Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Röportajlar (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=328)
-   -   Dar Giyeceksen Kapanma Arkadaş! - Emine Şenlikoğlu (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=161592)

Gönülden 03-24-2012 22:08

Arkadaşlar konu ile yorum yapıp olayı ikili çekişmelere çekmezsek daha güzel olur ...ve daha sakin bir ortamda yorum yapmış oluruz..

Duygucum Emine hanımın üslubu ve mizacı biraz sertti...bunu birçok sefer yazısında dile getirmiştir...yani karekterinde var olan yapısal bir özelliği bu...Emine Şenlikoğlunuda bu yapan belkide o mizacıdır...yani Rabbim insanların kalbine giden farklı farklı vesileler, kişiler,yazılar nasip edebiliyor...bugün benim ruhuma nüksetmeyen başkasının ruhuna onun yapısal çıkışıyla nüksedebiliyor..
Programı izlemedim burdan haberine baktım...ama benim bildiği Emine hanım gençlere olsun açık kardeşlerimize olsun direk önyargıyla bakmaz...tam tersi eskiden süregelen önyagılardan öte bir yaklaşım gösterir..

HaArP 03-24-2012 22:14

Söyledikleri ''nefsin kabul edemediği'' kavram dışında Hak ve doğrudur...! Tesettür firmaları ''giyinik çıplaklar'' misali maskara bir toplum ile İslam'ı hedef almışlardır...! Cilbablar unutulmuş... Başörtüsü üzerinden Batıl bir toplum mühendisliğine girmişler ! Gözlerimizi nereye çevirsek ağlanacak hale geldiğimiz aşikardır...!

Garibüzzaman 03-24-2012 22:25

Alıntı:

Ammar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1001833)
sanırım ile emine hanımın git geller yaşadığı kanıtına vardınız hükmü verip okumamaya başladınız bu kadar hassasınız yani. sonra gelip halka açık bir net ortamında baykala methiye düzdü diyorsunuz !

gerçekten hayret !

bu arada arama motorlarında her türlü atadım bencer kelime bile yok !

Sadece o değil ki..!! Kalkıpta ünlelerin dünyasına yönelik açıklamaları da etkiledi beni..!!!
Ciddi olgun ve entellektüel bir yazar bu tür açıklamalarda bulunmaz..!!!

Ammar 03-24-2012 22:32

Alıntı:

Garibüzzaman Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1001838)
Sadece o değil ki..!! Kalkıpta ünlelerin dünyasına yönelik açıklamaları da etkiledi beni..!!!
Ciddi olgun ve entellektüel bir yazar bu tür açıklamalarda bulunmaz..!!!

değerli kardeşim. varsa bizimle de paylaş bizde bilelim. bizimde bilgimiz olsun !

Garibüzzaman 03-24-2012 22:42

http://www.haber7.com/haber/20080325...na-inanmam.php
http://www.haberturk.com/polemik/hab...ikogluna-yanit

Garibüzzaman 03-24-2012 23:56

Emine Şenlikoğlu'nu okumaya başladığım zaman lise sondaydım. üniversite 1.sınıf sonuna kadar okudum. Şahsım nazarımda hissettiklerimi yazdım. Hadi belki deniz baykal konusunda yanılıyorum diyeyim ve özür dileyim.

Fakat ben bu sebeplerden ötürü okumayı bıraktım. Doğru mu yaptım, yanlış mı yaptım onu da bilmiyorum açıkcası...!!!

_Ednâ_ 03-25-2012 00:40

Alıntı:

Gönülden Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1001834)
Arkadaşlar konu ile yorum yapıp olayı ikili çekişmelere çekmezsek daha güzel olur ...ve daha sakin bir ortamda yorum yapmış oluruz..

