Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Sizce Dershaneler kapatılmalı mı? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=165124)

_Ednâ_ 10-19-2012 01:44

Dersanelerin varlığı, sınav sistemindeki zorluğun gerektirdiği eğitimle, devlet okullarında verilen eğitim arasındaki uçurumdan doğmuş bir gerekliliktir...
Aynı zamanda öğrencilerin kendilerini koydukları hedeflerin zorluğu nisbetindede duyulan bir ihtiyaçtır...
Anadolu liseleri şöyle dursun fen liselerine giden öğrenciler dahi dersane eğitimine hedeflerindeki zorluk nisbetinde belkide daha fazla ihtiyaç duyuyorlar...
onun için meselenin kökenindeki hata sınav sistemidir...
sonraki hata öğretmenlerin kalitesizliği...
sonraki hata müfredatın tembelliği... vs vs böyle gider ...
Lakin atlanılan bir mesele olduğunu düşünüyorum
oda Türkiyenin genç nüfusu ve sınavsız geçiş söz konusu olduğunda talebi karşılayabilecek üniversite kapasitesi...
Hükumet bu hamleyi, üniversite ve bölümleri çoğaltarak duyulan gereksinimi karşılıyacak bir kıvama getirdiğini düşünüyor ve buna güveniyor..
Onun için üniversite ve bölümler çoğaldığında sınavsız geçiş belkide mümkün olabilecek onların nazarında...
Fakat dersane yapısı büsbütün kalkması mümkün değil,
çünkü rekabetle birlikte ihtiyaç duyulan uzmanlık alanları artıcak ve üniversite için olmasada sınav sistemi bir şekilde hayatımızın bir karesine yine nüfuz edicek..

bunların dışında özel okul mantığını doğru bulmuyorum, işte şahsımın kapanmamalı demedeki sebepte budur.
ne yani zengin kesimin çocukları özel okullarda daha iyi eğitim alıcak ve sınavsız geçiş sistemi söz konusu olduğunda onlar çok daha iyi bölümler ve meslekler edinirken,
fakir aileler mevcuttaki devlet okulları ilemi yetinecek??
bunun toplumsal bir sınıf farkı doğuracağını düşünüyorum ....
her ne kadar sınav sistemini yerin dibine soksakta biyerde sınavlar adalettir....

bütün bunların dışında...
ey dersaneleri cemaatin menfaat otakları görenler...
emin olun dersanelerin kapanmasında cemaatin bir zararı söz konusu bile olamaz çünkü türkiye genelinde kurulmuş bir dersane sistemi söz konusu ...
ve bu köklü sistemi en iyi kuran cemaattir. ve cemaatin bu sistemde lüzumlu gördüğü kısmı özel okul vs yapması çok daha kolay...

fakat cemaat bir tepki veriyorsa bu, kurumlarında eğitimin yanı sıra unutulan yada hiç kazanılmamış değerlerin hassasiyetlerin, hatırlatılması ve kazandırılması yönündede eğitim vermeyi ön plana aldığı içindir....
ve bu sebepte çok mühim bir sebeptir...
çünkü biz ne kadar bu dava şuurunu kabullenmesekte bu meydanlar temiz zihniyetli bir geleceğe muhtaçtır...

bu yönde gelecek nesillerin zihniyeti adına duyulan bu endişe,
şahsen benim hüsnüzanlar beslediğim Ak parti içinde önemli bir sebep ve endişe olmalı ama yazikki aksi söz konusu...

(Şahsi hayatım bu meseleye bir misaldir, bu noktalarda benim bilmediklerimi bildiren ve belkide uyanmama vesile olan ilk kurum, gittiğim dersanedir...)

cemaatin bu tepkisine aklı selim, dinini diyanetini bilen insanların art niyetli algılamaları söz konusu bile olamaz...
bu olsa olsa çetrefilli bir şeytani algı olabilir, bu ağa düşülmemesi naçizane tavsiyemdir...

Terennüm 11-12-2012 12:13

Bugün twitterda 19:00/20:30 arasında #dershanemolmasaydı ifadesini kullanıp, yorum yazacağım..

Yıldırım 11-13-2012 02:30

Alıntı:

Terennüm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1026023)
Bugün twitterda 19:00/20:30 arasında #dershanemolmasaydı ifadesini kullanıp, yorum yazacağım..

Alıntı:

Yalçın KARACA Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1026025)
Hocam bu minvalde gayret etmek büyük mükafatlara gebe :)

İki üstadım müsadeniz olursa konunun değerlendirilmesi adına twitter'da ki genel düşünceyi burada birlikte özetleyip sonra bu veriler üzerinden değerlendirme yapsak çok güzel olacaktır.Sizlerde katılıp eksik yönleri tamamlarsanız çok sevinirim.

Doğru yada yanlış vatandaşın ne yazdığını kendimce özetlemek istiyorum.

Vatandaş ne dedi?
1-Dershanede verilen eğitim lisede verilen eğitimden daha niteliklidir.
2-Eğitimde fırsat eşitliği dershaneler vasıtası ile sağlanmaktadır.(zengin koleje gitsede dershane açığı kapatabilir)
3-Bugün üniversite okuyorsak devletin lisesi değil gittiğimiz dershane sayesindedir.

ilhan32 11-25-2012 22:39

kapatılmalı

manifesto 11-26-2012 17:06

Gülen'den dershanelerin kapatılması ile ilgili açıklama

http://d1211.hizliresim.com/13/u/g9hx6.jpg

Bu hafta ki BAMTELİ sohbetinde üstü kapalı olarak bu meseleye değinmiş ve onu dinleyenlere yöntem önermiş.

