Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Kitaplar ve Dergiler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=139)
-   -   Okuduğumuz Kitaptan Cümleler (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=16919)

Ruh-i zar 05-18-2008 18:13

Okuduğumuz Kitaptan Cümleler

pek cümle sayılmaz ama çanakkale mahşerinden
arada okurumda...

... Mösyö Valentin hayallere daldı. Oğuzhan'dan başlayan Türk tarihi gözlerinin önündeydi. 'Tanrı'nın kırbacı' dedikleri Atilla ünlü kılıcını çekmiş, Avrupa'yı titretiyordu. Alparslan'ın Diyojen'i perişan edişini görür gibiydi. Atını denize süren cengaver Fatih'in topları Bizans'ın surlarını dövüyordu. Bir insanın pasaportla gezemeyeceği ülkeleri kısacık saltanatında ülkesine katan Yavuz, Sina Çölü'nü geçiyordu. Her bahar 'Bize mi sefer yapacak?' korkusuyla Batılıların rüyalarına giren Kanuni, Mohaç'ı geçmiş, atını mahmuzluyordu...Ele avuca sığmayan akıncıların ufuklardan ufuklara yankılanan naraları duyuluyordu.. İşte bu sonsuz enerj, muhteşem tarih çuvalların içinde titreyen sıska vücutlara dönmüştü!...Çanakkelede direnişi ölümden önceki son savleti olabilirdi!...Bu morarmış ellerin yüzlerin bir torba kemik haline gelmiş vücutların kaderi toprak olmaktı

... Kulübenin kapısı açıldı; bastonuna dayanarak bir kocakarı dışarı çıktı ve bağırmaya başladı. Gazanfer! Mücahit! Muzaffer! Çocuklar kulübeye doğru koşarken Mösyö Valentin'in yüzü ciddileşti, bakışları değişti, arkalarından bakarak mırıldanmaya başladı.

-Gazanfer! Mücahit! Muzaffer!.. haa!.. En karanlık gününde çocuklarına bu adları takan millet, bir yerde toprağa gömülse bile, bir başka yerden fışkırır!!!

sadeceali 05-20-2008 09:04

Alıntı:

kayıtsız Nickli Üyeden Alıntı
pek cümle sayılmaz ama çanakkale mahşerinden
arada okurumda...

... Mösyö Valentin hayallere daldı. Oğuzhan'dan başlayan Türk tarihi gözlerinin önündeydi. 'Tanrı'nın kırbacı' dedikleri Atilla ünlü kılıcını çekmiş, Avrupa'yı titretiyordu. Alparslan'ın Diyojen'i perişan edişini görür gibiydi. Atını denize süren cengaver Fatih'in topları Bizans'ın surlarını dövüyordu. Bir insanın pasaportla gezemeyeceği ülkeleri kısacık saltanatında ülkesine katan Yavuz, Sina Çölü'nü geçiyordu. Her bahar 'Bize mi sefer yapacak?' korkusuyla Batılıların rüyalarına giren Kanuni, Mohaç'ı geçmiş, atını mahmuzluyordu...Ele avuca sığmayan akıncıların ufuklardan ufuklara yankılanan naraları duyuluyordu.. İşte bu sonsuz enerj, muhteşem tarih çuvalların içinde titreyen sıska vücutlara dönmüştü!...Çanakkelede direnişi ölümden önceki son savleti olabilirdi!...Bu morarmış ellerin yüzlerin bir torba kemik haline gelmiş vücutların kaderi toprak olmaktı

... Kulübenin kapısı açıldı; bastonuna dayanarak bir kocakarı dışarı çıktı ve bağırmaya başladı. Gazanfer! Mücahit! Muzaffer! Çocuklar kulübeye doğru koşarken Mösyö Valentin'in yüzü ciddileşti, bakışları değişti, arkalarından bakarak mırıldanmaya başladı.

-Gazanfer! Mücahit! Muzaffer!.. haa!.. En karanlık gününde çocuklarına bu adları takan millet, bir yerde toprağa gömülse bile, bir başka yerden fışkırır!!!

güzelmiş kardeş.... :)

Ruh-i zar 05-22-2008 20:01

Alıntı:

sadeceali Nickli Üyeden Alıntı

güzelmiş kardeş.... :)

sağolasın :-*

buda çanakkale mahşerinden ???

