![]() |
Başörtüsü Mes'elesi
arkadaşlar ben inanmıyorum ki bu türban sorunu ortadan kalksın..baksanıza %47 almış parti bunu yapamıyor..ozaman biz bu türban konusunu fazla didiklemesek iyi olur..çünki askerde bize karşı kendi askerimizemi savaş açalım..ne alaka..
|
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
|
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
|
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
|
Başörtüsü Mes'elesi
1982 yılından önce Türkiye de yayınlanmış bulunan hiçbir Türkçe sözlükte rastlanılmayan ve bilinmeyen bir kelimedir..
Deniyor ne diyorsun?? |
Başörtüsü Mes'elesi
Vaftiz olmuş Sihler inanışları gereği saçlarını kesemezler. Türban takmak zorunlu değildir ancak türban uzun saçı toplamak için çok kullanışlıdır. Zamanla saçı uzun olmayanlar da bu geleneksel başlığı takmaya başlamışlardır. Özellikle Batı'da Sihler için türban kimlikleriyle ilgili bir öğe haline de gelmiştir.
deniyor Türban için Türban bizim kültürümüzde zaten yok. Türban ne dinde ne de Kuran da var .Bunu sorun eden kemalistlerdir:) İnsanımızın bi sıkıntısı var ise o da başörtüsü yasağından kaynaklanıyor.. |
Başörtüsü Mes'elesi
türbanla başörtüsünü ayıdedemeyip, sonra ben türbana karşıyım başörtüsüne değil diyen ve başörtülüleri okullara almayan ebu cehillere hakaret edesim geldi.. ama foruma zarar.. ne gerek var?
|
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
|
Başörtüsü Mes'elesi
arkadaşlar siz düşünceye saygı diyorsunuz ya bende kendi düşüncemi açıklamak istiyorum inşallah saygılı olursunuz...
BEN TÜRBANA KAR ŞI YIMMM... ama başörtüsüne karşı değilim..çünki benim anamda başörtü takıyor..türban bence rahibe kıyafeti..islamda yeri yok..siz bana islamda yeri var,yada allahın emri gibi şeyler diyeceğinizi duyar gibi oluyorum..evet kuranda örtünün diyor bende müslümanım buna karşı çıkamam ama ne şekilde örtünün diyor ayeti bilen varsa lütfen yazsın bir daha.. o ayetten yola çıkarsak türban kelimesi geçmiyor yada başörtüsü..örtünün diyor sadece..neresini tabiki kuranda nasıl anlatmışsa orasını..yani türban sıkmabaştır saçının bir teli görünürse 1000 yıl cehennemde ceza alırsın gibi terimler duydum..hele hele en çok çıldırdığım şey bunu bir hadis olarak millete nakletmişler..haşaaaa biz peygamberimizin lafının üstüne uydurma lafmı söyliyeceğiz..hadisi sizde biliyorsunuz peygamberimizin sözleridir.. hele karaçarşaf yokmu tam bir cahil kıyafeti..''Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar'' deniyor ayakparmaklarınızın üstüne kadar değil..bence siz ayeti bidaha okuyun..bir müslüman olarak görevimi yani bir müslüman kardeşimi din kuralları konusunda uyarıyorum..yani kuranı kendinize göre yorumlamak doğru değildir..iyi anlamak gerekir kuranı.. |
Başörtüsü Mes'elesi
senin din konusunda eğitimin nedirde ayetler hakkında hüküm veriyorsun >:(
kendine gel ayetler açık ve net size neyi kanıtlayalım bize dini öğretmeye çalışmayın aklımız ve irademiz yerinde ben dört yıl tefsir dersi okudum senin kadar çüretkar olamıyorum bu ilmi manavda satmıyorlar dikkatli ol |
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
|
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
senden şimdi bu lafı bekliyorum....ben mesihim sizi dine çağırmaya geldim deyeceksin demi atatürçü kardeşim |
Başörtüsü Mes'elesi
arkadaşlar bir yanlışım varsa özür dilerim ama benim fetva verecek kadar cürretsiz olduğumu söylemeniz beni incitti..
ben fetva verecek kadar bilgili değilim dikkat edrsiniz ki kuranda bir noktaya değindim yorumlamadımda(ki haşa bu cürreti kendimde bulmuyorum.).allah hepimize akıl fikir vermiş..kuran hakkında düşünce ve fikir paylaşımı yüce allah tarafından yasaklanmamış tam tersi emredilmiştir..ben sadece türban mı yada başörtümü denilen yanlışı kurandan yola çıkarak size önemli bir noktayı vurgulamak istedim..(yksa kendi kafamdan mı yola çıksaydım asıl ozaman fetvacı olurdum..) neyse vurgulamak istediğim şey şuydu TÜRBAN EŞİT DEĞİLDİR BAŞÖRTÜ.. |
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
|
Başörtüsü Mes'elesi
akpli üye
|
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
aradaki farkı ortaya koymaya çalışıyorum..türbanda saçının bir teli bile görünemez yalnız başörtüde bir iki tel çıkmış o farketmez işte.. |
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
Peki "birkaç telin çıkmıyor" olacak şekilde örtülmesi seni nedneen rahatsız ediyor? |
Başörtüsü Mes'elesi
Mealler ve tefsirler, çevirenin ve yorumlayanın anladığından ibarettir. Yorum da o kişinin kapasitesi ile doğrudan ilişkilidir. Bu kişinin dile hakimiyeti, ki bu dil Arapçadır, Hadis bilgisi... v.s. bu kişinin kapasitesini ortaya koyan nitelikler olsa gerek...