Duygucum Emine hanımın üslubu ve mizacı biraz sertti...bunu birçok sefer yazısında dile getirmiştir...yani karekterinde var olan yapısal bir özelliği bu...Emine Şenlikoğlunuda bu yapan belkide o mizacıdır...yani Rabbim insanların kalbine giden farklı farklı vesileler, kişiler,yazılar nasip edebiliyor...bugün benim ruhuma nüksetmeyen başkasının ruhuna onun yapısal çıkışıyla nüksedebiliyor..
Programı izlemedim burdan haberine baktım...ama benim bildiği Emine hanım gençlere olsun açık kardeşlerimize olsun direk önyargıyla bakmaz...tam tersi eskiden süregelen önyagılardan öte bir yaklaşım gösterir..

tabi haklısınız herkesin farklı metodu olabilir dediğim gibi yadırgamıyorum,
sonuçta bize faklı gelsede, o üslubun tesir ettiği çok insan var.
ben jest ve mimiklerini görmek isterdim mesela bu konuşmada,
benim kastım direk haberde geçen metneydi.
her ne olursa olsun böyle şahsiyetlerede ihtiyacımız var buda bir gerçek.

serdary 03-25-2012 00:53

Söyleyenin kim olduğunu bilmiyorum. Bu sayfaya kadar ne konuşuldu onu da okuyamadım, çok yorgunum :)

Ama yazıyı okudum. Çok haklı. Daha bugün bir bayan gördüm, genç. Başı kapalı öyle dar giymiş ki tüm vücut hatları ortada. Yanında da yine bir başı kapalı arkadaşıyla erkek arkadaşı, yere bağdaş kurmuş gayet yakın bir şekilde oturuyorlar...

Böylelerini gördükçe Allah belanı versin diyesi geliyor insanın içinden. Ama dönüp bir de bunu yetiştiren anne babaya bakmak lazım. Kızını "el ne der" diye mi kapattırdı "Rab rızası için" mi kapattı. İlk seçeneği seçenler anlattığım gibi. İkincisini seçenler ise gerçekten tesettürlü olanlar, yani hiçbir şekilde vücut hatlarını belli etmeyen, kapalı gibi kapalı! Tabi ki tüm mesele yalnızca anne-babada değil ama genelde temel anne-babadan geliyor...

HaArP 03-25-2012 01:49

Alıntı:

_Ednâ_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1001862)

Bu Metod nasıl ???

İntifada 03-25-2012 01:57

çok doğru...
tesettür sadece kafayı örtmek değildir...
tesettür ayetleri 'sadece' kafayı örtmeyi emretmiyor...

HaArP 03-25-2012 02:40

Alıntı:

İntifada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1001886)
çok doğru...
tesettür sadece kafayı örtmek değildir...
tesettür ayetleri 'sadece' kafayı örtmeyi emretmiyor...

Bilinen bir hakikat kardeşim...:utangaç:

İntifada 03-25-2012 03:01

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1001900)
Bilinen bir hakikat kardeşim...:utangaç:

sokaklara baktığımda bunu bilmeyen çok insan olduğunu düşünüyorum üstad...

saçını örtüp vücudunu teşhir eden kızların ve ailelerinin bu hakikatten haberdar olmadığını düşünmek istiyorum belkide...

Ammar 03-25-2012 03:21

Alıntı:

_Ednâ_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1001862)

önceki mesajlarda video var eklemiştim !

HaArP 03-25-2012 03:30

Alıntı:

İntifada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1001904)
sokaklara baktığımda bunu bilmeyen çok insan olduğunu düşünüyorum üstad...
saçını örtüp vücudunu teşhir eden kızların ve ailelerinin bu hakikatten haberdar olmadığını düşünmek istiyorum belkide...

O daha çok bilinen bir hakikat kardeşim...

_Ednâ_ 03-25-2012 14:24

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1001882)

Bu Metod nasıl ???

gayet güzel, benim mantığıma tesir etti mesela...
ama söylediğime binaen neden böyle bir video paylaştınız anlam veremedim.

Garibüzzaman 03-25-2012 14:58

@HaArP

Şu derin noktalardaki yorumlarını biraz satıh bir noktaya ulaştırsak..!!!!
Kavram karmaşasında kayboluyorum bazen, en azından bir takım karineler ve neznimizi aydınlatacak kelamlarla süsleyebilirsin.
( affına sığınarak söylüyorum )

Katade 03-25-2012 15:25

Avrupanın lanse ettiği kapanmaya başladık saçma olan mağaza sahiplerine suçlamak bizim amerika,fransa,hollanda ve dünyanın heryerinde müslüman bacılarımız var giyinme heryerde uygun şekilde değil kız nefsine göre hareket ettikden sonra tesettür mağazaları sadece çarsaf satsınlar o kız yine belli yerlerini örtüp yine cıplak gezer Allah sevgisi olan Allahın koyduğu kurallara uyar.Giyinmede tek suçlu kız

