Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   ''Kürdistan'' Kelimesinden Rahatsız Oluyormusunuz ? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=158429)

serdary 01-04-2012 00:19

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 977201)

ırklardan üst kimlik olmaz...

Sorun da buradan kaynaklanıyor işte...
Yazıp yazıp sildiğim onca şeyi özetler nitelikte, Allah razı olsun :)

Garibüzzaman 01-04-2012 00:44

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 977201)
abla yada abi sen okuduklarını anlayamıyormusun ?
sırf bu konuda değil her konuda görüyorum bunu...
ben konunun başından itibaren osmanlıdan beri o coğrafyanın adının kürdistan olduğunu ve bu kelimeden rahatsız olmadığımı söylüyorum...
devlet lafı benden çıkmadı ve orada pkknın istediği ulusal laik devleti kast etmediğimi söylüyorum...

anayasada ne yazdığı umrumda bile değil :)
anayasada hiç bir aileye şahsa ayrıcalıkta olamaz diyor 5816 var :)
anayasada laiklik var ama diyanet işleri var :)
anayasa çelişirmi devletle çelişiyor neyse mesele o değil :)

türk kelimesinin manasını biliyoruz herhalde :)
bir kavime mensup insanları temsil eder :)
hal böyle iken nasıl olurda üst kimlik denilir ?

bana göre üst kimlik islam ve insandır...
ırklardan üst kimlik olmaz...

Konuyu başından beri takip etmiyorum. Son yorumundaki savunmuş olduğum kürt devleti ibaresini dayanarak yorum atmıyorum.

Bir önceki yorumunu tekrarlar nitelikte yorumlar yaptığın için pek de fazla okumuyorum yorumlarını.

Bireysel olarak alt veya üst kimlik kavramları kişide bulunmayabilir. Fakat anayasada bir üst kimlik kavramı vardır.

Son yapılan anayasa çalışmalarında elime ulaşan kısımlar kadarıyla alt ve üst kimlik kavramlarını kaldıracak türden değildir.

Aynı zamanda senin mülahazalarında belirmiş olduğun üst kimliğin insan odaklı olduğu bir sistem sadece osmanlı devletinde vardı. ''Hangi millettensin, İslam Milleti'' nufus cüzdanlarında yazan ibare bu idi yanlış hatırlamıyorsam.

Şahsi düşünceme gelirsem artık kürt kelimesinden bile iğrenir oldum son on yıldır. Ne kadar mevlana okusamda, ne kadar hümanist odaklı kitaplar okusamda değişmiyor bu düşünce.

manifesto 01-04-2012 01:23

Alıntı:

Azap Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 977123)
La onu bunu bırakın da..
Kürdistan ne la?.. ;D
Ne saçmalık..
Bunun kadar saçma başka bir şey varsa o da Türkiye.. ;D
KÜRDistan, TÜRKiye.. :olmaz:
Ulus devletlerden bi halt olmaz ağalar..
Hmm yoksa Medine ARAP Devleti diye bir şey mi vardı?.. ;ı:

Vay arkadaş ya :)
Bu ülkeye TÜRKİYE demekle meğer ne büyük GÜNAH işlemişler
Allah cehenneminde yakacak
Almanyada Almanlar var Almanya denmiş,Almanya da başka ırk yok muydu?
Fransa da Fransızlar var Fransa denmiş,Fransa da başka ırk yok muydu?
Rusya da Ruslar var Rusya denmiş,Rusya da başka ırk yok muydu?
Bütün bunlar BATMIYOR
Türkiye'de Türkler var Türkiye denmiş BATIYOR
Vay batsın ya
Köküne kadar

Özgür Çağrı 01-04-2012 01:26

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 977217)
Vay arkadaş ya :)
Bu ülkeye TÜRKİYE demekle meğer ne büyük GÜNAH işlemişler
Allah cehenneminde yakacak
Almanyada Almanlar var Almanya denmiş,Almanya da başka ırk yok muydu?
Fransa da Fransızlar var Fransa denmiş,Fransa da başka ırk yok muydu?
Rusya da Ruslar var Rusya denmiş,Rusya da başka ırk yok muydu?
Bütün bunlar BATMIYOR
Türkiye'de Türkler var Türkiye denmiş BATIYOR
Vay batsın ya
Köküne kadar

