![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
İlkokulda ve hatta lisede çocuklar çok acımasızdır bunu biliyoruz.Lahutinin paylaştığı karikatür o kadar yerinde olmuş ki önceden de dediğim gibi olayın özeti kıvamında,tadından yenmez bir karikatür olmuş.Bu çocuklar insanların fiziksel kusurlarıyla bile acımasızca ''senin elin yok,senin ayağın yok'' vs şekilde dalga geçiyorlarsa ve kıyafet olayıda işin içine girerse çok daha felaket durumlar ortaya çıkar. Ve şunuda söyleyeyim o acımasızca dalga geçtikleri çocukların %5lik kısmı iyice hırslanıp çalışsada %95 lik kısmı hayata küsüp okulu bırakıyor.Emin olun bunu yakinen gözlemledim ve bundan dolayıda bu serbestliğe karşıyım. Ayrıca rica edeceğim yine devletin yardım yapma bahsi geçmesin ya.Allah rızası için bir etrafınıza bakın ihtiyaç sahiplerinden kaçı devlet kapısına gidip yardım istiyor?adamlar istemekten haya ediyorlar ya.ama insanların bu duyguyu bilmesini beklemekte çok şey istemek anlamına mı geliyor?(!) |
Tenkitinde ölçüsü olmalı elbette,
Akpartinin ülkeyi ne seviyeye getirdiği aşikar... Rabbim razı olsun.. Lakin kullanmayı bilmeyen çok olduğu için adil bir dağılım olduğu söylenemez, zaten şahsen benim itirazımda bu, bir misal veriyim, kardeşim 12 yaşında; taşınma durumu olduğu için okuluda değişti taşınılan yer gelir seviyesi daha yüksek olan ailelerin yaşadığı bir semt ve haliyle okul arkadaşlarıda gelir seviyesi yüksek ailelerin çocukları henüz 1 ay geçiyor ve daha yeni alınmış gayet özellikli telefonunun değiştirilmesini istiyor ve gerekçeside herkeste blackberry var benim telefonum onlarınkinin yanında çok sıradan kalıyor diyor... kendi seviyesinde arkadaşlarla takılmasını önersekte, malesef hep kendinden üstün olanları görme hali çocuklarda aşırı... elbette yetişme tarzı bu duruma etkidir, fakat çocuk psikolojisi işte bu... ben çocuğun her istediği olmalı demiyorum yanlış anlaşılmasın, sadece psikolojilerine örnek verdim.. bu uygulamanın avantajları var elbette, fakat ben dezavantajlarını daha baskın görüyorum... |
Muhteremler bu ülkede kimse kişi başına düşen milli gelire bakmaz cebine giren paraya bakar...
Biz bu rakamları biliyoruz zaten hatırlatmanıza gerek yok bu rakamlara itirazımız da yok 2000 lerde kişi başı milli gelir azdı belki ama pahalılıkta ona göreydi şimdi kişibaşı milli gelir fazla ama etin kilosu da 30 tl... Mesele o değil mesele aldığn parayla geçinebiliyomusun... Hayır... Az önce belirtmek istediğim devletin yardım yapacğına milletin gelirlerini arttırsa fakir insanlar muhtaç yakıştırmasından kurtulmuş olacaklar... Bu durum öyle kötü bir psikolojidir ki yaşamayan anlayamaz... |
Böyle bir uygulamayı ben de uygun bulmuyorum.Zira öğrenciler arasında fakir-zengin olanlar var.Durum böyle olunca değişik elbiseye ihtiyacı olacak olan fakir öğrenci, parası olmayacağından eziklik hissedecektir.Böyle bir ortamda ruhsal sıkıntıya girebilir.Yeniden, tek tip elbise kılık kıyafet yönetmeliğinin devam etmesinden yanayım. Hele de ilköğretimde olanlar moral bozukluğu açısından depresyona girebilir.
