Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Gülen sonunda patladı, BEDDUA ile cevap verdi (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=171119)

Ekinoks 12-22-2013 18:26

Bu usulleri temel ilke edinmiş insanlarla anlaşmak mümkün değildir. Çözüm iyi başlasada sonu kavgalı biter. Yapılanma çökertilmeli,devletin işlerine müdahale ve yönlendirme hevesinden vazgeçilmelidir.

depare 12-22-2013 20:34

Bu tiyatroyu esefle izliyoruz son hamleyi devlet içinde ki yargı ve polis gücünü kullanan cemaat yaptı bakalım hükümetten nasıl bir karşılık gelecek kapışmayı kaçırmamak için ön sıralardan bilet ayırttık..!

Bu işin böyle olacağı aslında en başında belliydi sen bu kadar taviz verirsen,kapıları açarsan adam devlet içinde kendi devletini kurar ve günü gelipte devletle ters düştüğünde zaten önceden takip ettiği yolsuzluk vs gibi suçları kamuoyuna tezgahlar..!

Başa kim geçerse geçsin yolsuzluk kaçınılmazdır en küçük bir işyerinde bile yönetici ayrı çalışan ayrı çalıyorsa devlet içinde ağababası yapılır. Devlet kendini koruyup örtbas eder lakin devletin içinde köstebekler varsa birgün ansızın hortlatıverirler :evet:

Cihannur 12-22-2013 21:15

Gülen Cemaati'nden bazılarının yapmış oldukları önemli bir hatayı bir fıkrayı misal alarak anlatayım.

Temel kamyon şoförüymüş. Bir gün kamyonu ile yokuş aşağı inerken freninin patladığını farketmiş. İleriye doğru batığında da yolun ikiye ayrıldığını görmüş. Bir tarafta pazar kuruluymuş ve yüzlerce insan alışveriş yapıyormuş. Diğer tarafta ise küçük bir çocuk yolun ortasında oyun oynamaktaymış. Temel çok hızlı bir şekilde düşünerek, "Pazar yerune çirersem pi sürü insan ölür en eyisu çocigu ezeyüm." demiş.

Ertesi gün gazetelerde şöyle bir başlık: "Pazara giren kamyon dehşet saçtı: 150 ölü."

Temel'e sormuşlar:

- Sende hiç kafa yok mu? Bu kadar insanı ezeceğine bari çocuğu ezseydin.

Temel cevap vermiş:

- Ula siz benu salak mi sandunuz? Bunu ben de düşündüm... Tabii ki çocuğu ezecektim; ama çocuk pazara doğri koşunca ben ne yapayım?

Gülen Cemaati eski dönemlerde, Gülen Cemaati'nin mensuplarının devlet içinde örgütlenerek yerleşmelerini, böylelikle devletin; dinsizlere, solculara, komünistlere kalmamasını düşünmüş ve buna göre organize olmuş olabilir. Ama günümüzde artık o paradigma değişti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni şu an dindar ağırlıklı merkez sağ parti olan AK Parti yönetiyor ve dindarlar artık devlette her yerdeler Allah'a şükürler olsun ve bu durum devam edecek inşaallah. Gülen Cemaati'nin, yukarıdaki fıkrada Temel'in yaptığı yanlış gibi yaparak, dindarlar devlette yerleşmişlerken hâlâ eski paradigmaya göre hareket edip, biz Gülen Cemaati olarak mutlaka devlette yerleşmeliyiz anlayışında devam etmesi doğru olmaz.

Gülen Cemaati'nin paradigma değişikliği yapması ve şöyle bir paradigmaya geçmesi gerekiyor: Dindarlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yönetmektedirler ve dindarlar devletin içinde yerleşmiş durumdadırlar; bu yüzden biz Gülen Cemaati olarak artık devletin içinde yerleşmesek de olabilir.

manifesto 12-23-2013 00:28

Yapılan yorumların hiç birisi bakanların rüşvet ile iş görmesini milyonluk hediyeler almasını para baronları ile iş tutmasını haklı çıkarmıyor

Akbursa 12-23-2013 00:36

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...54794955_n.jpg

manifesto 12-23-2013 00:41

Kur'an da karşılıklı lanetleşme yani Mübahele

“Artık sana gelen bunca İlimden sonra, onun hakkında seninle çekişip-tartışmalara girişirlerse de ki: Gelin, oğullarımızı ve oğullarınızı, kadınlarımızı ve kadınlarınızı, kendimizi ve kendinizi çağıralım; sonra karşılıklı lanetleşelim de Allah’ın lanetini yalancıların üzerine kılalım.” (Al-i İmran-61)

Isikveren 12-23-2013 06:34

Bu bir alintidir
Demekki bir tek ben düsünmüyorum böyle...

Alıntı:

Müslümanları katledenlere sesi çıkmayan Fethullah Gülen beddua ediyor
Filistin’de bebekler ölürken, Irak ve Afganistan Amerika tarafından işgal edilirken, Mavi Marmara’da 9 Müslüman şehit edilirken (Şehit diyemeyiz otoriteden izin almalıydılar diyen), Arakan’da Budistler tarafından Müslümanlar yakılırken sesi çıkmayan Fethullah Gülen Dershanelerine dokunanlara ve eleştirenlere BEDDUA ÜZERİNE BEDDUA EDİYOR

Fethullah Gülen, bedduasına başlarken “Dinin ruhuna aykırı bir şey yapmışlarsa Kuran’a, sünnete aykırıysa” diyor.. Dinler arası diyaloğun ve bu alanda gerek gazetelerinin gerek televizyonlarının yaptıkları meydandadır. Kur’an ve sünnete ters olan bu hareketler de demek ki beddualıktı..

Ayrıca bazı kimseler “Fethulalh Gülen’in hiçbir şeyden habersiz olduğu, çevresinin yaptığını” söylüyorlar. Videoda da gördüğünüz üzere Gülen, twitter’de yazılan yorumlardan bile haberdardır ve takip ediyor.

Şu iyice anlaşılmıştır ki, Hüseyin Gülerce’nin de dediği gibi bu hareket İslami bir hareket değil, Kadir Mısıroğlu’nun teşhis ettiği gibi bir holding hareketidir…

Dünyada Müslümanlara bunca zulümler yapılırken sessiz kalanların, kendi menfaatlerine dokunulduğu zaman bin türlü bedduaya sarılması bunun en büyük göstergelerinden biridir.

Ekinoks 12-23-2013 10:17

Alıntı:

manifesto Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1043644)
Yapılan yorumların hiç birisi bakanların rüşvet ile iş görmesini milyonluk hediyeler almasını para baronları ile iş tutmasını haklı çıkarmıyor

Milyon doları çalan fethullah gülendir. 950 milyon dolarlık serveti ile dünyada hiç çalışmadan bu servete ulaşabilen tek insan gülendir. Siz kendi yapılanmanızın hırsızlıklarını rüşvetlerini ortaya atmaktan korkarken adamlar çocuklarını ceza evine verip hüküm bekliyorlar.

Lideriniz gibi pişkin ve ihanete meraklısınız

Ekinoks 12-23-2013 10:21

Alıntı:

manifesto Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1043647)
Kur'an da karşılıklı lanetleşme yani Mübahele

“Artık sana gelen bunca İlimden sonra, onun hakkında seninle çekişip-tartışmalara girişirlerse de ki: Gelin, oğullarımızı ve oğullarınızı, kadınlarımızı ve kadınlarınızı, kendimizi ve kendinizi çağıralım; sonra karşılıklı lanetleşelim de Allah’ın lanetini yalancıların üzerine kılalım.” (Al-i İmran-61)

Fethullah gülen ilimi öğrenmişmiki ? Ne ilim biliyorki o? Said-i Nursi k.s hazretlerinin kitaplarını okuyan her insan adam olsaydı gülen yapılanması bu haldemi olurdu?

Peygamber ilan etmeyesiniz gülen denen vatikanlıyı? Peygamberin kafirlere ettiği bedduayı eden gülen, onu haklı çıkarmaya çalışan yapılanma elemanı.

Körler sağırlar birbirini ağırlar

Ekinoks 12-23-2013 10:38

Alıntı:

Akbursa Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1043646)

Bizler lanet etmeyiz, laneti dilinden düşürmeyenler cahiller,kafirler ve dinsizlerdir.
Müslümanın birinci önceliği hidayet dilemektir.
İkinci önceliği hidayet dilemektir.
Üçüncü önceliği hidayet dilemektir.

