözünüzü yakisIksiz buldugum icim görmemezlikten geliyorum. Böyle soru olmaz.

Görmezlikten gelmeseniz ne yaparsınız merak ettim?

Fırat 07-23-2011 16:51

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920633)
Sen buradan bunu çıkartıyorsan helal olsun çok uğraşmış olmalısın.

Erdoğanın Fatih Sultan Mehmed handan nesi eksik gider verir ifadesini çok çok..

Muhteşem 07-23-2011 17:09

Baylar tartışılacak bir şey yok. Adam demokratik hakkını kullanarak bu yasayla ilgili suç duyurusunda bulunmuş. Yasayı AK Parti ortaya çıkarmamış olsada şuanda devam etmesini sağlayan 8.5 senedir bu ülkeyi yöneten AK Parti hükümeti ve bu yasanın düzeltilmesi için birilerinin sesini çıkarması gerekiyor, vatandaşta bunu yapmış.

Yasanın makullüğü tartışılır ve bir neticeye varılır, sorun yok.

JonTurk 07-23-2011 17:09

Herşey zamanla bu biraz ağır olmuş tmm yasal hakkını kullanmış suç duyurusunda bulunmuşta yasaklar yavaş yavaş kalkıyo zaten başörtüsündede bir çok yasak vardı şimdi sınavlara girebiliyolar üniversitelerin çoğunda takabiliyolar zamanla oluyo herşey karşıt gruplar olmasa güya çağdaş değil diye hep taş koymasalardı şimdiye herşey çözülmüştü biraz sabır ...

Muhteşem 07-23-2011 17:11

Tabi ki her şeyin bir zamanı, planı ve programı vardır ancak bazıları bu konuda acele edilmesini isteyebilir. Adam yaklaşık dokuz yıldır beklemiş daha neden bekleyeyim mantığıyla hareket etmiştir ve bu konuda bir adım atmıştır. Bunu sorgulamaya pek hakkımız yok. Tartışmamız gereken şey yasanın doğruluğudur.

BeldeiTAYYIBe 07-23-2011 17:21

Alıntı:

Fırat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920670)
Görmezlikten gelmeseniz ne yaparsınız merak ettim?

Iyi niyetinizden süphe ederim.

Tarantula_ 07-23-2011 22:53

Alıntı:

Fırat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920671)
Erdoğanın Fatih Sultan Mehmed handan nesi eksik gider verir ifadesini çok çok..

Sayın Erdoğan, Muhterem Fatih Sultan Mehmed Han'ın yanından geçemez, ne demek neyi eksik böyle bir karşılaştırma saçma...

CeVHeR 07-23-2011 23:05

Sabredin sabredin, güzel günler göreceğiz güneşli günler...

Ahmet Yasin 07-23-2011 23:06

Alıntı:

Kur'an eğitimine 12 yaş sınırlamasıyla ilgili olarak, uygulamayı yürürlüğe koyan siyasiler ile birlikte halen devam ediyor olmasından sorumlu tutulan Başbakan Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunun sahibi Adem Çevik adlı bir vatandaş.

Çevik dilekçesinde, 22 Temmuz 1999 tarihinde yürürlüğü konulan düzenleme ile Kur'an eğitimine 12 yaş sınırlaması getirildiğini hatırlatarak, bunun bir suç olduğunu; AK Parti iktidarının yasağı kaldırmayarak suça iştirak ettiğini savundu.

Adem Çevik dilekçesinde dönemin siyasileri olarak gösterdiği MHP milletvekilleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz ile Devlet İhale Kanunu'nu 19 defa değiştirdiği halde Kur'an yasağını 9 yıldır kaldırmayarak suça iştirak ettiğini savunduğu AK Parti milletvekilleri ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yasağı uygulatan Diyanet yetkililerinin cezalandırılmalarını istedi.

Çevik dilekçesinde şöyle dedi: "Şüphelilerin 8 yıllık kesintisiz eğitim dayatması sonucu çıkarılan Kur'an Yasağı sebebiyle çocuklarım Kur'anı öğrenemedi. Hukuka, anayasaya ve insan haklarına aykırı olarak Kur'an-ı Yasak Kitap haline getiren hükmü kanunlaştıranlar-kanunu uygulayanlar ve kanunu yürürlükten kaldırmayanlar halkı kin nefret ve düşmanlığa sevkten, kaostan, ayrımcılıktan, kutsal değerlere hakaretten, inanca hakaretten ve aşağılamadan, müslimanları rencide etmekten ve insanlığa karşı suçlardan, anayasayı ihlalden, anayasal düzeni değiştirmekten, 28 Şubat Darbesi'nden, TCK115, 257.271. TCK77, TCK125 TCK216-218 ve inandığım Kur'an'a ve inancıma hakaretten cezalandırılmalıdırlar. Aklı beyni olan Allaha, Kutsal Kitabı Kur'anına ve %99 savaş açamayacağından buutanç yasağını kanunlaştıranlardan MHP ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli, A. M YILMAZ ve yasağı kaldırmayanlardan AKParti ve Genel Başkanı Receb Tayyib Erdoğan haricindekilerin tesbit edilerek müşahede altına alınmalarını ve cezalandırılmalarını taleb ederim."

