![]() |
Tartışıyorum...DTP kapatılırken iyi, AKP kapatılırken kötü(mü?)
Alıntı:
|
Alıntı:
Bana simdi kacamak cevap verme bir kelime yeter yüzde 6 vatan hainimidir, dtp ye oy verenler necidir, ne yapilmalidir, nereye sürülmelidir? lafi dallandirip, budaklandirma burada sana vatanseverlik dersi ver demedik, soruya cevap ver dedik 8) |
nasıl işse ben tam olarak anlamıyorum
ya biz ülkücüyüz türklerin önde gideniz diyorlar ve insanlara işine gelmeyen terk etsin ya sev ya terk et gibi adres gösterici yerler gösteriyolar ama bakıyoruz sürgünleri hep kendileri yaşıyolar bu nasıl türk lük |
dtp ve akpartiyi karşılaştırmak çok saçma aynı kefeye bile konulamaz..
dtp'nin amacı açıkça belli ülkeyi bölmek bu yüzden bu konuyu tartışmaya bile gerk yok.. |
Bu ayrılıkçı güruha yer versende gitmez sebebi sadece Ülkeyi sömürmek Ülkenin değerlerini bitirmekten ibaret benim söylememle bu yüzde 6 yı elbette gönderemeyiz yalnız ben kendi adıma gereğini yapıyorum elimden geldiği kadar nereye gideceklerinin önemi yok sırtımızdaki kanburu elbette atacağız senin bunu sorgulamandaki hassaslığın önemli ben gönderin deyince sevkini sen mi üstleneceksin gönül bağın mı var.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
O yüdze 6 dahil bu ülkedeki herkesle benim gönül bagim vardir..dtp ye oy verenlere pkk muamelesi yapilmasini asla ama asla kabul edemem sonucta onlarin oy vermesi sosyolojik bir durumdur, sadece oy verdikleri partinin pkk nin siyasi uzantisi olmasi onlara adres göstermeye yeterli degildirki.. onlarin o bölgedeki durumunu göz önüne alip degerlendirme yapalim lütfen ;) |
Olması gereken "bu benden değil bunu sürelim , şu bizden değil hadi asalım" değildir...Dtpye oy verenlerin içinde gerçekten cahil olan dtpnin kendilerini temsil ettiğini sanan kürt olsa bile bizim içimizden olan kardeşimiz var...Kalıcı çözüm dişlama politikası uygulayıp hepsini karalamak kendimize iyice düşman etmek değil onları kazanmaya çalışmaktır...
Hem ben türküm(!) dediğim için türküm, yoksa benim gerçekte hangi ırkların karması olduğumu kim nerden bilebilirki....yıllar boyunca orda oraya göç etmişiz mutlaka başka ırklarla etkileşimimiz olmuştur hiç birimiz safkan türk değiliz öyle hissettiğimiz için türküz... Ayrıca kürtlerle türkler aynı kökenden gelir biz kardeşiz ve bizi bölmeye çalışananların ekmeğine yağ sürmeyeceğim NOT:(bu soyledıklerım kesinlikle kalleş pkk ve dtpnin başındakiler için değildir..) |
Alıntı:
|
"Ak Partiyi kapatarak bölgenin kaderini Dtp nin eline mi bırakacaklar"..
bu bişeyleri ifade ediyordur herhalde.. |
Alıntı:
Evet siyasi olarak bir cehalet vardir ama ortada sosyolojik bir durum vardir bana göre dtp nin orada oy almasi cehaletten cok oranin yapisiyla ilgili söyle bir örnek vereyim 22 temmuz secimlerinde dtp ye oy cikmayan bir köyde pkk lilar minibüs durdurup bir cok vatandasimizi katletmistir.. Yani ortada irdelenmesi gereken cok farkli seyler vardir olayi sadece cehaletle kisitlamak sorunu gözardi etmek demektir bu arada tepkim sana degil kardes, sadece senin mesajinin ufak bir yerine katilmadigimi belirtip oradan bir genele gönderme yaptim ;) |
İlk mesajımdada belirttiğim gibi ben akp ile dtp yi aynı kefeye koymanın mümkün olmadığını dile getirdim burda hemfikiriz.
