![]() |
Ayşenurun demek istediği bu tür şeyler arttıkça kürt milliyetçiliğinde yükseldiği,han, kürtçe kanal kitaplar vs. çoğaldı ya,buna karşılık pkk ve bdp de silahlı mücadeleden dolayı bunlar gerçekleşti diyor,buna karşılık ayşenur da reklamın gereksiz olduğu,anların hanesine + olarak geçtiğini düşünüyor.Ama reklam harbiden çok saçma olmuş bak caydım demin yazdığımdan ;D Müzik tamam,film tamam,kitap tamam,kanal tamam,ama reklama ne hacet ? pkk nın sözcülüğünü yapan fırat yavşak ajansı dahi Türkçe haber yapıyorken,pkk steleri kürtçe yayın yapıyorken,pkk içinde bile kürtçe türkçe kavgası yaşanmışken,kürtçe reklamın kürtler için getirisi yok ki.Zaten reklam verende olmucaktır.Büyük kanallarda dönmeyecektir,dönse bile günde 1-2 reklamı geçmez.Kürtlerin çoğu türkçe biliyorken,türklerin çoğu kürtçe bilmiyorken,ticaretle uğraşanlar buna yanaşmayacaktır illa ki.
|
Hüdaverdi, aysenur bence ne demek istediğini bizlere söylesin, sen onun yerine söyleme :)
|
ya arkadaslar niye bu kadar ciddiye aldiniz anlamadim.. kürtce reklam ragbet görmez ayni kürtce kurslar gibi bir müddet sonra unutulur..
malesef kürtlerde, yeni nesil kürtceyi unutmus o acidan kürtce olan islemler ragbet görmüyor.. keske ragbet görsede bilmem kac yüzyillik bir kültür gelecek nesillere tam anlamiyla aktarilabilse.. |
Kürtçe reklamın benim için sakıncası yok. Siemens yarısından çoğu Almanca reklam yayımladı ama sorun olmadı...
|
hatta kürtce reklamda cem yilmaz oynamali :)
|
Alıntı:
Diyebilirsiniz ki bu ülkeyi pkk bölmeye çalışıyor. Kürt kardeşlerimizin ne suçu var? İyi de arkadaş, gerçekten vatanımızı düşünen Kürt kardeşlerimizin; " Biz şu ortamda Kürtçe reklam istemiyoruz. Pkk gibi Kürt sorununu kullanan bölücü unsurlar önce bitirilsin. Vatanın bütünlüğü daha önemli." demesi gerekmez mi? Ben eğer Kürt kökenli biri olsaydım böyle derdim. Vatanın bütünlüğü için ben canımdan vazgeçiyorum, Kürt kökenli kardeşim de tamam canından vazgeçmesin ama biraz da anlayışlı olsun. Pkk'ya koz da, oy da vermesin. Eline pkk bayrağı alıp, özerklik ilan etmesin. Bunu yapanlara neyin hakkı-özgürlüğü verilecek? Demokrasiymiş, özgürlükmüş. Demokrasileri, özgürlükleri batsın. |
ne alaka
pkk kürt halkının %30 nun desteğini kazanan bir örgüt zaten %70 nin desteğini sağlasaydı film çoktan kopardı |
Alıntı:
Kürtçe reklama izin verildi meselesi Kürtlerin tuvaletlerini yapmalarına izin verildi meselesi haberini sunmak gibi bir şey :) Yani aslolan lütufmuş gibi ihsan ediliyor. Türk TV lerinde avrupa kanallarında onyıllardır Türkçe reklam yok mu? Çağın ne kadar gerisindeyiz hala.. |
kürtçe reklamla devlet yıkılacaksa bir an önce yıkılsın devletçik.
ana dilde eğitimle bölüneceksede bölünsün bunlar en doğal talepler haklar. hangi hakla bu talepleri geri çevirebilir devlet ? |
Bende abhazca istiyorum arkadas...illede abhazca olsun.
