![]() |
Erdoğanın "Bir Ailede En Az 3 Çocuk Olmalı" Sözünü Destekliyormusunuz?
Alıntı:
Bu sözlerini istisnasız bütün salon alkışladı Trabzon bu fikirden yana :) |
off offf keşke bende olsaydım orada.. :'( :( :(
|
duyguseli tamam anladım arkadaşın demek istediğini,
onlarıda biliyorum merak etmeyin ;) Ben gericiyim iknada ederim, ikna edemezsem zorlada ettiririm :D ---- Ayrıca ordu bakımından da genç nufusa ihtiyacımız var :-* |
Alıntı:
sen Trabzondamısın ve gelmedin mi :( |
Olurmu öyle şey ya..ben Trabzonda olupta hiç gelmem mi yaa...aşkolsunn
:( sinopluyum ben ..ondan üzülüyorum :'( :'( |
Alıntı:
hııım kusura bakma üzülme oraya da gelir inş. :-[ |
Alıntı:
artık ben gidicem Tayyip Amcam geLmezse :) :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
kusura bakmayın konuyu saptırdık amacından..özür dilerim
|
Alıntı:
|
Alıntı:
konu Erdoğanın "Bir Ailede En Az 3 Çocuk Olmalı" Sözünü Destekliyormusunuz? bu biz kaynatıyoruz :-[ |
(Ben konuya biraz farklı yaklaşıcam. İnşallah bayan üyelerimiz beni yanlış anlamaz.)
3 çocuğa destek veriyorum. Eğer 3 çocuk olursa hem çalışan bayanların sayısı azalır, hem de nüfusun yaşlanması engellenir. Bayanların çalışmasına karşı değilim ama ülkemizdeki işsizliğin çözülmesi için bu gerekli. Peki bu nasıl olacak. Ülkemizde eğitimli işsiz oranı yaklaşık %10. Çalışan bayanlarımızın oranı ise %35'lerde. Asıl sıkıntıda burada. Çalışan %35'lik bayan kesim, büyük çoğunlukla çalışan bir erkekle evleniyor. Bu durumda aynı aileye 2 maaş giriyor. Buna karşılık işsiz ailelere baktığımzda hem kadın hem erkek işsiz. Eğer çalışan bayan kesimin %10'unu bile çekersek, ülkedeki işsizlik sorunu nerdeyse bitme noktasına gelir. Çekilen bayan kesim, eşleri çalıştığı için sıkıntı yaşamayacaktır. Buna karşılık bir ailenin işsizlik sorunu bitmiş olur. Yani 1 bayanın çekilmesi demek, 1 ailenin iş bulması anlamına gelecektir. Tabi bunlar geçici bir çözüm. bayanları geri çekerek işsizlik sorunu tamamen aşılmaz, sadece bir süreliğine ertelenmiş olur. Bu süreyi yatırım yaparak değerlendirebilir, ülke nüfusumuzu bu sürede genç tutabilir, aynı zamanda işsizlik sorununu da en aza indirmiş oluruz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bayanların çalışması gereken zorunlu alanlar hariç bu fikir çok yerinde Uygulanması zor gibi |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
latifedir :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Hemşerim memleket nere başlığına dönmüş bir anda ondan biraz iğneleyici espri yapayım dedim di! Sanırım anlaşılmadı.! Neyse fazla meşgul ettim hakkını helal et.!' |
iyi hoş da
Hani iş...Üniv kapısında bekleyen orada yaşlanan insanlar...Yoksul yetişen yaşamaya çalışan insanlar... Zatenh şartlar uygunsa demiş başbakan.Demek ki sadece bakabilecekler yapsa yeter Yoksa rızkı veren Allah deyip 5-6 çocuk yapıp onların taleplerini karşılayamayan ailelere şiddetle karşıyım ... |
Alıntı:
yaa arkadaşlar ben yeterince yorum yaptım başlık hakkında ve konu dışında iki kelime ettik iğneleme için pek gerek yokyu yani :( |
Alıntı:
|
Nesilede çok önem verir Dinimiz Çocuk bereket getirir 3-5 gider ;D
|
Alıntı:
Yanlışım varsa affola! Hakkınızı helal edin! YORUMLARA DEVAM. |
BANA GÖRE 3 ÇOCUK YAPILMASI İSTEGİ MANTIKLI,ÇÜNKÜ BU ÜLKEMİZ İÇİN GEREKLİ...LAKİN HERKESDE YAPSIN DEMİYORUZ..BÜTÇESİNE GÜVENEN YAPSIN...BAZILARI ÇOK ÇOCUK OLURSA KÖTÜ İŞLER YAPAR KÖTÜ ALIŞKANLIK EDİNİR,DİYOR...ONU DEYİMİYLE...HADİ ORADAN...