Saltuk Buğra Han 03-25-2012 16:32

Eğer tersnden söyleyip Kapanacaksan dar giyinme arkadaş deseydi
Ben de boşuna söyleme gene anlamazlar arkadaş derdim.
Çünkü kapnmalarına artık şüpheyle baktığım bu insanlar kapanmanın cıvığını çıkarttılar.
Nerdeyse modaya döndü ,kapanmak bahane,
At başına örtüyü gerisi şişhane.

cartman 03-25-2012 18:13

Tesettürde moda olduğu müddetçe bu tabloyu çok yakınlarımızda bile görebilcez diye korkuyorum

HaArP 03-26-2012 18:16

Alıntı:

_Ednâ_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1001962)
gayet güzel, benim mantığıma tesir etti mesela...
ama söylediğime binaen neden böyle bir video paylaştınız anlam veremedim.

Sizin mantığınızı etüd etmeye gayret ettim... Size edebi şeyler söyleyebilirim Lakin hoşunuza gidecek şeyler olmayabilir naçizane...

İslami Hakkaniyet ölçüsünde kişi yahutta şahısların uygulamaları tercihidir... Lakin günümüzde algı perspektifinin Kur'an ve Sünnete uyarlı Sahabi anlayışı ile günümüze aksettirilişi adına verilen örneklere Hak sözleri söylemekte zorlanıyoruz...! Bu itibar ile...!

Örneğin rengarenk başörtüsü yahutta pardesu kullananlara imani telkin noktasından söz edemeyiz...! Lakin imani teklif noktasından neler diyebiliriz !!! Aslı ve feriyle izah etmeye kalkar isek ?

HaArP 03-26-2012 18:17

Alıntı:

Garibüzzaman Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1001984)
@HaArP

Şu derin noktalardaki yorumlarını biraz satıh bir noktaya ulaştırsak..!!!!
Kavram karmaşasında kayboluyorum bazen, en azından bir takım karineler ve neznimizi aydınlatacak kelamlarla süsleyebilirsin.
( affına sığınarak söylüyorum )

Nefisleri azdırmamak gayretim ! Hak olanı şak diye yazar isek ! Allah korusun Dinden soğutmaktan korkarım ve vabelinden kaçarım !!! Ama söylemekten kınanmaktan çekinmem ! Algının kaybolmasından çekinirim naçizane...!

Garibüzzaman 03-26-2012 18:36

Sadece hayasızların yüzüne tükürülür. Bu cenahtakilere değil. Kalbe gidecek yollar takip edilir, izlenecek metod budur. ?

Neyse bu çıkış tutmazsa, Emine hanımın Ajda Pekkan'ın kapanabilir, fakat bilmem ne şahıs kapanamaz gibi akıldan uzak açıklamalarına hazır olunuz.

HaArP 03-26-2012 18:39

Alıntı:

Garibüzzaman Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1002284)
Sadece hayasızların yüzüne tükürülür. Bu cenahtakilere değil. Kalbe gidecek yollar takip edilir, izlenecek metod budur. ?

Neyse bu çıkış tutmazsa, Emine hanımın Ajda Pekkan'ın kapanabilir, fakat bilmem ne şahıs kapanamaz gibi akıldan uzak açıklamalarına hazır olunuz.

Metodlar algı perspektifine göre oluşturulur Amenna... Peki şahısların mantığı nasıl oluşur ?

Örneğin Fizik, Matematik gören bir insanın mantığı nasıl oluşur ?

Yahutta Edebiyat gören birinin mantığı nasıl olurşur ?

Bunlara huyları ve nefisleride dahil edelim duymak istediğini duymadan algılamayan insanlara ne ad verelim ???

Yada Sevimlide ! Korkutma'da fizyolojik gerçeğinden kim ne istifade eder bunu Furkan anlayışı ile kim nasıl bilebilir ???

HaArP 03-26-2012 18:47

Alıntı:

Yalçın KARACA Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1002287)
Tesettürün içeriği o kadar delik deşik edildi ki , kapanmanın hikmetlerini irdeleme yerine yüzeysel sebepler ile ona sarılmak , hem islami standartlar da yaşamı zorlaştırdı hemde silsile halinde halkın nazarında yayıldı. Temelde iman hakikatleri ile donatılmatıkdan sonra taklit eşliğinde hayatlarımız bedenlerimizden zehir şeklinde akmaya devam edecektir.