Gülen yapılanmasına bağlı olanların forumdan ihraç edilmesini çok isterim. Yoksa biz burada ülke ile ilgili konuşacağımıza, gülenin başlattığı hristiyanlaştırma çalışmalarını desteklemiş olacağız.

mplatcs 12-23-2013 11:06

Aslinda bu konuya en guzel cevabi Kadir Misiroglu vermistir: 'Fethullah Gulen in arkasinda oyle adamlar var ki, Gulen hac takin dese takacaklar'. Bu aslinda sadece Gulen icin degil bir grubun lideri konulundan ki bircok kisi icin gecerlidir. Bu denli teslimiyet Allah (cc), Peygamber (sav) ve Kur'an disindan hicbir konu ve kisi icin uygun degildir. Herkesin hata yapma payi vardi, Gulen de hata yapar. Soru su: peki Gulen sadece hata mi yapmistir?

Buna ise cok guzel bir cevabi, Ihsan Senocak adli bir hoca sohbetinde vermistir zaten. Lutfen 20 dakikanizi ayirip izleyin: http://www.youtube.com/watch?v=9Zs6lkqrCyI . Eger hocamiza yapmadigi ve soylemedigi bir seyi isnat ediyor, iftira atiyor, hocamizin yaptigi hersey dogru diyorsaniz birsey demem mumkun degil. Cevapta vermeye gerek yok boyle bir insana. Bu durumu ben bir konuyu Islam i baz alarak bir hristiyana anlatmaya benzetiyorum. Sen karsi tarafin bastan kabul etmedigi birseyi baz alip tartisma acarsan o konu bir yere varmaz zaten.

Gulen i savunan arkadaslar olaylara Gulen cercevesinden degilde bir Musluman cervecesinden bakacak olursa dustukleri hatanin/hatalarin farkina varacaklardir.

Daha dune kadar Zaman ve Bugun gazeteleri Erdogan i ovmuyorlar miydi? Evet. Niye peki bugun (yani bir suredir) birakin tarafsiz davranmayi, karsi duruyorlar? Biri bana soylesin. Bu hukumeti ovdukleri zamanda da surekli hukumete karsi, YOLSUZLUK-RUSVET DAHIL, haberler cikiyordu farkli basin-yayin organlarinda. O zaman niye boyle bagirmadilar? Today's Zaman niye Zaman ve Bugun un ic basindan cesaret edemedigi seyleri yazmaya baslamisti daha onceden. Once disarisi hazirlandi simdi iceriye gecildi.

Insanin delikanlisi, karakterlisi en azindan tutarlisi makbuldur. Islam nazarinda en kotu Musluman en iyi Hristiyan dan evladir (iman oldugundan) ama kisisel olarak, dunyevi acisidan bu belirttigim ozelliklerde ki kisiler benim icin daha makbuldur. Ornek mi, Cumhuriyet gastesi (!). Adamlar 10 sene once de bu hukumet karsitiydilar, bugun de. Her ne kadar surekli iftira ediyorlarsa da tutarli bir cizgideler. Zaman ve Bugun ne yapiyor. Ne oldu da gorusleri 180 derece degisti? Birisi bana bunun mantiki olarak aciklasin. Bunun en guzel misali en son yaptiklari KARDESLIK reklami. Adamlar devlete karsi gelen, milletin malini yagmalayan, ulkede huzur kaciran adamlarla karder olmuslar, alni secdeli, Musluman bir adama yani Recep Tayyip Erdogan a tahammul dahi edemiyorlar.

Herseyi gectim bu Gulen i savunlara tek ve basit bir soru soruyorum. Bu Gulen in aslinda eskiden beri bilinen, fakat bu gunlerde operasyon uzerine tekrar popular olan "gerekirse hakimi de kirala" lafi nedir? Bu kadar duzgun, hakki savunan bir grup kendi menfaatini korumak icin boyle bir sey yapar mi? Bu su demek aslinda: sonuca ulasmak icin hersey mubahtir o da Machievelli kafasina denk gelir. Gerekirse takiyye yapin, gerekirse uc kagit onemli degil demektir. Yolsuzluklar, hak-hukuk konusunda bu kadar hassas olan :) Zaman, Bugun ve STV bu konuya deginsinler ben Gulen hakkinda tek laf etmeyecegim.

Gecenlerde doldurmuslar CHP lileri konusturuyorlar. Konusulan ne yolsuzluk. Peki bu STV ne den Sarigul hakkinda boyle programlar yapmaz, yapamaz? Adamin kendi genel baskani sen yolsuzluk yaptin, 70 sayfalik dosya elimde diyordu daha dune kadar. Ne oldu, ne degisti? Izmir de Aziz Kocaoglu benzer isnatlardan 200 sene ile yargilaniyor. O kadar yolsuzluk karsiti adamlarsiniz bunlari da tartisin ama bugun (yani Ak Parti ye bu kadar saldiriyorlarken).

Ayrica bu kadar duzgun ve hakki savunan adamlarsa, daha ortada netlesmis bir suc yok. Ak Parti nin adi yok. Kimler var 3 bakan in cocuklari var. Biraz insafli olun biraz Musluman olun. Hz. Peygamber (sav), kendine gelip zina yaptigini soyleyen kadina bile sen yapmamissindir diyor. Hadi bakalim bu STV, Zaman ve Bugun Hz. Peygamber yanlis yapmis desin. Takiye yapmis desin. Hasa Allah (cc) nin buyrugu disinda hareket etmis desin. Ama sizin o cok begendiginiz STV, Zaman ve Bugun e bakarsan birakin bakan cocuklarini Hukumet toptan suclu. Nasil oluyor bu? Birisi cikip bunu Islamiyet acisindan aciklasin bana. He diyorlar, yok yetimin hakkiymis, suymus buymus. Merak etmesinler biz o ISLAMI OLMADIKLARINI acikladiklari gruptan cok Islam iyete bagli insanlariz. O kadar yetim hakkiyla ilgilenseydiler, bugun SARIGUL hakkinda program yaparlardi. Ama yapamazlar, cunku emir buyuk yerden...

Zaman dan zaten acikladilar, hizmet haraketi Islam i bir hareket degildir diye. Dershanerler de bu hareketin onemli bir parcasi. O dershaneler hem para hem de murid (bildigimiz Murid degil ;) ) kaynagi. Bunlarin kurumasini istemiyor dogal olarak. Peki Islam i bir haraket degilse nedir, tabi ki holding haraketidir. Bankasi var, gazeteleri var, TV si var, okullari var, cesitli kollarda calisan sirketleri var. Var oglu var. Boyle bir yapiya is hayatinda holding denilebilir baska da birsey degil.

Diyelim ki hukumet bu grubu haksiz sekilde hedef aldi, yok etmek istedi falan filan (cemaat demiyorum, cunku cemaat ummetten gelir, bunlarin Islam i olmamalari nedeniyle bu ifadegi kullanmak dogru degildir). Gercek bir Musluman in tepkisi ne olmali boyle bir durumda. Basortu meselesini cozen, Imam Hatip lere kolayliklar getiren, Kuran Kuraslar in yayginlasmasini saglayan, okullara Kuran dersi koyan, kisacasi Islam a bu kadar faydasi olan bir hukumete karsi bir Musluman in tepkisi ne olmali? Suleyman Efendi Demokrat Parti zamaninda iceri atiliyor. Ciktiktan sonra cemaatine ne diyor peki? Bakin, bu adamlar bana haksizlik yaptilar, beni iceri attilar. Ama sakin Demokrat Parti ye karsi bir girisim icerisinden bulunmayin. Bu durum her ne kadar benim kisisel olarak zararima gelmis olsa da DP ummmetin yararinadir. Yani diyor ki ummetin menfaati benden onemlidir. Gulen se diyorki bizim grubun menfaati ummetten onemlidir. Ee daha neyin tartismasi bu.

