Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Siyaset (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=260)
-   -   Fethullah Hoca'dan başörtüsü yorumu (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=15341)

AKPPO 12-04-2007 00:03

Fethullah Hoca'dan başörtüsü yorumu

Alıntı:

mavera Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

AKPPO Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

ozturks Nickli Üyeden Alıntı
bu konu yıllardır tartışılır bi takım insanların silahı haline gelmiş hocada bunu dedi die.sonuna kadar haklı hoca başörtüsü tabiki allahın emri tabiki farz ama onu taşımayı haketmiosan ona uygun davranmıyorsan teferrüat olur.başını örten insan herşeyiyle hakkını vermeli ve bilmeliki onun artık bi takım sorumlulukları var oturmasına gülmesine konuşmasına dikkat edicek bu sadece kalp kırmakla kısıtlanamaz daha bi sürü örnek var,kimi başörtülü insan görüyorum allahım diorum olmamalı bu kız örtmemeli başını,sevgilisiyle kafelerde uygunsuz hallerde,çekip almak geçio o mübarek örtüyü başından ama yaratan rabbim kendi dinini korur onun bi hesanı vardır. hoca efendi asla eğitim için açılın falan demedi bunlar insanların kendi çıkarımları.onun teferrüatdan kastı budur bizzatda şunu söyleyebilirim başörtüsü yasagı geldiginde hoca efendi şunu söylemiş başınızı açındendi pardüselerinizi çıkartın denmedi...

tasimayi hak etmiyorsan diye bir yorum getirmissin Kurani Kerimde Her Müslüman Bayana Farz oldugu yaziyor hakkini vermeli diye birsey yazmiyor istersen Dikkatli ol söylediklerine Allah u teala acikca belirtmis Kuran i kerimde Tasimayi Hak etmeyen teferrüat etmis olur gibi yorum getiremessin elbette Basaörtü takan hata yapamaz diye bir kaide yok

ne yani bir basörtüyle is bitiyor mu, basörtüsünü takinca o kisi tam anlamiyla dört dörtlük bir müslüman mi oluyor??

ne alaka O Müslüman Bayanin vazifelerinden birisidir

ee basörtüsüyle hersey bitmedigine göre sadece olayi niye basörtüsüne indirgiyorsunuz o yapmasi gereken vazifelerden birisi degil mi ;)

basörtüsüyle bittigini idda etmedim hic bir yerde sadece Tesettür Tefferuattir deyipte Iman ile Tesettürü bir teraziye koyarak Tesettürsüz de olur sart degildir gibisi görüslere karsi koydum elbette Iman terazi de agir basar amma bu terazi örnegi tesettürü önemsiz yapilmasa da olur görüsünü desteklemek icin verilmis örnektir ;)

AKPPO 12-04-2007 00:05

Alıntı:

erenon Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

mavera bende katılayım mı tartışmaya kan gövdeyi götürsün sonra :D :D :D :D provakasyon yapayım mı nedersin :D :D :D

insan gibi tartisiyoruz burada sen araya girmedikce sen istersen disaridan takip et yetiskinlere birak bu isi ;)

sabahtan beri güldürdün beni yahu ;bakıyorum ne olduğunu çözemedim ama anti fetullah gülenci olmaya çalışıyorsun ama onun hakkında daha doğru dürüst bilgin bile yok belli oluyor :D

bilgilendir o zaman belki sayende tam bir Anti Fetullah si olurum :)

erenon 12-04-2007 00:11

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

mavera bende katılayım mı tartışmaya kan gövdeyi götürsün sonra :D :D :D :D provakasyon yapayım mı nedersin :D :D :D

insan gibi tartisiyoruz burada sen araya girmedikce sen istersen disaridan takip et yetiskinlere birak bu isi ;)

sabahtan beri güldürdün beni yahu ;bakıyorum ne olduğunu çözemedim ama anti fetullah gülenci olmaya çalışıyorsun ama onun hakkında daha doğru dürüst bilgin bile yok belli oluyor :D