Ey Boğazın hülyalı suları!...
Şimdi hürriyetin neşesiyle yeşil tepelerin eteklerine köpüklü dalgacıklarınızla danteler işliyorsunuz. Sizleri çiğnemeye gelen o çelik devlere karşı kükreyemez miydiniz?
Bir millet, bir ümmet, bir medeniyet kaderini sizlere emanet etmişti.
Yüzyıllardan beri canları pahasına sizleri koruyana sadakatinizi esirgememeniz için
Cideli Mehmet Çavuşun, Lapsekili Alinin, Kilitbahirli Yüzbaşı Hasanın, Libyalı Üsteğmen Mevsufun
kurban olmaları mı lazdımdı?

Siz ey Kanlısırt, Kocaçimen, Kabatepe, Alçıtepe!...
Baharın şu günlerinde üzerinize bir gelinlik gibi düşen güneşin pırıltıları altında bahtiyar uyuyorsunuz.
Pütürgeli Bilal, Yozgatlı Kınalı Murat, Ezineli Yahya Çavuş, Konyalı Mıstık
ve 253 bin vatan evladı kemiklerini size siper etmeseydiler, haliniz nice olurdu!
Bedelinizin ağırlığını göstermek için mi alev saçan namlulara karşı lavlarınızı püskürtmediniz!...

Ve siz Ey hayatlarının baharında şahadet mertebesine erenler!
Alemlerin Rabbi sizler için diridir derken destanınızı fainlerin yazamayacağına da işaret ediyor.
Biz yazamasak da kanlarınızla yoğurduğunuz tepelerde rüzgar ebediyete kadar cenginizi terennüm edecek,
mahzun vadilerde sütun sütun fatihalarla yükselen mezar taşlarınızı gökler selamlayacak!...

Semm 05-24-2008 23:39

Havva, yeryüzünde boy vermesi istenen yaşamın zarfıdır.İçinden çıktığı zarfı beğenmeyen mazruf onu aşağılamadan önce, gönderen hanesindeki adrese bakıp titremeli, geldiği yerle ilgili hoşnutsuzlukları Allah'ın muradına teslim olma terbiyesi ile tasfiye etmeli, "zarf" ve zarfın türevleri hakkında kopmle teorileri geliştirerek değil..

N.Bengisu Karaca | Kadın Oradaydı

merve 05-24-2008 23:52

İç alemlerin gizliliği dış dünyaya kapalıdır...

Bir insanın içinde bulunduğu durumu en iyi anlayan yine kendisidir...

Figan/Ahmet Günbay YILDIZ

Nagihan 05-25-2008 00:04

Neden insanlar birbirine düşman gibi… Aynı yaratıcıdan gelmiyor muyuz? Neden insanlar imanla tutuşan gönül ellerini bıraktılar sonu olmayan acı bir iklime? Tabip söyle Allah aşkına, bülbülün güle sevgisi, kumru ile servinin aşkı yalan mı hep?.. Artık kalp grafiği nefretle yükselişleri çiziyor yüzlerde… Neyin kavgasını ediyoruz? Bünyan- ı Mensus’ u ifade eden o kutlu Nebi’nin ellerinden ayrılmaya hakkımız var mı? Bak! Yine zonkluyor başım tabip!

Edebiyat İkliminde Seyehat

sadeceali 05-25-2008 00:48

güzel nagi.... + ;D

Nagihan 05-25-2008 21:34

Alıntı:

güzel nagi.... + ;D

Sagol ;)

tayyipleyiz 05-25-2008 21:37

Alıntı:

Semm Nickli Üyeden Alıntı
Havva, yeryüzünde boy vermesi istenen yaşamın zarfıdır.İçinden çıktığı zarfı beğenmeyen mazruf onu aşağılamadan önce, gönderen hanesindeki adrese bakıp titremeli, geldiği yerle ilgili hoşnutsuzlukları Allah'ın muradına teslim olma terbiyesi ile tasfiye etmeli, "zarf" ve zarfın türevleri hakkında kopmle teorileri geliştirerek değil..

N.Bengisu Karaca | Kadın Oradaydı

Nihal Hanım' a yakışan kelimeler ... Okuduğum bayan yazarlar arasında sayılılardandır.

