![]() |
s.a ' ya karsı olanlar ????
Bu s.a herhalde msn de kafası ile selam vermek gibi bir şey olsa gerek.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
- Uygun değildir, tam yazmalıdır." Uygun olmayan neymiş efendim. Uygun değilmiş tam yazmalıymış. Neye dayanarak söylüyosun bunu, hiçbrişeye sadece kendi algısına. Dinle alakalı bir meselede kendi algına göre sınırlama getiremezsin, özgürlük getirebilrsin ancak. Bu işin metodolojisi böyle yürür. Dinle alakalı konularda muğlak konuşamazsın. Ha niye net konuşmuyor. Çünkü böyle bi muhabbet yok dinde. O zaman neye dayandırıyorsun ki, hiçbirşeye dayandıramıyor. Napsın , onun kafasına yatmadı uygun olmasın... Bu kısaltmalar Messengerde ve nette kendiliğinden oluşuyor. Sadece dini sözlerde değil çok çeşitli sözlerde kısaltmalar var. Bu internet yazışmalarına özgü bir durum. Sokakta hiç S.a A.s diye birbirine seslenen görülmüş mü.. |
dinimizislam.com kaynağına soruyorum şimdi. Kasfalarına göre fetva verme yetkisini nerden alıyorlar.
|
Ne cavep vereceklerini çok merak ediyorum. Kitaplarda Allah (c.c) bile yazılamazmış
Hayret bişey ya. O uygun değil bu uygun değil. Nedir bu tutuculuk. O kadar biliriz biz de dinimiz. Kimse dini zorlaştırmaya baskıya dönüştürmeye kalkmasın. |
bence dikkat edilmesi gereken,uzun uzun yazayım derken zamanla hiç kullanmamaya başlamayalım!!!!...sonra o kısssacık gelen s.a yı arar oluruz Allah korusun....yanlış anlaşılmasın tabikide herşeyi en güzel şekliyle yerine getirmek daha makbuldur ama dediğim gibi....Aklıma geldiği için söylemeden geçemiycem arkadaşlar,kıyamet alametlerinden biride herşeyin sorgulanmasıdır....
|
Murat arkadaşımın dediği gibi bu kadar tutucu olmanın bir anlamı yok.. Dinimiz kolaylıklar dini.
Maalesef MSN Türkçe'si dediğimiz yeni bir kavram oluştu. Eski insanımız günahtan korkardı, kötü alişkanlıklarda günah ibaresi konarak yasaklanırdı. Yeni nesile ise bunlar inandırıcı gelmiyor aksine dinin yasaklarını yanlış biçimde lanse ederek dine karşı antipati aşılanıyor. O yasak bu yasak demektense, önce güzel Türkçemizi ayakta tutmaya çalışalım, Türkçeyi doğru aşıladığımız bir insan, dini yazılardada dikkatli olacaktır. |
ben karşıyım
konuşuruken karşındakine nasıl s.a demiyorsak yazarkende o şekilde yazmayalım |
Alıntı:
Kısaltmalarda dini sözcük sorunu yok. Sorun Türkçe'yle ilgili Mesela 'ok' yerine 'peki' gibi çok güzel bir kelimemiz var, uzun mu geldi kısalt 'pk' yap. Pekiyi beğenmedin mi 'tamam' ın kısaltması tmm veya tm yap. 'v' yerine niye 'w' yazıyosun ne kadar yakışıksız. |
farketmio benim için ;)
|
Alıntı:
|
arkadaşlar bir cemiyet kurmuş, s.a kısıltmasına karşı. tamam olabilir, yanlız bu tür sitelerde her şeyi olduğu gibi yazmak hiçte kolay değil. hele 2 li muhabbetlerde. normal ikili konuşmalarda (sözlü) bu tür bir kısaltma kullanan kimseyi görmedim. görsemde uyarırım ama yazı dilinde ve konuşma halinde kısaltma kullanılması gayet normal. dini boyutunu düşünüyorsanız onada cevap:
ameller, niyetlere göredir. niyetin ne ise o. şimdi sayın fazıl ve türevleri bunu bir sataşma olarak algılayıp cevap vermesinler, benim acizane fikrimdir. herkeze iyi paylaşımlar... |
" Ameller niyetlere göredir. " Hadis-i Şerif'ini nedense insanlar işlerine geldiği gibi çeker sağa sola ...