|
Bence ülke içinde de nüfus dengeli dağılmalı.Yani Büyük kentlere nüfus yığılmamalı.Çünkü bu, çok büyük sorunlara yol açabiliyor. Mesela Almanya da nüfus böyle diye biliyorum...
|
yorumları okumadım....
ama şu bir gerçekki her çocuk rızkıyla doğar ve büyür... sevgili peygamberimizde...sizin çokluğunuzla iftihar edeceğim buyuruyor.... bu durumda...hayırlı evlatlar yetiştirmekte her anne ve babaın görevi. olsa gerek..... sayın başbakana sonuna dek destek veriyorum... |
Alıntı:
|
O söylüyorsa doğrudur ;)
|
Kendine güvenen herşeyiyle vatana millete hayırlı bir evlat yetiştirebilecek kapasitede olan bir aile için makul bir sayı olduğunu düşünüyorum.
Ancak kendi fikrimede gelince, 2 herzaman için yeterli bir sayı ::). |
Biz üç kardeşiz ben halimden çok memnunum, Başbakanımı destekliyorum :-*
|
ya her doğan çocuğu büyümeyecekmiş, hep başlarına kalacakmış gibi görenler var.. 20,hadi bilemedin en fazla 25 yıl sonra sen çocuğa değil çocuk sana bakmaya başlar.. o zamana kadar rızkı neyse Allah nasılsa verir.. rızkı az da olsa verir. çok da olsa verir..
biz 6 kardeşiz.. çok şükür Allah'a hiç sıkıntı falan yaşadığımızı hatırlamıyorum.. babam da annem de her seferinde hiç birimizin doğduğuna pişman olmadıklarını ve bizimle gurur duyduklarını söylerler.. biz bu konuyu babamla tartışmıştık biraz.. babam lafı şöyle noktaladı: 6 nefer kazandırdım vatana.. kötü mü ettim? |
forumdan çıkınca aklıma geldi bende geri geldim :)Peygamber Efendimizin bir hadisinde ''evleniniz çogalınız'' diyor buradaki çogalmanın en az 3çocuktan ibaret oldugunu duymustum çocugun biri annenin yerine biri babanın yerine geçiyor üçüncüsü oldugunda hadisteki çogalmak yerini buluyor bu durumda Başbakanımız yine dogru söylüyor yine dogru söylüyor her zamanki gibi :)
|
şimdi farkettim ne doluymuşum bu mevzuyla ilgili yahu.. badeesna sen de çok haklısın +1
|
bizde üç kardeşiz..... bi şikayetim yok... :D
|
Fikirlerimiz bir olmak zorunda değil ama biraz daha saygı çerçevesinde cümleler kursak daha anlamlı ve güzel bir tartışma ortamı olabilir.
|
'Yeniden' konuya çok dikkat çekici bir giriş yaptı. Avrupa'da çocuk sevgisinin yerini kedi köpek gibi evcil hayvanlar aldı dedi, bu beni düşündürüyor.
Hanımların asli vazifesinin annelik olduğunun özellikle, bayan üyelerimiz tarafından vurgulanması anlamlı. Bu vurgu, taşlar yerine oturdukça zamanla güçlenir diye umut ediyorum. Duygu'nun da değindiği gibi maddi imkanlardan çok manevi imkanlar gözönünde bulundurulursa memleket için daha faydalı insanlar yetiştirebiliriz. Maddi güç kazanmaya baktığımız gibi manevi olgunluk ve birikim kazanmaya da bakmalıyız. Ya da o işi Nur Cemaati hakkıyla yapar, üç çocuk olsun gönder cemaate, no problem. Alın size vatan,millet,hizmet aşkıyla dolu bir gençlik. :D |
Kesinlikle desteklemiyorum.Zamanında denmişti ki 70 milyon olalım avrupayı titretiriz noldu istihdam sorunu...
Önemli olan eğitimli her insan gibi bakabileceğin kadar çocuk yapmaktır.Evet doğan çocuğun rıskını Allah verir ama şu da var ki bir insanı ailesi yetiştireceği en iyi koşullarda yetiştirmelidir. Ben karşıyım ki basit kuralı var bunun lise 2 coğradya nüfus der ki konuda eğitimin gelişmişliğin olduğu yerde nüfus artışı düşer Saygılarımla |
All times are GMT +3. The time now is 15:59. |