Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   İdam Geri Getirilmeli mi? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=166302)

Garibüzzaman 11-17-2012 18:40

Ali Kırca'nın sunduğu ''Siyaset Meydanı'' adlı programa Burhan Kuzu konuk olmuş ve Başkanlık Sisteminin gelmeyeceğini ama mevcut sisteminde ''Kokuşmuş Bir İngiliz Geleneği''nden ibaret olduğunu ifade etmişti. Fakat Başkanlık Sistemini savunan bir çok ideolojik ve fikirsel görüşleri de bu programda deklare etmişti.

Keza İdam Zaman Gazetesi Yazarı Şahin ALPAY'ın ifadesi ile AKP hükümetinin önerisi ile tamamen kaldırıldı. Ki bu mevzuda Milliyetçi Hareket Partisine endeksi bir çok sanal platform bu noktada ki belgeleri de sunmaktan çekinmiyor.

Bu idamın tamamen kaldırılması Avrupa Birliğinde süreci hızlandırmıştı.

Şimdi tekrar bandın geri sarılması ile neler yapılmak isteniyor, kestirmek çok zor açıkcası
.

Terennüm 11-17-2012 18:43

İdamla Gündemi meşgul etmek Yeni Anayasayı unutturur mu?

Kalkınma 11-18-2012 16:07

Adaletin kestiği parmak acımaz

Yıldırım 11-18-2012 16:23

Alıntı:

Terennüm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1026742)
İdamla Gündemi meşgul etmek Yeni Anayasayı unutturur mu?

Yada 'idam' yeni anayasaya can suyu olabilir mi?

Necip Fazıl 11-18-2012 16:32

Alıntı:

Yıldırım Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1026849)
Yada 'idam' yeni anayasaya can suyu olabilir mi?

Bu daha mantıklı vesselam... :saygılar:

III.Abdülhamid 11-22-2012 01:09

İdam meselesi...

...
İdamın geri geleceği falan yoktur.

Geçtiğimiz günlerde tutuklu terörist ve BDP yandaşları tarafından uzun süreli bir açlık grevi gerçekleşmiştir. Ve bu açlık grevleri Dünya ve Türkiye medyasında tepki çekmiş; Hükumet, açlık grevlerini durduramamakla suçlanmış ve zor durumda bırakılmak istenmiştir. Ve hükumetimizde bir an evvel bu açlık grevlerinin sonlanması için bir takım politikalar yürütmüştür.

İdamın geri getirilmesinin gündeme gelmesi de bu politikalardan bir tanesidir. Başbakanımız, idam geri gelebilir demekle açlık grevinde ki tutuklulara ve asıl onları açlık grevi yaptırarak kullananlara mesaj vermiştir. Yani "Eğer siz hapishanelerde de rahat durmaz iseniz o zaman idamı geri getirir, sonra da rahat durmamak neymiş size gösteririz." mesajını vermiş ve idam konusunu ciddi ciddi gündeme alarak "Bak biz ciddiyiz. Eğer rahat durmayacaksanız biliniz ki bu bizim yapamayacağımız bir şey değildir." mesajını vererek blöf yapmadığını ispat etmiştir. Nitekim daha sonra açlık grevlerini sonlandırdılar.

Eğer ki bu açlık grevlerin de inat etselerdi gerçekten ciddi birkaç adım atılabilirdi. Ancak bundan sonra bu olay tekrarlanmadığı sürece idamın geri geleceği yok gibi gözükmektedir.

