![]() |
Açık ve net iptal edilmemeliydi !
Cumhuriyet için değil ama,Genç kardeşlerimizin mutluluğu için ! |
29 Ekim törenleri 1999'da da iptal edilmiş
[B] [CHP’nin “alıştırıyorlar” iddiaları asılsız çıktı. 29 Ekim törenlerinin iptal edilmesinin ilk kez olmadığı, 17 Ağustos 1999 depreminden sonra da törenlerin iptal edildiği ortaya çıktı.
/24 askerin şehit edilmesi ve Van’da yaşanan depremin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin iptal edilmesi, ana muhalefet partisi CHP tarafından şiddetle eleştirildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu iptali 29 Ekim törenlerinin tamamen ortadan kaldırılması yolunda bir adım olduğunu öne sürdü. Kılıçdaroğlu’na göre, alınan iptal kararı, bir tür “alıştırma” idi. Rotahaber’in yaptığı araştırmada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin ilk kez bu yıl iptal edilmediği ortaya çıktı. Kutlamaların, 19 Ağustos’ta yaşanan Marmara depremi sonra da iptal edildiği belirlendi. DSP-MHP-ANAP üçlü koalisyon hükümeti döneminde yaşanan felaket ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları da iptal edilmişti. Başbakanlığın 29 Ekim 1999 Cumhuriyet Bayramı’na ilişkin genelgesinde, “Genelkurmay Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda olduğu gibi, Silahlı Kuvvetlerimizin deprem bölgelerinde üstlendikleri görevlerin aksamaması için askerî geçit törenlerinin yapılmamasını önermiştir. Genelkurmay Başkanlığı’nın bu önerisi Başbakanlıkça da uygun bulunmuştur” ifadeleri yer almıştı. Törenlerin iptalini de o günkü gazeteler de “Buruk kutlama”, “Törensiz kutlama”, “Törende deprem acısı”, “Buruk bayram” gibi başlıklarla vermişti. İptale ilişkin, DSP’nin eski Genel Sekreteri ve eski İstanbul milletvekili Süleyman Yağız, Rotahaber’e yaptığı açıklamada, törenlerin iptaline ilişkin talebin Genelkurmay Başkanlığı’ndan geldiğini söyledi. rotahaberB] |
Alıntı:
|
umrumda bile değil...
|
Bu forum AK Partinin genel seçmen profilini yansıtmadığı ve genel seçmen profilinden açık ara uzak olduğu için forumdaki anketlerde çıkan sonuçlar AK Parti seçmenlerini gene olarak tercihlerini yansıtmamakdadır bence .
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Cumhuriyet bayramı, bizim için çok önemli bir milli bayram. Bugün Arap baharında yaşananlarla, cumhuriyetin değerini daha da iyi anlıyoruz. Biliyoruz ki cumhuriyeti kuran Atalarımız, onu yaşatma ve yükseltme görevini bize verdi. Bu bilinçle cumhurun daha fazla söz sahibi olduğu bir ülke için çalışmalıyız. Fakat bunu gençlerimize statlarda hokkabazlık yaptırarak başaramayız.
Cumhuriyet bayramı her zaman kutlanmalıdır. Fakat bu kutlama; Cumhuriyeti kuran, bu uğurda can veren atalarımızı anmak, geçmişimizi hatırlamak, cumhuriyetin bizler için önemini kavramak ve bu yolda yapmamız gereken görevlerimizi hatırlamak şeklinde olmalıdır. |
Hacı her c. bayramında askeri geçitin yapılması doğru mu peki ? Bana garip geliyor.Zafer bayramı olsa neyse,hem ordudaki gelişmiş silahları yeni katılan araçları görüyoruz,hem askerin kabiliyetini vs. her neyse ama cumhuriyet bayramında askeri geçişler baya garip.
|
Cumhuriyet Bayramı törenlerinin iptali kararına katılmıyorum. Çünkü o törenler genel olarak eğlence içerikli törenler değildir. Törenlerin sadece eğlence içerikli olanları yapılmayabilir diğerleri yapılabilirdi. Ama şunu da vurgulamak gerekir ki, bozuk resmî ideoloji halkı kandırmak için aşırı bir cumhuriyet vurgusu yapmakta ve demokrasiden bahsetmekten âdeta çekinmekteydi. Aslolan demokrasidir. Halkına karşı katliamlar yapan Suriye de bir cumhuriyettir. Bugün de bir cumhuriyet olan Irak, Saddam Hüseyin'in diktatörlük yönetimi zamanında da cumhuriyetti. Demokrasisiz Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği de cumhuriyetti. Demokrasisiz Çin de bir cumhuriyettir. Oysa halkın yönetimi belirlediği; İngiltere, İspanya, Danimarka, İsveç gibi gelişmiş demokratik ülkeler cumhuriyetler değil krallıklardır.
