Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Videolar (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=157)
-   -   İsrail'e kim atom bombası atarsa Gök Kubbe'yi başına geçiririz.. (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=155572)

İntifada 09-25-2011 22:35

fark ettiysen haram demedim...
işte et konusuda bence bu konuyla aynıdır...
onu göze almak zordur öyle bir çırpıda alıp yemek yürek ister...
aşkmış,meşkmiş sanmıyorum evleneceğini...

Cihannur 09-25-2011 22:46

Alıntı:

serdary Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956662)
Ehli kitap da olsa gayrimüslümin hayvanı Allah adına kestiğini nereden bileceğiz peki cihannur abi? Türkiye'de bile her yerden et almazken gidip gayrimüslimin kestiği eti mi yicez?

Ha yabancı memleketteyim-Ahmet Abi gibi- ya çok güvendiğim yerin etini yerim ya da et yemem balık yerim mesela ne olacak sanki...

Dinimiz şüpheli şeylerden kaçınmamızı emretmiyor mu? Şüpheli olan eti yemeyeceğiz, bu kadar basit...

Serdar kardeşim, gidelim de Ehl-i Kitabın kestiklerini yiyelim demiyorum ki! Ehl-i Kitabın kestikleri Müslümanlar için haram değildir helaldir yenilebilir diyorum. Allahü Teâlâ, Kur'an-ı Kerim'de Ehl-i Kitabın yemeklerinin Müslümanlara helal kılındığını bildiriyor.

Elbette ki Müslüman bir kasaptan alışveriş yapmaya, yiyeceğimiz etlerin İslami usüllere göre kesilmesine dikkat etmeliyiz. Bunda bir şüphe yok; ama Ehl-i Kitabın kestiği hayvanı da yememiz biz Müslümanlara helal kılınmışsa bu hükmü de görmezden gelmeyelim.

CeVHeR 09-25-2011 22:54

İslamı kesim usulleri neden var...

Yahu her ayet i okuduğun gibi anlamamak gerekir. Birde tefsirine bakmak gerek...

serdary 09-25-2011 22:58

Abi açık söyliyim, çok geniş bilgim yok ama Elhamdülillah bazı konularda bilgim var..

Bir etin helal olması için, mundar olmaması için Allah adına kesilmiş olması gerekmez mi?

Bir gayrimüslimin hayvanı tanrısı adına-eğer tanrı diyerek taptığı Allah ise- kestiğini nereden bileceğiz? Her Müslüman kasaptan et almazken gidip gayrimüslimin kestiği hayvanın etini gönül rahatlığıyla nasıl yiyeceğiz?

unnamed 09-25-2011 23:00

cihannur bir tefsir sitesine girde kopyala yapıştır yapıver;D

Cihannur 09-25-2011 23:00

Alıntı:

CeVHeR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956675)
İslamı kesim usulleri neden var...

Yahu her ayet i okuduğun gibi anlamamak gerekir. Birde tefsirine bakmak gerek...

Gerekirse tefsirine de bakalım Cevher. Hadis-i Şeriflere de bakalım. Ehl-i Kitabın kestiklerini yemenin haram olduğuna dair bir hüküm varsa o hükme uyalım.

CeVHeR 09-25-2011 23:01

İslami kesim usulleri neden var...

unnamed 09-25-2011 23:03

Alıntı:

CeVHeR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956683)
İslami kesim usulleri neden var...

hatta kalın şu anda gugıl amcaya soruyoruz:güzel:

serdary 09-25-2011 23:03

"Hayvan kan akıtan her şeyle kesilir. Üzerine de Allah'ın ismi anılırsa o kesileni yiyiniz. Yalnız diş ve tırnak müstesnadır. Sebebi şudur diş bir kemiktir, tırnak ise Habeşlilerin kesme âletidir" (Buhârî, Zebâih, 15; Tecrid-i Sarih Tercümesi, VII, 426)

Bu bağlamda, bir Müslüman'ın kestiği et eğer Allah adına kesmediyse helal midir?

unnamed 09-25-2011 23:05

Alıntı:

serdary Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956686)
"Hayvan kan akıtan her şeyle kesilir. Üzerine de Allah'ın ismi anılırsa o kesileni yiyiniz. Yalnız diş ve tırnak müstesnadır. Sebebi şudur diş bir kemiktir, tırnak ise Habeşlilerin kesme âletidir" (Buhârî, Zebâih, 15; Tecrid-i Sarih Tercümesi, VII, 426)

Bu bağlamda, bir Müslüman'ın kestiği et eğer Allah adına kesmediyse helal midir?

zaruri haller harici yenilmez...
kısacası budur...
cihannura bakma sen...
hangi dünyada yaşadığını bile bilmiyorum o adamın...