Semm 05-25-2008 23:19

Alıntı:

tayyipleyiz Nickli Üyeden Alıntı
Nihal Hanım' a yakışan kelimeler ... Okuduğum bayan yazarlar arasında sayılılardandır.

Eyvallah tayyipleyiz, altın üyeliğiniz hayırlı olsun bu arada..

tayyipleyiz 05-25-2008 23:21

Alıntı:

Alıntı:

tayyipleyiz Nickli Üyeden Alıntı

Eyvallah tayyipleyiz, altın üyeliğiniz hayırlı olsun bu arada..

Allah Razı Olsun ! Teveccüh gösterilmiş ...

berat_2107 05-25-2008 23:24

yalnızca iyilik getirendir o ;yanlızca sevgi biriktirendir...kat kat şidilik;dosya dosya güzelliktir.

sümeyra 05-26-2008 00:09

Dua bir ilaçtır. İstenmeyen şeylerin uzaklaştırılmasında ve istenen şeylerin elde edilmesinde en güçlü araç ve sebeplerdendir. Fakat buna rağmen bazen birtakım sebeplerle etkisinin görülmesi gecikebilir. Bu sebepler, ya bizatihi duanın kendisinin Allah'ın hoşnut olmadığı sözler içermesi ya da dua esnasında okuyanın kalbinin zayıf, Allah'a tam yönelmemiş olmasıdır. Bu durumda kalp, oku fırlatmaya hazır, gevşek bir yaya benzer. Ok bu yaydan gerçektan oldukça yavaş bicimde çıkar.

Dua ve yaşam
ibn kayyim el-cevziyye

Semm 05-26-2008 00:18

Alıntı:

sümeyra Nickli Üyeden Alıntı
Dua bir ilaçtır. İstenmeyen şeylerin uzaklaştırılmasında ve istenen şeylerin elde edilmesinde en güçlü araç ve sebeplerdendir. Fakat buna rağmen bazen birtakım sebeplerle etkisinin görülmesi gecikebilir. Bu sebepler, ya bizatihi duanın kendisinin Allah'ın hoşnut olmadığı sözler içermesi ya da dua esnasında okuyanın kalbinin zayıf, Allah'a tam yönelmemiş olmasıdır. Bu durumda kalp, oku fırlatmaya hazır, gevşek bir yaya benzer. Ok bu yaydan gerçektan oldukça yavaş bicimde çıkar.

Dua ve yaşam
ibn kayyim el-cevziyye

İbn Kayyim'in kalemini "Aşıklar Kitabı" ile tanıdım
İnşâallah "Dua ve yaşam" ile devam..

--

Beni aşkın yağmur olup yağdığı, zamanın aşka kurulduğu, aşkın zekat olarak verildiği coğrafyalara götürsünler istiyorum.Aşk ile yoğrulmak, aşktan yorulmak istiyorum

Fuzuli
Yanlış hatırlamıyorsam İskender Pala | Divan Edebiyatı veyahut Kitab-ı Aşk

sümeyra 05-26-2008 00:28

Alıntı:

Alıntı:

sümeyra Nickli Üyeden Alıntı

Dua ve yaşam
ibn kayyim el-cevziyye

İbn Kayyim'in kalemini "Aşıklar Kitabı" ile tanıdım
İnşâallah "Dua ve yaşam" ile devam..

--

Beni aşkın yağmur olup yağdığı, zamanın aşka kurulduğu, aşkın zekat olarak verildiği coğrafyalara götürsünler istiyorum.Aşk ile yoğrulmak, aşktan yorulmak istiyorum

Fuzuli
Yanlış hatırlamıyorsam İskender Pala | Divan Edebiyatı veyahut Kitab-ı Aşk

Ben de yeni başladım ve çok güzel bir kitap :) Duaya çok önem veririm duayla ilgili yazılar dikkatimi çeker. İsmail Acarkanın da çok güzel bir dua kitabı okumuştum.

sadeceali 05-26-2008 18:26

eğer kalbin benimleyse uzakta olsanda yanımdasın... eğer kalbin benimle değilse yanımda olsan da uzaktasın....