Kur' an da bu vardır, bu yoktur konusu da bunun için çok hassas olunması gerkli bir konu olsa gerek. Sen kaynakla konuşursan muteber ise itiraz olmaz, aksine belki de destek alırsın... Kur'an çağları aşan bir hitabet ve anlam bütünlüğü taşıdığından yorumlanması tabi ki çağa göre caizdir ama kimin yorumladığı da bi o kadar ömen taşır... Tez- Anti tez izahı da ispatı da ancak sağlam bir zemine ve ehil kişilerin eline bırakıldığında başarılı sonuçlar elde edilebilir... sevgilerimle... |
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
|
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
|
Başörtüsü Mes'elesi
atatürkçüyüm; nickin yeterince benim için itici,yaptığım yorum iyice buna sebep oldu.
Bence önce sen türban adlı kelimeyi bir araştır,kim ülkemizle tanıştırmış bir öğren. Sana bir yol göstereyim,ergenekon soruşturması sebebiyle gözaltına alınan bir rektör. Gerisi sana kalmış. Çarşaflılar için söylediğin ise tam bir cahillik örneği.Siz atatürkçüler 'isteyen istediğini giyer' sözüne sahip çıkanlar değil miydiniz ? Neyse. atatürk ile mustafa kelamin arasında ne kadar fark varsa türban,çarşaf ve başörtüsünün arasında o kadar fark vardır. |
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
|
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
|
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
2.arkadaşım başörtüsüyle türban arasında ne fark var demişsin cevabını yeni bir konu açacam orda bakabilirsin.. 3.rektör olayını anlamadım ama sana menemen olayını hatırlatırım... ;D 4.ise daha MUSTAFA KEMAL'İN nasıl yazılacağını bile bilmiyorsun >:( teşekürler.. |
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
|
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
atatürkü sevenler chp li olacak diye bir zorunluluk mu var? cvp bekliyorum >:( |
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
|
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
yapılan yorumu ve uslubu tasvip etmiyorum :( |
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
|
Başörtüsü Mes'elesi
Kesinlikle Atatürkçü olmak Chp'li olmak anlamına gelmez. Yanlış anlama sakın. Sadece küçük bir espiriydi ve kaynağını Deniz Baykal'ın asi, hiçbir şeyi dinlemeyen, sadece kendi bildiklerini salt doğru kabul eden kişiliğiyle senin şu andaki sözlerini bağdaştırmamdan kaynaklanıyor. Türban meselesinin Atatürkçülüğe aykırı hiçbir yönü yoktur. Atatürk hiçbir zaman türban yasağından bahsetmemiştir. Önemli olan tek husus, insanların giyim tarzının, kimliğini tanınmaz hale getirmeyecek şekilde olmasıdır. Onun dışında saçını örtmüş, başını kapatmış, buna kimse bir söz söyleyemez.
|
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
Başörtüsüne değil türbana karşıyım diyorsun. Türbanı şaçın tellerini göstermeyen örtü olarak tanımlıyorsun. Karşı olduğun şey seni neden rahatsız ediyor sorusuna beni rahatsız etmez diyorsun. Karşısın ama seni rahatsız etmiyor. Anlaşamadık kardeş... |
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
bak senin için baştan alıyorum benim vurgulamak istediğim şey başörtüyle türban arasındaki fark.. türban siyasi simgedir ondan karşıyım ve beni rahatsız ediyor.. ama siyasi simge olması dışında normal hayatta o insanların başına karışacak hakkı kendimde bulmuyorum... onun için beni ilgilendirmez yada rahatsız etmez.. belkide bu kez anlaştık seninle.. :D |
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
Siyasi simge olduğunu nerden çıkarıyorsun bu bir, Siyasi simgelerden neden rahatsızlık duyuyorsun bu iki Siyasi simgeler kamusal alana neden giremez bu üç Bütün siyasi simgelerin kamusal alana girmediğine emin misin bu dört |
Başörtüsü Mes'elesi
e hadi dinde de yok diyelim
Bahanen ne niye takmasın?? yüzüne bakınca tanınmayacak bi hal mi alıyo başını örtünce. Moda tasarımları var türlü türlü buna da moda gözüyle bakamayacağınızdan eminim... |
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
güzel sorular ellerinize sağlık merakla cevap bekliyoruz ama bünyesine ağır gelmesin :( |
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
"Ey peygamber!Hanımlarına,kızlarına ve mümin kadınlara(bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman)dış örtülerini üstlerine almalarını söyle.Onların tanınması ve incinmemesi için en elverişli olan budur." bu ayettede belirtildiği gibi dış elbiseden kasıt kadınların evin içinde giydikleri kıyafetin görünmemesi için dışarı çıkarken üzerlerine ayrı bir örtü almalarıdır.Bu ister pardüse olur isterse çarşaf....lütfen birilerini eleştirmeden önce ayetlerin tümüne bakalım |
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
|
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
|
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
Bence şaşırdın ve kvırıyorsun. Zaten bu foruma muhalefet etmek için gelenlerin ortak özelliğidir bu kıvırma yeteneği... |
Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 20:44. |