|
Hükümetimiz bu aldığı kararla hata etmiştir.Çünkü madem fakir öğrencilere elbise yardımı yapacaksa o zaman yeniden bütçeye yük getireceği de unutulmamalıdır.
|
Bir lise öğrencisi olarak... Her sene başı okul kıyafetlerine verilen para zaten 200 TL'yi buluyor hatta aşıyor. Pantolon, ceket,kravat,gömlek,kazak içinde. Fakir olan aileler zaten bunun sıkıntısını çekiyor..Üstelik fakir öğrenci kendini her haliyle belli ediyor. Kıyafetinde yırtık oluyor. Gömleği,pantolonunun rengi solmuş,ütüsüz oluyor.Ayakkabısı eski-yırtık oluyor... Oysa ki 200 TL'ye çok rahat kendine pantolon tişört ayakkabı alabilir. Kendi okulumda gördüğüm şey ise : Zaten tek tip kıyafet şu an yok gibi bir şey. Tek tip şuan da laftan ibaret (liseden bahsediyorum). Pantolonun üstüne evden getirilen tişörtler,kazaklar,ceketler oluyor. Tek tip olmuyor yani... Aileleri tek tip rahatlatmıyor aksine daha çok zorluyor... Benim düşüncelerim budur varsa yanlış affola.. |
Alıntı:
Kişi başına düşen milli gelir zaten milletin gelirinin artması anlamındadır. 2002 yılında milletimizin kişi başına 3.500 $ civarında milli geliri varken 2011 yılında 10.500 $ civarında milli geliri olmuştur; yani milletimizin geliri epeyce artmıştır hamdolsun. Ayrıca enflasyon da günümüzde 2002 yılına göre çok daha düşüktür. 2002 yılında enflasyon % 30'lar civarındayken şimdilerde % 7'ler civarındadır. Hakeza faizlerde de önemli oranda düşüş yaşanmıştır. 2002 yılında % 50'ler civarında olan faizler şimdilerde % 6 civarındadır. Daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi milletimizin ekonomik durumu eskiye göre epey düzeldi. Önümüzdeki yıllarda da Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin ekonomisinin bugüne göre çok daha iyi olacağı kanaatindeyim. |
Alıntı:
Pahalılık da aynı oranda artıyor bunu da görün bi zahmet... Asgari ücret 761 tl kişi başı milli gelir 100.000 bin tl olsa ne olur... ;ı: Eşit dağılmadıktan sonra... ;ı: Evet milletin geliri eskiye nazaran daha iyi buna itirazım yok ama yetmediği de ortada size geçenlerde bir işlem sormuştum aradan bir ay falan geçti cevap yok isterseniz yine sorayım... Başbakanın en az 3 çocuk sözünü yerine getiren birisi nasıl geçinebilir... 3 çocuk karı - koca = 5 kişi eder asgari ücret 761 tl... en düşük kira 450 tl... diğer giderleri saymaya gerek yok 761 - 450 = kalan para 311... Söyleyin bakalım bu 311 tl ile 5 kişi nasıl geçinebilir ??? Bu soruyu cumhurbaşkanına soracağım kendi maaşlarına milyarlarca zam yaparken acaba asgari ücret akıllarına geliyor mu ??? Bana şimdi boş boş rakamlar vermeye devam edeceğinize bu sorunun cevabını verin... :) |
Herkes konuyu tek bir noktadan ele alınca alışılmışın dışında bir yorum olabilir.
