![]() |
Bahçeli, partinin imamını niye kovdu?
Kur'an Kursu meselesine tekrar dönelim :
Alıntı:
Tekrarlıyorum: Bu düzenleme 1997 yılında Erbakan'ın başbakanlığındaki 54. Hükümet döneminde olmuştur. 8 yıllık kesintisiz eğitim olarak bilinen uygulama ile Kuran kurslarına ancak 15 yaş üzerinde katılınabileceği düzenlenmiştir. Aynı hükümette Abdullah Gül de bulunmaktadır. 57. Hükümet döneminde olan ise tek maddelik bir yasa ile bu alandaki hukuki boşluğun doldurulmasıdır. Buna göre 15 yaş altındaki öğrencilerin ilköğretim 5. sınıftan itibaren yaz ve kış tatil dönemlerinde Kur'an kurslarına katılabilmesi düzenlenmiştir. Yani önceden 8. sınıf sonunda (15 yaşında) kuran kurslarına katılım mümkünken, bu düzenleme ile 5. sınıf (yani 12 yaş) sonrası bu mümkün olmuştur. Yani iddia edilenin aksine yaş sınırı ağağı çekilmiş, 28 Şubat düzenlemesi yumuşatılmıştır. Alıntı:
|
Var mı sorusu olan ?
|
bakiniz ayni seyleri tekrarliyorsunuz..
benim elestirim parti politikalarinadir kisisel degildir ben sayin bahceliyi irkindan, soyundan yada dini vecibelerinden dolayi degil icraatlerinden dolayi elestiriyorum.. bastan beri bu konudaki mesajlarimi okursaniz gayet tutarli oldugumu göreceksiniz ;)..herkes bir birey olarak özgürdür ve herkes görüsünü özgürce ifade edebilir diger arkadaslarin görüsleri kendini baglar ben kendi görüslerim cercevesinde yorumlarda bulunuyorum.. bakiniz bu idam konusu secim önceside malzeme olmus ayni belgeler secim önceside sunulmustu sayin bahceli bu suclamalara ip atarak biz asamadik, siz asin diyerek cevap vermisti bakiniz ne cevabi vermis biz asamadik yani asamadigini kabullenerek.. bir yasa önerisi hükümetin onayi olmadan asla meclise gelmez, o meclise geldiyse sayin bahcelinin oluru vardir hem olur verip, hemde mecliste ret oyu kullanmak ikili oynamaktan baska birsey degildir.. bu arada o büyük metin icin tesekkürler o metinde yazilanlar ve altindaki sayin bahcelinin imzasi olan kagit sizinde dediginiz gibi bir protokol bir taahhüttür ve bu taahhütün gec olmasi o yazinin icerigini öldürmez!.. sonucta mhp hükümetteydi o kadar istekliydide neden hükümeti bozup sineyi millete dönmedi? |
Alıntı:
|
Alıntı:
54. hükümetin bu yasayi cikardigini kanitlar misiniz ama yukaridaki yasayi mhp nin cikardigini meclis tutanaklarinda bulabiliriz istersen ekleyebilirim..buyrunuz mhp nin yasagindan sonra sayin mustafa karaalioglu nun köse yazisini sizlerle paylasiyorum bu yazi bu yasanin yasalasmasindan bir gün sonra kaleme alinmistir ;) Türkiye Büyük Millet Meclisi dünkü oturumunda, toplumsal hayatımızı doğrudan etkileyecek, yüzlerce yıllık din eğitimi olgusunu kökünden sarsacak bir karar aldı. Halen yasal boşluk nedeniyle her tarafa çekilebilecek durumda olan Kur'an eğitimi dün kabul edilen tek maddelik yasayla boşluktan kurtuldu ama, bu ülkede Kur'an eğitimi de fiilen bitti. 28 Şubat sürecinde dine ve inanca yönelik bütün uygulamalarda olduğu gibi dün kabul edilen yasa ile de ülke gerçekleri, Türkiye nüfusunun eğilimleri ve ihtiyaçları ile bilimsellik gözardı edilmiştir. Hükümeti oluşturan solcu parti DSP, milliyetçi parti MHP ve giderek bir kimlikle tarif etmenin imkansız hale geldiği ANAP birlikte verdikleri oylarla "halka karşı"lığın en bariz örneklerinden birisini ortaya koydular. Sekiz yıl eğitimle, çocuklarımızın ancak 15 yaşından sonra eğitimlerine izin verilerek normal Kur'an kursu eğitimi tarihe karışmıştı. Şimdi de bu ülke insanlarının ortak kimliği olan müslümanlığın en güzel ve vazgeçilemez geleneklerinden birisi olan yaz kursları ve hafızlık tarihe karışmaktadır. Bütün araştırmalar yaz Kur'an kurslarına katılanların yüzde 78'inin 12 yaşın altındaki çocuklar olduğunu ortaya koymasına rağmen Meclis; beşinci sınıftan sonra kursa gidişe imkan tanıyan bir yasal düzenlemeyle gerçek Kur'an kursu kitlesine Kur'an eğitimini yasaklamıştır. Artık, hiçbir çocuk 5. sınıfı bitirene kadar Kur'an kursuna gidemeyecektir. Bale, müzik, resim, spor, yabancı