Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Protesto (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=122)
-   -   Kadir Mısırlıoğlunu protesto ediyorum... (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=168501)

EpiVaTeS 01-18-2013 03:02

iyi bende diyorum ki osmanlıyı eleştirecekler önce kendilerine aynada şöyle bir bakacaklar...
ben eleştirmeyin demiyorum...
kendi muhasebeni yap tart ölç biç ondan sonra kimi eleştirirsen eleştir.

Mavera 01-18-2013 03:02

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1033709)
Osmanlı başlığında osmanlıyı eleştir..
ama önce kendini eleştir.
osmanlıyı ne sokuyorsunuz muhabbete ???
bir tek Kadir bey değil ki Osmanlıcı

mantik bumudur abicim :).. o zaman sende elestiri bölümünde git muhammedi elestir abicigim niye bu konuda elestiriyorsun :karizmatik:..
abi burasi forum ve her konuda konu farkli yerlere kayabilir.. Allah askina yok su elestirilemez, senin ne haddine, aynaya bak tarzi yorumlardan uzak duralim..
senki degisik fikirlere önem veren birisin, aykiri görüslere saygi duyan birisin ortada bir elestiri varsa cikarsin onu tezlerinle cürütürsün ama senin ne haddine diyerek, kutsamak kolaya kacmakdir..
biz hep atatürkü koruma kanunu elestiriyoruz ama ayni tutumu osmanliya karsi yapiyoruz sormasi ayip bu ne lahana tursusu ne perhiz olmuyor mu :)

Mavera 01-18-2013 03:04

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1033712)
iyi bende diyorum ki osmanlıyı eleştirecekler önce kendilerine aynada şöyle bir bakacaklar...
ben eleştirmeyin demiyorum...
kendi muhasebeni yap tart ölç biç ondan sonra kimi eleştirirsen eleştir.

sen atatürkü niye elestiriyorsun yada kilicdaroglunu yada aziz yildirimi.. onlari elestirirken aynay bakiyormusun yada kendini ölcüyor, tartiyormusun..
ya burasi forum o adam elestirir sende onun elestirisini cürütürsün bu kadar basit..
sen kafadan ne haddine dersen bu kutsamakdir..

EpiVaTeS 01-18-2013 03:04

muhammed'in msini konuşmadım ben.
konuşmayacağımıda defaatle ifade etmiştim.
yok hükmünde birinin üzerine tartışmam ben konuda ki yoruma tartışırım.

EpiVaTeS 01-18-2013 03:05

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1033714)
sen atatürkü niye elestiriyorsun yada kilicdaroglunu yada aziz yildirimi.. onlari elestirirken aynay bakiyormusun yada kendini ölcüyor, tartiyormusun..
ya burasi forum o adam elestirir sende onun elestirisini cürütürsün bu kadar basit..
sen kafadan ne haddine dersen bu kutsamakdir..

hahah ne alaka o zaman kimseyi eleştirmeyin bak bunu yaparken beni eleştiriyorsun.

Mavera 01-18-2013 03:07

madem adam yok hükmünde yorumlarinida görme gitsin :).. neyse benide azad et gideyim, siz muhammedle ugrasin ben artik tartismayacakdim yine beni muhabbetin icine cekdiniz..
bende osmanli hayranim ama osmanlici degilim bende ak partiliyim ama ak partici degilim bende cemaate sempati duyuyorum ama nurcu degilim bende tayyib beyi seviyorum ama tayyibci degilim aslinda arasindaki farki tam olarak anlarsak sorun kalmayacak güzel abicim :)

EpiVaTeS 01-18-2013 03:09

zaten onu görmedim ki bilader alıntılamış biri ondan görünüyor.
yoksa zaten engelli mesajları görünmüyor yani

Mavera 01-18-2013 03:09

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1033716)
hahah ne alaka o zaman kimseyi eleştirmeyin bak bunu yaparken beni eleştiriyorsun.

iste bak bende bunu diyorum burasi forum ve herkes, herkesi elestirebilir.. ama elestirisinin ici bos olabilir, dolu olabilir.. eger sen konuda osmanliya karsi yanlis bir elestiri gördüysen dogrusunu kanitlar Muhammedin iddasini cürütürsün ama sen aynaya bak, senin ne haddine dersen o zaman forum olgusuna ihanet etmis olursun..
o zaman yukarida yazdigim gibi biz burada üstteki üye hakkinda ne düsünüyorsana yazar dururuz yada laklak yapariz :)

