![]() |
Hoşumuza giden beyitleri paylaşalım mı ?
Ey sevgi anladım bu uzakta seda ile
Ömrün yegane lezzetidir hatıran bile.... Yahya Kemal Beyatlı |
Hasılım yok ser-i kuyunda beladan gayrı
Garazım yok reh-i aşkında fenadan gayrı Fuzuli Senin etrafında elde edebildğim bir şey yok beladan başka Bir amacım yok aşkının yollarında kendimi kaybetmekten başka ;) |
Mutluluk Öldü Açlıktan Edildi Mağlup
YÜzünde Tahrip İzlerİ Malum Dilim Atİk , Anlattikklarim Akİk Herkese Bulunur Talip Herkese var Bir Sahip Sor O’na Sıkışma Sen Bİlmezsen Bilir Halik Bu Bir Gerçek Kesit Çok Basit Ben Buyum Ruhum Mücahİt... |
NOT: Anlam bakımından birbirine bağlı iki dizeden oluşmuş şiir parçasına " Beyit " denir. Bu bilgi doğrultusunda ekleme yapalım lütfen. ;)
|
Ehl-i İrfan Meclisinde Ne Arar Bu Hengele
Tut Kolundan At Gapuya Hem Gapuyu sürgüle anonim |
Ağlayın su yükselsin belki kurtulur gemi
Annem seccaden gelsin bize dua et emi! :'( (N.F.K) |
Avareyim,asudeyim,yorgunum,
Bilmem ki neden sana vurgunum............ |
MEDENİYET DEDİĞİN AÇMAKSA BEDENİ
DESENE HAYVAN SENDEN DAHA MEDENİ Mehmet Akif Ersoy |
Cüzi akıl, söz ve işlerimizde bize delil olur Ama Allah bahsinde değeri sıfır olur. (Mevlana) |
Tel tel ve iplik iplik dikseler de ağzımı; Tek ses duysalar; Allah... Yoklayanlar nabzımı. NECİP FAZIL KISAKÜREK |
"Yaşadığım müddetçe Kur'an'ın kuluyum ben. Hz.Muhammed'in (sav) yolunun tozuyum ben. Sözlerimden, bundan başka bir söz nakleden olursa. O kimseden de, o sözden de bizarım ben." |
"Aynası ufkumun,ateşten bayrak
Babamın külleri,sen,kara toprak! Şahit ol,ey kılıç,kalem ve orak! Doğsun BÜYÜK DOĞU,benden doğarak!..." NEİP FAZIL KISAKÜREK |
GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN
DİLBER-İ AHU MU EFDAL, YOKSA YEVM-İ RAMAZAN? YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN 8) |
Künc-i firkatte rakibâ bizi tenha sanma,
Yâr eğer sende yatursa elemi bizde yatur. Bağdatlı Ruhi Bir gonca sevdim eyledim ağyar alemi Şekvâ-yı hâr eden de benim, gül diken de ben. Valihi-i Kadim |
Eşrefoğlu al haberi, bahçe biziz, gül bizdedir Biz şâh-ı merdân kuluyuz, yetmiş iki dil bizdedir. |
Ben,ben,ben haritada deniz görmüş boğulmuş;
Dokuz köyün sahibi dokuz köyden kovulmuş... N.F.K |
kimbilir ne zaman kaç yaşında ?
Büyük randevu... Bilsem nerede, saat kaçta?
Tabutumun tahtası, bilsem hangi ağaçta? Necip Fazıl Kısakürek |
Ümitsizlik köyüne gitme ümitler var .
Karanlığa doğru yürüme , güneşler var ! -Mevlana - |
[i]
Söyle güzelim, sen hiç gül gördün mü dikensiz? Gül yüzün benli de, yüreğin niye bensiz? |
Zamani kokutanlar mürteci diyor bana
Yükseldik saniyorlar, alçaldikça tabana. N.F.K |
Edep; Bir edepsizin edepsizliğine katlanmaktır...