dil gibi bir çocuğun bedensel ve ruhsal yönden geliştirecek eğitim ünitelerinden herhangi birisi için yaş sınırı bulunmazken Türkiye Cumhuriyeti sadece ve sadece Kur'an eğitimi için çocuklarını 12. yaşına kadar beklemeye zorlamaktadır. Bunda akıl, iz'an, bilimden iz var mıdır? Hal böyleyken, Meclis'in aldığı kararın Kur'an eğitimine imkan tanıdığını söylemek mümkün müdür? Meclis bu kararı nasıl aldı? Dün, Meclis kürsüsünden çaresiz çırpınışlar içerisinde demagojiden demagojiye koşturan MHP sözcüleri acaba nasıl bir cenderenin içine girdiklerinin farkında mıdırlar? MHP'lileri, ANAP'lılar köşeye sıkıştıkça "memleketi 28 Şubat'a siz getirdiniz" diyerek Fazilet Partililere yüklendikçe aynı uğursuz Şubat'ın bataklığına gömülüyorlardı. Kapalı grup toplantılarında "olamaz, bu yasaya evet diyemeyiz" diyerek grup yöneticilerinden medet bekleyen iyi niyetli MHP'li milletvekillerinin "geçecek, bu yasa beş puanımıza mal olsa da geçecek" cevabı karşısında ne tür duygular içerisinde olduklarını tahmin etmek güç değil. |
Kardes bak sorularin aslinda bütün cevaplari nazli ilicak hanimin o zaman yazdigi soruda var ;)
MHP, Kur'an kursu ve gerçekler Geçtiğimiz hafta, yaz Kuran kurslarıyla ilgili bir düzenleme yapıldı. Aslında, müspet bir adım atılmak istenirken, tam tersine, daha olumsuz bir sonuca ulaşıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kur'an kursları yönetmeliğinin, 8 - 9 - 15 ve 16'ncı maddeleri, geçtiğimiz yıl, Danıştay tarafından iptal edilmişti. Bu iptal dolayısıyla, hukuki bir boşluk doğmuştu. Ama, anne ve babalar, alıştıkları gibi -Anayasa'nın 24'üncü maddesinden doğan bir hak olarak- yaşı ufak çocuklarını Kuran öğrenmeleri amacıyla, camilere göndermeğe devam ediyordu. Çünkü bir yasak mevcut değildi. İptal edilen maddeler Yönetmeliğin iptal edilen 15 ve 16'ncı maddeleri, ilk öğretimin 5'inci sınıfını tamamlayanların, Kur'an kurslarına gidebileceğini hükme bağlamıştı. 8'inci madde, hafta sonunda ve yaz aylarındaki Kur'an kurslarıyla ilgiliydi; bu madde, 5'inci sınıfı tamamlayan öğrencilerin, Kuran-ı Kerim'i ve mealini öğrenebilmek, dini bilgilerini geliştirebilmek amacıyla, tatil aylarında veyahut hafta sonlarında kurslara gidebileceklerini belirtiyordu. 9'uncu madde ise camilerdeki Kur'an öğretimini düzenlemekteydi. "Camilerdeki Kur'an eğitimine katılanlarda yaş sınırı aranmaz" deniliyordu. Danıştay söz konusu maddeleri iptal etmişti, ama doğan boşluk din eğitiminin lehine çalışıyordu. Hem camilerdeki eğitimde yaş sınırı aranmıyordu, hem de Kur'an kursuna devamda ilköğretimi bitirme (8 yıl tamamlama) mecburiyeti bulunmuyordu. Oysa, hükûmet "boşluğu dolduralım, yaz Kur'an kurslarına yasal dayanak sağlayalım" derken, yasaklayıcı bir zihniyeti egemen kılmıştır. Artık küçük çocuklar camilerde dinini öğrenemeyecek. Ancak 8 yıl kesintisiz eğitimi tamamlayanlar Kur'an kursuna gidebilecek. Yaz Kur'an kurslarındaki yaş ise, 12 olarak belirlendi. (5'inci sınıfı bitirme şartı getirildi) MHP'nin durumu Bence MHP'li milletvekilleri oyuna geldi. Onlar, hiç değilse, bir nebze iyiye doğru gidiliyor diye düşündüler. Eğer Anasol-M Hükûmeti tasarısı, sonunda bir önerge ile değiştirilmeseydi, belki bu ölçüde olumsuzluktan söz etmeyebilirdik. Çünkü hükûmet tasarısında (yaz ayları hariç) Kur'an kursları için yaş sınırlaması bulunmuyordu. Ama, son anda verilen önerge, Kur'an kurslarına devam için ilköğretimi bitirme şartını getirdi. Koalisyon ortaklarının hazırladığı önerge, İLK ÖĞRETİMİ TAMAMLAYANLAR İÇİN Kur'an kursu açılacağını belirtiyordu. MHP, Anap ve DSP oylarıyla kabul edilen bu önerge yüzünden, Kur'an kursu yasağı Danıştay'ın yorumu ile sınırlı kalmadı; kanuni bir dayanak kazandı. FP'ye öfke MHP'lilerin Kurultay adlı gazetesi, FP'lilere ateş püskürüyor. Yasakları RP'nin getirdiği, kendilerinin düzeltmeye çalıştığı iddia ediliyor. Bu doğru değil. Evet, 28 Şubat'a biraz da RP'nin hataları yüzünden gelindi ama, Refahyol Hükûmeti 8 yıl kesintisiz eğitim de dahil olmak üzere, dindarı rahatsız edecek hiçbir menfi düzenleme yapmadı. 