|
Alıntı:
Gencecik evlatlarımız ölüyor. Ramazan gecesinde polisimizin arkasından yaklaşıp kafasına silahla ateş ediliyor. Bdp denen pkk partisi, elinde pkk bayraklarıyla özerklik ilan ediyor. Benim yakınım, "Kürt'üm, pkk beni Kürtlüğümden tiksindirdi." diyor. Benim Kürt kökenli arkadaşım, pkk'nın eylemleriyle yüzü kızarıyor, kendini suçlu hissediyor, ama sözde Kürt savunucuları reklam peşinde koşuyor. Eğer pkk'ya destek vermeyen Kürt kardeşlerimiz için bir şey yapılacaksa, önce onların yüzünü kızartan, kendilerini suçluymuş gibi hissetmelerine neden olan şu pkk illeti bitirilsin. Benim yakınlarımın, benim arkadaşımın, o %70'lik kesimin öncelikli istediği şey budur. %30'luk kesimin sinsi planları demokrasi olarak, özgürlük önümüze sunulmasın. |
Alıntı:
o zaman türk vatandaşlar çıksın biz bundan bir rahatsızlık duymuyoruz desin vatanın bütünlüğü öyle sağlansın... vatanın bütünlüğünü devlet düşünsün halk kendi hakkını düşünsün yeter... devlet çıksın önce gerillayı oluştursun... sonra kontrgerillayı oluştursun... sonra halktan sabır ve anlayış beklesin yok öyle şey... halk > devlet kimse hiç birşeyinden vazgeçmek zorunda değil... reklam filmindeki kürtçeden yıkılacaksa devlet hiç durmasın zayıf vatana ihtiyacımız yok |
kürtlüğünden tiksinen arkadaşın halkını zaten çoktan satmıştır abi.
devlet paşa paşa bütün doğal doğuştan gelen hakları verecek paşa paşa ondan sonra pkk bitermi bitmez mi konuşulur devlet madem ağlayacaktı o zaman niye sardı bu pkk köpeklerini insanların başına bu halka zulmetmek için pkk bir yandan jitem bir yandan anasını ağlattılar milletin ondan sonra e hadi bitirelim ne kadar kolay hadi bitirelim |
Alıntı:
|
ben ne yapayım eşref ?
kürt vatandaş ne yapsın ? devlet pkk yı bitiremiyor diye halk kürtçe konuşmaktan mı vazgeçsin ? ergenekon temizlenene kadar bizde türkçe konuşmayalım o zaman ne dersin ? devletin ben pkk ile mücadele edemiyorum o zaman sen kürtçe konuşma yapma etme demeye hakkı yoktur... zaten kontrol edemediğin yerdeki adama hiç birşey demeye hakkın yok ya neyse... sen önce adamın güvenli bi şekilde oy kullanmasını,rahat rahat dükkan açmasını sağla |
Bu yayin hakki Türkcenin yaninda yalnizca Kürtce icinmi gecerli yoksa diger diller icinde gecerlimi?
|
bu konu bana sinan cetinin su reklam filmini hatirlatti :)
|
Alıntı:
Bu devlet için İran gibi pkklıları asmak, K. Irak'a girip oraları yerle bir etmek çok mu zor sanıyorsun? İran'ın yaptıklarını yapamaz mı sanıyorsun? Bugün pkk, İran'ın üstünlüğünü kabul etti. Geri çekilme kararı aldı. Türkiye bunun kat kat fazlasını yapar. Ama İran gibi asmak, öldürmek istemiyor. |
boş dağı bombalamak daha cazip geliyor galiba...
sen şuna ordusuna(cunta) güvenemiyor desene... |
Alıntı:
|
Tartışmak boş,
20 Milyon insan söz konusu ise, bu konu silahla çözülmez. Konu PKK değil, kürtçedir. Hangi sorunun üstüne gidildiğinide iyi anlamak lazım. Sosyolojik olarak kalıcı çözümleri elde etmenin yolu sağduyudan geçiyor ki, hükümetimiz bu konuda oldukça başarılı. Milliyetçiliği vatana faydalı olmak olarak özümsersek herkes için en iyi ortam oluşur. |
Alıntı:
90 larda asıp kesip öldürdüğü zamanlar niye olmuyordu. |
Aslinda sorun kürtce reklam veya yayin degil.