Sanırım sayın başbakanımız aranan kahraman olmak istiyor.Hatırlarsanız geçtiğimiz aydada milletvekilliği yaşının 18'e çekilmesiyle ilgili sözleri gençlerin ilgisini başbakana yöneltti.Şimdide bir sene yada iki sene sonra oy kullanacak olan lise öğrencilerinin gözünde de üniformayı kaldıran başbakan olarak anılmakta.Biz istediğimiz kadar olayı ekonomik ve sosyolojik boyutunu tartışsakda siyaseten böyle bir sonuç çıkmıştır.Biliyorsunuz önümüzde kritik seçimler var ve bir oy bir oydur. |
Alıntı:
Boş boş rakamlar verdiğim yönündeki iddiana şimdi cevap vereyim; soruna ve yorumuna ise daha sonra cevap vereyim inşaallah. Boş boş rakamlar vermiyorum. O verdiğim rakamlar ülkemizin ve milletimizin ekonomik olarak AK Parti iktidarı öncesine göre çok daha iyi durumda olduğunu kanıtlıyor. Ülkemizin ve milletimizin ekonomik durumu AK Parti iktidarı öncesine göre çok daha iyi olduğu için AK Parti, 2002 Genel Seçiminde % 34 oranında oy almışken, 2007 Genel Seçiminde % 47, 2011 Genel Seçiminde ise % 50 oranında oy almıştır. Yapılan kamuoyu araştırmalarına göre AK Parti'nin oyu hâlen % 50'ler civarında görünmektedir. Verdiğim o rakamlar milletimizin ekonomisinin iyiye doğru epey geliştiğini gösteren dolu rakamlar olduğu için, AK Parti girmiş olduğu 3 genel seçimde sırasıyla % 34, % 47 ve % 50 oranında oylar almıştır. |
Alıntı:
Boş boş rakam derken yani bunlar bildiğimiz rakamlar zaten sürekli aynı şeyi yazmana gerek yok demek istedim... :) Yoksa elbette cumhuriyet tarihini egale ettiğimizi tüm dünya biliyor... :güzel: |
Cihannur arkadaşım sana olayın sosyolojik,kültürel,ekonomik vs. her türlü açıdan olumsuzluklarını anlatsakta sen olaya çok sabitlenmişsin ve sürekli milli gelirin artışını öne sürerek meselenin mantıklı olduğu konusunda bizi ikna etmeye çalışıyorsun.bence bir kaç arkadaşın yorumunu okumak bile gayet ikna edici bu mesele için ama yine de sen bilirsin artık ne diyelim
|
Alıntı:
Asgari ücretli 5 kişilik bir ailenin (ana, baba ve 3 çocuk) asgari ücretle nasıl geçineceğinin hesabını bir süre sonra burada yapacağım inşaallah ve yapacağım o hesaba şaşırıp kalacaksın tahminimce.http://img708.imageshack.us/img708/3849/mutlusmiley.gif |
Alıntı:
1 Aydır bekliyoruz... Kılıçdaroğlu ve Gökçek tartışması hatırlarsınız kılıçdaroğlu program boyunca efendim gelicem gelicem o konuya da gelicem diyodu ona dönmesin de iş... :hihi2: |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
|
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çocuklarımız ye kürküm ye dünyasında büyütülüyor.Hadi derler ya ne insanlar gördüm üzerinde elbiseler yok ne elbiselerde gördüm içinde insan yok diye.Bizim bu noktada unuttuğumuz bir şey var.Bu unuttuğumuz şeyin ahlak ve insanlıktan başka bir değil.Acaba 200 yıl önce dedelerimiz çarığı yırtık diye bir zenginin yanında utanıyor muydu? Utanmıyordu elbette...zenginlikten, gösterişten ve hava atmaktan daha önemli şeyler vardı.İnsanlıktı, dürüst ve namuslu bir insan olmaktı.Bugün ne yazık ki bu millet yetiştirdiği çocuklardan insanlık ve dürüstlüğe verdikleri değer konusunda kendilerinden emin değil ki bu konuda bunca tartışma yapılıyor.Zengin gösteriş yapar diye çocuğundan emin değil, fakirde çocuğunun gösterişe aldanmasından korkuyor.
