Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Şehitlerimiz (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=273)
-   -   15 temmuz şehitleri (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=178230)

murataltug1985 12-12-2017 08:36

ELİMİZİ SEMAYA KALDIRIYORUZ TÜM ŞEHİTLERİMİZE TÜM ÖLMÜŞLERİMİZE TÜM SEVDİKLERİMİZE VE TÜM İNSANLARA ALAHIN 99 İSMİ İLE İSTİYORUZ

ALLAH *ER-RAHMAN*ER-RAHİM**EL-MELİK*
EL-KUDDÜS*ES-SELAM*EL-MÜMİN*EL-MÜHEYMİN*
EL-AZİZ*EL-CEBBAR*EL-MÜTEKEBBİR*EL-HALIK*
EL-BARİ*EL-MUSAVVİR*EL-GAFFAR*EL-KAHHAR*
EL-VEHHAB*ER-REZZAK*EL-FETTAH*EL-ALİM*
EL-KABID*EL-BASIT*EL-HAFID*ER-RAFİ*EL-MUİZ*
EL-MÜZİLL*ES-SEMİ*EL-BASİR*EL-HAKEM*
EL-ADL*EL-LATİF*EL-HABİR*EL-HALİM*EL-AZİM*
EL-GAFUR*EŞ-ŞEKUR*EL-ALİYY*EL-KEBİR*
EL-HAFIZ*EL-MUKİT*EL-HASİB*EL-CELİL*
EL-KERİM*ER-RAKİB*EL-MÜCİB*EL-VASİ*
EL-HAKİM*EL-VEDUD*EL-MECİD*EL-BAİS*
EŞ-ŞEHİD*EL-HAKK*EL-VEKİL*EL-KAVİYY*
EL-METİN*EL-VELİYY*EL-HAMİD*EL-MUHSİ*
EL-MÜBDİ*EL-MUİD**EL-MUHYİ*EL-MÜMİT*
EL-HAYY*EL-KAYYUM*EL-VACİD*EL-MACİD*
EL-VAHİD*ES-SAMED*EL-KADİR*EL-MUKTEDİR*
EL-MUKADDİM*EL-MUAHHİR*EL-EVVEL*EL-AHİR*
EZ-ZAHİR*EL-BATIN*EL-VALİ*EL-MÜTEALİ*
EL-BERR*ET-TEVVAB*EL-MÜNTEKİM*EL-AFÜVV*ER-RAUF*MALİKÜL MÜLK*ZÜL-CELALİ VEL İKRAM
EL-MUKSİT*EL CAMİ*EL GANİY*EL-MUĞNİ
EL-MANİ*ED-DARR*EN-NAFİ*EN-NUR*
EL-HADİ*EL-BEDİ*EL-BAKİ*EL-VARİS*
ER-REŞİD*ES-SABUR*

murataltug1985 12-12-2017 08:36

Kaynak yenişafak.com 15 temmuz şehitleri
VELİD BEKTAŞ Polis ŞEHİT

Mardin Midyatlı Özel Harekat Velid Bektaş, 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü hainlerce Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na atılan bombada şehit oldu.30 yaşında ve evli olan Bektaş’ın cenazesi 19 Temmuz Salı günü Midyat’a götürülerek defnedildi.
Midyat’tan Bolu’ya Akan Acı eşi Boluluydu. Velid Bektaş’ın şehitliği Boluluları derin üzüntüye boğdu. Bolu halkı, yürüyüş yaptı.mevlit okuttu

murataltug1985 12-12-2017 08:37

JADOİD MERROUNE Turist Rehberi ŞEHİT

Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişiminde şehitlerden biri de Faslı Jadoid Merroune’ydi. Marroune, 2 yıldır İstanbul’daydı. 5 dil bilen 32 yaşındaki Merroune, turistlere rehberlik yapıyordu Türkiye aşığı Faslı genç, 15 Temmuz gecesi hiç düşünmeden soluğu sokaklarda aldı.Şehidin ev arkadaşı Ömer Kaya, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara çıktık. demokrasinin olduğu bir ülkede mutlu olarak çalışıyordu. Tankları durdurmak için TRT nin önüne gittik. Asker rastgele ateş açıyordu.Merroune vuruldu Vatandaşlarca hastaneye götürdük. kurtarılamadı”
“Dünyaya gelecek çocuğunun haberini bekliyorduk”
Fasta yaşayan Merroune’nin altmış yaşındaki babası Merroune, oğlunun, darbe gecesi binlerce kişiyle birlikte sokaklara indiğini dünyaya gelecek çocuğunun haberini beklerken, İstanbul'da darbecilerin, kurşunları sonucu hayata gözlerini yuman Jadoid 'in şehit haberi geldi" dedi.
Türkiye'deki gelişmelerden tedirgin olan gelinim, eşiyle konuşmak istedi. Eşinin darbeci askerler tarafından vurulduğunu söylediler

MAHMUT EŞİT ŞEHİT

15 Temmuz 2016 da demokrasi düşmanı cuntacıların darbesine direnenlerden biri Mardinli 44 yaşındaki Mahmut Eşitti 6 çocuğu babasız kaldı.Darbe gecesinde motosikletteyken vücuduna taş isabet etmesiyle yaralanan lokantacı Mahmut Eşit, şehit oldu.Mahmut Eşit’in 16 yaşındaki oğlu Devletten tek isteğimiz babamı şehitlik statüsüne koymalarıdır. kirada oturuyoruz, geçim kaynağımız yok. Bir tek o çalışıyordu" dedi.cenaze Mardin’in Derik İlçesi’ne getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, Cevizpınar Mahallesi’ndeki Hıdran Mezarlığı’nda toprağa verildi. ismi, Mardin Derik’te imam hatip lisesine verildi.