.:Ay_Yıldız:. 11-22-2012 18:30

Zaten hangi akla hizmet kaldırdığımızı mantığımın kavrayamadığı bir yasadır bu. Efendim bunun katili var, tecavüzcüsü var, çocuk istismarcısı var, vatanına bayrağına haini var, var da var. Bir de bu insanları alıp, bir yere kapatıp 3 öğün besleyecek miyiz? Verilen vergilerle bunların hapishanelerinin elektriğini suyunu mu destekleyeceğiz? Hayır diyene de şaşarım arkadaş, insan yaşamayınca bilemiyor tabi. Dağdaki domuzun biri gelsin erkek kardeşini/abini vursun. Yoldaki sapığın biri sana kızına ya da ablana kasıt etsin. Görürüm o zaman "idam çağdışı" diye entellektüel takılmaları. Bu dünyanın kanunu bu, kimileri haddinden fazla "toplumsal sapma" göstererek 'nasılsa idam yok mantığı' ile suç işlemekte. Bu rahatlığı verenlerin vebalini düşünememekle birlikte, derhal bu yasanın geri gelmesinden yanayım.

Burakkaya 11-24-2012 00:29

EVET SÖZ KONUSU IDAM OLUNCA YORUM ATMAK İHTİYACİ DUYDUM DEGERLİ BÜYÜKLERİMİZ MALUM BİRLİGİMİZİ BOZMAK İSTEYEN ONLARCA KAREKTERSİZ İNSANLAR BUNLARIN ICINDE ( ALPULLAH ÖCALAN ) BÖYLE PKK YANDAŞİ İNSANLARA İDAM KARARI KONULMASI GEREK ÜLKEMİZİ 3-5 CAPULCUYA BIRAKACAK KADAR GÜCSÜZ DEGILIZ SAYGILAR !

Akepe 11-26-2012 05:56

Ne oldu idam Basbakan Erdogan getirmisdi gündeme hic ses yok nedir bu ya

MEÇHUL ADAM 11-26-2012 12:30

AB'ler izin vermezse ülkemize idam yasası gelmez.Önce onlardan izin almak lazımdır. ;ı:;D

akgercekler 11-28-2012 14:26

Fazla zaman geçirilmeden hem de..!

İdam kanunu 2000'li yıllarda değiştirilip idam kaldırılınca suç oranlarında gözle görülür bir artış olmuştur.Gerek imralının tekrar yargılanıp bu yeni çıkması gereken kanuna göre yargılanması, gerekse de bundan sonraki ağır suçlarla ilgili caydırıcılığın artırılması için idam mutlaka geri gelmelidir..

baron678 11-28-2012 19:48

Bence İdam Geri Getirilmelidir

Shaguj 12-03-2012 17:41

Evet geri getirilmelidir hemde bir an önce

q.klavye 12-04-2012 18:10

TCK- cezalarda yer alan genel özellikler ve ilkelerden biride şudur;

-cezalar geri alınabilir(telafi edilebilir)olmalıdır

İdam cezası verildikten sonra geri alınma,telafi edilme gibi bir durumu yoktur.Onun için kesinlikle idam geri getirilmemelidir.
Bununla beraber yanlışlıkla(!) verilecek bir idam kararının hesabını kim kime verecektir.Olayı gruplara ya da şahıslara indirmeden incelemek hepimiz için en iyisi olacaktır.

Armağan 12-04-2012 18:18

Alıntı:

q.klavye Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1029179)
TCK- cezalarda yer alan genel özellikler ve ilkelerden biride şudur;

-cezalar geri alınabilir(telafi edilebilir)olmalıdır

İdam cezası verildikten sonra geri alınma,telafi edilme gibi bir durumu yoktur.Onun için kesinlikle idam geri getirilmemelidir.
Bununla beraber yanlışlıkla(!) verilecek bir idam kararının hesabını kim kime verecektir.Olayı gruplara ya da şahıslara indirmeden incelemek hepimiz için en iyisi olacaktır.