Be adam Kur'an öğrenmek istedin de sana 12 yaş sınırı getiren mi oldu.Benim 8 yaşında yeğenim bile kur'an kursuna gidiyor yıllarıdr böyle kimse ses çıkartmıyor.Bu konuda bi sorun olduğunuda duymadım.

Ammar 07-23-2011 23:28

Alıntı:

Ahmet Yasin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920808)
Be adam Kur'an öğrenmek istedin de sana 12 yaş sınırı getiren mi oldu.Benim 8 yaşında yeğenim bile kur'an kursuna gidiyor yıllarıdr böyle kimse ses çıkartmıyor.Bu konuda bi sorun olduğunuda duymadım.

biz olan bir yasaksatn bahsediyoruz birileri lütfetmişte bişey demedmiş herşey güli gülistanlık mı olmuş adamlar size lütfettik sisinizi çıakrmayın diyor bizde bu hak ana yasal güvenceye alsın hiç kimseden lütüf beklemiyoruz diyoruz.

Ahmet Yasin 07-23-2011 23:36

Yasaklar vardır uygulanması için tedbirler sıkı alınır(sigara yasağı gibi) ama bazı sözde yasaklar vardır.Sadece kağıt üzerinde yasaktır.Yani sözde yasak olup halk tarafından sık sık yapılan öyle çok şeyler vardır ki...

Elbette bizde anayasal güvence altına alınmasını istiyoruz.ama zamanı var kardeşim yeni anayasanın gündemde olduğu dönemdeyiz.Sizin gibi aynı endişeleri taşıyoruz sadece bazı şeylerin zamana bırakılmasını düşünüyoruz.Laik bir devlette böyle dini bir yasayı çıkarmak kolay olmasa gerek.Belki biz bu dini konularda bu ülkede sıkıntılar çektik ama çocuklarımızın çekmemesi için taşların yerine oturması gerekir.

Ammar 07-23-2011 23:41

Alıntı:

Ahmet Yasin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920825)
Yasaklar vardır uygulanması için tedbirler sıkı alınır(sigara yasağı gibi) ama bazı sözde yasaklar vardır.Sadece kağıt üzerinde yasaktır.Yani sözde yasak olup halk tarafından sık sık yapılan öyle çok şeyler vardır ki...

Elbette bizde anayasal güvence altına alınmasını istiyoruz.ama zamanı var kardeşim yeni anayasanın gündemde olduğu dönemdeyiz.Sizin gibi aynı endişeleri taşıyoruz sadece bazı şeylerin zamana bırakılmasını düşünüyoruz.Laik bir devlette böyle dini bir yasayı çıkarmak kolay olmasa gerek.Belki biz bu dini konularda bu ülkede sıkıntılar çektik ama çocuklarımızın çekmemesi için taşların yerine oturması gerekir.

yeri değil zamanı değil sözünden nefret etmeye başladığımı çok rahat söyliyebilirim. Allah kerkesin gönlüne göre versin inş. siz öyle düşünüyorsunuz biz düşünmüyoruz. 90 yıldır hiç bir zaman yeri ve zamanı olmadı olacağıda yok tağuti ve laik devletlerin düşüncesi belli isterse başında şeh abdulkadir-i Geyani olsun.

ses çıkarıyorsun olmuyor çıkarmıyorsun talep eden yoktu oluyor. yani kıssacası hiç yeri ve vakti olmiyacak.

Cihannur 07-23-2011 23:44

Alıntı:

Tarantula_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920799)
Sayın Erdoğan, Muhterem Fatih Sultan Mehmed Han'ın yanından geçemez, ne demek neyi eksik böyle bir karşılaştırma saçma...

Recep Tayyip Erdoğan her ne kadar bir Fatih Sultan Mehmet olmasa da, Türkiye ve Türk Milleti için çok önemli bir liderdir. Selçuklu Devleti için Sultan Alparslan ne değerde ise, Osmanlı Devleti için Fatih Sultan Mehmet ne değerde ise, Türkiye Cumhuriyeti Devleti için de Recep Tayyip Erdoğan o değerdedir.

All times are GMT +3. The time now is 14:36.