![]() |
Mehmet Ali Şahin:başörtüsü %1.5'un sorunu
Doğru söze ne denir !...
M.Ali Şahin doğru söyler.. |
Yazık... İşte o % 1,5 die tabir ediLen sorun için şu anda ne den peki 2 milyon insan yürüyor, üniversitelerde neden o kadar "okumuş" die tabir ediLen gençLiğimiz kendini yırtıyor... bunun sorumLusu kim ? AKP mi ? zannetmiyorum bunun sorumLusu oraya haber die onu koyan insandır... Saten Türkiye'yi de onLar kaosa sokmadıLarmı?
Bir Laftır aLdı başını gidio... Neymiş "LaikLik eLden gidiyor", "Türkiye Şeriat DevLeti oLmanın Eşiğinde", Yok efendim "Türkiye Laiktir, Laik kaLacak" Nedir Bu ALLah Aşkına... Biraz mantıkLı düşünseLer, KendiLEride ne demek istedikLerini biLmioLar... Ben 32. Günü izLiyorken bi tane Bayan üniversiteLi arkadaşımız (Biraz Açık Giymiş) kaLktı dediki, Benim aiLemde hiç kimse kapaLı değiL, Bende kapaLı değiLim, Ama Ben BöyLe yarı çıpLak bi vaziyette okuLa girebiLip özgürLüğümü yaşayabiLiyorsam, KapaLıLarında Bu Hakka Sahip oLması gerekir, LaikLik GeneL anLamı iLe budur... Dedi Mantık Budur diyorum... Ben 19 yaşındayım Ancak Bu tip sorunLarLa Türkiye Hiç bir yere waramaz, Daha başka sorunLar Varken neden bunun üzerine duruLuyor. % 1,5 bu Kadarmı önemLi oLdu... HAYRET!!! |
madem bunun adı özgürlük...
ben boxerla geçebilecek miyim peki üniversiteye? ya da çıplak? |
Alıntı:
|
yani gidersem başkası için problem olmaz... buna sevindim...
|
Mevzu yüzde bilmemkaç olması değil aslında...
Sorun yasağın olması. Yasakçı zihniyetin varlığı... Bundan mağdur insanların olması, yasakçı zihniyet; köhne,sığ,aydınlanmanın ve ileriye dönütlüğün engeli, ideolojik seküler olmayan görüşlere saplanıp kalmaları. Bunu da Rektörlerimiz yani bilimin önderlerinin! yapması. Mehmet Ali Bey bu oranla sadece üniversiteyi kastetmiş olabilir amma... Yasakçı zihniyetin, elit! kesimin varlığının sürdürmesi ile bu oran sokaklara, gündelik hayatımıza, evimizin içine kadar sürebilecek bir sorunun varlığı ile oranı siz yukarılara doğru taşıyınız, istediğiniz kadar... Bu zihniyetin varlığı ile bugün türban sorunu!, yarıın "biz ne istersek o olur" diyenlerin keyfi uygulamaları... Takdir sizin... |
hala mağduriyetten bahsediyorsunuz...