Ama her önüne gelene idam cezası verilmez ki.. Deliller kesinse idam verilir..Her suça idam vermekte yanlış olur. Kapkaç yapana idam verirsen çok saçma olur. Ben düşüncemi daha öncede belirtmiştim, terör ve çocuk tecavüzüne idam, tecavüze hadım :)

q.klavye 12-04-2012 18:29

Alıntı:

Armağan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1029181)
Ama her önüne gelene idam cezası verilmez ki.. Deliller kesinse idam verilir..Her suça idam vermekte yanlış olur. Kapkaç yapana idam verirsen çok saçma olur. Ben düşüncemi daha öncede belirtmiştim, terör ve çocuk tecavüzüne idam, tecavüze hadım :)

Hadım cezasıda aynı mantık içinde olduğu için uygun değil.Gönül ister ki bu tip insanları kendi ellerimizle boğalım ama en ufak bir hata telafisi imkansız bir yola sokar bu durumu.Emin olun ağırlaştırılmış müebbet cezası idamdan daha iyi bir ceza.Adam zaten orda her gün ölüp ölüp diriliyor.Hiç güneş görmemek nedir bunu hiç birimiz bilemeyiz.Onun için duygusal düşünmeden karar vermek lazım

Ayrıca unutmayın ki idam cezaları bu insanları kahraman yapmaktan başka işe yaramaz(teröristler için)

Armağan 12-04-2012 18:40

Telafisi olacak bir hata olmamalı yani suçlunun suçu işlediği kesin delillerle ispatlanıyorsa idam ve hadım olmalı. Tecavüzde tabii ki sadece hadımla kalmamalı..Ağır cezalar olmadığı sürece suç oranları hep yüksek olur. Maalesef Türkiye'de yüksek.İdam teröristleri kendi çaplarında kahraman yapar.

q.klavye 12-04-2012 18:44

Alıntı:

Armağan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1029187)
Telafisi olacak bir hata olmamalı yani suçlunun suçu işlediği kesin delillerle ispatlanıyorsa idam ve hadım olmalı. Tecavüzde tabii ki sadece hadımla kalmamalı..Ağır cezalar olmadığı sürece suç oranları hep yüksek olur. Maalesef Türkiye'de yüksek.İdam teröristleri kendi çaplarında kahraman yapar.

Suç olayı toplumsal çözülmeyle alakalı bir şey.Adam tecavüzde ceza alacağını bilmiyor mu???biliyor tabi ki ama ahlaki çözülme o kadar fazla ki adamın sonradan alacağı ceza umrunda değil.Bir toplumu cezalarla adam edemezsiniz.bu 2*2=4 edercesine kesin bir kuraldır.

Armağan 12-04-2012 18:53

Alıntı:

q.klavye Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1029188)
Suç olayı toplumsal çözülmeyle alakalı bir şey.Adam tecavüzde ceza alacağını bilmiyor mu???biliyor tabi ki ama ahlaki çözülme o kadar fazla ki adamın sonradan alacağı ceza umrunda değil.Bir toplumu cezalarla adam edemezsiniz.bu 2*2=4 edercesine kesin bir kuraldır.

Toplumu her kesimi zaten adam olmaz ama demek istediğim suç oranları azalır. Bir erkek olarak şunu diyorum ki, sapığın önde gideni olsam hapishaneyi umursamazdım müebbet bile olsa. Ama hadımı duysam tecavüze yeltenmezdim.

q.klavye 12-04-2012 19:03

Alıntı:

Armağan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1029189)
Toplumu her kesimi zaten adam olmaz ama demek istediğim suç oranları azalır. Bir erkek olarak şunu diyorum ki, sapığın önde gideni olsam hapishaneyi umursamazdım müebbet bile olsa. Ama hadımı duysam tecavüze yeltenmezdim.

sen iyi niyetl biri olduğun için onların akıllarının nasıl çalıştığını bilemezsin emin ol ;1

Armağan 12-04-2012 19:08

Alıntı:

q.klavye Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1029191)
sen iyi niyetl biri olduğun için onların akıllarının nasıl çalıştığını bilemezsin emin ol ;1

Niyetleri çok kötüyse hadım+müebbet :güzel: :w:

q.klavye 12-04-2012 19:19

Alıntı:

Armağan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1029193)
Niyetleri çok kötüyse hadım+müebbet :güzel: :w:

çok sevimlisin ama olmaz :olmaz:

mantiklipic 03-29-2014 05:07

Ulusal güvenliğimize karşı işlenen suçlar,yolsuzluklar,terör için idam cezası getirilmeli bence.