Mevlana |
[i][b]
Bana teklîf-i zühd etmezdi idrâk olsa zâhidde Yazıklar kim anı âkil beni dîvâne yazmışlar Derdim nice bir sînede pinhân ederim ben Bir âh ile bu alemi virân ederim ben Nef'i |
Hep ayrılık; isteğe erince istek ölür,
Bir anda ölseler de insanlar tek tek ölür... n.f.k |
Durur ahkam-ı nusret ittihad-ı kalb-i millette Çıkar asar-ı rahmet ihtilaf-ı rey-i ümmetten Namık Kemal |
Aşikardır zat-ı hak,görmeyi bir dilesen!..
BEN'liğidir var olan,adını silebilsen!.. Düşünürsün ki varsın,oysa bu varsayım... Zat-ı haktır varlığın,nefsini görebilsen. AHMED HULİSİ |
tuti i mucize guyen nedesem laf degil
ehl ile söylesemem ayinesi saf degil ehl-i dildir diyemem sinesi saf olmayana ehl-i dil birbirini bilmemek insaf degil :-* |
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak. |
ister uha gıysen ıster salı
ister kaymak yesen ıster balı gelıp gecer elbet dusten ıbaret |
Yildirim gibi düştü
Hasretin kucagima Yakalandim suçüstü Kiydim gençlik çagima ??? ??? |
Bu hüzünlü halinin sebebi miyim
Seni böyle görmeye alışkın degilim Benim yağmur gözlü yarim Nicedir bu solgun halin Hazan değmiş saçlarına etme ey yarim... |
Sizde olan tükenir, O'nda olan sonsuz. Feza sizin Olsa ne yapacaksınız O'nsuz ... (N.F.K .) |
artık demir almak günü gelmişse zamandan
meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan .................................................. ......... rıhtımda kalanlar bu seyahatten elemli günlerce ufka bakar gözleri nemli .................................................. biçare gönüller ne giden son gemidir bu hicranlı hayatın ne de son matemidir bu |
Ayinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz
Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde ....... İnsana sadâkat yakışır görse de ikrâh Yardımcısıdır doğruların Hazreti Allâh Terkib-i Bend'den |
Döğülmeye söğülmeye koğulmaya billâh
Hep râzıyım ammâ ki efendim senin olsam ... Fuzûlî .. |
bak şu çeşmenin haline
su içecek tası yok kırma insan kalbini yapacak ustası yok |
yasını tutuyorum kararttığım düşlerin
yıpranmış divaneler gibiyim sokaklarda amansız bir ütopya üfleyen pencereler lif lif yoluyor dram seyyahı bedenimi önümde, haksızlığın hesaba çekildiği hiç kimsenin kimseyi tanımadığı mahşer arkamda, kare kare ömrümü belirleyen hatırladıkça yanıp tutuştuğum resimler.. nurullah genç... |
kim tanır beni şaşkınlığım olmasa
bağırıp duruyorum denizin ortasında su buradan ne kadar uzakta? ibrahm tenekeci |
Gökten Nazire İndi Siham-ı Kazasına
Nefi Dili İle Uğradı Hakkın Belasına bunu sewiyorum arkadaşlara uyarlıyıp uyarlıyıp sölüyorum |
Sevdiğimiz Şiirlerden...
Sevdiğimiz şiirleri burada paylaşalım.
Lütfen şiirin tamamını değil en beğendiğimiz/sevdiğimiz kısımlarını yazalım.. "Yolu bunca uzatan yanlış yoldaş şeçimi Hep o hızır suretinde hınzır gülücükler Bengisu masalında zehir tekerlemeleri." |
Uçurumun kenarındayım hızır
Gülce bir beyaz sihir Canıma bedel bir haz Nur Nar ve nurdan bir zehir Gülce araf'ta infaz Bir tek bakışıyla suyum ısınır Güzelliğin zulme çaldığı sınır.. |
All times are GMT +3. The time now is 17:19. |