Emir Sultan ın hayatı

ümitli_bekleyis 05-30-2008 00:18

Avrupalılardan daha Avrupalı olmak istedik. Ama bu istek bize pahalıya mal oldu. Çünkü tarihimizi çarpıtmamıza neden oldu.

-Juan Goytisolo-

BÜYÜK OSMANLI PROJESİ / MUSTAFA ARMAĞAN

Nagihan 06-05-2008 00:42

‘’Benim derdim o değil’’ diye dökülmüştü babası titreyen sesiyle,’’niçin gâvura karşı cenk ettiğimi düşünürüm. Canı rahmetli mülazımım Ragıp Efendi:’Din cengidir bu cenk’ derdi, ‘gâvra dinimizi, imanımızı, vatanımımızı ezdirmeme cengidir’ derdi. Şükrolsun vatanı kurtarabildik, peki ne demeye din kitabı okuyanın koluna kelepçe takıp götürürler? Esas bunu sorarım kendime kadın, cevabını bulamadığım için de kahrolurum''

Yavuz Bahadıroğlu/Keşmekeş

Nagihan 06-05-2008 22:46

Zira evlenmeden evlilik hayatı yaşamakla aşıklar zulmediyor birbirlerine, öldürüyorlar sevgilerini… Her şey yaşandıktan sonra yapılan evliliğin ne anlamı kalıyor ki zaten?... Veya evlilik sonrası kadın kocasını hep çapkın, erkek de karısını iradesi zayıf olarak hatırlamayacak mı ve güvensizliğin olduğu bir evlilik yürüyebilecek mi? Duvağı kaldıran yanaklar kızarmadan, duvağı kaldıran eller de titremeden yapılan evlilikten ne bekliyorsunuz siz?

Kırmızıyı Hiç Sevmem/Halil Zenciroğlu

taya 06-07-2008 03:30

Gül her şeyi Fetheder!..

Mustafa Armağan -- Fatih: Ufukların Sultanı

sadeceali 06-07-2008 09:55

Alıntı:

taya Nickli Üyeden Alıntı

Gül her şeyi Fetheder!..

Mustafa Armağan -- Fatih: Ufukların Sultanı

Güzel söz..... :-*

Nagihan 06-07-2008 20:16

Sevgi yakınlaşmak,aşk tek vücut olmaktır.Sevgi düşünmek,aşk yaşamaktır.Sevgi,yağmurun cama vuruşunu izlemektir titrek yürekle,aşk ise kanarak içmektir yağmuru...

Kırmızıyı Hiç Sevmem/Halil Zenciroğlu

sadeceali 06-07-2008 20:23

güzel nagihan... :)

Nagihan 06-09-2008 17:47

Alıntı:

güzel nagihan... :)

:) :)

özgürtutsak 06-09-2008 17:54

''sana senden gelir ancak tad lazımsa
Ümidin kes zaferden gayrdan imdad lazımsa'' Namık KEMAL

Mustafa ARMAĞAN / ABDULHAMİT'İN KURTLARLA DANSI

sadeceali 06-09-2008 23:38

Alıntı:

özgürtutsak Nickli Üyeden Alıntı

bu kitap çok güzel... çok güzel şeyler çıkıyo içinden... ellerine sağlık....

özgürtutsak 06-09-2008 23:41

Alıntı:

Alıntı:

özgürtutsak Nickli Üyeden Alıntı

bu kitap çok güzel... çok güzel şeyler çıkıyo içinden... ellerine sağlık....

ewet çok güzel bi kitap... sağol

Meftun 06-13-2008 13:17

Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra Tayip Beyin,parti içinde de ülkede de itibarı hızla yükseldi.Bunun çok nedenleri var.Öyle bir yere geldi ki, Erbakan rahatsız oldu.Ben öyle görüyorum.Buna ait işaretler var.Yani onun o hızlı yükselişi ve ayrı üslubunun oluşu,parti içindeki o farklılaşmayı ilk defa ortaya koydu.
Korkut Özal: Politikacı

ALLAHIN "YÜRÜ YA KULUM" DEDİĞİ İŞTE O BAŞBAKAN
Yüksel Mert- Hüseyin Bayrak

sadeceali 06-15-2008 02:14

güzelmiş.. gerçekler öyle gerçekten... + :-*

Meftun 06-15-2008 16:55

Alıntı:

bu kitabı okuyordum..o sırada tam da saadetçiler gelip bizi 47e 1 böldünüz naraları atıyorlardı...şevket kazanın falan dedikleri derken paylaşmak farz oldu dedim :D
beğenmene sevindim teşekkürler... :)