Kürdistan'da sana batsın
köküne kadar

;D

xhidayet 01-04-2012 01:28

Osmanlı dönemnde doğu ve kuzey arab bölgesi hangi adla anılıyordu aona bakmak lazım..;)

depare 01-04-2012 02:53

Kürtlerin nüfus olarak yoğun olduğu bölgeleri temsilen söyleniyorsa bir rahatsızlık söz konusu olmaz..

Ama bunu devlet manasın da kullananlar da mevcut buna karşıyım ülkeyi bölmeye yönelik her tür söyleme karşıyım..

cartman 01-04-2012 13:30

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 977165)
ingilizce tabelası olan dükkana ilgi gösterip,kürtçe tabela denildiğinde çıldırmanın sebebiyle aynı :)
yada ingilizce şarkı dinleyenler modern,normal karşılanırken kürtçe şarkı dinleyenlerin kro,hain ilan edilmsinin sebebiyle aynı :)
yada okullarda almanca,fransızca,ingilizce eğitimi verilmesine ses çıkarılmazken,kürtçe eğitim denildiğinde galeyana gelinmesinin sebebiyle aynı :)
yada her dilin edebiyatı bölümü türkiyede varken kür dili ve edebiyatı bölümü açıkacakken ortalığın ayağa kaldırılmasıyla aynı :)

'en önemli' sebebi sistemin bunu 80 yıl böyle dayatmasıdır :)

Şimdi arada ince bi fark var benim rahatsız olma sebebimde..Birinde siyasi amac var bu ismin altında .. Rumeli derken sıkıntı yok ama bizler İstanbula konstantinopolis demek istemeyiz.Burdada öyle bi sıkıntı var nasıl ki dersim demek bizi gocundurmaz ama kürdistan demek rahatsız eder.Burda bir örgütün bir toplumun savunduğu haritayı dillendirmek istemeyiz.Sen buna sistem diyebilirsin ama verdigin orneklerden kaynaklanmıyor bendeki rahatsızlık =)

İntifada 01-04-2012 14:19

1933 e kadar istanbulun resmi ismiydi konstantiniye :)
resmi belgelerde kullanılan isimdi...
demekki rahatsız olunmuyormuş :)
o örgüt 30 senelik örgüt öncesinde serbestti sanki bu isim :)
nasılki birileri marmaranın kuzey batısını trakya olarak nitelendirebiliyorsa güneydoğuyu doğuyuda kürdistan olarak nitelendirebilirler...
kürdistandan kastı bu ise insanların benim için hiç bir sıkıntı yok kullanabilirler...

Saltuk Buğra Han 01-04-2012 16:11

Öncelikle mana olarak kürdistan kelimesinden rahatsız olmadığımı söyleyebilirim.
Rumeliden nasıl rahatsız olmuyorsam kürdistan kelimesinden de bir rahatsızlık duymam.
Binlerce yıllık geçmişi olan bir milletin bu tür boş safsatalarla uğraşması onun asaletine ,İmparatorluk kültürüne gölge düşürür.
O millet ki bin yıl önce ayaklarını bu topraklara basmış üst kimlik ve egemen millet olarak alt kimliklerle kardeşce yaşamasını bilmiş ve yaşamaya da devam edecektır.
Ta ki birileri gelip de Rumeli ya da ,Kürdistanın içiiı doldurmaya cüret edene kadar .
Işte o zaman orada o na dur denilir ve ondan hesap sorulur.
Tıpkı geçmişte Osmanlı da ve şimdi Türkiye Cumhuriyetin de yapıldığı gibi.

EZEL 01-04-2012 18:50

Kürdistan kelimesinden rahatsız oluyorum çünkü günümüzde kürdistan sınırlarının bir kısmı Türkiye toprakları içinide kapsayan Kürdistan adlı devletini kurma hayali taşıyanların bölücülerin kullandığı bir kelime .