|
Alıntı:
benim görüşüm bu |
Mü’min kadınlara söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, zinnetlerini (süslerinin takılı olduğu boğaz, baş, gerdan, kol, bacak gibi yerlerini) açarak göstermesinler. Ancak bunlardan görünmesi zaruri olan (eller, ayaklar ve yüz) müstesnadır. Örtülerini yakalarının üzerine koysunlar. (Boyun ve göğüslerini göstermesinler.) (Nur Sûresi, 31)
Kadini kendi sapık zihniyetine göre yaşatmak isteyen zihniyetin çarpıttığı en ünlü ayetlerden biridir bu.! Bu ayetin orjinal Arapçasında geçen himar kelimesi geniş manali ulup örtü anlamına gelir. Himar başı örterse başörtüsü olur masayi örterse masaörtüsü. Ama bu ayette sadece himar diye geçer. Allah eğer “himar” kelimesi ile başın örtülmesini isteseydi “himarürres” gibi bir vurgulama ile başörtüsü diyebilirdi ama böyle birşey yazmıyor.! Allah unuttu mu haşa diye sormak gerekir türban/başörtü İslamin kuralıdır diye lanse edenlere Başörtüsü Allahın emri ise, başörtüsü takmamak Allaha isyandır!! ve bu durumda Allah bunun cezasını Kuranda Belirtmiş olması gerekirdi... İçki, Kumar ve domuz eti haramları gibi, ama nedense başörtünün ne emri ne de bu emire itaat etmeyenlerin cezası geçiyor!? ve... 32 FARZ İMANIN ŞARTLARI 1- Allah'ın varlığına ve birliğine inanmak. 2- Allah'ın meleklerine inanmak. 3- Allah'ın kitablarına inanmak. 4- Allah'ın peygamberlerine inanmak. 5- Ahiret gününe inanmak. 6- Kadere, hayır ve şerrin yaratıcısının Allah (Celle Celâlühû) olduğuna inanmak. İSLAMIN ŞARTLARI 1- Kelime-i şehadet getirmek. 2- Namaz kılmak. 3- Oruç tutmak. 4- Zekat vermek. 5- Haccetmek. ABDESTİN FARZLARI 1- Yüzünü yıkamak. 2- Kollarını (dirsekleriyle beraber) yıkamak. 3- Başının dörtte birini meshetmek. 4- Ayaklarını (topuklarıyla beraber) yıkamak. GUSLÜN FARZLARI 1- Ağzına su vermek. 2- Burnuna su vermek. 3- Bütün bedenini yıkamak. TEYEMMÜMÜN FARZLARI 1- Niyet. 2- İki darb ve mesih. NAMAZIN FARZLARI Dışında olanlar: 1- Hadesten taharet 2- Necasetten taharet 3- Setr-i avret 4- İstikbal-i Kıble 5- Vakit 6- Niyet İçinde olanlar: 1- İftitah tekbiri 2- Kıyam 3- Kırâet 4- Rükû 5- Secde 6- Kaide-i ahire. bu farzlar disinda baska bir farz varsa bilelim.. |
ben sadece bilgi paylaştım dalga geçmenin alemi yok...
|
ayrıca yazıyı okuyup değerlendirmediğin düşüncesindeyim... boşvermiş zihniyet yerine biraz sorgulayıcı olsan... yani atgözlüğü tabirinin dışına çıksan... sağa sola bir baksan... önce şu yazdığım yazıya baksan...
|
Alıntı:
Beni uyardığın için de teşekürler..:) Sevgilerimle... |
kendimce yorumlamıyorum... kur'an okumadığım kanısına nerden vardın... işte yazıyı okumadığın için öyle yorum yapman normaldir...
|
Alıntı:
|
İslam alimlerinin spesife edip 32 farz ismini koyduğu farzları önümüze getirip "bundan başka farz mı var?" cahilliğini gösteren insancıklarla tartışmak ilim ahlakına ters düşer mi bilmiyorum?
Sahih hadislerle mezhep imamlarının tespit ettiği on dört asırdır uygulanan uygulama karşısında bu arkadaşın ve yalancı profesörlerinin söyledikleri bilgi değeri bile taşımıyor. |
Alıntı:
|
ve arapçayı sizden daha iyi biliyorum... zira alevilerin çoğu araptır :D
bana mamal okumayın :D |
Alıntı:
|
en bilge kişi bilmediğini bilen kişidir...
cahilim mazur gör... |
Alıntı:
Bilmediğini bilen kişi bilmediği konuda ahkam kesmeye çalışırsa birazcık bilen kişiden mazur görülmesini bekleyemez. |
şimdi de din bilmediğimi iddaa ediyorsun... bu beni dinsiz konumuna düşürmez...