Demek istedigim olay tamamiyle cikar iliskilerine dayali. Gulen grubu dun menfaatini Ak Parti de gordugu icin destekliyordu, bugun menfaaati CHP de oldugu icin onlari destekliyor. Sarigul un Agustos 2012 tarihinde aday olursam Gulen grubu beni destekleyecekler laflari bosuna degil. Gulen in bu kadar cok sevenler KOC lara baksinlar. Soruyoum bu Gulen severlere, KOC neden Ak Parti den bu kadar nefret ediyor? Sebebi KOC Islam dusmani oldugu icin falan degil, faiz musluklari kisildigi icin. Hesap ortada eger 2002 de ki ortam olsaydi, bu 11 senede sirf faize 642 milyon TL odenecekti. Yani Ak Parti KOC un menfaati ne dokuntugu icin karsi, istedikleri faizi alamadiklari icin karsi. Bu duruma her ne kadar ulke adina karsi olsam da haraketlerini mantiki cerceve de anlamli goruyorum. Diyorlar ki KOC un menfaati milletin menfaatinin ustundedir. O zaman Ak Parti ye hayir. Gulen de bunu yapiyor iste. Ak Parti menfaatime karsi, madem bizim menfaatimiz ummetin menfaatinden onde o zaman vuralim bunlara.

O Ak Parti dusmani Gulen sevdalisi arkadas, yok Zaman sunlari yazdi yok bunlari yazdi hepsi dogru cikti demis. Piskinlige bakarmisiniz. Bu demektir ki Gulen in Ak Parti dahil her yerde adami var. Istedigi zaman, istedigi yerden istedigi sekilde bilgi, belge alabiliyor. Hizmete bakin hizmete. SUKUR :) ler olsun bir tanesi Ak Parti yi birakti.

Bugun yolsuzluktan dem vuran adamlara soyluyorum. Ali Babacan acikladi, Halkbank yaklasik 1.6 milyon TL deger kaybetmis. Bu deger kaybi salt gozaltina alinmalar oldugu icin olmadi. Bu Ak Parti karsiti basin-yayin organlari nedeniyle oldu cogunlugu. Hep kotulersen piyasa da cevap verir. Ee diyelim bu bahsi gecen herkes yolsuzluga karisti, bir suru para caldilar. Peki bu 1.6 milyon TL nereye gitti? Acaba ZAMAN ve BUGUN bunu sorgulayabilecek mi?

Yani diyegecim, Gulen i seven, hakli bulan, pesinden gitmeye devam eden insanlar lutfen islerine ISLAM i karistirmasinlar. Desinler ki bu hukumet bize zarar veriyor, o yuzden karsi cephedeyiz. Bu kadar zormu delikanli olmak?

Son olarak o muhtesem Islam Alimi (!) Gulen in 1400 senelik Islam tarihinde hicbir sapik firka da gorulmemis Hristiyan bir erkekle Musluman bir kadinin nikah merasimini buyuk bir olay olarak sunan, diyalogun en onemli adimi olarak gosteren ZAMAN ve STV nin yaptigi, Gulen in organize ettigi haberle sizleri basbasa birakiyorum. (Bu arada haberin basligi burada var: http://arsiv.zaman.com.tr/2000/04/15/ ve haberin asil sayfasi burasi: http://arsiv.zaman.com.tr/2000/04/15/guncel/2.html . Ancak Cubbeli Ahmet Hoca nin reddiyelerinden sonra Huseyin Gulerce korkudan kaldirtti haberi arsivden !!!)

IZLEYIN: http://www.youtube.com/watch?v=BlpKfbtOlSs

manifesto 12-23-2013 13:55

Alıntı:

Ekinoks Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1043699)
Milyon doları çalan fethullah gülendir. 950 milyon dolarlık serveti ile dünyada hiç çalışmadan bu servete ulaşabilen tek insan gülendir. Siz kendi yapılanmanızın hırsızlıklarını rüşvetlerini ortaya atmaktan korkarken adamlar çocuklarını ceza evine verip hüküm bekliyorlar.

Lideriniz gibi pişkin ve ihanete meraklısınız

Zeka seviyesi işte bu kadar :)
Çaresizlik insanı neler söylemek zorunda bırakıyor
Gülen'in 950 milyon dolarlık serveti nerede
Hani insafı vicdanı geçtik bari utanmanız olsun
Okullar yurtlar dershaneler milletin hizmetin
Bir vakıf okul açmış ise bu Gülen'in malı mı oluyor
Yani iyice çaresizleştiniz

Bu insanlar iftiraları camiaya kara çalmayı şimdiye kadar kendileri eleştiriyordu
Şimdiden sonra artık Allah'a havale ediyorlar
O işini kusursuz görecektir bundan şüphemiz yok
Yer yüzünü bir mescit yapıp bütün insanlara İslam'ın evrensel mesajını götürmeye ahd etmiş fedakar insanlara kara çalanlar iftira atanlar Allah onların defterini dürmeye şüphesiz muktedirdir

Ekinoks 12-23-2013 14:18

Alıntı:

manifesto Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1043730)

Zeka seviyesi işte bu kadar :)
Çaresizlik insanı neler söylemek zorunda bırakıyor
Gülen'in 950 milyon dolarlık serveti nerede
Hani insafı vicdanı geçtik bari utanmanız olsun
Okullar yurtlar dershaneler milletin hizmetin
Bir vakıf okul açmış ise bu Gülen'in malı mı oluyor
Yani iyice çaresizleştiniz

Bu insanlar iftiraları camiaya kara çalmayı şimdiye kadar kendileri eleştiriyordu
Şimdiden sonra artık Allah'a havale ediyorlar
O işini kusursuz görecektir bundan şüphemiz yok
Yer yüzünü bir mescit yapıp bütün insanlara İslam'ın evrensel mesajını götürmeye ahd etmiş fedakar insanlara kara çalanlar iftira atanlar Allah onların defterini dürmeye şüphesiz muktedirdir

Hangi milletin hangi hizmetin? Siz haftalardır iftira atıyorsunuz hiç sorun olmuyor?

Okullar hizmetinse birazda hizmetten faydalananlar konuşsunlar gülen avurtlarını yırtacağına. Hizmetinmişte bilmem neymiş varmı böyle yalan?

Recep Alkan 12-23-2013 14:25

Kimsenin kişisel serveti yada kazançları beni ilgilendirmez.

Beni ilgilendiren konu, dinimizin cemaat liderlerinden bir tanesinin hiçbir konuda olmadığı kadar bu konuya müdahil olması, devam eden günlerde ise beddualar ile insanların karşısına çıkmasıdır...

Dün hakim satın alacaksınız diyen bir insanın bugün yolsuzluk yapanlara beddular ile ah etmesi beni üzen konu.

Söylenecek çok şey var, ama Başbakanın dediği gibi susmak en iyisi. Rabbim'in gözünde kimin değerli olduğu bilinmez...

Ama bizim için Başbakanımız hepsinden daha değerli...

mplatcs 12-23-2013 14:41

Arkadaslar buradan bir uyari yapayim, ozellikle Musluman im diyen arkadaslara.

Insanlar asiri sevgileri ya da kinleri nedeniyle yanlis yapabiliyorlar. Kinle alakali olarak, insanlara iftira atip, haklarinda yanlis konusabiliyorlar. Bu da kul hakkina giriyor. Bu cok tehlikeli.

Gulen in Turkiye nin basina bela olmus biri oldugunu, kendi sozleri ve ona bagli kuruluslarin agzindan yukarida yazdim. Yani sagda solda konusulanlara bakarak degil. Ona bakilirsa bugun hakkinda kotu bir soz soylenmemis, taninmis bir insan yoktur. Hz. Peygamber (sav) hakkinda bile bir cok iftira atilmistir. O yuzden her soylenene inanmamak gerekir.

Demem o ki bir insana karsisiniz diye, ona karsi belli belirsiz ne duyduysaniz soylenemez, kisiler bu sekilde itham edilemez. Bir arkadas belli ki kizginlik uzerine bir yerden duydugu rakamlari paylasmis, Gulen su kadar para caldi diye. Her ne kadar Gulen i tasvip etmesem de kesin bilgi, belge ve acik beyanlar olmadikca boyle ifadeler kullanmak kul hakkina girer. Karsida ki istersen dunyanin en zalim insani olsun bu boyledir. Eger bir adamin 100 sopa cezasi var da sen 101 sopa atayim dersen, haksizlik etmis olursun. Boyle seylerde Musluman lara yakismaz.

Ekinoks 12-23-2013 14:52

Alıntı:

mplatcs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1043739)
Arkadaslar buradan bir uyari yapayim, ozellikle Musluman im diyen arkadaslara.

Insanlar asiri sevgileri ya da kinleri nedeniyle yanlis yapabiliyorlar. Kinle alakali olarak, insanlara iftira atip, haklarinda yanlis konusabiliyorlar. Bu da kul hakkina giriyor. Bu cok tehlikeli.