HAKİ ARAS Serbest Meslek ŞEHİT

FETÖ hainlerinin 15 Temmuz gecesi şehit ettiği Ardahanlı Haki Aras, bir çocuk babasıydı. 47 meydanlara çıktı.Vatan Caddesi’nde darbeci askerlere direnen Aras, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin hainlerce ele geçirilmesiyle Saraçhane'ye yöneldi. darbeci hainlerce şehit düşürüldü 8 yaşında bir kız çocuğu babasıydı çektiği son video kaydında "Bu askerler bizim olamaz. üzerimize ateş ediyorlar" demişti.
15 Temmuz hain darbe gecesinde İstanbul Büyük Şehir Belediyesi önünde askerlere direnen Haki Aras'ın Kardeşi abisine Sen rahatsızsın dışarı çıkma. Ben çıkıyorum" dedi. Abi Aras, "Onlar bir kaç tane çapulcu.vatanı ve devleti bölemezler." dedi. iki kardeş sokağa çıktı. Haki Aras, şehit oldu.

murataltug1985 12-12-2017 08:38

ŞENOL SAĞMAN ŞEHİT İşletmeci

Paralelcilerin ayaklanmasında Boğaziçine koşan Şehit Şenol Sağman, 15 Temmuz’un gizli kahramanlarından 1973 doğumlu Evli ve 1 çocuk babası 43 yaşındaki Sağman’ın cenazesi Riva’ya defnedildi.Şehidin ailesine devlet yardım ve ilgisini esirgemedi Aile Bakanı Betül Kaya “15 Temmuz'da vatan ve bayrak için şehit olan Şenol Sağman'a Allah'tan rahmet, ve sabırlar diledi

FATİH DALGIÇ Polis ŞEHİT

Şırnak İl Emniyetde görevli olan Fatih Dalgıç, meslektaşlarına destek için Çengelköy Sabancı Polis Amirliğine gitti. 26 yaşındaki Dalgıç, hainlerin açtığı ateşten korunmak için çöp konteynırını siper etti şehit oldu.Babasının vefatıyla amcası Yüzbaşı Savaş Dalgıç tarafından yetiştirilen, Fatih Dalgıç, memleketi Eskişehir’de toprağa verildi.
Şehit Dalgıç’ı anlatan amcası üniversite sınavına hazırlandı. 'Kazanırsan Okuturum' dedim. Birinci sınavdan 410 puan aldı. tıp okutayım, doktor ol' dedim. İstanbul'daki olaylara gözünü kırpmadan gitti. şehit oldu. Vatanı için şehit olmaktan çekinmedi. Vatanımız sağ olsun."

MURAT MERTEL Esnaf ŞEHİT

Kanlı gecede Kadıköy Türk Telekom binasını ele geçirmeye çalışan darbecilere direnen Gostivar göçmeni Murat Mertel, yaralı arkadaşına yardım ederken sırtından vurularak şehit edildi.
Semra Mertel, eşinin Allah-u Ekber diyerek gittiğini belirterek, amacı meydanları boş bırakmamaktı. Arkadaşlarıyla toplandı. askerler Türk Telekom'u ele geçirmeye çalıştı Amaç haberleşmeyi engellemekti. çatışmaları duyduk. Eşim, Camlara, balkonlara çıkmayın' diye tembihledi Eşim bir arkadaşını hastaneye götürmek isterken sırtından vurulmuş mermi göğsünü parçalamış. Ümraniye Araştırma Hastanesi'ne götürülmüş eşim Kapalıçarşı'da bin bir emekle dükkan açtı şehadetinin ardından kapatmak zorunda kaldık Şehit olacağını bilse yine koşarak giderdi.”

murataltug1985 12-12-2017 08:39

CENGİZ HASBAL Garson ŞEHİT

35 yaşındaki işçi Cengiz Hasbal, 15 Temmuz Feto Terör Örgütü darbesine tepki için Boğaziçi Köprüsü’ne gitti. direnişte cuntacı ateşiyle göğsünden ve kolundan vuruldu 19 gün süren yaşam mücadelesini kaybederek şehit oldu.
garsonluk yapan evli ve 2 çocuk babası Hasbal’ın acılı babası Ahmet Hasbal, "Yapacak bir şey yok. Ne mutlu bizlere. Tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin. O gece Köprüde ağır yaralandı. 20 gündür yoğun bakımdaydı, Allah'ın rahmetine kavuştu. Allah hepsinden razı olsun, bu vatan için şehit oldular" dedi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, Üsküdar Küplüce Saray Camii’ne getirildi. cenazeye 11. Cumhurbaşkanı Gül ve Berat Albayrak katıldı. Şehit Cengiz Hasbal ismi, İstanbul Ataşehir’de bir ortaokula verildi.

HASAN KAYA İnşaat ustası ŞEHİT

46 yaşındaki Hasan Kaya, darbenin en önemli savunma hattı FSM Köprüsü’ne koştu. hainlerin kurşunlarıyla şehit oldu.Şehidin cenazesi 16 Temmuz’da Kavacık Hasan Yavuz Camii'ndeki cenaze namazıyla defnedildi.Binlerce Beykozlu tekbir ve salavatlarla şehidi ebediyete uğurladı.
1970 doğumlu 2 çocuk babası Şehit Hasan Kaya, şehit edilmesinin ardından manevi hatırasını yaşatmak adına adı, mahallesindeki okula verildi.

ORHUN GÖYTAN İşletmeci ŞEHİT

35 yaşındaki Orhun Göytan, gemi acentesi işletiyordu. Darbe girişiminde kardeşi ile Acıbadem’e giden Göytanın darbeci askerler tarafından Araçları tarandı iki kardeşten biri bacağını kaybetti, diğeri şehit oldu.
Bir değil, iki evlat acısı çekiyorum” diyen baba Orhun kardeşiyle birlikte gemi acenteliği yapıyordu. İki oğlum geç saatlere kadar çalışmıştı. Ayvalık’taydım. İhtilal oluyor baba’ dediler. ‘Aman oğlum ben yaşadım, bilirim, sakın dışarı çıkmayın’ diye uyardım.büyük oğlum kardeşini tutamamıştı arabanın içindeyken kurşunların hedefi olmuşlar. Orhun yedi kurşunla hayatını kaybetti. Diğerinin bacağını kestiler. Onları çok iyi yetiştirdik Yurt dışında okuttuk, Biz bunu hak etmedik...”
15 Temmuz gecesi ayağını kaybederek gazi olan Kenan Ulutürk, İngiltere'de fizik mühendisliği okudu. Şehit Orhun Göytan ise Malta Üniversitesi'nde ekonomi bitirdi. İki kardeş Türkiye’de kendi işlerini kurmuştu.