ama ben de senin felsefe bilmediğini iddaa edince ne diyeceksin :D |
Alıntı:
Buraya gelen kemalistlerin ortak dili: biz dinsiz değiliz. Beş altı aydır forumdayım en radikalinden bile "kemalistler dinsizdir" tanımlaması duymadım. Bizi buna ne kadar zorlasanız da demeyeceğiz. Din cahili olduğunuz, bilmeden kimi zaman dini olgulara düşmanlık ettiğiniz doğrudur.Ama ikisi aynı şey değil. Bu telaş nerden anlaşılması zor gerçekten? Giren biz dinsiz değiliz diyor... Felsefe bana göre sadece bir araçtır, çoğu zaman gereksizdir. Her filozof kendinden çöncekileri çürütür ve ortada doğru adına hiçbir şey kalmaz. Biz doğrularımızı bulmuşuz arayana mübarek olsun. |
iyi madem haklı çıktım felsefe bilmiyor muşsun ;)
|
Alıntı:
Yüzyılların savaşı, ateş (bunu çoğaltalım madde, vücut, dağ, toprak) benim diyen insanlar onu "kendi"lerine göre kullanır, Allah'ındır diyen insanlar da Allah'ın buyrukları yönünde... Olay bu kadar basittir. |
felsefe düşüncelerini saymakla bitiremezsin.... bir tanesini sayıp geçin biliyorum diye ;)
saçma şeyleri öğrenmişsin dediğin gibi... felsefeyi değil yani 8) |
Alıntı:
Saçma şeyleri öğrenmişim yani felsefeyi. İki tane bilsem bilmiş sayılır mıyım 8) Sen de anlat da ilmimiz artsın. Biliyorsan konuş ilmin alsınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar demişler 8) |
sadece dini felsefelerden bahsediyorsun...
Realizm, gerçekçilik ana düşüncesini, nesnelerinin varoluşları ve neye benzediklerinin, bizden ve bizlerin onlara ulaşmasından bağımsız olduğu meydana getirir. Örneğin güneş sisteminde kaç tane gezegenin olduğu, bizim orada kaç tane olacağını düşünmemize, olmasını istememize veya araştırmamıza bağlı olarak değişmez. Yine elektronların veya güç alanlarının varoluşları veya dayandığı temeller, bizim inandığımız teori olmadan da vardırlar. Diğer anlatımla Realizm, evrende gözlemcinin bilincinden bağımsız bir gerçeklik olduğu görüşüdür. yani sokratesin dediği gibi... "bildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğimdir..." ve sen hala bildiğini iddaa ediyorsun ;) |
Alıntı:
Aferin aferin 8) Fransız Bodleri de biliyor musun? "Akılla bir yere varılamaz" felsefesinin kurucusu. Sen varacağını sanıyorsun da. Benim bildiği ise inanadığımdan ibarettir yani herşeyi bilirim bir bakıma. |
her filozofun görüşü benimsenmez... zira senin gibi dinde takılı kalan bir insan pek ilerleme kaydedemez fikirler konusunda...
öncelikle tartışmaya açık olmak gerekir... ilk önce sokratesten başla ;) ve küfür edercesine sorgula hepsini... ve gel şu anki fikirlere kadar... sonra dön bak hangisi doğru hangisi yanlış... felsefe dersi de verecektik siyasi sitede iyi mi ya ;D |
Alıntı:
Fesubhanallah :) Şimdi, ben doğruları filozoflarınkinde bulmam çünkü kabul ettiğin gibi her filozofun fikirleri doğru olmaz, zaten tek yaptıkları birbirlerini çürütmektir. Ortada sadece bir toz yığını kalır. Aklın en son verası kendi kendisini devirmesidir. İmam Gazali, Tuhaliful Felsefe, oku vaktin olursa. |
ya bak felsefeden bahsetmekten zevk aldım... ;D