Mavera 01-18-2013 03:10

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1033718)
zaten onu görmedim ki bilader alıntılamış biri ondan görünüyor.
yoksa zaten engelli mesajları görünmüyor yani

o zaman sana ettigi hakaretide görmedin bak bu güzel ;D;D

EpiVaTeS 01-18-2013 03:10

eleştiride ayaklar altına düştü ekranda biri osmanlıya laf etse söversiniz burda biri laf diyince eleştiri ne güzel dünya :)

EpiVaTeS 01-18-2013 03:12

açıkcası umrumda değil mesele yok banane

Mavera 01-18-2013 03:13

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1033721)
eleştiride ayaklar altına düştü ekranda biri osmanlıya laf etse söversiniz burda biri laf diyince eleştiri ne güzel dünya :)

bak simdi abicim muhtesem yüzyilda bir artniyet vardir, bir asimilasyon vardir ama burada yapilan elestirilerde en azindan bir iyi niyet vardir yani Muhammedin cikip osmanliyi art niyetli elestirmesini beklemek sacmalikdir..
o acidan önce lafa bakacaksin lafmi diye daha sonrada söyleyene bakacaksin adam mi diye gerci sen Muhammede takmissin o acidan agziyla kus tutsa sansi yok :)..
ya artik beni azad et diyorum.. bak ben fatih altayli gibi laf ebesiyim sende basima levent kirca kesilme
;D;D

EpiVaTeS 01-18-2013 03:15

olm sen laf ebesiysen bende laf dedesiyim ;D
Boşver şimdi levoyla fatoyu nabion ?? ;D
hayırsızmışsın vesselam onu anladım ha

BeldeiTAYYIBe 01-18-2013 03:17

Belki yardimci olur diye tekrar hatirlatmakta fayda görüyorum.

Kadir Misiroglunu bazen anlayabilmek icin yaptigi sohbetin tümünü, ilk dakikasindan son dakikasina kadar dinlemekte fayda vardir. Cünkü tabiati geregi Kadir hoca, anlatacagi bir mevzuuyu baskalari gibi üc bes dakikaya sigdirmaz. Bir meselenin derinlemesine iner ve o meseleyi aydinlatmak icin, mevzuyla alakali hertürlü olusabilecek sorulari meselenin anlatiminda kendisi cevaplar ve böylelikle evvela asil konuyu dairenin icine yerlestirerek, konuyla baglantili hertürlü mevzuuyu aciklamaya calisir. Bu sebepledirki, sorulan bir soruya bazen saatlerce vakit ayirir.

Yani,
ondan dinlediginiz iki cümle sizi yanilgiya sevk edebilir.
Ayni konular hakkinda yaptigi tafsilatli sohbetlerinide dinlemenizi tavsiye ederim.

Mavera 01-18-2013 03:18

hadi lan sanki diyende cok farkli..
bu siralar degisik bir proje icindeyim o yüzden pek zamanim yok ama buralari takip ediyorum ona göre arkamdan dedikodu yapmayin..
neyse ben kacar bundan sonrada yorum beklemeyin..
sizleri varisim Muhammede emane ediyorum :D

EpiVaTeS 01-18-2013 03:23

yalan mı olm ;D
istanbula gelip uğramadan gitmek var mı köftehor ;D

MEÇHUL ADAM 01-18-2013 03:56

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1033706)
Abi tamam eyvallah dini islami mübin falan eyvallahda su seriat muhabbeti cok komik ya..
Yani tüm mesele seriatte gibi..Bir seriat gelse varya tamamdır sorun kalmayacak..
Sanki bir düzenek böyle gökten iniyor sonra ışık cıkıyor sistem kuruldu tamamdır..
İnsanların ruhu çürükken senin sisteminin her yeri islam olsa ne olur ki, insanın ruhu sağlamken devletin çürük olsa ne olur ..Devlet soyut birseydir icini insanlar dolduruyor sonuc itibariyle..

