Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Kitaplar ve Dergiler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=139)
-   -   Tavsiye ettiğiniz kitap var mı? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=24288)

maviinsan 07-14-2008 23:46

Tavsiye etiiğiniz kitap var mı?

http://www.ilknokta.com/img/Metas/g/gnlkrmy-x.jpg

15 yılını yargı büroksasinde doldurmuş ve militer düşünüş tarzları ile askeri bürokratlarla yoğun bir ilişki içinde olmuş bir kişi olarak şunu açıkça ifade etmem gerekir ki, Türk demokratikleşmesinin önündeki en büyük engel ve demokrasi üzerindeki en büyük gölge, Genelkurmay askeri bürokrasinin günümüz Türkiyesinde bulunduğu yanlış konum ve askeri düşünüş tarzının sivil parametreler üzerindeki yadsınmaz hakimiyetidir.

Sivil güç odakları ve sivil toplumun önünde korku veren bir mania aoalark bulunan Genelkurmay bürokrasisi geçmişten günümüze uzayan süreçteki 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980 ve 28 Şubat 1997 ihanetleri ve müdahaleleri ile kazandığı özerk ve imtiyazlı statüsünü korumaya ve daha da geliştirmeye çalışmakta, yargı bürokrasisini pasivize etmekte ve sivil elitlere karşı daha da özgür ve alternatifsiz bir tabu olmanın peşinde koşmaktadır. Böyle bir düşünce tarzının ise vatanperverlikle, irade-i milliyeye saygı ile milletin emrinde olma düşüncesi ile ve demokrasi istemekle en ufak bir paralelliği olamaz.

Kimse bizi bu tenkit ve analizlerimizle düz mantık bir ordu karşıtlığı içinde görmemelidir. Gayemiz asırların izlerini ve kahramanlığını üzerinde taşıyan kahraman ordumuzun milliye bir bütün halinde, 21 yy gerçeklerine uygun ve demokratik sistem içinde nasıl yer alması gerektiğine işaret etmektedir.

Tek ümidim şu ki, belki benim bu onurlu mücadelemden bir müddet sonra, bu mücadeleyi esasen vermesi ve belirli bir seviyede cesaret sergilemesi gereken irade-i milliyenin temsilcisi olan sivil siyasiler, bakarsınız mahcubiyet içersine girerler de onlarda cesur bir demokratik uyanışa şahit oluruz veya bizden sonra şahit olur bu aziz millet...

Öncelikle belirtmek gerekir ki bu kitap milletimizn bağrından çıkan mehmetçikleri üzmek için kaleme alınmadı. Onlar adına harket ettiğini söyleyen bir kısım kimselerin bu milletin üzülmesine yol açanların yanlışlarını dile getirmek ve ORDUNUN DEVLETİ Mİ- DEVLETİN ORDUSU MU? Sorusuna cevap bulmak üzere kaleme alındı.

Deniz.Feneri 07-14-2008 23:46

Geri Gel Ey Osmanlı
Mustafa Armağan

Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı
Mustafa Armağan

maviinsan 07-14-2008 23:47

http://www.ilknokta.com/img/Metas/y/...5-263-7184.jpg

CIA Türkiye Masası Eski Şefi Graham E. Fuller’dan, 2002 Seçimleri sonrasında Ortadoğu Bölgesinde adeta bir lider ülke haline gelen Türkiye üzerine kapsamlı bir değerlendirme: YENİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ!

Türkiye artık o eski, bildik Türkiye değil. Klasik sadık ABD müttefiki rolünden vazgeçmiş, dış politika kartlarını daha akıllıca oynamaya başlamış bir Türkiye, Ortadoğu’daki güç dengesinin kurucularından biri…

Geleneksel tek odaklı Batıcı dış politika anlayışının terk edilmesi; Batı dünyası ve özellikle AB ile ilişkiler askıya alınmaksızın vizyoner bir bakışla İran, Suriye, İsrail, Rusya ve diğer ülkelerle münasebetler geliştirilmesi, Türkiye’ye eskiye nispetle oldukça geniş bir hareket alanı getirdi. Fuller dış politika kartlarını giderek daha akıllıca kullanan bu yeni güç odağının, “Yeni Türkiye Cumhuriyeti”nin bölge için de büyük bir şans olduğunu söylüyor.

Yeni Türkiye Cumhuriyeti, Ortadoğu’da hangi rolü üstlenecek?

Amerikan siyaset yapıcıları AKP’nin dış politika anlayışını nasıl değerlendiriyor?

Eski sadık müttefik Türkiye’nin kaybedilmesi, Washington koridorlarında nasıl yankılanıyor?