AKIN SERTÇELİK Taksici ŞEHİT

15 Temmuz gecesi FETÖ darbesine Boğaziçinde tek başına direnen 41 yaşındaki Akın Sertçelik’in cenazesi kimsesiz cenazelerin gönderildiği Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumun’da bulundu. Çünkü yatak kıyafetiyle köprüye ulaşan Sertçelik, yanına cüzdanını ve kimliğini almamıştı.
15 Temmuz darbesini annesinin telefonuyla öğrenen Sertçelik, evinin camına Türk bayrağını astıktan sonra pijamalarla, 15 dakika uzaklıkta olan Boğaziçi Köprüsü’ne tek başına gitti.
Eşiyle en son olarak sabah namazında konuştu, Cumhurbaşkanımız dönün demeden dönmem” dedi Eşinden haber alamayan acılı şehit eşi
Ben razıyım Allah'ım da razı olsun ondan” dileğinde bulundu.2 çocuk babası 41 yaşındaki Akın Sertçelik, taksi şoförüydü. en sevdiği şey eşine ve çocuklarına yemek yapmaktı.

murataltug1985 12-12-2017 08:40

Kaynak yenişafak.com 15 temmuz şehitleri** ** ** *** AKİF KAPAKLI Emekli ŞEHİT

Akif Kapaklı, 15 Temmuz gecesini engellemek için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne koştu Kur'an hatmini tamamladı Beştepe’ye gitti tanklara tek başına direndi Jandarma Genel Komutanlığına atılan bombayla şehit oldu.Çorum Sungur’da bir dönem Anavatan ilçe başkanlığı yapan Kapaklı, 1999 da milletvekili adayı olmuştu. 63 yaşında ve 7 çocuk sahibi Kapaklı, darbeyi oğlundan öğrendi. “Son cüzünü son hatmi ve son duasını ederek Cumhurbaşkanının çağrısıyla meydanlara koştu
Jandarma Genel Komutanlığına atılan bombayla yaralandı sol tarafı parçalandı. Ben herkese hakkımı helal ediyorum benim adıma helallik isteyin” diyerek şehadet getirdi. şehit oldu.
Bir değil bin Akif var oğul Ömer Kapaklı hainlerle mücadelem ölene kadar bitmeyecek” abisi Eyüp Kapaklı ise “Babam ülke için şehit oldu.ülke için bir değil bin Akif var. Herkesin gidecek yeri var ama bizim gidecek bir yerimiz yok” dedi.

Babasının cenazesine tekerlekli sandalye ile katılan oğul Ömer Kapaklı, saldırıda vücudundakj şarapnel parçaları ile yaşamak zorunda Babasının şehit olduğu patlamada gazi olan Ömer Faruk , darbe gecesi babası ile Külliyeye gitti babası tanktaki askerlerle münakaşaya girdi, "Benim askerim bana mı ateş edecek? Bu ülke size ne yaptı?" gibi sözler sarf etti Hastanede bilinci açıktı. 'Sakın isyan etme, benden herkese selam Hakkım herkese helal. Onlardan benim adıma helallik iste.' dedi. kelime-i şehadet getirdi. Babamı da beni de ameliyata aldılar. Ameliyattan çıktığımda babamın vefat haberini aldım."

AKİF ALTAY Polis ŞEHİT Polis

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü’nden Ankara Özel Harekât Başkanlığı’na alınan polis memuru Akif Altay, 15 Temmuz gecesi Gölbaşı’nda şehit edildi.
önce ağır yaralandı.Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı yaşam mücadelesini kaybederek şehit oldu. Burdur Şehitliğinde toprağa verildi.53 yaşındaki Şehit evli ve 3 çocuk babasıydı.
ismi Isparta’da bir ilkokula verildi.
Berat Gecesi şehadet için dua etti
15 Temmuz gecesi FETÖ cü hainler tarafından Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı’nda şehit edildi.

AHMET KOCABAY Tekstilci ŞEHİT

15 Temmuz hain darbe gecesinde rütbeli askerleri boğazına bıçak dayayarak durduran FETÖ’cü hainler tarafından vurularak şehit edildi.
Esenlerde insanları ezerek öldüren tanka çıkan Kocabay, rütbeli askerin boynuna bıçağı dayadı hainleri durdurdu.darbeci hainler tankla olay yerinen kaçtı. Hareket halindeki tankın üzerinde kalan Ahmet Kocabay, darbeci askerlerce karaciğerinden vuruldu Kanuni Sultan Süleyman hastanesinde şehit düştü. 31 yaşında ve 1 çocuk babası Malatyalı Kocabay, Edirnekapı şehitliğine defnedildi.iki yıl bir kafeyi işlettikten sonra tekstil işine başlamıştı. Arkadaşlarına ve vatanına bağlı gözü kara bir insandı Bana bir şey olursa aileme sahip çıkın” demişti. 1,5 yaşında bir kızı vardı.
ismi, Esenyurt’ta imam hatip lisesine verildi.