MaşaAllah... Tamda izah etmek istediğim budur inş... İmani hakkaniye noktası yüzeysel nefislerin algı perspektifinde uyguladıklarından hareketle değil ! Temel nokta Takva Allahualem...

_Ednâ_ 03-26-2012 18:51

Alıntı:

çook haklısınız,
kimisine göre kalbe giden yol, mantıktan geçer;
kimisine göre kalbe giden yol, duygularından geçer;
kimisine görede kalbe giden yol, midesinden geçer... :)

neticelere göre hareket etmek en evlasıdır,
insanların tatmin etme noktasında başvurulan metodlar sayesinde zamanla hedef kitlenin kalbe giden yolu dahi kontrol altına alınabilir...

HaArP 03-26-2012 18:55

Alıntı:

_Ednâ_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1002289)
çook haklısınız,
kimisine göre kalbe giden yol, mantıktan geçer;
kimisine göre kalbe giden yol, duygularından geçer;
kimisine görede kalbe giden yol, midesinden geçer... :)

neticelere göre hareket etmek en evlasıdır,
insanların tatmin etme noktasında başvurulan metodlar sayesinde zamanla hedef kitlenin kalbe giden yolu dahi kontrol altına alınabilir...

Elbette Lakin hakkınızı helal ediniz ki bir metod daha var ! Bu Metod nefislerin hoşlanmadığı Lakin Ayeti kerime hakkı adına Hak olarak yazalım...

Ey Muhammed s.a.v. Kalk Korkut ! Uyar manası uyarsa eyvallah... Lakin bir manası daha var korkut ! Buda Ayetin hakkı... Fizyolojik olarak nefisler beğenmez ! Ama içindeki hikmetleri düşünerek bakalım inş... Tesir etmeyecek diyebilir miyiz ??? Kalbi Yaratan Allah c.c. hakkı adına diyebilir miyiz ???

Silm kelimesini barış diye çeviririzde Aslı Manası Teslim olmak dediğimizde Tesir etmeye yetmez mi ???

_Ednâ_ 03-26-2012 19:01

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1002291)
Elbette Lakin hakkınızı helal ediniz ki bir metod daha var ! Bu Metod nefislerin hoşlanmadığı Lakin Ayeti kerime hakkı adına Hak olarak yazalım...

Ey Muhammed s.a.v. Kalk Korkut ! Uyar manası uyarsa eyvallah... Lakin bir manası daha var korkut ! Buda Ayetin hakkı... Fizyolojik olarak nefisler beğenmez ! Ama içindeki hikmetleri düşünerek bakalım inş... Tesir etmeyecek diyebilir miyiz ??? Kalbi Yaratan Allah c.c. hakkı adına diyebilir miyiz ???

Silm kelimesini barış diye çeviririzde Aslı Manası Teslim olmak dediğimizde Tesir etmeye yetmez mi ???

sizin dediğiniz metod insanların duygularına hitap etmektir,
'korku' bir çeşit duygudur sonuçta.
benim duygularıma hitap eden söylem bana tesir etmeyebilir,
işte o noktada mantığıma hitap edebilmesi gerekir, söylemek istediğim buydu.

Garibüzzaman 03-26-2012 19:01

Misyon yüklemeye çalışmaktan ziyade, o misyon ile donatılmak lazım...

Garibüzzaman 03-26-2012 19:03

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1002291)

Bu yöntem bana tesir etmedi bilakis bir hayli uzaklaştırdı...

HaArP 03-26-2012 19:03

Alıntı:

_Ednâ_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1002293)
sizin dediğiniz metod insanların duygularına hitap etmektir,
'korku' bir çeşit duygudur sonuçta.
benim duygularıma hitap eden söylem bana tesir etmeyebilir,
işte o noktada mantığıma hitap edebilmesi gerekir, söylemek istediğim buydu.

Bu Metodlardan biridir... Dışlanmaması gerekir... Manasından çıkarmamak gerekir... Kim bilir belkide nice insan bu metodun önceleri nefisleri hoşlanmasada sonraları daha faydalı olduğu kanaatini taşırlar...

Buda demek olur ki bu duygular bazen kavli leyyinle, muhabbet-i hasene ile bazende irhabla olabilir... Naçizane irhab gördüğümüzde onunda hakkı olduğunu belirtmek istedim naçizane...!