Cihannur 09-25-2011 23:08

Alıntı:

serdary Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956678)
Abi açık söyliyim, çok geniş bilgim yok ama Elhamdülillah bazı konularda bilgim var..

Bir etin helal olması için, mundar olmaması için Allah adına kesilmiş olması gerekmez mi?

Bir gayrimüslimin hayvanı tanrısı adına-eğer tanrı diyerek taptığı Allah ise- kestiğini nereden bileceğiz? Her Müslüman kasaptan et almazken gidip gayrimüslimin kestiği hayvanın etini gönül rahatlığıyla nasıl yiyeceğiz?

Hanefi'ye göre besmelesiz kesilen hayanı yemek caiz değil diye biliyorum. Şafii mezhebinde ise besmelesiz kesilen hayvanlar yenilebiliyormuş. Besmelesiz kesildiğini bildiğimiz hayvanı yemek için Şafii'yi taklit etmemiz gerekiyor.

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956680)
cihannur bir tefsir sitesine girde kopyala yapıştır yapıver;D

Bütün kopyala yapıştır işlerini benim üzerime yıkıyorsunuz unnamed.http://img186.imageshack.us/img186/1...yapiyorsun.gif

Mavera 09-25-2011 23:12

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956690)

Hanefi'ye göre besmelesiz kesilen hayanı yemek caiz değil diye biliyorum. Şafii mezhebinde ise besmelesiz kesilen hayvanlar yenilebiliyormuş. Besmelesiz kesildiğini bildiğimiz hayvanı yemek için Şafii'yi taklit etmemiz gerekiyor.

Bütün kopyala yapıştır işlerini benim üzerime yıkıyorsunuz unnamed.http://img186.imageshack.us/img186/1...yapiyorsun.gif

bu nasil bir yorumdur Allah askina.. ne yani isimize gelince hanefi, gelmeyince safimi olacagiz..
cihannur her gecen gün beni sasirtiyorsun, senin nasil bir din anlayisin var inan anlamakta zorlaniyorum..

İntifada 09-25-2011 23:13

arkadaşlar...
mesele haramdır-helaldir boyutunda değil...
örneğin koşer yani yahudi helaldir gamgası olan bir eti alternatif olarak yiyebilirim çünkü yahudiler bu konuda bizden dahi hassas...
üzerinde koşer damgası olmayan hiç bir eti yediremezsiniz bir yahudiye...
aynı ayette gayrimüslim kadınlar size helal kılındı diyor...
helaldir ama memlekette bu kadar müslüman kız varken çocukalrımı bir gayrimüslimin eline teslim etmem...
ve globalleşmiş bir dünyada bu tartışmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum...
islami usüllere göre kesilmiş helal eti arayıpta ulamayan kim var dünyada ?

İntifada 09-25-2011 23:14

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956692)
bu nasil bir yorumdur Allah askina.. ne yani isimize gelince hanefi, gelmeyince safimi olacagiz..
cihannur her gecen gün beni sasirtiyorsun, senin nasil bir din anlayisin var inan anlamakta zorlaniyorum..

yok taklit konusunda arkadaşa katılırımda anlamadığım onun gibi mezhepçi birisi nasıl buna eyvallah diyor ;D
ayet açık...

Mavera 09-25-2011 23:16

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956695)
yok taklit konusunda arkadaşa katılırımda anlamadığım onun gibi mezhepçi birisi nasıl buna eyvallah diyor ;D
ayet açık...

biz herseyin kolayini seciyoruz.. iyi o zaman 90 km yi astigimiz zaman orucuda kazaya birakalim, kitabi onu gerektiriyor..
be güzel kardesim önceden deveyle gidiyordun simdi 90 km yi yarim saatte gidiyorsun bu kadarda kolaya kacilmaz ki..

İntifada 09-25-2011 23:17

Alıntı:

Dinsizler ile putperestlerin veya bâtıl (Ehl-i Kitab'ın dinleri gibi, şimdi bozulmuş bile olsa asıl Allah'tan gelmiş olan dinlerden başka) bir dine inananların kestikleri hayvanları müslümanlar yemezler; burası doğrudur. Ehl-i Kitabın kendi dinlerine göre öldürüp yedikleri -domuz gibi türü müslümanlara haram olanlar dışındaki- hayvanları yemek ise müslümanlara helaldir (Mâide: 5/5). Ehl-i kitabın Allah ve peygamber inancı müslümanlarınkinden farklıdır; Allah'ın sıfatları ile ilgili yanlış, batıl inançları vardır, ancak kurban veya etlik keserken -sıfatlar hakkında yanlış inanç ve bilgi sahibi de olsalar- Allah'ın adını zikrederler, putperest olmadıkları için Allah'tan başka bir tanrının (putun) adını anmazlar; kestiklerinin yenmesi için işte bu yeterli görülmüştür (Azîmâbâdî, Ebû Dâvûd şerhi, V, 12). İnandıkları başka bir tanrının veya putun adını anmamak şartıyla, ya henüz alışmadıkları veya unuttukları için Allah'ın adını anmayı unutanlara, ihmal edenlere (böyle yapmış olmaları ihtimali bulunanlara) gelince bunların kestiklerini yerken "yiyenlerin besmele çekmeleri" istenmiştir (Ebû Dâvûd, Udhiyye, 18 vd.).
hayreddin karaman