AHMET KARA Aşçı ŞEHİT

Birkaç ay önce annesini kazada kaybeden Ahmet Kara, vatanı ve bayrağı için Saraçhane’de şehit oldu.FETÖ'cü hainlerin kurşunlarıyla şehadete yürüdü Kara, darbenin en genç şehitlerindendi
24 yaşında olan Ahmet Kara, aşçıydı Hatay’dan gelmişti Saraçhane’de darbecilerin karşısına dikildi. işgalci askerlere hedef oldu.
Birkaç ay önce öksüz kalan 4 kardeşin büyüğü ve tek oğlu olan Kara, çevresi tarafından güler yüzlü, hayat dolu bir gençti 17 Temmuz’da memleketi Hatay'ın Yoncakaya Köyü'nde toprağa verildi.
ismi, Şırnak’ta Anadolu imam hatip lisesine verildi.

murataltug1985 12-12-2017 08:41

AHMET ÖZSOY TÜRKSAT Tesis Sorumlusu ŞEHİT

FETÖ’cü hainler, Ankara TÜRKSAT Kampüsü’nü ele geçirdi TÜRKSAT’ta görevli personel Ahmet Özsoy, darbecilerin planlarını ters çevirdi. Darbenin püskürtülmesinde kilit rol oynadı hainlerin makineli tüfek saldırısıyla şehit oldu.49 yaşındaki Ahmet Özsoy, hain gecede destan yazdı. TRT'ye el konulduğu haberiyle 2 kepçe ve 1 itfaiye aracı ile Konya sapağındaki TÜRKSAT’a giden yolu kapattı. darbeci askerler, TRT hariç yayınların kapatılmasını istedi özsoy ve ekibi, işlemi bir saat boyunca engelledi. Darbeciler çanak antene zarar verdi yayınları kesemedi TÜRKSAT’a baskın düzenleyen darbeciler Özsoy ve ekibini, makineli silahlarla taradı. Ahmet Özsoy, arkadaşı Ali Karslı ile birlikte şehit edildi.FETÖ'cü hainlerin hedefi TÜRKSAT tı Haberleşme ağını kesmeye çalışan askerler Yarbay Eray Uçkun’un başında yer aldığı 13 kişilik ekiple TÜRKSAT'a gitti. cuntacılar, gece TÜRKSAT binasını toplam 4 kere bombaladı.

OĞUZHAN YAŞAR ŞEHİT

15 Temmuz hain darbe gecesinde,Külliye önüne ilk koşan Oğuzhan Yaşar, Beştepe’ye atılan bombalarla başından yaralanarak hastaneye kaldırıldı.TOBB Hastanesi´nde yaklaşık 20 gün yaşam mücadelesi veren Oğuzhan Yaşar, 3 Ağustos Çarşamba günü şehadete ulaştı. Şehit naaşı, annesi, babası, kardeşi ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ eşliğinde memleketi Erzurum'a getirildi.vatandaşlar köy mezarlığına gömülen şehit için kilometrelerce kuyruk oluşturdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “23 yaşında, 1.95 boyunda bir fidan. Dünya güzeli bir fidan. Şehadetle bir başka güzelleşmiş. Morgda cemalini göreyim istedim. İndim cemalini izledim

MERİÇ ALEMDAR Polis ŞEHİT

15 Temmuz gecesi Gölbaşı Özel Harekat da şehit düşen 2. Sınıf Emniyet Müdürü 44 yaşındaki Meriç Alemdar, F-16’saldırısıyla şehit oldu Alemdar’ın şehadetini, kendisi gibi polis memuru olan eşi Fadime Alemdar metanetle karşıladı. Milas eski İlçe Emniyet Müdürü Deniz Alemdar şehit Meriç Alemdar’ın kardeşiydi.şehidin cenazesi, Gölbaşı Polis Mezarlığı’na defnedildi. Meriç Alemdar’ın akciğer kanseri babası Ali Alemdar oğlunun şehadet haberini alamadan vefat etti.
şehidin eşi Fadime Alemdar, "Çocuklardan tek isteğim onun gibi dürüst, cesur, çalışkan ve başarılı olmalarıdır. Çocuklarımdan vatana, millete, bayrağa sahip çıkmalarını istiyorum. Meriç gibi olsunlar, kitap okusunlar, spor yapsınlar, korkusuz olsunlar." açıklamasında bulundu.

murataltug1985 12-12-2017 08:42

ÖMER HALİSDEMİR Astsubay Kıdemli Başçavuş

direnişin simgesi Halisdemir, Komutanı Aksakallı’nın emrine, şehadet olduğunu bilerek itaat etti. darbeci Terzi’yi gözünü kırpmadan öldürerek darbenin engellenmesinde etkin rol oynadı Halisdemir, darbeci askerlerin kurşunlarıyla şehit oldu Niğde'nin Çukurkuyulu Hüseyin Halisdemir'in 7 çocuğundan biri olan Ömer çocukluğunu Çukurkuyuda geçirdi. çobanlık yaptı. Hatice Halisdemir ile evlendi ve Elifnur ve Doğan adlı iki çocuğu oldu. Şehit Ömer 1999 da Piyade Astsubay olarak Tsk ya katıldı. yurt içi ve dışında görevler yaptı 15 Temmuz gecesi adını unutulmazların arasına yazdırdı.

15 Temmuz gecesi makam aracı Külliye'ye de sıkıştırılan Komutan Aksakallı pusudan kurtuldu en güvendiği adamını aradı darbeci Terzi’nin "Ben geliyorum. Kışlanın emniyetini sağlayın, komutanlardan kimseyi almayın, ateş edin" emrini verdiğini öğrendi. Koruma Astsubayı Halisdemir’i aradı Sana, vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir görev veriyorum. Tuğgeneral Terzi haindir isyancıdır.karargâha girmeden öldür Bunun sonunda şahadet var. Hakkını helal et.”
Ömer Başçavuş, sonu ölüme varan emir üzerine Zekai Paşa'ya Baş üstüne komutanım, hakkım helal olsun. Siz de helal edin" dedi.Semih Terzi, 40 kişiyle Özel Kuvvetlere Halisdemir Terzi’yi kafasından vurdu. hainlerin kurşunlarına hedef olan ömerin son nefesini vermediğini fark eden Üsteğmen Mihrali Atmaca, son kurşunla Ömer Halisdemir’i şehit etti. Ömeri arkadan vurdular