bak dindar bir hayatım yok ama hiçbir şeye takılmasam ;tek kalıcağım olay geçen ramazan akşam stv yi açmıştım izlemek için iftar vakti bir bayan dua ediyor hem bayan sesi günah dimi? bayan sesi duymak haramsa bunu nasil yapıyorlar bu bir

ikincisi kandil günleri şimdi konserli şarkılı biraz ilahi biraz pop müzik içerikli kandil kutlaması yapıyorlar ; bu kutlamaların aynısı bakarsanız uydu tv lerden GOD tv filanda yapıyor bunlar koyu katolik kimseler yani bu tür uygulamalar hep hristiyan gelenekleri yani sonra birşey diyincede vaaay hocamıza niye laf attın oluyor

ben bunuda belirteyim dindar bir hayatım yok ama bir gün dindar bir yaşama dönersem bu gülen cemaatinde olmayacak mesela tv 5 te çok hoş hocalarımız var enver baytar,cevat akşit tam ehli sünnet geleneği ;)

yada mehmet şevki eygi bu hocalarımız gerçek anlamda tutarlı mantıklı işler yapıyorlar

mavera 12-04-2007 00:12

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

ozturks Nickli Üyeden Alıntı
bu konu yıllardır tartışılır bi takım insanların silahı haline gelmiş hocada bunu dedi die.sonuna kadar haklı hoca başörtüsü tabiki allahın emri tabiki farz ama onu taşımayı haketmiosan ona uygun davranmıyorsan teferrüat olur.başını örten insan herşeyiyle hakkını vermeli ve bilmeliki onun artık bi takım sorumlulukları var oturmasına gülmesine konuşmasına dikkat edicek bu sadece kalp kırmakla kısıtlanamaz daha bi sürü örnek var,kimi başörtülü insan görüyorum allahım diorum olmamalı bu kız örtmemeli başını,sevgilisiyle kafelerde uygunsuz hallerde,çekip almak geçio o mübarek örtüyü başından ama yaratan rabbim kendi dinini korur onun bi hesanı vardır. hoca efendi asla eğitim için açılın falan demedi bunlar insanların kendi çıkarımları.onun teferrüatdan kastı budur bizzatda şunu söyleyebilirim başörtüsü yasagı geldiginde hoca efendi şunu söylemiş başınızı açındendi pardüselerinizi çıkartın denmedi...

tasimayi hak etmiyorsan diye bir yorum getirmissin Kurani Kerimde Her Müslüman Bayana Farz oldugu yaziyor hakkini vermeli diye birsey yazmiyor istersen Dikkatli ol söylediklerine Allah u teala acikca belirtmis Kuran i kerimde Tasimayi Hak etmeyen teferrüat etmis olur gibi yorum getiremessin elbette Basaörtü takan hata yapamaz diye bir kaide yok

ne yani bir basörtüyle is bitiyor mu, basörtüsünü takinca o kisi tam anlamiyla dört dörtlük bir müslüman mi oluyor??

ne alaka O Müslüman Bayanin vazifelerinden birisidir

ee basörtüsüyle hersey bitmedigine göre sadece olayi niye basörtüsüne indirgiyorsunuz o yapmasi gereken vazifelerden birisi degil mi ;)

basörtüsüyle bittigini idda etmedim hic bir yerde sadece Tesettür Tefferuattir deyipte Iman ile Tesettürü bir teraziye koyarak Tesettürsüz de olur sart degildir gibisi görüslere karsi koydum elbette Iman terazi de agir basar amma bu terazi örnegi tesettürü önemsiz yapilmasa da olur görüsünü desteklemek icin verilmis örnektir ;)

söyle bir soru soracagim bakayim dini bilgin ne kadar daha dogrusu konuya hakimiyetinne kadar..basörtüsü islam dini olmazsa olmazmidir yani basörtüsü takmayan bir kisinin durumu nedir..
birde sayin gülenin neyi kastettigini tam olarak algilayabildin mi..acaba buradan basörtüsünün gereksiz oldugunu mu cikardiniz