-Kim ne yaparsa yapsın bizim için ölçü bellidir: “Kötülükleri iyilikle sav; görgüsüzce muamelelere aldırış etme! Herkes, davranışlarıyla karakterini aksettirir. Sen müsamaha yolunu seç ve töre-bilmezlere karşı âlîcenap ol!..” (29:17)-Zulmedildiğiniz zaman bile zulmetmeye kalkarsanız, Allah onu size sorar. Bir çarkı, bir düzeni bozdukları zaman kalkar siz de başkalarının çarkını düzenini bozarsanız, Allah onu size sorar: “Niye bunu yaptınız? Niye insanca davranmadınız? Niye Hazreti Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi ve sellem) gibi davranmadınız?” Bu açıdan, kıskanca karşı kıskançlık duygusuna girmemek; belki hazımsızlıklar karşısında hazım sistemini bir kat daha artırmaya çalışmak lazım. (30:33)-

Hareketi, hamleyi, gayreti durdurmadan, Allah’ın izni ve inâyetiyle alternatif yollar, yöntemler oluşturarak yola devam etmeli.. Onlarla uğraşmaya kalkarsanız, bir yerde takılır kalırsınız.. zamanı israf etmiş olursunuz. Hiç uğraşmadan, alternatif yollar ve yöntemler oluşturarak yolunuza devam edeceksiniz. Evinizi kapattıkları zaman yurt açacaksınız. Yurtlarınızı kapattıkları zaman ev yapacaksınız. Okulunuzu kapattıkları zaman üniversite yapacaksınız. Üniversitenizi kapattıkları zaman on tane okul açacaksınız. Hiç durmadan yürüyeceksiniz. Hafizanallah, durup başkalarıyla meşgul olmaya kalktığınız zaman, zamanı beyhude kullanmış, israf etmiş olursunuz. Zamanı israf etmenin hesabını da Allah sorar. (31:44)

-Allah onlara da soracak; beni alâkadâr etmez o. Elimden gelirse, onların da zamanı israf etmemeleri istikâmetinde, kavl-i leyyin ile ifade ederim. Fakat yine de sözüm, düşüncem, tavrım tepkiye sebebiyet veriyorsa, yutkunur dururum. (32:44)-Kötülüğe karşı asla kötülükle mukabele etmemelisiniz. Fakat mesela, Persler, Hazreti Ebu Bekir’e, Hazreti Ömer’e, Hazreti Âişe validemize ve daha pek çok ashab-ı kirama sebb ediyorlar (küfrediyor, sövüp sayıyorlar.) Siz onların sebbe müstahak olmadıklarını anlatmak suretiyle onları müdafaa edebilirsiniz. Perslerin büyüklerinden bir tanesi Mısırlı âlim Muhammed Imârâ’ya gitmiş, “Niye bize saldırıyorsunuz?” demiş. Hazret ona, “Yok biz saldırmıyoruz; siz Hazreti Ebu Bekir’e ta’nda bulunuyorsunuz, Hazreti Ömer’e olmayacak şeyler söylüyor sövüyorsunuz, Âişe validemize küfrediyorsunuz; biz sadece müdafaa ediyor ve “Bunlara sövülmez!” diyoruz.” demiş. Ben de diyorum: Onlara sövenin dilleri kurusun!.. (34:36)

-Rızâ, insanı, Rabbiyle iç cedelleşmekten kurtarır. Cenab-ı Hakk’ın takdiri, demek bir günahımız vardı ki, Allah camiaya bazı güveleri musallat etti; bir kısım haset ve kıskançlık duyguları depreşti. Bu bizim kabahatimizden; demek ki bir hatamız, günahımız vardı. Onlar asıl günahımızı bilemediklerinden dolayı bizim sevabımıza iliştiler. Bize “Siz bu işin ehli değilsiniz; bırakın da onu liyakatli insanlar götürsün!” deselerdi, hakları vardı. Fakat, hizmetin ruhuna dokunmaları.. bir yönüyle bilemeyerek onu yaptılar. Hazreti Pir’in dediği gibi, bizim hiç yapmadığımız yapamayacağımız, düşünmediğimiz düşünemeyeceğimiz şeylerden dolayı bize hücum ediyorlar. Demek ki bizim hatalarımız yüzünden böyle yapıyorlar. İşte böyle düşünüp Cenâb-ı Hakk’ın takdirine razı olmak ve o problemi içte çözmek lazım. Rıza iksirini içteki o alıp vermelerin, o hafakanların üzerine dökmek suretiyle onları eritebilirsiniz. (36:12)
http://www.herkul.org/index.php/bamteli/bamteli

Özgür Suriye 11-26-2012 17:26

Bugün bizim işyerine gelen bir Ak Parti milletvekiline, dershanelerin kapatılması konusunda Fethullah Gülen'in tarafını tutan (oylamada ret oyu verecek) kaç tane Ak Parti milletvekili çıkar diye sordum.

Çıkarsa 1 veya 2 kişi çıkar dedi . Dershanelerin kapatılmasının Gülen Cemaati'nin çıkarlarına aykırı olduğunu ama Türkiye'nin ise menfaatine olduğunu belirtti ve bu yüzden de dershanelerin kapatılmasını desteklediğini söyledi.

Not: Bu milletvetvekilinin oğlu da Fethullah'ın okullarında okudu.
:)

Özgür Suriye 11-26-2012 17:28

Bugün bizim işyerine gelen bir Ak Parti milletvekiline, dershanelerin kapatılması konusunda Fethullah Gülen'in tarafını tutan (oylamada ret oyu verecek) kaç tane Ak Parti milletvekili çıkar diye sordum.

Çıkarsa 1 veya 2 kişi çıkar dedi . Dershanelerin kapatılmasının Gülen Cemaati'nin çıkarlarına aykırı olduğunu ama Türkiye'nin ise menfaatine olduğunu belirtti ve bu yüzden de dershanelerin kapatılmasını desteklediğini söyledi.

Gönülden 11-26-2012 18:56

Şahsım adına dersanelerin kapatılmasından yanayım...
Ama hocaefendinin bu istikrarlı ve çözümzüzlükleri aydınlatan bakış açısına, yılmadan bıkmadan en mütevazı şekliyle davasına sahip çıkmasına hayranım...

BeldeiTAYYIBe 11-26-2012 21:46

Hocaefendi biraz fazlami abartmis gibi geldi bana, desem acaba haddimi asmis olurmuyum...bilemiyorum.