Gulen in Turkiye nin basina bela olmus biri oldugunu, kendi sozleri ve ona bagli kuruluslarin agzindan yukarida yazdim. Yani sagda solda konusulanlara bakarak degil. Ona bakilirsa bugun hakkinda kotu bir soz soylenmemis, taninmis bir insan yoktur. Hz. Peygamber (sav) hakkinda bile bir cok iftira atilmistir. O yuzden her soylenene inanmamak gerekir.

Demem o ki bir insana karsisiniz diye, ona karsi belli belirsiz ne duyduysaniz soylenemez, kisiler bu sekilde itham edilemez. Bir arkadas belli ki kizginlik uzerine bir yerden duydugu rakamlari paylasmis, Gulen su kadar para caldi diye. Her ne kadar Gulen i tasvip etmesem de kesin bilgi, belge ve acik beyanlar olmadikca boyle ifadeler kullanmak kul hakkina girer. Karsida ki istersen dunyanin en zalim insani olsun bu boyledir. Eger bir adamin 100 sopa cezasi var da sen 101 sopa atayim dersen, haksizlik etmis olursun. Boyle seylerde Musluman lara yakismaz.

10001 sopaya razıyım.

Eğer bu paralar ve dersanelerin kazandıkları ve gülen yapılanmasının kazandıklarının harcama yetkisi gülende ise, cemaatten biri bana 50bin$ ver dediğinde gülen bu parayı vermiyorsa, para gülenin tekelinde demektir.

papa almanyadan,sevan nişanyan türkiyeden Hz Peygamber s.a.v hazretlerine ve müslümanlara hakaret ediyorsa
suriyede,myanmarda ve diğer yerlerde müslümanlar katlediliyorsa

DİNLER ARASI DİYALOG YALANINA rağmen gülen, bağlılarını arkasına alıp o illerde savaşmıyor, yada vatikana ''ulan it sen bana dinler arası diyalog diyerek söz verdin peki bunlar ne'' diyemiyorsa

Dünyada katledilen her Müslümanın vefatında Dİnler arası diyalog mimarlarının parmağı vardır.

Varsa yazdıklarımızda iftira buyurun gelin.

mplatcs 12-23-2013 15:05

Alıntı:

Ekinoks Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1043743)
10001 sopaya razıyım.

Eğer bu paralar ve dersanelerin kazandıkları ve gülen yapılanmasının kazandıklarının harcama yetkisi gülende ise, cemaatten biri bana 50bin$ ver dediğinde gülen bu parayı vermiyorsa, para gülenin tekelinde demektir.

papa almanyadan,sevan nişanyan türkiyeden Hz Peygamber s.a.v hazretlerine ve müslümanlara hakaret ediyorsa
suriyede,myanmarda ve diğer yerlerde müslümanlar katlediliyorsa

DİNLER ARASI DİYALOG YALANINA rağmen gülen, bağlılarını arkasına alıp o illerde savaşmıyor, yada vatikana ''ulan it sen bana dinler arası diyalog diyerek söz verdin peki bunlar ne'' diyemiyorsa

Dünyada katledilen her Müslümanın vefatında Dİnler arası diyalog mimarlarının parmağı vardır.

Varsa yazdıklarımızda iftira buyurun gelin.

Ekinoks, soylediklerin genel itibariyle dogru fakat Gulen su kadar para caldi gibi konusmak pek dogru olmaz. Bugun Gulen e bagli basin-yayin kuruluslari benzer laflari Basbakanimiz ve Ak Parti icin soyluyorlar. Bu sekilde konursak, baskasi da Zaman dan Bugun den STV den alinti yapip benzer seyleri soyleme hakkini gorur kendinde.

Eger elinde net bilgi, belge varsa zaten kimse sana birsey diyemez. Cunku soyledigin o zaman hakikattir. He simdi senin de dedigin gibi gudumunde olan sirketlerin degerlerini, gelirlerini alt alta koyup Gulen in su kadar maddi kontrol gucu var diyebilirsin. Herhalde buna pek kimse karsi cikmaz. En fazla bu sirketlerin Gulen le alakasi yoktur diyenler cikabilir.

Ekinoks 12-23-2013 15:35

Alıntı:

mplatcs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1043745)
Ekinoks, soylediklerin genel itibariyle dogru fakat Gulen su kadar para caldi gibi konusmak pek dogru olmaz. Bugun Gulen e bagli basin-yayin kuruluslari benzer laflari Basbakanimiz ve Ak Parti icin soyluyorlar. Bu sekilde konursak, baskasi da Zaman dan Bugun den STV den alinti yapip benzer seyleri soyleme hakkini gorur kendinde.

Eger elinde net bilgi, belge varsa zaten kimse sana birsey diyemez. Cunku soyledigin o zaman hakikattir. He simdi senin de dedigin gibi gudumunde olan sirketlerin degerlerini, gelirlerini alt alta koyup Gulen in su kadar maddi kontrol gucu var diyebilirsin. Herhalde buna pek kimse karsi cikmaz. En fazla bu sirketlerin Gulen le alakasi yoktur diyenler cikabilir.

Her kim ne iddiada bulunuyorsa gelsin açıklaması bizde mevcuttur.
Altından kalkamayacağımız yükün altına girenlerden değiliz.
Verdiğim paranın hesabını sorduğumda yanıt ''hizmete gitti'' ise
Hizmet kavramı tüm Müslümanlara ait iken sadece gülen yapılanması faydalanabiliyorsa

Her ne kadar bağlıları bunun montaj olduğunu iddia etsede, hakim savcı kiralanarak insanlar tazminat davalarına mahkum ediliyorsa ki gülen videolarında bunu açık olarak ifade ediyor. Bu daha kötüdür, tuzak kurarak gasp etmektir, hemde dini duyguları sömürerek zimmetine para geçirmektir.

Gülenin tazminat davalarından kazandığı paraların yayınlandığı bir liste hazırlasınlar iftirayı çarpsınlar yüzümüze olmazmı?

Devletten hizmet adı altında kazandıkları paraları listelesinler olmazmı?

Adı hizmet yada her ne ise, kim bukadar büyük bir paraya sahip olsaydı, hükümet'' Özel okul olun'' dediğinde ''hay hay alnımız ak başımız dik nasıl diyorlarsa öyle yaparız'' demeliydi.

Kayıtsız, evlerde ve iş yeri altındaki özel katlarda dersane açarak para kazanmak vergi kaçırmaktır.

Büyük alimler zamanında bu ülkede İslam için çalıştıkları konusunda tutuklanmış mahkum edilmiştir, gülen gibi amerikaya kaçmadılar.

Bu bağlamda eğer gülen 1 lira dahi vergi kaçırmışsa hırsızlık yapmıştır, bu hırsızlığı meşrulaştırmaz fakat gülen gibi arkasında yüzbinlerin olduğu islam aliminin yapmaması gereken bir iştir.

Vergi kaçırmak hırsızlıktır. Devletin kanunlarına uymak islam esaslarındandır.

mplatcs 12-23-2013 15:52

Alıntı:

Ekinoks Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1043748)
Her kim ne iddiada bulunuyorsa gelsin açıklaması bizde mevcuttur.
Altından kalkamayacağımız yükün altına girenlerden değiliz.
Verdiğim paranın hesabını sorduğumda yanıt ''hizmete gitti'' ise
Hizmet kavramı tüm Müslümanlara ait iken sadece gülen yapılanması faydalanabiliyorsa

Her ne kadar bağlıları bunun montaj olduğunu iddia etsede, hakim savcı kiralanarak insanlar tazminat davalarına mahkum ediliyorsa ki gülen videolarında bunu açık olarak ifade ediyor. Bu daha kötüdür, tuzak kurarak gasp etmektir, hemde dini duyguları sömürerek zimmetine para geçirmektir.

Gülenin tazminat davalarından kazandığı paraların yayınlandığı bir liste hazırlasınlar iftirayı çarpsınlar yüzümüze olmazmı?

Devletten hizmet adı altında kazandıkları paraları listelesinler olmazmı?

Adı hizmet yada her ne ise, kim bukadar büyük bir paraya sahip olsaydı, hükümet'' Özel okul olun'' dediğinde ''hay hay alnımız ak başımız dik nasıl diyorlarsa öyle yaparız'' demeliydi.