Rusya, İran ve Suriye ile ilişkilerini güçlendirmiş bir Türkiye’nin bundan sonra atacağı adımlar neler olacak?

Türkiye’de bir “siyasal İslam tehlikesi” var mı?

Zbigniew Brzezinski:

“Fuller’ın yaptığı bu isabetli analiz gerçekten büyük bir jeopolitik öneme sahip.”

politikaci 07-14-2008 23:48

sefiller ... hayatımda okudupğum en güzel kitaptı bitirince kitabı resmen ayakta alkışladım..
robinson cruose.. bu bir nevi zevk meselesi..lost tarzı filmlerden hoşlananlara şiddetle tavsiye ederim

Ömer_Furkan 07-15-2008 01:51

[b]Hitler'in Son 13 Günü=Savaş Özpınar/b]

adolf hitlerin hayatıyla ilgilenen arkdaslar varsa güzel bi kitap son 13 gününü ve ölümünü anlatıyor..yasamı sırlarla dolu zatenn ama nasıl öldüğü cok daha garipp

selahattin_ay 07-15-2008 04:24

Ergenekon ile ilgili en detaylı ve objektif kitap hangisi arkadaşlar okuyanınız var mı hiç??

Meftun 07-15-2008 04:47

aslında bir arkadaşım şamil tayyarın ergenekon kitabı çok güzel demişti ama okumadım bilmiyorum :)

selahattin_ay 07-15-2008 04:48

Alıntı:

Meftun Nickli Üyeden Alıntı
aslında bir arkadaşım şamil tayyarın ergenekon kitabı çok güzel demişti ama okumadım bilmiyorum :)

hm teşekkürler
bugünlerde iyi bir kaç kitap okuyasım var zamanımda oluyor değerlendirmek istiyorum

İmangücü 07-15-2008 05:01

Turgut Özakman - 19 Mayıs 1999 Atatürk Yeniden Samsun'da

Bilinçli her Türk gencinin okuması gereken bir kitap.

Meftun 07-15-2008 05:04

evet bilinçlice okunması gereken bir kitap ;)

tayyipleyiz 07-15-2008 05:04

Taha AKYOL / Ama hangi Atatürk ... ;)

Deniz.Feneri 07-15-2008 08:22

Alıntı:

KAPİTALİST Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

dildade Nickli Üyeden Alıntı
"Biz osmanlıyız"
Yavuz Bahadıroğlu.

Madem böyle bir kitap öneriyorsun. Sana bir soru. Hakikaten biz Osmanlı mıyız? Cumhuriyet dönemini kabul etmeyecek miyiz?

Ben hala Osmanlı'yım. Ölene dek de bununla övüneceğim. Şu andaki yaşayış biçimimiz cumhuriyet olabililir inkar edilemez ama Osmanlı'nın o şahım günlerine Osmanlı Devleti ülkeyi cumhuriyete bıraktığı zamanlardan beri hasretim. Osmanlı Devleti'nin yaydığı adaleti onun misali görülmemiş tavrı dünyada yok sadece Osmanlı'ya özgü ve ben hep Osmanlıya hasret kalacağım.

Sizler cumhuriyetin çocuklarıysanız biz de Osmanlı'nın torunlarıyız. Aslını inkar eden bizden değildir!

Üç mevsim 07-15-2008 09:02

Alıntı:

selahattin_ay Nickli Üyeden Alıntı
Ergenekon ile ilgili en detaylı ve objektif kitap hangisi arkadaşlar okuyanınız var mı hiç??

Şamil Tayyar - Operasyon Ergenekon'u okudum, okunmasını tavsiye eederim ama öyle mulaka okumansını tavsiye edemem zira bu son dönemde hemen her şey ayyuka çıktı ve kitaptaki gizli bilgiler artık Ana Haberlerde..

Berika 07-15-2008 17:48

Kürt Sorununu Yeniden Düşünmek

Mustafa akyol ;)

Berika 07-15-2008 17:49

Alıntı:

.:Alamet-i_Farika:. Nickli Üyeden Alıntı
Taha AKYOL / Ama hangi Atatürk ... ;)

30 kez başladım ama okuyamadım sıkıcı değil mi herkes çok güzel diyor :(

Kemalist59 07-17-2008 02:00

Uğur Mumcu-Sağcı Düşünce
Uğur Mumcu-Liberal Çiftlik
Uğur Mumcu-Milliyetçilik A.Ş
Tolstoy-Savaş ve Barış
Dostoyovski-Suç ve Ceza
Ziya Gökalp-Türkçülüğün Esasları
Nihat Behram-Darağacında Üç Fidan
Mustafa Balbay-İran Raporu
İlhan Selçuk-Japon Gülü

Devamı gelecek kitaplığıma bakıp yazıyorum zaman zaman...

elif zeynep 07-24-2008 10:02

Sevinç Çokum'um "bizim diyar" kitabını tavsiye ederim.

