Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Gençler, Partililer Tanışalım ! (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=23)
-   -   AK Partili Değilim, LDP liyim. Forumda yazmama izin verirmisiniz? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=28371)

ENGİNEER 05-12-2008 02:15

AK Partili Değilim, LDP liyim. Forumda yazmama izin verirmisiniz?

Bu iş derin devletin işine benziyor abi...Yusuf abinin dediklerinden sonra şüphelendim...Ergenekon felanda olabilir bu..Ben kaçıyorum konudan (:

Demokrat 05-12-2008 02:16

Alıntı:

Demokrat_ Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı
Bana da öyle geliyor ki, bir Ak Parti'li Ldp liyim diyerek ilgi çekmeye çalışıyor ... Bana öyle geliyor yani, öyle olduğundan değil ;)

VesseLam

Vallaha AK Partili değilim. AK Partiyi en çok eleştiren biriyim. Ayrıca ilgi çekmek gibi bir amacım da yok. Zaten zamanla yaptığım yorumlardan AK Partili olmadığımı ve LDP li olduğumu anlarsın. Saygılar.

Kardes yemin etmene gerek yok..bizim bu konuda deneyimlerimiz cok oldugu icin, yogurdu üfleyerek yiyoruz..ak partili olmak zorunda degilsin ;)

Demokrat_ 05-12-2008 02:17

Alıntı:

ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı
Bu iş derin devletin işine benziyor abi...Yusuf abinin dediklerinden sonra şüphelendim...Ergenekon felanda olabilir bu..Ben kaçıyorum konudan (:

Ergenekoncuları bu işe karıştırmasak iyi olur. Zaten ülke darbelerden, çetelerden çok çekti.

akgenclik56 05-12-2008 02:17

Alıntı:

:D

Necip Fazil 05-12-2008 02:18

Neyse Haluk Bey, ne görüşte olduğunuz beni çokta enterese etmiyor aslına bakarsanız, o nedenle mevzuyu ben açtım ama, uzatmıyorum.

Hayırlı forumlar dilerim.

VesseLam

Demokrat 05-12-2008 02:19

Alıntı:

Alıntı:

Ergenekoncuları bu işe karıştırmasak iyi olur. Zaten ülke darbelerden, çetelerden çok çekti.

onlarin karismadigi is mi var kardes, peki sormak istiyorum ldp nin ak partiden farki nedir?

Demokrat 05-12-2008 02:19

Alıntı:

Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı
Neyse Haluk Bey, ne görüşte olduğunuz beni çokta enterese etmiyor aslına bakarsanız, o nedenle mevzuyu ben açtım ama, uzatmıyorum.

Hayırlı forumlar dilerim.

VesseLam

isminin Haluk oldugunu nereden biliyorsun kardes?

ENGİNEER 05-12-2008 02:19

Veli Küçük olmasın bu?

Berika 05-12-2008 02:20

Haluk :-\

Demokrat_ 05-12-2008 02:20

Alıntı:

Veli Küçük olmasın bu?

Yok daha neler ;D

Demokrat 05-12-2008 02:21

Alıntı:

Berika Nickli Üyeden Alıntı

biran eronon aklime geldi, onun adi neydi?

akgenclik56 05-12-2008 02:21

BEN ÇIKIYORUM ARKADAŞLAR ALLAHA EMANET OLUN.ALLAH RAHATLIK VERSİN.KENDİNİZE İYİ BAKIN GÖRÜŞÜRÜZ .SAĞLICAKLA KALIN LİBERAL ARKADAŞADA İİ BAKIN :) ;)

Demokrat 05-12-2008 02:22

Alıntı:

akgenclik56 Nickli Üyeden Alıntı
BEN ÇIKIYORUM ARKADAŞLAR ALLAHA EMANET OLUN.ALLAH RAHATLIK VERSİN.KENDİNİZE İYİ BAKIN GÖRÜŞÜRÜZ .SAĞLICAKLA KALIN LİBERAL ARKADAŞADA İİ BAKIN :) ;)

burasi vedalasma basligimi abicim >:( >:(

Berika 05-12-2008 02:23

Alıntı:

Demokrat Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

doğrusu ilk o sandım :D :D :D haluk değil :D :D

Hüdaverdi 05-12-2008 02:23

ne ak parti ne ldp nede lpg alayı yalan gelin Gs de birleşelim :D

Demokrat 05-12-2008 02:24

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

zaten o ldp li degil ak partiliydi, burasi iyice kurtlar vadisine döndü ha :)

Demokrat_ 05-12-2008 02:24

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

onlarin karismadigi is mi var kardes, peki sormak istiyorum ldp nin ak partiden farki nedir?

LDP'nin AKP den çok farkı var. Öncelikle biz daha liberal ve daha demokratız. Sağ ve liberal politikalar temelde ekonomik özgürlükler açısından birbirine yakındır. Mesela AKP’nin liberal olup olmadığını anlamak için 5 yıllık politikalarına bir bakalım.

Her yıl yüz binlerce memur alınacağını “müjde” diye ilan eden AKP’nin liberal olduğunu kim iddia edebilir?

Yeni vergiler koymakla övünen, oğlunun sattığı ürünlere vergi indirimi yapan maliye bakanına göz yuman AKP’nin liberal olduğunu kimse söyleyemez.

AKP kamu kuruluşlarında özelleştirmeden çok kadrolaşmadı mı?

Öyleyse AKP ekonomik olarak nasıl liberal olabilir?

Özgürlükler konusuna gelince

TRT’yi kapatmayıp kendi borazanı haline getiren, Medyada kendi aleyhine uğraşanlara liberal diyebilir miyiz?

Üniversitelerdeki konferansları engellemeye çalışan bu adalet bakanı nasıl liberal olabilir?

İnsan Hakları konusunda sadece dışardan talep gelince adım atan samimiyetsizlerin liberalizmle ne alakası vardır?

Karikatüristlere dava açmak ve isyan eden vatandaşa hakaret etmekten başka ifade özgürlüğü adına ne yapılmıştır? AKP döneminde RTÜK kapatılmış mıdır, sansür azalmış mıdır?

Kendimizi kandırmayalım LDP'den başkası liberal değil.

akgenclik56 05-12-2008 02:24

Alıntı:

burasi vedalasma basligimi abicim
DEĞİLSE ÖZÜR

Berika 05-12-2008 02:25

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

artık anti akpartili :D :D :D :D

ENGİNEER 05-12-2008 02:25

Bu ne biçim konu anlamadım ki...

Karıştı herşey..

Necip Fazil 05-12-2008 02:25

Üyelerin açık profillerini görebiliyoruz arkadaş, ismi o nedenle biliyorum. ;)

VesseLam

Demokrat 05-12-2008 02:26

iyi demek ki bos birine benzemiyorsun, burasi tanisma basligi burada cok tartismak istemiyorum ama söyle birsey söylemeden edemeyecegim..
nereye kadar liberalizm?

Necip Fazil 05-12-2008 02:26

Arkadaşları anti- akpartili yapıyoruz anlaşılan, işi bayanlara bıraksaydık, partimiz oy kazanacaktı demek ki ...

VesseLam

CeVHeR 05-12-2008 02:26

Selamınaleykum arkadaşlar... :-X
Veda eden varsa, yeni gelen de var... :D :D
Konu zaten karışmış, birazda ben karıştırayım dedim... :D :D

Demokrat 05-12-2008 02:26

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

artık anti akpartili :D :D :D :D

yok daha neler.. :)

Demokrat 05-12-2008 02:27

bu arada kardes bu tanisma basliklari arasinda rekor kiran bir konu oldu, isminin kiymetini bil :)

ENGİNEER 05-12-2008 02:28

Erenon sitede son yaşadığı kavgalardan sonra bence Ak Partiden nefret etmiştir...Gitmesinide ona bağlıyorum aslında...