Kayıtsız, evlerde ve iş yeri altındaki özel katlarda dersane açarak para kazanmak vergi kaçırmaktır.

Büyük alimler zamanında bu ülkede İslam için çalıştıkları konusunda tutuklanmış mahkum edilmiştir, gülen gibi amerikaya kaçmadılar.

Bu bağlamda eğer gülen 1 lira dahi vergi kaçırmışsa hırsızlık yapmıştır, bu hırsızlığı meşrulaştırmaz fakat gülen gibi arkasında yüzbinlerin olduğu islam aliminin yapmaması gereken bir iştir. Bu bağlamda

Vergi kaçırmak hırsızlıktır. Devletin kanunlarına uymak islam esaslarındandır.

Belki tam anlatamadim ekinoks. Genel dediklerinde bir sorun yok zaten. Sadece ozele indiginde belirli belge ve bilgilere dayali konusmak lazim, dedigim bu. Mesela, kayitsiz bircok dershane acilmis ve buralardan para kazanilmis, fakat vergisi verilmemis demissin. Tabi ki boyle bir durum varsa bunun vergi kacirmis olmaktan baska hicbir aciklamasi olamaz. Bu da hirsizligin yaninda kul hakki demektir ki, altindan kalkmak zor is. Buna dair net bir bilgi ya da belge var mi? Eger varsa acikla ki herkes bilsin. Yok kulagina gelen, biryerlerden duydugun seylerse, dogru dahi olsa bunlari soylemenin, anlatmanin bir faydasi yok. Cunku kaniti yok. Eger yanlissa, kul hakkina girer, dedigim bu.

Bunu biraz beddua meselesine benzetiyorum. Beddua yi hakedene yaparsan gider ama hak etmeyen birine yaparsan sana geri doner. Yani insanin kendini zarara sokmasina gerek yok. Gulen hakkinda bilgili, belgeli bir cok olay var zaten...

Ekinoks 12-23-2013 15:57

Alıntı:

mplatcs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1043749)
Belki tam anlatamadim ekinoks. Genel dediklerinde bir sorun yok zaten. Sadece ozele indiginde belirli belge ve bilgilere dayali konusmak lazim, dedigim bu. Mesela, kayitsiz bircok dershane acilmis ve buralardan para kazanilmis, fakat vergisi verilmemis demissin. Tabi ki boyle bir durum varsa bunun vergi kacirmis olmaktan baska hicbir aciklamasi olamaz. Bu da hirsizligin yaninda kul hakki demektir ki, altindan kalkmak zor is. Buna dair net bir bilgi ya da belge var mi? Eger varsa acikla ki herkes bilsin. Yok kulagina gelen, biryerlerden duydugun seylerse, dogru dahi olsa bunlari soylemenin, anlatmanin bir faydasi yok. Cunku kaniti yok. Eger yanlissa, kul hakkina girer, dedigim bu.

Bunu biraz beddua meselesine benzetiyorum. Beddua yi hakedene yaparsan gider ama hak etmeyen birine yaparsan sana geri doner. Yani insanin kendini zarara sokmasina gerek yok. Gulen hakkinda bilgili, belgeli bir cok olay var zaten...

Başbakanın sözleri benim için senettir. 11 yıldır delilsiz konuştuğuna şahit olmadık

mplatcs 12-23-2013 16:10

Alıntı:

Ekinoks Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1043750)
Başbakanın sözleri benim için senettir. 11 yıldır delilsiz konuştuğuna şahit olmadık

Eyvallah, bende basbakanimiza inanirim ama dedigin vergi meselesiyle ilgili net bir konusmasini hatirlamiyorum ben. Acikcasi son zamanlarda konusmalarini tam izleyemedim, sadece haberlerde gecen kisa metinleri biliyorum. O yuzden haberim yok boyle bir ifadeden.

Ekinoks 12-23-2013 16:15

Alıntı:

mplatcs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1043754)
Eyvallah, bende basbakanimiza inanirim ama dedigin vergi meselesiyle ilgili net bir konusmasini hatirlamiyorum ben. Acikcasi son zamanlarda konusmalarini tam izleyemedim, sadece haberlerde gecen kisa metinleri biliyorum. O yuzden haberim yok boyle bir ifadeden.

Bu olaylar ilk başladığında yaptığı konuşmanın içindeydi.

manifesto 12-23-2013 16:17

Gülen hırsızlar haramiler rüşvetçiler için ettiği bedduanın aynısını PKK'ya da etmiş

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Ekinoks 12-23-2013 16:22

Alıntı:

manifesto Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1043758)
Gülen hırsızlar haramiler rüşvetçiler için ettiği bedduanın aynısını PKK'ya da etmiş

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

eee bu bedduayı meşrulaştırmanın bir yolumu?

pkk içinde yer alıp kandırılarak dağa çıkan müslümanlar ne olacak?

http://www.youtube.com/watch?v=l-3R8VxDLog

bu videodaki konuşmasından sonra dinler arası diyalog dediği saçmalık için ayaklarına gittiği vatikana etsin?

Afganistanda müslümanları katleden amerikayada etsin bu saatten sonra?

Ekinoks 12-23-2013 16:51

Sizin tabirinizle Kürtlerin alayı bu bedduaya mazhar oluyor çünkü % 70 i pkk ya destek veriyor. O kürtlerin içinde öyle çocuklar varki konuştukları zaman insanlar irşad olur ve o çocuklar 50 Fethullah güleni sol cebinden çıkarır

mplatcs 12-23-2013 17:02

manifesto ben Ak Parti basladigindan beri oyumu kesintisiz onlara veriyorum. Gelecek secimde de kismetse onlara verecegim. Ama benim meselem Ak Parti meselesi falan degil. Bugun Ak Parti olur yarin baska parti. Benim meselem Islam meselesi. O yuzden dediklerimi Ak Parti yi gonul veren biri olarak degil de bir Musluman olarak dinlemeni rica ediyorum.

Internete bak Gulen in oyle konusmalari var ki, ne Musluman mis dersin. Turkiye nin en karisik donemlerinde cesurca konusmus bir adam. Zaten o yuzden cevresine o kadar adam toplandi. Yoksa kimse kasi gozu icin yanina gitmedi. Biraz Islam la alakasi olan her Turk vatandasinin bu durumdan haberi vardir. Yani kimsenin bunu inkar ettigi yok. Eden olsa bile anlami yok cunku ses ve video kayitlari ortada. Olmadi o zamanlardan yasayan, sozune guvenilir sahitler var.

Ama ne olduysa zamanla isler degismeye basladi. Islam i olarak baslayan haraket holding hareketine donustu. Zaten Huseyin Gulerce bu hareket Islam i degildir diye kendisi soyledi, ben uydurmuyorum bunu. Bence once bunu kabul et. Neden holding oldugunu da yukarida ki yazimda acikladim. Tabi ki bahsi gecen sirket ve kuruluslarin hicbiri Gulen in degil ama kimseyi kandirmaya calismanin manasi yok.

Ben hep dua ederken, Allah (cc) hayirlisi degilse vermesin, olmasin demeye dikkat ediyorum dua sonunda. Bazi seyler bazi insanlara iyi gelmez. Guc, para, taraftar cok problemi seylerdir. Kontrol edemezsen yoldan cikarsin. Birak Gulen i koskoca sahabe. Peygamber Efendimiz (sav) le yuzyuz gorusen, surekli konusan bir insan, Efendimiz e gelip ben zengin olmak istiyorum der. Neyse sonra o kisi zengin olur, koyun suruleri edinir. Zamanla camiden uzaklasir. Sonra birgun zekat istemeye geldiklerinde bu parayi ben calisip kazandim, size ne oluyor der zekat vermeden insanlari geri gonderir. Yani herkesin yoldan cikma payi vardir. Bir sahabe bile boyle yapabiliyorsa, Gulen de yanlis yapabilir ya da herhangi baska bir kisi.

