![]() |
Alıntı:
bende bunu diyodum... akabe vakfına gidenler neden bunu diyor... |
İranda bir İslam ınkılabı olmuş olabilir . Ama İran İslam ınkılabı İslam devrimleri için bir örnek olamaz çünkü İran İslam ınkılabının bugün geldiği noktada
insan hakları ihlalleriyle günden güne artan mezhepsel takıntılarla ve hiç demokratik olmayan iranda mazlumları ezen bir anlayışıda görüyoruz. Humeyni der ki ben en çok mollalara karşı savaştım :) Mollalar iranın ergenekonudur ki böyle bir İslam Cumhuriyeti diğer devletleri için örnek gösterilemez. |
Alıntı:
|
Ama iran'da bizim düşmanımız değildir.
Fanatik sünniler irana söverek egolarını tatmin ediyorlar. Aynı şekilde irandaki şiilerde sünnilere söverek egolarını tatmin ediyorlar. Deminden beri diyorum ya emevi sünniliği ile safevi şiasının farkı yoktur diye. |
valla öyle bir hava estirşiyorlar sanki iran mükemeldir hiç bir hatası yoktur her yanlış ve hatasıyla savunuyormuşuz gibi bir saldır var resmen. kardeşim yanlışıyla doğrusuyla akidesi ile her ne ise zalimlere ve kafirlere karşı irandan yanayız onu karartmaya çamurlamaya kötüleme hiç gerek yoktur bize birşey kazandırmaz ama zalimlere çok şey kazandırır. onların istediği de o zaten. var sayımlar üzerine gitmeyede gerek yok islamda yok öyle birşey ilerde bilmem ne yapmayacağı ne malum diye bir müslümana tavır takınılmaz. islam zahire bakar. biz kardeşlikten vahdetten yanayız. bu zaman bir birimize düşme zamanı değildir. sünniler bi iran gibi dik durmasın ı bilsinler islama hakkıyla sarılıp onunla yönetilsinler o zaman belki iranda kendine çeki düzen verir. beli eskiii osmanlıda olduğu gibi güçlü sunnilerden korkar. ama önce bi oraya gelelim bölük parçık olmuşuz bi derdimiz iran kalmış sanki.
|
yo iranı çokça eleştiririm...
ama eleştiriye bunlar şii sapık olduğu için böyle yapıyorlar diye başlamam... alakası yok çünkü... politik hatalar yapıyorlar... muhaliflere karşı sertler... özgürlük kısıtlaması var muhaliflere... saldırıya mezhepsel olarak başlanınca iranı savunurum... |
Alıntı:
Zora ancak, haksizliga karsi olamaynalar girer. Sana gecenlerde bir konuda humeyni hakkinda bir kitap kaynagi vermistim...o eleman dedigin benmiyim? Ve bahsettigin kitab mevzusu o mevzumudur? |
yok sen değilsin...
bu başka reelden bir arkadaşım ;D valla ben hiç bi sünninin sünni dünyasında yapılan saçmalıklara ses ettiğini görmedim ;D edenede itikadı bozuk diyolar işte ;D |
Alıntı:
Bu, yeryüzündeki Sünni-Şii dağılımını gösteren harita: http://img193.imageshack.us/img193/6...stribution.jpg Bu da, Hz. Ömer tarafından ortadan kaldırılan Sasani İmparatorluğu'nun 610 yılındaki topraklarını gösteren bir harita: http://img267.imageshack.us/img267/8...dempire620.png 1. haritadaki Şii nüfusun toplandığı alanla, 2. haritadaki Sasani İmparatorluğu'nun topraklarını gösteren alan arasındaki benzerliği görüyorsun değil mi? Şiilik, Sasanilerin, Hz. Ömer'in, Sasani Devleti'ni ortadan kaldırmasına duydukları tepki ve öfkeden dolayı bağlandıkları bir inanç olarak değerlendirilebilir. |
Alıntı:
|
işte bütün mesele bu adam siyasi, politik bir hata yapıyor. eleştirinin ilk kelimesi "şii" ile başlıyor tamamd akardeşim benim bu mezhepsel bir mesele değil. bu müslümanlara zarar vermektedir. zalimlerin ekmeğine yağ sürmektir. eleştirleriniz biraz yapıcı olsun. var sayımlara üzerine yıkıcı olmasın.