Cumhuriyet demek aslında cumhurun yani halkın yönetimi yani demokrasi demektir. Gerçek bir cumhuriyet, yönetimin serbest ve demokratik seçimlerle halk tarafından belirlendiği rejimin adıdır. Yönetimin serbest ve demokratik seçimler sonucu halk tarafından belirlenmediği cumhuriyetler sahte cumhuriyetlerdir. 29 Ekim 1923 - 13 Mayıs 1950 tarihleri arasında Türkiye özde değil sözde cumhuriyetti; çünkü o tarihler arasında yönetim halk tarafından belirlenmedi ve ülkemiz CHP'nin tek parti diktatörlüğü tarafından yönetildi. Türkiye'de gerçek cumhuriyete yani halkın yönetimine asıl geçiş, 14 Mayıs 1950 Beyaz İhtilaliyle Türkiye'de yapılmış olan ilk serbest ve demokratik seçimler sonrası Demokrat Parti'nin iktidarıyla olmuştur. |
Şimdi nasıl kutlayalım biz cumhuriyeti bir fikir verin ?
|
kutlamayın mesela
|
bu senede kutlamayıver...
Ataköy'de ellerinde biralar ile cumhuriyeti kutluyorlar... aferim size... |
Alıntı:
|
Bu sene için sormamıştım, bundan sonraki süreçte nasıl kutlanmalıdır ?
Kutlanmasından ziyade, kutlanış şekli, tertib ve düzeni konusunda hazmedemeyen, sindiremeyen, kabul etmeyen büyük bir kitlenin varlığı aşikar. Alıntı:
Kutlanış şekli ile alakalı dehâların rahatsızlıklarını başlıklar altında toplayalım. 1. Anıtkabire çıkılmasın... Eyvallah çıkmayalım. Ki kemalistlerin 80 yıl önce yaşamış bir lideri bugün birçok şeyin değişip geçmişten farklı olduğu bir dönemde yaşanan bir mevzu için tartışılmaz kıldıkları dogmalaştıkları birini cumhuriyet törenlerinde huzuruna çıkılmaması, beni rahatsız etmez. Hele ki böyle bir günde bu görüşten epey uzak birinin anıtkabir defterine ''Bak kurmuş olduğunun cumhuriyet ve değerlerini, intikaplarını her türlü fikirlerini, bohemliliklerini ilelelebet yaşatacam'' gibi zırvalıkları geçirilmesini istemem. 2. Çocukları soğutka bekliyor, tatili zehir oluyor. Bayrama katılmasalar daha mutlu olurlar. Kısacası avamcılık. Çocuklar olmadan bayramın neşesi ve mutluluğu ve milli gururu nasıl yaşatabiliriz. 3. Hokkabazlık diye tabir edilen dans, raks, müzik türü etkinlikler düzenlenmesin.. En azından kolbastı olsun be o kadar dünyadan soyutlanmayalım.:) 4. Peki ya şiir, olmadan olmaz. Üstelik Mehmet Akif Ersoy'un vurucu sözleriyle bana güneş sistemi etrafında turlar attıran şiirleri. Bayrama ayrı bir ruh katar. Bir türkün tüm dünyaya bedel, damarlarındaki asil kan'dan bahseden faşizm türü şiirler olmasada olur. 4. Askeri düzen resmi geçit olmasın. Fikir yok. |
Alıntı:
görende basbakanimiz davul-zurna esliginde oyun oynuyor diyecekler bu kadar ancak carpitilabilir bir konu.. bu arada dün burada hava basiyordun iptal edilirmi diye inönü ve ecevitte iptal etmis ona ne diyeceksin ? |
Alıntı:
öğren öğren... sohbetli kur'anlı... kendiniz gibimi sanıyorsunuz başkalarını...;;) |
Alıntı:
aha 1999'da da olmamış... noldu kutlanmadı bu sene devletce cumhuriyet mi yıkıldı... ah siz ve şu sizin amele paranoyalarınız varya bitiriyor beni...;;) |
fark etmez kutlamasakta olur...
eğer bir gün tarihi süreçte çekilmiş acıların topluca yasını tutarsak lanetlersek cumhuriyet kutlayacak yüzümüz olur... |
Alıntı:
Bak kurtuldum amele paranoyasından, peki sen dogma fikirlerinden kurtulabilecek misin:) |
dogma fikir nedir...?
ilk dediler ta 48'de iptal edilmiş 99'da iptal edilmiş... cumhuriyet yıkılmamış... ne dogması ne dogması... ataköyde ellerinde biralar ile sarhoş olup cumhuriyet kutladığını zanneden avarellerin olduğu mu dogma... b.k atma derdin de değilim ama... biraz insaf... cumhuriyeti bu sene kutlamayıver... iki havai fişek gösterisi iki tane konser iptal... sana kutlama diyen var mı... bak gittiler... cumhuriyet yürüyüşü yaptılar... kim yürümeyin dedi...??? |
Hala aynı silahları kullanıyorsun ?