Neticede haset ve kiskanclik duygulariyla degil memlekete hizmet olsun diye dershaneler kapatilmak isteniyor...dogru veya yanlis.
Ayrica dershanelerin kapatilmasi hizmetin sonu degildir.
Sadece dershanelere bagli bir hizmet olamaz... o hizmet anlayisini bir gözden gecirip yeniden muhasebe etmek daha faydali olur.

Yıldırım 11-26-2012 23:08

Alıntı:

Özgür Suriye Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1027877)

Sözlerinize itimat edip devam ediyorum...
Bende bu partinin içindeyim ve sayın milletvekilimiz gibi düşünenler ne yazık ki böylesine önemli bir konuyu iki kelimeyle geçiştiriyorlar ama şunu da iyi biliyorum ki Fethullah Gülen'in parti içinde ki etkisi hiçte küçümsenecek kadar değil.Bugün sayın vekilin dediği gibi Fethullah Gülen gibi düşünen milletvekili sayısı 2 yi geçmiyorsa Ak Parti'nin toplumun aynası olma özelliğine büyük bir gölge düşür.
Ya sayın vekil sizin sorunuzu sallamak için söylemiş yada yada yada..artık her neyse...

Merak ettim hangi milletvekili bu?

Cihannur 11-26-2012 23:23

Amaçla araçları karıştırmamak gerekir. Amaç ne? Amaç, ilâyı kelimetullah, yani Allah'ın ismini yüceltmek, İslam'ı herkese duyurmak ve böylelikle nasibi olanların Müslüman olmalarına vesile olmak. Dershaneler de başka faaliyetler de bu amaç yolundaki araçlardır. Araç olan dershaneleri amaç hâline getirmemek gerekir. Elinde hiçbir şey olmasa, Allah'ı anlatan, İslam'ı anlatan broşürler bastırırsın ve bulunduğun şehrin bir meydanında, bir caddesinde ya da bir sokağında o broşürleri dağıtarak ilâyı kelimetullah davası yolunda mücadele edersin.

_Ednâ_ 11-27-2012 00:15

Alıntı:

BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1027908)
Hocaefendi biraz fazlami abartmis gibi geldi bana, desem acaba haddimi asmis olurmuyum...bilemiyorum.

Neticede haset ve kiskanclik duygulariyla degil memlekete hizmet olsun diye dershaneler kapatilmak isteniyor...dogru veya yanlis.
Sadece dershanelere bagli bir hizmet olamaz... o hizmet anlayisini bir gözden gecirip yeniden muhasebe etmek daha faydali olur.

hocam Hocaefendinin bu sözlerini okurken sadece tenkit yönünü görmek abarttığını düşündürebilir ...
Her bir cümlede derin muhasebe, murakabe, zaman kaybetmeden yeni yollar yöntemler izhar etme söz konusu olduğunu düşünüyorum.
Bu sözler cemaatin sürekli sorgulama, tenkit etme halinde yaptığı zaman israfına son verecek mahiyette...
eğer yazıyı tekrar bu mülahaza ile okursanız, eğer bunlar başımıza geliyorsa demekki bir hata etmişiz denmeli diyerek, herkesi insanları sorgulamak yerine önce kendimizi sorgulamamız gerektiğini vurguluyor....
Bu sözlerde sanki sadece tenkit varmış gibi düşünmek haksızlık olur...

diğer bir mesele, Siz kendi pencerenizden bu işte haset olmadığını düşünürken, şahsen ben hazımsızlığın zirvelerde olduğunu ve cemaatin birimlerdeki valığından haz etmeyenlerin ak partinin içinde mevcut olduğunu düşünüyorum...

şu bir gerçek tabi bunu inkar etmiyorum, elbette niyetinde dersaneyi öğrencilerin mahkumluğunu bitirmek için kapatmak olanlar vardır..
Lakin yanlış anlamayınız ama sadece sebep olarak bunu görmek,, kanmak kandırılmaktır...

onurcan 11-27-2012 00:19

Fetullah Gülen hoca burada sanki hizmetin bütünlüğüne bir engelleme var gibi konuşarak abartmış bence
olay dershanecilikteki rant ve eğitim kalitesi ile ilgili bir durum derhanecilik sadece cemaatin bir olayı değil bir çok kesim ve özel kuruluşlarında derhanesi vardır. algılamada sorun var sanki olayın bütünlüğü bu sözleri gerketirmezdi bence....

_Ednâ_ 11-27-2012 00:24

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1027928)
Amaçla araçları karıştırmamak gerekir. Amaç ne? Amaç, ilây-ı kelimetullah, yani Allah'ın ismini yüceltmek, İslam'ı herkese duyurmak ve böylelikle nasibi olanların Müslüman olmalarına vesile olmak. Dershaneler de başka faaliyetler de bu amaç yolundaki araçlardır. Araç olan dershaneleri amaç hâline getirmemek gerekir. Elinde hiçbir şey olmasa, Allah'ı anlatan, İslam'ı anlatan broşürler bastırırsın ve bulunduğun şehrin bir meydanında, bir caddesinde ya da bir sokağında o broşürleri dağıtarak ilây-ı kelimetullah davası yolunda mücadele edersin.

Çok güzel izah etmişsiniz, lakin yanlış düşündüğünüz birşey var,
Bir hocamız derki, her bir cemaat aynı fıskiye gibidir,
kaynağı aynıdır, vardığı yer yine aynıdır... fakat yolu farklıdır...
Eğer bu cemaatin aracı broşür basıp dağıtmak kadar basit olsaydı
şimdi ülkenin önemli kademelerinde bu cemaati temsil eden insanlar olmazdı...
Dersanelerden her yıl geleceğin nice doktorları mühendisleri hakimleri avukatları öğretmenleri çıkıyor...
Mebde kirlenen zihniyet dersanelerde temizlenmeye çalışıyor...
niye bu kısmını göremiyoruz, cumhurbaşkanıının ifadesiyle neden 'büyük resmi' göremiyoruz....

her neyse sadece vurgulama gereği duydum, Hocamızında dediği gibi bunlar aslında zamanı israftan ibaret....