|
Alıntı:
Kerbelayı cemel vakasını falan unut sasanilerle şiayı bağdaştır uf nutkum tutuldu. İslam tarihi dersin kaçtı senin abey :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Iran düsmanligi yapmiyoruz. Irani islamin kalesiymis gibi göstermelerine tepkiliyiz o kadar. Iranin yaptigi fasistce davranislari, Türkiyede görsek elestiririz...nitekim defalarcada elestirdik. |
Sırf İran ile Türkiye arasın da diplomatik kriz çıkartacağı gerekçesiyle yayınlanmayan kitaplar var :) Yayınlansa keşke o zaman siz görün İranda ki yaptırımları Suriye solda sıfır kalır :) |
Alıntı:
ayrıca islamı kalesi olamdığı konusunda karşı çıkanların hiç biri somut birşey söylemiyor şiii demekten başka. |
Alıntı:
Ben Türkiyenin Islamin kalesi oldugunu iddia etmedim...etmemde, cünkü sizin gibi bir hayal aleminde bir seyi oldugundan büyük görmem. Size siiligi bir sebep olarak göstermedim. Siz benim mesajlarimi okumuyormusunuz? Güney Azerbaycan sorununa yaklasimini söyledim ki bu sizin tabirinizle politik bir mesele. Sünnilerin camii talebi ile alakali ve sünni cematlerin cektigi sikintilarla alakali birsey yazdim ki buda idari bir mesele. Size suriye münasebeti ile alakali yazdim ki buda siyasi bir mesele.... Siiligi ancak ümmetin yüz aki olarak görenler icin bir ikaz vazifesi olarak dile getirdim. Yaptiklari yikimlari sordum... Daha ne söyliyeyim SOMUT olarak? |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
aramzıda çokça kullanılan bir cümle var " kudüs'ün kurtuluşu ümmetin kurtuluşudur " ne deniliyor bi nedeni var değil. ? evet benim için iran şuan islamın kalesidir. ve ümmetin yüz akıdır müslüman gibi dik duran taviz vermeyip ama fakat yalnız ve lakin deyim boyun eğemiyor bunun için bile olsa onu ümmetin yüz akı olarak görmek yeterdir. tüm kafir ve zalimlerin başına üşüşmesi tesadüfi değildir tamamen islami rejim düşmanlığıdır. ve onu rejimin yıkılması islamın kalesiz kalmasıdır.. savunmasız kalmasıdır kafir ve zalimlerin çirit ortamı bulması demektir.bu açıdan önemsiyor ve destekliyoruz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Batililar Iranin basina rejimi icin üsüsmüyor. Tek gaye petroldür... Sah devrinde oldugu gibi imtiyaz pesindeler. Simdiki rejim imtiyaz muslugunu kesti. Son derecede iddiali yaziyorum. Bugün Iran batililara petrol imtiyaz hakki tanisa, irandaki rejim TEK BIR batili ülkenin umrunda bile olmaz... Ha dünya islami hareketine destek vermiyormu?...veriyor...vermekte zorunda...vermese varlik sebebini sorgulamak zorunda. Lakin perdenin arkasindaki oyunuda analiz etmezsen böyle hayal aleminde gözünüzde büyütürsünüz.... |
Alıntı:
|
ben bu şeriatin şiisini sünnisini anlamıyorum ki...