YavuzSultanSelim 07-31-2008 18:44

Beyin Kontrolü diye bir kitap bitirdim...

CIA nin ve güçlü istihbarat kuruluşlarının nasıl insanları denek halinde kullandıklarını anlatıyordu

Fasl-ı Gül 08-01-2008 00:05

Nurettin TOPÇU- Var olmak, Kültür ve Medeniyet, İradenin Davası/Devlet ve Demokrasi ve tabi ki diğer kitaplarını,

Hilmi Ziya ÜLKEN- Türkiye'de Çağdaş Düşünce Tarihi (okuyana çok şey katacaktır diye düşünüyorum),

Sezai KARAKOÇ- İslam, Dirliş muştusu, Ruhun Dirilişi, Sevgi DEvrimi, Metafizik Gerilim Şartı ... ve diğer kitaplarını

Aliya İZZETBEGOVİÇ- Doğu ve Batı Arasında İslam, İslamDeklarasyonu

Erol GÜNGÖR-İslam'ın Bugünkü Meseleleri
kitaplarıı tavsiye ediyorum. Daha okunacak pek çok kitap var ama şimdilik bunları yazmakla iktifa edelim. Ayrıca arkadaşlar Üstat Ali Ulvi KURUCU'nun Hatıralarını tavsiye ettikleri için tekrar yazmadım ama bu vesileyle yine hatırlatmakta istedim. Osmanlı son dönemi, cumhuriyetin kuruluş yıllarında Müslümanların durumu hakkında güzel bilgiler veren bir kitap ve büyük bir üstadın ilmî ve irfanî hayatına da bir bakış sunan kıymetli bir eser... Okuduğumuz her satır hayatayeni iklimlerden bakmamıza vesile olacaktır.
selamlar...

parabol 08-02-2008 02:49

Erol Mütercimler / Komplo teorisi

YavuzSultanSelim 08-02-2008 02:50

Alıntı:

parabol Nickli Üyeden Alıntı

Ne anlatıyor... Onu da belirt ona göre :)

Kemalist59 08-02-2008 02:54

Soner Yalçın-Siz Kimi Kandırıyorsunuz
Erdal Öz-Gülünün Solduğu Akşam
Cüneyt Arcayürek-Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik?
Ahmet Taner Kışlalı-Atatürk'e Saldırmanın Dayanılmaz Hafifliği
Hulki Cevizoğlu-Masonluk ve Rotaryenlik
Hulki Cevizoğlu-Vatikan
Namık Kemal-İntibah
Köstebek-Necip Hablemitoğlu
Atilla İlhan-Gazi Paşa
Atilla İlhan-O Sarışın Kurt
Atilla İlhan-Hangi Sol
Atilla İlhan-HANGİ Sağ
Atilla İlhan-Hangş Atatürk
Tolstoy-Diriliş

Şimdilik bunlar yeter sanırım.Bir gün yine okuduğum birkaç tanesini yazarım.

Kemalist59 08-02-2008 02:59

Erol Mütercimlerin o kitabını bilmiyorum ama Bu Vatan Böyle Kurtuldu isimli kitbı çok değerlidir.

parabol 08-02-2008 22:53

Alıntı:

YavuzSultanSelim Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Tarihteki ve günümüzdeki siyasi olaylara ve şahibelere değiniyor mesela...siyasi ve tarihi bir kitap yani

YavuzSultanSelim 08-02-2008 22:54

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Tarihteki ve günümüzdeki siyasi olaylara ve şahibelere değiniyor mesela...siyasi ve tarihi bir kitap yani

İsminden de anlaşılacağı üzere yani...

YavuzSultanSelim 08-02-2008 22:54

Vatikan'ın Türkiye Senaryosu / Hasan Taşkın

parabol 08-02-2008 22:56

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Ben erol mütercimleri çok severim..Ergenekonda içeri alındı bir ara hayır olamaz bir yanlışlık olmalı dedim nasıl üzüldüm vehemen serbest bıraktılar...Suçsuzmuş çok sevinmiştim..Arkadaşımın hocası o öyle kıskanıyorum ki onu :-[

YavuzSultanSelim 08-02-2008 22:58

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Ben erol mütercimleri çok severim..Ergenekonda içeri alındı bir ara hayır olamaz bir yanlışlık olmalı dedim nasıl üzüldüm vehemen serbest bıraktılar...Suçsuzmuş çok sevinmiştim..Arkadaşımın hocası o öyle kıskanıyorum ki onu :-[

O ara olayla ilişkili olan herkesi aldılar... Bunların arasında Devlete yardım edenlerde vardı. Muhtemelen O da onlardan birisidir...