28 Şubat tarihli Milli Güvenlik Kurulu kararlarının altında Başbakan Erbakan'ın imzası var. Fakat bu imza, kararların tatbik edilmesi değil, öncelikle hükûmete bildirilmesi anlamını taşıyor. Daha sonra Erbakan, bakanlıklara bir tâmim göndererek, bu kararların mümkün olanlarının uygulanmasını istemiştir. Mesela, Kur'an kurslarında Diyanet denetimi sıkılaştırılmıştır. Mesela kılık kıyafet kanununa uymayan bazı sarıklı ve cüppeli kişiler gözaltına alınmıştır. Göstermelik birkaç tedbirle yetinilmiş, bir anlamda ipe un serilmiştir. Hiçbir yasal düzenlemeye gidilmemiştir. Anasol-D Hükûmeti İmam Hatip okullarının orta kısmını kapatan, bu okulların mezunlarının sınav puanını eksi değerlendirmeye tâbi tutarak İlahiyat Fakültesi dışındaki fakültelere girmesini yasaklayan, Anasol-D Hükûmeti'dir. Bir yandan orta kısımları kapatıldığı, bir yandan da, üniversiteye giriş imkânları daraltıldığı için, İmam Hatipler'in kökü kurutulmuştur. Temel eğitim ve din Eğer, Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetiminde olmasına rağmen, bu okulların -tevhid-i tedrisat kanunun amacına aykırı bir şekilde- Türkiye'de iki farklı tür insanın yetişmesine yol açtığı iddia ediliyorsa, din eğitimini -isteğe bağlı olarak- temel eğitimin içine taşımak mümkündü. Nitekim MHP'li İsmail Köse'nin, geçtiğimiz dönem Meclis'e vermiş olduğu, bu istikamette bir önergesi vardı. Anap'ın da aynı düşünceyi paylaştığını, Mesut Yılmaz'ın açıklamalarından biliyoruz. İmam Hatipler'in orta kısmı kapatılacağı zaman, Yılmaz, Kur'an-ı Kerim ve meali derslerinin Arapça ile birlikte, beşinci sınıftan sonra okutulmasını savunmuştu, böylece, İmam Hatipler'in orta kısımlarının kapatılmasından bir zarar görülmeyeceğini belirtmişti. Fazilet Partisi ve DYP de, Kur'an'ın, isteğe bağlı olarak, temel eğitimin içine alınmasını elbette destekliyorlar. Ama Meclis, laiklik ruhuna uygun böyle bir düzenlemenin yerine 28 Şubat yasakçılığını tercih etti. MHP ve Anap milletvekilleri, yüzlerini, DSP yerine DYP ve FP'ye çevirselerdi, dünyanın hiç- bir yerinde eşine rastlanmayan bu şekildeki bir uygulamaya, imza atmak zorunda kalmazlardı. Konjonktür "Konjonktür" müsait değil diye mazeret beyan edenlere soruyoruz: "Öyleyse '4 yıldızlı irade' deyince neden öfke belirtileri gösteriyorsunuz?" Kur'an kursları müzakereleri sırasında baştan sona, "Bu dönemde ancak bu kadar yapılır" şeklinde bir acz ifade edilmiştir. Erbakan, 28 Şubat'ı aşmak için, koşup Meclis'e geldiğinde, muhalefeti yanında değil, aksine karşısında buldu. Oysa bugün Anap ve MHP, yüzlerini FP ve DYP'den yana çevirseler, 4 yıldızlı irade yerine, milletin iradesi ile buluşabileceklerdir. Bu yüzden RP'yi öne sürerek mazeret üreteceklerine, bir an önce 28 Şubat taşeronluğundan kurtulmaya çalışsınlar. Nazli Ilicak |
İnadına TAYYİP ERDOĞAN tamam mı? APO'yu çıkartsa bile hapisten liderim ne yapıyorsa haklıdır.
Boşuna burada AKP'li kardeşlerimin kafasını bulandırmaya çalışma,diğer seçimlere sen de gör bak % 60'la geliyoruz. MHP ise baraj diplerinde sürünecek. Bizi istemiyorsunuz ama siz gelirseniz yine kriz çıkartırsınız bir kere ABD ile aranız iyi değil sizin. |
Değerli mavera ,
Kopyala yapıştır ile olmuyor bu işler . Gerek idam konusunda , gerek Kur'an Kursları konusunda belgeye dayalı bilgilendirmelerde bulundum . Fakat siz bana argüman olarak , gidip bir köşe yazarının kişisel yorumlarını sunuyorsunuz . Kişilerin yazdıkları sadece kendilerini bağlar . Gün gelir , çıkartıp fırlatırlar adamın yüzüne . Sabahtan beri bir sürü şey yazdım . Var mı bunlara verecek cevabı olan ? Alıntı:
Bir MHP'li olarak son zamanlarda AKP'ye karşı bir sempati duyuyorum . Söküp almayın onu benden . |
arkadaslar forumda bir grup akli sira ak partili kisvesi altinda birbirlerine laf atarak, akillari bulandirarak bizleri birbirine düsürmeye calisiyor..