Leyla Zana: Kürtlere özerklik yetmez

http://image.haber7.com/haber/haber7...9020032387.jpg

Mesud Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Rudaw gazetesine konuşan Leyla Zana, özerklik konusunu yeniden gündeme getirip, Kürtlerin daha fazlasını istediğini söyledi
http://www.haber7.com/haber/20111228...lik-yetmez.php

"Kürtlere Özerklik Yetmez"

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'dan çok tartışılacak açıklama.

http://www.haberler.com/haber-resiml...071_5356_o.jpg

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, İngilizce yayın yapan Kürt Rudaw adlı internet sitesine konuştu ve "İşin başında özerklik istediğimiz doğrudur; ama bugün Türkiye'deki Kürtler, özerkliğin yetersiz olduğunu düşünüyor. Bana kalırsa Kürtler kendi kaderlerini kendileri tayin etmeliler" dedi.

İşte Zana'nın sözleri:

Özerklik diyorduk ama

Yeni anayasada Kürtler için bireysel haklar olacağından söz ediyorlar. Biz de onlara, bireyler olmadığımızı, bir millet olduğumuzu söylüyoruz. Biz bir millette olması gereken hakları istiyoruz. Kürt sorunu çözülmedikçe Türkiye'de umut olmaz. Türkiye'deki bazı Kürtler özerklik istiyor. Mesele şu: 20 milyon Kürt'ten kaç tanesi özerklik talebinde bulunuyor? Bu konu da tartışılmalı. Bana kalırsa Kürtler kendi kaderlerini kendileri tayin etmeliler. İşin başında özerklik istediğimiz doğrudur; ama bugün Türkiye'deki Kürtler, özerkliğin yetersiz olduğunu düşünüyor.
http://www.haberler.com/kurtlere-oze...221071-haberi/

cartman 01-05-2012 13:55

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 977271)
1933 e kadar istanbulun resmi ismiydi konstantiniye :)
resmi belgelerde kullanılan isimdi...
demekki rahatsız olunmuyormuş :)
o örgüt 30 senelik örgüt öncesinde serbestti sanki bu isim :)
nasılki birileri marmaranın kuzey batısını trakya olarak nitelendirebiliyorsa güneydoğuyu doğuyuda kürdistan olarak nitelendirebilirler...
kürdistandan kastı bu ise insanların benim için hiç bir sıkıntı yok kullanabilirler...

Osmanlı da resmiyeten 1930 a kadar iki isimde kullanılmış bunda yanlış bir taraf yok çünkü osmanlının isyanlara kadar halkıyla etnik sebepten bir problemi yok.Yasaklamakla sorunu kapatırmıyız tabiki hayır ama dillendirmekle bize ne fayda sağlar ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum.Kürdistandan kasıtları oysa sorun yok diyorsun eyvalllah ama bununla o diiyarı kast etmediklerini altındaki hayali sağır sultan biliyor.O açıdan ben diyorum ki bu insanların kötü niyetine karşılık bu ismin gündeme gelmesi beni rahatsız ediyor

Supraliminal 01-05-2012 17:17

Kürdistan diye çırpınıp ülkeyi bölmeye çalışan kanatlı fosillerden rahatsız oluyorum.

İntifada 01-05-2012 17:25

Alıntı:

cartman Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 977471)
Osmanlı da resmiyeten 1930 a kadar iki isimde kullanılmış bunda yanlış bir taraf yok çünkü osmanlının isyanlara kadar halkıyla etnik sebepten bir problemi yok.Yasaklamakla sorunu kapatırmıyız tabiki hayır ama dillendirmekle bize ne fayda sağlar ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum.Kürdistandan kasıtları oysa sorun yok diyorsun eyvalllah ama bununla o diiyarı kast etmediklerini altındaki hayali sağır sultan biliyor.O açıdan ben diyorum ki bu insanların kötü niyetine karşılık bu ismin gündeme gelmesi beni rahatsız ediyor

tabiki yanlış bir taraf yok...
zaten varda demedim...
sen rahatsızlık olur dedin ben cumhuriyetin kuruluşundan sonra 7 yıl süreyle dahi bu isim kaldı dedim...
demekki rahatsız olunmuyor...
böyle birsürü örnek verebilirim...
kürtçe bir ilçe adı köy adı insanı rahatsız ederken florya diye bi semt var istanbulda üstelik kemalist güruhun en başta tercih ettiği semtlerden biri...