Evet ameller niyetlere göredir fakat, niyeti sağlamlaştırmak için, itikat sahibi olmak gerekir. İtikat sahibi olmak, kolaylıklara kaçarak olmaz. Herşey insanın içinde ki niyetle bitecek olsa idi, insanlardan " amel " yapılması istenmezdi. Kimi elinde ki ile yetinip, kendini avutmak ister, kimi itikat sahibi olarak dünyasını daha iyi kullanmak ... Amel ve Niyet bağını, işimize geldiği gibi değil, gerektiği gibi anlamak, anlatmak luzumludur, gereklidir. Not : Bu da bizim acizane fikrimizdir. VesseLam |
al işte buradan yak. özellikle not düştüm ama algılanmamış sanırım. birde buda bizim fikrimiz yazmışsın, yahu bana cevap verdikten sonra istediğini yaz ben karşı çıkarım.
yazı dilinde kısaltma normaldir ve bence hiç bir sakıncası yok. ben selam vermek için s.a yazıyorum. slm yazmaktan daha iyidir. lütfen cevap vermeyiniz. iyi paylaşımlar... |
Siz yazıyorsunuz da biz yazamıyoruz öyle mi?
Sizin fikriniz fikirde, bizimkisi buğday ürünü mü? İnnallehe meassabirin ... VesseLam |
fikrime muhalefet olmasanız sorun yoktu. yönetimde olmanız bu hakkı size tanımaz ben bu hakkı kimseye tanımam. tartışmaya hazır biri olduğunuz çok belli, ama ben istemedikten sonra bu tartışma değil kavga olur...
|
karsıyım cunku peygamber efendimiz olsa oyle mi konusur : :(
|
Sizinle aynı düşünmek, ve ortaya attığınız düşüncelerin yandaşı olmak zorunda değilim. Burada yönetici vasfımla değil. Düşüncelerimşe konuşuyorum. Arkasında duramayacağınız ve eleştirilmesine tahammül edemeyeceğiniz, fikirciklerinizi yazmazsınız sizde o zaman. Burası paylaşım ve tartışma forumu, turfanda salatalık tarlası değil.
VesseLam |
kesinlikle karşıyım...
|
uslubunla cevap ver bana ukalalığa gerek yok. benim üzerimden tartışma hakkını vermem ben kimseye. salatalık tarlası sansaydım ilk seni koparırıdım o tarladan...
|
:) neyse siz tarlada dolanmaya devam edin. Bizde fikircik yerine, fikir taşıyan insanların fikirleri ile münazaramıza devam edelim.
VesseLam |
:) :)
|
sizi buraya yönetici olarak koyanda kabahat. laflara bakarmısınız? uslubunu takın, tahmmül sınırını aşıyorsun...
|
Kabahat sende değil, seni sevende . Diyen Orhan Abimizin dediğinden yani :)
Üç kuruşluk fikirlerin arkasında duramayan insanlar, boş münakaşalarda tehdit savurmakta epey başarılı oluyorlar. Bende şimdi uslubumu takınıp, haddimi geri çekiyorum. Ama uslubun " U " suna sahip olamayıp, "hadd" çizgisi sıfırın altında olanlar ne yapar Allah-u Alem :) VesseLam |
legend istersen sen önce kendine dikkat et....
|
kendini çok değerli sanan insanlarıda görüyoruz. sana göre 3 başkasına göre 5 kuruşuzdur. eyvallah. ayrıca benim savunma yapmama gerek yok. fikrimi söyler kenara çekilirim. en azından sizin gibi imalı laflarla hakaret edeceğime direk diyeceğimi derim. örneği üste mevcut.
|
Alıntı:
|
" İma " insanlara özgü bir sanattır, hakaret " hayvani " bir özelliktir.
İnsani olanlar başımızın üzerinde, hayvani olanlar ayağımızın altındadır ;) VesseLam |
Legend arakdasimizi yazdiklarindan dolayi siddetle kiniyorum burasi bir forumdur ve forum kimsenin babasinin tapulu mali degildir birilerine gönderme yapip ondan sonra bana cevap yazmasinlar demek cocukcadir!..