Berika 05-12-2008 02:28

ne alaka şimdi :-\

Demokrat 05-12-2008 02:29

Alıntı:

Erenon sitede son yaşadığı kavgalardan sonra bence Ak Partiden nefret etmiştir...Gitmesinide ona bağlıyorum aslında...

Pireye kizip, yorgan mi yakti diyorsun..ben ne ara gittigini hic farketmedim bile ;)

Berika 05-12-2008 02:29

sebebini merak ediyorsanız hiç bayanları karıştırmayın sebebi size çok yakın :D :D

Demokrat_ 05-12-2008 02:29

Alıntı:

iyi demek ki bos birine benzemiyorsun, burasi tanisma basligi burada cok tartismak istemiyorum ama söyle birsey söylemeden edemeyecegim..
nereye kadar liberalizm?

Sonuna kadar liberalizm. Eğitim, sağlık vb. herşey özelleşmelidir. Özgürlükler konusunda da şiddet içermediği sürece tüm fikirler serbest olmalıdır. Örneğin, 301, 318 vb. faşist maddeler kaldırılmalıdır.

Türkiyede tam liberal bir ülke olunca ve sonrasında da liberalizm.

Necip Fazil 05-12-2008 02:30

İnsanlar alaka kuramayacakları konulara neden girer, herşeyi neden gırgıra alır bir türlü anlamam. Vatandaş söver, sayar ... Sonra nefret etmesi bile mesele haline gelir ...

Bir alemsiniz yahu ... Hiçbir zaman anlamayacağım ...!

VesseLam

Demokrat 05-12-2008 02:31

Alıntı:

Alıntı:

nereye kadar liberalizm?

Sonuna kadar liberalizm. Eğitim, sağlık vb. herşey özelleşmelidir. Özgürlükler konusunda da şiddet içermediği sürece tüm fikirler serbest olmalıdır. Örneğin, 301, 318 vb. faşist maddeler kaldırılmalıdır.

Kardes sonu -izm biten rejimlerin hic biri tam anlamiyla ihtiyaci karsilamaz..sen sonuna kadar liberalizm dersin, diger komunizm bir digeride fasizm der..
Evet bazi noktalarda liberalligin faydasi vardir ama nufusunun cogunlugu müslüman olan bir ülkede topluma ters düser..
Mesela icki konusunda, escinsellik konusunda, eroin konusunda ne düsünüyorsun?

Demokrat_ 05-12-2008 02:32

Alıntı:

bu arada kardes bu tanisma basliklari arasinda rekor kiran bir konu oldu, isminin kiymetini bil :)

Öylemi. Çok memnun oldum. Herkese teşekkür ederim. Biraz kapitalistçe ve reklam kokan bir giriş oldu ama olsun.

Duygu'Seli~ 05-12-2008 02:33

Tanıştk görüştük memnunda oluruz inşAllah..Bence bırakalımda kardeşimiz forumu bir gezsin dolaşsın..Daha konuşacak çok zamanımız olacaktır ölmezde sağ kalırsak.. ;)

ENGİNEER 05-12-2008 02:33

Herkes kendi hayatını yaşar...
Onlara müdahale etmekse kimsenin hakkı değildir...

En iyisi konuyu uzatmamak...Herkese hayırlı geceler...

Demokrat_ 05-12-2008 02:37

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

nereye kadar liberalizm?

Kardes sonu -izm biten rejimlerin hic biri tam anlamiyla ihtiyaci karsilamaz..sen sonuna kadar liberalizm dersin, diger komunizm bir digeride fasizm der..
Evet bazi noktalarda liberalligin faydasi vardir ama nufusunun cogunlugu müslüman olan bir ülkede topluma ters düser..
Mesela icki konusunda, escinsellik konusunda, eroin konusunda ne düsünüyorsun?

Ben öyle düşünmüyorum. Liberalizm günümüzde ihtiyaçlara cevap veren tek düşünce. Çoğunluğu Müslüman bahane bence. İçki konusunda isteyen içer, istemeyen içmez. Buna kimse karışamaz. İçki yasaklarına karşıyım. AKP li belediyelerde uygulanan içki yasağı çok yanlış.