Mehmet M.K 03-29-2014 09:19

ALLAH in Verdigi CANI
ALLAH dan Baska
kimsenin alma yetkisi yoktur.
Yaradilani sev yaradandan ötürü

Haksiz yere idam edilen Menderesi kimse geri getiremez.
Neden idam edildigini cok az kisi biliyor. gercekler saklaniyor,

idami hic kimse hak etmez Rabbim isterse ayagin kayar düser ölürsün.

ferdabetul 03-29-2014 09:29

hayır gelmemeli eğer suçsuz bir insan varsa onu hiç bişey geri getirmez.
bazen de gönül diyoki şunu assalar ama yinede suçu ne olursa olsun asılması doğru olmaz bence

guleser 11-02-2015 14:12

Türkiye’de idam cezası en son 1984 yılında uygulandı.

bazen geri gelsemi diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum
En azından bazı katı kurallar koncak ve o hakedenlere hak ettiği değeri suncaz

ilyaskcby 12-14-2016 07:28

Getirilmeli ama idam suclarinin iyice düşünülmesi lazim

ilayda Sari 12-14-2016 08:02

İnsallah idam gelecek

yavuzsanar 01-03-2017 02:23

evet katılıyorum

mustafacCc 03-20-2017 17:06

İdamın çözüm olmayacağı görüşündeyim ve idam yerine idamı gerektiren suçlarda cezaevi şartlarının ağırlaştırılmasından yanayım.

cemal0841 03-22-2017 22:56

Evet çünkü biri asildimi Türkiye duzelir

Safak17 04-20-2017 22:13

Özellikle 15 temmuzda millete mermi sıkan vatan hainleri için EVET idam getirilmeli.
Abdullah Öcalan için EVET idam getirilmeli.
Fakat hangi koşullarda idam cezası uygulanacak, bunu iyice bilmem gerekiyor.

Fatmamnv 04-21-2017 12:11

Allahın verdiği canı yine Allah alır. Tabiki suçlar ağırlaştırılmalı hiçbir suç cezasız kalmamalı Müebbet o kişi için ölümden beter diye düşünüyorum bu yeterli olacaktır. İlahi adalet yerini bulacaktır er yada geç bu dünyada olmasada diğer tarafta hesabını ödeyecek kötülük yapanlar

dostunuz 04-21-2017 12:36

Allahın verdiği canı Allah alır. Mesela savaş çıkınca düşmanlarımızı öldürmeyeceğiz, onlar bizi öldürsün sorun değil. Sonra onlarca kişiyi şehit eden teröristleri öldürmeyip yıllarca besleyeceğiz mükâfat olarak. Ayrıca birisi vatana ihanet edince, onu idam etmeyeceğiz, sadece söveceğiz.

Safak17 04-21-2017 23:38

Bizim dinimizde zaten kısasa kısas vardır. Cezalar caydırıcı olmalı.

mücrim 04-23-2017 22:34

İdamı katledenleri idam etmek içinmi getiriyorlar sanıyorsunuz.
Milyar dolarlık yolsuzluklarına, diplomasızlıktan attıkları imzaların düşmesi gerektiğine, el kaideye tırlar dolusu silah göndermelerine, pkk'ya 2,5 sene dokunulmazlık vermelerine, mason localarını kerhaneleri birahaneleri komunist dernekleri değil dersaneleri özel okulları kapatmalarına ses çıkaracak yürekleri idam etmek susturmak için sindirmek getirmek istiyorlar başka bişeyden dolayı değil.
Yargılamadan infaz ediyorlar KHK lar ile görmiyormusunuz ne için 150 bin den fazla insanın ocağına ateş düşüren boğazına kadar harama yalana dönekliğe batmış kişilerin getireceği idam sadece kendilerini zırh altına almak içindir, başka bişey için değil.

All times are GMT +3. The time now is 06:21.