Aslında millet olarak ne kadarda değişmişiz ve insanları değerlendirirken önceliklerimizi ne kadarda çok değiştirmişiz. |
Alıntı:
|
Okulda bulunan bir çocuğun yada gencin öğrenci mi olduğu soytarı mı olduğu kıyafetinden belli olur. Biz de okula gittik, her sabah saç kontrolu, kılık kıyafet kontrolü yapılırdı, soytarılar rakçılar okula alınmazdı, uyarılırdı hatta okuldan uzaklaştırılırdı. Eğitim öğretim belli bir disiplin ve düzen içerisinde ancak meyvelerini verebilir. Okullardaki eğitim öğretim, öğrenci öğretmen ilişkisi çok gayri ciddi bir hal almaya başladı. Bu gidişatı hiç iyi görmüyorum. Aslına bakılırsa bakan Ömer DİNÇER'in eğitim öğretim alanında hemen hemen hiçbir icraatini doğru bulmuyorum. Kendi halinde birşeyler yapmaya çalışıyor, radikal değişikliklere imza atıyor ama sonunu kestirmeden, sonrasını düşünmeden, yaptım oldu anlayışı ile hareket ediyor. Akparti eğitim öğretim icraatleri yüzünden çok oy kaybetti. Bunu üzülerek gözlemliyorum ve söylüyorum.
|
İnsanı dış görüntüsüyle yargılamak bize yakışmıyor vesselam...
İnsanı giydikleri değil davranışları belli eder diye düşünüyorum... Ayrıca serseri birisi sivil giyinse serseri okul uniforması giyince düzgün birisi mi oluyor değişen nedir... |
Bizim iliklerimize işlemiş bu askeri şeyler demek ki... normal hayatta bu çocuklar aynı ortamda bişey olmuyor... dershane bir aradalar bişey olumuyor ama okulda giyince sorun oluyor... tek tip üniforma varken hiç belli değildi sanki... ellerinde en modern telefonlar mı dersin kullandığı kaleminden defterinden silgisine kadar üniforma harici her şey belli ediyorki zaten... o zaman hepsini bi standarda koyalımda tam askeri usul olsun ;D
|
Bencede yanlış bir karar durup durup bir şeyler çıkarıyorlar... Olan fakir fukaraya oluyor... |
Sizin durup durup bişey çıkarıyorlar dediğiniz şey kitapların bedava dağğıtılmasıyla başlayıp eğitimin parasızlaştırması süreci oluyor galiba... okullara bilgisayarlar dağıtıldı... daha sonralarda akıllı tahta gündeme geldi ve şimdi f@TİH projesi... en son olarak iline göre değişen fakat 200-250 lira tutarında ki bi yükten kurtardı... işin bu özgürlük kısmına bakmasak bile... ve daha benim sayamadığım ve aklıma gelmeyen niceleri...
bu yukarıdakilerin hepsine zenginler zaten sahipti ve sahipler... e nerde??? olan fakir fukaraya oluyor |
Alıntı:
|
bence yerinde ve hatta geç kalinmis bir karar zengin ile fakir ayni okula gitmez zengin çocugunu özel kolejlere gönderir orta halli ve düsük gelirlilerde devlet okullarina gönderir , bence üstad engin ardiç noktayi koymus linkden okuyun ;
http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/ardic/2012/11/30/ac-ac |
Alıntı:
|
|
Bırakın tek tipi yahu tek tip giysende giymesen günah yazılmıyor öbür tarafta kız imam hatiplilerin başını açtık milletin dikkatini bu çok önemsiz tartışmaya verip yangından mal mı kaçırıyorsunuz ? Kitleyin şu boş konuyu tek tip tutarsa tutar sakıncalı görülürse kaldırılır ne aileye nede devlete artı bir ekonomik götürüsü yok nasıl olsa ..
http://www.akpartiforum.com/milli-eg....html?t=167268 |
Zengin çocuğuyla fakir çocuğu aynı okula mı gidiyormuş... :)
|
Kız imamhatiplilerin başını açtık diyor Abi Akşam akşam Şakamı yapıyorsun sen? Yazdığını başdan sona oku yada hiç birşeye farkında değilsin ilkokulda başörtüsü serbest iken
|
Olmaması gerek Çünkü Sebebi var
Geçmişten günümüze kadar süre gelen tek tip kıyafet uygulamasının,ilköğretim dereceli okullar'da kaldırılmasına karşıyım..
