![]() |
Erkekler 'NEDEN' Küpe Takar?
Küpe takmadım ancak takan arkadaşlarım var ben hiçbir zaman takmam ama takanlara karşı bir tepkim ve ya eleştirim yoktur.
|
Hiçbir seçenek değil. Küpe takınca erkeğe bir şey olmaz. Ben küpe takmıyorum ama yakışana yakışıyor.
Bildiğim kadarıyla Yavuz Sultan Selim de küpeliydi. Yanılıyor olabilirim. |
Şıklarda biraz ayıp etmişiz...
Kimsenin kişisel tercihlerie ve görüşlerine karışmak yada hakaret etmek bize göre olamaz.. İsteyen takar.Kimisinede yakışabilir... Takmamak daha iyi ama takanada kız yakıştırması olmaz.. |
ayy ben şahsen öyle erkekleri hiç sevmem bizim izmiri bilirsiniz ne kadar ilginç insanlar chp li topluluğu burda bile erkekler küpe takanlara kız gibi derler
|
hiçbiri diyorum....benim küpe takan arkadaşım var...ilk 4 şıkkı zaten geçtim..hiç öyle asimile olmuş falan da değil..sizden bizden daha türk...ben de garip karşılıyorum ama bazılarına da yakışıyor ;) :D :D :D :D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ama liberallerin çağdaşlığı konusunda sana gülesim geldi... (: |
Batıya özendikleri için olabilir. Zaten Kuran da da öyle bir ayet var tam bilmiyorum ama duyduğum kadar öyle bir zaman gelecek ki diyor erkekler kadın gibi olacak bayanlarda erkekleri örnek alacaktır.
Şuan bunu görebiliyoruz bayanların pantolan giymesi ve ya erkeklerin küpe takması . . . Galiba yavas yavas batılaşıyoruz ;) |
herkesin kendi görüşü isteyen takar isteyen takmaz saygı duyarım
ama erkeğin kadına, kadının erkeğe benzemesi kıyametin alametlerinden bu durumda kıyamet koptu kopacak artık az kaldı ;) |
Küpe takmak istedikleri için olabilirmi acaba? :D :D
|
zaten aslina bakarsaniz kulagi deldirtmekte ne kiz icin ne erkek icin uygun bir sey Islam'da sadece bazi toplumlardaki kulturden dolayi oyle oturmus diye biliyorum
Yani bu acidan bakinca kizlarin kupe taktigi yaygin bir toplumda erkek kupe takiyorsa belki erkegin kiza benzemesi olarak aciklanabilir ama Kiz erkek herkesin yayginca kupe taktigi bir toplumsa bu benzetme yapilmamali |
çok taraflı bir anket isteyen küpesini yakışıyor diye de takabilir..
asimilasyon demek burada uygun değil hanginiz kumaş pantolon,gömlek giyorsunuz blue jean lerinizi atın o zaman ..amerika kıyafeti değilmi |
rövanşı ödeyeyim bari çok güzel + :-*
|
Alıntı:
|
ben ninesi taktigi icini secmistim ;D
|
Alıntı:
Ne bekliyodun bunları övmemizi mi? |
bence de dalga gecilmis resmen, hic hos degil. Erkek 'adam' diyerek ustelik kisinin cinsiyetini de karaliyorsunuz..
|
Yakıştığı için takar, yakışmaz o öyle düşünür vs. vs.
Ben onun başörtüme karışmasını istemediğim gibi küpe takışı hakkında yorum yapmak istemiyorum... Batılı gençlere özendiği için takıyorsa da beni ilgilendirmez...Onun küpe takışıyla bizim Türklüğümüz zedelenmez... İster küpe taksın, ister kovboy şapkası... Yeter ki toplumsal ahlak kurallarına uygun olsun...Ki ona da uymuyorsa dayatmayla uyduracak değilim... |
Alıntı:
Ben bunları seviyorum. Dalga geçilmesini de istemiyorum. Başörtüsüne karışılmasını anlayamıyorsak,başkalarının kıyafetlerine karışılmasını,onlarla dalga geçilmesini de anlayamayız. Bunlar,bizdendir. |
Alıntı:
bu insanların kendi fikirleri ve saygı duymak gerekir diye düşünüyorum bana kalırsa sırf dalga geçimek üzere açılmış bir anket konusu kilitlenmeli diye düşünüyorum |
Şıklarda sorunun cevabı yok kanımca ben bir kere sormuştum bu tip birilerine (:
Kendimi özgür hissediyorum gibi cevaplar verdiler sanki özgürlüklerine ambargo konmuş (: Ağır olacak belki ama bana göre küpe takanların kadından farkı yok kadın gözüyle bakıyorum onlara (: Kendini kadına benzetenlere lanet etmiştir Peygamberimiz..geri kalan bütün görüşler fasa,fisodur... Biriside Yavuz Sultan Selim'den örnek vermiş bununla ilgili iki rivayet var birincisi Osmanlı Padişahlarının resimlerini İranlı Osmanlı düşmanı Şiiler çizdiği için bu resimlere güvenemeyiz... İkincisi Yavuz Sultan Selim bir beldeye gittiğinde orada ki kölelerin kulağında küpe olduğunu görüyor "Neden bu adamların kulağında küpe var" diye soruyor kendisine onların köle olduğu bu beldede köleler kulaklarında ki küpeden tanınıyor deniliyor... O zaman'da Yavuz Sultan Selim "Bende Allahın kölesiyim diyerek kulağına küpe takıyor" bu zayıf rivayet... Hem bizim ölçümüz Yavuz Sultan Selim değil Allahın resulüdür.. Allahü telal ahirette neden Yavuz Sultan Selime uymadın demeyecek neden Peygamberime uymadın diyecek.. ;) |
Alıntı:
Başörtüsünü dini gereği takıyorlar. Küpe aynı şey değil. Erkeklerin takmasıda dini yönden hoş değil. |
Alıntı:
başörtüsü özgürlüğünü istiyorsanız demokratik olup herkesin görüşüne saygı duyacaksınız.Yoksa olmuyor. |
Yavuz Sultan Selim zamanında, köleler küpe takıyordu da, Yavuz'da bunu yapmıştı. Şimdi küpeyi kimler takıyor ise, küpe kullanan erkek (!) lerde onlar için takıyordur.