soru kürdistan kelimesinden rahatsız oluyormusunuz diye sorulmuş bende rahatsız olmadığımı dile getiriyorum...
onlar diye tabir ettiğiniz kişiler umrumda değil asırlardır adı kürdistan olan bir coğrafyanın adı beni neden rahatsız etsin...
iddia edildiği gibi bu sadece pkklıların jargonuna ait bir kelimede değil...
onlar istismar ediyor olabilir bu onların ayıbı...

Sevban 01-05-2012 19:07

Şu kürt denildiğin de tüyleri diken diken olan arkadaş.... Dünya ya gelirken ırkını kendin mi belirledin?
Çok şükür Müslümanım...
Ve Kürdüm, umarım tüylerin hep diken diken gezersin...!
ALLAH bizi bu ırka layık görmüş elhamdülillah...

Ayrıca ankete böyle bir şık eklediği için Furkan kardeşime teessüflerimi bildirmek isterim...

Ammar 01-06-2012 00:45

Alıntı:

Sevban Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 977509)
Şu kürt denildiğin de tüyleri diken diken olan arkadaş.... Dünya ya gelirken ırkını kendin mi belirledin?
Çok şükür Müslümanım...

Ayrıca ankete böyle bir şık eklediği için Furkan kardeşime teessüflerimi bildirmek isterim...

her biji kürdistan !

eğer bugün bu sorun olarak konuşuyorsak bu tüyleri diken diken olanların sayesindedir.

ve bu olayı pkkya bağlamak akıl kıtlığıdır. pkk geçmişi ne kürdistan geçmişi ne ve yasaklama geçmişi nedir.. pkk yı doğuran da bu zihniyettir. bu yasaklar ve yasakçılardır. istediğiniz kadar rahatsız olun rahatsız olmanız gerçeği değiştirmez. varlığın inkarı varlığı yok etmez. :) hani kürtler yoktu ??????????????????

Fırat 01-06-2012 02:01

Kürt denildiğinde bile tüylerim diken diken oluyor..!
Bu şık baya hoşuma gitti. Tıkladık hadi hayırlı olsun furkanım..

Fırat 01-06-2012 02:03

Alıntı:

Çok şükür Müslümanım...

Sevban'ım ben de seni görünce niye tüylerim diken diken oluyor diye kara kara düşünüyordum gavsın şekerleri eşliğinde..

İntifada 01-06-2012 02:04

gavsın şekeri sofinin yüzü kardeşlik...

Fırat 01-06-2012 02:05

Şurda bal gibi konu var kardeşlik çağırmıyorsun alacağın olsun..

Sevban 01-06-2012 13:32

Alıntı:

Fırat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 977561)
Sevban'ım ben de seni görünce niye tüylerim diken diken oluyor diye kara kara düşünüyordum gavsın şekerleri eşliğinde..

Duamı aldın üstadım, dikenlerden kurtuluşun yok... :) :)

Özgür Çağrı 01-06-2012 15:15

Alıntı:

Çok şükür Müslümanım...

Abi bu tip insanların forumumuzda soluk alıp verdiğini göstermek amacıyla o şıkkı ekledim. Milletin tüylerini diken diken ettiğim için kusura bakmasınlar.
Tarak alsınlar tarasınlar ;D

Fırat 01-06-2012 20:31

Taraklar da senden furkan :)
Bana havalı bir tarak ayır. Made in turkey olmasına dikkat et maraba tarağıyla taramayalım..