manifesto 11-27-2012 00:29

Bu bir sağ duyu ve hikmet mesajıdır.
Kimseyle uğraşmayın kimseye takılıp yolda kalmayın mesajı.
Evinizi kapatsalar yurt açın,yurdunuzu kapatsalar ev açın diyerek amacın ev yada yurt açmak değil hizmet olduğuna işaret etmiş.
Tüm bu dershanelerin bin bir fedakarlıkla açıldığını izah etmeye gerek yok.
Zannedildiği gibi para da basmıyorlar.
Ancak milletimizin gençlerine ulaşmak için dershaneler birer vasıta idi.
Yani gençliğimizi maddi olarak geleceğe hazırladığı gibi onları manevi olarak da donanım sahibi yapabilmek için gece gündüz çalışan fedakarların eseridir.
Yarın sırada ne var bilemeyiz.Belki okulları da kapatalım mesajı yükselebilir.
Sırf cemaat yara alsın diye

Ancak kavganın tarafı olmadıklarını
Tek amaçlarının yürümek hareketi tamamlamak ve aksiyon insanı olmanın gereğini yapmak olan bu kadrolar elbette bugün dershaneleri kapatılsa dahi yarın başka vasıtalar edinip milletimizin gençliğine maneviyatına hizmet etmeye devam edecektir.

_Ednâ_ 11-27-2012 00:33

Alıntı:

onurcan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1027934)
Fetullah Gülen hoca burada sanki hizmetin bütünlüğüne bir engelleme var gibi konuşarak abartmış bence
olay dershanecilikteki rant ve eğitim kalitesi ile ilgili bir durum derhanecilik sadece cemaatin bir olayı değil bir çok kesim ve özel kuruluşlarında derhanesi vardır. algılamada sorun var sanki olayın bütünlüğü bu sözleri gerketirmezdi bence....

Abartmanın kelime manası meseleyi büyük göstermek ve mübalağa etmektir efendim,
Hocaefendi bu sözleriyle emin olun ziyadesiyle meseleyi gözlerde küçülttü,
Bu davanın büyüklüğü yanında bu mesleyi hem öyle küçülttiki..
Üstadında tabiriyle, pencereden seyredip içeri girmemek en çözümcül yol olduğunu idrak ettirdi!..

onurcan 11-27-2012 00:34

Dershanelerin kapatılması hizmet açısından hiçbir sekteye uğramaz zaten bunların bir çoğu özel okul statüsüne geçecek hizmet yine devam....

manifesto 11-27-2012 01:09

Gelişen değişen büyüyen Türkiye'de cemaat de bu değişime ayak uydurmalı uyduracaktır.
İşin bu kısmında problem yok
Ancak mesele şu
Hiç bir acil yönü olmayan ve süreç içinde zaten kendi değişimini evrimini tamamlayacak olan dershanecilik üzerine böylesi keskin bir tavır alma ak parti düşmanlarını iştahlandırdı.

Yıllardır cemaat - ak parti kavgası bekleyen ve bunu arzulayan çakal sürüsü için bulunmaz bir fırsat gibi her yerde Erdoğan'ın cemaati bitirmek için attığı adım gibi pazarlanıyor.
Süreci bu şekilde kontrolden kaybetme fitneciler için ele geçmez bir fırsat.
İnsanı asıl üzen yanlardan biri de bu

onurcan 11-27-2012 01:12

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1027940)
Gelişen değişen büyüyen Türkiye'de cemaat de bu değişime ayak uydurmalı uyduracaktır.
İşin bu kısmında problem yok
Ancak mesele şu
Hiç bir acil yönü olmayan ve süreç içinde zaten kendi değişimini evrimini tamamlayacak olan dershanecilik üzerine böylesi keskin bir tavır alma ak parti düşmanlarını iştahlandırdı.

Yıllardır cemaat - ak parti kavgası bekleyen ve bunu arzulayan çakal sürüsü için bulunmaz bir fırsat gibi her yerde Erdoğan'ın cemaati bitirmek için attığı adım gibi pazarlanıyor.
İnsanı asıl üzen yanlardan biri de bu

beni üzende bu zaten...
ama şunu herkes bilsin Ak Parti ile cemaatin arasını kimse bozamaz bu tartışmalar sanal dır.

Mavera 11-27-2012 01:18

hocaefendi yine kendisine yakisan üslubla konuya aciklilik getirmisdir.. Sahsen bende dersanelerin kapatilmasi taraftariyim ama bunu yaparken dersanelerden yararlanmak ve onlari tekrar egitime kazandirmak gerekiyor yoksa dersaneleri kapatmis olsun icin kapatmak egitimde kaosdan baska bir ise yaramaz!

Cihannur 11-27-2012 01:18

Alıntı:

_Ednâ_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1027936)
Çok güzel izah etmişsiniz, lakin yanlış düşündüğünüz birşey var,
Bir hocamız derki, her bir cemaat aynı fıskiye gibidir,
kaynağı aynıdır, vardığı yer yine aynıdır... fakat yolu farklıdır...
Eğer bu cemaatin aracı broşür basıp dağıtmak kadar basit olsaydı
şimdi ülkenin önemli kademelerinde bu cemaati temsil eden insanlar olmazdı...
Dersanelerden her yıl geleceğin nice doktorları mühendisleri hakimleri avukatları öğretmenleri çıkıyor...
Mebde kirlenen zihniyet dersanelerde temizlenmeye çalışıyor...
niye bu kısmını göremiyoruz, cumhurbaşkanıının ifadesiyle neden 'büyük resmi' göremiyoruz....

her neyse sadece vurgulama gereği duydum, Hocamızında dediği gibi bunlar aslında zamanı israftan ibaret....

Broşür dağıtmayı misal olarak gösterdim ki herhangi başka misaller de verilebilir. Kitap yazmak, konferans vermek gibi... Dikkat çekmek istediğim nokta, amacın İslam'ı insanlara layıkıyla anlatıp tebliğ vazifesini yerine getirmek olduğudur; dershaneciliğin amaç olmadığıdır. O söylediklerimden, dershaneciliği kötülediğim, değersiz bulduğum ya da dershanelerin kapatılmasını savunduğum anlamı çıkarılamaz.