ÖMER HALİSDEMİR Astsubay Kıdemli Başçavuş

FETÖ'cü Semih Terzi, silopiden helikopterle Özel Kuvvetlere geldi. Halisdemir, karargâh binasına saklandı. Helikopterden inen darbecilerin arasına karıştı ve silahını çekerek Terzi'ye 3 el ateş etti. Terzi, yere yığılırken, ömere Terzi'nin cuntacıları ateş açtı. Ömer'e 15 el ateş edildi. ilk kurşunu sıkan Binbaşı Fatih Şahindi 12 el ateş etti Darbeci general Terzi'yi tereddüt etmeden vuran Zekai Paşanın emiriyle şehadete yürüyen Ömer FETÖ'cü hainlerin kanlı darbe girişimini attığı kurşunla bozguna uğrattı. Cesaret kavramını gelecek nesillere miras bıraktı Ömer Halisdemir'in vurduğu Terzi, cuntacılar tarafından karargâha taşındı. Ömerin nabzını kontrol eden cuntacılar Halisdemir'e canice ateş etti. Üsteğmen Mihrali Atmaca cuntacıların başındaydı Darbeciler cuntacı Tuğgeneral Semih Terzi'yi helikopterle GATA'ya götürdü şehit ömerin naaşı karargahın önünde bırakıldı Darbeci general helikopterde öldü.
Astsubay Ömer Halisdemir, darbe gecesinde tarih yazdı. Darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi alnından vurara hainlerin kurşunlarıyla şehit düştü.
Kahramanın ismi asla unutulmayacak
42 yaşındayken FETÖ’cü teröristlerce 30 kurşunla şehit edilen Şehit Ömer memleketi Niğde Bora defnedildi. Cenazede babası, “Ben onu vatana yetiştirdim vatan istedi vatana verdim!” sözleriyle hafızalara kazındı.Kahraman şehidin kabri, 100 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

HİKMET BAYSAL İşçi ŞEHİT

FETÖ cü darbe girişiminde hainlere karşı durmak için arkadaşı Ferdi Yurduseven ile Atatürk Havalimanı’na giden 23 yaşındaki Kastamonulu Hikmet Baysal, arkadaşı ile Sultangazi’deki evine giderken geçirdikleri trafik kazasıyla şehit oldu.
Şehit Hikmet Baysal’ın annesi, ‘’Oğlum maneviyatı yüksek, vatan bayrak sevgisi taşıyan bir çocuktu. Acı ve gururu yaşıyoruz’’ dedi Kastamonulu Baysal’ın cenazesi, gözyaşlarıyla uğurlandı.

murataltug1985 12-12-2017 08:43

ŞENER DURSUN Memur ŞEHİT

15 Temmuz gecesi FETÖ darbesinde amcası Mikail Dursun ile Külliyeye giden Şener Dursun, tanklar nedeniyle Külliyeye ulaşamadı. tanklara direnen 48 yaşındaki Şener Dursun’un kalbi yaşananlara dayanamadı hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçiren Dursun Dursun, hastanede şehit oldu.
Şener Dursun’un 24 yaşındaki kızı Kübra Dursun, babasının dışarı çıkmasını istememişti. Annesi Baban vatanı için çıksın kızım” yanıtını aldı.
Kübra Dursun, şehit babasının ardından Babam çok başkaydı. bizi gururla yaşattı. başımızı öne eğdirmedi. Ölümü de öyle oldu, rahmetli oldu ama bize gurur yaşatıyor, şükürler olsun.”dedi

CELALETTİN İBİŞ Memur ŞEHİT

Altındağ Belediyesinde memur Şehit Celalettin İbiş, 53 yaşında 4 çocuk babasıydı. AK Parti ilçe yönetiminde görevliydi 15 Temmuzda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla Genelkurmay önüne geldi halkın üzerine yürüdüğü bir askeri kurtarırken,darbeci askerlerce sırtından vuruldu.şehit oldu.önce Ulus’a, sonra Kızılay’a giden Oğlu Yasin İbiş’e tankı ele geçirdiklerini anlatan İbiş, Genelkurmay Başkanlığında olduğunu bildirdi.Babasının Genelkurmayda bir askeri koruduğunu askere su verdiğini söyleyen oğlu bir anda helikopterin babasını taradığını anlattı. Helikopter ateşinden kurtulan babası keskin nişancılar tarafından sırtından vuruldu şehit oldu

babasına müdahale etmek istedi fakat darbeci hainler izin vermedi Eşine “Dışarısı çok kötü, çocuklar sana emanet” diyen Şehit Celalettin İbiş, AK Parti binasından çıkarken arkadaşlarına, “Dışarıda savaş var abdest alalım muhtemelen şehit olacağız gazi olacağız” diyen İbiş, olaydan 1 ay önce Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret etmişti.
şehidin oğlu Babam da demokrasi mücadelesi için Genelkurmay önündeydi. Baba eve git’ derken silah sesleri, bomba sesleri geldi. ‘Allah’ diyenleri duydum. Telefon kapandı elim ayağım titredi. Babam Oğlum bomba düştü yanımıza, taradılar iyiyim’ dedi kapattı. Ben vatansız kalmamak için babasız kaldım” son konuşmadan 15 dakika sonra babam vuruldu şehadete kavuştu babam“Ya gazi olacağız ya da şehit" diyerek sokağa çıktı

BURHAN ÖNER İnşaat İşçisi

Darbecilere direnmek için fsm Köprüsü’ne giden Burhan Öner, yanında patlayan tank mermisiyle şehit oldu. geride 2 çocuğu kaldı Burhan Öner, Gece 02.00’de abdest alıp namaz kıldı Kur’an okumaya başladı Bu gece yatılacak gece değil biz namus için şeref için yaşamıyor muyuz? Ben nasıl yatarım” diyerek köprüye koştu.tank mermisiyle şehit oldu. Darbeci hainler tarafından şehit edildi 16 Temmuz cumartesi günü defnedildi.ismi, İstanbul Maltepe’de bir ilkokula verildi. Pendik’te bulunan Sülüntepe Spor Kompleksi'nin adı Şehit Burhan Öner Spor Kompleksi olarak değiştirildi.