Maya dilinde reklam yapilsin... Asil sorun sudur. Kürtcenin resmi dil olmasini isteyenlerin bununla yetinmek gibi niyetlerinin olmamalaridir. Kürtce reklam tutmaz...ancak lokal kanallarda, bölgeye hitap eden kanallarda iyi is yapar ama ulusal kanallarda tutmaz. Lakin bunun sembolik bir mahiyeti var. Varsin o da olsun...ama bunun ötesinde resmi dil "isterz'e" yol acmasin. |
bu konu çok su götürür...
nasıl bir berberin kuaför olmasını istemiyorsam bir reklamın kürtçe oynamasını istemem... furkan güzel kardeşim bu ülkede sadece kürtler eziyet görmedi doğuda... benim dedem sırf kuran okuduğu için sakalından sürüklenip işkence gördü... bazı şeyleri öne sürerek mazlum rolünü üstlenmeyelim... sen kürtçe konuş istediğin kadar öteki lazca konuşsun farketmez... ama ortak kullanım alanlarında kullanılacak tek dil türkçe olmalıdır düşüncesindeyim... rtük böyle bir karar alıyorsa bunu kürtçe olarak değil... diğer dilleri ortak kullanım alanlarında yasaklayarak almalıdır düşüncesindeyim.... |
ama her yasak kendi isyancısını doğurur.
|
yav kardeşim yasak değil...
bir bayrak altında yaşıyoruz elbetki ortak kullandığımız şeyler olmalı... yoksa yurttaş nasıl olacağız? ben demiyorum ki kürtçe lazce çerkezce boşnakça vb. diller konuşulmasın, elbet k herkes kültürünü yaşamakta hürdür... lakin ortak kullanım alanlarında tek dil olması gerekiyor ki anlaşabilelim... he bana dersen tv de rahatsız edermi seni kürtçe? tv izlemediğim için etmez... lakin dışarda ki dil yozlaşmasına baktıkça ingilizcenin bile kullanılmasına aşırı derecede karşıyım... |
türkçe reklam beni rahatsız etmiyorsa
kürtçe reklamda kimseyi rahatsız etmez sanırım ingilizce reklam rahatsız etmiyor mesela e böyle yurttaş oluruz zaten. öbür türlü bir kültürü diri tutmak için diğer kültürü yok etmek oluyor. ya zaten çark baştan yanlış bana kalsa devleti yıkalım yenisini kuralım nerden tutsan elinde kalıyor |
yav furkan türkçe reklam seni niye rahatsız etsin?
sen türkiye cumhuriyeti vatandaşı değilmisin? kullandığımız dilimiz türkçe? ne istediğinizn siz bile farkında değilsiniz:... |
rahatsız etmiyor ama edebilirdide
tıpkı seni kürtçe reklamın rahatsız ettiği gibi ama beni etmiyor çünkü zaten beni devlet asimile etmiş kürtçede bilmiyorum ben kolay lokmayım :) |
acıtasyon yapma la...;D
millet dinden asimile oldu, onu neden görmüyorsun yada görüyorsan söylemiyorsun? |
valla zaten onun için eylem bile yapıyorum :)
birazda asimile olan kültürler için bari biraz laf edeyim . |
et furkanım et...
kardeşim sitemimizi birbirimiz dinleyelim.... bak abin kör bir aşkın pençesinde savrulup duruyor... ben ne yapayım? yol göründü bize yine... |
bazıları hala dünyaya liderlik rüyası göre dursun biz daha reklam filminin vatanı böleceği korkusu yaşıyoruz :)
ufkumuz çok dar çok canlı yayında kuş dili konuşanı gördük gülüp geçtik ama mesele kürtçe olunca aman olmaz :) |
ne yolu .
|
uzun yollar furkanım...