Bu güne kadar analarımız,yoksul insanlarımız,yırtık pırtık kazağın gömleğin üzerine giydirirlerdi kara(mavi) önlüğü..Bu önlük o yoksulluğu gizlerdi.. Çocukluğuna dönsene bir? Arkadaşlarının arasındaki konuşmalara? Kimisini annesi süleyecek püsleyecek,allayacak pullayacak.. (:saygılar::ayutandım:) Kimisi ise eski kıyafetleri ile okula gidecek... ( :( :ağla: ) --AAA..Anneee baaak,savaş yine aynı kıyafeti giymiiiiiş :w: pireliiii,bitlii bitliiii... --Şşşt sus kızım..Sen oynama onunla.. --Arkadaşlar bakın Savaş yine pis giyinmiş.. ---Bitliiiiiiii :w::w: Savaş bitliiiiii.. --(Savaş)=>:utangaç:=>:(=>:ağla:.. O savaştan daha hayır bekleme..Ne doktor olmak ister,ne öğretmen,ne polis..Okula gitmek bile istemez ki ders çalışsın.. Zengin çocuğu ile fakir çocuğu eşit şartlarda girecek o kapıdan... Ancak lise ve dengi okullar'da kıyafet serbest olabilir,katılıyorum..Ama ilköğretim ve dengi asla..!! |
en azından her sene uniforma için 100 lira vermeyiz onun yerine elbise alırız
|
Alıntı:
Fakirden çok zengin devlet imkanlarından yararlanmıyor mu? Okulda önlük dağıtırlardı,yaka ayakkabı,ve para...Fakir utanırdı gitmeye zengin sıraya geçerdi.. Lise ve dengi ile sonrasında okullar ayrılır zengin okulu,fakir okulu diye.. Bir insanın zengin olması için sabancı olması gerekmiyor ki... Elbette öylesi kolejde vs hatta eve gelen öğretmenler ile eğitim görüyor.. Ancak ben ne zenginler gördüm devlet okullarında okuyan.. Onurair 'de yönetici olan ve mahallemde 3 katlı lüks bir bahçeli yapıya sahip bir şahısın devlet okulunda okuduğunu biliyorum.. Zenginmi bilmem ama yüreği zengin,büyük usta rahmetli KIVIRCIK ALİ'nin oğlunun benim sınıfımda okuduğunu lisede mesela İstanbul/Avcılar Saide Zorlu Ticaret Meslek Lisesi.. Bir kaç binası bir kaçta arabası olan bir çok komşumun devletimin okulunda olması.. Bizim dediğimiz zengin sabancı veya ağaoğlu değil.. Eğer şak diye parayı atıp kasaya ver oradan bir kaç çift ayakkabı,bir kaç takım elbise diyebilecek bir insan benim gözümde çocuğunun üzerine 1 haftadan beri aynı kıyafeti giydiren yoksul insan önünde multide multi milyonerdir.. Para konuşmayacak..Parakonuşursa paralı insanlar konuşur.. Hani çoğumuz diyor ya zenginin çocuğu askere gitmiyor,fakirin çocuğu hep ölen(ŞEHİTLER ÖLMEZ!).. Heh işte olmaz..! Zenginin tohumuda aynı kılıkla,fakirin tohumuda aynı kılıkla girecek o kapıdan ki,fakir çocuğu ezik büyüyüp kendini diğer insanlardan 1 numara daha küçük görmesin,özgüven sahibi olsun,polis olsun,asker olsun,Tayyip Erdoğan koltuğuna otursun... Bu devleti bu güne kadar yürekli insanlar ayakta tuttu,paralı insanlar değil..Al örnek Erdoğan..Parasıyla değil yüreğiyle o koltukta.. |
All times are GMT +3. The time now is 15:23. |