VesseLam |
Alıntı:
biz istiyoruz ki onlar bizim başörtümüze karışmasınlar ama biz onların küpelerine karışalım öyle şey olur mu herkesin görüşü kendine takıyorsa kendine takmıyorsa kendine yanlış bulabilirsiniz ama dalga geçerseniz bu kez yanlışı siz yapıyor olursunuz |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Biz kimsenin küpesine karışmıyoruz sadece yorumluyoruz.
Ama başörtüsüne karışılıyor nedense... |
Evet dini yönden hoş değil...Bayanların pantolon giyinmeleri de dini yönden hoş değil...
İslam'da tebliğ vardır... Allah (c.c) her kuluna akıl ve irade vermiş...İsteyen istediğini seçer ama zamanı gelince hesabını verir... Hesap sormak bizim işimiz değil... Ben de doğru bulmuyorum erkeklerde küpeyi ama bu onun tercihidir... Elinde tesbihle dolaşanlarla, uzun sakal bırakanlarla dalga geçenleri gördükçe savunuyorum onları....Karşımdaki sebebini anlamayacak ya da anlamak istemeyecek gibiyse kendi tercihidir sanane diyorum... Son olarak yasakçı zihniyetler gibi şekilci olmayalım derim...Bizim farkımız bu olsun... |
Burada neyi savunuyoruz anlamıyorum.
Saçı uzatmak bile, bayanlara benzememek kaydı ile caizken, zamanımızda bayan takısı olarak kullanılan " küpe " nin neyini savunmaya çalışıyoruz ? Evet " küpe " bayan takısıdır, bunu kullanan erkek (!) lerde, bayanlığa özeniyor demektir. Yapmasınlar diyen yok, yapsınlar ama neye benzediklerinide bilsinler. VesseLam |
hala anlamış degilim neden taktıklarını :-\ ama bazı çocuklara da yakışıyor hani :D
ayrıca be bu küpe olayını etik bulmuyorum,takan arkadaşlarımızın acilen çıkarmalarını tavsiye ediyorum. |
Basortusune karisilma nedenleri farkli. Bence basortusune gelmeden once daha basite indirgeyebiliriz.
Dunyadaki her hangi bir insan, her hangi bir gun senden cok daha ustun bir konuma gelebilir. O yuzden her insana saygi duymak lazim ve eger kufure girmiyorsa da o an itibariyle sevgi de duymak lazim. |
Küpe sanıldığı gibi kadınlara has bir takı değil. Hatta tarih boyunca daha çok erkekler tarafından takılmış. Küpe tarihte sadece süs ve etkileme aracı olarak da kullanılmamış.Toplumumuzu ornek alırsak kımı yerde artık normal karsılanırken Anadolunun hala bırcok kentınde erkege yakıstırılmamaktadır..Yakıstıgını dusunen taksın derim ama bazı yerlerde oyle bakarlarkı kendısıde ıster ıstemez rahatsız olucaktır..Bu sebepten hangi kulturun bayan olarak bakmamasında rahat hissederse takmasında sakınca yoktur kanımca... ya sen takarmısın dıe sorsalar bende beni bozar derdim :) Bızım oralarda kımse takmıyordu
takanada delikanlı adam küpe mi takar derlerdi..boyle yetısınce kolay degıl kupe ile ortalıkta gezınmek ;) |
Zaten önemli olan küpeyi takıp takmamak değil, önemli olan küpe taktığınızda kişiliğinizin değişip değişmediğidir...
|
Alıntı:
Efendim ben de hepimiz takalım da gezelim demiyorum.Sadece özgürlüğü savunmak zorundayız.Kimseyle dalga geçilmez. Eğer günah aranacaksa kınamanın hükmünü hatırlayarak,düşünelim. Kimseyi kınamayalım.İsteyen istediğini taksın |
tekrar söylemek isterim ben küpe takan erkekleri savunmuyorum kesinlikle
yanlış mı evet yanlış kesinlikle ama benim anlatmak istediğim bu anket fikirlerin ne yönde olduğunu ölçmek için açılmış bir anket değil bu ankette fikir zaten belli hadi dalga geçelim deyip açılmış olan bir anket ve bence bu yanlış |
Alıntı:
Ben erkek gözüyle baksamda o kulağına küpeyi takıp ben kadınlara benzemek istiyor diye bas,bas bağırıyor (: |
Alıntı:
|
Alıntı:
Özgür olacağız diye dinden olmayalım daa. |
All times are GMT +3. The time now is 20:59. |