Fırat 01-06-2012 20:31

Taraklar da senden furkan :)
Bana havalı bir tarak ayır. Made in turkey olmasına dikkat et maraba tarağıyla taramayalım..

Özgür Çağrı 01-06-2012 21:06

En lüküsünden ayırırım ayıp ettin seni köylü kısmısıyla aynımı tutacağız :)

_SoN_ 01-06-2012 21:08

Rahatsız olmuyorum.

Cihannur 01-07-2012 21:16

Kürdistan kelimesini coğrafi bir bölgeyi nitelendirmekte kullandığımızda burada bir sorun yok. Kürdistan kelimesinin böyle kullanılmasından elbetteki rahatsız olmam. Ama Kürdistan kelimesi Türkiye sınırları içinde kurulması istenilen bir Kürt devleti anlamında kullanıldığında bundan rahatsız olurum. Türkiye sınırları dışındaki bir Kürdistan devletinden rahatsız olmam.

Tayyib 01-16-2012 09:40

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 976819)
kurtte asirlardir kurdistan topraklarinda turklerle dost olarak yasayan ama cumhuriyetin kurulmasiyla asimile edilmeye calisilmis musluman bir irktir :)

osmanliya gonulli olarak katilan insanlar turkiyeye gonulsuz olarakmi katilmislar :)

trakya traklarin yurdu kurdistan kurtlerin yurdu demektir sen yada bir pkkli hedef olarak goruyor olabilir lakin kelime vurgusu olarak trakya ile kurdistan aynidir :)

bdpye oy vermeyen insanlarin bile oraya kurdistan dedigini duydum...

ulus devlet,sınır gibi takintilarim yoktur

Aslında Kürtlerin ilk dini zerdüştlük diye okumuştum kürtler iranli etnik grubu aittir

EZEL 01-16-2012 14:23

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 977496)

tabiki yanlış bir taraf yok...
zaten varda demedim...
sen rahatsızlık olur dedin ben cumhuriyetin kuruluşundan sonra 7 yıl süreyle dahi bu isim kaldı dedim...
demekki rahatsız olunmuyor...
böyle birsürü örnek verebilirim...
kürtçe bir ilçe adı köy adı insanı rahatsız ederken florya diye bi semt var istanbulda üstelik kemalist güruhun en başta tercih ettiği semtlerden biri...

soru kürdistan kelimesinden rahatsız oluyormusunuz diye sorulmuş bende rahatsız olmadığımı dile getiriyorum...
onlar diye tabir ettiğiniz kişiler umrumda değil asırlardır adı kürdistan olan bir coğrafyanın adı beni neden rahatsız etsin...
iddia edildiği gibi bu sadece pkklıların jargonuna ait bir kelimede değil...
onlar istismar ediyor olabilir bu onların ayıbı...

Sen Fotarafın aslını görmemek için ürettiğin bahaneyi koyuyorsun aslını koyamıyorsun çünkü Kankaların yüzüne bakamazsın ;D

İntifada 01-16-2012 14:28

aynen denedim bi kac kere trip attlar bana :(

Özgür Çağrı 01-16-2012 14:29

dün küstüm terkettim reyizi :(

Ammar 01-16-2012 15:36

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 980043)
aynen denedim bi kac kere trip attlar bana :(

bende küstüm :)

abp 01-16-2012 20:13

İkilikten her zaman çatışma çıkar,Kürdistan ikiliği çağrıştırmaktadır.

Tayyib 01-16-2012 22:26

Rahatsız olmuyorum çünkü eskiden biri Kürdistan adlı bir devlet vardı Mezopotamya da binlerce yıl önce

ak sevda 01-21-2012 00:52

geçmişte yani osmanlı döneminde yaşamadığım için rahatsız oluyorum.
art niyetli olarak kullanılıyor.
sadece türkiye

Ahmet Yasin 01-21-2012 08:53

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 977131)
hacı abi nickin niye ingilizce senin ;D

Asimile olmuş yeni nesil Türk'çü :)

Ak Türkiyem 09-25-2012 13:51

çok rahatsız oluyorum

All times are GMT +3. The time now is 23:42.