iranın şeriatla yönetilmesini şiilikle bağdaştırmak yanlıştır zira imam humeyni şiilikle sunniliği birbirine en çok yaklaştıran alim olarak bilinir... ki iranın anayasasında resmi mezhep olarak caferilik yazar... malum imam cafer ebu hanifenin hocasıdır... |
Alıntı:
http://img267.imageshack.us/img267/8...dempire620.png |
adam sasani diyor yav ;D
hz.ömer diyor... ona bakarsan hz.ömer hz.muhammedi öldürmeye gitmeye niyetlenirken müslüman oldu ne yapalım yani... hidayet öncesini işin içine katıp fikir yürütmeyin... |
Alıntı:
Hz. Ömer'in İran'ı fethi İranlıların içine öyle oturmuş ki, İranlılar Şii olup itikatlarını bozup ahiretlerini bile tehlikeye atarak sahabe düşmanlığı yapıp Allah Resulü'nün güzide sahabelerine dil uzatarak, hakaretler ederek İslam'ın doğru yolundan ayrıldılar. |
Alıntı:
senin dediğin malezyada yerlerde Türkiyeki gibi müslümanlara baskı yok sadece. pakistanın adı resmiyette isterse ümmeti muhammed cumhuriyeti olsun. bize pratik lazım. sonuç itibari ile pratikçe şeriat değil ve ABD uşağı yönetimleri var. sudanın şeriatle yönetildiğini kanıtlasan çok sevineceğim. mutluda olacağım. bide sadece libyanın değil türkiye dahil tüm islam devletlerinin İslamın hükümleri ile yönetilsin istiyorum. olacak diyoruz umut ediyoruz inş. olur. sunnilerde sadeec şu var. devlet suudi kraliği gibi keyfine takılıyor bazı konularda şeriatta uyuyor güzel olabilir ancak devlet rejimi itibarile şeriat değil diktadır. ve islam bir bütündür. bir konuda laik olayım bir konuda müslüman olmaz öyle. şeriatle yönetileceksen tümden islamı kıstas alacaksın. onun için şeriatle yönetilen devlet yok :) biliyorum... |
Alıntı:
ben cevap veremiyorum sen söyle neden ? Alıntı:
|
Alıntı:
kim hangi mezhepten beni artik pek ilgilendirmiyor. Herkes birseyler demenin pesinde sinirlari zorlayip duruyorlar. Biz diyecegimizi dedik... Yalniz sunuda ilave edeyim... Imami Caferi Sadik hazretleri evliyadandir, peygamger soyundandir yoluna canimiz feda olsun. Ayrica Ehli Sünnetin büyüklerindendir. Ki ben bugün Irandaki Caferiligin Imami Caferin yolu olmadigina inanirim... velevki onun yolu... Imami Caferi Sadikmi demis onlara sahabenin önde gelenlerine ileri geri konusun diye...hakaret edin diye... Imamete inanmak, Hilafeti red etmek demektir...hilafeti red etmek ise ilk üc halifenin hilafetini gayrimesru görmektir. Nitekim sianin ve caferiligin bu konudaki görüsleride bellidir. Ben Hazreti Ebubekirin (R.A) Hazreti Ömerin (R.A.) Hazreti Osmanin (R.A.) Ve elbette Hazreti Ali (R.A.) efendimizin hilafetini tartismam bile...bunu tartismak basli basina bir hakarettir. Konuyu mezhep meselesine götürmekte istemiyorum. Kim hangi mezhebten veya mesrebten olursa olsun beni ilgilendirmez. Konu günümüz Iranidir... Iran ise fasist politikasindan vazgecmedigi müddetce degil islam aleminin kalesi olmak, kasimpasa spor kulübü stadinin kalesi bile olamaz.... |
Alıntı:
İtikat tartısını Peygamber Efendimiz veriyor. Peygamberimiz bir hadis-i şeriflerinde ümmetinin 73 fırkaya ayrılacağını, bu fırkalardan 72'sinin Cehennem'e gideceğini ve yalnızca birinin kurtulacağını, o kurtulan fırkanın da Peygamber Efendimizin ve onun ashabının yolunda olan fırka olduğunu buyurmuştur. Ehl-i Sünnet Vel Cemaat fırkası, Allah Resulü'nün ve onun ashabının yolunda olan fırka olarak doğru yolda olan ve Cehennem'den kurtulan fırkadır inşaallah. |
o senin yorumun...