Müslümanlar, dershaneler
kurulmadan önce yüzlerce yıl boyunca ilâyı kelimetullah yolunda mücadele verdiler. Dershaneler kapatılsın ya da kapatılmasın temelde bir şey değişmeyecek ve Müslümanların İslam'ı yaşamaları ve gayrimüslimlere tebliğ etmeleri kıyamete kadar sürecektir inşaallah. Büyük resme baktığımız zaman Sonsuzluk Kervanı'nın, yoluna durmaksızın devam ettiğini görüyoruz.

mehmetakif24 11-27-2012 02:10

Össyi kaldır iki sınav getir. orta öğretimde seneden seneye değişiklik yap 3 sınav 1 sınav olmadı 4+4+4ü getir.
Eh dershaneler kalmıştı el atmadık. O da oldu.

Fethullah hoca çıkıpta siyaset yapmaz. Klasmanlar farklı

rizzelli 11-27-2012 02:56

Su akar yolunu bulur

Hakan Özkan 11-27-2012 09:37

Partinin içindeki lavuklar başbakanı yalnış yönlendiriyor bazı fitnecilere gün doğuyor . Kapansın , kapanmasın bu hareket ilelebet devam edecek nesle hizmet edecektir.

_Ednâ_ 11-27-2012 14:48

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1027944)
Broşür dağıtmayı misal olarak gösterdim ki herhangi başka misaller de verilebilir. Kitap yazmak, konferans vermek gibi... Dikkat çekmek istediğim nokta, amacın İslam'ı insanlara layıkıyla anlatıp tebliğ vazifesini yerine getirmek olduğudur; dershaneciliğin amaç olmadığıdır. O söylediklerimden, dershaneciliği kötülediğim, değersiz bulduğum ya da dershanelerin kapatılmasını savunduğum anlamı çıkarılamaz.

Müslümanlar, dershaneler kurulmadan önce yüzlerce yıl boyunca ilây-ı kelimetullah yolunda mücadele verdiler. Dershaneler kapatılsın ya da kapatılmasın temelde bir şey değişmeyecek ve Müslümanların İslam'ı yaşamaları ve gayrimüslimlere tebliğ etmeleri kıyamete kadar sürecektir inşaallah. Büyük resme baktığımız zaman Sonsuzluk Kervanı'nın, yoluna durmaksızın devam ettiğini görüyoruz.

Bende misal olarak düşünüp misal olarak verdim hocam,
dersanecilik elbette bir amaç değil, fakat kabul etmek gerekirki, amaç perspektifinde, çağımıza zamanımıza en iyi hitap edebilen araçtır.
dersanecilik, misyonerlik masonluk faaliyetlerine karşı ciddi bir mücadeliydi...
Büyük düşünenlere karşı büyük oynamak icap eder,
ve bu ülke bir zamanlar büyük düşünenlerin, deformemi denir ona reformmu denir bilemem ama büyük hamleleriyle bataklığa gömüldü...

Elbette meseleyi darlaştırmamak gerekir, Hocaefendide ufkumuzu genişleten bu sohbetinde ziyadesiyle başka yol ve yöntemler aramamız gerektiğini vurguluyor, illa dersane demiyor...

Özgür Suriye 11-27-2012 15:44

@Yıldırım

Öncelikle yazdığımı düzgünce anla sonra cevap yaz.

O bir veya iki vekil sırf fethullah gülen ve cemaati için partisinin grup kararının tersi yönünde oy kullanabilecek vekil sayısı. Bu sayı sıfır da olabilir. Dün o soruyu sorduğum milletvekili de İzmir den seçilen Ali Aşlık'tı. Ali Aşlık dershanelerin kapatılmasının cemaatin menfaatlerine ters olmasına rağmen ülke menfaatine olduğu için desteklediğini belirtmekle beraber ak parti nin direkt olarak cemaati hedef alması gibi bir durum olursa böyle bir şeye karşı çıkacağını da söyledi.

Ayrıca gülen cemaati sizin abarttığınız kadar büyük ve halkta tabanı olan bir hareket de değildir. Bugün Fethullah gülen bir parti kurup önümüzdeki seçimlere katılsa yüzde 5 oy bile alamaz! Zaten gülen de bunu bildiği için parti kurmaya cesaret edemez. Bugün ''Cemaatçi'' geçinen birçok insan ileride ''Cemaat'' ten menfaatleri kesildikten sonra ''cemaatçi'' olarak anılmak bile istemeyeceklerdir.

Özgür Suriye 11-27-2012 16:40

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1027940)

Boşuna kıvranmayın.

Bugün Ak Parti ile Gülen Cemaati'nin arası bozulduysa, bu durumun 1. dereceden sorumlusu Fethullah Gülen ve bunun bazı yandaşlarıdır.

Bence; Ak Parti-Gülen Cemaati ilişkisinini dönüm-kırılma noktası, Başbakan'ın sır küpüm dediği ve kendisine çok güvendiği Hakan Fidan'ın Cemaat'e yakınlığıyla bilinen bir savcı tarafından saçma bir gerekçeyle ifade vermek için savcılığa çağrılması ve Güeln medyasının da bu çekişme de Tayyip Erdoğan-Hakan Fidan cephesine karşı bu soruşturmayı yönlendiren polislerin ve savcının safında yer alması olmuştur.

Birileri o polislerin ve savcının Gülen Cemaati'yle alakaları olmadıklarını savunabilir , bunu böyle kabul etsek bile o zaman Gülen medyasının (Zaman Gazetesinin-STV'nin) Başbakan'a karşı bu polislerin ve savcının tarafında yer almasını nasıl açıklayacaklar acaba?

Ayrıca cemaate yakınlığıyla bilinen birçok savcı ve polisin önünü de Ak Parti açmıştı. Yani bu durumda bir nevi emanete hıyanet durumu söz konusuydu.

Dikkat ederseniz Başbakan da dershanelerin kapatılacağını bu ihanetten sonra açıkladı.