murataltug1985 12-12-2017 08:44

BURAK CANTÜRK Öğrenci ŞEHİT

Burak Cantürkün, polis okulu sınavlarına girişi paralel yapı dershanelerine gitmediği için engellendi Polis olma hayali yarım kaldı 22 yaşındaki Burak Cantürk, 15 Temmuz da Çengelköy’de FETÖ’cü askerlerin ateşiyle şehit düştü.Erzincanlı olan Burak Cantürk, Balıkesir İşletme bölümü 3. Sınıf öğrencisiydi. 15 Temmuz gecesi babası ve küçük kardeşi ile darbecilere direnmek için sokağa çıktı.meydanlara koştu kahramanca mücadele etti hain askerlerin ateşiyle sırtından vuruldu.şehadetine tanıklık eden babası ve kardeşinin en son duyduğu Burak’ın “Allah” diye bağırması oldu.Burak hep polis olmak istedi Polis olmayı neden istediği sorulduğunda Ölürsem şehit olurum, Türk bayrağına sarılırım” cevabını almıştı.
İstanbul Çengelköy'de sırtından vurularak şehit oldu 22 yaşındaki Burak Cantürk, okul harçlığı için garsonluk yapıyordu. mekân sahibi ve çalışanlar, "Onun vatan için yaptıklarını hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.

BÜLENT YURTSEVEN Polis

Ankara Özel Harekât Başkanlığı’ndaki Başkomiser Bülent Yurtseven, 2 kız babasıydı. Bitlis, Cizre, Nusaybin gibi birçok yerde görev yaptı terör örgütleriyle mücadele etti. 15 Temmuzda göreve çağırıldı Özel Harekât Dairesi’nin bombalanmasıyla ağır yaralandı. 16 gün hayat mücadelesi verdi 31 Temmuz’da şehadete kavuştu.Aslen Iğdırlı olup 39 yaşındaydı., 24 yıllık evliydi. 23 yaşında Elif ve 21 yaşında Kübra isimli 2 kızı vardı ilk görev yeri Tatvan Çevik Kuvvet’ti.Bitlis, Ankara, Silopi, Cizre ve Nusaybin gibi birçok yerde görev yaptı teröristlere son mücadelesi, 15 Temmuzda gerçekleşti.Şehidin eşi 15 Temmuzda dışarı çıkan eşi ile bir daha irtibat kuramadı Özel Harekât’a atılan bombayla eşi ağır yaralandı Gölbaşı Devlet Hastanesi’ne, ve Gayrettepe Hastanesi’ne sevk edildi eşim sürekli, “Başıma bir şey gelirse dik duracaksın” derdi

BEYTULLAH YEŞİLAY İnşaat İşçisi ŞEHİT

15 Temmuz gecesi darbecilerin hava saldırısında şehit düşen Beytullah Yeşilay, bir buçuk yıllık evliydi Miray isminde 4 aylık bir kız çocuğu vardı. İnşaatlarda işçilik yapıyordu kardeşi gaziydi Yeşilay, Genelkurmay Başkanlığında şehit edildi.
Genelkurmaydaki tankların etkisizleştirilmesi için gece boyu mücadele etti yoğun ateş altında kalarak şehit oldu.Şehidin eşi Erzurum’daydı. Eşi helallik istedi Asya Yeşilay, eve dönmesini istedi sensiz ne yaparız” dedi. Beytullah Yeşilay “Vatan olmazsa biz de olmayız” cevabını verdi. Bu son konuşması oldu. Asya Yeşilaya eşinin ağır yaralı olduğunu söylediler Asya Yeşilay sabah saatlerinde artık bir şehit eşiydi Vatan için oğullarının mücadelesinden gururlanan şehidin annesi Türkan Yeşilay, "Bir oğlum şehit, diğeri çok mutluyum. şerefsizlerden hiç kimse korkmasın. Vatan için millet devletimizin arkasındayız. İyiyiz Allah'a çok şükür. Üç oğlum var onları da vatana vermeye hazırım, seve seve ben de giderim" dedi.

BÜLENT KARALI Serbest Meslek ŞEHİT

Külliyede darbeci askerlerin kurşunuyla ağır yaralandı Karalı, yoğun bakımdayken şehit düştü.
Karalı, 5 ay önce babasını kaybetti. Bir öğrenci mekânı açmak istiyordu vefat ettiğinde serbest meslek ile uğraşıyordu.39 yaşındaki Bülent Karalı, Külliye’nin önüne gitti. “Cumhurbaşkanımıza kefen giydirmeyeceğiz” nidalarıyla darbecilerin önüne çıktı İstiklâl Savaşı yaşanıyordu. herkesten yüz metre öndeydi “Bunlar başarılı olursa Mekke düşer. Bu bir istiklal savaşıdır. Kardeşi kardeşe kırdıracaklar” diyor çevresi tarafından çok seviliyordu 17 Temmuz Pazartesi günü Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.Şehidin ismi, Ankara Etimesgut’ta bir ortaokula verildi.

murataltug1985 12-12-2017 08:45

BATTAL İLGÜN Dekorasyon ŞEHİT

15 Temmuz gecesi darbecilerin karşısına çıkan Şehit İlgün, sabah namazında Külliye önündeki hain askerlerce şehit edildi. İlgün, Anne ben gidiyorum ya şehidim ya gazi” demişti.
Dekorasyon ve badanayla uğraşan 35 yaşındaki Battal İlgün, şehitlik uğruna Türkmen Dağı’na gitmek isterken yaşadığı şehirde şehadet şerbetini içti. Şehidin abisi gençliğinde arkadaşıyla kavgasından 2-3 sene cezaevinde yattı İslam’a yönelip, tüm kötü alışkanlıklarını terk etti
evden çıkarken annesine veda etti İlgün, sabaha kadar direndi Şehit Battal Külliyedeki çimlerde sabah namazını kılıyordu çapraz ateşe tutuldu şehit oldu “Battal yere düşünce arkadaşı dilini yutmasını engellemeye çalışmış. Battal “Bırak ben şehidim” demiş. Orada da şehit olmuştu