Eşcinsellere hak verilmesinden yanayım. Bence eşcinsellerin evlenmeleri serbest olmalıdır. Eroin konusunda yine aynı şekilde serbest olmalıdır. Örneğin Hollanda uyuşturucu maddeler eczanelerde bile satılır. Yasaklar cazip gelir. Yasaklarla bir yere varamayız.

Demokrat 05-12-2008 02:40

iste bu noktada sizinle ayri düsüyoruz...siz resmen uyusturulmus bir nesil istiyorsunuz simdi siz hayvan katli oluyor diye kurbanada karsisinizdir..
Bakiniz özgürlügü savunun ama eger o özgürlük toplumu dejenere ediyorsa orada bir yanlislik vardir, özgürlükler toplumun yapisina göre sekillenmelidir yoksa öyle körü körüne ona özgürlük, buna özgürlük diyerek toplumu dejenere etmenin hic bir anlami yok diye düsünüyorum ;)

Demokrat_ 05-12-2008 02:43

Alıntı:

iste bu noktada sizinle ayri düsüyoruz...siz resmen uyusturulmus bir nesil istiyorsunuz simdi siz hayvan katli oluyor diye kurbanada karsisinizdir..
Bakiniz özgürlügü savunun ama eger o özgürlük toplumu dejenere ediyorsa orada bir yanlislik vardir, özgürlükler toplumun yapisina göre sekillenmelidir yoksa öyle körü körüne ona özgürlük, buna özgürlük diyerek toplumu dejenere etmenin hic bir anlami yok diye düsünüyorum ;)

Hayır uyuşturulmuş değil, kendi kararını kendisinin verdiği özgür nesiller istiyoruz. Kurbana karşı değilim. Özgürlükten korkmamak gerekir. Özgürlük hiçbir toplumu dejenere etmez, etmemiştir de. Korkularımızla yaşamayız. Özgürlük, demokrasi bir gün herkese lazım olacak. Topluma şekil verilmesine karşıyım. Yıllarca Kemalistler bunu denedi ama başarısız oldu. Bırakalım da birey doğru yolu kendisi bulsun.

Demokrat 05-12-2008 02:49

Alıntı:

Alıntı:

Hayır uyuşturulmuş değil, kendi kararını kendisinin verdiği özgür nesiller istiyoruz. Kurbana karşı değilim. Özgürlükten korkmamak gerekir. Özgürlük hiçbir toplumu dejenere etmez, etmemiştir de. Korkularımızla yaşamayız. Özgürlük, demokrasi bir gün herkese lazım olacak. Topluma şekil verilmesine karşıyım. Yıllarca Kemalistler bunu denedi ama başarısız oldu. Bırakalım da birey doğru yolu kendisi bulsun.

Simdi o noktada duralim..Bir birey kendi basina dogru yolu nasil bulabilir!..Bir ülkede kurallar olmayinca o ülkede düzen nasil saglanabilir!..
Sunu asla unutma senin özgürlügün benim alanima müdahale etmeye baslayinca bitmistir yani özgürlük göreceli bir kavramdir ve asla sinirsiz degildir..
Uyusturucu, Alkol ve Escinsellik gibi konular belki avrupada normal karsilanabilir sonucta o toplumlar buna müsait olabilir ancak Türkiye nin gerek aile yapisi gerekse toplum yapisi buna müsait degildir ve bu gibi faktörler toplumu dejenere eder..
Evet bende insanlarin belli bir kaliba sokulmasina karsiyim, bende insanlara birseylerin dikta edilmesine karsiyim ama "saldim cayira, mevlam kayira" mantiginida asla kabul etmiyorum, o zaman devlet ne is yapar..
Devlet bireyin özgürlügünüde güvence altina almalidir, devlet bireyin gereksinimlerini karsilarken zararli aliskanlardan men etme konsunda yaptirimda bulunmalidir..

All times are GMT +3. The time now is 19:34.