Alıntı:

Hakan Özkan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1027969)
Partinin içindeki lavuklar başbakanı yalnış yönlendiriyor bazı fitnecilere gün doğuyor . Kapansın , kapanmasın bu hareket ilelebet devam edecek nesle hizmet edecektir.

Üste de yazdığım gibi, Ak Parti ie Gülen Cemaati'nin arası açıldıysa bu durumun sorumlusu Fethullah Gülen ve bunun fitneci-lavuk yandaşlarıdır!... (Gülen Cemaati'ne gönül verip çakallık peşinde koşmayan , iyi niyetli insanları bu sözlerimin dışında tutarım.)

Yıldırım 11-27-2012 16:41

Alıntı:

Özgür Suriye Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1028015)
@Yıldırım

Öncelikle yazdığımı düzgünce anla sonra cevap yaz.

O bir veya iki vekil sırf fethullah gülen ve cemaati için partisinin grup kararının tersi yönünde oy kullanabilecek vekil sayısı. Bu sayı sıfır da olabilir. Dün o soruyu sorduğum milletvekili de İzmir den seçilen Ali Aşlık'tı. Ali Aşlık dershanelerin kapatılmasının cemaatin menfaatlerine ters olmasına rağmen ülke menfaatine olduğu için desteklediğini belirtmekle beraber ak parti nin direkt olarak cemaati hedef alması gibi bir durum olursa böyle bir şeye karşı çıkacağını da söyledi.

Ayrıca gülen cemaati sizin abarttığınız kadar büyük ve halkta tabanı olan bir hareket de değildir. Bugün Fethullah gülen bir parti kurup önümüzdeki seçimlere katılsa yüzde 5 oy bile alamaz! Zaten gülen de bunu bildiği için parti kurmaya cesaret edemez. Bugün ''Cemaatçi'' geçinen birçok insan ileride ''Cemaat'' ten menfaatleri kesildikten sonra ''cemaatçi'' olarak anılmak bile istemeyeceklerdir.

Siz benim yazdıklarımı anlayamamış olabilirsiniz bu yüzden beni, sizi anlamamakla suçlamanız çok normal.Gruptan kararda çıksa, başbakan talimatta verse sayın vekilin bahsettiği 1 ve 2 rakamları hafif kalır.Ben söyledikleri açayım çünkü siz anlamamışsınız.Grup kararı da olsa cemaat mecliste tavır koymak isterse bunu çok rahat yapar... ama yapar mı orası bilinmez?Ben cemaatin gücüne dikkat çekmeye çalıştım.Kaldı ki cemaatin siyasi parti kurmasını vs. dillendirmek fitneden başka bir şey değildir.
Bir cemaatin gücü parti kurarsa % kaç oy alır sorusuyla cevaplanamaz.Bu sadece Gülen cemaati değil diğer cemaatler içinde geçerlidir.Bilmiyorum dışarıdan nasıl gözüküyor ama içeriden bakınca ben bunları görüyorum.

Özgür Suriye 11-27-2012 16:53

Fethullah Gülen'in parti kurma ihtimalini , daha doğrusu parti kursa bile fazla oy alamayacağını yazmak ''fitneyse'', Ak Parti'nin grup kararına karşı Cemaat'in tavır koyabileceğini söylemek ve çok sayıda milletvekilinin de bu durumda Cemaat'e destek vereceğini iddia etmek daha da büyük bir ''fitne'' olsa gerek!

Yıldırım 11-27-2012 17:01

Alıntı:

Özgür Suriye Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1028031)

Fethullah Gülen'in parti kurma ihtimalini , daha doğrusu parti kursa bile fazla oy alamayacağını yazmak ''fitneyse'', Ak Parti'nin grup kararına karşı Cemaat'in tavır koyabileceğini söylemek ve çok sayıda milletvekilinin de bu durumda Cemaat'e destek vereceğini iddia etmek daha da büyük bir ''fitne'' olsa gerek!

Dikkatli okumuyorsunuz!
Kesinlikle tavır koyar diye bir ifadem söz konusu değil.Orası bilinmez diyorum.Ne Ak Parti cemaate zarar vermek ister nede Cemaat Ak Parti'ye bunun dışında söylenen her söz benim nazarımda fitneden başka bir şey değildir.Benimki var olanı yorumlamak. Sizinki olmayacak ihtimaller üzerine konuşmaktır.

Alıntı:

Yıldırım Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1028028)
........Grup kararı da olsa cemaat mecliste tavır koymak isterse bunu çok rahat yapar... ama yapar mı orası bilinmez?Ben cemaatin gücüne dikkat çekmeye çalıştım.Kaldı ki cemaatin siyasi parti kurmasını vs. dillendirmek fitneden başka bir şey değildir.
Bir cemaatin gücü parti kurarsa % kaç oy alır sorusuyla cevaplanamaz.Bu sadece Gülen cemaati değil diğer cemaatler içinde geçerlidir..........

Özgür Suriye 11-27-2012 17:10

Alıntı:

Yıldırım Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1028033)
Ne Ak Parti cemaate zarar vermek ister nede Cemaat Ak Parti'ye

Hakan Fidan, İsrail ve ''Cemaat'' tarafından desteklenen bir savcı tarafından ifadeye çağrılmadan önce ben de öyle düşünüyordum. Hakan Fidan o zaman ifade vermeye gitseydi , çok büyük ihtimalle tutuklanacaktı!..

Daha önce yazdığım bir mesajdan alıntı yapayım:

Alıntı:

Bence; Ak Parti-Gülen Cemaati ilişkisinini dönüm-kırılma noktası, Başbakan'ın sır küpüm dediği ve kendisine çok güvendiği Hakan Fidan'ın Cemaat'e yakınlığıyla bilinen bir savcı tarafından saçma bir gerekçeyle ifade vermek için savcılığa çağrılması ve Güeln medyasının da bu çekişme de Tayyip Erdoğan-Hakan Fidan cephesine karşı bu soruşturmayı yönlendiren polislerin ve savcının safında yer alması olmuştur.