bu konudaki bazi arkadaslar birbirleriyle baglantilidir, ayni anda ayni sekilde üye olan bu arkadaslar ak partiliyiz kisvesi altinda akli sira bizler arasina nifak tohumu ekmek istiyor.. isim vermiyorum onlar kendilerini cok iyi biliyor..iki arkadas siteden banlandi bu arkadaslarada sira gelecek ;) |
İdam cezasının kaldırılması bir yasama eylemidir.Fakat yasama eyleminin olabilmesi için
1. Bir milletvekilinin belirli sayıda imza toplayarak teklif sunması (yasa teklifi) 2. Hükümetin, bakanlar kurulunun teklif sunması (yasa tasarısı) gerekir, anladığım kadarıyla yukarıdaki imzalı belge de bir yasa tasarısı ya da ona yönelik bir ön anlaşma... Kaldı ki kabul edelim ki yasama örgütünün marifeti idamın kaldırılması/geciktirilmesi;yasama örgütünün büyük çoğunluğunu genelde iktidar partilerinin milletvekileri oluşturmaz mı :) İmzaya bakacak olursak MHP bir direnç göstermemiş belli ki.. Kaldırılıp kaldırılmaması ayrı bir tartışma konusu ama MHP (ya da Bahçeli) ikili oynuyor belli ki.. |
Alıntı:
bana kopyala yapistir diyorsunuz ama siz cok farkli birsey yapmiyorsunuz ki kaldiki benim kopyala yapistirdiklarim günün sicakligiyla yazilmis ve mecliste olmus birsey üzerine yapilmis yorumlardir.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
ayni sekilde bu arkadasin grubundan olan akömür isimli arkadasimizda nimet cubukcu konusunda akli sira akpartili gibi yaparak bizi birbirimize düsürmeye calismistir.. lütfen bu gibi noktalara dikkat edelim ;) |
Alıntı:
|
Arkadaşlar çok hoş bir tartışma olmuş ( oluyor )... Kimse kimseyi kırmıyor... MAŞALLAH
|
Bak değerli mavera kardeşim ,
Evet seçimler öncesi Devlet Bey, biz asamadık, buyrun siz asın dedi. Ben farklı bir şey mi söylüyorum? Aslında Öcalan asıldı ve öldü, sizin haberiniz yok mu diyorum? Siz yazdıklarımı okumuyor musunuz? Söylediğim şey gayet açık: MHP idam cezasının kaldırılmasına karşıydı ve bu yönde hareket etti. Mecliste yeterli sayısı olmadığı için MHP dışında kalan 4 partinin (AKP de dahil) istediği oldu. Alıntı:
Size kuvvetler ayrılığı ilkesinden bahsediyorum, yasama yetkisinin mecliste olduğunu anlatıyorum. Ama siz sanki bunları hiç okumamış gibi hala hükümet onayından bahsediyorsunuz. Sizin Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasasından, parlamenter rejimin işleyişinden hiç haberiniz yok mu? İdam cezası yasa değişikliği ile kaldırılır, bunu tekrar söyletmeyin bana rica ediyorum. Yasa değişikliğini de hükümetler yapmaz, meclis yapar. 3'lü imza metni, yani protokol konusunda o kadar açıklama yaptım, sanki onlar hiç yazılmamış gibi yine imzadan bahsediyorsunuz.O metinin neresinde idam cezasının kaldırıldığı yazıyor? Okumuyor musunuz, yoksa okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz? O metin ile ilgili uzun uzadıya açıklama yaptım önceki iletimde. Sizi ciddiyete davet ediyorum. Eğer tartışmaya devam edeceksek, oradaki açıklamamın hangi bölümlerinin hatalı olduğunu ortaya koyunuz. Eğer orada hata yoksa, ortada tartışılacak bir şey de yok demektir. Papağan gibi aynı lafları tekrarlamak ciddi ve makul insanların tartışma tarzı olamaz. Ben de sizin ciddi ve makul bir insan olduğunuzu düşünmek istiyorum. Lütfen beni haksız çıkartmayın. |
bakiniz yine ayni seyleri tekrarliyrosunuz..sayin bahceli neden zamaninda hükümetteyken biz asmak istiyorduk ama asttirtmadilar diye meydana cikmadi..
peki o yapilan protokolün geregi yapildimi yoksa o sadece kagittami kaldi? neden öyle bir protokole gerek duyuldu bu arada ben hala daha sizden bir önceki mesajimda saydigim belgeleri beklemekteyim... |
Ne diyorsun kardeş yaa ? İlla beni MHP ci mi yapacan? Ben bazı kişileri ayıklamaya uğraşırken sen beni ayıklamaya uğraşıyorsun. Bu yaptığın çok ayıp çok !
Sen de AK bir gençsin unutma,HAKK davası davamız. Kendimi sana savunmayacağım,sen nasıl istiyorsan öyle gör beni ! Yazık sana genç yazık ! Bula bula beni buldun,MHP'yi ve Bahçeli'yi sevmediğimi scorpio arkadaşa özel mesajla belirttim illa attığım mesajı mı buraya koymam gerekiyor,seni inandırmam için. Herhalde yönetici falansın o yüzden ona güvenerek bana böyle iftira atıyorsun ! LİDERİM TAYYİP ERDOĞAN , YÖNÜM AKP. Sana gelince işbara, MHP ve BAHÇELİ hakkında düşüncelerim tamamen bitiksiniz gözümde ben liderimden gayrısını bilmem. |
Alıntı:
Diyelim ki öyle şartlar var ki MHP imzalamak zorunda kaldı.. Ama adama sormazlar mı, sen idam isteyip AKP'ye urgan atıyorsun ya bu imza nedir? Madem bu kadar büyük bir hayatiyeti var idamın pekala imza atmayabilirdin, hükümetten çekilebilirdin..Urganlarla komik duruma düşmeyi göze alacak kadar önemliyse bu mesele, değil mi? |
Alıntı:
|
kardes belge dedigin senin yazilarindan olusuyor..;)..