bir yârenin peşinde 4 sene... ya son bulacak yada devam edecek.... |
e artık isteyelim o zaman ..
söz nargile alıcam :) |
Ne var bunda 20 milyon Kürt yaşıyor ülkede bırakın da kendi reklamlarını yapsınlar,izlesinler..
|
Benim tanıdığım kürtlerde var hiç biride öyle kürtçe reklam felan istemiyolar dağdaki
pkklı bile telsiz kayıtlarında Türkçe konuşuyo şimdi bu kürtçe reklamlar kanallar bilmem neler sözde kürtlere hitap etmek için saçma değilmi yakında bunlar tabelaların altına kürtçe yazıda yazarlar bir ülke bir çok ulusa hükmedebilir her dilde reklam mı vericek o zaman Burası Türkiye ise onlarda bu ülkenin vatandaşıysa tabikide resmi dille reklam verilmesi gerekir yakında bunlara özerklik verirlerse hiç saşırmam herkes kürt milliyetçisi olmuş... Zaten bu işler böyle başlar bu gün kanal yarın reklam öbür gün belkide daha neler neler kimse bunlar kadar özgür değil valla ayrıca bir çok çekmiş insan var kürtlerin harici duyanda Türkiyenin tek kahırlı insanları bunlar zanneder... |
belki tanımadığın kürtler istiyordur :)
emin ol tanımadıkların tanıdıklarının milyon katı falandır... vede mesela ben türküm hiç demedim ki şöyle bi türkçe reklam filmi çekilsin ağız tadıyla gerneşe gerneşe bi izlesem diye... diyende duymadım nasıl olacak o iş... kimsenin kürt milliyetçisi olduğu yok insanlar haktan yana tavır alıyor saçma kurallara itibar etmiyor... Alıntı:
memleketi yıkar sonra... bir reklamlık canı var devletin ya... |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Hepimiz kürt milliyetçisi olmadık. Bak kardeşim AK Partiye oy veren kürtler asla milliyetçilik yapmaz. Onu yapanlar bugün bdp'li kürtlerdir veya şuan dağda olanlardır. Milliyetçilik yaparlar, çunku zamanında devletten çok çekmişlerdir ve tabi imanda da zayıflık vardır biraz mutlaka. Yaptıkları şey asla ama asla tasvip edilemez bir şey fakat milliyetçiliği ancak o konumda olan insanlar yaparlar. Bizler değil. Bizim söylemek istediğimiz tek şey; her seyi bu kadar ABARTMAYIN. Komplo teorileri üretmeyin. 'Kağıt' filminde diyor. Sadece bir kağıt parçası yüzünden bu devlet bu ülke yıkılıyorsa, bırak yıkılsın. Ama bizim devletimiz, ülkemiz, bayrağımız, vatanımız bu kadar küçük basit değil ki böyle ufak tefek sebepler yuzunden hemen parçalansın, yıkılsın. Siz biz hepimiz sadece panik yapmayalım, birbirimizi galayana getirmeyelim, sakin olalım. Çünkü inanın ki bu tür milliyetçilik yaparak, sert çıkarak, aklınızdan korku filmi seyrediyormuşcasına teoriler üreterek bu ülkeye en büyük zararı siz verirsiniz. Nefret ettiğimiz, içlerinde zerre merhamet olmadıgını söylediğimiz bdp/pkk'dan daha fazla tehlikeli olmuş olursunuz şu sözlerinizle. Velhasıl kelam; Bu uygulamayı desteklerim şayet olursa. Olmasaydı da gece gunduz niye kürtçe reklam yok deyip kendi kendimi de yemezdim. Yani olup olmaması biz ''milliyetçi olmayan kürtler'' için pek de önemli değil. Fakat böyle bir uygulama yapılacagı sırada ise saçma sapan tepkiler verip de bu uygulamaya karsı çıkmayız, bunun yanlıs olacağını ve sırf bu yuzden ülkenin bölüneceğini söylemeyiz. Çünkü böyle bir şeyin olması mumkun değil. |
All times are GMT +3. The time now is 11:31. |