Kemalistlerin ufak bir islami nezaket gördüklerinde attıkları cumhuriyet elden gidiyor naralarını zıddını sen bana söylüyorsun... Cumhuriyet vurgusunu dikta etmene gerek yok. Demokrasiye zarar gelmesin yeter. Demokrasisiz bir cumhuriyet rejimi alakalı teşbihlerde bulunmayayım şimdi ? Törenlerin iptal edilmesi ile alakalı tenkitlerim daha önce yazdım. Tekrar dillendirmeye gerek yok. Mantıklı bulmuştum, Gerekçe olarak gösterilen van depremi ve programınızda varolan olan düğün merasimleri bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtti. Konu törenlerin kutlanış şekli. Nasıl bir tören düzenlesekte sizi rahatsız etmesek diyorum:) |
öncelikle su coluk, cocugu stadlara döküp su sogukta bekletmenin anlami yok.. törenler yapilabilir ama daha sade, daha milli duygulari ön plana cikaran..
simdi her törende su askeri merasimi göstermenin anlami yok aam 30 agustos da dosta, düsmana gösterebiliriz.. diger bayramlarda resmi törenler daha sade kutlanabilir yani okullar arasi turnuvalar, yarismalar, merasimler düzenlenebilir ama su sogukta o kadar cocugu stada döküp klasik siirleri, hikayeleri okumanin anlami nedir, bilemiyorum.. |
Küçücük çocukların bu törenlere katılmasından bende rahatsızım aslında. Az beklemedim o soğukta şiir okuyacam diye. Hadi gelsene sıra okusak şunu da gitsek ya:)
Sonra başladım okumaya. Bir Türk'ün dünyaya bedel olduğunu, damarlarından asil kandan falan bahsettim. Faşizm kustum:w: Nasıl bedel oluyorsa artık bir türk dünyaya:) |
Alıntı:
Hatta şuan bir çok haber kanalında bu bilgi yalandır deniliyor... Hepside Hürriyet'in manşet haberini delil gösteriyor. Acaba tiren kazasından sonra iptal edilen programlarmı olmuşmu?Yoksa tamamen asparagmı? Çünkü ikiside aynı gün gerçekleşiyor... http://www.haberaj.com/gundem/3080/i...aninin-belgesi http://www.gercekgundem.com/?p=413099&com=all http://muhalifgazete.com/24346-iste-...in-belgesi.htm |
zaten altina alinti oldugunu yazdim kaldiki haberin dogru yada yalan olmasininda önemi yok..
|
Alıntı:
Şimdi iptali destekleyici bir bilgi olarak kullanmayalım. Sonra ortada kalırız...:) |
cokta mühim degil.. iptali zaten kendi penceresinde olumlu buluyoruz biz depremden dolayi iptal kisminda degiliz biz genel olarak bu törenlerin iptalini istiyoruz yani bir tabu nun daha yikilamsi taraftariyiz!
|
olay doğru...
Erdal İnönü hatıratları Can Dündar... Sayfa 108...;;) |
Alıntı:
|
1948...
|
1923 darbesi”, miras aldığı Osmanlı anlayışını toptan reddettiğini savunmuş, Aydınlanma ideolojisinin müktesebatından faydalanıp bir Cumhur devleti kurma ve hayatında bir iki kez dile getirdiği –belki de hiç getirmemiştir, bilemiyorum- demokrasi olgusunu tesis etme iddiasıyla yola çıkmıştı.
Nasıl bir devlet ideolojisidir ki, ‘ideologu’nun kurulmasında vesile olduğu partilerin birine 6 ay, diğerine ise sadece 99 gün tahammül edebilmiş, ortaya çıkış iddiasına taban tabana zıt düşebilmiştir? Ne yazık ki ‘atık ideoloji’ olan Aydınlanma ve yanlış anlaşılan çağdaşlaşma, her geçen gün toplumları Allah’sızlaştırılıyor, insansızlaştırılıyor, dolayısıyla ahlâksızlaştırılıyor. http://analizmerkezi.com/yazar/iyi-g...eri-23224.html |
Alıntı:
İşime çok yararayacda.. |
maşallah 8 kişi törenler iptal edilmemeliydi demiş.
chp nin eline koz verilmişmiş. bahanelerden biri bu. biz chp nin düşüncesine göre mi hareket edeceğiz ? bando ekibinin marş çalması, çocukların yağmurda yürümesi, konserlerden ve havai fişeklerden ibaret olan törenler bayramın olmazsa olmazları mıdır? bunlar olmayınca cumhuriyet düşmanı mı olunuyor? törenlerin iptali çok yerinde bir karardı. empati kurmamız gerekiyor. bugün akşama doğru Ercişli çok samimi bir arkadaşıma ulaşabildim. deprem anını anlattı. Erciş'te sağlam bina kalmamış. evimiz, eşyalarımız her şeyimiz gitti diyordu. 90 a yakın apartman yıkılmış, diğer tüm binalarda çatlak var. bilirkişi oturulamaz raporu verirse -ki verecek gibi görünüyor- evleri elden gidecek. ailesini mardine akrabalarına göndermiş kendisini Muş'a atmış. aileler parçalandı, içecek su sıkıntısı yaşanıyor. böyle bir durumda cumhuriyetin müzikler eşliğinde kutlamanması Vandaki depremzedelere hakaret olurdu. |
Şu anketibirisi açık yapsın,kim ne demiş görelim ;D
|
Ben katılıyorum dedim. ;D
|
All times are GMT +3. The time now is 23:11. |