bakiniz arkadasta ne güzel dile getirmis neden sayin bahceli sineyi millete dönmedi..bu konuda ne kadar belge diye yazi sunarsan sun kardes bahceli bu konuda samimi olmadigini ikili oynayarak göstermistir.. sen hem imza at hemde genel kurulda karsi oy kullan sonrada secim meydaninda biz asamadik diye urgan at... |
Alıntı:
Ne güzel, her parti istediği politikayı izleyebilir. Ama ortada yukardaki gibi bir belge varken nasıl MHP'ye tutarsız değil diyeceğiz..İdamın kaldırılmasını istemeyen bir parti, 1.Lideriyle o çok istediği idamın geciktirilmesine imza atmaz 2.İmza attıysa bile bu konuyu bir daha gündeme getirmez (hele urgan atarak) ki oy kaybetmesin ;) |
Alıntı:
biz burada nicelerini gördük kardes o yüzden artik insan sarrafi olduk diyebiliriz insallah yaniliyoruz diyelim ama yanilmadigimizi sende iyi biliyorsun, mesajlarinla bizi yanilt kardes ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ya hu kardeşim o adamlar kimse onlardan bana ne ? Ben bugün de ESKİ CHP'liyim diyen birine yazdım ! Bence yanılıyorsun sen,araştır beni sana ismimi soy ismimi ve hangi teşkilatta olduğumu yazıyorum şimdi ; MEHMET SOYKUK - KAYSERİ / MELİKGAZİ (GESİ) teşkilatındayım. Yok ille beni istemeyeceksen, forumun senin olsun. Yineliyorum,seni inandırmaya ihtiyacım yok,herkes benim kasabam da ne olduğumu biliyor.Doğru ya sanal ekran,bilemezsiniz. O zaman sen CHP'lisin burada gelmiş AKP li rolleri kesiyorsun,vs. mi demem lazım sana ? Ben şüphelendiklerimin üzerine gittim,dün ve bugün. Yanlış birşey yapmışsam özür diledim orada da. İlle beni çıldırtacak mısınız siz? Kaç yıllık siyasetçiyim,bu kadarını görmedim. YAZIK ! |
Ak partili olduğunu iddaa eden arkadaşlar herhalde AK partili diğer insanlar kendilerinin öyle olmasını istiyor diye Ak partili olmamıştır, o halde aynı arkadaşlar buradaki bir arkadaşla uyuşmayarak(ki bu doğaldır) hemen MHP'li olmaz..AK partili olmakla bu forumdakiler ya da Ak parti kazanmıyor ki, siz kazanıyorsunuz, dolayısıyla herkes özgür seçiminde.. ;)
|
Alıntı:
Alıntı:
O bahsedilen protokolü gayet net okunabilecek şekilde buraya ekledim. Altına da ne anlama geldiğini açıkladım. Hala bunun yasa tasarısı ya da buna yönelik ön imza olduğunu söylüyorsunuz. Aslında bunlar o kadar ipe sapa gelmez laflar ki, ama yine de cevap vereyim: Öncelikle o protokolün tarihine bakınız. Sonra da idam cezasını da kaldıran yasa değişikliklerinin tarihine bakınız. Bu ne menem bir yasa tasarısıdır ki yıllar sonra yasalaşmış. Bu söylenilen şeyin yalan olduğu gayet açık. O metinde idam cezasının kaldırılması üzerinde mi uzlaşılmış? Okumuyor musunuz, yoksa anlamıyor musunuz? Gerçekten altında 3 imza bulunan o metni okudunuz mu? Eğer okuduysanız çok net bir şey soruyorum: O metinde nasıl bir yasal düzenleme üzerinde uzlaşılmış? Bakın bu çok net bir soru... İdam cezasının kaldırılmasını da içeren AB uyum paketinin hazırlanmasına MHP en ufak bir katkıda bulunmamıştır. Bu yasa teklifinin o protokolle en ufak bir ilgisi yoktur. MHP hükümetten çekilebilirdi demişsiniz. O yasal düzenleme paketi meclise geldiğinde zaten erken seçm kararı alınmıştı. Hala hükümetten çekilmekten bahsediyorsunuz. Anlamıyor musunuz, yoksa anlamayan adam taklidi mi yapıyorsunuz? O tarihte Devlet ey'in önerdiği tarihte erken seçim kararı zaten çoktan alınmıştı. Alıntı:
Sürekli olarak belgeden bahsediyorsunuz. Belge nedir? Meclis'te gerçekleşen bir süreç için meclis tutanaklarından ala belge olur mu? Bakın meclis tutanakları diyorum, anlıyor musunuz? Ben meclis tutanaklarının adresini vermedim mi? O tutanaklarda benim söylediklerimin aksi yönünde bir şey var mı? Şaka mı yapıyorsunuz, kamera şakası mı bu? Kamera nerede? |
Türkiye Büyük Millet Meclisi