mavera 12-04-2007 00:14

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

bak dindar bir hayatım yok ama hiçbir şeye takılmasam ;tek kalıcağım olay geçen ramazan akşam stv yi açmıştım izlemek için iftar vakti bir bayan dua ediyor hem bayan sesi günah dimi? bayan sesi duymak haramsa bunu nasil yapıyorlar bu bir

ikincisi kandil günleri şimdi konserli şarkılı biraz ilahi biraz pop müzik içerikli kandil kutlaması yapıyorlar ; bu kutlamaların aynısı bakarsanız uydu tv lerden GOD tv filanda yapıyor bunlar koyu katolik kimseler yani bu tür uygulamalar hep hristiyan gelenekleri yani sonra birşey diyincede vaaay hocamıza niye laf attın oluyor

ben bunuda belirteyim dindar bir hayatım yok ama bir gün dindar bir yaşama dönersem bu gülen cemaatinde olmayacak mesela tv 5 te çok hoş hocalarımız var enver baytar,cevat akşit tam ehli sünnet geleneği ;)

sende tam arkadasin aradigi tipsin ha simdi ondan sonsuz destek alirsin :)..eronon acik konusayim sen fethullah güleni ilimli islam in temsilcisi mi görüyorsun?

erenon 12-04-2007 00:19

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

sende tam arkadasin aradigi tipsin ha simdi ondan sonsuz destek alirsin :)..eronon acik konusayim sen fethullah güleni ilimli islam in temsilcisi mi görüyorsun?

bu konuda daha fazla tartışmak istemiyorum mavera sonra adım provakatöre çıkıyor :D birileri çıkıyor iftira attın diyor :D

mavera 12-04-2007 00:20

bu ilimli islam konusunu senle ayri bir konuda tartisalim..cünkü ben bu konuda cok doluyum ve söyle saglam bir rakip ariyorum ;)

EpiVaTeS 12-04-2007 00:22

Alıntı:

Feto nun Söylediklerine hic sasirmadim kendini Allah tan Daha Merhametli,daha hosgörülü oldugunu saniyor Kuran i kerimde apacik belirtilmistir bu konuya deginilmistir Kuran i kerimde yazmiyor egitim gibi sebeplerden dolayi taviz verebilirsiniz diye ve kimseye bu hakk verilmemistir sanirim kendisi incil den aliyor bu Hakki Kalp kirmaktansa diyor ???

bak dostum ilk önce bir hitap tarzını değiştir ondan sonrada adam akıllı konuş böyle terbiyesizliğede izin vermeyin ben Nurcu değilim ama mumtaz bir şahsiyet olan Fethullah GÜlen Hocaefediyede laf ettirmem sonuna kadarda sesimi çıkartırım.... DostuM TERBİYESİZLİK yapma....

mavera 12-04-2007 00:24

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Feto nun Söylediklerine hic sasirmadim kendini Allah tan Daha Merhametli,daha hosgörülü oldugunu saniyor Kuran i kerimde apacik belirtilmistir bu konuya deginilmistir Kuran i kerimde yazmiyor egitim gibi sebeplerden dolayi taviz verebilirsiniz diye ve kimseye bu hakk verilmemistir sanirim kendisi incil den aliyor bu Hakki Kalp kirmaktansa diyor ???