Bak ben tanimam ama daha dun Insan Senocak diye genc bir hocanin sohbetine denk geldim. Gulen hakkinda konusuyor. Allah (cc) askina dinle, linki burada: http://www.youtube.com/watch?v=9Zs6lkqrCyI , herhalde bir 20 dakikan vardir. Soylenenler sagdan soldan gelen kulaktan dolma seyler degil. Sadece Gulen in sozleri ve herkesce bilinen davranislari hakkinda. Bir Musluman gozuyle izle, dinle. Eger Gulen hakkinda fikrim degismedi diyorsan sana diyecegim birsey olamaz. Ancak yolun acik olsun diyebilirim.

mplatcs 12-23-2013 17:19

Alıntı:

Ekinoks Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1043763)
Sizin tabirinizle Kürtlerin alayı bu bedduaya mazhar oluyor çünkü % 70 i pkk ya destek veriyor. O kürtlerin içinde öyle çocuklar varki konuştukları zaman insanlar irşad olur ve o çocuklar 50 Fethullah güleni sol cebinden çıkarır

Acikcasi videoyu izlemedim ama direk yazdiklarina gore cevap veriyorum Ekinoks. Cahiliyet kismini ayri tutarak, her kim PKK bir 1 tutam sempati besliyorsa o kisi benim kardesim olamaz. Sunu cok net soyluyorum, bugun hicbir Alim PKK nin lehine birsey soylemez. Birak Alim i Islam i insaliktan nasip almis hic kimse PKK nin yaptiklarina sempati duymaz, duyamaz. Yani Islam la dedigin kadar alakasi olanlarin PKK yi destekleme ihtimalleri sifir. Bunu ben degil Islamiyet soyluyor. Onu biraktim, Allah (cc) korusun senin bir yakinin sehit olsa acaba ayni seyleri soylecebilecek misin? Eger soylerim diyorsan, sana da diyecegim birsey yok.

manifesto 12-23-2013 18:28

Değişen HAREKET yada GÜLEN değil
Değişen İKTİDAR
Yetim malı yemeyeceğiz dediler yetim malı yiyenleri korumaya çalışıyorlar
Mesele bu
Aranızda AK Partiye en çok oyu vermiş kişi benimdir sanırım
7 seçimde oy verdim
Ancak bu gelecek 7 seçimde de yine oy vericeğim anlamına gelmiyor
Mevcut partiler içinde hangisi daha iyi ise o seçilir
Partizanlık değil milletin Türkiye'nin menfaatleri mesele

Müslümanım diyenler
Referansı İSLAM olanlar
Dün askerin fişlemelerini eleştirip bugün iktidarın fişlemelerine tek kelime söz söylemeyenler
HAKKIN KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTAN gibidir
Hz.Peygamber hadisinde
Hakkı bilip de söylemeyene Allah LANET etsin diyor
Erdoğan bunca FİŞLEME hadisesi ortaya çıktıktan sonra TEK kelime bunlarla alakalı konuştu mu?
Bir açıklama yaptı mı?

Ayırtır günahtır milletin evlatlarına reva görülen bu muamele gayretullaha dokunur
Yarın kimse kendisini kurtaramaz

Ekinoks 12-23-2013 18:30

Alıntı:

mplatcs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1043765)
Acikcasi videoyu izlemedim ama direk yazdiklarina gore cevap veriyorum Ekinoks. Cahiliyet kismini ayri tutarak, her kim PKK bir 1 tutam sempati besliyorsa o kisi benim kardesim olamaz. Sunu cok net soyluyorum, bugun hicbir Alim PKK nin lehine birsey soylemez. Birak Alim i Islam i insaliktan nasip almis hic kimse PKK nin yaptiklarina sempati duymaz, duyamaz. Yani Islam la dedigin kadar alakasi olanlarin PKK yi destekleme ihtimalleri sifir. Bunu ben degil Islamiyet soyluyor. Onu biraktim, Allah (cc) korusun senin bir yakinin sehit olsa acaba ayni seyleri soylecebilecek misin? Eger soylerim diyorsan, sana da diyecegim birsey yok.

Söylerim ve mümkünse söyleyecek birşeyiniz olmasın.

Kürt halkını yıllarca oyun dışı ve cehaletin ellerine bırakarak ülkeye düşman eden zihniyet sizin zihniyetinizdir.

pkk nın üst yönetim kadrosunun barış sürecinde kudurması bu sebeptendir.

Pkk olarak ortaya atılan ermeni ve şii güdümlü terör örgütü, cehalet ve yıllarca hakir görülmenin sonunda öyle olduğuna inanarak dağa çıkan kürt insanlardan oluşmaktadır.

Zamanında el uzatıp insan yerine koymayan, siz gibi düşünenler sayesinde bu raddeye gelen Kürt sorununun mimarları sizin gibi düşünenlerdir

''Ellahım onları affet, bilselerdi yapmazlardı'' diye yalvaran Peygamber s.a.v in ümmetiyim.

Kin beslemem düşmanlık etmem. Doğruyu anladıkları halde pkk ya devam edenler, pkk nın
üst yönetim kadrosudur. Geri kalanlar bir sevda masalına uymuş garibanlardır.

Ekinoks 12-23-2013 18:39

Alıntı:

manifesto Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1043766)
Değişen HAREKET yada GÜLEN değil
Değişen İKTİDAR
Yetim malı yemeyeceğiz dediler yetim malı yiyenleri korumaya çalışıyorlar
Mesele bu
Aranızda AK Partiye en çok oyu vermiş kişi benimdir sanırım
7 seçimde oy verdim
Ancak bu gelecek 7 seçimde de yine oy vericeğim anlamına gelmiyor
Mevcut partiler içinde hangisi daha iyi ise o seçilir
Partizanlık değil milletin Türkiye'nin menfaatleri mesele

Müslümanım diyenler
Referansı İSLAM olanlar
Dün askerin fişlemelerini eleştirip bugün iktidarın fişlemelerine tek kelime söz söylemeyenler
HAKKIN KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTAN gibidir
Hz.Peygamber hadisinde
Hakkı bilip de söylemeyene Allah LANET etsin diyor
Erdoğan bunca FİŞLEME hadisesi ortaya çıktıktan sonra TEK kelime bunlarla alakalı konuştu mu?
Bir açıklama yaptı mı?

Ayırtır günahtır milletin evlatlarına reva görülen bu muamele gayretullaha dokunur
Yarın kimse kendisini kurtaramaz

Gayretivatikana dokunduğu kesin fakat Gayretullah gülenin islam dünyasına yaptığı gölgenin yok olmasından yanadır.

Gülen islam dünyasına zımbalanmış bir lekedir.

manifesto 12-23-2013 18:41

Açılım MİT'in Erdoğan'a kurduğu bir tuzak
Tıpkı 15 yıl boyunca Kuzey Irak'da ÇEKİÇ güç ile orada bir devlet alt yapısı oluşturulduğu gibi
Şimdi de KCK operasyonları bitirilerek devletin operasyon yapma gücü elinden alındı
PKK artık Türkiye'de meşrulaştı
http://u1312.hizliresim.com/1j/r/vtqrb.jpg
Bu gibi başlıklar artık normal
PKK beş on yıl eylem yapmaz ise APO'yu dışarı çıkarmak daha kolay olacaktır
Zira PKK silahlı mücadeleyi devam ettirdiği sürecek APO'nun salıverilmesi mümkün değil
Plan bu
Erdoğan'ı da TERÖRÜ BİTİREN LİDER diye gazlıyorlar
Türkiye bitiriliyor farkında değiller
Güneydoğuda Camianın çalışmaları gençleri yetiştirmesi hepsi PKK nın heedefeindeydi
Şimdi iktidar camiayı hedef alarak cemaati bitirme planı ile bölücülerin ekmeğin de yağ sürülmeye devam ediliyor
Çok sürmez
Türkiye bu oyunu da bozar

Ekinoks 12-23-2013 18:44

Alıntı:

manifesto Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1043769)
Açılım MİT'in Erdoğan'a kurduğu bir tuzak
Tıpkı 15 yıl boyunca Kuzey Irak'da ÇEKİÇ güç ile orada bir devlet alt yapısı oluşturulduğu gibi
Şimdi de KCK operasyonları bitirilerek devletin operasyon yapma gücü elinden alındı
PKK artık Türkiye'de meşrulaştı
http://u1312.hizliresim.com/1j/r/vtqrb.jpg
Bu gibi başlıklar artık normal
PKK beş on yıl eylem yapmaz ise APO'yu dışarı çıkarmak daha kolay olacaktır
Zira PKK silahlı mücadeleyi devam ettirdiği sürecek APO'nun salıverilmesi mümkün değil
Plan bu
Erdoğan'ı da TERÖRÜ BİTİREN LİDER diye gazlıyorlar
Türkiye bitiriliyor farkında değiller
Güneydoğuda Camianın çalışmaları gençleri yetiştirmesi hepsi PKK nın heedefeindeydi
Şimdi iktidar camiayı hedef alarak cemaati bitirme planı ile bölücülerin ekmeğin de yağ sürülmeye devam ediliyor
Çok sürmez
Türkiye bu oyunu da bozar

İftira sizin dininizde serbest sanırım.