Genel Kurul Tutanağı 21. Dönem 4. Yasama Yılı 125. Birleşim 02/Ağustos/2002 Cuma MEHMET ALİ ŞAHİN (İstanbul) - Sayın Başkan, değerli arkadaşlarım; hepinize saygılar sunuyorum. Sayın İsmail Köse'nin bu kürsüde söylemiş olduğu, benim çok beğendiğim bir sözü vardır "düzgün oturup, doğru konuşalım" demişlerdir. İSMAİL KÖSE (Erzurum) - Evet, doğru, hakkımızı da koruruz. MEHMET ALİ ŞAHİN (Devamla) - Evet, düzgün oturup doğru konuşalım. Biraz önce Sayın Aydın buraya çıkıp "Apo'yu hangi şartlarla teslim ettiniz" sorusunu yönelttiler. Sayın Aydın, çok geç kaldınız, üçbuçuk yıl önce, hükümeti kurarken soracaktınız bunu, liderler zirvelerinde, hükümette, Bakanlar Kurulunda soracaktınız bunu; şimdi sormanızın hiçbir anlamı kalmamıştır. (AK Parti sıralarından alkışlar) İSMAİL KÖSE (Erzurum) - O zaman söyledik, söyledik o zaman. KORAY AYDIN (Ankara) - O zaman da söyledik. MEHMET ALİ ŞAHİN (Devamla) - Bakın "biz, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin vermiş olduğu tedbir kararı sebebiyle, liderler zirvesinde almış olduğumuz bir karar ve protokol sonucu Abdullah Öcalan'ın dosyasını bekletmek zorunda kaldık" dediniz. (MHP sıralarından "hayır, hayır" sesleri) Öyle söylediniz. Peki, Abdullah Öcalan kadar tehlikeli olan, karakollarımızı basıp 33 erimizi şehit eden, onun sağ kolu Şemdin Sakık'ın dosyası 1 yıldır Adalet Komisyonunda bekliyor; hangi üyeniz, Sayın Başkan, bunu, bir an önce gündeme alın, Genel Kurula indirelim dediniz; Adalet Komisyonundaki hangi üyeniz böyle bir talepte bulundu? (AK Parti sıralarından alkışlar) İSMAİL KÖSE (Erzurum) - Siz söyleseydiniz, siz de teklif edebilirdiniz. MEHMET ALİ ŞAHİN (Devamla) - Onunla ilgili tedbir kararı yok. Bakın, Sayın Köse, düzgün oturup doğru konuşalım. Şimdi, buraya çıkıyorsunuz, seçim kararı alındı diye bir deriden ikinci bir çarık çıkarmak istiyorsunuz. Siz, bu deriyi 1999 öncesi çarık olarak kullandınız; başka çarık çıkmaz. Bakın, başka çarık çıkaramazsınız; bitti... Bitti... (AK Parti sıralarından alkışlar) Sayın Mehmet Gül biraz önce çıktı ve dedi ki "Siz, Apo'yu affetmek istiyorsunuz" (MHP sıralarından "Yalan mı?.. Yalan mı?.." sesleri) Değerli arkadaşlar, eğer, şu anayasa değişikliğiyle ilgili teklifimize - 53 imzamız hazır- destek verseydiniz, geçen akşam teklif Adalet Komisyonunda görüşülürken, bu maddeyi ayrıca görüşelim, anayasa değişikliği şeklinde getirelime destek verseydiniz, oradaki 5 üyenizle, bakın, bu maddenin paketin dışına çıkarılmasıyla ilgili verilmiş olan önergeyi orada destekleyerek, paketin dışına çıkarılmasını sağlamış olsaydınız, bunu, çok daha doğru şekilde yapsaydık olmaz mıydı? KORAY AYDIN (Ankara) - Burada... Burada... ALİ GEBEŞ (Konya) - O zaman, Anayasayı nereye koyacağız?! (MHP sıralarından gürültüler) MEHMET ALİ ŞAHİN (Devamla) - Değerli MHP'li arkadaşlarım, bakın, sizinle münakaşa etmek, kavga etmek için konuşmuyorum, "düzgün oturup doğru konuşalım" dedim, sabırlı olun. Şimdi, siz, mevcut statü aynen devam etsin istiyorsunuz, bu konudaki mevcut yasalar aynen devam etsin istiyorsunuz; ama, bir taraftan da şu Ulusal Programı ilan ediyorsunuz ve diyorsunuz ki: "Onsekiz yıldır biz idamı infaz etmedik, bundan sonra da infaz etmeyeceğiz." Sayın Devlet Bahçeli -ben, kendisini çok ciddî bir devlet adamı olarak bilirim ve inanıyorum ki, arkadaşlarımız da benim bu düşünceme katılırlar- 25 Haziran 2002 tarihinde Hürriyet Gazetesinden Ertuğrul Özkök'le bir mülakat yaptı. (MHP sıralarından "kiminle yaptı?" sesleri) Sayın Bahçeli'yle, Başbakan Yardımcımızla... Burada söylediklerinden birkaç cümle okumak istiyorum: "Bizim, ölüm cezalarının uygulanmayacağı yolunda bir moratoryumumuz var, moratoryum ilan ettik. Buna sadığız -Sayın Bahçeli söylüyor- idam cezasının kaldırılmasını orta vadeli bir karar olarak ilan ettik, buna sadığız." MUSTAFA ZORLU (Isparta) - Çarpıtma! Çarpıtma! NESRİN ÜNAL (Antalya) - Nerede yazıyor? MEHMET ALİ ŞAHİN (Devamla) - Bakınız, Sayın Özkök soruyor, diyor ki: "Sayın Bahçeli, bazı milletvekilleri, biraz da seçim ortamının etkisiyle, 'getirin şu dosyayı Mecliste oylayalım derlerse' ne olacak?" Sayın Bahçeli aynen şöyle diyor: "İdam cezaları uygulanmayacak diyen o moratoryumu kim imzaladı, altında bizim imzamız yok mu; elbette