dini tartışmaktan daha faydalı oldu sanki... dur şu yazıyı okudum bir de sen oku isterim... ... Her sey insanoglunun kendi kendine “niçin” sorusunu sormasiyla basliyor. Hasan Ali Yücel, niçin sorusunu soran ve sorunun yanitini bulamasa da bunu zihninde arayan kimsenin ilk filozof oldugunu söylüyor. Ilk filozofun kim oldugu ise ne yazik ki bilinmiyor... Kim bilir, belki de tekerlegi bulan, ilk filozoftu... Öykü ile gerçek arasi; profesör, bir yillik zorlu egitimin sonunda büyük sinavda ögrencilerine tek bir soru sormus: Neden? Ögrenciler, sayfalar dolusu yanit yazmislar. 100 üzerinden 100 puani bir ögrenci almis. Tam puan alan ögrencinin yaniti: Çünkü! Ilk filozofun kim oldugu bilinmiyor ama Anadolu topraklarinda bugünkü Milet’te yasamis Tales, ilk filozof olarak kabul ediliyor. Tales’in yaptigi “dünya neden yaratilmistir” sorusuna yanit aramak... Efsaneleri bir kenara birakip dünyanin cevherinde ne oldugunu düsünmeye baslayinca ortaya çesitli görüslerin çikmasi dogal. O zaman, gündeme yeri bir soru geliyor, “nereden biliyorsun?” ve ayikla pirincin tasini, kanitla teorini... Insanoglu, böylece düsünmeye, düsüncesini gelistirmeye; bulmaya, kesfetmeye, icat etmeye basliyor. Insanoglunun felsefe yapmaya baslamasindan bugüne kadar geçen süre 2 bir 500 yil kadar. Bu felsefe konusu da nereden çikti diyorsunuz, biliyorum... Televizyonun karsisina oturmus, bir o kanal, bir bu kanal dolasirken ve her kanalda gazetelerin ansiklopedi reklamini izlerken, bir ara ekrana türkücü Mustafa Topaloglu çikti. Topaloglu’nu ekranda görünce aklima meshur sarkisi geldi: Felsefe Yapma! Ansiklopedi reklamlarini izlemenin halet-i ruhiyesiyle kendimi kütüphanenin önünde buldum ve uzun süredir elime almadigim dört ciltlik Felsefe Ansiklopedisi’ni raftan indirdim. Cildi bez kapli degil, kagidi adi, baskisi tipo, resimleri siyah-beyaz! Cemil Sena, 1974 yilinda ilk cildini hazirladigi Filozoflar Ansiklopedisi’nin son cildini 1976 yilinda tamamlamis. Kaynakça olarak 56 eserden yararlanmis. Ansiklopedide 5 binden fazla eseriyle 2 bin 200 filozof yer aliyor. Yani 2 bin 500 yil içinde, dünya düsünce hayatina imza atan 2 bin 200 kisi. Bugüne dek dünyaya gelen ve göçüp giden, halen dünyada olan ve göçüp gidecek milyarlarca insan adina beynini zorlayan sadece 2 bin 200 kisi! Filozoflar Ansiklopedisi 2 bin 449 sayfa. Ansiklopedi dedigin roman gibi okunmaz. Gerektikçe bakilir. Ama ben, 2 bin 449 sayfayi tek tek çevirdim. Tabii ki okumadim. Sadece ansiklopediye girmis isimlere baktim. Tek tek 2 bin 200 kisinin adini okudum. Birinci cilt Anaton Aall ile basliyor, Adolf Dyroff ile bitiyor. Ikinci cilt Hermann Ebbinghous ile basliyor, Thomas Henry Huxley ile bitiyor. Üçüncü cilt Iambule ile basliyor, Quintilien ile bitiyor. Dördüncü cilt Raban Maur ile basliyor, Ulrich Zwingli ile bitiyor. Aristo, Descartes, Eflatun, Galileo, Hegel, Kant, Leibniz, Newton, Rousseau, Sokrat, Spinoza daha bir çok tanidik isim... Bu 2 bin 200 isme tek tek bakmaktaki maksadim, aralarinda bizden kaç kisinin oldugunu bulmak içindi... Uzun bir lise hazirlama düsüncesiyle oturdum masanin basina... Masadan kalktigim zaman notlarimin arasinda sadece üç isim vardi: Farabi, Ibni Sina, Celalettin-i Rumi. 2 bin 200’de 3! Ve aklima kocaman bir soru takildi: Niçin bu üç isme yüzyillar boyudur dördüncü bir isim ekleyemedik... Felsefe yapma! (Aralik 1992) kaynak |
Görüldüğü üzere felsefeler ve idolojiler hep insanı şımarıklaştırmış, hep zulum ve baskı unsuru olmuştur.