DostuM TERBİYESİZLİK yapma....

bu biraz amerikan filmlerindeki replikler gibi olmus..kapa o lanet olasica ceneni filan 8)

AKPPO 12-04-2007 00:31

Alıntı:

bu ilimli islam konusunu senle ayri bir konuda tartisalim..cünkü ben bu konuda cok doluyum ve söyle saglam bir rakip ariyorum ;)

Ilimli Islam mi öyle bir Din Yok o sadece tayyip ile beraber gelen bir kavram dir ilimli Islam yok tur sadece Islam vardir istersen ben acarim o konuyu ;)

mavera 12-04-2007 00:33

Alıntı:

Alıntı:

Ilimli Islam mi öyle bir Din Yok o sadece tayyip ile beraber gelen bir kavram dir ilimli Islam yok tur sadece Islam vardir istersen ben acarim o konuyu ;)

biz farkli birsey mi dedik..islam bir tanedir ama bazi cevreler ilimli, radikal islam diyerek aramiza nifak tohumu ekmek istiyor..bu tayyible alakali birsey degil küresel bir olay bu yani sadece türkiye ile alakali degil bütün dünyayi ilgilendiren bir olay bu olayida tayyib beye bagladiniz ya pes dogrusu...

aşk-ı ilahi 12-04-2007 00:35

yorumları okumadım...3 5 i dışında...ama...inanılmaz üzüldüm...birincisi hocaya feto dendiği için ...2.si hocanın baş örtüsünü tefarruat olarak görmesii..ya baş örtüsü farz mıdır...evet...peki farzı inkar ve esneklik nasıl olabilir...allah başımızdakieri ıslah eylesin....baştaki hocalarımız bunu derse siyasilerimiz neler yapmazki...

erenon 12-04-2007 00:41

Alıntı:

Alıntı:

burada hata var ılımlı islam ak parti iktidarı ile gelmiş bir tabir değil;yanılıyorsun;ılımlı islam 1983 ten itibaren amerikanın geliştirdiği bir terminoloji;yeşil kuşak hareketinde amerika sovyetlerin işgali altında bulunan ve müslümanları direniş işin örgütlerken ve ortadoğu bölgesinde o dönemde yeşillenmeye başlayan fundamentalist akımlara karşın bölgeden daha ılımlı yumşak kendisine mütteffik olacak işbirlikçiler ararken ortaya çıktı ...daha sonrada zamanla iran suudi arabistan gibi ülkelerden diğer müslüman ülkeleri ayırmak için kullandıkları tabir oldu işte malezya ,türkiye,dubai gibi şer'i kuralların çok katı yada hiç uygulanmadığı ülkelere ılımlı islam dediler yani şöyle söylersek daha açıklayıcı olur bugün ortadoks- katolik dünyası islam dünyasına daha sert bakıyor hatta her doğan müslüman çocuk şarapla vaftiz edilmedikçe günahkar sayılıyor oysa protestanlar biraz daha ılımlı kalıyor ;işte amerikadaki siyaset literatüründe islam dünyasın da farklı dozajlarda amerikaya antipati düyan kesimlerden bu anti patiyi en aza indiren ülkeler ılımlı islam diye adlandırılıyor .

EpiVaTeS 12-04-2007 00:48

almışsınız buraya ne demek istemediğini bile bilmeyen bir adamı konuşturuyorsunuz pes doğrusu....

AkSa- 34 12-04-2007 00:52

Alıntı:

dostum açtığın konuda ve sıraladığın bir takım sözlerin en azından ne anlama geldiklerini,bu sözleri söyleyenlerin bu sözlerle ne anlatmak istediklerini genel bir ifade ile manasını sorup öğrenebilirdin...lakin şu anda karşı çıktığın ve yanlış dediğin sözlerin kendileri değil bu sözlerden senin anladıklarındır!....ve bu anladıklarınıza bizde katılıyor ve bunlar yanlıştır diyoruz.... ;)yalnız hakikatte odur ki BU SÖZLERİN(M.F.GÜLEN HOCANIN) MANASI SENİN ANLADIĞIN GİBİ DEĞİLDİR... ;)

yolcu44 12-04-2007 00:57

AKPPO denen kişiliksiz forumdan uzaklaştırılmıştır. >:(

loneliness 12-04-2007 01:05

İyii yaa ne dir buu valla kendimi zor tutuyordum bu adamın konularını görünce ne saçma sapan konular ekliyordu..Forumda olmasak .. verecektim cevabıı