Birileri o polislerin ve savcının Gülen Cemaati'yle alakaları olmadıklarını savunabilir , bunu böyle kabul etsek bile o zaman Gülen medyasının (Zaman Gazetesinin-STV'nin) Başbakan'a karşı bu polislerin ve savcının tarafında yer almasını nasıl açıklayacaklar acaba?

Ayrıca cemaate yakınlığıyla bilinen birçok savcı ve polisin önünü de Ak Parti açmıştı. Yani bu durumda bir nevi emanete hıyanet durumu söz konusuydu.

Dikkat ederseniz Başbakan da dershanelerin kapatılacağını bu ihanetten sonra açıkladı.

Yıldırım 11-27-2012 17:23

Alıntı:

Özgür Suriye Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1028034)
Hakan Fidan, İsrail ve ''Cemaat'' tarafından desteklenen bir savcı tarafından ifadeye çağrılmadan önce ben de öyle düşünüyordum. Hakan Fidan o zaman ifade vermeye gitseydi , çok büyük ihtimalle tutuklanacaktı!..

Savcı konusunda hala karanlık kalan yönler var.
Benim kulağıma gelen Savcı gece başbakana dosya gönderiyor 15 dk sonra yanlış hatırlamıyorsam Hürriyet gazetesinde haber çıkıyor.Savcıda muhtemelen beni götürecek bunlar diye aceleci davranıyor.Ben burada olayı cemaate bağlamanın yanlış olduğunu düşünüyorum.Hatta o sırada bazı illerde başka savcılarda mit mensuplarını deşifre edici faaliyetlerde bulundular ve bunların cemaatle uzaktan yakından ilgisi olmadığını biliyorum.Orada büyük bir oyun döndü ama tam anlamıyla şu şudur bu budur şeklinde ben yorum yapamayacağım.

El Emin 11-27-2012 18:46

Alıntı:

BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1027908)

Üstat birde söyle bakmak lazım ama hocaefendi acısından..
Hükümet var ve mevcut sistemin en büyük eksikliği olan eğitim siz dershanelerle kapatıyorsunuz ve hizmetin önemli bir payını o kanaldan yürütüyorsunuz.
Hükümet kalkıp ben eğitimi düzenleyeceğim demiyor ve o açıda bir çaba sarf etmiyor.
Tam tersine dershaneleri kapatacağım,alınan alınsın kırılan kırılsın.
Haliyle biraz size hak vermekle birlikte hocayıda gayet anlayabiliyorum.

Terennüm 11-27-2012 19:43

Alıntı:

Özgür Suriye Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1028034)

Teyzemin bıyıkları olsaydı dayım olurdu...tadında bir yorum olmuş...

BeldeiTAYYIBe 11-27-2012 21:23

Alıntı:

_Ednâ_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1027933)
hocam Hocaefendinin bu sözlerini okurken sadece tenkit yönünü görmek abarttığını düşündürebilir ...
Her bir cümlede derin muhasebe, murakabe, zaman kaybetmeden yeni yollar yöntemler izhar etme söz konusu olduğunu düşünüyorum.
Bu sözler cemaatin sürekli sorgulama, tenkit etme halinde yaptığı zaman israfına son verecek mahiyette...
eğer yazıyı tekrar bu mülahaza ile okursanız, eğer bunlar başımıza geliyorsa demekki bir hata etmişiz denmeli diyerek, herkesi insanları sorgulamak yerine önce kendimizi sorgulamamız gerektiğini vurguluyor....
Bu sözlerde sanki sadece tenkit varmış gibi düşünmek haksızlık olur...

diğer bir mesele, Siz kendi pencerenizden bu işte haset olmadığını düşünürken, şahsen ben hazımsızlığın zirvelerde olduğunu ve cemaatin birimlerdeki valığından haz etmeyenlerin ak partinin içinde mevcut olduğunu düşünüyorum...

şu bir gerçek tabi bunu inkar etmiyorum, elbette niyetinde dersaneyi öğrencilerin mahkumluğunu bitirmek için kapatmak olanlar vardır..
Lakin yanlış anlamayınız ama sadece sebep olarak bunu görmek,, kanmak kandırılmaktır...

Degerli kardesim...isaret ettiginiz hususlardaki hocaefendinin mesajlarini gayet iyi algiladigimi ifade etmek istiyorum. Fakat ben özellikle TENKIT noktasindan yaziyi ele aldim. Cünkü bu tenkit noktasida cok acik ve net olarak, AK parti- cemaat kavagasi üzerinden yorum yapanlarin haklilik payinin oldugunu gösteriyor.
Velevki parti - cemaat kavgasi yoksa bile
bu tür karsilikli aciklamalarin böyle bir kavgaya zemin hazirladigini düsünüyorum.

Parti icinde elbette cemaat karsiti insanlar olabilir.
Fakat bu partinin genel siyasetinin cemaat karsiti oldugu anlamina gelmez bilakis bu parti tarihte hic olmadigi kadar islami cemaatlere yol acmistir. Sirf bunun icin bile bazi terimleri hassasiyetine binaen kullanmasaydi daha hos olurdu derim...

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1028043)
Üstat birde söyle bakmak lazım ama hocaefendi acısından..
Hükümet var ve mevcut sistemin en büyük eksikliği olan eğitim siz dershanelerle kapatıyorsunuz ve hizmetin önemli bir payını o kanaldan yürütüyorsunuz.
Hükümet kalkıp ben eğitimi düzenleyeceğim demiyor ve o açıda bir çaba sarf etmiyor.
Tam tersine dershaneleri kapatacağım,alınan alınsın kırılan kırılsın.
Haliyle biraz size hak vermekle birlikte hocayıda gayet anlayabiliyorum.

Zaten illa dershaneler kapansin demiyorum.
Evvelki mesajlarimdada belirttigim gibi dershaneler kapatilacaksa milli egitimin bu acigi kapatmasi gerekir.
Egitim sistemi bu durumu kadirabilirmi kaldiramazmi bilemem.
Fakat biödigim tek sey var...hükümet bu düzenlemeleri art niyetli olarak bir cemaatin önünü kesmek icin yapmiyor. Halka hizmet olsun diye yapiyor. Dogru yada yanlis...

manifesto 11-27-2012 23:02

Alıntı:

Özgür Suriye Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1028027)
Boşuna kıvranmayın.