|
Alıntı:
|
dtp ye ak parti bir yapan zihniyete acırım
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Evet o insanalrin icinde bir pkk sempazitanligi vardir bunu gözardi etmiyorum ancak o insanlara sirf siyasi tercihi yüzünden hain demek olayi basite indirgemek demektir.. Sen seni daha iyi ifade ediyor diye nasilde mhp yada baska bir partiye oy veriyorsan, onlarda kendilerini ifade edebilmek adina dtp yi tercih etmektediler.. Senin verdigin örnekteki gibi cikislar, olaylar asla geneli baglamamakla beraber ben o insanlari kaybedilmis olarak görmüyorum hatta ben dtp yi bile kaybedilmis görmüyorum, onlari siyasal zemine cekmeli, Türkiyenin gercekleriyle yüzlestirmeliyiz.. |
Alıntı:
Ayrıca diğer arkadaşalar için söylüyorum hariçten gazel okumak kolay...o insanları silah zoruyla köylerden toplayıp dağa çıkartıyorlar...çoğu pişman oluyor öldürülüyor...öyle köyler varki yaz ayları dışında yollar kapalı olduğu için dış dünyayla ilişkileri kesiliyor..bu insanları kandırmak çok kolay nereye çekilirse oraya giderler...sen dişlarsan onlar elbette pkkya dtpye kayar....bu insanlar hain değil bizden sahip çıkılmalı... |
Alıntı:
Kardes ne bilsin klavye basindaki sanal kahramanlar mahalle baskisini!..herkes bir suclu ariyor gücü yeten, yetene suclu belli dtp ye yüzde 6 oy verip, meclise gönderenler peki onlari oy vermeye iten sebebler nedir hic soran var mi!.. |
hocam doğuda kullanılan oylar da halkın %80 özgür iradesiyle kullanıyorsa %20 si korkudan kullanıyor
işte onlarada hizmetlerimizle anlatıcaz zaten artık doğudaki halkımızda neyin ne olduğunu biliyor ben erzurumluyum benim köyüme bırakın karayolunu su bile düzgün gitmez elektrik te problem yaşanırdı ama şimdi öylemi 2008 yılındaki erzurum nekadar değişti bütün köylerine karayolu yapıldı işte bunlara hizmetlerimizi görmelerini sağlamak lazım burad kimseyi küçümsemiyorum çünkü bende ordan geldim |
Alıntı:
Yani ne ekersen onu bicersin iste ak partide o insanlara bu ülkenin insani olduklarini hatirlatti, onlara deger verdi, onlara hizmet getirdi bu nedenle bunun semeresini hem ak parti hemde Türkiye aldi ve bundan sonrasida daha güzel olacak insallah.. |
buna inanıyorum inandığım için başta başbakanımız olmak üzere tüm adaylarımızı destekliyorum inşllah allah izin verirse unutulmuş doğu ve güney doğu anadolu veya kanayan yara olmayacak başta diyabakır olmak üzere bütün doğu ve güney doğu anadolu bölgemiz kalkınacak ..
HERŞEY BU MİLLET İÇİN |
Mahrumiyet bölgeleri sadece güneydoğu ile sınırlı değil.
Toroslardaki,doğu karadenizdeki,ege'nin dağlık kesimlerindeki kasabalar,köyler pek çok doğu köyünden, kasabasından farksız.Keza Bursa'nın dağ ilçeleri de böyledir.. Dolayısıyla insanı devletine isyana iten sadece maddi imkansızlıklar değildir...En önemli etken maneviyatsızlık. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
O bölgenin diğer bölgelerden daha fazla zulüm gördüğünü kabul ediyoruz. İnsanların milletinin adını bile söyleyememesini anlayamıyoruz. İnsanların kültürel haklarının tabi ki olduğunu ve o hakların bir an önce verilmesini savunuyoruz. Ancak benim ninem Eskişehirde Anadolunun ortasında aynı sıkıntıları yaşarken kalkıp hadi ben elime silah alayım Emir Dağına çıkıp isyan edeyim demedi. Fakirliği de en son haddine kadar yaşadı ama isyan etmedi ne devletine ne Rabbine. Bu maneviyattan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. |
|
Alıntı:
Ancak onlara oy veren halkin cogunlugu ise sünnidir yani taban ve tavan uyusmazligi var zaten dtp de olayin farkina vardi son zamanlarda dini argümanlari cok kullanarak kaybolan oylarini geri almaya calisiyor.. Maneviyat eksikligi var dediginiz yörede rp ve devami olan partiler, ak parti her daim yüksek oranda oy almistir chp gibi partiler bir kac asiret disinda ragbet görmemistir.. ortada sosyolojik bir durum vardir evet olayin icinde belkide maneviyatta vardir ama belli basina tek etken degildir ekonomi, egitim, hak ve özgürlükler, jeopolotik konum, nüfus yapisi, örf ve adetler gibi etkenleride lütfen gözardir etmeyelim.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
diyorum ki eger sorun varsa buyrun bunu demokratik yollardan, siyasi yoldan cözmeye calisin yok söylem ve eylemde ülkeyi böleceksiniz sizinle konusmaya bile degmez diyorum bilmem anlasilabildi mi ;) |
sayın hocam bunlarda aynı...
dr. örneği |
Alıntı:
|
Alıntı:
Benim maneviyettan kastım tabiki din. Ayrıca Güneydoğunun tamamı muhafazakar müslüman insanlar. Pkk ise benden daha iyi bilirsiniz ki komünist leninist bir örgüt Dtp de pkk nın uzantısı. Kürt sorunu vardır.O halk bir zamanlar ezilmiştir. Ama biz de Ankaranın yanında Anadolunun göbeğinde ezildik. Kuranı Kerim yasaklandı.Camiler satılıp ahır,depo yapıldı.Ülkede imam kalmadı.Halk şapka giymiyor diye İstiklal mahkemelerinde asıldı,Küçücük bir topluluk basit dini sohbetler yapıyor diye irtica ile suçlandı ve asıldı. Kürt halkı kltürel yönden haksızlığa uğrarken müslümanlar her yerde ister doğuda ister batıda yaşama hakkı konusunda haksızlığa uğradı. Biz bir tek konuda bir araya gelebiliriz o da dinimizdir.Dinde ırkçılık yoktur.Hepimiz mutlu mesut yaşarız. Dağa çıkıp ta bu devlete meydan okuyanlar Kürt halkına en kötü zulmü yapanlardır. Türk ırkçılığına da,Kürt ırkçılığına da HAYIR! |
estağfurullah
işim gereğince ;) tanıdığım bir psikiyatri dr. var konularında uzman çünkü anlatılanları yanlış yerden anlama |
Alıntı:
|
Alıntı:
sayin baskin oran dtp grup toplantisinda bunlar cok iyi gecirmisti ama dtp lilerin anlamak isine gelmedi onlar mhp yi elestiriyor ama yaptiklarinin mhp den hic farki yok ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
terslemek yakismadi bana göre ;) |
All times are GMT +3. The time now is 01:45. |