AYTEKİN KURU Polis ŞEHİT

15 Temmuz gecesi Gölbaşı Özel Harekâtta şehit edilen 42 Özel Harekatçıdan biri Aytekin Kuru’ydu. FETÖ’cü hainlerin bombardımanında öldürüldü parmağındaki yüzükten teşhis edildi Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şubede görev yapıyordu darbeden on beş gün önce Özel Başkanlığı’na atandı 21 yıllık polis memuruydu 15 Temmuz gecesi Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’na yapılan hava saldırısında şehit düştü.
Aytekin Kuru’dan haber alamayan eşi ve annesi, 17 Temmuz günü Ankara’ya gitti. Morga alınan şehit eşi yüzüğü fark etti. Bu benim eşim" diyerek sinir krizi geçirdi. cenaze Kozan İlçesine defnedildi.
14 yaşındaki kızı ile 5 yaşındaki oğlu babasız kaldı

BATUHAN ERGİN Sadekar ŞEHİT

15 Temmuz gecesi Boğaz köprüsünde Erzak almaya değil vatanı kurtarmaya geldik” dedi 21 yaşındaki Batuhan darbeciler vurularak köprü şehit edildi.63 gün önce Bitlis’te komandoluğunu bitirmişti 15 Temmuz gecesi Yürüyün. Bu akşam şehit olalım.vatan elden giderse sabah uyandığımızda anne ve babamızın yüzüne nasıl bakacağız? Yarın evlendiğimizde çocuklarımıza nasıl hesap vereceğiz?" diyerek vatanı, ailesi geleceği için köprüye gitti.Son kelimesi ‘Allahu Ekber di darbeci hainlerin ateşiyle kalbinden vuruldu. Son cümlesi “Allahu Ekber oldu.
erzak almaya değil vatanı kurtarmaya geldik mesajı mezarına yazdırıldı.İstanbul Ortaköy mezarlığında toprağa verildi.

murataltug1985 12-12-2017 08:46

ALPER KAYMAKÇI İşçi ŞEHİT

15 Temmuz hain darbe gecesinde Külliyeye saldıran FETÖ’cü hainlerin ateşiyle şehit olan Alper Kaymakçı, aynı gece biri gazi biri şehit olan Volkan ve Erkan Yiğit ikiz kardeşlerin eniştesiydi
Ankara Sincan'da ustabaşıydı 15 Temmuz gecesi Erdoğan’ın çağrısıyla darbe direnişine çıktı. Çıkmazsak vatan düşer, vatan düşerse İslam düşer” dedi.Gece boyu darbecilere direndi 03.55 te kuzenine, 2 tank ele geçirdiklerini ve 1 tankın ateş açtığını söyledi. “Şarjım bitiyor, hakkını helal et” diyen Kaymakçı’dan haber alınamadı.
Külliyedeki namaz kılarken F-16 jetlerinin bombalarıyla şehit düştü 17 Temmuz Pazar günü de memleketi Ankara’da defnedildi.
8 yıl önce evlenen 30 yaşındaki Alper Kaymakçı’nın en büyük hayali baba olmaktı. Eşinin hamile olduğunu öğrenemeden şehit düştü babası, bebeğe Alper Salih ismini verecekti şehidin eşi köprü girişinde mahsur kaldı. Sağ tarafından tank konvoyları geçti bir tank göz göre göre aracı altına aldığını şehit eşi Kaymakçı, yaşananları anlattı: "Ortalık can pazarıydı eşim darbe olduğunu Külliye'ye gideceğini söyledi. abdest alıp iki rekat namaz kılmıştı ve koşarak dışarı çıktığını gören komşulara ölmeye gittiğini söylemiş. Benden üç kez helallik istedi ve sabah şehit oldu

murataltug1985 12-13-2017 08:08

ALPARSLAN YAZICI Özel Harekat Polisi

15 Temmuz darbe gecesi göreve çağırılan Özel Harekât Polisi Alparslan Yazıcı, hainlerin bombalı saldırısında şehit edildi.çocuğuna banyo yaptıran eşine seslenen Yazıcı, Ayşegül ben gidiyorum hakkını helal et” diyebildi. eşi ise sadece “dikkat et” diyebildi. Alparslan Yazıcı’nın eşi Ayşegül ile son konuşması bu oldu.#Kırıkkaleli ve 3 çocuk babası olan Özel Harekât Polisi Alparslan Yazıcı’nın cenazesi 19 Temmuz günü defnedildi.Şehidin ismi, memleketi Kırklareli’nde bulunan bir Anadolu imam hatip lisesine verildi.

AYDIN ÇOPUR Endüstri Mühendisliği ŞEHİT

FETÖ sebebiyle 2009 da Kara Harp Okulu’ndan ayrılan Çopur, 15 Temmuz’da devletim, bayrağım için bir şeyler yapmazsam ne zaman yapacağım dedi ve darbecilerin hain kurşunu ile şehit oldu.
#AydınÇopur, asker olmaya 8 yaşında, karar verdi. FETÖ’cü hainler onu hayalinden ettikleri gibi kurşunlarıyla da şehit ettiler.26 yaşındaki Çopur, Baba bugün devletim, bayrağım için bir şeyler yapmazsam ne zaman yapacağım. Hakkını helal et” dedi.#Kırıkkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu olan Çopur, Beştepe’de darbeci hainlere hedef oldu. Aydın Çopur, 16 Temmuz’da Çankırı’ya defnedildi.FETÖ’cü hainlerin baskısıyla askeri okulu bıraktı 75 bin TL tazminat ödemek zorunda bırakıldı.

