![]() |
Atatürke neden dikdatör diyemedi ? Diyemez,yemez ;D
|
Alıntı:
|
Kanun tanımayanlar kanundan ne zamandan beri korkar olmuş Allah aşkına ;D
Başbakan boşuna bdp yi chp ile bir tutmuyor ;D |
Alıntı:
|
Kürtlüğünden banane aga dindar bir türk söylemi var mı ki dindar kürt diyeyim çokta umur ;D
Şimdi cuk oturan bir benzetme yapardım ama neyse ;D;D |
Alıntı:
sizde 15 seneyi devirdiniz 12 sene kaldı 100 sene önceyle sidik yarıştırın siz anca :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
ya inonu ? |
Alıntı:
|
Alıntı:
ne biliyorsun istemediklerini referandum mu yapıldı ? seçim yapılmayacaksa neden demokrasi deniliyor ? muhalif olacak partiler neden kapatıldı ? tabi bunlara verecek bir cevabın yok,sanırım bidahaki mesajında bol bol ''evirme,çevirme,geçerliliği olmayan kişisel 'yorum' göreceğiz... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
sen olsaydın kesin yapardın referandum ama o zamanda nasıl akıl etsin ülke düşman işgalinde o zamanki demkrasi anlayışıyla şimdiki çok farklı padişahlık sistemindede halka demokrasi vaad ediyorlar ama 1 kişi ne isterse o oluyor ah sen olacaktınki demokrasiyi gösterecektin onlara :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
23 ila 50 arası hangi işgalde idi ülke küçük bi örnek alsam... tek parti sistemi,padişahlık döneminden bile daha tek adama dayalı bir sistemdi... unutmaki padişahı bir hal fetvası düşürebiliyordu koltuktan... |
Alıntı:
|
Alıntı:
lozanı imzalayanlar unutmaki mondrosa sorumlusu ittihatçılardan idiler :) tabi şimdi uzun bi google araştırmasına girişeceksin öyle mi lan acaba diyerek,ama öyle be :) ayrıca lozanda direnmeden teslim edilenlerden de bihaber olduğunu düşünüyorum :) merak edersen onu da yazarım ;D |
Alıntı:
Türkiye'yi Mondros Mütarekesi'ni imzalaması zorunda bırakanlar, CHPlilerin fikrî öncülleri olan İttihatçılardır. Cumhuriyet Halk Partisi'ni hiç sevmediğim gibi İttihat ve Terakki Partisi'ni de hiç sevmem. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Türkiye'yi Mondoros'a götürenler darbe yaparak iktidarı zorla gasp etmiş olan İttihatçılar ve İttihat ve Terakki Partisi'dir. İttihatçı zihniyete, darbeci zihniyete, Ergenekoncu zihniyete, Balyozcu zihniyete, laikçi zihniyete, faşist zihniyete hep birlikte karşı çıkalım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
gösteremezsin boşuna arama öyle bişey yazmadım çünkü :) bol keseden atan ve tarih konusunda bişey bilmeyen senin vereceğin cevabı bildiğim için lozanı sordum sana ve yanılmamışım... lisede gördüğü atatürk ilke ve inkılapları ders kitabından öğrenilen tarih bu kadar oluyor :) Alıntı:
Misak-ı Mili sınırları içindeki Musul-Kerkük ve Süleymaniye İngilizler’e Hatay Fransızlara bırakıldı. 12 ada İtalyanlar’a İmroz Bozcaada ve Tavşanlı adaları dışındaki bütün Ege adaları Yunanistan’a 1571’den beri Türklere ait olan Kıbrıs İngiltere’ye verildi. 1923’ten itibaren 6 sene boyunca Türkiye Dış Ticaret yönetimine müdahale edememiş ve bu süre içerisinde Avrupa’nın açık pazarı haline getirilmiştir. hmmm... hacı hocaydı değil mi ;D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 12:15. |