İntifada 09-25-2011 23:20

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956698)
biz herseyin kolayini seciyoruz.. iyi o zaman 90 km yi astigimiz zaman orucuda kazaya birakalim, kitabi onu gerektiriyor..
be güzel kardesim önceden deveyle gidiyordun simdi 90 km yi yarim saatte gidiyorsun bu kadarda kolaya kacilmaz ki..

e bende onu diyorum...
cihannurun verdiği ayetin bi önceki ayette sana kendilerine neyin helal kılındığını soruyorlar. De ki: 'Size temiz şeyler helal kılındı. Allah'ın size öğrettiği şekilde yetiştirdiğiniz av hayvanlarının yakalayıp sizin için alıkoyduklarından yiyin ve üzerine Allah'ın adını anın. Allah'a karşı gelmekten de sakının. Şüphesiz Allah hesabı hızlı görendir.' diyor Allah...

ben globalleşmiş bir dünyada çok zorunlu kalmadıkça bir ehli kitabın kestiğini yemem...
ha niye yemem helal olduğu halde neden bir gayrimüslimle evlenmiyorsam aynı sebeplerden...
içim rahat etmez önce islamı tercih ederim...

serdary 09-25-2011 23:20

Şafi mezhebinde besmele sünnet ama Hadis varken elde dahasına ihtiyaç var mı ???

"Kanı akıtılan ve üzerine Allah'ın ismi anılandan yeyin"

İntifada 09-25-2011 23:21

ayete bakmakta fayda var kardeşim...

Mavera 09-25-2011 23:25

ben size daha ilgincini söyleyim.. benim bir arkadasim ehli din olmayanin hic birseyini yemiyor yani sadece et degil..
mesela cinlilerin hic birseyini yemiyor ister ekmek olsun, ister etsiz yemek olsun, ister balik olsun..

İntifada 09-25-2011 23:38

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956711)
ben size daha ilgincini söyleyim.. benim bir arkadasim ehli din olmayanin hic birseyini yemiyor yani sadece et degil..
mesela cinlilerin hic birseyini yemiyor ister ekmek olsun, ister etsiz yemek olsun, ister balik olsun..

abi insan bilemiyor ki...
murat abi demişti galiba kıbrısta okurken hep balık yiyordum diye...

Mavera 09-25-2011 23:41

ne bileyim o kadarda kendimi soyutlayamam herhalde.. et konusunda cok hassasim birde domuz ve ürünleri noktasinda hassasim he birde su cikolotalardaki alkole özellikle dikkat ediyorum yoksa icinde rum oluyor cogunlukda..
ya bize düsen ihtiyatli olmakdir, imkanlar cok sonucta aclikdan ölecegiz diye birsey yok binde bir bile süphe varsa dikkat etmeliyiz özellikle yabanci ülkede yasayan bizler daha dikkatli olmaliyiz..

Cihannur 09-25-2011 23:50

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956692)

Bir Ehl-i Sünnet mezhebi mensuplarının diğer Ehl-i Sünnet mezheplerini taklit etmesi caizdir Mavera. İşimize gelip gelmesiyle alâkası yok. Mezhep taklidinin de kurarlları vardır elbette. Din anlayışım Ehl-i Sünnet Vel Cemaat anlayışıdır.

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956695)
ayet açık...

Mezhepçi değilim mezhepliyim.http://img706.imageshack.us/img706/2...yansmiley1.gif

Mavera 09-25-2011 23:52

ama sende hep kolayina kaciyorsun..

İntifada 09-25-2011 23:52

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956726)
ne bileyim o kadarda kendimi soyutlayamam herhalde.. et konusunda cok hassasim birde domuz ve ürünleri noktasinda hassasim he birde su cikolotalardaki alkole özellikle dikkat ediyorum yoksa icinde rum oluyor cogunlukda..
ya bize düsen ihtiyatli olmakdir, imkanlar cok sonucta aclikdan ölecegiz diye birsey yok binde bir bile süphe varsa dikkat etmeliyiz özellikle yabanci ülkede yasayan bizler daha dikkatli olmaliyiz..