imzamıza sadık kalacağız." (AK Parti ve DYP sıralarından alkışlar) Bu, ciddî bir devlet adamının çok samimî ifadeleridir. Beni asıl hayrete düşüren, Sayın Bahçeli böyle söylerken MHP sözcülerinin buraya çıkıp "biz idam edecektik; ama, bizim dışımızdaki gökkuşağı koalisyonu buna mani oldu" diye bir ifade kullanmasıdır. MEHMET ERGÜN DAĞCIOĞLU (Tokat) - Grup disiplini işliyor onlarda! MEHMET ALİ ŞAHİN (Devamla) - Bakın, değerli arkadaşlarım, şu andaki mevcut durum devam ederse asıl o zaman teröristlerin ve teröristbaşının salıverilmesi riski var. 1995'te erteleme yasası çıktı, teröristler çıktı; 1999'da, eğer, 14 üncü madde kapsamında olanlar dışarıda kalmasaydı, Meclis onu da alabilirdi isterse... MEHMET TELEK (Afyon) - 74 affına "evet" diyenler de var burada! MEHMET BEKÂROĞLU (Rize) - Aftan çıkmış kaç kişi var bu Mecliste?! MEHMET ALİ ŞAHİN (Devamla) - Bakın, erteleme yasaları, şartla salıverme yasaları her zaman çıkabilir; şu anda bu risk var ve bakın, hiçbir değişiklik yapılmasa, erteleme yasası, şartla salıverme yasası çıkarılmasa dahi, Terörle Mücadele Kanununun 17 nci maddesine göre, teröristbaşı başta olmak üzere, idama hüküm giymiş tüm teröristlerin, 17 nci maddeye göre -şu anda üçbuçuk yıldır cezaevindedir- otuzüçbuçuk yıl sonra çıkma ihtimali var; bütün bunların önünü keselim diyoruz. Bunların önünün kesilmesinin yolu, idam cezalarının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevrilmesi, bunlar için şartla salıvermeden, ertelemeden ve aftan yararlanamayacağı şeklinde bir düzenleme yapılmasıdır... SALİH KAPUSUZ (Kayseri)- Anayasaya koymak lazım. MEHMET ALİ ŞAHİN (Devamla)- ... ve bunu, Anayasaya koymaktır. Niye, Anayasaya koymaktır; çünkü, yasayı değiştirmek çok kolaydır. ALİ GEBEŞ (Konya)- Anayasada yazılı. MEHMET ALİ ŞAHİN (Devamla)- Yasayı değiştirmek kolay olduğu için, anayasal güvenceye kavuşturulmalıdır. Biz, baştan beri bunu söylüyoruz ve keşke, bu idamla ilgili, idamın kaldırılması ve müebbet ağır hapis cezasıyla ilgili düzenlemeyi biz, anayasal güvenceli olarak yapmış olsaydık, ben inanıyorum ki, MHP'li arkadaşlarımız da buna destek vereceklerdi. O bakımdan, bu önergemizin kabulü istikametinde, biz, Grup olarak oy kullanacağız. Değerli milletvekili arkadaşlarımızın da bu hususu düşünmelerini, düşünerek oy kullanmalarını istirham ediyorum. Bu önemli konuların hiçbir zaman siyasete malzeme yapılmamasını, istismar konusu yapılmamasını, bir kez daha, bir arkadaşınız olarak hatırlatıyor, hepinize saygılar sunuyorum efendim. (AK Parti sıralarından alkışlar) http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/t...e1=17&page2=17 |
Alıntı:
Neyse siz alkışlaya durun . |
İşbara ;
Hayır , öyle dememiştir. Neden çarpıtıyorsun herşeyi ? loneliness kardeşin yolladıklarını okudun mu ? |
Alıntı:
kardes bana gövde gösterisi yapmaya kalkisma..birbirimizi kandirmayalim o chp liyim diyenlerde yapmacikti ve o iki arkadas banlandi.. ben senide samimi bulmuyorum ak partili olmadigindan eminim yazdiklarin herseyi ortaya koyuyor..ayni anda üye olan arakdaslar birbirlerine satasiyorlar, akli sira akpartiliyiz diyorlar ve icimize nifak tohumlari ekmeye calisiyorlar.. iftirami degil mi zaman herseyi gösterecek ;)...cünkü biz burada kimleri gördük burada tiyatro yok ya oldugunuz gibi görünün yada göründügünüz gibi olun... |
Alıntı:
Alıntı:
|
Bakınız Ağustos 2002’de TBMM’de , AB’ye uyum yasaları adı altında 14 yasada değişiklik yapmayı öngören bir yasa değişikliği teklifi görüşülmüş. Yasanın 1.Maddesinde idamın kaldırılması var. 1 Ağustos 2002 tarihinde MHP , teklifin maddelerine geçilmesi için yapılan oylama da bile '' red '' oyu kullanarak zaten idamın kaldırılmasına ve AB uyum yasalarına en başından beri karşı çıkmış . Ama 437 Milletvekilinin katıldığı oylamada , 323 kabul , 2 çekimser , 117 red (MHP) oyu verilerek yasa teklifinin maddelerine geçilmiş . Dikkat ediniz sadece MHP ret oyu veriyor . Bu arada AKP ' li vekiller de '' kabul '' oyu veriyorlar ...