Önce ahlak ve maneviyat eğitimi almış bir insan hem dinine, hem devletine, hem milletine, hem de vatanına sahip çıkar ve uğrunda can bile verir.Davası HAK-YOL İSLAM olmayan bir kimse isterse devlet başkan olsun o yönetimlerde kukladır.Ahlak ve maneviyatın olduğu yerde ŞERİAT baki kalır.İnsan yetiştirmek kolay değildir.Mühim olan, bu insanlara devletin meşru yollarla hizmet götürmesidir.Bu olmayınca da terör ve kaos rüzgarları ülkemizde esmeye başlar.Osmanlı devleti 72 millet, 22 devletten müteşekkil idi.Bu şekilde onları 700 seneye yakın idare ediyordu.Sonradan ise yavaş yavaş siyonistler ve yahudiler içimizde ki hainlerle birlik olup bu koskoca Osmanlı devletini eşitli entrikalarla yıkmayı başardılar.Nasıl oluyor da şimdi ki TC. devleti bir avuç teröristle baş edemiyor?.İşte burada ki eksikliklerini ve hatalarını bilmelidirler.

El Emin 01-18-2013 11:36

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1033726)
hadi lan sanki diyende cok farkli..
bu siralar degisik bir proje icindeyim o yüzden pek zamanim yok ama buralari takip ediyorum ona göre arkamdan dedikodu yapmayin..
neyse ben kacar bundan sonrada yorum beklemeyin..
sizleri varisim Muhammede emane ediyorum :D

Reis gitmeden bir kaç isim ver asayım keseyim,
evelallah osmanlı torunuyuz on numara adam asarız yemin ediyorum :D
demeyi çok isterdim ama diyemiyorum..
Bugün son sınavımı verir ,yarın uçağıma atlar giderim
forumada giremeyebilirim ki uzun bir süreden sonra mesaj yazmıs oldum yine bir ara vermem gerekiyor..
Ondan mesajlara cevap veremeyeceğim hakkınızı helal edin..

Ertuğrul ÖZGÜL 01-18-2013 12:22

Eskiden dinsizler, ateisler, solcular sırf osmanlı ümmetçi diye karalamak için, birde avrupa hayranı budalalar yeni avrupai dönemi çok güzel göstermek için, Osmanlıyı aşağılık göstermek için sanki osmanlı astığı astık kestiği kestik, insanlıktan nasibini almamış cani muamelesi görürdü... bunu dillendirirlerdi... onlar " arkadaşım o işin aslı bu ya da tamam hataydı ama durumun şartları da var veya tamam tamamen hataydı o zman ders çıkaralım" dense "sen Osmanlıyı ululaştırıyorsun pis osmanlıcı, gerici, irticacı, sen saltanıtı istiyorsun" denirdi... Aynı lafları bazılarından duymak acı veriyor...
Biz Osmanlıyı eleştirmeyi beceremiyoruz ki... yahu dilekolay 600 yıl dönüp bakın 80 yılda neler dönmüş ne hatalar yapılmış... Osmanlının 600 yılından fazla pislik var şu yakın tarihte... niye peki??? Osmanlının hataları yüzünde sen onu aşağılar ve silip atarsan, sen o hataları ders çıkarmak değilde vay onlar çok caniymiş ben çok insancılım(ne kadar insancıl olduğumuzda ortada zaten de) demek için kullanırsan ve hata yaptı diye doğru işleri görmezsen işte böyle daha 1 asrı doldurmadan bz parçalanıyoruz biz bitiyoruz moduna girersin...
Baksan Osmanlıya ahkam kesenler vay şunu şöyle yaptı vay şu padişahın şu zaafı vardı vay şu çok gaddardı vs vs... kendisi kendi cebini yönetemiyor ay sonunu getiremiyordur belkide...
birde şöyle düşüncesiniz... koskoca imparatorluk, içinde her tür ve cinsten insan var... millet ırk tarafını geçtim... yalakası, haini, vatan severi, menfaat severi, ırkçısı, radikal eğilimli ve dahası... birde kişisel özellikler var ki her insan bir değil... siz olsaydınız demeyeceğim çünkü burdan sallaması kolay...
Tabi o dönemde şimdi tapındığınız yere göğe sığdıramadığınız avrupanın ne hallerde olduğu ve tarihi bulunduğu şartlarda değerlendirmek kısmını da unutmamak gerek...
bunlar şimdilik aklıma gelenler ama nerden bakarsanız bakın elinizi vicdanınıza koyun be kardeşim...Objektifim yada ben iyisinide söylerim kötüsünü de diyerek ağzına geleni söylemekle olmuyor... olumsuz eleştirinin bi sınırı vardır... olumlu eleştirileri görmek de bi türlü nasip olmuyor o da var ama neyse... Osmanlı geniş bir derya o deryadan bir damla su alıp da onun temiz yada kirli olmasına dayanarak... Ona mükkemel demek de onu aşağılamak da kimsenin haddine değil...