çikolata konusuna artık bende çok hassasım :hihi2:
ya bilmiyorum sen orada müslüman kasabı vs.bulmakta zorlanıyormusun ki...
benim abd de arkadaşım var burası müslüman dolu et konusunda hiç sıkıntı çekmiyoruz dedi...

Mavera 09-25-2011 23:55

cogu zaman kendim kesiyorum o acidan sorun yok burada her taraf türk kasabi, marketi kayniyor güvendiklerimizden alisveris yapiyoruz öyle üstüne her helal yazan ürünü alirsak isimiz var..

İntifada 09-25-2011 23:58

iyi daha ne bu kadar fırsatı varken insanın gidip ehli kitap malımı arayacak...

unnamed 09-25-2011 23:59

hacım nasıl kesiyon?
baçedemi boğazlıyorsun hayvanı?

Yıldırım 09-25-2011 23:59

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956742)
cogu zaman kendim kesiyorum o acidan sorun yok burada her taraf türk kasabi, marketi kayniyor güvendiklerimizden alisveris yapiyoruz öyle üstüne her helal yazan ürünü alirsak isimiz var..

Abi yahudilerde bizim helal gıdadan takılıyormuş doğrumu?

İntifada 09-26-2011 00:01

sanmam...
bizimkiler yahudilerinkinen takılıyordur...
helal gıda konusunda çok hassastır yahudiler bizden bile hassas takılırlar...

Mavera 09-26-2011 00:01

yok canim ben ne anlarim hayvan kesmekden.. sehir disinda kesim yerleri var orada kestiriyor, yüzdürüyor ve hazir halde aliyorum..
acikcasi etle aram cok iyidir yani asagi, yukari hergün etli yemek olsun isterim bir kesim iki ay gidiyor..

Cihannur 09-26-2011 00:02

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956739)
ama sende hep kolayina kaciyorsun..

Yanlış algılıyorsun, işlerin hep kolay yönüne bakan bir insan değilim. Bu konuda Yahudiler aşırı kötülenince, İslam'da Müslümanların Ehl-i Kitapla olan hukuklarının kitapsız kâfirlerle olan hukuklarına göre farklı olduğunu hatırlamak maksadıyla bir ayeti misal gösterdim ve konu buraya kadar geldi.

Mavera 09-26-2011 00:02

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956749)
Abi yahudilerde bizim helal gıdadan takılıyormuş doğrumu?

ben bizimkilerin helaline inanmam yahudilerinkine inanirim.. adamlar cok titizdir bir cok prosedürü var onlarin koser sertifikasi almak icin bizimkilerde önüne gelen "helal" yazdiriyor, malesef denetleyen bir kurum yok..

İntifada 09-26-2011 00:03

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956752)
yok canim ben ne anlarim hayvan kesmekden.. sehir disinda kesim yerleri var orada kestiriyor, yüzdürüyor ve hazir halde aliyorum..
acikcasi etle aram cok iyidir yani asagi, yukari hergün etli yemek olsun isterim bir kesim iki ay gidiyor..

sonrada avusturya işçi marşını neden bilmiyorum diye soruyorsun :)

Yıldırım 09-26-2011 00:04

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956754)
ben bizimkilerin helaline inanmam yahudilerinkine inanirim.. adamlar cok titizdir bir cok prosedürü var onlarin koser sertifikasi almak icin bizimkilerde önüne gelen "helal" yazdiriyor, malesef denetleyen bir kurum yok..

Yahudi'nin kestiği bize helal mi?

Mavera 09-26-2011 00:05

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956756)

bizi basa döndürme ve konuyu oku :)

İntifada 09-26-2011 00:05

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956756)

evet...

Mavera 09-26-2011 00:06

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956755)
sonrada avusturya işçi marşını neden bilmiyorum diye soruyorsun :)

ne alakasi var kardesim et yemek lüks degilki o olay türkiyede lüks.. söyle diyeyim gecen annem aradi oglum dedi kurbani oradami kestireceksin buradami bende bu sene afrikaya gönderecegimi söyledim..
sordum türkiyede kac para diye 600 milyon dedi burada ben burada okkali bir kuzuyu yada kocu 100-150 euro arasi alabiliyorum ki buranin sartlarinda cüzi bir rakam..

Gönülden 09-26-2011 00:44

Arkadaşlar konuya biraz nefes aldıralım...zaten açılış amacından çıkıp muhabbete dönmüş..
Ayrıca her sıkıntınızı kişiselleştirip forum önünde dile getirmeyip şikayet butonunu kullanınız

All times are GMT +3. The time now is 12:29.