MEÇHUL ADAM 12-23-2013 19:04

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...75606326_n.jpg

İşte en büyük sabır örneği hocamız..Allah rahmet eylesin...

Ekinoks 12-23-2013 19:06

Alıntı:

MEÇHUL ADAM Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1043771)
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...75606326_n.jpg

İşte en büyük sabır örneği hocamız..Allah rahmet eylesin...

Doğru söze ne denir. Mekanı cennet olsun.

Cihannur 12-23-2013 19:09

Alıntı:

manifesto Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1043758)

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin yapmış olduğu o bedduanın savunulacak tarafı yoktur. Hocaefendi'nin etmiş olduğu o beddua, hayatında yapmış olduğu en büyük hatalarından biri, belki de birincisidir. Bunun niye böyle olduğunu maddeler hâlinde izah edeyim:

1- Zannederim ki Fethullah Gülen Hocaefendi, bu yolsuzluk operasyonunun sadece bir yolsuzluk operasyonu olduğu palavrasıyla yanıltılmış. Eğer Fethullah Gülen; bu yolsuzluk operasyonun soruşturmasının 1 yıldan fazla bir süredir devam ettirildiğini ve iddiaya göre 1 yıldan fazla süredir tespit edilen suçlara göz yumula yumula bugünlere gelindiğini bilseydi, 3 farklı soruşturmanın hepsi sadece tek 1 soruşturmaymış gibi algılattırılarak hepsinin tek bir operasyonda birleştirilerek sözde yolsuzluk operasyonu özde AK Parti'yi bitirme operasyonu yapıldığını bilseydi, AK Parti'nin ve AK Partililerin, bu çok kirli alçakça operasyona karşı çıktıkları gibi, operasyonun yolsuzluk boyutuna itiraz etmediklerini ve bazı bakan oğulları da bazı bakanlar da dâhil olmak üzere her kim yolsuzluklara karışmışsa, AK Parti'de görevli olanların partiden ihraç edilmeleri ve yolsuzluğa karışan herkesin cezalarını bulmalarını istediklerini bilseydi, yani AK Parti'nin ve AK Partililerin, Hocaefendi'nin o bedduasında dediği, "Hırsızı görmeden hırsızı yakalayanın üzerine gidenler, cinayeti görmeyip de masum adamlara, insanlara cürm atmak suretiyle onları karalamaya çalışanlar" gibi bir tavır içinde olmadıklarını bilseydi, nihayetinde yine Muhterem Hocaefendi'nin o konuşmada son sözler olarak söylediği, "Kendimizi de istisna etmedim. Haksız kimse o mutlaka cezasını bulacaktır." sözlerinin muhatabının % 100'lük suç oranı ve % 100 kesinlikle bu alçakça operasyonu yapanlar olduklarını bilseydi, eminim ki o bedduayı yapmak hatasına düşmezdi.

2- Muhterem Hocaefendi'nin yapmış olduğu bedduasındaki bir diğer hatası da şudur: Bir an için farzedelim ki, Hocaefendi'nin bedduasının muhatabı olan kişiler % 100 suçlular ve % 100 haksızlar ve farzedelim ki böyle durumda olan milyonlarca insan var. Hocaefendi, bedduasında diyor ki: "Allah; onların evlerine ateşler salsın, yuvalarını yıksın, birliklerini bozsun, duygularını sinelerinde bıraksın, önlerini kessin, bir şey olmaya imkân vermesin." İmdi, diyelim ki o beddua gerçekleşti ve; milyonlarca insanın evlerine ateşler düştü, milyonlarca insanın yuvaları yıkıldı, milyonlarca insanın birlikleri bozuldu, milyonlarca insanın duyguları sinelerinde kaldı, milyonlarca insanın önleri kesildi ve milyonlarca insan bir şey olamadı; böyle bir hâlden, yapılan bedduanın tutması sonucunda milyonlarca insanın per perişan olmalarından Fethullah Gülen, mutlu olur mu, Gülen Cemaati'nin mensupları mutlu olurlar mı, Gülen Cemaati'nin sempatizanları mutlu olurlar mı?
Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugün 23 Aralık 2013 tarihli "Gayrimüslimlere Hoşgörü Müslüman'a Beddua" başlıklı makalesinin bir bölümünde şunları yazıyor:

"Bediüzzaman, Eskişehir Hapishanesi'nde kışın ortasında kendisini camı kırık tek kişilik bir hücreye atıp, idamla yargılanması için iddianame hazırlayan ve Eskişehir savcısına hiddet edip beddua etmek istemiştir. Ama bahçede oynayan çocuğun, savcının kızı olduğunu öğrenmesi üzerine, o masum yavrunun zarar görmesinden ürktüğü için beddua etmekten kaçınmıştır."

Bediüzzaman Said-i Nursi hazretleri, kendisine o kadar zulümler yapan ve canına saldıran savcıya, savcının masum küçük kızının zarar görmemesi için beddua etmezken, binlerce, belki de milyonlarca dindar Müslümana yapılmış olan bedduayı; tutması hâlinde binlerce, belki de milyonlarca masum yavrunun zarar görmesine neden olabilecek bedduayı, kim, nasıl savunabilir?

3- Hocaefendi'nin bu bedduasıyla yapmış olduğu diğer bir hatası da şudur:

"Aç açabildiğin kadar sineni ummanlar gibi olsun,
İnançla geril, insana sevgi duy,
Kalmasın el açmadığın bir mahsun gönül." sözlerinin sahibi olan Fethullah Gülen, farklı dinlerin mensupları arasında diyalog ve hoşgörü olması anlayışını savunan Fethullah Gülen, yapmış olduğu bu bedduasıyla dindar Müslümanlara beddua eden bir insan olarak algılanmıştır. Hocaefendi, bu bedduasıyla onu seven bazı insanları üzmüş ve düşmanlarının eline ise büyük bir koz vermiştir. Fethullah Gülen'in bedduası, düşmanlarına, "Gördünüz mü işte hoşgörü ve diyalog diyen hocanızı? Onun hoşgörüsü Yahudilere ve Hıristiyanlara, bedduası ise Müslümanlara." deme kozunu vermiştir. Bazı insanlarda, Yahudilere ve Hıristiyanlara hoşgörülü, dindar Müslümanlara ise beddua eden Fethullah Gülen algısı oluşmuştur ve bu algıyı düzeltmek kolay olmayacaktır.

Muhterem Hocaefendi'yi bu hatası sebebiyle mâzur görüyor, son aylarda yaşamış olduğu yoğun sıkıntıların etkisiyle istemeden de olsa böyle bir bedduada bulunmuş olduğunu düşünüyorum. Bu bedduası sebebiyle Fethullah Gülen'e kızmıyor, ama Gülen Cemaati'nin önde gelenlerine kızıyorum. Nasıl bir cemaatsiniz siz? Herkes, Hocaefendi'nin ağzının içine bakıyor? Türkiye'nin en büyük ve en güçlü dinî cemaati olan Gülen Cemaati'nin içinde, Hocaefendi'nin yükünü hafifleterek; 2. adam, 3. adam, 4. adam olabilecek kalibrede hiç mi adam yok? Bir adamın üzerine bu kadar yük yüklemekten, bütün yükü Muhterem Hocaefendi'nin üzerine yüklemekten hiç mi rahatsız olmuyorsunuz?