Berika 06-15-2008 16:56

Alıntı:

ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

bu kitabı okuyordum..o sırada tam da saadetçiler gelip bizi 47e 1 böldünüz naraları atıyorlardı...şevket kazanın falan dedikleri derken paylaşmak farz oldu dedim :D

ben de beğendim hatta çok beğendim..o kitabi istiyorum ;D

Meftun 06-15-2008 16:57

Alıntı:

Berika Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

ben de beğendim hatta çok beğendim..o kitabi istiyorum ;D

vermem banane banane ;D
8) 8) 8) 8) (ahmet abi görmesin bu kadar karizmatik işareti )
8)

Berika 06-17-2008 16:29

''dsp’li milli eğitim bakanı metin bostancıoğlu, resmi bir ziyaret için 27 ekim 2000 tarihinde azerbaycan’a gider. ev sahibi azeri bakan, bostancıoğlu’nun programında türk okullarını ziyaretin olmadığını görür. ve türk milli eğitim bakanı’nı bu okullara davet eder. ancak aldığı cevap ilginçtir. bostancıoğlu, azerbaycan’da açılan türk liselerinin tehlikeli olduğunu, türkiye’deki benzerlerini kapatmak istediklerini söyler. azeri bakan şaşırıp kalır. itiraz eder. türk okullarının azerbaycan eğitimine çok büyük yenilikler getirdiğini ve iki ülke arasında önemli ilişkilerin gelişmesinde bu okulların çok büyük katkısı olduğunu söyler.

bostancıoğlu’nun türk okulları aleyhindeki tavrı kısa sürede duyulur. ertesi günü azeri basını için düzenlenen basın toplantısında bostancıoğlu tavrını sürdürür. “bu okulların bizimle kesinlikle ilgisi yoktur.” der. bir gün sonra da türk basını için büyükelçiliğin davetiyle cumhurbaşkanlığı oteli’nde kahvaltılı bir basın toplantısı yapar. toplantıya anadolu ajansı, ihlas haber ajansı, trt, zaman gazetesi ve samanyolu temsilcileri katılır. zaman temsilcisi enes cansever;

“-sayın bakan, suçladığınız türk okullarının açılışını cumhurbaşkanımız turgut özal yaptı. yine cumhurbaşkanı süleyman demirel’in bu okulların desteklenmesi için azeri yetkililere yazdığı tavsiye mektupları vardır. sizin tavrınız, devletin tavrı ile çelişmiyor mu?” diye sorar. cevap: “ben bu sözleri hükümet temsilcisi, milli eğitim bakanı metin bostancıoğlu olarak değil, sadece metin bostancıoğlu olarak söyledim...”

bostancıoğlu, bakü’den ayrıldıktan sonra azerbaycan milli eğitim bakanlığı’ndaki yönetim toplantısında azeri bakan mısır merdanov tarihe geçecek şu konuşmayı yapar:

türkiye’den bu okulları kapatmamızı istiyorlar. türkiye cumhuriyeti milli eğitim bakanı benden bunu istedi. lakin ben size şunu söyleyeceğim. türkiye ve dünyanın her yerinde hükümetler gidicidir. her hükümetin bir siyasi görüşü vardır. bu bakanın benden istediği onun siyasi görüşüdür. biz bu okulların azerbaycan eğitim sistemindeki yerine bakalım. bu okullardan mezun olan çocuklarımızın yüzde 98’i üniversiteye giriyor mu? evet giriyor. bu okulların öğrencileri uluslararası bilim olimpiyatlarında altın madalya alarak bayrağımızı dalgalandırıyor mu? evet, dalgalandırıyor. bu okullar çocuklarımıza devletini, vatanını ve milletini sevmeyi öğretiyor mu? evet, öğretiyor. terbiyesi kaliteli mi? evet, kaliteli. demek ki bu okullar azerbaycan için faydalıdır. peki, türkiye cumhuriyeti devleti’nin burada açtığı anadolu lisesi var. bu eğitimi veriyor mu? hayır. istenilen seviyede eğitim vermiyor. bizim diğer okullarımızdan farkı yoktur. öyleyse biz türkiye’nin sayın milli eğitim bakanı’nın siyasi görüşünü yerine mi getirmeli, yoksa bu özel okulların önünü mü açmalıyız? bence önünü açmalı ve her türlü yardımı göstermeliyiz. çünkü bu okulları açan insanlar eziyet çekip gelmiş, mektep kurup bizim görmediğimiz işleri görmüştür. biz ancak onların gittiği yoldan gidip, onlardan öğreneceklerimizi öğrenmeliyiz.”"