ALİ MEHMET VUREL İşçi ŞEHİT

askerdeki oğlunun telefonuyla yaşananlardan haberdar olan Vurel, Eşi nereye gittiğini sorduğunda Reis, çağırıyor. Bu millet ve vatan bizim” cevabını verdi. son konuşması oldu.
#42 yaşında ve 3 çocuk babası Vurel’in şehitliğini 24 yıldır evli olduğu eşi Reyhan Vurel, gece öğrendi. Eşinin cenazesini görünce o kadar güzel yüzü vardı ki.dedi Beraber gittikleri arkadaşlarından üçü öldü, biri yaralandı Şehit Ali Vurel, 17 Temmuz Pazar günü memleketi Yozgat’ta defnedildi.
#asker olmayı hayal eden şehidin oğlu Deniz Vurel, uzmanlığı kazandı Piyade Komando olacaktı. Şehit Vurel oğlunun asker olmasını çok istiyordu. Vatan ve millet tek hedefiydi babasının şehit olmasıyla annesi ve iki kız kardeşine bakmak için hayalinden vazgeçti. #Şehit Ali Vurel’in ismi, Yozgat Çayıralan’da Anadolu imam hatip lisesine verildi. Uzmanlığı kazanan asker oğlunun sevincini yaşarken 15 Temmuz gecesi FETÖ hainlerince Genelkurmay önünde şehit edildi.

murataltug1985 12-13-2017 08:09

ALİ KARSLI TÜRKSAT Memur ŞEHİT

#TÜRKSAT Gölbaşına saldıran FETÖ teröristlerine direnen Hukuk Müşaviri Ali Karslı, görev arkadaşı Tesis Sorumlusu Ahmet Özsoy ile aynı araç içerisinde şehadete yürüdü.#Ali Karslı, 15 Temmuz gecesi darbecileri durdurmaya karar verdi. helikopter TÜRKSAT binasını ve lojmanlarını taradı. Ali Karslı’nın eşi ve çocukları evden ayrılmasını istemediler. FETÖ’cüler aracını taradı
#15 Temmuz gecesi türksat Genel müdür yardımcısı, 3 kişiye çevreyi teftiş ettirdi.Serhat Derecik, Ahmet Özsoy ve Ali Karslı etrafı kolaçan etti darbeciler TÜRKSAT ı işgal etti.45 yaşındaki TÜRKSAT Hukuk Müşaviri Ali Karslı, 15 Temmuzda FETÖ hainlerince Ankara TÜRKSAT Kampüsü'nde şehit edildi.

#Ali Karslı ve arkadaşları türksat güvenliğinin ışıklarından şüphe etti. işgalci askerlerin üstüne aracı sürdü. Darbeci hainler aracı taradı. Karslı, başına isabet eden kurşunla Araç içerisindeki TÜRKSAT Güvenlik Direktörü Ahmet Özsoyla şehit oldu Güvenlik Şefi Serhat Derecik yaralı kurtuldu44 yaşındaki Şehit Karslı, memleketi Çorum’da toprağa verildi.#TÜRKSAT’a kanlı baskın Darbeci hainler yayınları kesmek için TÜRKSAT’a saldırdı. TÜRKSAT Gölbaşı tesislerine helikopterle indirme yaptı giriş ve çıkışları kapattı.Tesis Direktörü Ahmet Özsoy’un aracına kurşun yağdırdı 4 kişiden Ahmet Özsoy ve Ali Karslı’yı şehit etti.

ALİ İHSAN LEZGİ Memur ŞEHİT

#Ali İhsan Lezgi Memurdu 15 Temmuz hain darbe gecesinde üniversite öğrencisi oğlu ile Beştepe’ye koştu Ali İhsan Lezgi şehit edildi, biricik oğlu ağır yaralandı.#SGK Destek Hizmetlerinde memur olan 53 yaşındaki Lezgi, 21 yaşındaki Yasin Lezgi ile külliyedeydi Sabah 07.00’de baba oğul, darbeci bombaların hedefi oldu. Baba Lezgi şehit olurken, oğlu yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi. Saldırının şiddeti ile iç organları dışarı fırladı ağır yaralı hayatta kaldı #4 çocuk babası olan İhsan Lezgi, 17 Temmuz’da Kazan Orhaniye köyünde defnedildi. Eşi epilepsi hastası şehit eşi Eşim ve oğlum ‘Biz çıkmasak halk da kalmayacak’ diyerek helallik isteyip çıktılar”

ALİ ANAR Muhtar ŞEHİT

Ali Anar Muhtardı 15 Temmuz hain darbe gecesi Kazan’da FETÖ’cü hainlere engel olmaya çalıştı başından vurularak şehit edildi.beyaz gömleğini kefen yaptı eşine Vay hainler, ülke ne hale geldi' dedi. köylülerine Devleti savunmaya gidiyoruz. diyerek oğluyla yola çıktı.#35 yaşında ve 6 çocuk babası ali Anar, Cumhurbaşkanı çağrısıyla 15 yaşındaki oğlu ile Kazan’a gitti. Yanındakilere “Biz şehit olmaya geldik” diyen Anar, darbeci hainlerce kafasından vurularak şehit edildi. #34 yaşındaki muhtar Ali Anar, 15 Temmuz gecesi FETÖ hainlerince Kazan’da şehit edildi.Eşi Nuray Anar, en son TAİ’de olduğunu beni bir arama" dediğini anlattı. benim içime ateş düştü, Çocuğum Anne babamı ayağından vurmuşlar' dedi. Sonra da şehadet haberini verdiler" dedi.#FETÖ darbe girişiminde şehit olan Muhtar Ali Anar'ın eşi 4,5 ve 15'inde 6 çocuğu ile zorlu bir yaşama başladı şehit eşi Çocuklarım her şeyin bilincinde çok soru sormuyorlar. Eşimle ve şehitlerimizle gurur duyuyorum. bu ülkeyi bize bağışladılar. kendimi şehitlerimize borçlu hissediyorum.

murataltug1985 12-13-2017 08:10

şehit Muhtar Ali Anar'ın eşi eşim Her yaştan insanla anlaşırdı, çok iyi bir baba ve eşti. Bizi muhtaç etmedi. Gülene çok tepkiliydi, vatanını milletini seven ülkesinde yaşar ‘Bunlar vatanıma bir şey yapsa çocuklarım nerede kalacak. Suriye’den kötü oluruz’ derdi. Cumhurbaşkanımız için böyle imanı yüksek lider bulunur mu?’ derdi
#FETÖ 15 Temmuz darbe girişiminde Kazan’da şehit olan muhtar Ali Anar’ın eşi Nuray Anar, 6 çocuğumla hainlerin karşısına çıkıp hesap sormaya hazırım” dedi.

All times are GMT +3. The time now is 18:29.