bir harita gösterip onun üzerinden yorum yapıyorsun... ona bakarsan o sünni diye gösterdiklerinin hepsi tek mezhep mi ? ehlü sünnet bir mezhep değil bir ekoldür... hanefi sünni maliki hambeli selefi vahabi bir sürü mezhep var... o mezheplerin içinde tarikatlar var sünneti farklı yorumlayan... mesela cübbeli paso milleti ehli sünnet dışı sayıyor ne demekse... yine fırka-ı naciye :) o hadiste öyle senin anladığın gibi sünniler kast edilmiyor yada şii mollaların anladığı gibi şiiler kast edilmiyor yada bazı mezhepsizlerin anladığı gibi mezhepsizlik kast edilmiyor... Ehli kıble olan sapıtmamış olan tüm ümmet fırkaı naciyedir... bugün sadece sünniliği fırkai naciye sayanlar yarın hanefiliği ondan sonraki gün sadece kendi tarikatlarini fırkai naciye sayacak bunun sonu yok... |
Alıntı:
Sudan'da sokakta kırbaçlanan kadın Sudan’da ortaya çıkan bir görüntü, ülkeyi karıştırdı. Görüntüde zina yaptığı gerekçesiyle bir kadının, Umdurman Karakolu önünde polisler tarafından halkın önünde kırbaçlandığı görülüyor. Şeriat kurallarının uygulandığı Sudan’da polisin, zina yaptığı öne sürülen bir kadına karakol önünde keyfi ceza vermesi Sudan’ı karıştırdı. Görev yapan bir polisin paylaşması ile ortaya çıkan görüntülerin medyaya yansımasından sonra İçişleri Bakanlığı keyfi kırbaç cezasını veren kişiler hakkında soruşturma başlattı. İçişleri Bakanlığı ayrıca olaya şahitlik yapan kişilerin de ifadesine başvurulacağı açıklamasında bulundu. Hartum Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada bu görüntülerin geçtiğimiz sene çekildiği fakat yaklaşan referandum süreci içerisinde Sudan’ın bu görüntüler ile zorda bırakılmak istendiği ifade edildi. Kaynak Newsweek Blogcu 13.12.2010 |
Ama öyle demeyin şimdi İran bizim için önemli orada 15 milyon kardeşimiz yaşıyor :)
Off harbi bölücü mezhepçiyim ben (: |
Alıntı:
suudi de de aynısı bazı mevzularda diktalarına ve onların zevk sefasına dokunmayan basit kuralları uygularlar. ama islam bir bütündür. zina yapanı cezalandırıken mesela zina yollarını da kapatmalı... Türkiyenin hiç bir yasaya dokunmadan zinayı yasaklayıp zina edenleri islama göre cezalandırması gibi bir şey yani bilmem anlatabildim mi ? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Benim gibilerin gözlerini kolay kolay boyayamazlar, için rahat olsun. Şeriat kurallarının uygulandığı Sudan'da deniliyor haberde. Sudan'ın hukukunu inceledin mi? Sudan'da şeriatı kısmen mi uyguluyorlar, tamamen uygulamıyorlar mı? Dünyanın bütün İslam ülkelerinin hukuklarını inceledin mi? Dünyadaki diğer İslam ülkelerindeki şeriat uygulamaları nasıldır? Hangi İslam ülkelerinde şeriat kısmen uygulanıyor? |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
sanki sen çok araştırmışsın getirmişsin bir haber kesin kanıt sunmuş gibi. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Yine Afganistan'da da İran'la arası iyi olmayan Taliban şeriat rejimi vardı. O zamanın İran yönetimi, Taliban'ı kendisine düşman olarak görüyormuş. (Ki ABD'nin, Afganistan'ı işgalinde İran'ın, ABD ile işbirliği yaptığı da birçok kişi tarafından söylenmektedir.) Yine Taliban da ABD işgaliyle devrildi. Şuan Afganistan'ın başında olan ABD işbilikçisi Karzai'nin ise İran yönetimi ile arası gayet iyidir. Eğer, ben ABD başkanı olsaydım ve İran'ı gerçekten kendime büyük bir düşman olarak görseydim ve İran'ı işgal etmeyi planlıyor olsaydım; kesinlikle İran'ı işgal etmeden önce Afganistan'ı ve Irak'ı işgal etmezdim. Çünkü ABD, ABD Irak ve Afganistan'ı işgal ederek, İran yönetiminin düşman olarak gördüğü rejimleri ortadan kaldırıp bunların yerine İran'a daha yakın yönetilerin bu ülkede işbaşına geçmesini sağladı. Bu durum da ABD'nin (olası veya hayali) İran'ı işgalini zorlaştırmış oldu. Bu yüzden, ABD'nin Afganistan'ı ve Irak'ı sırf İran'ı kuşatmak için işgal ettiği iddiası bana hiç mantıklı gelmiyor. |
All times are GMT +3. The time now is 02:06. |