Sözlerimi şöyle tamamlamak istiyorum: Fethullah Gülen Hocaefendi'nin yapmış olduğu bedduasının yanlışlığını ona anlatmak için, değerli bir İslam âliminin, bir vaazında beddua konusunda yapmış olduğu nasihatini içeren videoyu paylaşmak istiyorum. Dilerim ki Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi, aşağıdaki videoyu seyreder ve yapmış olduğu o bedduasından vazgeçer.

manifesto 12-23-2013 19:19

Alıntı:

"Bediüzzaman, Eskişehir Hapishanesi'nde kışın ortasında kendisini camı kırık tek kişilik bir hücreye atıp, idamla yargılanması için iddianame hazırlayan ve Eskişehir savcısına hiddet edip beddua etmek istemiştir. Ama bahçede oynayan çocuğun, savcının kızı olduğunu öğrenmesi üzerine, o masum yavrunun zarar görmesinden ürktüğü için beddua etmekten kaçınmıştır."
Beddua ETMEK istisnadır
Müslüman Beddua etmekten kaçınmalı
Zaten Gülen'de hiç demediğim şeyleri diyeceğim diyor

Bediüzzaman gibi zatlar dahi Beddua etmekten kaçınmış ama onlar da canlarına TAK ettiği anda artık işi Allah'a havale etmişler ve dillerinden nadir de olsa BEDDUA çıkmıştır

Örneğin Bediüzzaman'ın sarığını çıkarmak isteyen Dönemin içişleri bakanı Tandoğan için
"bu sarık bu başla çıkar,başından bul" bedduası gibi

Nitekim Tandoğan başından bulmuş ve kafasına sıkarak intihar etmiş

Meseleyi DİN açısından ölçecekseniz Kur'anda ahitleşme ve Hz.Peygamberin hadislerinde Lanet etme gibi sözlere çok rastlarsınız

Hz.Peygamberin en meşhur hadislerinden biridir

"HAKKI BİLİP DE SÖYLEMEYENE ALLAH LANET ETSİN"

Şimdi bu duadır ama muhatapları BEDDUA olarak okur
Gülen'de farklı bir şey yapmış değil.

Ekinoks 12-23-2013 19:23

Gülenin aleyhinde olmayın demesinin sebebi, siz kimseye bulaşıp yargılamayın biz gemimizi yürütelim düşüncesi olabilirmi?

Gülenin ilk hatası değil daha ne büyük hataları var. Türkiyede yaşayan milyonlarca Müslüman adına, hiç kimseden izin almadan gidip papaya hizmetlerini sunması bu bedduadan daha ağır bir hatadır

Resulullah s.a.v zamanında beytül mal olarak nitelendirilen ve gelirlerin toplandığı hazinenin hesapta aynısını yapmak sureti ile birinci öncelik gülen yapılanmasına verilmesi daha ağırdır

manifesto 12-23-2013 19:44

Alıntı:

Ekinoks Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1043775)
Gülenin aleyhinde olmayın demesinin sebebi, siz kimseye bulaşıp yargılamayın biz gemimizi yürütelim düşüncesi olabilirmi?

Gülenin ilk hatası değil daha ne büyük hataları var. Türkiyede yaşayan milyonlarca Müslüman adına, hiç kimseden izin almadan gidip papaya hizmetlerini sunması bu bedduadan daha ağır bir hatadır

Resulullah s.a.v zamanında beytül mal olarak nitelendirilen ve gelirlerin toplandığı hazinenin hesapta aynısını yapmak sureti ile birinci öncelik gülen yapılanmasına verilmesi daha ağırdır

Arkadaş anladım ki ZEKA seviyesi KIT insanlara bir şey anlatışmıyor
Tüm anlatabildiğin karşındakinin anlayış kapasitesi kadar
Sen kaç yaşındasın
Çoluk çocuk gibi yazıyorsun
Papa ile görüşen ilk Müslüman Gülen mi?
Müslüman herkeske görüşür din adına diyanet adına
Kafanızın içinde siz ne taşıyorsunuz
Din adamları fırsat buldukça bir araya gelir
Güncel meseleleri konuşurlar
Yobaz gibi avare kasnak gibi takılmışsın
Papağan gibi aynı şeyleri tekrar edip duruyorsun
Aç gözünü de dünyaya bak
Bunların hangisi senden yada Müslümanlardan izin almış
La havle..
BOŞ BOŞ yazacağına düşün belki bir gelişme olur senin adına
Papağan gibi aynı şeyler
Bak KIBRISİ de PAPA ile görüşmüş
Tek kelam ettin mi ?
Azıcık ZEKA
Çok şey mi istiyoruz ne

http://u1312.hizliresim.com/1j/r/vtt3p.jpg
http://u1312.hizliresim.com/1j/r/vtt4s.jpg
http://u1312.hizliresim.com/1j/r/vtt53.jpg
http://u1312.hizliresim.com/1j/r/vtt5h.jpg
http://u1312.hizliresim.com/1j/r/vtt60.jpg
http://u1312.hizliresim.com/1j/r/vtt6j.jpg
http://u1312.hizliresim.com/1j/r/vtt6y.jpg
http://u1312.hizliresim.com/1j/r/vtt79.jpg

Ekinoks 12-23-2013 20:02

-İslam dini hakkında 5 şart dışında bilginiz varmı sizin?
-Nazım kıbrısi dediğiniz adam kadın erkek herkesi bir araya toplayıp bellerinden tutup itekleyerek hadi zikredin diyen biridir onumu örnek aldınız yoksa sarıklı şiilerimi?
-Halen anlamamakta, daha doğrusu bildiğinizi gizlemektesiniz.
-Eğer papa gelip gülene dahil olsaydı amenna ve saddakna.
-Gülen gidip papalık konsilinin hazırladığı şarlatanlığa dahil olmuş ve siz bunu 3-5 sarıklı kendini bilmezi din adamı sınıfında değerlendirerek meşruiyetmi ilan ediyorsunuz?

Kendini bilen hiç bir islam alimi gidip kafirin başlattığı uygulamaya destek vermez.
Kendini bilen hiç bir islam alimi müslümanlara beddua etmez.
Kendini bilen hiç bir islam alimi müslümanları kafirlere karşı suçlamaz.

ve

Kendini bilen hiç bir islam alimi başına gelen felaket karşısında kaba tabirle cahillik ederek ellerini semaya kaldırarak müslüman olduğuna, 70 milyon insanın müslümanlığına şahitlik ettikleri insanlara beddua etmez.
Ehli sünnet itikadına gerçekten bağlı olanlar gülenin yaptığı hiç bir işi yapmamıştır.

Bana ayet hadis ve geçerli islam alimlerini içtihatları ile geliniz böyle kıytırık uyduruk işler ile değil.

Son olarak;

Papa türkiyede yaşayanlara hakaret ettiği zaman gülenden ses çıkmadı
-Myanmarda ölen müslümanlar için gülen tek bir hareket yapmadı.

Gülenin baharı kafirlere, kışı müslümanlaradır.

manifesto 12-23-2013 20:16

Alıntı:

Ekinoks Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1043779)
-İslam dini hakkında 5 şart dışında bilginiz varmı sizin?
-Nazım kıbrısi dediğiniz adam kadın erkek herkesi bir araya toplayıp bellerinden tutup itekleyerek hadi zikredin diyen biridir onumu örnek aldınız yoksa sarıklı şiilerimi?
-Halen anlamamakta, daha doğrusu bildiğinizi gizlemektesiniz.
-Eğer papa gelip gülene dahil olsaydı amenna ve saddakna.
-Gülen gidip papalık konsilinin hazırladığı şarlatanlığa dahil olmuş ve siz bunu 3-5 sarıklı kendini bilmezi din adamı sınıfında değerlendirerek meşruiyetmi ilan ediyorsunuz?

Kendini bilen hiç bir islam alimi gidip kafirin başlattığı uygulamaya destek vermez.
Kendini bilen hiç bir islam alimi müslümanlara beddua etmez.
Kendini bilen hiç bir islam alimi müslümanları kafirlere karşı suçlamaz.

ve

Kendini bilen hiç bir islam alimi başına gelen felaket karşısında kaba tabirle cahillik ederek ellerini semaya kaldırarak müslüman olduğuna, 70 milyon insanın müslümanlığına şahitlik ettikleri insanlara beddua etmez.
Ehli sünnet itikadına gerçekten bağlı olanlar gülenin yaptığı hiç bir işi yapmamıştır.

Bana ayet hadis ve geçerli islam alimlerini içtihatları ile geliniz böyle kıytırık uyduruk işler ile değil.

Son olarak;

Papa türkiyede yaşayanlara hakaret ettiği zaman gülenden ses çıkmadı
-Myanmarda ölen müslümanlar için gülen tek bir hareket yapmadı.

Gülenin baharı kafirlere, kışı müslümanlaradır.

Hala konuşabiliyorsun ya :)
Rezil olmak zorunda değilsin
Dünyada buna benzer binlerce yüz binlerce manzara var
Din adamları ile görüşmeyi AYIP
Ama rüşvet almayı MEŞRU gören ve bunun avukatlığını yapanları rehber ilan edenlerden ne beklenir ki

All times are GMT +3. The time now is 10:12.