Ömer_Furkan 08-02-2008 23:01

İKİ ÇAĞIN HÜKÜMDARI FATİH=Murat Duman...

dünya böle İmanlı,zeki,bilgili,ilim irfan sahibi bi padişah daha görmedi....

semerkand52 08-08-2008 13:47

EDEB YÂ HÛ ---SİRACEDDİN ÜNLÜ ER İN KİTABI OKUMANIZI ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM...
AYRICA LEYLA İLE MECNUN SEMERKADN YAYINLARININ

KADIN VE AİLE İLMİHALİ KİTABI DR DİLAVER SELVİ

KULUN YOLCULUĞU DR DİLAVER SELVİ

BİR ŞAFAK YÜRÜYÜŞÜ --ŞERİF BENEKÇİ

BU ZAMANDA ANNE BABA OLMAK KİTABI İLE OKUL HAYATI VE DİNİ EĞİTİM KİTAPLARININ YAZARI PSİKOLOJİ UZMANI AYŞE İZCİ ÇOŞKUNERİN KİTAPLARINIDA OKUMANIZI ÖNERİRİM

SİİZN SEÇTİKLERİM ŞİMDİİLİK BUNLAR...
BAKİ DUA İLE..

balbal 08-13-2008 18:52

bir başucu kitabı...
Ziya Gökalp - Türkçülüğün Esasları

siyah gül 07 08-13-2008 18:59

Ahmet Günbay Yıldızın tüüm kitaplarını tavsiye ediyorum kesinlikle pişman olmazsınız :-*

FATİH GÜZEL 09-22-2008 13:09

Ramazan kayan hocamızın yazmış olduğu çok güzel kitaplar bunlardan birisi kimlik inşası okumanızı tavsiye ederim

FATİH GÜZEL 09-22-2008 13:12

Ramazan kayan hocamızın çok güzel kitapları bunlardan biri kimlik inşası okumanızı tavsiye edrim.

NuR-eFSaN 09-22-2008 13:30

Yusuf ile zÜLEYHA

Nazan bekiroğlu yazarı çok akıcı bir dile sahip 3 kez okudum 3ündende farklı lezzetler aldım

Efkâr-ı Mütemadi 10-11-2008 13:09

Kişisel Gelişim kitaplarına ilgi duyanlara.
Louise Hay-Düşünce Gücüyle Tedavi
kitabını şiddetle tavsiye ediyorum..çok uzun bir kitap değil ama kesinlikle insanın hayata bakışını degiştiriyor.

Ak_Kelebek 10-11-2008 15:58

Benim Gözümde Menderes
Necip Fazıl KISAKÜREK
Şiddetle tavsiye ederim arkadaşlar..!

Efkâr-ı Mütemadi 10-12-2008 20:21

Ömer Döngeloğlu-Hz. Peygamberin İzinde

Sadece bir dille o kadar güzel anlatmış ki bir cırpıda bitirdim cok güzeldi ya..Kesinlikle tavsiye ediyorum..

Müntesip 10-12-2008 20:28

SUAT YILDIRIM_KURAN-I KERİM VE AÇIKLAMALI MEALİ
M.FETHULLAH GÜLEN_SONSUZ NUR
MUSTAFA ARMAĞAN_ABDULHAMİT(r.a.)'İN KURTLARLA DANSI
NEŞE DÜZEL_HESAPLAŞMA

FarukARSLAN. 10-16-2008 17:23

Alıntı:

sadeceali Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 325082)
çok güzel bi kitap... :-*

Abdülhamid Han hakkında bir çok yanlışı tahvil eden bir kitap. Şu an 18. baskısındaydı sanırım. Mutlaka okunması gereken kitaplardan

Mustafa Armağan'ın kitabından söz edilmişken benim tavsiyemde yine onun çok beğendiğim kitaplarından 3lü seri olanı olsun

Yakın Tarihin Kara Delikleri
Küller Altında Yakın Tarih
Efsaneler ve Gerçekler

Bu üçlemenin sonunda yakın tarih görüşünüz allak bullak olup her olaya farklı farklı pencerelerden bakma imkannız olacak. Daha devamını da beklediğim Mustafa Armağan'ın bu serisini kaçırmamanızı yeğlerim..

All times are GMT +3. The time now is 05:30.