En Uzun Şubat

Meftun 06-17-2008 18:07

:'( :'( :'(
aynı tavrı merve kavakçının yazdığı 'başörtüsüz demokrasi' kitabında da görüyoruz...
adamlar avrupa parlementolarında bile ülkemizin şerefini bir yana bırakarak,ideolojilerini kabul ettirtmeye çalışıyorlar...
bilmiyorlar ki; despotizmleri sadece bu ülkeye söküyor...

LüGaT 06-19-2008 00:27

Kolomb'un oğlu daha sonra yayınlanan anılarında, yazmaktadır: "Tanrıya yemin olsun ki buralarda bir kara parçası var. Bunu müslümanların kitaplarında okudum. Müslümanlar bilirler ve yalan söylemezler." Yine aynı kaynaklardan, Küba çevresinde, Kolombların, kısa kuyruklu havlamayan berberi köpekleri gördükleri kaydedilmektedir. Koloumb bu toprakları batı Hint adaları sandığı için ve Hindistan'da müslümanların varlığına ilişkin bilgiler onları bu konuda hayrete düşürmüyor. Ancak berberi köpeklerinin buralara ulaşmamış olmaları dikkatleri çekiyor. Çünkü Berberiler kuzey batı Afrika'da yaşamaktadırlar.

Coğrafi Keşiflerin İçyüzü (Abdurrahman Dilipak)

Nagihan 06-24-2008 21:50

''Kurtuluştan sonraki kurtuluş savaşını yaşamıştı...''

Yavuz Bahadıroğlu/Keşmekeş

LoNeLiNeSS 06-30-2008 18:54

Nietzsche sevgilisi Salomeye yazdığı şiir..

Oyle bir hayat yaşadım ki,
Cenneti de gordum, cehennemi de
Oyle bir ask yasadim ki
Tutkuyu da gordum, pes etmeyi de
Bazilari seyrederken hayati en onden
Kendime bir sahne buldum oynadim
Oyle bir rol vermisler ki
Okudum okudum anlamadim
Kendi kendime konustum bazen evimde
Hem kizdim hem guldum halime
Sonra dedim ki ' soz ver kendine '
Denizleri seviyorsan, dalgalari da seveceksin
Sevilmek istiyorsan, once sevmeyi bileceksin
Ucmayi seviyorsan, dusmeyi de bileceksin
Korkarak yasiyorsan, yalnizca hayati seyredersin
Oyle bir hayat yasadim ki, son yolculuklari erken tanidim
Oyle cok degerliymis ki zaman
Hep acele etmem bundan,
Anladim...

Mümin Sekman

LİMİT
SİZSİNİZ..

Nagihan 06-30-2008 23:31

Bir binadan düştüğünüzde, iyi ya da kötü bir insan olduğunuzun bi önemi yoktur.Kesinlikle yere çakılırsınız...
The Secret

kurban88 07-12-2008 23:34

Severken dik yürünmez.

Yılgın Türkler, Bülent Akyürek

Berika 07-15-2008 17:33

''Unutmamak gerekir ki,etnik meseleler ,birer '100 metrelik koşu' değil ,maratondur.Sorunun kolay ve basit bir çözümü yoktur.Yapılması gereken ,doğru stratejiyi belrilemek ve onu sabırla uygulamak ,yeni gelişmeleri de kıvrak taktiklerle karlşılamaktır.Türkiye bunu yapabilir.Yapmaya da mecburdur.Gerçekten de,''başka Türkiye yoktur '' ki

KÜRT SORUNUNU YENİDEN DÜŞÜNMEK

MUSTAFA AKYOL

All times are GMT +3. The time now is 00:46.