Batının/ doğunun cins kafaları gerçeği bulmanın son aşamasına gelmeyi çoğu zaman bilmiştir ve itiraf etmişlerdir: Bize filozofların değil, peygamberlerin getirdiği gerçek lazım. Olay basit felsefe yapmaya gerek yok. |
Alıntı:
Ne kadar din bildiğini hakikaten gördüm :) (Hangi dinse?) Felsefe insanı bir yere götürmez.Götürmemiştir de. İki felsefeci atın kaç tane dişi olduğu konusunda tartışırmış, bir tane akıllı neden açıp saymadıklarını sormuş, adamı felsefeci olmamakla suçlamışlar. Ahmak olmaktansa felsefeci olmamak evla. Teşekkür ederim konuşma için. 8) |
müslümanım kardeş...
ama anamı günahkar konumuna düşürenlere öyle bir söverim ki... akla sığmaz... felsefeyi inkar et... ama ben dini inkar etmedim. bana ne kadar saygı duyduğun da aşikar... halbuki ben sana saygı duyuyordum... e bu yaptığın saygısızlık olmaz mı? ve şu iki felsefeci hikayesi... kulaktan dolma... böyle bir şey olmayacağını bilirler... bir çocuk senden daha zekidir... sen bunu kabul etmezsin ama ben ederim... aramızdaki fark ben sorgularım sen ise kuruya inanırsın... |
Alıntı:
Aramızdaki farkı kaybetmemek için ömrümü veririm. Sorgulanmayan birşey uğruna.. Hangi saygısızlık? Ve hikayeyi neden beğenmedin, tam ahvaline uygun? |
saygıya alayla cevap vermek saygısızlıktır...
hikaye ise gerçek değildir... varsa ispatla |
Alıntı:
İmam Gazali Tuhaifu'l Felsefiye ;) Oku ve düşün. |
Alıntı:
Gerçi seni 10 yaşındaki bir çocuk da alt edebilir. Çok basit ve ezbere konuşuyorsun. Seviyen Lügat' a yetmez... |
BAZI ARKADAŞLAR ÇOK KOMİK ŞEYLER YAZIYOR.ELİNLEMİ YAZDIN DİYEN ARKADAŞ HERHALDE HİÇ GAZETE OKUMUYOR.MİLLİYE GAZETESİNİ TASVİP ETMİYORUM ANCAK BOZUK SAAT BİLE GÜNDE İKİ KERE DOĞRUYU GÖSTERİR.BU BÖYLE BİLİNE
|
yha güLmek istiyorum ancak acıyorum... Neden bu kadar ezberci takLitci bi zihniyet Neden?
kaçış doLu gerçekten, FeLsefe biLmiyorsun diyor... FeLsefe biLsek ne yazarki gereksiz biLgiLer topLuLuğu, Yhani feLsefe iLe mi yönetecez devLetimizi, Düşünsenize haLkın oyLaması iLe değiLde bi tane doğru buLuyorsun devLet başkanı oLuosun 2 gün sonra seninkinin üstüne bi doğru buLuyorLar ve o başkan oLuyor. Bana feLsefenin 1 tane yararından bahsedermisin arkadaşım? sadece akıL karıştırmak dinden uzakLaştırmak ÖZGÜRLÜK başLığı aLtında bişiLer ispatLamaya çaLışarak BeLLi beLirsiz yapıLan bi yoLcuLuktan ibaret. Yhani esKiden yapıLan feLsefik düşünceLEr önemLiydi, Çünkü ozmn beLLi bi din anLayışı yoktu feLsefe insanın neden yaratıLdığı konusunda fikir öne sürmek için yapıLan işe veriLen konu başLığı gibi bi isim yhani. HaLa bu seneLerde "Birçok şeyin ispatLanmış oLmasına rahmen" kuLLanıLıo oLmasıda bi güLünç durum tabiki :) ama bu tip düşünceLEri savunanLarı bi yere topLasanız hepsinin ifadesini aLsanız yha 1 yhada 2 keLime oynar... Bi de şu dinsizLik konusuna geLince, Biz dinsizsiniz demiyoruz... Sizin bi dininiz war diyoruz. ona uygun davranın yha onu tamamiyLe kavramaya çaLışın yhada tarafınızı beLirLeyin. Ben MüsLümanım demek çok basit bişi ama onu Gerçekten yaşayarak söyLemek zor oLanı... Nese Ben Kendimi aşarak bi sürü Söz sarf ettim... yaşım 18 kötü bi laf ettiysem özür dilerim herkesten... |
All times are GMT +3. The time now is 10:44. |