Bugün Ak Parti ile Gülen Cemaati'nin arası bozulduysa, bu durumun 1. dereceden sorumlusu Fethullah Gülen ve bunun bazı yandaşlarıdır.

Üste de yazdığım gibi, Ak Parti ie Gülen Cemaati'nin arası açıldıysa bu durumun sorumlusu Fethullah Gülen ve bunun fitneci-lavuk yandaşlarıdır!... (Gülen Cemaati'ne gönül verip çakallık peşinde koşmayan , iyi niyetli insanları bu sözlerimin dışında tutarım.)

İHANET??
Bu yazdıkların sadece ZAN dan ibaret.
Yani sen kendi düşünceni yazmışsın.
Hakan Fidan olayının yaşanmasında kim ne kadar etkili bilemem
ama
GENELKURMAY BAŞKANLARININ Kuvvet Komutanlarının yargılandığı TUTUKLANDIĞI bir ülkede MİT başkanının ne ayrıcalığı var?
Siz Ergenekon'u yada DERİN devleti sadece ASKERDE mi sanıyorsunuz?
MİT henüz hiç bir operasyon ve arınma yaşamadı.
Bunun faturasını kaçakçıları terörist sanıp BOMBALAYAN Jetlerimiz ile zaten ödedik.
İleride bu tür olaylar yaşanmaya devam edecektir.
Bu yüzden Başbakan'ın KENDİ adamını kollayan tavrı bir kere YARGIYA müdahaleydi.
Yaşandı geçti.
Kim haklı ona sen değil doğrular karar verir.

Polis ve SAVCI olarak cemaate yakın insanların çok olması kadar doğal bir şey yok.
Çünkü ŞALVARLILAR kız erkek karma okunmaz baş açık kıç açık okunmaz falan filan diyerek gençleri kara cahilliğe mahkum etmeleri bir yana ÜLKE içinde hizmet edecek kadro yetiştirmek gibi bir çaba içinde hiç olmadılar.
Bunu onyıllardır GÜLEN hareketi yapıyor ve bugün de bu çabaların geçlere sahip çıkmanın neticesi olarak eşinde yetişmiş kalifiye insan sayısı fazla.Ve bu insanlar elbette devlette görev alacak.

Dershanelerin kapatılması meselesine gelince.

Sizin sandığınız gibi intikam falan değil.Benim bulunduğum çevrede 130 civarında ilköğretim var
Ancak lise sayısı 25-30
Yani liseler zorunlu olduktan sonra önümüzde ki bir kaç yılda 130 okuldan mezun olan genci 25-30 okula sığdırmak mümkün değil.
Ne yapacak devlet
Şuan Türkiye^de ne kadar lise var ise bu sayının en az dört katı kadar daha lise açması gerekir.Bu ise inanılmaz bir maliyet ve kadro ve personel gideri demek.
Erdoğan ise uyanıklık yapıyor
Dershanecileri sıkıştırıyor ben size biraz para vereyim bu gençlerin bir kısmını da siz okutum ben o kadar okulu ve öğretmeni yok yere masraf etmeyeyim diyor.

Hakan Özkan 11-28-2012 10:45

Özgürmüsün yoksa fitnenin esirimisin bilmiyorum ama hizmet hakkın da çok şeyler bilmiyorsun . İyi insan kötü insan her yerde olur bunu aklına sok . Genel itibari ile halkın gönlünde yer tutmuş hareketi ufak dünyaları ile kirletmek isteyenler kendi kirlerinde boğulur.

El Emin 11-28-2012 21:38

Abicim hüsnü zannınız güzel ama sayın basbakanımızın acıklaması hic öyle bir izlenim bırakmadığı gibi öye bir hüsnü zan payıda bırakmadı bence.Zira acıklaması hala aklımda,"Biz dershaneleri kapatacağız,alınan alınsın kırılan kırılsın" niyeti ne kadar saf olursa olsun kurulan cümle kardes üzüm müzüm bilmem ben bağcıyı koydum mu oturturum izlenimi verdi .
Ve bunların gerçekleşeceğide taa acıklama gününden belliydi.

q.klavye 11-28-2012 22:00

birileri bazı cümleleri kurarken ne kadar büyük bir grubu karşısına aldığını bilmek zorunda.ve bu grup elini çekerse bu meseleden ak parti diye bir şey kalmaz onu da iyice bellemek lazım.

BeldeiTAYYIBe 11-28-2012 22:15

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1028302)
Abicim hüsnü zannınız güzel ama sayın basbakanımızın acıklaması hic öyle bir izlenim bırakmadığı gibi öye bir hüsnü zan payıda bırakmadı bence.Zira acıklaması hala aklımda,"Biz dershaneleri kapatacağız,alınan alınsın kırılan kırılsın" niyeti ne kadar saf olursa olsun kurulan cümle kardes üzüm müzüm bilmem ben bağcıyı koydum mu oturturum izlenimi verdi .
Ve bunların gerçekleşeceğide taa acıklama gününden belliydi.

Tamamda, bu sözü söylemis olmasi cemaate darbe veya hizmetin önünü tikamak olarakmi anlasilmali? Yalnizca cemaatin Dershanelerimi var bu memlekette.?
Basbakan hangi cemaat olursa olsun bir hizmetin önünü kesmez...benim inancim budur. En azindan böyle bir niyetinin olmadiginada inaniyorum...zira yaptiklari bunun kanitidir.

Alıntı:

q.klavye Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1028306)
birileri bazı cümleleri kurarken ne kadar büyük bir grubu karşısına aldığını bilmek zorunda.ve bu grup elini çekerse bu meseleden ak parti diye bir şey kalmaz onu da iyice bellemek lazım.

Cemaat yoksa parti bir hictir mantigi yanlistir.
Ve fitneye yol acan sebeplerden bir tanesidir.

All times are GMT +3. The time now is 16:13.