vuslat_19 12-04-2007 01:36

Alıntı:

feyk 1905 Nickli Üyeden Alıntı
yorumları okumadım...3 5 i dışında...ama...inanılmaz üzüldüm...birincisi hocaya feto dendiği için ...2.si hocanın baş örtüsünü tefarruat olarak görmesii..ya baş örtüsü farz mıdır...evet...peki farzı inkar ve esneklik nasıl olabilir...allah başımızdakieri ıslah eylesin....baştaki hocalarımız bunu derse siyasilerimiz neler yapmazki...

sözlerime tercüman olduğun için saol kardeş

Meftun 12-04-2007 01:38

Alıntı:

vuslat_19 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

feyk 1905 Nickli Üyeden Alıntı

sözlerime tercüman olduğun için saol kardeş

arkadaşlar fetullah hocayı yanlış anladığınızı düşünüyorum :(

vuslat_19 12-04-2007 01:39

hayır gayetde doğru anladım

fütüvvet 12-04-2007 13:33

""Aklisira Terazinin bir tarafina iman i ve diger tarafina Tesettürü koyarak Tesettürsüz de iman olur demeye getiyriyorsunuz yani tesettürsüz de olur önemli olan imandir gibisi bahaneler üretiyor ve üretilmesine sebep oluyorsunuz elbette iman önemlidir amma imani olan da tesettürü yerine getirir ikinci plana atmaz Fetullah önce dende yapti bunu bir cok genc kizlarin kendisine uyarak okumak icin baslarini acmasina sebep oldu halbuki Kuran i kerimde acik belirtilmistir ""

Aceba verilen şu cevapta kayda değer bir cümle varmı ? size soruyorum..
duygusal olmanın ötesinde bir bilgi varmı ?
ismini doğu teleffuz etmekte bu kadar zorlanan bir zihniyetle nereye kadar gidilebilir. ?
ne cevap verilirki bu tür yorumlara bilemiyorum

CeVHeR 12-04-2007 18:49

Alıntı:

..DolunAy_Kadim.. Nickli Üyeden Alıntı
AKPPO denen kişiliksiz forumdan uzaklaştırılmıştır. >:(

Ne AKPPO yu tanırım. Ne Fethullah Gülen' ciyim, ne de Fethullah Gülen düşmanıyım. Bütün yorumları okudum ve bu tartışma içinde AKKPO ' nun ''Feto'' dışında bir terbiyesizliğine rastlayamadım. Sadece bu konu üzerine, bu arkadaş forumdan uzaklaştırıldıysa eğer yaptığınız idarecilik dikdatör bir idarecilik olmuyor mu? Daha önce başka yerlerde buna benzer terbiyesizlik yapıp yapmadığını bilmiyorum bu arkadaşın. Sadece bu konu üzerine konuşuyorum. Eğer sadece bu konu dolayısıyla forumdan uzaklaştırıldıysa eğer, biraz ağır olmamış mı? Biraz duygusal davranılınmış gibi geldi bana....

fütüvvet 12-04-2007 19:05

Alıntı:

yalçın Nickli Üyeden Alıntı
Madem şimdi mukaddes kelimeleri ağzına sakız ettin,
semayı titretecek,
arzı öfkelendirecek yalan ve iftiralardan vazgeçmeye mecbursun.
Mesela bu ülkenin tertemiz evlatlarına iftira kampanyaları düzenlerken
bil ki ağzından çıkanı kulağın duymasa bile tezviratı,
yerlerin ve göklerin sahibi duyuyor.
Müfteri şehvetiyle kostaklanıp gezerken bil ki inancına leke sürmeye çalıştığın
mahzun gönüllerin bedduasına çok yakınsın.
Onlar çok müşfik, çok refik, çok halim, çok selim;
ancak masum insanlar üzerine sürekli çamur atılınca
mesele Adili Mutlak'ın dergâhına kalır.
Bu arada yapılanlara tahammül edemeyip Bu ülkeyle ilgili kötü düşünen her kimse,
onları Kahhar ismine havale ediyoruz.
Şayet bizsek bizi, değilse müfterileri"
diyen de çıkabilir.
Kırık gönüllerin lisan-ı halle yaptığı;
hatta kendi iradesinin bile sezemediği bedduadan
zalimler çok korkmalı;
çünkü hiçbir zaman muztarın duasına "hayır" denmedi; denmeyecektir de...