HaArP 03-26-2012 19:08

Alıntı:

Garibüzzaman Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1002295)
Bu yöntem bana tesir etmedi bilakis bir hayli uzaklaştırdı...

Uzaklaştığınız beğenileriniz midir ? Yoksa uzaklaştığınızı tanımlar mısınız ???

Garibüzzaman 03-26-2012 19:12

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1002297)
Uzaklaştığınız beğenileriniz midir ? Yoksa uzaklaştığınızı tanımlar mısınız ???

Fıtratım tahakkümü kesinlikle kaldırmaz. Hak ve hakikat hatır gönül dinlemez belki ama, ben bu fıtratla donatılmamışım maalesef

HaArP 03-26-2012 19:14

Alıntı:

Garibüzzaman Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1002298)
Fıtratım tahakkümü kesinlikle kaldırmaz. Hak ve hakikat hatır gönül dinlemez belki ama, ben bu fıtratla donatılmamışım maalesef

MaşaAllah... Şahsi korkutmalarımı duvara vurunuz... Allah c.c.'ne tam teslimiyet ve Resule tam teslimiyetle selam veriniz... Şahsımın ifade ettiği Rahman'ın ayetleri nazardır size... Cebbar olan Kahhar olan Allah'a hamd ederim onun nazarından size söz edemem... Hakkınızı helal ediniz...

_Ednâ_ 03-26-2012 19:22

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1002296)
Bu Metodlardan biridir... Dışlanmaması gerekir... Manasından çıkarmamak gerekir... Kim bilir belkide nice insan bu metodun önceleri nefisleri hoşlanmasada sonraları daha faydalı olduğu kanaatini taşırlar...

Buda demek olur ki bu duygular bazen kavli leyyinle, muhabbet-i hasene ile bazende irhabla olabilir... Naçizane irhab gördüğümüzde onunda hakkı olduğunu belirtmek istedim naçizane...!

elbette öyle :)
dışlasa idim İmamı Gazalinin yönteminide dışlardım,
onun dönemi belkide daha çok korkutmayı gerektiriyordu, o korkuttu!
bu dönem bence korkutmaktan ziyade diğer yöntemleri esas kılıyor zannımca...

konuyla bağlantı kuracak olursakta, Emine şenlikoğlu bahsettiğiniz yöntemi tercih etmiş olabilir,
fakat itirazım, yanlış üslupla bunu yapması!

HaArP 03-26-2012 19:25

Alıntı:

fakat itirazım, yanlış üslupla bunu yapması!

O zaman üslup yanlışını duvara vurunuz... Lakin naçizane benim itirazımda üsluptaki faydası olabileceği işaretinide vermektir... Geniş daire babından alabilirsek inş...

_Ednâ_ 03-26-2012 19:25

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1002299)
MaşaAllah... Şahsi korkutmalarımı duvara vurunuz... Allah c.c.'ne tam teslimiyet ve Resule tam teslimiyetle selam veriniz...

ince çizgi buydu üstadım Allah razı olsun,
evet kalbe gidilen yollar iyi kullanılmalı fakat İslamiyet teslimiyetten gelir,
bu sınırlılıklarla haddimizi bilip bir yerden sonra teslim olmayıda bilmeliyiz..

HaArP 03-26-2012 19:28

Alıntı:

_Ednâ_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1002303)
ince çizgi buydu üstadım Allah razı olsun,
evet kalbe gidilen yollar iyi kullanılmalı fakat İslamiyet teslimiyetten gelir,
bu sınırlılıklarla haddimizi bilip bir yerden sonra teslim olmayıda bilmeliyiz..

MaşaAllah... BarekAllah...

MaşaAllah La kuvvete illa billah...;1

BeldeiTAYYIBe 03-26-2012 20:58

Bosnak bir beykardesimiz alman bir hanimkardesimizle evlendi...

Allah icin o alman hanimin bir tesettür giyimi var...ibretlik.

Demekki isin özü,
teslimiyetmis....

7 göbekten müslüman hanimlar modanin vitrinli alemine teslim olurken, daha dün müslüman olmus bir alman hanim Allah'in ayetlerine nasil teslim olmus...takdir etmemek mümkün degil.

Insan kendisinden utaniyor.

All times are GMT +3. The time now is 19:09.