Arkadasimiz fikir üretmek disinda herseyi yapmistir..Necip fazil in fikirleri bellidir, katilirsin yada katilmazsin bu sana kalmis ama en azindan saygi duyma erdemini gösterebilirsin.. Acikcasi yazdiklarinizi bu foruma yakistiramadim bu kadar seviye düsüklügünü bu forum kaldiramaz..Kimsede Necip Fazili savundugumu sanmasin o kedini savunabilecek durumda oldugunu asikardir ben burada olan cirkinlige sade bir üye olarak tepkimi koymak istedim.. Begenilir yada begenilmez bunlarda benim fikrimdir buyursun saygidan anlayan cevap yazsin anlamayanlar bir zahmet yakinindan bile gecmesin ;9. selametle.. |
eee ozaman kuranı kerime de kk deyip geçelim nede ola herseyi kisaltmayi beceriyoz
allahin selamini kisaltmisiz onuda kisaltiriz ya arkadaslar herseyin bir uygulama tarzi var selam alip vermek dünyevi birsey deil bence her insana verilmez her insandan alinmaz bunun bile kurallari yokmu peygamberimizin emri ve sünneti olan bir seyi kendi keyfimize göre kolaylastirmak yada kisaltmak sizce biz ümmeti muhammede yakisirmi taktir sizin bu konuda dini tartistimizi unutmayalim yorumlari ve fikirlerimizi buna göre belirtelim sonuçta biz allahin selamindan peygamberin sünnetinden bahsediyoruz |
saçma bi konu olmuş
kısaltanlara değil kullanmaktan çekinenlere ilişkin düşünmek gerek |
Alıntı:
Tüm yazışmalara baktığımızda seviye - düzey konusunda bir eleştiri yapacaksak bu 'Legend' den çok 'Necip Fazıl' a yönelik olmalıdır. Necip Fazıl'ı böyle tanımamıştım, kısmen hayal kırıklığına uğradım. Alıntı:
Mavera gönül isterdi ki; konuyu incelemeden hemen yönetici arkadaşın yanında yer alacağına, 'hak' mefhumuna sahip çık. 'Legend'i şiddetle kınadığın gibi değil ama Tessüf ediyorum sana... |
" Ben hakaretimi açıkça beyan ederim "
Bu sözü söyleyen kişi ben değilim. Hakaret etmeyi kendisine görev bilen ve bundan çekinmeyen kimselere bizde cevabımızı böyle veririz. Kimse bizim düşüncelerimizi kısıtlayamaz, ve bize hakaret vari konuşamaz. Benim açıklamam geneldir. Hakaret " hayvanlara " yakışır. İsteyen üstüne yakıştırsın. Yumuşak başlı isek, uysal koyun değiliz. VesseLam |
Alıntı:
Kardes bak ne güzel söyledin senle ayni düsünmüyorum diye ama arkadasin tepkisi öyle olmamis ki 2necip fazil ve türevleri" diyerek resmen bir siniflandirma yapmis ve yaptigi siniflandirma forum kurallarina ve etigine aykiridir eger bir yorum yaziyorsan o yorum geneli kapsar ve su cevap yazsin, su yazmasin diyerek kisitlamaya gidilemez.. Ikinciside yönetim hic bir zaman böyle gelisi güzel yerde elestirilemez, asagilanamaz burada kimse "turan cömez" lik oynamasin eger arkadasimizin bu yönde bir sikayeti varsa bunun yolu, yordami vardir böyle dogru davutculuk yapacagim diye ortaya cikarsa sonuclarinada katlanmalidir.. Ben bunu özgürlük kapsaminda görmüyorum bu yapilani terbiyesizlik olarak algiladigim icin burada özgürlük bitmistir hic bir özgürlük yoktur ki birilerinin fikirlerine pranga vursun.. Arkadasimiz o arkadasi hic düsünmeden banlayabilirdi ama erdemlilik gösterip takdiri yönetime birakmis.. Kardes sende bazi konulari cok abartiyorsun olaya biraz daha objektif bak ve öyle karar ver orada necip fazil degil baska biriside olsa ayni tepkiyi verirdim.. Burada sözü gecen arkadasla diyalogumuz iyiydi, bana güzel söylemlerde bulundu, bana saygi duydugunu belirtti ama buradaki yanlisi benim dogruyu görmezlikten gelecegim anlamina gelmez.. |
Dün akşam bu konuda atılan tokatların sesleri ,forumun diğer bölümlerden bile duyuluyordu.
Kulağımı kapamama rağmen duyduğum bu gürültüler üzerine kendi kendime dedimki "Ey Yüce yaratan senin selamının kısaltılmışı bile bu kadar uzun tartışmalara sebeb oluyorsa ,uzun yazılması hakkında bir konu açılsa her halde kan gövdeyi götürürdü" dedim. ALLAH BİRBİRLERİ İLE BİR TÜRLÜ ANLAŞAMAYAN TÜRK MİLLETİNE KOLAYLIK VERSİN. |
kesinlikle karşıyım. ama msn de arapça güzel ifadelerim var, s.a. yazınca selamun aleyküm yazıyor.
|
sahsen ben karsiyim.. selamun aleyküm demek cok zor olmasa gerek ama ondan bile tasarruf ediyoruz..
|
sa dan selamun aleykümü anlıyorsa insanlar benim için problem yok...
ama kullanmamaya özen gösteririm... |
Harflerden tasarruf edeceğimize daha önemli şeylerden tasarruf etmeyi bilmeliyiz...
|
Alıntı:
s.a, a.e.o, a.r.o, k.i.b, y.s.s. bu nedir ya.. |
All times are GMT +3. The time now is 23:13. |