Mısıroğlu meselesine gelince... Bir kişinin fikir ve görüşlerini başka bir insanın tamamen kabul etmesi yada tamamen reddetmesi kadar saçma bişey yok bence, beğendiğini alırsın beğenmediğini almazsın olur biter, sana göre yanlış ona göre doğrudur...
Not: Bu yazım kimseye direk olarak yada cevap olarak değildir sadece kendi düşüncelerim... üzerine alınan istrdiği yerini alınsın ama ben kimseye özel yazmadım bu yazıyı...

zülcenaheyn 01-19-2013 00:17

Üstad Kadir MISIROĞLU sadece araştırmacı, tarihçi bir yazar değildir, aynı zamanda eski toprak bir dava adamıdır. O yüzden bu tarz ani çıkışları olabilir. Dikkat edilirse eğer karşısında oturan adamın iğneleyici sözleri sonunda bıkkınlıkla söylenen bir sözdür bu. Üstad'ın mizacı göz önünde bulundurulmalıdır, tıpkı Necip Fazıl'ın mizacının zamanında göz önünde bulundurulduğu gibi. Eğer umursamaz olunur ise o zaman kimse kimseyi beğenmez ve herkes yanlızlaşır. Unutmayın, bir daha böyle bir Osmanlı müdafii bir daha gelmez bu cumhuriyet döneminde; Osmanlı döneminin son kokusunu Üstad Kadir MISIROĞLU taşıyor üzerinde. Kıymetini bilelim. Yaptıklarının zerresini yaptık mı, yapabildik mi? Bize elini öpmek ve her bilgisini temel kaynaklarla sağlamlaştırmış kitaplarını okumak ve dinletilerini izlemek düşer.

Naçizane fikirlerim bu kadar...
Selametle...

Garibüzzaman 01-19-2013 00:28

Kadir Mısıroğlu'na ait ''Tarihten günümüze tahrif hareketleri'' adlı eser neden Fethullah Gülen Hocaefendi ve akrabaları tarafından dava ediliyor. Eserde hazımsızlığa yol açacak hangi bilgiler mevcut. Aydınlatır mısınız ?

onurcan 01-19-2013 01:17

Fethullah Gülen, ilk kez bir kitabın toplatılması talebiyle mahkemeye başvurdu. Gülen, hakkında "Papa'nın gizli kardinali" iddiasında bulunan "Tarihten Günümüze Tahrif Hareketleri" adlı kitabın toplatılmasını istedi. Kitabın yazarı Kadir Mısıroğlu hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulundu. Gülen'in avukatları kitabın toplatılması ve yeni basılacak olan kitaplarda hakaret içeren ifadelerin çıkartılmasını talep etti. Kitapta kişilik haklarına saldırı olduğu ve saldırının önlenmesi için kitabın toplatılması istendi. Gülen'in avukatları ayrıca Mısıroğlu ve yayınevi hakkında da 20 bin TL'lik tazminat davası açtı.
habertürk

muzaffer_169 01-19-2013 15:08

yanlış düşünüyorsun

zülcenaheyn 01-19-2013 16:34

Alıntı:

Garibüzzaman Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1033775)
Kadir Mısıroğlu'na ait ''Tarihten günümüze tahrif hareketleri'' adlı eser neden Fethullah Gülen Hocaefendi ve akrabaları tarafından dava ediliyor. Eserde hazımsızlığa yol açacak hangi bilgiler mevcut. Aydınlatır mısınız ?

Kitap bende var ama Fethullah ile ilgili olan uzun kısımları okumadım. Kitabın neredeyse yarısından fazlası Fethullah ile ilgili. İlk kısımları da tasavvuf ile ilgili. Oraları okudum ben.

All times are GMT +3. The time now is 16:31.