http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/t...E1=54&PAGE2=54 Alıntı:
Aslında sorulacak tek bir soru var . Anayasayı değiştirebilecek ve idam cezasını geri getirebilecek güce sahipsin . Sen neden asmıyorsun ? |
Alıntı:
Alıntı:
Yasalar genelde yasa tasarılarından sonra yasalaşır :) Alıntı:
Sonuna bakın "Devlet Bahçeli imzası" demek ki Devlet bahçeli kabul etmiş. İmza namustur hukukta ;) Yani yalan demek mümkün değil. Karar AİHM nin Türk mahkemelerinin idam kararını reddemesini konu almakta karara ters düşmemek adına geciktirici ihtiyadi tedbir uygulamasının yapılacağından bahsetmektedir."hukuka saygı" vb yumuşatıcı ifadeler de kararın konusunu değiştirmez. Sağına bakın soluna bakın aşağıdan yukarıya, yukarıdan aşağıya, her türlü okuyun bu kadar Bahçeli'nin tutarsızlığını gösterir.Bahçeli idam konusunda urgan atacak kadar gözü dönmüş haldeyken nasıl geciktirmelere prim verecektir. Mesele idamın kaldırılması ya da kaldırılmaması değil, Türkiye'deki siyasetin kirliliğidir.Bazıları milletin hafızasının balık hafızası olduğunu sanıyor. |
Alıntı:
Benim gövde gösterisi filan yaptığım yok,yalan söyleme ! Burada tiyatro oynayan varsa o da sensin ! Bazı arkadaşlar da bilmiyormuşum narası atmışlar bana,yıllarca siyaset yapmış biriyim. mavera senin gibisini görmedim,siten senin olsun kardeşim. Bildiklerimle beraber sır oluyorum,AK Partim'den de senin gibi laga luga yapanlar yüzünden vazgeçmem ! Sen burada laga lugalarına devam edebilirsin ! Herkes benim gibi olmaz,haberin ola ! Şovenist misin nesin buraya karşıma geçmiş AK Partiliyim de sen değilsin diye şov yapmaya kalkışıyorsun ! Sana son sözüm herkesi kendin gibi bilme ! Şovenist zihniyetini varsın kim şikayet ederse etsin,ben seninle tartışıp partime zarar verme niyetlisi değilim ! Ama umarım görevini layık eden biri alır ! Sen burada olursan herkesi kaçıracaından eminim ! Var sen yap hesabını,hadi diğer AK kardeşler ; ALLAHA EMANET OLUN ! Gidiyorum ! |
Alıntı:
Daha dün şu yazıyı yazdın arkadaşım: Alıntı:ak_kuzen Yahu kardeşler ; Yine yanılgıya düşmeyelim,Başbakanım bunların eli sıkılmaz demedi mi ? Fanatik akpliyim ama mhp'ye de birazcık ta olsa sempatim var. Belki Bahçeli inadına yaptı. Olamaz mı sizce ? ''Ayrıca benim GÜL'ümü seçtirmeselerdi gözümden tamamen düşerlerdi,siz ne diyorsunuz kardeşler ? TÜRKEŞ değil eski başkanı kim olursa olsun tamamen sempatim giderdi. İNADINA AKP İNADINA TAYYİP, İNADINA GÜL. Ama doğrularla hareket etmeye çalışıyorum orası başkadır.Bahçeli'nin de hoşuma gitmeyen şeyleri olmadı değil ama bu değildir bence. Çünkü benim başbakanımda sıktı elini demek ki ben olsam bende sıkabilirim.Başbakan'ım yanılmaz. GÜL'de seçildi, oh olsun CHP zihniyetine,MHP bu konu da doğrusunu yaptı.'' Dün Mhp doğru yaptı diyorsun bu günde bitiksiniz diyorsun ne iş..? :-\ Dün doğrularla hareket edelim suçlamayalım Bahçeliyi dedin,bu günde kalkmış Apoyuda çıkarsa haklıdır başbakanım diyorsun.. Kendinle,sözlerin ve hareketlerinle tamamen bir çelişki içindesin.. Bu arada kusura bakılmasın deminden beri izliyorum abilerim ne güzel belgeler sunuyorlar,konuşmayacağım dedim araya girmiyeyim dedim ama dayanamadım.. :-[ |
Alıntı:
|
Vallahi ben yazmaktan yoruldum , siz anlamamaktan yorulmadınız . Gerçi yazdıklarımı okuma zahmetinde bulunsaydınız anlardınız . Bir kere sizin MHP'yi idam konusunda eleştirebilmeniz için , idam cezasının kaldırılmasına karşı olmanız gerekir . Fakat belgelerle de gördük ki , karşı değilmişsiniz . Karşı olmak bir tarafa , idam cezasının kaldırılması için elinizden geleni yapmışsınız . Hal böyleyken MHP'yi idam konusunda eleştirmenize , inanın bir anlam veremiyorum . Demek yine saplantılarınız aklınızın ve mantığınızın önüne geçti . Diyecek bir şey bulamıyorum . Çünkü Allah sizi de böyle yaratmış . Bizim de bunu sorgulamak haddimize değildir .
Nice AK günlere ... Esenlikler dilerim . |
Alıntı:
Şimdi tam Bahçeli gibi konuştunuz :) Ak partinin "illa da asalım" diye bir düşüncesi olduğunu size kim söyledi ? Bu tek soruya tek soruyla karşılık verilir: madem bunda hayır görülüyor, Bahçeli orda, meclis burda, 70 milletvekili orda.. Az milletvekili var diye üzülmesin yani, böyle bir çıkış yaparsa sonra ki dönem 400 milletvekili kapatır, yine asar:) Mhp sunsun yasa teklifini kabul etmezse AK parti suçludur, elini tutan mı var, en az 70 oy var ki "asalımmm!" diyecek ;) Ama o yetmiş oy bakalım bir sonra ki dönem kaça inecek ;) Böyle gereksiz işlerle uğraşmıyor partimiz... MHP sen neden asmıyorsun ?.. |
Alıntı:
yoksa biz idam cezasina karsi olsaydik o zaman evet oyu kullanmazdik ama eger mhp bu kadar ciddi olsaydi o yasayi apo dan muaf tutabilirdi.. biz meydanlarda bize urgan atanlara cevap veriyoruz, o yüzden senin yazdiklarin hep bosta kaliyor kardes cünkü sen belge diye buraya sundugun internet sayfalariyla ancak kendi düsünce yapisina sahip ülkü ocagina takilan gencligi kandirabilirsin ;).. |
All times are GMT +3. The time now is 23:11. |