Rabbim o beddualara bizleri muhatap etmesin..

Canan ERDOĞAN 12-04-2007 19:15

neden güzel şeyleri takdir etmek yerine taşlıyoruz. bizler için önemli olması gereken bir kişinin dahi bizi dinimizi dilimizi doğru anlaması olmalıdır.ve bunu çok güzel yapıyor o eğitim neferleri..

aydınlık_yarınlar 12-04-2007 23:08

Alıntı:

Ben sizin seviyenizle size hitab etmek istemem çünkü buda benim ahlakıma ve cemaat terbiyeme sığmaz.Sanırım sizin Başbakanımızın dediği gibi kalvuzunuz karga olmalı ki milyonların gönül bağladığı bir Hocaefendiye basit ve üzücü bir şekilde hitab ediyorsunuz.Yazık yazık seviyeniz çok düşük.

Efendimiz buyuruyor ki;Cahillerle tartışmayınız.

Sizinle de bu konuyu tartışacak değilim çünkü hitabet seviyeniz çok basit.

CeVHeR 12-04-2007 23:26

Alıntı:

aydınlık_yarınlar Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Ben sizin seviyenizle size hitab etmek istemem çünkü buda benim ahlakıma ve cemaat terbiyeme sığmaz.Sanırım sizin Başbakanımızın dediği gibi kalvuzunuz karga olmalı ki milyonların gönül bağladığı bir Hocaefendiye basit ve üzücü bir şekilde hitab ediyorsunuz.Yazık yazık seviyeniz çok düşük.

Zaten o arkadaşla tartışamazsın, çünkü forumdan uzaklaştırıldı. Tartışmanın 5. sayfa 57. yanıtına bakarsan görebilirsin...

aydınlık_yarınlar 12-04-2007 23:30

Alıntı:

nusret Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

Zaten o arkadaşla tartışamazsın, çünkü forumdan uzaklaştırıldı. Tartışmanın 5. sayfa 57. yanıtına bakarsan görebilirsin...

Çok iyi etmişler yönetime şükranlarımı sunuyorum.

yolcu44 12-05-2007 10:02

Alıntı:

:)

+1

e-midyat 12-05-2007 13:10

Keske uzaklastırılmasaydı...nedense nerde bir sıkıntı varsa heemn silip atıveriyoruz..Sıkıntının uzerine gidip çözüm üretmeye calsımıyoruz..Turkiye de bu hep boyle oldu...İnşaallah budnan boyle boyle olmaz...

(Yaşatmak için yaşamayı göze alan gonul erlerine alperenlere selam olsun..Efendimzin izinde hocamızın ardında yurumeyi rabbim bizden dur etmezin inş...)

ak_merve 12-05-2007 16:50

Alıntı:

e-midyat Nickli Üyeden Alıntı
Keske uzaklastırılmasaydı...nedense nerde bir sıkıntı varsa heemn silip atıveriyoruz..Sıkıntının uzerine gidip çözüm üretmeye calsımıyoruz..Turkiye de bu hep boyle oldu...İnşaallah budnan boyle boyle olmaz...

(Yaşatmak için yaşamayı göze alan gonul erlerine alperenlere selam olsun..Efendimzin izinde hocamızın ardında yurumeyi rabbim bizden dur etmezin inş...)

haklısın kardeşim.amin inş rabbim ayağımızı kaydırmasın

All times are GMT +3. The time now is 19:42.